19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Betyarkoro #16608 Érdekes hogy nem verték nagy dobra.
Na meg a másik hogy megy a hiszti a fórumon hogy tükörsima. -
Elvileg szkennelt. Elvileg az a ficko (is) csinalta, aki meg az SRW cuccokat is (ott minden szkenneltek, 3 tucat palya, 100 auto): https://www.simraceway.com/tracks?locale=en. A playat nullarol csinalta, de jonehany object meg az SRW verziobol van;)
Richard Hessels: "You are right, some track-side objects still come from my old SRW version. Those are placeholders.
Still making new and better objects for it.
But the base track and it's surroundings are totally scratch-build with the use of Lidar pointcloud data and GPS.
3 photo session with more than 3000 photos were done. The last of these sessions I was able to arrange a private ontrack photo session with the new tarmac (thanks Zandvoort!). So it was possible for me to measure curbs sizes, walls and other vital objects exactly along the track."
-
Betyarkoro #16606 https://forum.studio-397.com/index.php?threads/zandvoort-2017-is-now-available.57398/page-5#post-910260
Nézzétek már. Ebben a fórumban azt állítják hogy zandy már lézerszkennelt. :D
Ti hallottatok erről vmit? :D
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.08.15. 20:55:52 -
Hellboy76 #16605 Ehun van e:
Marrakech-v0.80 -
Hellboy76 #16604 Rendicsek, tömörítem... -
Szívesen megnézném :D -
Betyarkoro #16602 Nem érdekli őket hogy mi illegális meg mi nem. Ez az egész illegális mod vadászat csak a fórumon élő elmebetegek szarakodása.
Élő példa volt juniusban az f1 mod. Vmi fizetős f1 modot átkonvertáltak rf2-re és megosztották a fórumon.
Napokon keresztül ok volt a fórumon. Majd a végén a felhasználóval együtt azért lett kitiltva mert konkrétan ki lett sírva discordon. Arról nem is beszélve hogy megtűrték ahogy napokon keresztül zaklatnak egy usert. -
Hellboy76 #16601 Abbamaradt, kb 80%-nál, lenne még rajta mit csinálni, de tesztelésre tudok egy telepítő verziót csinálni.
-
Plusz a hivatalos forumon a modolas, jogdij nelkuli tartalmakkal, amibe az S397 is "besegitene", nem biztos hogy szerencses:) -
Betyarkoro #16599 A fórumot moderálni kell. Ezt ők egyáltalán nem teszik csak ha már nagy az óbégatás. Illetve amit oda beírnak az kb állásfoglalás. Egyszerűen ők nem akarnak állást foglalni.
Mivel feszt megy a vita a fórumon ezért ez nekik vesztes szituáció. Pl a dokumentációs topik. Meg is idézték őket hogy foglaljanak állást de nem kommenteltek semmit sem. Most ha beírják hogy ja majd javítani fogunk a dokumentációkon meg a segédprogikon akkor elismerik hogy szar. Ha meg leírják hogy nincs probléma akkor meg tagadnak.
Ugyan ezt el lehet mondani a radicalos topikról is. Egyik fél azt mondja hogy nem jó a másik meg azt hogy jó. Akármit írnak azon kívül hogy "chill guys" csak rontanak a helyzeten. :D
Ott akkor lehetne rendet tenni hogyha fognák és az egyik csoportot kiraknák a fórumról. Úgy ahogy anno kunos is megtette. Na meg ahogy reiza az elejétől fogva csinálja. Nyilvánvaló hogy ők ezt el akarják kerülni mert az csak további szardobálást vonna magaután.
Innentől kezdve logikus hogy elvonulnak a fórumról discordra ami amúgy is trendi.
Másrészt a discord meg inkább a normális mintsem klissé mostmár. Már csak az antiszociális fejlesztők és a nem független studiók nincsennek discordon.
-
Tényleg a Marrakesh pálya végül elkészült? -
Hellboy76 #16597 Tök mindegy, hogy ők hogy tesznek. :)
Amit én akarok pálya szinten megcsinálni, azt már tudom, vagy megoldom valahogy. Nem az ő válaszaikból kapirgálja össze az ember az ehhez szükséges infókat. Nagy köszönet Alex pályamodellezős fórumának, 0-ról történő kezdéshez nagy segítség volt. ;)
Egyébként meg ez egy hobbi, jóformán az ember szinte csak saját örömére készíti a mod-okat, ha meg még tetszik néhány szim rajongónak, akkor az csak jó.
Nekem ez a discord-ra kerülés/település is fura, van egy fórumuk, az működik is, nem értem miért kell elvonulni az átlag felhasználó elől.
Ha nem emlegeted itt ezt ennyit, nem is tudom, hogy van ilyen. :) -
Betyarkoro #16596 "de találd ki magad alapon".
Azt vágod hogy ők discordon úgy tesznek hogy az hogy a dx9-es modok világítanak a dx11-es verzióban az a mod gyártó hibája mert nem követte a kiadott guideline-t és ezáltal egy bugos modot csinált? :D -
Betyarkoro #16595 Ezt én leírtam korábban is discordon, fórumon meg itt is.
Discordon konkrétan Marcel úgy tett nekem hogy ők biztosak benne hogy a minőségi mod hiány nem a dokumentációk hiánya/minősége miatt van. -
Betyarkoro #16594 Hát ez a store engem kiakasztott. Nem azért mert ez van. Engem nem izgat hogy hova kell befizetni.
Hanem az ok amiért így csinálták. Marcel írta discordon hogy steam limitálja hány dlc lehet egy játékhoz rendelve. Ha jól emléxem 300-volt valahol említe. Na ott van az a train simulator steamen 5000 eurónyi dlc-vel. És rfactor 2-nél azon fosnak hogy nem lesz elég a dlc limit steamen. -
Igen, ez a volt a masik halala az rF2-nek, MOD-ra alapult, de talald ki magad alapon:) Es ezt ugy, hogy nem lehetett tudni, mi az ami nem mukodik, felkesz vagy hasznalhato:) Pl. autohoz van/volt gyari speci szelvedo shader, ami "kezelte" az esot, koszolodast es torest is. Csak azt nem lehetett tudni, mukodik-e, ha igen akkor hogyan:)
5 ev alatt kenyelmesen osszerakhattak volna egy profi konyvet es segedprogramokat a modolashoz, de nem erdekelte oket.
Profi engine, gyarilag elhanyagolva:/ -
Hellboy76 #16592 De ez is annyira jellemzo, rengeteg infot csak forumok hosszas bogaraszasaval lehet nagynehezen megszerezni. Persze ott is csak baromira elnagyolva van, mert a mindenttudo magusok csak nagyvonalakban hajlandoak leirni egy-egy megoldast. Felhasznalok korrektebb megoldasokat irnak.
Egyszer kerdeztem csak, hogy hogyan kell az akkor ujnak szamito multi layer grass shader textura alpha csatornat csinalni, valasz, hasznaljam azokat, amik a gyari palyakon vannak, koszi. Koves jellegu domborzathoz semmi hasonlo sincs.
Vagy akar ez a textura albedo tema, ott is nagyon nehez lenne egy photoshop plugint csinalni, amit csak raeresztesz egy tetszoleges texturara es kesz is. Esetleg egy csuszkaval beallitod a kivant erteket.
A Genk kart palyat aki csinalta, aki rengeteg tutorialt csinalt maya-ban. Ugy oldotta meg, hogy csak atvette az alpha csatornat egy gyari texturabol, aminek semmi koze a texturajahoz, csak hogy a shader mukodjon. Szoval o sem tudja... -
Lehet, aki a tippet adta a JSON-ra, az sem tudta, hogy letezik a menuben is:DD
Ez a Store-megoldas es beta-s palya, nem valami jo folytatas az S397-tol. Persze, mar az is csoda, hogy tortenik valami az rF2-vel. -
Hellboy76 #16590 En azt sem tudtam, hogy letezik ilyesmi es nem is tudom most sem, mit csinal. :) Csak atirtam az alapjan, amit talaltam elsore, de az sem az volt, hogy menu..., hanem json vagy mi edit stb.
Penzt akarnak belole es eldugjak az egeszet, aztan csodalkoznak, hogy kevesen veszik, lehet hogy csak nem talaltak meg...
A steam az csak egy bolt bakker, ne kelljen mar szakertonek lennem, en csak venni es jatszani akarok. -
Kicsit bonyolitottak a dolgon.
Tippem szerint a Steam Plugin-re gondolsz:) Azt en is megszivtam, korabban reflex-bol ki kapcsoltam:D Amugy a jatekon belul is lehet kapcsolni a plugin resznel. -
Hellboy76 #16588 Azert nem tul egyszeruen oldottak meg ezt a WFG dolgot.
Engem vagy 10x kidobott, miutan elkezdtem a forumban kutakodni es megint egy olyan megoldasa volt a dolognak, hogy en irjak at egy valtozot egy szovegfajlban.
Meg az egesz vasarlas is olyan nyakatekert elerhetosegu, szoval nem egy felhasznalobarat megoldas. Ennel bonyolultabban nem is lehetett volna megcsinalni...
Persze hozza kell tegyem, nem vagyok egy steam expert, de ha csak jatszani akarok, nem is kell, hogy az legyek.
Na mindegy, lehet ez csak nekem tunt igy. :) -
Betyarkoro #16587 Hát nem sok autós játék mondhatja el magáról hogy vmeik nagy gyártó tv-s színvonalú műsort rendez vele.
Szóval ha valakinek ez szempont akkor ez tényleg óriási promó akár hogy próbálod kimagyarázni hogy nem az. :D -
Ez McLaren video, nem rF2;) Bar egy McLaren-ert sem fogjak kezuket-labukat torni a nagy rohanasban:D -
Ez aztan oriasi promo, rohannak venni az emberek ...:))) -
Betyarkoro #16584
The World's Fastest Gamer Qualifiers, Round 1 at Silverstone.
-
Betyarkoro #16583 Úgylátom racedepartmenten sincsennek elragadtatva a 0.20 verziózástól. :D -
Hellboy76 #16582 A McLaren-t is frissítették, sztem tényleg csak a korábban meghirdetett verseny miatt adták ki. -
Az nem magyar specialitás, nemzetközi. :) -
Meg a facebookon f*szság posztolás 
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2017.08.11. 17:30:56 -
Adebayor #16579 hali.
kérdeztem hivatalos forumba a support résznél, de itt is megkérdezem.
kieséses időmérő rendszert szeretném beálítani online. Offline oké hogy ott van a plugin, és be lehet kapcsolni, de online gondolom az nem jó.
RFM fájl-ba mit kéne beleírni, hogy működjön a dolog? valakinek volt már tapasztalta ezzel kapcsolatban?
szerk: néztem offline, ott q1-2-3 van, de nekem majd elég lenne q2-ig.
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.08.11. 17:19:14 -
Betyarkoro #16578 -
Betyarkoro #16577 Hát igen. Bemész zandvoort-ra és tökre látszik a beta jelleg főleg h ki is emelik. Több helyen volt olyan érzésem hogy a domb túloldalán nincs semmi. (mert valószínűleg nincs is). Egyik helyen a pályáról lecsúsztam és ott is olyan idétlenül viselkedett a kocsi.
Na mindegy. Én még amúgy is húzom a számat a GT pack ára miatt. :D -
olyan mint a kényszeres beszólás :D -
Mert a kunyerálás nem magyar mentalitás
-
Hellboy76 #16574 Több pályán is van növényzet domboldalban, nem egy forradalmi találmány. :) Valszeg billboard, ami közelebb van a pályához az pedig vagy 3d-s, vagy a kettő kombinációja.
Visszamenőleg a régi pályákhoz (dx11-en kívül, ami már megtörtént) semmit nem fognak nyúlni.
A 0.2béta valóban nagyon komolytalannak hangzik. 0.21-től 1.00-ig elég sok van még hátra. De hát ingyé van na, örüjjé neki. :)
Ezen lehet majd tolni a mekis, ki a leggyorsabb... időmérést
Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2017.08.11. 14:44:08 -
Ezt a 0.20 meg beta dolgot nem ertem minek eroltetik. Ha komolyabban akarjak venni a programot, es azt akarjak, mas is komolyabban vegye, ezeket hanyagolni kellene. Ezzel ugyanugy a barkacs jelleget erositik, raadasul gyari szinten. 5-6 eve meg elment volna, de amikor mas programok tucatszam toljak a minosegi, lezeres, (neha olcso) tartalmakat, kellemetlen ezzel nyomulni. -
Betyarkoro #16572
Mentem rajta 4 kört. Első és legszembetűnőbb nekem a növényzet volt a pálya körül. :D Csatolt képen baloldalt a domb körül.
Mekkora jóság már. Remélem ez olyan hogy itt kitalálják hogy lesz jó és visszamenőleg minden pályára raknak vmi kis növényzetet a pálya köré.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.08.11. 13:48:10 -
Betyarkoro #16571 LOL: "it's a 0.20 beta and we will be bringing more updates as we go along" -
Betyarkoro #16570
Megtörtént. -
Joex22 #16569 Zandvoort Steam workshop
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!We have released Zandvoort 2017 ahead of todays #wfg 2nd Round, it's a 0.20 beta and we will be bringing more updates as we go along!