4745

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Nabunaid
    Jó meglátás már én is néztem. Ezek szerint még az idén lesz egy 2 nemzetes bővítés letölthető formában pénzért...
    Gusztustalan ez az üzletpolitika. Én nem is fogom letölteni, majd a kiegészítőkkel együtt veszek egy Game of the year verziót...
  • Csokis
    Sid Meier’s Civilization V Digital Deluxe Edition előrendelése esetén, kapjuk a Civ 3 Complete változatát ajándékba!

Viszont valami feltünt itt nekem:

"Sid Meier’s Civilization V DLC: 1st Double Civilization and Scenario Pack"

Már ez is DLC-s lesz?!
  • SANTANTICA #297
    thx :)
  • Csokis
    Persze!

Első rész, második rész!
  • SANTANTICA #295
    utólag megnézhető?
  • Nabunaid
    És elkezdték végre ebben a pillanatban...
  • Nabunaid
    Én lehet leszek olyan hülye, érdekel Babilon, meg aztán a magyarításból egy kézikönyv maradt...

Amúgy most kezdődik az élő, két órás gameplay:

élő adás
  • lolSL
    steamen tölthető, ha van olyan hülye aki ott vette :D
  • Csokis
    Civilization’s new design lead on combat evolved
  • SANTANTICA #290
    már tesztelném én is.....
  • Nabunaid
    Úgy tűnik egyre több a játékmenet videó, itt éppen az Escapist magazintól játszik valaki az irokézekkel és diplomáciai győzelmet arat:

Irokéz gameplay
  • NEXUS6
    Hétfőn 2 órás élő bemutató!
  • SANTANTICA #287
    hmm jó lesz ez :)
  • Csokis
    Video Walkthrough!
  • SANTANTICA #285
    :D
  • a.carkey
    Nesze neked! :D
  • a.carkey
  • SANTANTICA #282
    ahogy a dühös kismalac mondaná: nem várok!
  • Nabunaid
    De csak 17 nap a demóig, utána azért elviselhetőbb a várakozás...
  • SANTANTICA #280
    20 nap...
  • SANTANTICA #279
    jajj már ...na
  • NEXUS6
    Sok értelme van!
    :D
  • SANTANTICA #277
    :/ a fenne
  • Nabunaid
    A játék demója csak az amerikai megjelenés napján, vagyis szeptember 21-én lesz.
  • Molnibalage
    Ilyesféle támaszpontok nincsenek frontközelben és azok is relatíve mobil dolgok.

Csatahajókat partvédelmi erődítmények, statikus célok és ellenséges hajók elsüllyesztésére lehet felhasználni, esetleg nyílt terepen levő gyalogság ellen.

A Panzet General I is csodásan lemodellezte ezt. Csatahajó csak szerencsével puszíthatot el ellenséges "kemény" mozgó célt, és akkor is csak minimális veszteséget okozott. Nyílt terepen levő gyalogság? Nos, azt irtotta rendesen...
  • dronkZero
    Mármint egy tankhadosztály támaszpontját, barakkokkal, üzemannyaggal lőszerrel, kezelő és karbantartószemélyzettel, stb nem lehet szétlőni egy év alatt működésképtelenre hajóval?
  • dronkZero
    A "városállamok" a legelső rész óta, 20 éve így vannak, és egyébként nem városállam, hanem város _plusz_agglomeráció_.

Ebből a szempontból pl sokkal JOBB a Civ4, mint az eddigiek, mert legalább látni, hogy mi van ott. Ha körülépítetted a fővárost 8 faluval, és a modern korra megnőttek, akkor az grafikailag gyakorlatilag egy 9 mezős városnak látszott.

Másik fele, hogy itt a grafikai szimbólumok csak JELKÉPEZIK a szimulált játékelemeket. Ennyi erővel kiakadhatsz, hogy a Civ1ben minden egység egy négyzet, meg hogy mi az, hogy a városon műholdról látszik egy kibaszottkurvanagy szám..?
  • Molnibalage
    Nem. Egyszerűen nem talál el egy ekkora álló célt sem, nemhogy mozgót...
  • dronkZero
    Mondjuk azt azért vedd hozzá, hogy egy kör=egy év. Annyi idő alatt már csak szétlő egy csatahajó egy tankhadosztályt, nem?
  • Nabunaid
    Igen, csend van, tűkön ülve várjuk a demót...
  • SANTANTICA #269
    csend?
  • Pluskast
    Ajánlottam én neki de ez már túl macerás számára és túlzottan 3d-s :))
  • Molnibalage
    Inkább akkor a 2. rész. A nehézségi szint nem barmolja el a csaták kimenetelét és van HP rendszer. A CiV II nagyon közel van a CiV I-hez mai szemmel nézve és ugyanolyan gyors a mai gépeken.
  • Botond #266
    Azért a civ 4+warlords+bts combót jó szívvel ajánlhatod neki, sok jó előrelépés van benne az első rész óta. Vagy azért a sorozat részein halad előre, nem ragadt le az egynél? (Én úgy értettem amit írtál, hogy de)
  • ChuckYeager
    Én meg csak azt sajnálom,hogy főleg az egység menedzsment felé hajlottak :(
    Hol a birodalom építés,a történelem írás, és valóban a graf.-on hol a realizmus?Kicsit már "Sims szerű"Ezeket a tehén karámokat már a négyben is utáltam.
    A háromba-és főleg a négyben is nekem az volt a lényeg,hogy figyeltem a birodalmam hogyan nő fejlődik.És ezek a városállamok ezek mik?A modern korban mikor voltak városállamok?Itt lesznek.A Római birodalmam közepén lesz egy Budapest nevű városállam,bravó!
    És tényleg át lehetett volna hozni a CTP-ből pár dolgot:űrbázis,víz alatti bázis,public works..stb.Nem baj kapunk szép lövöldöző egységeket....
    Bocsánat...azért még meg látjuk.
  • Pluskast
    Jaja. Faterom csak ezzel az egy játékkal hajlandó játszani. 62 éves
  • NEXUS6
    Asszem a Chip magazinban volta Civ első részéről egy 6 oldalas leírás. Gyak mint egy kisebb kézikönyv, táblázatokkal az egységekről, miegymásról.
    Az volt a bibliám!
  • Molnibalage
    Csak sikerült elgépelni. '91-es emlékeim szerint. Jövő nyáron lesz asszem 20 éves. (Anno mintha a nyári 576 dupla számban lett volna a bemutatója.)
  • Molnibalage
    90. Most 20 (!) éves. Nem hittem volna 15 éve, hogy az első részről fogok beszélni 15 év múlva. (Én 1995 végén találkoztam a CiV első részével.)
  • Pluskast
    Ok de ha jól emlékszem a hadihajókkal csak az első két részben lehetett a part ,entén állomásozó szárazföldi erőket írtani. Az első rész meg mikor is 90-ben vagy 91-ben készűlt?