rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Amúgy van ezekről vmi infó hogy hogy működnek?
Nekem a real road-ra semmi nem jött fel azon kívül hogy kell egy mod pályára rárakni.
Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex
http://www.speed-dreams.org/
Itt van a Speed Dreams. Free, open source a cucc. Nagy általánosságban kijelenthető, hogy átlag 10-15 év lemaradásban van az összes fogyasztói programokkal versengeni kívánó nyílt forráskódú projekt. Ez nagyjából itt is kijön.
Látványban nem sokkal szarabb mint az rF1, néhol rF2 szint. Fizikában nem sokkal szarabb, mint az Assetto.
Érdemes lehet hülyülni vele egy kicsit.
És hát nem tudom hogy ez inkább szégyen a fogyasztói progamokra nézve, vagy nagy gratuláció járna a Speed Dreamsnek... <#rolleyes>#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.05.08. 14:03:19
Ez a fizika szinkronizálás a megjelenítéssel már egy megoldott probléma.
Állítólag most AMS-ben a leggyorsabb a fizikia számítása 720Hz. Ha ők ezt megtudták oldani akkor mitől ne tudná megoldani rf2?
Én úgy tudom hogy ott is nem a pc vagy a grafikus motor teljesítménye hanem a kormányok a limitáló faktor.
2014-es cikk szerint: http://articles.sae.org/12760/
Az rfpro 2014-ben gyorsabb volt mint az akkori leggyorsabb mozgó cucli.
Ez professzionális cucc nyilván.
Assetto Corsában gondolom az ODE. Project Cars-ban meg a Physx kezeli ezt a problémát.
Kíváncsi vagyok ISI motorba mi van. Lehet az teljesen házon belüli.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.08. 13:31:25
Furcsa lehet, de a szinkron fps igazabol egyszerubb: szamold ki, tedd oda, rajzold ki, kuld ki (kormany/hang), kezd elorol. Aztan lesz amilyen lesz😉
A kulonallo resz azert macerasabb, mert ha a fizikat tudjak is fixen szamolni (ez altalaban 300-600Hz), attol meg szinkronizalni kell a megjelenitessel (es egyeb periferiaval), ami meg folyamatosan valtozik/valtozhat (fps).
Nem az van hogy az újabb steames és már automobilistában a fizika független attól hogy mennyi fps-ed van?
Rfactor 2-ben én feltételeztem hogy ilyen gubanc nincs. 😄 De lehet hogy túl bátor feltételezés volt? 😄
Mindengyik engine-t (nK, Papy, ISI) eleg regen ismerem es hasznalom (~20 eve), az alapoktol lattam mi tortenik.
Az AC "logikusan" az nK->nKP vonalon alapszik, tuti vannak benne kodok/technikak meg a 2000-es evek elejerol is.
Az iR (Kaemmer/Papy) sajat engine-jet vasarolta vissza az iR-hez, ami meg a GPL/NR alatt futott. Az elso iR verzio lenyegeben egy erosen modoolt es online-ositott NR2003 volt. Az elmult 9 evben fejlodott oda, ahol most tart.
Es persze a CARS is "orokolt" dolog, valoban a GTR/Shift/Ferrari vonalon jutott idaig. Ok konzol miatt nyultak bele durva, azota a 4. dobozos programot fejlesztik, komoly valtozasokkal (az osszes programjuk megvan es hasznaltam, a CARS1/CARS2-nel beta teszter is vagyok).
De meg emlithetnenk a SimBin-t, aki az R3E-hez ugyanugy a ISI/GTR/RACE uton jutott el.
Vagy a Reiza-t (GSC, AM) ami rF1 vonal 😉
A lenyeg: mindegyik ceg komoly fejleszteseket csinalt (pl. DX11 vagy konzol), folyamatos fejlesztesekkel, megjeleno programokkal, rendszeres bevetelekkel.
Mig az ISI regi engine-re huzott ra dolgokat, sok eves kihagyasokkal, minimal bevetelekkel.
Egy szimulatornal sokkal melyebben ossze van drotozva a grafika a fizikaval, azert enm olyan egyszeru a dolog.
A kulonfele megjeleniteseknek (arnyek, tukrozodes) eleg sok modszere van. A DX kompatibilitasi lehetosegek miatt mukodik (HW) , de nagyon nem mindegy hogyan (pl. fps).
Az a cache semmi extra, ugy van tizen eve;D
Az ISI engine mukodesi sajatossaga, hogy a beallitott HW, driver, felbontas, GFX szintek alapjan generalja le dinamikusan (az elso betoltesnel) a palyakhoz (es autokhoz) a shadereket, a palya utkozo es fizikai reszeket, realroad-okat stb.
Amit persze az program is "eszre vesz", de azert nem art (foleg beta idoszakban), manualisan is torolni a dolgokat.
Nem karogni akarok, de sajnos az ISI/rF2-nek van a legnagyobb lemaradasa a tobbiekhez kepest. Fizikaban top, de dedelgetesben kicsit lelenc gyerek szinten maradt.
AC meg nem netkar továbbfejlesztése?
IR meg állítólag vmi régi nascar játék alapjain alapul.
Nem tudom miért állsz ilyen szkeptikusan hozzá.
Szerintem nem igaz hogy napi szinten 5-6 éven keresztül húzzák a grafikát. Ahhoz hogy legyen egy játékod kell egy tech. Ha nincs tech nincs játék. Látod most is rf2-ben dx9 -> dx11. Csomó dx9 es pálya világít meg egyéb hibák a pályákon és kocsikon. Ha folyamatosan buzerálják a grafikus motort ilyen szinten akkor ahhoz folyamatosan hozzá kell igazítani a tartalmat is.
Másik példa assetto corsában a hang. Ott is volt vmi dráma hogy néhány update után igazítani kellett a modokon hogy legyen hangja a kocsiknak.
Az alapot most írják át. DirectX11 az alapzat. Gyakorlatilag a program azon keresztül kommunikál a hardverrel. Nem tom jobban megfogalmazni.
Azt is lehetne mondani laikusként hogy a direct3d ami a dx11 része mondja meg a videókártyádnak hogy: helló itt van pár 3szög és hozzá utasításs hogy így rakd össze meg ilyen színű legyen ezekkel a textúrákkal.
Nem tudom hogy hova lehet ennél mélyebbre lenyúlni.
Én szerintem lehetünk optimisták. Belinkeltem már pár képet ami szerintem minden várakozást felülmúlt. Az enyémet biztosan.
Az nem számít hogy most ez az egész dx11 vacak utólag van beépítve. Mert most elméletileg ezt normálisan beépítik. Nemrég csináltam egy postot hogy kell kitörölni a shader cache-t batch fájllal. Azt is egy dev küldte be a fórumra. Ha ők ilyet beküldenek az azt jelenti hogy elég valószínű hogy lesz olyan változtatás ami miatt a teljes cachet újra kell építeni és tartalmakat hozzá igazítani.
Lehet inkább az volt hogy ISI kompromisszumokkal épített be új dolgokat. Kissebb teljesítmény de nagyobb kompatibilitás. Így nem kellett hozzáigazítani már meglévő dolgokat vagy csak minimálisan.
Persze az ISI azert ketszer is komolyabban belenyult az elmult evekben, voltak komolyabb fejlesztesek (rF1 – foleg grafika, rF2 – inkabb fizika), de azert az messze nem olyan, mint amit 5-6 ev alatt "nullarol", napi szinten (AC, iR) vagy "lenullazva" (CARS) irnak meg.
Az hogy most az rF2 "mar DX11", az jo mert "szeb", tobb a lehetoseg es van VR. Talan nehany het vagy honap alatt, meg fps-re es mukodesre is jo lesz a korabbi allapotokhoz (DX9) kepest.
De ahhoz, hogy valodi elore lepes legyen (fps es latvany), ahhoz sokkal jobban bele kell nyulni es at kell irni az alapokat. Es inkabb ez a kerdeses resz, mert az S397 elegge eltokelt, de ezek a dolgok eleg melyen gyokereznek az engine-ben.
Nekem úgy tűnik a két tükröződés az igazi fps ölő.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Nekem DX9 is jo lenne mar, fullon az se sokkal rosszabb.Csak meglenne a stabil 80...
Nehez osszehasonlitani egy olyan programmal, amit 4-5 eve napi szinten DX11-re reszelnek es optimalizalnak. Talan majd most😊
De tuti van valami anomalia a rendszerben, remelem tudjak mi az, es tudjak mit lehetne tenni.
- Egyedul, cockpit nelkul,hozza a "fix" 120fps-t.
- 10 AI-val cockpit-tel 50-60fps.
- 10 AI-val cockpit nelkul 70-80fps.
Es a cockpit 40-50-es FOV, elore tolva rendesen, nem motorboritason ulok 120 fokos korpanoramas FOV-val😄
Nem hinnem, hogy a nyers poligon szam nem tetszene neki. Azert vannak AC palyak, amelyek durvan 2-3x poligon gazdagabbak: reszletes aszfalt; 3-4 kamu realroad reteg; "3D" fu, ami szinte annyi mint maga a palya.
Olyan, mintha a mozgo (arnyek veto, fogado, tukrozodo, fizikas) dolgoknal akadna meg.
Az direkt van az AI-nál, hogy időmérős köröket nem mennek, és egy öt körös versenyen mindegyik bemegy a boxba? Vagy ezt be tudom állítani valahol?
Nagyon régóta elérhető már rF2-re az AC-ból konvertált SPA pálya. Mi is épp ezen megyünk most WEC2017-ben, ha érdekel akkor az itteni felső bannerre kattintva oda találsz, ahol ki tudod próbálni. <#awink>#awink> (....és még szinte u.a. a Porschet is meg tudod hajtani)
Liveview itt: LINK
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2017.05.07. 18:07:41
simraceseries.com
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Nekem még minidg van 40% különbség.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.05.07. 12:46:49

Ez állítólag AC spa track. Gondolom a kocsi is valahonnan konvertálva van.
1. Válts át DX9-re és töltsd le a teljes buildet.
2. Másold át a teljes rFactor 2 telepítést máshova. Pl. Steam\steamapps\common\rFactor 2 - DX9.
3. Állítsd át steamen az rFactor 2 beállítását az open beta-ra.
Amikor steamen keresztül indítod a játékot akkor a DX11-es béta fog elindulni.
Viszont amikor a DX9-es másolat Launcher könyvtárában található Launch rFactor.exe -t indítod el akkor a DX9-es verzió fog elindulni.
Másik módszer ha DX9 build van steamből telepítve:
1. Másold le az rFactor 2 telepített könyvtárát valahova. Pl.: Steam\steamapps\common\rFactor 2 DX11.
2. Az előbb lemásolt könyvtárból töröld a Bin64/Plugins és UserData könyvtárakat.
* Az első 2 lépés kihagyható viszont akkor a teljes játékot le kell újra tölteni.
3. Töltsd le és csomagold ki egy könyvtárba: SteamCMD
4. Csinálj egy parancsikont a SteamCMD-nek és helyezd el valahova. (exe mellé vagy az asztalra ahol könnyen eléred).
5. Jobb gomb a parancsikonon és tulajdonságok.
6. A cél mezőben a "steamcmd.exe" után add hozzá a következőket:
+login steam_loginod steam_jelszavad +force_install_dir "C:\út\a\Steam\SteamApps\common\rFactor 2 DX11" +app_update 365960 -validate -beta v1108-dx11-open-beta
7. Alkalmaz és OK.
Két katt a parancsikonra és az 1. lépésben lemásolt DX9 verziót frissíti DX11 verzióra.
Ezután a Steam\steamapps\common\rFactor 2 DX11\Launcher\Launch rFactor.exe -vel tudod futtatni a DX11 es verziót. A DX9-es verziót meg rendesen steamből indítva.
Ezután mikor a parancsikont lefuttatod a steamCMD frissíteni fogja a DX11-es verziót az éppen aktuális verzióra.
Ha ezt a verziót törölni akarod akkor csak simán jobb klikk és törlés a könyvtáron.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.06. 22:45:59
Azt írja hogy normális körülmények között ezeket a fájlokat soha nem kell törölni. Ez csak az open beta-ra vonatkozik.
Manuálisan csak ki kell törölni a két könyvtár tartalmát.
1. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\Shaders
2. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\cbash
Viszont kiemeli hogy csak a tartalmát töröljük ki és ne magát a könyvtárakat. Azt hogy miért nem magyarázza meg.
Batch fájllal:
1. Hozz létre egy üres txt fájlt ClearShadersCbash.txt névvel.
2. Illeszd be a következő sorokat:
del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\Shaders\*.*"
del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\CBash\*.*"
Korrigáld a fenti rFactor 2 elérési útvonalat úgy hogy az megegyezzen a gépeden lévő telepítés útvonalával.
3. Mentsd el.
4. Nevezd át: ClearShadersCbash.bat -ra.
Ezentúl csak 2x kell kattintani a ClearShadersCbash.bat-ra ha ki akarod űríteni a tartalmát a könyvtáraknak.
ModDev-nek kicsit módosítva:
del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\ModDev\UserData\Log\Shaders\*.*"
del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\ModDev\UserData\Log\CBash\*.*"
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.06. 22:21:53
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.05.06. 17:45:24
Van érdeklődés a dx11-re frissített hivatalos tartalmak iránt?
Én nem igazán vagyok rápörögve hogy úristen mikor lesz már minden hivatalos cucc dx11-es.
A képlet egyszerű: hibajavításból nem tudnak pénzt szerezni, ellenben egy-egy kiadott pályával/autóval meg igen. Innentől kezdve, amíg nem megy olyan össznépi nagy sírás-rívás, mint a múltkori laggos szerverek terén, addig nagyjából tesznek ezekre nagy ívben. (Több, mint fél éve jeleztünk egy auto-kuplungos problémát, ami előtte nem volt rossz; akkor megígérték, hogy 2 héten belül ránéznek és javítják....nos, azóta sem történt semmi.)
Az EULA szerint a jogok az a "RaceRoom Entertainment AG"-nál van.
Sector 3 meg "Sector3 Studios AB".
Sector 3 a fejlesztő meg a public arc de igazából a másik dirigálhat mivel az ilyen shareholder cucc.
raceroom.com-on infó:
RaceRoom Entertainment AG
The company is the central publisher, licensor and main contractor for RaceRoom.
Az R3E sem szarja le, csak igazabol mas a koncepcio, masok a celok, celkozonseg es felhasznalas. Naluk remenykedtem egy komolyabb dologban (fizika, gumi, FFB, szimulacio), de igazabol megertem a "mukodesuket".
Az iR kenytelen toloni, mert viszonylag "szuk", de legalabbis erosen "korlatozott" reteget celoztak be (csak online, elofizetes, draga tartalmak, nincs AI vagy sajat szerver stb.). Komoly koltsegeik vannak (minden szkennelt, tobb foldreszen szerverparkok), es "ki kell" szolgalniuk az elofizetoket, nem fer bele a problema: hasznalhato futamok, mukodo szerverek, lehetoleg minnel szelesebb korben/gepeken futo es bugmentes program.
Az S397 fonoke szim. rajongo, most "kapott" egy eleg jo "jatekszert"😊 Tolni fogja, meglatjuk mi sul ki belole😉
De az AC csinalta a legjobban: 2-3 ev fejlesztes, techpreview, early access, azonnal elvezetes es mukodo dolgok, folyamatos de fokozatosan erkezo fejlesztesek (online, AI), az egyszeru/olcso/ingyenes licencekkel felepitett tartalom, aztan olcso, profi DLC csomagok.
Sector 3-nak kb 0 beleszólása van arra hogy r3e-ben mit fejlesztenek.
Pont a minap volt levelezés formájában egy kisebb szóváltásom az egyik bétateszterrel/szervezővel az egyik bajnokság szervezését illetően. Nagyságrendileg ott is az jön le, hogy "értjük a problémádat, csak nagyívbe lesz*rjuk" - ergo úgy vannak vele gondolom, hogy amíg a számukra szükséges összeg befolyik a bankszámlára, addig nincs gond.
Tehát ez alapján minimum az unreal engine 4-es grafikus motor már meg lett erőssítve. Illetve már promóképek is voltak róla.
De sajnos valoban maradtak a kozmetikazott rF1 stilusnal es gumiknal, kicsit kontrolleresitett, "jatektermesitett" kezelessel. Az arkadtol azert messze van, de hianyzik a szimes erzes (kormany, ffb, gumi).
Es amiota bejelentettek a GTR3-at, raadasul ismet "masik csapat" (a szokasos SimBin penztologatas), az R3E megitelese is necces.
Eddig is "lehetett tudni", ez a "jatektermi platform", a fejlesztesekkel es tartalom eladogatasokkal, inkabb a kovetkezo dobozos programot kesziti elo (engine, tartalom, bevetel).
Nekik is az lenne az igazi kaszalas, ha az ismert huzo nevet (GTR3) adnak ki multiplatform-ra, latvanyosabb grafikaval, mar kesz tartalommal, amit majd fokozatosan oda is be lehet DLC-zni.
Az eddigi hozzaallasuk alapjan felo, hogy a GTR3 sem lesz szimesebb, vagyha (kicsit) igen, akkor az R3E nem fogja megkapi az uj dolgokat:/
A stabil verzió nálam játék közben 60%-on pörgeti a videokártyát, a frissített 100%-on, de 100-120 fps körül mozog az új tartalmakkal. GTX 1060 6Gb