4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • SANTANTICA #134
    ne hamarkodd el!!!!

ezt is nézd meg!!

21-e !!!!!
    + extra cuccokra kupon (scenari-ok)
    + Civ 3

http://www.direct2drive.eu/9611/product/Buy-Sid-Meier%e2%80%99s-Civilization-V-Download

Sid Meier’s Civilization V
    Sid Meier’s Civilization V DLC: 1st Double Civilization and Scenario Pack
    Sid Meier’s Civilization III: Complete

még nem döntöttem én sem, kíváncsi vagyok ki hogy gondolja a megvételt.
  • Pio
    Szerintem az a recommended settings nagyon csúnyán felé van skálázva.
    Mondjuk az előző rész sem épp az optimalizáltságáról volt híres.
  • donatus13
    :D:D de szerettem a kelly hőseit :D csodabogár XD na, nem mintha bajom lenne a játékkal de a ajánlott követelmény finoman szólva is túlzás.
  • Csokis
    "Always with the negative waves Moriarty, always with the negative waves."
  • Nabunaid
    Már megbántam, hogy egyáltalán reagáltam, az ilyet általában figyelmen kívül hagyom... Mea culpa!

Egyébként naponta átnézem a nagyobb magyar online játékboltokat, de semmi hír a Civilization 5-ről. Én naív azt gondoltam, hogy végre valahára az első Civ 5 lesz, amit magyar felirattal látnak el, de úgy tűnik a kiadók ebben nem látnak fantáziát.

Ez esetben az általad is bemásolt steam deluxe verzióra esik a választásom, abban egyrészt Babilon is bent van, másrészt meg szeptember 24-én 0 óra 01 perckor már játszhatok vele...

A gép igény elég ijesztő, főleg a 4 Gb memória, mi lesz a játék vége felé mikor rengeteg egység van jelen...?

A napokban kiadott gameplay videó alapján rengeteg infóval frissült a kedvenc rajongói oldalam:

Civ 5 Analyst

Érdekes, hogy az alap warriornak 6-os támadása van, míg az íjásznak csak 4, igaz, ez utóbbi távolról szintén 6-ot támad!

Az írja a srác, hogy így az alap warrior most már az ókor folyamán számottevő erő maradhat és tényleg! A felderítőnek is lesz támadása igaz, csak 4, de legalább egy lepusztult warrior nem ölheti meg.

Ha megnézitek az egységeket, valami eszement sok lesz belőlük és szerintem már megint ott tartunk, hogy egymást érik. Korábban a 100-ra emelt támadási erő miatt azt gondoltam, hogy így nem lesznek "felesleges" egységek, de ha megnézzük az ipari korig a sebzés csak 25-30-ig emelkedik és ebbe a tartományba majd 30-40 egység esik.

Ott van pl. a lovas egységek. A harci szekér immár távolsági egység lesz 6-os támadással /közelre csak 3.../ és 3 lépésponttal, míg a lovas már 12-őt a lovag pedig 18-at támad. És itt jön az érdekesség, a Cuirassiert váltó Lancer /lándzsás/ a maga 22-es támadó erejével, akit majd a már megszokott Cavalry vált 25-ös támadással.

Hát ezek eléggé közel vannak egymáshoz sebzésben, nem? A Cavalry új tulajdonsága lesz, hogy támadás után, ha maradt lépéspontja, még léphet! Egyébként nem értem a koncepció váltást. A lovag után a tűzfegyverrel szerelt dragonyos előre lépés, de lovag után lándzsás? Mi van??? Miért jobb egy csak mellvérttel felszerelt vasas, mint egy tökig páncélban feszítő lovag?

Más. Örömmel olvastam, hogy több olyan egységet is felfedezett elemző kedvű fanatikusunk, aminek többféle kinézete van! Ez nagyon tetszett a 4. részben is, emlékezzünk csak a papagáj tollas indián lándzsásokra, a hoplitákra hajazó római görög lándzsásokra vagy a pikkelypáncélos német, angol lándzsásokra! Ezzel, és a földrészenként változó vegetációval, városok kinézetével azt hiszem igazán színes, szagos játékot kapunk. Most, hogy rengeteg új egységre derült fény, nem győzök gyönyörködni az egységek festett képében. Lenyűgöző!
  • donatus13
    De az ai szerintem nem lesz jól kidolgozva tekintve a többi részt a csaláson alapul majd az egész :)
  • Csokis
    Az AI bizony igencsak prociigényes, ha normálisan ki van dolgozva! Simán kihasználhatja a 4 magot.
  • donatus13
    Quad core cpu t ez a játék szerintem biztos ,hogy nem fog kihasználni nincs is ami ennyit egyen főleg ,hogy kevesebb egységet kell mozgatni mint a 4 ben.
  • Carmang
    Gépigényről még nem esett szó, ezért rákerestem. Beírom mit találtam:

MINIMUM REQUIREMENTS

Operating System: Windows® XP SP3/ Windows® Vista SP2/ Windows® 7
    Processor: Dual Core CPU
    Memory: 2GB RAM
    Hard Disk Space: 8 GB Free
    DVD-ROM Drive: Required for disc-based installation
    Video: 256 MB ATI HD2600 XT or better, 256 MB nVidia 7900 GS or better, or Core i3 or better integrated graphics
    Sound: DirectX 9.0c-compatible sound card
    DirectX®: DirectX® version 9.0c

RECOMMENDED REQUIREMENTS

Operating System: Windows® Vista SP2/ Windows® 7
    Processor: 1.8 GHz Quad Core CPU
    Memory: 4 GB RAM
    Hard Disk Space: 8 GB Free
    DVD-ROM Drive: Required for disc-based installation
    Video: 512 MB ATI 4800 series or better, 512 MB nVidia 9800 series or better
    Sound: DirectX 9.0c-compatible sound card
    DirectX®: DirectX® version 11
  • SANTANTICA #125
    Available: 24 September 2010
    This game will unlock in approximately 1 month, 2 weeks, 6 days and 2 hours

Pre-Purchase Civilization V
    Pre-purchase now and receive the Cradle of Civilization Map Pack: Mesopotamia.
    49,99€ ADD TO CART

Pre-Purchase Civilization V - Deluxe Edition
    Pre-Purchase now to receive the Cradle of Civilization Map Pack: Mesopotamia
    - Plus also get the bonus Babylon Civilization with leader "Nebuchadnezzar II"
    - Behind the Scenes at Firaxis with Civ V video feature
    - Game Soundtrack
    54,99€ ADD TO CART
  • SANTANTICA #124
    szerintem ne vedd magadra....jó lenne továbbra is a fordított infók, mert itthon a játékoldalak eléggé hanyagolják ezt a stílust, kár lenne azt a kevés embert is szétkergetni....szeptember érdekes lesz mert Civ5 és F1 2010 is kijön és mind a kettő kell eredetiben.

marad a steam verzió vagy várható valami magyar könyves kiadás mint anno Civ4?
  • Nabunaid
    Köszönöm az építő jellegű hozzászólást. Ezért rühellek magyar fórumra írogatni, mert bunkókkal van tele, akiknek semmi sem jó, és csak az alkalmat lesik, hogy a másikba bele köthessenek. Neked komoly gondjaid vannak a szocializációval...

Itt az eredeti szöveg, amiből fordítottam:

"With the single exception of the monument, which has no prerequisites and is available to build at the start of the game, you need knowledge of a specific technology to construct a building. For example, you must learn bronze working before you can build a barracks.

Some buildings have resource prerequisites as well -- for instance a city must have an improved source of horses or ivory nearby to construct a circus. Also, some buildings have building prerequisites. You can't build a temple in a city unless you've already constructed a monument there.

There's one downside to buildings: most of them cost gold to maintain. The price depends upon the building in question, and can range from 1 to 5 per turn. The gold is deducted from your treasury each turn.

When your happiness is negative and your happiness icon is looking sad, your population is "unhappy." An unhappy population's growth rate is significantly slowed, but there are no other ill effects.

When your happiness is negative and your happiness icon is looking angry, your population is "very unhappy." If your population is very unhappy, your cities stop growing altogether, you cannot build any Settlers, and your military units get a nasty combat penalty.

You can extend your civilization's territory by purchasing individual tiles. The cost of each tile will vary based on a variety of factors, such as how rough the terrain is and whether it's across a river.

Units and buildings both have "maintenance costs" that must be paid every turn. These maintenance costs are dependent upon the difficulty level at which you're playing."

Igyekeztem a lényeget kiszedni, azt ami még újdonság. Én is láttam, hogy átfedés van, de mivel egészen máshogy közelítette meg ugyanazt a dolgot, nem tudtam, hogy melyik a pontosabb, ezért mindkettőt leírtam.

De neked bele kellett kötnöd! Egyébként elárulom neked, hogy az épületek körönkénti fenntartási költsége a 4. részben nem volt, csak a korábbiakban, de sajnos megint visszatér, amitől nem igazán repesek az örömtől, szerintem elrontja a játékot...

Tudod mit? Szerezz egy boksz zsákot, azt püföld engem meg kímélj meg a továbbiakban a pokróc stílusodtól!
  • dronkZero
    "a legtöbb épületnek körönkénti fenntartási költsége lesz, ez 1-5 arany között változhat, nyilván az épület szintjétől függően /ókori, középkori stb./."

"épületeknek fenntartási költsége lesz, ami a nehézségi fokozattal is emelkedni fog..."

Egyrészt a második idézet válasz az elsőre, hogy mi számít az árba, másrészt nem tudom, mi a fasznak ezt így, kétszer, durván kiemelni, mikor ez az az apró részlete a játéknak, ami a legeslegelső résztől így van, és minden egyes részben is így volt.
    Kicsit "thank you, Captain Obvious!" fílingje van...
  • Molnibalage
    Azért a modderek legtöbbször finoman szólva átestek a ló túloldalára. Az alap CiV IV tényleg nagyon puritán volt és a BTS sem sokat finomított. Viszont 300 darabos tech tree és egyéb dolgok már az állatság kategóriában vannak szerintem. A CiV II volt eddig talán a legjobb e téren.
  • Csokis
  • NEXUS6
    Az a gáz, hogy a CIV IV kiegekben már nagyon dúrva fejlesztések, egységek vannak.

Ez azokhoz képest olyan semmi sem.

Szerintem, ahogy megveszem a CV-t már nyomok is fel rá valami modot, mert ez eddig nagyon fapados lesz. Messze nem minden lehetőséget valósítanak meg abból, amit a CIV modderek már évekkel ezelőtt kitaláltak.
  • NEXUS6
    Csaljon csak, én akkor is lenyomom!
  • Zod
    Arról van hír, hogy csalni fog-e a gép? Remélem, nem fog...
  • SANTANTICA #116
    robot :D

http://www.civilization5.com/#/community/feature_gdr
  • Nabunaid
    Információ morzsák a Civfanatics.com-ról:

- a városok épületeihez szinte mindig kell egy adott technológia /nahát.../ pl. a barakkhoz bronzművesség. Kivétel a monument, amihez semmi sem kell, de pl. a templomot csak akkor építhetünk ha már van monument! Aztán lesz olyan épület amihez nyersanyag kell pl. a circus-hoz lóra vagy elefántcsontra lesz szükségünk. És akkor itt jön a feketeleves: a legtöbb épületnek körönkénti fenntartási költsége lesz, ez 1-5 arany között változhat, nyilván az épület szintjétől függően /ókori, középkori stb./.

- A boldogság mutató /happiness/ több fokozatú lesz. Ha az ikon szomorú arcot mutat, a városunk "unhappy" lesz. Ekkor a város növekedése durván lelassul, de más büntetés nem lesz. Ha viszont az ikon már haragos arcot mutat a város már "very unhappy" lesz és a növekedés teljesen megáll, nem építhetünk telepest és csapataink durva harci büntetéseket kapnak.

- Az egységek és épületeknek fenntartási költsége lesz, ami a nehézségi fokozattal is emelkedni fog...
  • Nabunaid
    Bejelentették, hogy lesz demó a Civilization V-höz. Feltételezések szerint ez olyasmi lesz mint a 4. rész demója /nekem nem rémlik.../ hogy 4 választható népből valamelyikkel 100 kört játszhatunk limitált technológia fával. Akkor talán még sem kell várnunk szeptember végéig...

Az infó a civfanatics.com-ról van!
  • Verseghy
    Én se akarok vitázni.:) De amúgy igazad van. Viszont a nem gamer felhasználók jobban járnak a mackel. Szerintem.:)
  • NEXUS6
    Nem akarok MAC-es vitát nyitni, de ha Steve Jobbs kicsit nagyobb érdeklődést mutatna a játékok iránt, akkor talán ma fordított lenne az arány a Win. vs. Mac gépek tekintetében.
  • Pio
    Régen csak PC-re és Macre csináltak civet, most csinálnak már facebookra, iphone-ra, nintendo ds-re, xboxra, playstation-re, annyira pedig nem nagy cég, hogy ezt mindet győzze, gondolom a maces port lett az áldozat.
  • Csokis
    Innen!

"Q. Considering the fact that Steam is now available for Mac and many games are being offered as SteamPlay, will Civilization V be coming to the Mac?
    A. All Civilization titles have had a Mac version in the past, but we unfortunately have nothing to currently announce for Civ V. Stay tuned in the future!"
  • Verseghy
    Remélem kijön Macre is.:/ Előzők kijöttek.
  • Nabunaid
    Hangulatos borító!

Azok a légvédelmi ágyuk szépen néznek ki!
  • Molnibalage
    Remélem, hogy itton is kapható lesz 26-án.
  • Pio
    Köszi!
    Kicsit keresgéltem jobb minőségért, amin a részletek is kivehetőek és találtam:

• Csokis
    Borító!

• n003
    ez naggyonjóó :D ember+alkohol lol
  • Nabunaid
    Ez egy nagyon jó kérdés és igen időszerű!

Szerintem igen, bár eddig csak az 576 kbyte oldalán láttam, de csak annyi van, hogy beárazás alatt.

Ha nálunk ugyan az az angol nyelvű verzió lesz mint máshol, akkor én a babilonos Deluxe verziót veszem meg a Steamen.
  • Molnibalage
    Egy gyors kérdés. Itthon lehet majd kapni dobozos verziót? Bátyus tegnap azzal riogatott, hogy Steamen keresztül lehet majd megvenni.
  • Molnibalage
    Minden CiV fannak kötelező flash játék szerintem!

Micsoda tech tree! :)
  • Nabunaid
    Amennyire tudom, a Civ 5-ben a hajók az ostrom egységekkel ellentétben távoli célokra fele akkora erővel támadnak. A fregatt pl. csak 15-el, míg közelre 30-at támad. Ebből kiindulva a battleship távolra csak 50-et tud majd sebezni. Inkább arra leszek kíváncsi a repülők hajók ellen milyen hatásfokkal támadnak, sőt a bombázók támadhatnak-e hajót vagy csak a vadászok.

Ja igen, ha a helikopter, amit amúgy az orosz Hindről mintáztak /amit Afganisztánban használtak/ 50-et támad, akkor lesz modernebb helikopter is, vagy a hajók lesznek ennyire erősek?

Egyébként az is nagyon tetszik, hogy eltűnnek a bazookás anti-tank és repülő elhárító egységek, helyettük a 88mm-es tankelhárító üteg és rendes, légvédelmi ágyú lesz.
  • dronkZero
    Védekezni jobb a muskétás... Egy-egy nagyobb támadó stackbe is érdemes volt egy-kettőt bedobni, hogy a vonulgatás közben az ellentámadásokat ne a támadásra hasznosabb gránátosok vegyék le mellel.
  • Molnibalage
    Azért erős túlzás ekkora erőt adni a csatahajóknak a szárazföldi célok ellen. A II.Vh alatt használták partmenti bombázsra. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja.
  • Nabunaid
    Hát nekem pedig szebbnek tűnik, valahogy olyan színes-szagos!

De ezen nem veszünk össze.

Viszont mit szóltok a 100-as erősséghez? Azért elég jelentősen skálázható a dolog, ha megfigyelitek egy első tank és egy csatahajó között is dupla a különbség nem beszélve az ipari forradalom korában létezett egységek 25-35-ös tartományához és az 50-es sávban lévő 20. századi egységekhez! Ha itt is választható lesz a marathoni játékmenet /1200 kör.../ akkor végre nem lesznek felesleges egységek sem, hiszen tegyük a kezünket a szívünkre, ki használt muskétást a gránátos helyett? Na, senki sem jelentkezik? No ugye...

Viszont most egy pikásnak 10, egy muskétásnak 16, egy rifleman-nek meg 25 a támadása! Azért ez nem mindegy!
  • Molnibalage
    Sose játszottam ezzel a moddel ezért nem mond semmit. Az alap CiV IV-ben speciel a rómaiak voltak ilyen istenkiráylcsászárok. A 8-as erőséggű egységgel eggyel magasabb szinten mindig levertem az MI-t ott, ahol más néppel régen elbuktam volna.
  • dronkZero
    Eh, hát ja, a RoM... Annak spec baromira nem örülök, hogy Meier pont a moddereknek akar csontig benyalni a Civ5tel. Ezek az amatőr modok véleményem szerint hulladékszar, kiegyensúlyozatlan, elbaszott megalomán hülyeségek. Én nagyon meg vagyok rajta lepődve, hogy ennyire népszerűek, szerintem tönkrebasszák az egész játékmenetet.

De még a "hivatalos" modok is, amik a kiegekben szoktak jönni, azok is ilyen egyensúly-gondokkal küszködnek. Egyszer játszottunk ismerősökkel egy freeforallt az istenes moddal, szigetes pályán. Vikingekkel voltam, megcsináltam a tengeristenes témát (ami ugye eléggé kézenfekvő), onnantól kezdve a berserkerekkel tömött, verseny-motorcsónakokat megszégyenítő sebességű óceánjáró gályákkal bealáztam mindenkit záros határidőn belül. Egész egyszerűen semmit nem lehetett az ellen a kombó ellen művelni.