4740
Sid Meier's Civilization
-
Nabunaid #294 És elkezdték végre ebben a pillanatban... -
Nabunaid #293 Én lehet leszek olyan hülye, érdekel Babilon, meg aztán a magyarításból egy kézikönyv maradt...
Amúgy most kezdődik az élő, két órás gameplay:
élő adás -
#292 steamen tölthető, ha van olyan hülye aki ott vette :D -
Csokis #291 Civilization’s new design lead on combat evolved -
SANTANTICA #290 már tesztelném én is..... -
Nabunaid #289 Úgy tűnik egyre több a játékmenet videó, itt éppen az Escapist magazintól játszik valaki az irokézekkel és diplomáciai győzelmet arat:
Irokéz gameplay -
#288 Hétfőn 2 órás élő bemutató! -
SANTANTICA #287 hmm jó lesz ez :) -
Csokis #286 Video Walkthrough! -
SANTANTICA #285 :D -
#284 Nesze neked! :D -
#283 -
SANTANTICA #282 ahogy a dühös kismalac mondaná: nem várok! -
Nabunaid #281 De csak 17 nap a demóig, utána azért elviselhetőbb a várakozás... -
SANTANTICA #280 20 nap... -
SANTANTICA #279 jajj már ...na -
#278 Sok értelme van!
:D -
SANTANTICA #277 :/ a fenne -
Nabunaid #276 A játék demója csak az amerikai megjelenés napján, vagyis szeptember 21-én lesz. -
#275 Ilyesféle támaszpontok nincsenek frontközelben és azok is relatíve mobil dolgok.
Csatahajókat partvédelmi erődítmények, statikus célok és ellenséges hajók elsüllyesztésére lehet felhasználni, esetleg nyílt terepen levő gyalogság ellen.
A Panzet General I is csodásan lemodellezte ezt. Csatahajó csak szerencsével puszíthatot el ellenséges "kemény" mozgó célt, és akkor is csak minimális veszteséget okozott. Nyílt terepen levő gyalogság? Nos, azt irtotta rendesen... -
#274 Mármint egy tankhadosztály támaszpontját, barakkokkal, üzemannyaggal lőszerrel, kezelő és karbantartószemélyzettel, stb nem lehet szétlőni egy év alatt működésképtelenre hajóval? -
#273 A "városállamok" a legelső rész óta, 20 éve így vannak, és egyébként nem városállam, hanem város _plusz_agglomeráció_.
Ebből a szempontból pl sokkal JOBB a Civ4, mint az eddigiek, mert legalább látni, hogy mi van ott. Ha körülépítetted a fővárost 8 faluval, és a modern korra megnőttek, akkor az grafikailag gyakorlatilag egy 9 mezős városnak látszott.
Másik fele, hogy itt a grafikai szimbólumok csak JELKÉPEZIK a szimulált játékelemeket. Ennyi erővel kiakadhatsz, hogy a Civ1ben minden egység egy négyzet, meg hogy mi az, hogy a városon műholdról látszik egy kibaszottkurvanagy szám..? -
#272 Nem. Egyszerűen nem talál el egy ekkora álló célt sem, nemhogy mozgót... -
#271 Mondjuk azt azért vedd hozzá, hogy egy kör=egy év. Annyi idő alatt már csak szétlő egy csatahajó egy tankhadosztályt, nem? -
Nabunaid #270 Igen, csend van, tűkön ülve várjuk a demót... -
SANTANTICA #269 csend? -
#268 Ajánlottam én neki de ez már túl macerás számára és túlzottan 3d-s :)) -
#267 Inkább akkor a 2. rész. A nehézségi szint nem barmolja el a csaták kimenetelét és van HP rendszer. A CiV II nagyon közel van a CiV I-hez mai szemmel nézve és ugyanolyan gyors a mai gépeken. -
#266 Azért a civ 4+warlords+bts combót jó szívvel ajánlhatod neki, sok jó előrelépés van benne az első rész óta. Vagy azért a sorozat részein halad előre, nem ragadt le az egynél? (Én úgy értettem amit írtál, hogy de) -
ChuckYeager #265 Én meg csak azt sajnálom,hogy főleg az egység menedzsment felé hajlottak :(
Hol a birodalom építés,a történelem írás, és valóban a graf.-on hol a realizmus?Kicsit már "Sims szerű"Ezeket a tehén karámokat már a négyben is utáltam.
A háromba-és főleg a négyben is nekem az volt a lényeg,hogy figyeltem a birodalmam hogyan nő fejlődik.És ezek a városállamok ezek mik?A modern korban mikor voltak városállamok?Itt lesznek.A Római birodalmam közepén lesz egy Budapest nevű városállam,bravó!
És tényleg át lehetett volna hozni a CTP-ből pár dolgot:űrbázis,víz alatti bázis,public works..stb.Nem baj kapunk szép lövöldöző egységeket....
Bocsánat...azért még meg látjuk. -
#264 Jaja. Faterom csak ezzel az egy játékkal hajlandó játszani. 62 éves -
#263 Asszem a Chip magazinban volta Civ első részéről egy 6 oldalas leírás. Gyak mint egy kisebb kézikönyv, táblázatokkal az egységekről, miegymásról.
Az volt a bibliám!
-
#262 Csak sikerült elgépelni. '91-es emlékeim szerint. Jövő nyáron lesz asszem 20 éves. (Anno mintha a nyári 576 dupla számban lett volna a bemutatója.) -
#261 90. Most 20 (!) éves. Nem hittem volna 15 éve, hogy az első részről fogok beszélni 15 év múlva. (Én 1995 végén találkoztam a CiV első részével.) -
#260 Ok de ha jól emlékszem a hadihajókkal csak az első két részben lehetett a part ,entén állomásozó szárazföldi erőket írtani. Az első rész meg mikor is 90-ben vagy 91-ben készűlt? -
#259 A CtP szerintem inkább ott csúszott el, hogy sok szempontból túl szöszmötölősre csinálták.
De ezt a seregépítést is lehetne automatizálni és akkor gyártana a gép magától sztenderd kombinált egységeket. A Civ-ben szerencsére rengeteg automatizálási lehetőség van ezért tudnak a kezdők is játszani vele. Magasabb szinten viszont bele lehet és kell is menni a mikromenedzsmentbe. Ezért kúl játék, és ez is az lesz.
Csak azt sajnálom, hogy nem a realizmus irányába mennek. De ez az én egyéni perverzióm.
-
#258 Az egyik Call to Power így ment asszem. Nem sokat játszottam vele, de rohadtul nem működő rendszerre emlékszem. Szerintem ne temessünk el előre valamit, amit még nem is láttunk...
Az Afganisztános példa rossz több szemopontból is. A tényleg érdekel, hogy miért, akkor privátban leírom. -
#257 "Lehet RTW rendszerű is, hogy hadseregeket raksz össze és mikor csata van, akkor az is körökre osztott, de egy generált térképen a helyszín alapján. Visznt akkor 100000 év alatt sem menne le egy civ játék."
Egyszerűen nem kéne ezt a részt erőltetni! OK elég elnagyolt volt az eddigi civekben a csata, de ha már szakmázunk, akkor szerintem a különböző egységek kombinálásával elég jó kis összfegyvernemi/őszhaderőnemi csapatokat lehetne összerakni, ez is elég nagy kihívás, és rengeteg agyalgást igényel. A csatánál meg nem kéne irányítani az alegységeidet, csak látnád egy távoli képen, hogy mit produkál egy ilyen tüzérséggel, páncélosokkal, légierővel megerősített gépesített lövész alakulat egy sima lövészekből álló, de akár nagyobb hadsereggel szemben.
A hadseregek mozgatása, meg ugyan így történne, az is elég sok lehetőséget adna a taktikázásra.
És még egyszer, stratégiailag az is épp kihívás, hogy megtaláld a helyes arányokat az ilyen vegyes egységeknél. Pl nem kell páncéltörő képesség, ha nincs az ellenségnek páncélos ereje. Hiába van csúcs légierőd, ha az ellenség csak egyszerű lövészekből áll , akikkel szemben az ilyen nagyon látványos fegyverek nem olyan hatékonyak, lásd Irak, Afganisztán, meg a te általad is felhozott példát. -
#256 e itt messze nem ezt látom problémásnak, hanem az arányokat. Csak azért mert az egységek a térképen egy baszomnagy avatarral vannak jelölve, most az egész játékot fölnagyították hozzájuk. Pl távolsági támadás több mezőre az átszámolva így több száz km-t jelent. Mutasson már valaki olyat, hogy egy tüzérségi/hajó ágyú ilyen távolságra lő!?
Persze ez egy játék, hülyeség ilyeneken agyalogni, csak ez nem stratégiai szint sokkal inkább csak harcászati.
Lásd lent. Takitkai elemek stratégiai szintű modellezésben. Ez a vége...
Lehet RTW rendszerű is, hogy hadseregeket raksz össze és mikor csata van, akkor az is körökre osztott, de egy generált térképen a helyszín alapján. Visznt akkor 100000 év alatt sem menne le egy civ játék. (+ légi támogatást hogyan modellezed?) -
#255 Igen. A D napon és a Csendes-óceánon használták őket. A D-napon pontatlanul lőttek a szar időjárás és azonosítási problémák miatt. A Csendes-óceánon a japók beásták magukat a föld alá. Okoztak veszetéset, de nem túl vészeseket. A legfőbb hasznuk az volt, hogy az előkészített védelmi szögesdrótot és sima terepet + esetleges aknamezőt megbolygatta + robbanások tölcsérei fedezéket adtak az első hullámnak.
Olyan komoly hatása, mint a régi CiV-ekben, hogy a tengerpartot tisztára söprik nos, az enyénszólva túlzó.
Ott kezdődik, hogy valóságban csövenként 80-120 nehézgránát volt a főtüzérséghez.
Az Admiral Graf Spee (zsebcsatahajó) az első és egyetlen csatájában a lőszerkészlete 60%-át elhasználta a főtüzérségből és "csak" súlyosan megrongálta egyik ellenfelét (nehézcirkáló), de elsüllyeszteni nem tudta. Pedig hozzá képest bikaerős volt A még két ottlevő könnyűcirkálók + nehézcirkáló teljes össztüzének gránáttömege kb. 1600 kg volt, a Graff Spee-e 2300 kg. Mégsem volt képes egy ellenfelet sem elsüllyeszteni.
Egy hosszabb csatában simán ellődözték az összeset. A csövek élettartama 200-400 lövés volt...
De ez nem HT topik. Ezt csak érdekességnek írtam le. :)
A lényege az akara lenni, hogy erősen túlzóak a hajók képességei a CiV-ben a parti egységek ellen. Lényegében álló célok ellen jó, de az elég vicce volt, hogy pl. páncélosokat irtottam vele...