19779
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro

Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.09.16. 10:35:48
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1609901819060724&id=117738571610397

Bently
  • simcompany
    Old School járgányok
  • ManoNegra
  • Betyarkoro
    Vmeik nap mondták hogy megpróbálják szeptemberbe kiadni őket.

Szal, készülj fel egy esetleges októberi időpontra. :D
  • Alexease
    Eppen ugy fog jonni :)
  • ManoNegra
    Lassan jöhetne a többi GT3-as autó.
  • simcompany
    good luck! :D
  • Betyarkoro
    http://www.motorsportmagazine.com/opinion/esports/inside-mclarens-worlds-fastest-gamer-search

Egy kis szösszenet WFG-ről. Még lehet megéljük hogy rendes pozíció lesz a gyártóknál a hivatásos szimulátor pilóta. :D
  • danikosz
    Passz, mi nem engedjük.
  • Joke1RS
    A BTCC-ben tilos az alkoholreklám?
  • Alexease
    Ez tobb honapos munka, felejtos:)
  • Jess0
    Help request :)

anyone is able to convert GTL car to rF2 (Gen and Veh)?
    we can have a new GPL on rF2 (full permission done).
    physic is ready, we need only car conversion

https://forum.studio-397.com/index.php?threads/looking-for-somebody-to-convert-gt-legends-mod-to-rf2.57720/
  • danikosz

Sziasztok!

Szeptember végén rajtol a VSR BTCC bajnokság! A sorozat 8 fordulóból áll, ahol minden pályán 3 futamot rendezünk és a legrosszabb versenyhétvége eldobható lesz. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Bajnokság információk és jelentkezés

Még egyszer köszönjük Emericonak, hogy az általa finomhangolt modot használhatjuk!
  • Ocsi15533
    Pedig pont most akartam kérdezni, hogy közkincsé teszed majd a f1 modot! :(
  • zolee145
    Most fejeztem be az rf2 modolást...
    Nem elég, hogy szivat az MS azzal a buzi accessel, de mikor nagy nehezen megoldom a dolgot az utolsó lépésnél megint valami kivétel van, és szarik exportálni a kész fájlt egy ini-be. Mindezt úgy, hogy egy ilyen programot az isi-nek kellett volna már ezer éve csinálni, nem nekem innen-onnan összekapart infókkal. Erre az új cég ugyanazt folytatja, nulla infót ad, nem csinál egy hétvége alatt összedobható segédprogikat. Komolyan nem tudom mit akarnak.
    Minden esetre nekem elegem lett a szopásból. További sok sikert a moddereknek akik még nem adták fel...
  • Betyarkoro
    https://www.luminis.eu/soundbytes/soundbyte-309-one-shot/

"In a few weeks time we will be back at the SimRacing Expo at the Nürburgring. There we’ll preview some of the latest developments for rFactor 2."

SimRacing Expo szeptember 16-17.
  • Joex22
    DX11-es Monza-ja van valakinek?
  • Ocsi15533
    ASR F1 2017 2.1 van fent nekem egész jók a kocsik és a hangok is!
  • zolee145
    Majd meglesem. Ha a modell jó már nagy baj nem lehet. :) F1 fizikát még úgysem csináltam, pláne nem turbósat.
  • Alexease
    Utljara ezt lattam, gozom sincs milyen:
    http://www.internationalsimracing.com/forum/index.php?topic=4477.0
  • zolee145
    Tud valaki olyan 2017-es F1 modot ami grafikailag jó? Szép autók, szép festések. Meg persze nem árt ha jó a hang is.
    Kedvet kaptam F1 fizika gyártáshoz, csak úgy saját magam szórakoztatására. :)
  • Adebayor
    köszi, igen, speed limiterre gondoltam.
  • zolee145
    Engine.ini-ben ezt a sort átírod 0 helyett 1-re:

SpeedLimiter=0

Már ha a boxutcai sebesség limiterre gondolsz. A fordulatszám limiter kicsit érdekesebb történet.
    Utoljára szerkesztette: zolee145, 2017.08.29. 21:49:55
  • Adebayor
    hali.

valaki tudna nekem segíteni abban, hogy limitert tegyek egy autóba? rF1-ben annó még megoldottam simán, de már el is felejtettem, plusz az rf2 úgy is túl lett bonyolítva :D Esetleg ha megadom az autó linklét, akkor megoldja valaki? De előbb én megpróbálkozok, ha valaki leírja hogy kell :)
    köszi
  • Joke1RS
    Köszi!
    Megnéztem, de a látványtól nem dobtam hátast. Amúgy is ingerszegény pálya, de azért jó hogy van.
  • Joex22
    Senormen-féle Donington Park DX11
  • Betyarkoro
    "Az rF2-ot ami elorevinne tartalomban (es igy talan hasznalatban), az az ismertebb/nepszerubb versenyautok elerhetosege."
    Szerintem ezzel nem lesz probléma. Feltételezem hogy a GT3 pakkban nem ilyen Ascari, Venturi autók lesznek. Csak bezsákolták minimum a bmw-t.
    Na majd meglátás. Viszont bármit is sikerült megszerezni biztos lesz attól a gyártótól más is.

Én még mindig azt látom legnagyobb problémának hogy fél év telik el mire érdemlegesen történik vmi. És az a valami is egy "apróság" máshoz viszonyítva. Például Zandvoort 0.20 roadmapba már ez is úgy van emlegetve hogy a következő hónapokban. 6 hónapnál előbb nem is várom a zandvoort 1.0-t. :D
  • simcompany
    Mivel kamu néven adják ki, egyenlőre semmi parájuk nincs ezzel.
  • sertrex
    Szerintem URD-nek semmi jogalapja nincs a modellekre, legfeljebb fű alatt egyezett meg Kunossal, vagy modellezői díjat fizettek nekik. :)))
  • Alexease
    Inkabb az a gubanc, hogy az URD adta ki modkent:)) Kunosekat kesobb vettek meg/adtak el.
  • sertrex
    Bocsi, biztos félreértettem. :)) Persze, ha van S397-nek is adott modellre licensze, akkor az már rajtuk áll, hogy maguk csinálják meg a modellt vagy átveszik mástól. Bár ez is kicsit gubancos, mert Kunost is felvásárolta már az 505 Games, ha jól tudom. ;)) Nem tudom mennyire segíti egymást két rivális, mert hát azért azok. :D
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.23. 10:40:25
  • Alexease
    Nem is irtam, hogy atadtak a licenceket:) Ha a C7R-re gondolsz, ott a modellre adtak jovahagyast Kunosek, mert az eredeti modell nekik keszult. A licencet az ISI intezte maganak, ami valszeg nem volt nehez, Corvette-ek mar eleve voltak a programban.

Kunosekon keresztul intezett licenc nem azt jelenti, hogy toluk atvesznek autokat (mert logikusan az nem mukodik:P), hanem ha van valami (munka) ismeros/barati kapcsolat koztuk, akkor tudnak tippet adni vagy segiteni, kivel, hol, hogyan erdemes intezni a dolgokat. De ez csak tipp, lehet semmi kozuk egymashoz (nem azert mert konkurencia lenne, hanem csak nincs).

Elvileg lehet ugynoksegeken keresztul is licencelni (kulonfele markakat, tipusokat), nem (feltetlenul) kellenek a bonyolult kozvetlen "gyartoi" szerzodesek, ezeknel rugalmasabban mukodhet az eladasok utani szazalek.
  • sertrex
    Csak a történelmi hűség kedvéért. Olyan nincs, hogy licenszet AC átad rF2-nek. Licenszet vagyis engedélyt mindig a jogtulajdonos, az autógyártó adhat. Ha lesz AC2 például, akkor arra már újra kell licensz szerződéseket kötni. Itt persze gyártófüggő a dolog. Mindig az adott játék címére kell megkötni az újabb licenszeket. Például, PC2-ből ezért marad ki néhány autó, ami az első részben benne volt már. Nem érte volna meg fizetni érte újra. Ezért is jó, ha van valami hivatalos leaderboard, mert azon vissza tudják nézni, hogy melyek a legnépszerűbb és melyek a kevésbé népszerübb autók. Utóbbiakon meg lehet spórolni némi licensz díjat. ;))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.08.23. 09:43:04
  • simcompany
    Igen, két féle licensz van. Egyrészt márka licensz, ahol pl egy egy autót, vagy egy autós márkakupát meg tudsz csinálni. A többgyártós bajnokságok a Studio-397 számára elérhetetlenek.

És itt jön az ördögi kör, amiről úgy tűnik most megfeledkeznek.

Az rF legnagyobb varázsa (volt) hogy a gyári, szerződéses játékok (főként F1) rendkívül árkádok, és nem jó bajnoki rendszerrük. Hoppá, itt egy modolható engine, jó fizikával, és máris rácuppantak (meg persze lehetett warezolva).

Most nem támogatják a moddereket, kihoznak autókat, amiket még ki sem próbálok, mert nem érdekel. Tőlem aztán jöhet 200 DLC csomag, ilyen olyan autóval, de nem lesz BTCC, WTCC, F1, Blancpain GT stb, mert az megfizethetetlen.

Tehát most zsákutcába mennek.
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2017.08.23. 09:02:31
  • lac coo
    Ahh...ki a fene gyozi ezt vegigolvasni ?! :))
  • Alexease
    Biztos van licenc "boven", de nem tudni mennyi es milyenek. Es foleg a milyenek a kerdeses. Azert egy AC, Panoz, Radical, USF vagy a regebbi markak 1-1 versenygeppel, messze nem olyan, mint egy AC/CARS-lehetoseg a BMW, Merci, Porsche, Ferrari, Lambo markakkal, egyenkent 10-30 darabos felhozatallal, vegyesen regi-uj, utcai es versenyautokkal.

Foleg nem az olyan ertekesitesi lehetosegekkel, mint most az AC, ami ~9EUR-ert ad 25 Porsche-et, vagy 4EUR-ert Nurburgring/Nordschleife-t, 6 autoval (uj BMW, Merci, Nissan, McLaren, Alfa, Corvette).

A Store nem feltetlenul a mennyiseg miatt kellett, hanem egyszerubb sok csomagot kiadni, foleg az autokat egyenkent. Az rF2 ertekesiteshez jobban paszol a 100 store per 1 auto, mint a 10 DLC per 10 auto megoldas. Plusz ezzel a kulso fejlesztok is tamogathatok/megoldhatok (DLC-vel nem).

De az rF2-nek eleve nem is "stilusa" a 30 darab Porsche, foleg nem az "egyforma", uj, promo utcai modellekkel. Ide inkabb versenygepek kelle(ne)nek.

A mostani uj licencek kozul az USF, Radical es majd a Tatuus is "kilogikazhato" (ingyenes); a McLaren meg logikusan a WFG-hez kapcsolodik, promo cucc.

A C7.R "csaloka", az valszeg ingyen, olcso, egyszeru licencelheto marka/tipus. Mar "megjelent hivatalosan" az rF2-hoz: eredetileg URD modell (ok [is] csinaljak az AC auto tartalmakat), amihez Kunosek engedelyt adtak, hogy "kiadjak" rF2-hoz is modkent. Ebben semmi kulonleges nem lesz ha kiadja az S397, max az, ha penzert adjak:DD

Az URD azert is erdekes, mert valszeg eleg sok "kesz" autojuk van, dolgoznak rF2 ala is, ha az S397 intezi a licenceket – akar Kunosekon keresztul –, onnan johetne "barmennyi" auto;)

Vagy a SimDream (elvileg ok is az AC ala dolgoznak).
    Ok meg erdekesebbek, mert maganban is arulnak autokat, tomegevel, nevesitve, igy valszeg licencelve(?!). Nem tudom hogyan csinaljak, lehet csalas az egesz, talan ok az Ukran csapat:D

Ha csak ezt a ket ceget nezem (URD/SimDream), ok tolnak az "egyeb" autokat, miattuk mar megeri es van ertelme a Store-nak.

Teljes licencelt sorozatok (pl. WTCC) tuti nem lesznek. Az a legdurvabb licenc. Ott mar nem csak a penz durva, hanem inkabb mar a kapcsolatok, lehetosegek es egyeb (kotelezo) promo dolgok. A SimBin az egyetlen, aki megteheti a full-os kapcsolatai miatt, de ez meg az AC-nak vagy a CARS-nak sem ferne bele (es nem is erne meg).

Az rF2-ot ami elorevinne tartalomban (es igy talan hasznalatban), az az ismertebb/nepszerubb versenyautok elerhetosege. Es hivatalosan, amit jobban "elhisz" az ember, megbizhatobb, rendszeresen frissitik, nem szunik meg, nem tunnek el. Mint az iR-ben: egyszer "megveszed" (ott igazabol berled:D), aztan "vegtelensegig" fejlesztik, javitjak, bovitik.
    Nem kell markankent 20 tipus, de ha mar egy-egy sorozatbol meglenne 2-3 marka, az sokat szamitana.

Es ha mar van megbizhato alap (gyari licencelt Store), abbol mar az ingyenes Workshop modderek is "dolgozhatnak":) Pl. ha gyarilag hivatalosan megjelenne a Store-ban a WTCC-bol 2-3 auto (tutin modellezve, osszerakva, beallitva), persze hivatalos nevek, festesek, pilotak nelkul; utana "abbol" a Workshop-ban lazan lehet nem hivatalos full-os WTCC mezony (festesekkel, pilotakkal, erosorrenddel stb.):D

A jelenlegi modding rendszernek az a legnagyobb gondja (leszamitva hogy elvandoroltak a profi modderek a SimBin, SMS, Kunos iranyba hivatalos kulsosoknek, vagyis nincs ember), hogy rF2 ala barmo nehez jo cuccot csinalni (uj modellek, fizikak, gumik stb., foleg rendes adatok nelkul).
    Lehet lelkiismeretes egy modder, es jol osszerakhatja a fizikat/gumit, de ha a modell valami regi, barkacs, osszedrotozott cucc, ugy is allnak hozza az emberek. Es persze, lehet forditva is, extra profi modell, de a fizika/gumi copy-paste:)
  • simcompany
    Nem hinném, hogy egy homlokegyenest más fizetési/üzleti model jelenne meg. Akkora hülyék nem lehetnek. Ha valaki egy ennyire réteg cuccost (mert a hardcore szim az nagyon az) üzleti alapon akar üzemeltetni az bolond. Sose fog megtérülni, még a töredéke sem.