4740
Sid Meier's Civilization
-
#94 100%-on nem állhat 8 körig.
Ha nem nagy kunszt miért nem tették? A CiV legnagyobb hátránya a túlzott diszkertizáltság szerintem. Ha x ideig semmi aztán hirtelen 8 találmányt kijön új alkalmazásokkal az sokkal inkább szimulálja azt, hogy pl. mi történt az ipari forradalom alatt.
Az visznot nem jó, hogy ilyen durva tech tree lesz. A RoM az már egy agyament valmi reintem. Majd 300 item a tech treeben és messze a jövőben? Vicc. Arra akarják a motort használni, amire nem alkalmas szerintem. Az viszont nem frankó, hogy az alap CiV-hez képest is visszavágnak. Még a BTS is elég sovány volt. A CiV II volt talán a legjobb ebből a szempontból. -
#93 Eheh, nekem mondhatod, én is Civ1gyel kezdtem, én is pont leszarom hogy néz ki. Legyen minél összetettebb, meg minél jobb "világszimuláció", az, hogy hogy néz ki, az huszadrangú.
Diplomácia egyébként működik... csak ismerni kell a gép "gondolkodásmódját". Hiába van 1000 egységes sereged, ha van város, ahol nem áll senki (hiába van vasút, és érsz el 0 kör alatt bárhova a gigantikus sereggel), akkor azt a gép úgy veszi, hogy az a város védtelen, te gyenge vagy, és úgy gondolja, megszerzi. Mindenek felett a katonai erőt nézi, más nem érdekli.
Ha ezt észben tartod, lehet szövetkezni a géppel.
(Civ3ban volt egy aranyos bug: ha elkérted az összes városát, összes pénzét, meg körönként brutális adót, cserébe semmit nem ígértél, és elkezdted klikkelni ezerrel a "ajánlat" gombot, akkor egy idő után a "barátságmérő" viszonyszám túlcsordult, hirtelen elképzelhetetlenül nagy baráttá vált az adott líder, és MEGADTA a követeléseket. Összes várost, körönként 1000 aranyat, stb.)
Nehezebb szintet én leszarom, gép ellen gyakorlatilag mindig azonos feltételekkel játszom. Nekem az nem pálya, hogy bármennyit is csaljon a gép. Akkor inkább legyen baszott hülye, meg könnyen leverhető.
Az is igaz, hogy emiatt nem is szoktam sokat Civezni.
A multi fasza, ott nem (feltétlen) seggbuta az ellenfél, meg a feltételek is egyenlőek. Hátránya, hogy egy cseppet időigényes...
Kutatási fa nagyon lesoványodott, kb a kétharmada a Civ4-ének, legalábbis a videók alapján. Meg majdnem töklineáris, sztem a MOO-s megoldás ide annyira nem frankó.
Másik fele a dolognak, hogy én jobban szeretem így, hogy kiszámolható előre a dolog, lehet rá számítani, lehet tervezni. Nem kicsit idegesítő, amikor már 8. kör óta 100%-on áll a fejlesztés, és csak nem jön a bréktrú...
Egyébként egy ezt befolyásoló modot nem lehet nagy kunszt összedobni... -
#92 Ez a másik fele.
Ami még hiányzik a párhuzamos fejlesztés lehetősége, mint a Master of Orion első részében és a random hatás a sikerességre. Mondjuk azért nem 50-50%-ban kellee, mint a MoOII-ben, de mondjuk a teljes szükséges RP 66-75%-a után kezdődhetne az, hogy X% esély van arra, hogy sikeresen feltaláltak valamit embereid. -
#91 Egyetértek.
Ami reménykedésre ad okot, az egység darabszám csökkenés, hogy végre nem lesz kör végén 100 perc gondolkodás, amíg a 16 MI lelépteti a 3.000 egységét, hanem végre belátható mennyiségű egység lesz, gyorsabb körökkel. :) -
#90 Némileg írthanám egy őscivfan - az lennék - véleményét. Ki nem szarja leg a grafikát? Nekem huszadrangú.
- Inkább szeretnék működő diplomáciát és nem pofátlanul csaló gépet és állandóan eláruló MI-t.
- Nehezebb szinten OK, építsen olcsóbban, de ne az legyen már, hogy 1 kör alatt 3 katonát és hasonló baromságok. -
#89 "A Civ 5-ben pedig éppen a grafika lesz az egyik fő újítás a harcrendszer mellett."
Má' nemazéé', de nekem alig valamivel tűnik szebbnek, mint a Civ4 volt... A modellek és a textúrák alig lettek részletesebbek, némi plusz effekteket kapott, azt' annyi. Meg bezúmol a csatára.
Te milyen újdonságot látsz? -
Nabunaid #88 Itt egy
rajongói oldal
E szerint a rombolónak 65, míg a csatahajónak 100 a támadása! Eleddig csak a tankot és a helikoptert láttam 50-es sebzéssel és háborogtam is magamban, hogy tessék, egy fajta tank van és az a maximum sebzés. Hát úgy tűnik sokkal nagyobb lesz az egységek szórása mint korábban gondoltam volna.
Ez pedig most már tényleg azt jelenti, hogy egy ókori egység nem győzhet le modern egységet, hiszen hogy tudna egy 5-10-es egység legyőzni egy 100-ast??? -
Nabunaid #87 Hát szerintem így meg már úgy néz ki mint egy táblás játék! A Civ 5-ben pedig éppen a grafika lesz az egyik fő újítás a harcrendszer mellett. Az pl. engem nagyon megfogott, hogy a játéktérben több féle vegetáció lesz, úgy mint ázsiai, amerikai, afrikai és talán európai. Hogy most mi a különbség egy afrikai vagy egy amerikai dzsungel között, azt meg ne kérdezzétek. Az persze egyértelmű, hogy ehhez vas is kell sajnos. -
#86 Ha lehet így tolni, akkor én beza valszeg így fogom főleg, ha kevesbb erőforrást visz. Nekem nincs igényem a csivlivi grafikára és animációkra. Az első dolog amit a CiV IV-ben is kikapcsoltam az animáció. Nem elég hosszú egy kör így is? -
Pio #85 Bár RTS, de a Supreme Commander 2-ben egyszerűen zseniális volt a stratégiai nézet, szóval nagyon jól el tud sülni egy ilyen. Akinek pedig nem tetszik nem fogja használni, a körökre osztottság miatt nem jelent előnyt a használata. -
Nabunaid #84 A játékban lesz
stratégiai nézet
hogy kicsit könnyebben lássuk át a káoszt!
Vélemény? Sajnos elég kicsik a képek. -
Nabunaid #83 Hát végül is van benne valami. Én anno megvettem az Age of Conan gyűjtőit, és abban is nagyon szép bőr térkép van és hatalmas art book! Egyébként a festhető fémfigurák amik általában 54 mm magasak, no azok 35 eurótól kezdődnek... -
Pio #82 A cives gyűjtői többet ér, mint a starcraftos, ezek a bábuk sokkal jobbak, mint egy 2gigás pendrive.
Mondjuk az más kérdés, hogy ha nem wowozol vagy csak simán nem érdekel a dolog, akkor a starcrafthoz járó wowos ingame bónuszt meghirdeted ebayen és visszajön belőle a starcraft árának legalább fele, amilyen fanatikus wowosok vannak.. :) -
#81 Kapsz két soundtrack CD-t a jelek szerint. Egy mezei jó filmzene CD ma 5k itthon. Ez akkor eleve 8-10K érték, még ha ezeket hallod a játékban valószínáűleg.
A 176 oldalas köny valószínűleg fényespapír. Ilyen cuccokat 3-4 k alatt nem nagyon kapsz boltban. Emellé az 5 figura és maga az újonnan 10-12k-s játékkal számolva szerintem az égvilágon semmi pofátlan és mohóság nincs benne... -
Nabunaid #80 Nem hiszem, hogy ez a játékok komolyságához lenne kötve mint inkább a kiadók mohóságához. Erre a legszebb példa a 25.000 Ft-os Starcraft 2 gyűjtői... -
donatus13 #79 Legtöbb gyűjtői kiadás ennyibe kerül, komolyabb játékoknál, pl starcraft... stb -
Nabunaid #78 Rettenetesen dühös vagyok amúgy, hogy kedvenc népem, a babiloni csak a steames rendekés esetén játszható... Nabu-naid egyébként babilon utolsó uralkodója volt, a perzsák taszították le a trónról mikor Kr.e. 539-ben bevették Babilont...
Viszont. Bejelentették a gyűjtői kiadást:
Gyűjtői kiadás
Sajnos kemény 100 USD, vagy 60 angol font, esetleg 80 euró. Magyarul olyan 22-23.000 Ft körül van az ára. Ezért viszont tartalmaz:
- 176 oldalas művészeti kiadványt /art book/
- 2 CD zenét
- 1 DVD "hogyankészült"
- 5 darab FÉM játékfigurát a játék egységei közül
Hát elég aprók de szerintem ezek egy indián harcos /nyilván azték vagy irokéz/, egy modern ejtőernyős egységet, a jobb alsó sarokban lévőt nem tudom kivenni, de vagy egy szamuráj harcos /a ruhája széle lakkozott páncélnak tűnik/ vagy egy puskás egység, de biztosan nem vöröskabátos, mert annak háromszög kalapja van. Hátul egy római légionárius és ami a lényeg, mellette ha jól látom egy harci robot, egy lépegető!
És akkor merjünk nagyot álmodni! Ez talán annak a jele lenne, hogy a játék nem a mi korunkban ér véget, hanem talán egy kicsit a jövőbe is vezet? Vagy csupán annyi az egész mint a 4. részben, hogy egy modban lehet jövőbeni egységekkel is lenni?
Én elég fanatikusnak tartom magam /96 óta tolom, a 2. résszel kezdtem/ de 100 dollár? -
Pio #77 Akkor multizz Nabunaid-dal! :) -
#76 Egy kivétellel találkztam, az Empire Earth széria. 5%-ra lassítottam csatáknál. Ott tényleg lehetett döntést is hozni. Persze az "MI" az nem tiltakozik, de kétlem, hogy egyetlen emberi játékos is elvileslte volna, hogy csatákra így belassítom a játékot... -
Nabunaid #75 Egyetértek. Az RTS semmi más mint eszement kapkodás. -
Pio #74 Ebből a szempontból lényegtelen, hogy Te hogy gondolod, ha indítasz egy saját showt ott úgy rangsorolod a játékokat, ahogy akarod. :)
Az E3on az RTSek és a TBSek egy kategóriában indulnak.
Amúgy ezek voltak a jelöltek:
Best Strategy Game
- Civilization V (Firaxis/2K Games for PC)
- Company of Heroes Online (Relic/THQ for PC)
- End of Nations (Petroglyph/Trion Worlds for PC)
- Shogun 2: Total War (The Creative Assembly/Sega for PC) -
#73 Miért, volt más is? Az RTS nálam az klikkelőbajnokság és nem stratégia... -
Pio #72 Eredményt hirdettek, a Civ5 lett a legjobb stratégia az E3-on. -
#71 Ez így ebben a formában nem igaz. Valamikor a "közepén" (Civ3 tuti, Civ2-ben nem vagyok biztos) volt olyan rendszer, hogy külön volt támadó és védő értéke az egységeknek, aztán Civ4-re megint visszatértek erre az egy értékű egységes megoldásra.
Az mondjuk tény, hogy sokat nem változtatott a dolgok menetén... -
Nabunaid #70 Igen, de csak mint a 10 civics ág egyike, amit majd kultúr pontokért vehetünk meg és erős bónuszokat adnak a népünknek. -
donatus13 #69 Most úgy hallottam vissza kerül a vallás a civ 5 be,más hallott erről? -
Pio #68 Azért szerintem nem jogos ennyire savazni a negyedik részt, hatalmas siker volt, nagyon jó értékeléseket kapott és ami a legfontosabb: nagyon erős közösség alakult ki mögé, amit csak valóban jó játékok szoktak tudni elérni. -
#67 Én egyszer multiztam még CiV II-val a bátyus ellen, de nem volt kihívás. -
steweee #66 sajnos igaz, de sztem a multira lett kihegyezve inkább. ember játékosok esetén ugye nincs csalás, annyi van mindnekinek amit kifejlesztett meg megépített...
igaz, sosem sikerült ember ellen játszani vele, de egyszer azért jó lenne páran lenyomni egyet csak kiváncsiságból is :) -
#65 Magyarán rohadtul nem tudott mindent, amit tudni kellene... :)
Kapásból fel tudnék sorolni még jó sok dolgot, hogy hogyan lehetne sokkal jobb. Pl. nem igaz, hogy a Master of Orion kiváló fejlesztési rendszerét nem tudják újra elővenni 15 év után... Azóta sem láttam sehol olyan ötletes és párhuzamosan futó fejlesztés modellezést.
A BtS név ellenére is a diplomácia csak plusz grafikai elem a játékban. Direk azért kötöttem szövetséges gyengébb nemzettel, hogy ketten erősebbek legyünk a másiknál. Soha nem ért szart sem sőt, többnyira a kedves szötvetséges támadt be +8+/10 viszonynál.
Ez így vicc, ennek semmi értelme. A CiV IV pont olyan volt, mint a CIV I. Told a katonát és üsd az ellent. Ennyi. Szebb lett a körítés és ettől erőforrássigényesebb... -
steweee #64 sztem a negyedik rész már mindent tudott amit egy ilyen játéktól el lehet váni, a remek grafikán felül. tartalmilag tényleg kis történelemóra, bevezetném a sulikba :)
ami mindenképpen szarul volt megoldva az, hogy az ellenséges civilizációk nem maguktól fejlődtek, hanem hozzánk igazította a gép... nyilván elég nehéz lenne sok civ esetén a gépnek külön számolnia, de aziért finomíthattak volna rajta.
bebaszott hogy többszöri visszatöltögetés, jó helyen való városalapítás meg vesztett csaták utáni reload ellenére is hopp, egy erősebb civ mellettem, aztán hiába verem így is le, néhány kör és máris felerősödik ha nem nézek rá, meg telepakolja egységekkel a városait. ha nem végzek vele vayg gyengítem meg nagyon, akkor mintha misem történt volna, és simán legyárt egy csomó katonai egységet, úgy hogy közben meg nem marad le a tudomány és egyéb fejlesztések terén...
na ezt nem kéne az új részben -
Pio #63 Ja és ami még nem nagyon volt emlegetve:
EU megjelenés szeptember 24. és a játék kizárólag PC-re érkezik. -
Pio #62 Az előzetesek alapján (eléggé beleástam magam) jóval komplexebb lesz, elsősorban helyezkedés tekintetében.
Persze nem lesz olyan komplex, mint egy körökre osztott taktikai játék (megint csak a Wesnoth-ot említeném, de lentebb a jó öreg PG is elhangzott példaként) és ez így is van jól, hisz a civ millió más dologról szól, nem lehet minden részlete végtelenül mély, mert sose érnél a köröd végére. Én speciel így is tartok tőle, hogy drasztikusan nőni fognak a köridők, mivel tényleg érdemes lesz minden lépést jóval alaposabban megfontolni.
Egyet értek, hogy a Civ4-ben a harc erősen kilógott a sorból, minden más összetett, jól kidolgozott volt, a harc pedig elnagyolt, kicsit összecsapott. De szerintem nincs félnivalónk, minden interjúban nem győzik hangsúlyozni, hogy a legnagyobb változást a harcrendszer kapja majd. -
#61 Amen. Vicc, hogy a CIV IV milyen primitív harcrendszerrel bírt. Lényegében most már majd 20 éve változatlan alapokkal bír... -
Pio #60 Olvasgatva a harc újításait még a Battle for Wesnoth-ból is emeltek át ezt-azt.
Én személy szerint nagyon örülök, hogy taktikus irányba megy el a harc, sokrétűbbé teszi a játékot. -
Nabunaid #59 Apró hír, de érdekes. A nemzetek speciális egységeinek nem csak harci bónuszai lesznek. Pl. a rómaiak spéci egysége a légionárius képes utakat és erődöt építeni! -
#58 várom nagyon a játékot, képek és videók alapján szép. :)
remélem picit átdolgozzák a játékmenetet, civ4-ben nagyon idegesítő tudott lenni, hogy vége felé már egy kör 10 percig tartott. (főleg multiban, omg)
szóval ha egységek számának növelése helyett jobban lehetne őket fejleszteni, díjaznám. -
Nabunaid #57 Ez bennem fel sem merült! Mármint, hogy előtte is három gyereke volt és már elfeledte... Inkább a játék miatt nem vett tudomást az új jövevényről... XD -
Big Bad Ryder #56 Ez hatalmas, be is léptem az facebook csoportjába. -
#55 Nem közben lettek hárman, hanem a csóka nem tudja, hogy pontosan hány gyerekük is van.