19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Joke1RS #16688 "Én most mondom ez a játék olyan pénznyelő automata lesz mint a picsa ha minden cuccot meg akarsz szerezni."
Ha ez így lesz, engem elfelejthetnek! Bár remélem nem hal ki a privát moddolás, vagy éppen az rF1-ből való konvertálás, hiszen készült oda pár igényesebb munka. Most is nagyon jól elvagyok az F1 '75 és '88 modokkal, remélem dx11 is lesz belőlük, vagy Emerico WTCC modjával.
Amiért hajlandó vagyok fizetni, az egy normális DLC pl. egy komplett mezőny ami több különböző autóból áll, de nem egy bizonyos gyártó különféle autóiért. Fizetek még szívesen egy jól szervezett privát ligáért pár ezer forint éves díjat és ennyi. Mégegyszer: ha állandó fenntartási díja lesz magának a játéknak tőlem lehúzhatják a klotyón. -
Betyarkoro #16687 Mihh?
Pont azon lovagolt ISI mielőtt színrelépett S397 hogy tele van a játék licenszekkel csak senki nem csinál vele semmit sem. Már az akkori vezetés is beszélt arról hogy adnak licenszet csak csinálja meg vki.
Továbbá S397 is beszélt arról hogy mennyi licensz van rf2-höz és hogy egy rf3 vagy egy átnevezéssel elveszítenék a licenszeket.
"Valszeg AC/CARS auto mennyiseget nem terveztek, az a technikai magyarazt inkabb mas okbol lehetett;)"
Pedig egyre nyilvánvalóbb. Ezeket a rendszereket nem azért csinálják hogy legyen 30 autójuk meg 20 pálya amivel mindenki baszakszik. Aztán meg 2 év múlva bejelentsék hogy itt van rtractor 3 és mostantól nem is támogatjuk rtractor 2-t.
Folyamatosan úgy beszélnek hogy az elkövetkező hetekben (ui pl ami már 3 hónapja csak hetek kérdése), hónapokban, években.
Holott állítólag ők csak fél évre terveznek előre.
Nem hiszem el hogy csak ülnek a babérjaikon és most pukkantottak egy pezsgőt mert hű megvan a tatuus licensz. 1 hónappal ezelőtt úgy tettek hogy már több pálya konkrétan pálya csomag van a zandy mellett készülőben. A radical kiadásakor céloztak rá hogy a radical családból is fog jönni több típus. A C7R már kb az idők kezdete óta készülőben van. Anno az egyik dx11-es promó képen is egy olyan autó volt amiről azóta se beszéltek. Biztos nem véletlenül lett kirakva az a kép sem azzal az autóval. Pletyi volt a formula e-ről is.
Meg ha belegondolsz kihoznak csak 1 valós szériát mint a WTCC. Van benne mondjuk 4 autó. Aztán évente jön a 2017, 2018, 2019-es verzió akkor mindjárt ott van hogy 12 autó csak 1 szériából.
Már multkor is írtam hogy a workshop ilyen szempontból egy jó rendszer mert úgy tudnak tartalmat frissíteni a tartalom gyártók hogy s397 egyáltalán nem kell hozzá. Fentebbi kép is alátámasztja ezt a szándékot hogy ők fizetős külsős tartalommal szeretnének riogatni.
Írtátok a csávót aki a zandvoor-t pályát csinálja. Ő már gyakorlatilag egy ilyen külsős. Az első lézeres pályát szállítja. Igaz a munkája ingyenes. Viszont egyszerűbb eladni egy 3rd cuccot a népnek hogyha tudod mondani hogy tessék ezt is ő csinálta.
Írtam a szerverbérlős bulit is. Már a racedepartment-en Marcelnek ott van pirossal a staff-jelzés. 100% hogy régen nem volt neki kirakva.
Nem hiszem hogy nagyot mondok azzal hogy a következő pár hónapban valamikor jön majd a bejelentés hogy rfactor 2-nek lesz több hivatalos ligája amit a racedepartment-el együtt működtetnek. És azon sem lepődnék meg hogyha ezek a ligák pénzesek lennének.
És gondolom nem az lesz hogy mindenki mclaren és barátai gt3 ligát fog hostolni. :D
Én most mondom ez a játék olyan pénznyelő automata lesz mint a picsa ha minden cuccot meg akarsz szerezni.
Csak bírd kivárni. -
Valszeg AC/CARS auto mennyiseget nem terveztek, az a technikai magyarazt inkabb mas okbol lehetett;)
De eleve nem is lehetne, csak PC-s programkent (nincs konzol), varhatoan keves eladassal, eleve viszonylag szuk retegnek tervezve, nem is kapnanak licenceket (vagy legalabbis nem olcson). -
Betyarkoro #16685 Ilyen tempóval 30 év múlva lesz annyi cucc a játékban mint pcars 1-ben dlc nélkül. -
Elvileg sok gyari tartalmat terveznek, legalabbis azzal indokoltak, hogy nekik a DLC lehetoseg keves:DDD -
Mod tartalmakkal ez nem fog menni. Vagy en mar nem tudom, mult heten meg a mod tartalomra gyurtak....:)))) -
Egy az egyben tuti nem masoljak le az iR-t, annak nem sor ertelme van. De tanulva az ottani elonyokbol es hibakbol, epithetnek egy hasonlot, de nehany dologban valami mast. Az hogy mi az elony vagy a hiva, az mar elbiralas kerdese;) De teny, hogy (naluk is) csak a tartalomertekesites mukodhet, valami komolyabb online szolgaltatassal.
A tartalom eladassal nincs gond. Mindegyik programnal megtalalhato.
Az AC-bol sokat adtak el, foleg hogy multiplatform. De valszeg ott is szukseg volt a DLC-kre (nem csak a nepszerusegen tartas, hanem a folyamatos bevetelek miatt is). Uj arakon szamolva, arra is elment ~150EUR (program + DLC-k) az utobbi 2-3 evben. Persze, lehet mondani, hogy sokat adtak, extra minosegben es olcson, de azok felhasznalasa es az egyeb szolgaltatasok is szamitanak, amibol nincs sok. Mukodik a program, aztan annyi.
Es talan lesz AC2 is. Ami megjelenik bovitett alap tartalommal, aztan ujra eladjak hozza az osszes mostani autot, csak mas-mas DLC csomagokban, es meg johetnek ujak:) -
Betyarkoro #16681 Hát ezt konkrétan mondták hogy a gui azért húzódik mert integrálják ezt a felhős komponenst bele.
Korábban írták hogy a weboldalon ahol a WFG-t tudod piszkálni az pl már a része a guinak és ingame is elérhető lesz.
Am miért mondod hogy "Akar meg hasonlo rendszert is epithetnek mint az iR (persze, nem olyat csak hasonlot)"?
Szerintem egy az egyben le lesz másolva az iR rendszere. Valahol már mondták hogy itt is lesznek rangok neten. Ami ha belegondolsz a racedepartmentes komment után tök logikus. -
Világos. :) Nonprofit vállalkozás lett/lesz belőle. Szeretnék én is olyan jól állni, hogy megengedhessek magamnak valami ilyesmit. :)) Főleg ha az adóhatóság se fog zaklatni miatta. :DDD
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.20. 16:51:40 -
A McLaren 650S GT3-at eddig 2895-et vettek meg (legalabbis a Workshop alapjan).
Hogy ez sok vagy keves, nem tudom;) Ebbol persze nem elnek meg, az biztos;) De mivel megvan az az elonyuk, hogy van egy jol mukodo, jo bevetelt generalo ceguk, es a fonok szim manias, igy nem lesznek frusztraltak ha honapra nem veszik ki belole a penzt.
Sokan vettek meg, foleg ahhoz kepest, hogy ez valoban puritan szimkent jelent meg, es nem volt beetetve a nep, hogy ehhez DX12 lesz vagy 100 darab Porsche, Ferrari vagy hasonlo licenc. Persze, jobbra szamitottak az emberek, de messze nem AC vagy CARS dolgokra.
A cel a jelenlegi tabort megtartani es kiszolgalni, plusz a szimesebb kozonseget visszacsalogatni. Azok kozul is a hosztolt vayg bajnoki futamok utan erdeklodoket. Akinek licencelt tartalom kell dogivel, csicsa vagy online fun futamok, azok ezek utan sem ebben fogjak keresni a tutit.
Nem is erdemes ezt a vonalat eroltetniuk.
De egy olcsobb, elerhetobb, egyszerubb online-rendszer, hasonlo az iR-hez, de azert masfajta, meg lehet belole.
A nagyfonoknek szerintem mar az is jo, erdekli es megeri (nem penzugyileg)neki, ha hosszutavon nem lesz veszteseges a fejlesztes, es hullamzoan, de fenttartja magat a progi.
A jol mukodo cege miatt megteheti, hogy hobby-jelleggel kezelje. Elvileg:D -
Csak úgy, az érdekesség kedvéért gondoltam ránézek hogy állnak Steam a statisztikákkal.
Most 559-en játszanak vele(vasárnap), de az elmúlt 24 órában is csak 595-en választották az rF2-őt. A legtöbben egyszerre 4 hónappal ezelőtt játszottak vele egy időben, 1424-en. Közel 50000-en mondhatják a magukénak a játékot. Ez 89% fölötti kihasználtságot mutat vagyis a tulajdonosok ennyi százaléka használta is. Az utóbbi 2 hétben 12331 játékos játszott vele, ami 25%-os kihasználtságot jelent. Szerintem ezek a legfontosabb adatok a fejlesztő kiadó szemszögéből. A további adatok amik a játszott órákat tartalmazzák az legfeljebb jól jön a szerverbérlés árkalkulációihoz. Ha ezeket összevetem az esetleges fizetős tartalmak megjelenéséval, akkor talán hoz még új tulajdonosokat a játékba, de ugyanúgy elijesztheti őket ha fizetős rendszert akarnak. Végül is az iR se tudta magát a kb. 80000 ezer előfizetőnél magasabbra tornázni a tizen éve alatt és ezt gondolom úgy számolják, hogy beletartoznak a több accountal rendelkezők és azok is aki éppen pihentetik a játékot.
Players online
557 right now
595 24 hour peak - tweet this
1,424 all-time peak 4 months ago
4.9 hours median playtime in last 2 weeks
6.4 hours average playtime in last 2 weeks
SteamSpy
49,324 ± 6,444 owners
44,039 ± 6,089 players total
89.29%
12,331 ± 3,222 players in last 2 weeks
25%
12.2 hours median total playtime
60.9 hours average total playtime
Szóval, ha üzletember fejjel nézem ezeket a kimutatásokat, akkor ez a projekt még jó pár évig csak vinni fogja a pénzt. Viszont azzal, hogy megszerezték az rF2 alatt dübörgő gmotor 2.5 vagy 3.0 verzióját lehet, hogy a jövőben még kihoznak valami népszerűbb, nyereségesebb cuccot is. De szerintem ez egyelőre inkább utópia. A jelenlegi állapot egyáltalán nem rózsás. Kezdem megérteni, hogy az rF fanok miért hitték azt, hogy a jó szim ingyen van. :DD Mindenesetre az ISI most többet kereshetett az eladásával, mint amennyi bevételt realizált az rFactor fennállása óta. :)) -
Mivel az eredeti cegnek ez a specialitasa (szerverek es felhoszolgaltatasok), logikus a dolog. Mivel sajat platform es rendszer, kissebb koltseg es ertenek is hozza. Es ugy hangoljak, ahogy nekik jo. Amikor ez megjelent hirkent, logikus volt, hogy hosszutavon az online competitions, hotlap, szerverberlet es egyebekre is alapoznak.
Nem csak ligaknak lehet "eladni", de egyeb promocelra is jo lehet. Es mivel sajat rendszer, amibol valszeg van penzuk, igy talan az igenylok fele meg olcsobb is lehet. Akar meg hasonlo rendszert is epithetnek mint az iR (persze, nem olyat csak hasonlot):) Az iR-nek az egyik legnagyobb koltsege a kulonfele foldreszeken uzemeltetett sajat szerverparkok (adattarolas, adatatvitel, rendszer fenntartas, frissites stb.).
Ha szoftveresen is moge tudnak dolgozni (ami valoszinu), akkor nem csak 1 natur szervert berel valaki, hanem komplext rF2 rendszert (statisztikakkal, szerver oldali programokkal, grafikai feluletekkel, versenyekhez igazitott tablak es beallitasok stb.).
Valszeg a GUI is azert huzodik, mert nem csak uj kinezetu menuket csinalnak, hanem egy teljesen uj, html alapu, felhokapcsolatokoz is alkalmas rendszert. -
Betyarkoro #16676 http://www.racedepartment.com/threads/rf2-new-ui-dx11-and-content-updates-in-august-development-roadmap.139762/#post-2556474
To respond to questions about the infrastructure part of the blog, I thought it would be nice to give you a bit of insight into the backend we are working on. I'm fully aware that this might not be interesting for everybody, or partially too technical to understand. Rest assured, we are not just building this for an occasional hotlap competition, but fully intend to have continuous competitions, both organised by Studio 397 and third parties (existing leagues and sites like RaceDepartment) and make all of them much easier to find in-game.
Szerver bérlés ligáknak? :D -
Betyarkoro #16675 Cloud RTi az csak mutogatás hogy milyen faza izéjük van.
Gyak arról van szó hogy ezen a szerverek amiket a WFG-n használnak virtuális gépeken futnak. Mikor ők kitolnak egy frissítést ezekre a szerverekre akkor csinálnak egy szervert az új frissítéssel majd a régi szerverről átirányítják a forgalmat és a régit leállítják. Így elérték azt hogy a szerverek 0/24-be mennek.
A másik hogy ennek a rendszernek köszönhetően jelenleg 2 szervert futtatnak. Ha valamiért az egyik lemegy akkor indítanak egyből egy újat hogy mindig meglegyen a 2 aktív szerver.
Ráadásul ez egy olyan rendszer amit nem nagyon korlátoz semmi sem így folyamatosan tudnak szervereket indítani igény szerint.
A másik cucc az Information Grid. Ez az előző cuccra épül és ezzel monitorozzák illetve gyűjtik az adatokat a szerverekről.
Az Amdatu egy 3. cucc ami erre a rendszerre épül. Ez lesz az a cucc amit mi használni fogunk mint in-game ui.
Ez egyben reklám volt az anyacégnek mert mind 3 progi az anyacég terméke. És nekünk is egy reklám. Én elképzelhetőnek tartom hogy ők indítani fognak szerver bérlős szolgáltatást is. Ha vki nézte az anyacéget az látta hogy felhős szolgáltatásokkal foglalkoznak. S397 meg gyakorlatilag egy felhős szerver szolgáltatást épít rfactor 2 alá.
Ha most vki felnéz erre az opencucc weboldalára látja hogy ez egy fizetős termék. Nem hiszem hogy ők ezt ki fogják adni a dedikált szerverrel a felhasználóknak.
Elképzelhetőnek tartom azt is hogy a jövőben az egész játék netfüggővé válhat.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.08.19. 19:49:06 -
THX. :) -
Adebayor #16673 Ez a Cloud RTi meg a dashboard dolog az jó nekünk? vagy csak mutogatják, hogy milyen fasza izéjük van? :D Valaki ,lefordítaná röviden?
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.08.19. 19:27:57 -
Michael Borda dolgozott ISI-nél a fizikán, itt is benne van a csapatban. -
Betyarkoro #16671 https://www.studio-397.com/2017/08/roadmap-update-august-2017/ -
Betyarkoro #16670 4. komment.
-
Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! 
Ahhoz hogy vérig sérts, tartanom kellene téged valamire, de nem is ismerlek, nem is akarlak.
Viszont néha elkap a gépszíj és nem bírok ellenállni. Gyarlók vagyunk, mindannyian.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 13:37:33 -
Betyarkoro #16668 Nem én vagyok a dobókocka mivel csak visszajöttél egy 3. kommentre. :D
Látod ilyen hosszú agyfing után csak komolyan veszel nem igaz?
Vérig sértettelek? :D Miért foglalkozol ilyen jelentéktelen alakkal mint én?
-
Mi van kis dobókocka? Nem bírod elengedni mi? "...állítsz? "
Gondoltam tényleg tovább görgetem, ha látom hogy a Betyárkúró, posztol, de kell némi szórakozás is.
Szóval most utoljára... tényleg.
Az történt, hogy tegnap felvázoltam, mondhatni egy normális átlag user által feltehető kérdést. Alex válaszolt is. Mindenki ment a dolgára.
De a helyi fanboy, a Betyárkúró fórumtársunk, úgy érezte, ha már válaszolni nem is tud legalább kianalizálja a posztomat meg engem.
Igazából nem kellett volna válaszolnod, mert ha értenéd az írott szót, akkor láthattad, hogy már előtted megválaszolták. De gondolom, a kis nyomorúságos életed nem lett volna kerek ha kimaradsz itt valamiből, mert a végén még azt hiszik, hogy egy kis senki vagy. Pedig te folyamatosan szereted azt láttatni, hogy már pedig te valaki vagy. Azután szépen felvázoltál egy neked kényelmes felállást miszerint bárkinek beszólhatsz és még az a hülye, aki erre reagál. Tudod a való életben senkit nem lehet sértegetni következmények nélkül. Itt szerencsédre csak verbális minden következmény, de nem mindenki szeret lemenni a te szintedre. Én se akartam... de most behúztál a csőbe.
A továbbiakban tényleg nem fog előfordulni. Ha látom, hogy a Betyárkúró posztol... átgörgetem.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.18. 13:30:42 -
Betyarkoro #16666 De te látszólag mégsem azért jársz ide.
Illetve kikerülted a többi kérdésemet.
Tegnap azt mondtad hogy van másik. Most akkor mégsincsen? Vagy az már nem is jó?
Miért ragaszkodsz ennyire rfactor-hoz hogy kb heti szinten jelentést teszel arról hogy mit nem csinál jól?
Már venni akarod az rfactor 3-mat is? De közben nyomatékosítod hogy "van másik".
-
Van valasz : azért járunk ide mert beszélgetni akarunk a játékról nem igaz? -
Betyarkoro #16664 MIért ne foglalkozzak? Elvégre azért járunk ide mert beszélgetni akarunk a játékról nem igaz?
Feltettem pár kérdést. Nem nehezek. Van rá válasz nem?
-
Ugy van ahogy mondtad : tovabbgorgetsz es nem foglalkozol vele !';) -
Betyarkoro #16662 Téged nem izgat.
Itt vagy most, tegnap, tegnap előtt. Most akkor ez hogy van? -
Betyarkoro #16661 Tegnap azt mondtad hogy van másik. Most akkor mégsincsen? Vagy az már nem is jó?
Miért ragaszkodsz ennyire rfactor-hoz hogy kb heti szinten jelentést teszel arról hogy mit nem csinál jól?
Már venni akarod az rfactor 3-mat is. De közben nyomatékosítod hogy "van másik".
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.08.18. 13:03:26 -
Betyarkoro #16660 Most seggfájós lettél hogy nyomatékosítani kell még 1x hogy engem nem méltatsz semmire? :D
Azt vágod hogy ez ellentmond annak amit állítsz?
-
Betyarkoro #16659 Lehet. Nem lepődnék meg rajta. Gondolom a színfalak mögött megy a cserebere.
Állítólag a mclaren model is ugyan az ac-ben és rf2-ben is. -
Igen ez ugaz, rosszzl fogalmaztam...
Miert az userekkel akarjak az amugy alapbol elvarhato helyretetelt megfizettettni ? :)
Annyira nem izgat, mert halott az egesz, csak nem ertem...Ez valami pnezmoso ceg ? :)) -
Betyarkoro #16657 -
Nem KELL, ez csak lehetoseg;) A program frissiteseket es fejleszteseket ezutan is INGYEN megkapod. A modolas is megmarad. -
No de a mostani foltozgatast miert kellene nekem finanszirozni ?:) -
Valszeg sokan kifizetnek, de nem fogjak:D
Az AMS utani programhoz "tervezett" a Reiza DX12/Unreal engine-t, ki tudja mi lesz belole. De ha lesz is valami, ott az emberek a tartalom es a "bekepzelt" rF1-fizika miatt fognak finnyazni;) -
De pl most azonnal kifizetnek 60-70 eurot egy alap RF3-ert, normalis grafikai motorral, huplisabb palyakkal, elvezheto esovel , stb.... ! ;) -
Ebben legalább egyetértünk. Tényleg nem ér annyit a személyed. 

-
goldboy #16651 Ez a Giovanni Romagnoli egyszerre dolgozik a Kunos-nak és az S397-nek?
GR -
Betyarkoro #16650 "Ennél azért több kell, hogy egyáltalán komolyan vegyelek"
Gyakorlatilag nekem előnyösebb az hogyha nem veszel komolyan. Nyilvánvalóan ha nem tudsz komolyan venni nem fogsz válaszolni a hozzászólásaimra. Mikor legközelebb meglátod (hint: most) hogy felhasználó: Betyárkóró írt vmit akkor szépen tovább görgetsz. Ha nem sikerül mert nincs több komment akkor meg ablak bezár és majd csekkolod a fórumot később.
Ily módon megspórolod azt az időt és energiát amit rám pazarolnál azzal hogy elmagyarázod milyen tapasztalataid vannak a számítógépes videójátékokkal kapcsolatban.
Win-Win mindkettőnknek. -
Tőled nem is vártam mást. Csoda, hogy a magas lóról eléred a billentyűdet, mikor írni akarsz valami hasonlóan vereteset.