19779
  • sertrex
    Csak hogy képbe legyél. Én már az F1CH-t is kormánnyal toltam, de ettől nem lettem ISI fanboy. Azután az rF-fel is toltam elég sokat de a közvéleménnyel ellentétesen én nem igazán dobtam tőle hátast. A modderek meg csak még jobban aláásták a címet. Űber szimnek meg végképp nem tartottam. Na erre terjedt az hogy bezzeg az rF2 az az igazi szim. Hát ettől se dobtam hátast, viszont részleteiben van néhány jó megoldás. És erre kiderül, hogy ISI lepattintotta a címet.

"Hát ez elég baj."
    Ennél azért több kell, hogy egyáltalán komolyan vegyelek, nem hogy még ezen kezdjek agyalni.
    A gondolat ébresztő igazán az, hogy megér-e ez, a 15 eurónál többet? Nem.
    Sufnimoddereknek meg nem fizetek.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.17. 17:36:09
  • lac coo
    Az uj F2000 rohadt jo.
    Ezzel nincs is bajom, a fizika tobb mint renben van, gondolom a tobbi uj auto is hasonloan jo lesz.
    De:

A sima aszfalton nehezen teszi tul magat az ember.
    A sebesseg keves, valszeg ez mar ennel gyorsabb nem igen lesz, nalam kb harmada barmilyen masik jatek ak, mikozben a gepem malmozik. Amig ezt nem javitjak nekem mindenkeppen felejtos.
    Eleg sokat kifizettem en mar ezert a jatekert az evek soran, elvarnam, hogy vegre ne felkesz jatekkal tartsak a markukat . Normalis eso, esogumi, szelvedo stb.....
    Moddolas nem erdekel....

Roviden ennyi :) Van masik....:)
  • Betyarkoro
    Az emberek felcsigázásában már most jobb mint rf2 valaha lesz.
  • simcompany
    minek eteted a trollokat?
  • sertrex
    Project CARS. Jobb FFB, jobb fizikával, jobb gumifizikával, Live Track 3.0-val, jobb online-nal. Ja!! Megvan! Project CARS 2!
    Vicc nélkül. A fizika is fontos de nem árt, ha jól is néz ki és az se ha van jó körítés. Nem mondom el voltam egy-két órát az AC-val is, de volt mikor elkezdtem ásítozni közben. és ez sajnos az RF2-vel is volt így. Amit eddig láttam, úgy néz ki, hogy valóban a PC2 lesz az, amit keresek. Ezzel nem azt mondom, hogy jobb lesz, mondjuk fizikában az rF2-nél, vagy jobb lesz bármi másban, bármi másnál, de úgy néz ki, benne lesz minden amit keresek. De az is lehet, hogy a PC3-ra lesz az, minőségban is. :)))
  • Betyarkoro
    Bevallom legalább 10 perce próbálok vmi-t válaszolni neked. De igazából nem tudom hogy mit írjak.

#16635 kommentedből nekem meg szerintem másoknak is az jött le hogy te már egy régi rfactoros vagy. Aki ismeri ISI-t és tudja hogy mit ad el. És ennek ismeretében te nem vagy meggyőződve arról hogy az új cég S397 hozza azt a szintet hozni amit te már megszoktál és elvársz.

Na most erre alapozva írtam azt amit írtam. De valóban értelmetlen nagyrésze mivel még az előző cég nevét sem tudod akkor csak a rövidítését. :D

Meg kb hallottál vmit és arra alapozol. Most innentől kezdve: ¯\_(ツ)_/¯

Szal akkor hagyd figyelmen kívül a kommentem nagyrészét és csak erre fókuszálj: Próbáld ki és döntsd el hogy neked megéri-e befizetni rá vagy sem. Írtam is hogy én ezt egy befektetésnek tekintem. Azt is írtam hogy már egy éve csinálgatják és elég sok cuccot kiadtak ami alapján le lehet szűrni hogy mire számíthatsz.

"Ezt mire véljem? Itt a hiteles fizikán volt a hangsúly. Te esetleg személyesen megtapasztaltad a játékban szereplő autókat, versenykörülmények között? Kétlem."

Gondolat ébresztő mondat akart lenni de látom hogy nem ébresztett gondolatot.
  • Adebayor
    "rengeteg minden hiányzik belőle, amitől számomra jó egy szim"

Neked mi a jó szim ismérve? Nem kötekedés, csak kérdezem :)
    Mert nekem pont az rfactorokban van meg ami kell.
    Már mint a többi programhoz képest. Bár csak a Raceroom-ot meg az Assettot probáltam olyan szinten, hogy mentem vele 1-2 online bajnokságot.
    PC-vel meg csak a Pagani editionnal mentem ami ugye ingyenes. De azzal se sokat :)
  • sertrex
    Nekem azóta van meg mióta most a Steamen a 15 eurós akció volt. Előtte a demót próbáltam évekkel ezelőtt. Nincs mihez hasonlítanom, mert más szimekhez nem érdemes, a valósággal meg nincs módom. És tényleg csak azért vettem meg mert kíváncsi voltam a sokak által felmagasztalt űber szimre.
    Nos, továbbra is marad az LFS az etalon, számomra. :)
    Most merült fel bennem ez a kérdés és annyira azért nem ajzott fel, hogy kutatómunkába fogjak az S397 felmenői után. Mindenesetre nekem semmit nem mond a nevük. Azoknak se akiket itt felsoroltál, mert az ISI-t is csak ISI-ként ismertem. :)))
    Én, személy szerint jónak tartom az rF2-tőt. :)) Vannak benne jó dolgok, amik tetszenek, viszont rengeteg minden hiányzik belőle, amitől számomra jó egy szim. És attól, hogy láthatóan a CARS nálam az elsőszámú, nem jelenti azt, hogy szemellenző lenne rajtam. Ezt arra írtam, hogy a kommentem ürügyén szóba hoztad itt.

""Jó, persze. A hiteles fizikát nem a saját véleményem alapján mondom, hanem mert ez terjedt el az rF2-ről."
    Hát ez elég baj. "

Ezt mire véljem? Itt a hiteles fizikán volt a hangsúly. Te esetleg személyesen megtapasztaltad a játékban szereplő autókat, versenykörülmények között? Kétlem.
  • Betyarkoro
    Aj istenem ez a komment.
    Ezek az emberek vannak az S397-nél.

Találsz átfedést isi-vel? :)

Én ahogy láttam az USF2000-et kinevezték a legjobb rfactor 2 autónak azután ahogy kijött. Ezt már az új felállásban csinálták. Eddig 4 teljesen új autót adtak ki illetve frissítettek néhányat a régiekből ebből szerintem le lehet szűrni hogy mire számíthatsz a jövőben.

Az új vezérnek fent van a CV-je a neten meg lehet nézni. Egy holland szoftvergyártó cégtől váltott. Azt is meglehet nézni hogy mivel foglalkozik. Abból leszűrhető hogy nagyon komoly szakmai háttere van az ürgének.
    7-8 éve tag a fórumon. Van nekik egy szép videójuk a youtube-on ahol elmagyarázzák hogy mielőtt rf2-n elkezdtek dolgozni ams-en dolgoztak. Ams volt az első autós game amin dolgoztak.

"Szerintem még ISI se fejezte be a fizikai fejlesztést, az marad ezen a szinten vagy jön ott is változás?"
    Már van változás. Ezért hőbörögnek a radical-miatt is a szagértők. Meg most a mclaren miatt is. Előtte meg a civic miatt meg a clio miatt meg minden miatt.

De most érted. Ha próbáltad a radical-t vagy a forumla 2 2012-t vagy akár a clio-t vagy a civic-et és nem éreztél változást akkor nem mindegy?

Ég és föld a különbség mindennél amihez hozzányúltak. Az hogy jobb vagy sem azt mindenki maga eldönti. De én hiszem hogy idén elég sok cuccot kitoltak amiből le lehet szűrni hogy milyen irányba haladnak.

Soha nem lesz befejezve a fizika fejlesztése. Egyszerűen azért mert egy szimuláció. Nem valós. Próbálkoznak. Mindig fognak találni olyan területet ahol lehet javítani/változtatni a szimuláción ezáltal más képet fog festeni az egész szimuláció. Szerintem sokkal jobb élményt nyújtanak ezek a cuccok ha nem azon töröd magad hogy mennyire valós.

"Szóval a kérdés, hogy a jövőre nézve érdemes-e pénzt ölni bele az új tartalmakért, megkapjuk-e az ISI garanciát"
    Előző kommentemben kb leírtam hogy én ezt a jövőbe fektetésnek ítélem meg.

"Jó, persze. A hiteles fizikát nem a saját véleményem alapján mondom, hanem mert ez terjedt el az rF2-ről."
    Hát ez elég baj.

Én személy szerint pcars-1et is nagyon élveztem pedig nagyon hitvány programnak lett megcímkézve.
  • sertrex
    Jó, persze. A hiteles fizikát nem a saját véleményem alapján mondom, hanem mert ez terjedt el az rF2-ről. Vagyis, hogy hiteles verseny és gyári adatokból dolgozik/dolgozott az ISI. Teszem fel, ha ezt elfogadom, mert sokan állítják, akkor válik érvényessé ez az állítás, mivel kipróbálni, megtapasztalni soha nem fogom. De az ISI mögött mindig ott volt az rFPro, tehát hihetően hangzik/hangzott. :)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.17. 12:21:36
  • Alexease
    A hiteles fizika meg mindig kerdeses. Legalabbis az, ahogy visszadja vayg amit erezni belole.

Eppen "most" teszteltem 3 progit (AC, CARS2, iR), ugyanazzal a tartalmakkal. A garazsban lenyegeben megegyeztek az adatok.
    Koridore ugy ahogy, de az sokmindentol fugg. De erzesre, nem sok koze volt egymashoz a 3 programnak, totalisan mas erzes jott ki mindharombol;) Nem nuansznyi kulonbsegek, melyik szamolhatja ezt vagy azt jobban, hanem keresni kell a kozos halmazokat:)))

Sajnos az rF2-ot nem tudtam tesztelni, mert se auto, se palya nem volt hozza;D
    De az egyeb autokbol kiidulva (Brabham es "kornyeke"), az rF2 lenne kicsit a 4., de inkabb az iR halmazaba valo.

Egyikre sem mondanam hogy szar vagy nem jo, egyszeruen, meg mindig "izles" kerdese a dolog (es ez most csak fizika, gumi, autokezeles, a jatekos dolgok es kinezet nem szamit).
  • sertrex
    Ez jól hangzik. Legalább a remény még nem hal meg. :))
  • Alexease
    Az S397 (vagyis az anyaceg) az eleve szoftver fejlesztessel foglakozik, azzal nem lesz gond. Evek ota fejlesztik/segitik a Reiza-t, es eleg jol(!), vagyis van tapasztalatuk az ISI engine-ben. Raadasul a nagyfonok autos/szimes megszallott:)
    Az ISI-nel sem az ISI gyartottaka tartalmakat, meg a ceg lenyegeben 2 vagy 3 emberbol all, ok "csak" fejlesztok. Naluk is "allando" kulsosok vagy valodi kulsosok dolgoztak. Nehany ismert nev, most mar az S397-nel dolgozik;)
  • sertrex
    Szerintem van ennek egy másik vetülete is. Sokan, én is, azért vettem meg az rF2-őt mert, az ISI garancia volt a hiteles fizikáért. Szóval a csicsa nem volt opció. :)) Viszont a továbbiakban mi garantálja az új tartalmaknál ugyanezt a minőséget, már fizikában. Az oké, hogy jobban fog kinézni, ami rá is fért, de kik ezek az S397? Van olyan hátterük, mint ISI-nek? Szerintem még ISI se fejezte be a fizikai fejlesztést, az marad ezen a szinten vagy jön ott is változás? Bevallom a másik aggályom is ezzel kapcsolatos, mégpedig a modderek hitelessége? Mint céloztam rá, ha valaki az rF2-őt választja az nem külsőségek miatt teszi, értelemszerűen, hanem a fizika miatt. Szóval a kérdés, hogy a jövőre nézve érdemes-e pénzt ölni bele az új tartalmakért, megkapjuk-e az ISI garanciát, vagy a meglévő fizikát tolják-e minden autó alá ezután????
  • Betyarkoro
    Miért néznék? Szerintem roppant egyszerű a helyzet.

Tavaly szeptemberben léptek színre. Mindjárt itt van a szeptember eltelt egy év. Jutottak amire jutottak ez van. 14-en vannak s397-nél. Kérnek 15 eurót a további támogatásért cserében. Én úgydöntöttem hogy megadom nekik bár nem értek egyet az árazással.

Nem kötelező befizetni. Azok akik úgy döntenek hogy nekik kell megveszik. Ezzel támogatják a fejlesztést. Az olyanok akik meg úgy döntenek hogy nekik nem éri meg szimplán élvezik a befolyó összegből finanszírozott további fejlesztést.

Majd legközelebb mikor kérnek pénzt megint mérlegelek hogy megéri vagy sem.

• Danecay
    Mivel nem kötelező megvenni, az alapjáték és a meglévő valamint a MOD-ing tartalmak ugyanúgy elérhetőek lesznek nézhetik bármennyire hülyének a célközönséget amennyiben ők nem lesznek azok. Gondolom ha majd nem úgy fogy a portéka mint ahogyan arra számítottak vagy arányosan a belefektetett munkával, majd elgondolkodnak az árazáson is. Persze az is lehet, hogy nem
  • lac coo
    Es ezeket a nem gyerekeket hulyenek nezik ? :)
  • Betyarkoro
    Nem gyerekeknek csinálják így nem kellenek instagramm filterek és konzol port. ;)
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.08.16. 22:50:12
  • lac coo
    Nem vagom en ezt...

Beraktak tiz uj shadert,dx11 lett ami tovabbra is harmatgyengen muzsikal, ezenkivul kb semmit nem csinaltak, aztan mar dorzsolik a tenyeruket a penzre ? :))))
  • Betyarkoro
    Amit elfelejtettem leírni előző kommentben hogy 15 eurért 24 porsét csaptak ki. Mivel hogy alapból ott volt az opció hogy egybe megveszed mindet ennyiért.
  • Betyarkoro
    Egyébként a bethesda most azt csinálja amit te leírtál.
    Szépen leszögezte hogy eredeti ötlet kell és nem egy meglévő mod. Aztán ők fizetnek rendes fizetést a moddernek hogy elkészüljön a dlc. Majd ők hivatalosan kiadják mint bethesda dlc. Nem tudom hogy mikor lesznek kint az első ilyen dlc-k. De azt tudom hogy iszonyatos feháborodás volt a "paid mod" koncepció miatt.

Pedig szerény véleményem szerint bethesda igen jól tolja.

A workshopot azt mondták hónapokkal ezelőtt hogy rendszerezni fogják. Nem tom hogy ez majd jön vagy ők már ezt elfelejtették. :D

A 8 porse 6 euróért meg kb felesleges feldobni mivel ők megmondták hogy olcsóbbak mint iracing. És ez kb official response az árazásra.

Meg:

Személy szerint engem az aláhúzott kijelentés is felkúr. Most is van egy "friss" negatív review a store-on mert a logi új kormányai hokik rf2-vel. Ők is abszorbálhatnák már ezt az információt és úgy egy év elteltével megoldhatnák már hogy ne legyen vinnyogás emiatt. :D

Nem tudom hogy fog alakulni az árazás a továbbiakban de az biztos hogy vicces lesz 4-5ezer forintokat kitolni 1-2 havonta hogy mindig meglegyen a legújabb szarság.

És akkor még azt nem is nézed hogy hogy fog kinézni ez az egész game 1-2 év múlva. Már ac-nál is előjönnek a "dlc train" nyekergések. Pedig ott jelenleg 1 dlc van 10eur ért a többi alatt van. Ráadásul az első 10 eurós dreampack-ban volt 10 autó meg egy nord.

Hát itt meg 10 pálya lesz majd 50 euró. Most google átváltotta 15 222-ft-re az 50eur-t. :D
  • Alexease
    Az hogy kulsos csinal gyari tartalmat, azzal nincs gond. Minden programnal kulsosokkel dolgoztatnak.
    Csak ami S397 vagy hivatalos rF2 "alatt" jelenik meg, az jobb lett volna DLC-nek. Persze, ha csak 1-1 tartalmat tudnak kiadni X idonkent, akkor az nem nagyon mukodik. Hulyen nez ki az 1db autos DLC :DDD

Ezzel a store-ral ismet az lesz a gond, hogy ha esetleg beindul, kismillio cucc lesz fent, belekeverve a gyari S397 tartalmakat. Persze, ki lehet szurni, de aki nem Steam "expert", nincs hozza idege, kedve, "normalis" minosegi DLC-khez szokott (8 Porsche 6EUR-et az AC-hoz:D), annak nem fog tetszeni.
    Foleg ha beszivja az ember. Latvanyos kinezetu konvert auto, foss fizikaval, aztan felszivodik a keszito;) Vagy beprobalkozik jogdij nelkul, amit kesobb torolnek. Vagy gozom sincs mi tortenik ilyenkor;D

Jobb lett volna, ha valaki profi modder, dolgozni akar, akkor dolgozzon az S397-nek, szerezzenek hozza licencet, es adjak ki DLC-csomagokban.
  • Alexease
    Az SRW (https://www.simraceway.com/) meg az rF1 alapjaira keszult, ugyanugy "eladott" engine, mint a GSC (most AMS) vagy a Turismo Carratera volt.

Online-os hotlap jatek, penzdijazasert. Mindent szkenneltek hozza (autok, palyak), teljesen jo minosegben. Autobol vagy 100 licenc, jobbnal jobb autok, minden kategoriabol. McLaren-bol minden evben megvolt a legfrissebb F1-es auto. Az autok meglepoen "jo" fizikaval voltak osszerakva. A palyak ingyen voltak, az autok fizetosek (0.25$-ert, a legtobb talan 1$, nem sok volt ami darabb). Meg en is ossze tudtam haracsolni kenyelmes hotlapozassal talan 100$-t. De a topposok tobb ezeret,:D

Sot, a hotlapos es/vagy az online futamos versenyek gyozteset, kihivtak amcsiba, resztvehetett teszt napon rendes autokkal, mindent fizettek. 1-2 magyar is volt kint (ha jol emlekszem).

A lenyeg, tok jo, profi rendszer lett volna (leszamitva a kicsit igazsagtalan hotlap penznyeros dolgot), de sajnos magat az engine-t nem fejlesztettek.

Es sajat koltsegukon fejlesztettek kormanyt a programhoz. Speci, "levegoben kormanyzos" cucc:))
    https://www.youtube.com/watch?v=R2HMw7MN6oo
    Toya (HSW) kapott egyet, hasznalta, azt mondta tuti:) De sokan G25/G27-re pakolak fel, foleg a gombok es egyeb lehetoseg miatt.
  • Alexease
    Irta is a ficko, hogy a palya nyomvonal es a fontos reszek ujak a friss szken alapjan, a tobbi, foleg az objectek, meg az eredeti SRW verziobol vannak;) Majd fokozatosan csereli oket.
  • Alexease
  • simcompany
    WTCC 2017 DX11 érkezik

• Hellboy76
    Összehasonlítottam:
    Zandvoort_RF2.jpg
    Zandvoort_RF1.jpg
    Maga a pálya, kerékvetők, domborzat, kerítések, növényzet ("X"alakú fű/fa) új.
    Pálya 0-pont és a pályán kívüli elemek teljesen megegyeznek. A régi, már ott nem lévő épületek lecserélve/frissítve, főépület, főtribün, material nevek egyeznek.
    Textúrákra Albedo ráeresztve, kamionok textúrája felmatricázva, de az alap ugyanaz.
    Missing texture is van :D, tehát simed, ill rengeteg sobj..., vagyis vagy BTB, de inkább RTB-vel készült. Ami pedig nagyon hasonlít, az ugyanaz néhány kanyarcsúcspontban a levágás elleni vetőkő.
    Szóval ezek nagyon "összesmúzoltak", ahogy gondoltuk. :)
  • Betyarkoro
    Én nem ismerem ezt a felemlegetett SRW-t.

De most gyakorlatilag a zandy már ilyen nem? Hivatalos tartalomként fut viszont külsős emberke csinálja.

Egyébként én még sehol nem láttam pro-t az item store mellett.
    Nekem az egész store buggolt anno mikor vettem a gt pakkot. Olyan volt h kiválasztottam az itemet. Írta a kliens hogy x pénz még kell a már waletten lévő mellé. Majd felajánlotta hogy tegyem rá a maradékot. Mikor ezt megtettem az egész folyamat megszakadt. Mintha mi sem történt volna. Szal előről kellett kezdeni. Utána már ugye volt pénz a waletten. Majd kb 15 perc után letöltött vmit steam amit kemény 0kb workshop cuccnak jelzett steam. :D De egyébként 0 visszajelzés volt arról hogy ez sikerült.

Te pozitívan látod a játék jövőjét? :D
  • Alexease
    Ha valoban modder fizetos dolgokat akarnak, ahhoz valoban csak a Store mukodik.
    Ha ez igy van, akkor ez ismet a gagyizas es a kaosz melegagya lesz;/ Persze, ha lennenek normalis gyari tartalmak, akkor nem erdekes.
    De akkor sem szerencses a sajat gyari cuccokat is store-ba tolni. Jobb lett volna gyarilag DLC, a moddereknek meg Store.
  • Betyarkoro
    Am ezt ők már korábban is mondták a sokat emlegetett helyen (:D) hogy olyan rendszert szeretnének ami pl a flight simmeknél már bejáratott rutin hogy 3rd cuccokat lehessen venni a játékhoz.

Mivel ez az item store korlátlan számú itemet tud kezelni én simán bevízionálok skinpakkokat is. Mert miért ne. Én például nem ragaszkodok a gyári hivatalos livery-khez. Én jobban szeretem az ilyen generic livery-ket logók nélkül. AC-hez sokat kiválogattam.

Ilyesmikre gondolok: http://www.racedepartment.com/downloads/porsche-cayman-gt4-clubsport-skinpack.16500/

Szerintem igény is lenne rá ha vmi profi emberke csinálná.

Meg ezzel a rendszerrel mindenki jól járna. Mert mivel fizetős cucc elvárhatod a minőséget. Ha pedig szállítják a minőséget te kapsz egy minőségi pályát a készítő meg kapja a zsetont. Win-win. Mindenkinek.

Ebből kiindulva lehet hogy azért is döntöttek az itemstore mellett mert a workshop rugalmassága miatt a készítők S397 segítsége nélkül tudnak kitolni frissítéseket az itemekhez.

Egyébként a mclare-n már nem látszik workshopban? Meg akartam tekinteni hány sub-van de valamiért nem találtam meg. :D
  • Hellboy76
    Szívesen, még lehet hogy egyszer nekifutok egy újabb körben. Addig is ha vmi nagy gáz van vele és nem használható, de igény volna rá, jelezd privátban, javítom. Tesztelni végképp nincs időm.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2017.08.16. 13:20:29
  • Hellboy76
    Pont ezt raktam össze magamban én is, azért erre komoly esély van.
    Az összes SRW-s palya rF1-hez meg is van, de az új rF2-es Zand-on is nehány kerékvető is megtévesztően hasonló az SRW-shez. Vagy csak mind egyformán hasonlít a valódi pályához :)
    Ma egymásra is rakom a kettőt, kíváncsiságból...
  • Betyarkoro
    Én már egyszer postoltam ide a store magyarázatott.

De most postolom még 1x.

Na most ezek után megnézed ezt: http://store.steampowered.com/app/24010/Train_Simulator/ Ahol 386 dlc van jelenleg.
    Nem igazán értem mi a faszt akarnak. Már bocsánat a kifejezésért de most közel 400 dlc nem elég?
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.08.16. 10:59:09
  • Alexease
    Az SRW-s ficko "felbukkanasa" a Zandvoort-nal azert is lehet erdekes (egy kis konteo:P), mert ha szuletett valami kapcsolat/osszefogas az "elhalalozott" SRW-vel, akkor valoban sok szkennelt, licencelt tartalmat tudna(na)k kitolni. Ugy mar erthetobb a Store-megoldas, bar akkor sem ertem, miert nem volt jo a "rendes" DLC?!:)
  • Alexease
    Kinai, dronra vagy barmire szerelheto mini 3D szkennereket (~5x5x5xcm) mar 50-100E-ert is lehet elvileg kapni. Persze a felbontasa (nehany centi, 10-20 meteren, minimal latoszoggel) es a sebessege nem top, de egy dron (vagy auto) elnavigal vele kenyelmesen. De komolyabb dronra (~600E) elfer egy sokkal jobb szken is. Es ez most forint, magyar szintre, ami k*rv* sok, de kint valszeg mar magan szinten is bevalllhato.
    Igy ma mar szken nelkul nem illene palyat kiadni:D

Az iR a szokasos vaskalapos, ok meg mindig a brutal felbontasu (millimeter alatt) "telepitett" (allvanyos) Leica cuccokat hasznaljak. Aminel nem csak a felbontas (es a "latotavolsag 2-300 meter) az elony, hanem a technikai miatt "szines, texturazott" adatokat ad vissza (normal szkennerrel a reklamtablabol csak a 3D-s tabla latszik, naluk a szinek, feliratok is).
    De az iR ipari cucc, eleve sajat rendszert hasznalnak a modellezesre is, plusz a kliens program (jatek) lekezeli (megjeleniti) a pointcloud-ot is, lehet "benne" azonnal autozni:)
  • simcompany
    Nagy vagy köszönöm!
  • Betyarkoro
    Ja láttam pcars 2 egyik promójában hogy mutogatták a drónos scannelést.

Amúgy, 16.-a van. Holnaptól lehet megint izgulni hogy mi lesz a havi roadmap-ban. :D
    A legkorábbi roadmap eddig 17.én volt.
  • Alexease
    Most mar mindenrol tudnak szkennelni:) 5-6 eve forgalomban autorol szekenneltek mindent, texturaval egyutt. Most mar dron-nal is toljak;)
  • Betyarkoro
    Hmm azt olvastam ugyan abban a topikban hogy mivel repcsivel csinálják ezért már nem is igazi laser-scan. :D
  • Alexease
    Gondolom, azert sima, mert ujra lett aszfaltozva (igazabol) :) Valszeg az iR-rel hasonlitjak, de az sok eves szken, akkor meg a regi aszfalt volt rajta. Persze, nem a '67-es F1 idejebol, de akkor is regebbi:)