19779
  • Hellboy76
    A McLaren M23-nél miért nem forog a kardán és féktárcsa?
  • bardocz
    Pont olyan jól megy, mint amire számítottam, több, mint 6 másodpercet kapok így pár kör után.
  • Betyarkoro
    Marci hollandul azt írta hogy valójában 0.99 az a 0.34.
  • Betyarkoro
    Mondtam h években gondolkoznak. De lehet hogy tévedtem és évtizedekben.
  • haflac
    Mi a francnak egy újabb Nordschleife?
  • tonio2006
    Szerintem a Südschleife-hoz kell ember. Azt emlegette hogy közösségi összefogás kell hozzá. :D Aztán ha már azzal is foglalkozik az ember akkor besegíthet a többi dologba is. :D
  • Hellboy76
    Bizti fizetősbe fogják kiadni, azzal igyekezni fognak.
    Zandvoort 0,34 verzió tényleg mókás. :)
  • Hellboy76
    Köszi, de kihagyom. :)
    Melóban is változás volt és 5 hónapos kislány mellett ez már nem fér bele.
    A kormányt is csak egyszer raktam össze azóta. :)
  • Alexease
    Biztatoan hangzik:D
    Zandvoort-bol kiindulva, igy egy Nord, a kovetkezo 5-10 eves terv is lehet:)
  • Betyarkoro
    Ez jó. Mindjárt jön a nord csak a team nincs még meg hozzá. XD

Hellboy nem próbálod be?
  • bottleopener
    Aki érez magában elég tehetséget, az jelentkezhet Nordschleifét hegeszteni a Studio-397-nek. :D

https://forum.studio-397.com/index.php?threads/were-hiring-looking-for-environment-artists.61194/
  • Betyarkoro
    S397-nek dolgozik. :D
  • bardocz
    Greger Huttu már akkora sztár, hogy bent van a neve az ellenfelek között :D
  • Betyarkoro
    Beszart. XD
  • formula1996
    És ki az akinek működik? Nekem invalid passwordot ír
  • Adam Jonas
    Majd lehet próbálok futni egy gyors kört, aztán felveszem + feltöltöm setuppal együtt.
  • Betyarkoro
    https://www.studio-397.com/2018/09/mclaren-shadow-qualifier/

Ez kit mozgat meg?
  • bottleopener
    Az M23 egy tank, nagyon stabil. Féktáv, tempó kicsit lassabb. Az MP4/8 zúzós, az 98-as McLaren pedig, olyan F1C-es. :D

Mindegyik elég minőségi lett.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.09.17. 22:11:01
  • bardocz
    Legrégebbit nem próbáltam csak, másik kettő nagyon jó. Valakinek itt F1 hiányzott, az most kapott faszát.
  • Betyarkoro
    Zandvoort is frissült.

Update: 17 Sep @ 7:53pm
    version 0.34 - Added night, rain and other layouts. Optimized and updated to 2018 layout.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.09.17. 20:55:01
  • Betyarkoro
    https://www.studio-397.com/2018/09/mclaren-racecars/
  • formula1996
    McLaren released :)
  • simcompany
    Latest Build Update rFactor 2 - 1.1111 Now Available!

Steam Build IDs
    client: 3118567
    dedi: 3118570
    demo: 3118587

Note: Server Admins must update all dedicated servers.

Changelog:
    - Added full support for auto-shift as a parameter in the UI garage setup screen (McLaren MP4/8)
    - Demo has been updated to the current build and now includes the McLaren MP4/8.
  • simcompany
    kint az új build
  • bottleopener
    Alapvetően képminőség javításával semmi gond nem lenne.

A gáz ott kezdődik, hogy hogy a DX11-gyel nem 50-100%-ot gyorsult, hanem 20%-ot lassult a game, VRAM footprint növekedéssel megtoldva. Masszívan részletesebb modelleket használnak, ami szintén nagyon fasza lenne, de itt is elmegy egy jó 30% teljesítmény.
    Ezt még fejeljük meg a rajtnál feleződő FPS-sel, esőben feleződő-harmadolódó teljesítménnyel, illetve beállításfüggetlen erratikus CPU használattal, és máris ott vagyunk, hogy GTX 1060 alatt ne akarjál nagyon játszani, mert többször fog szarul futni, mint jól.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.09.16. 15:27:03
  • GeriDoc
    Igggeeen. Ez tetszik a legjobban, olyan valós feeling jelenleg. A többi abszolút játék kinézet. Szép, de nem valós. De most már ez is olyan lesz. Remélem még hozzájön, hogy 1070-1080-tól lejjebb a menü sem jön be. Nem tudom, mi történik a többi játékban, de ami autó szimulátor vonalon folyik az több, mint vicc. Soha meg nem jelenő dolgok, tech demók, early accessek, modderek szívatása, mega optimalizálatlanság, közben alap funkciók hiányoznak. GTR2 óta nincs egy komplett szimulátor. Azt hiszem, most adom fel.
  • Betyarkoro

• Betyarkoro
    Szerintem még mindig így kell:

Open the rFactor 2 Launcher.
    In the Launcher click on the settings icon wheel.
    Then click on the ‘Video Settings’ button.
    In the pop up config window check the box ‘VR’.
    Set your screen resolution to 1920×1080.
    Start by setting the Post Effect Level to “None” (see release notes below).
  • TomStorm
    Na látom az új híreket és örülök neki!
    Bár én még csak most kezdtem úgyhogy minden új:D

Közben megjött VR is.Hogyan lehet elindítani VR-ben?Steam-ből nem lehet.
  • Danecay
    Bár nem néztem utána de szerintem még egy év sem volt, béta elérésében szinte biztosan nem, a végleges lehet
  • Betyarkoro
    DX11 1 év volt nem?
    2016 végén bejelentették 2017 végén kiadták esővel együtt.

Biztos lehetett volna ahhoz is segédletet adni. Viszont tekintve hogy ők már 4 hónapja dolgoznak az új lightning rendszeren biztos tudták már tavaly hogy ezt meg fogják lépni. Így ennek fényében nem meglepő hogy a másikat nem tojtatták.
  • Hellboy76
    A mostani shader-eknel a fresnel ertekekkel lehet jatszadozni a vegtelensegig.
    Ahhoz is lehetett volna kiadni vmi fele segedletet es akkor talan egysegesebbek lennenek a nem gyari tartalmak is.
    Azt hiszem en ezt mar csak messzirol fogom csodalni es varom a szebbnel szebb tartalmakat. :)
    Sajat magukat sem fogjak utolerni ezekkel a dolgokkal. A dx11-et meddig is reszeltek? 2-3evig? Nola-t is ugy adtak ki, na innentol ez a sablon. :)
  • Betyarkoro
    "Physically Based Rendering"

Elméletileg minden sokkal természetesebb lesz amikor ezt a tech-et használják. Mindent befolyásol amit a képernyőn látsz. Gyakorlatilag több diffuse és specular map helyett csak 1 textúrát kell csinálni és ahhoz meg kell adni egy "refractive index"-et. És ez a "refractive index" fogja meghatározni hogy a fény és árnyék hogy működik a textúrával.

Szóval mostmár lehet majd olyat csinálni hogy itt van ez a textúra és ez acél vagy műanyag stb... A motor meg ennek megfelelően fogja megjeleníteni a játékban a textúrát a modellen.

És emiatt szerintem őrült gyorsan lehet majd a modokat frissíteni főleg ha S397 adni fog egy táblázatot gyakori anyagokhoz mint az albedonál.
  • bottleopener
    Nem örülök hogy folyamatosan mozgó célpont a gépigény. Most ezzel akkor kukázódik majdnem a teljes GTX 700-as széria, és a 900 közepe?
  • Alexease
    Lenyegeben egy TESCO-gazdasagos raytrace megoldas. Vagy annak aki modellezik, annak az enviroment map vilagitas/tukrozodes/ambient lehet ismeros. Vagy a PBR/PBS-ben a a materialt megvilagott feny nem csak latszik rajta, hanem hatassal lehet a kornyezetere is. Persze csak trukkosen;) Ehhez kellene nem csak az engine, hanem mindenre a megfelelo uj shader, textura stb. De elvileg, majd az uj HW-k "at tudjak forgatni" a PBR-t rendes/valos raytrace-be is.
  • Alexease
    Ez a PBR logikus, de erdekes/tipikus, hogy bar a komolyabb engine-nek tudjak (pl. UE, Cry, Unity), a HC/szimes resz valahogy a sajatot preferelja (iR, rF2). Persze logikus, mert annal profibb egy engine, minnel jobban ossze vannak dolgozva az alkatreszei. Csak hat munka, ido.

Ezzel az PBR-rel talan megszunik az engine a kicsit "jatekautos/muanyagos" jellege. Csak persze, minden tartalmat hozza kell igazitani, es amig nincs, parhuzamosan jkell futtatni a dolgokat, ami sose idealis. Lasd. iR, ott is eltartott egy ideig/evekig(:P), amig atalltak PBR/PBS-re, de az igazi atallas meg messze van:D
  • Hellboy76
    Mi az a PBR?

Haladnak a korral az biztos. Mostansag ugy is az onmagaert fejlesztett progik a divat.
    CAD progiktol kezdve mindent csak azert fejlesztenek, hogy sajat maguknak legyen dolguk. Mert hogy nem a felhasznalo miatt, az bisztos. Funkcioban ugy sem tesznek hozza forradalmi dolgot. Kapj egy ujabb agyrem verziot, amiben direkt mashogy mukodnek a dolgok, csak hogy egybol eszrevedd. A valasz is az szokott lenni, hogy az felhasznalok kertek, az elenyeszo mennyisegu uj felhasznalo. A regiek, akik meg hasznalni is akarjak, azok szivhatnak. Pl office ribbon bar-t mindenhova. :) Az 5klikk sokkal jobb, mint az 1, ha akarsz vmit csinalni.
    Ez is f@szan moddolhato, de ember nem lesz, aki ennek nekialljon.
  • lac coo
    És miért biztos, hogy érdekli őket a moddolhatóság ?
  • Alexease
    "Sajnos" minnel szebb/jobb/modernebb/profibb/tobbet tud egy engione, annal macerasabb elkesziteni hozza valamit. Ez akkor valtozna, ha komoly editorok keszulnenek a programhoz (mint a nagyoknal), de itt ez eselytelen. Kiveve, ha a sajat munkajukat is meg akarjak gyorsitani:) De sajnos egy sajat editort irni sem egyszeru.
  • Adam Jonas
    Jah ahha, vili. Mondjuk az én meglátásom szerint lehet az új content-ekkel több embert is tudnának bevonzani, de lehet a gyakorlat mást mutat.

Erre a lézerszkennelt Nord-ra kíváncsi leszek majd.