19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
SirDannyL #17850 Na akkor legyen,(igen jól emlékszel,most akciós a PC2). Viszont most jött ki az Assetto Corsa Competizione,és a trailer videókban van éjszakai és eső is. Utóbbi újabb,a PC2 egy éves. Melyiket vegyem? :D -
Nekem: 4GB DDR2 (333MHz), Intel Q9550 (4 mag, 2.8GHz), tizeneves proci/alaplap/memoria, nVidia 780GTX es lazan viszi. Igaz, 1280×720px, medium-hight, de 15-20 AI full-osan mukodik. Az rF2 szarabbul megy:DDD
Szerintem CARS2. Az most raadasul jo aron van (ha jol emlekszem), es brutal mennyisegu minosegi cucc van benne. Ha nem tetszik, annak az arat is vissza tudod kerni:)
Vagy AC. Bar abban se napszak, se eso, se realroad, meg az egesz inkabb techdemo. Bar vezetni elvezetes. -
SirDannyL #17848 Hát,a project cars 2-t néztem,de kevés neki a 8GB ram. (gépigény.hu-n beírtam a gépem adatait,és FHD-n 40 fps-t jósol.) Ezért gondoltam az rfactorra. Először csak offline akarok játszani,ismerkedni azzal,milyen is kormánnyal játszani. Elsősorban F1-es autó lett volna a cél ugye,de túraautó is jó lenne,WTCR,vagy GTR3..... Na most akkor bizonytalanná tettél a project cars-al. Csak azért nem vettem meg ma,mert kevés neki olvasatom szerint a 8GB ram. -
Az F1 2018 es az rF2 nagyon nem egy palya:)
Nem azert mert fizika, FFB vagy akarmi, hanem mint "jatek" es hasznalat.
Ha F1-ezni akarsz offline akkor csak F1 2018. Profi cucc (ha neha kifagy, majd javitjak:D) es nincs is mas valasztas. Az rF2 online ligara, egyedul korozni vagy AI-val (ha eppen kiadja [megcsinaltak/beallitottak] az auto/palya kombot).
Ha megsem F1 2018, akkor inkabb AC vagy CARS2. Azokban sincs "rendes" F1 sorozat, autok, palyak, szabalyok stb., de vannak hozza cuccok offline is, be van allitva az AI (uszkve:P), hasznalhato. Talan az rF2-hoz is ossze lehetne banyaszni valami frissebb F1-et (palyakkal), de az AI erosen kertdeses, meg ugy az egesz. -
unrealnoise #17846 az F1 nekem is szarakodott, néha kidob az asztalra, de semmi komoly, mármint ez kellemetlen, de 98%-ban tök jó cucc, jó AI, és játékként a legjobb autós cucc a piacon.
rF2 szvsz ajánlott még mindig, de tényleg az a kérdés, mivel akarsz menni. Bár sok alternatíva nincs. Multizni az AC lehet jobb lenne (népszerűbb), de ha offline is lenne, akkor csak rF2... fizika, napszakváltás tök jó benne, az időjárás is az lenne, csak ott az AI művel érthetetlen dolgokat néha... (Pl. első körös boxkiállás, amikor már a rajtnál is szakadt...)
Az 1050Ti nem egy bika kártya, médiumon talán elvisz ezt-azt. Én még ajánlanám a Project Cars 2-t is, szvsz tök jó cucc, rengeteg pálya, viszonylag tűrhető AI-val... Ár/érték arányban a Project Cars 2 szvsz a legjobb. Fizikára nem egy top, de nem is egy arcade, Forza Motorsport és rF2 közé simán befér nálam...
Én most mivel az AI-t preferálom, ezerrel nyomom az F1-et és szvsz ez így is fog maradni sokáig... (Ami megint csak nem HC, de kurva szórakoztató, korrekt fizikával, és hát nah, minőségi...) -
SirDannyL #17845 Sziasztok! Pár napja vettem egy G29-es kormányt,amihez játékot is vettem a F1 2018 személyében,de két indítás után kifagyott,szóval visszakértem az árát. Na most,első kormányom,szóval ebben rutin még nincs,de mindenképpen ilyesmi játékot szeretnék. Anno nagyon régen még toltam az rfactor 2-t,ha jól emlékszem mindenféle pályát-autót lehetett modolni a játékba... Valami változott ha jól szűröm le az üzikből? Más fejleszti? Na most,érdemes egy ilyen öregecske játékot megvenni 30 euro-ért teszem azt pl steam-en? Win 10 (64bit) 8GB ram,és 4GB-os GTX 1050 Ti (4GB) i7-es procival. A játék régi fizikája nagyon komoly volt,ez most is megvan? Persze a grafika sem hanyagolandó,de nálam nem elsődleges. (ahá,jól sejtettem: "2016 év végén a Studio-397 felvásárolta az ISI-től az rFactor 2-t. 2017-ben a játékot átírja DX11-re")
Utoljára szerkesztette: SirDannyL, 2018.09.12. 22:12:10 -
Igen a 2009-es bejelentést vagy infót a 2. rész készüléséről én is írni akartam de végül lemaradt, de a lényeg, hogy nagyjából én is így látom a dolgot. Már az is valami, hogy még mindig van aki hivatalosan foglalkozik a project-el és azért mégiscsak tetten érhető a fejlődés.
Ezeket most csak a Steam Features listájából másolom csak be:
Updated to use multi-core CPU technology
Advanced physics engine
Newly updated tyre model
Driving surface construction, even painted line thickness, affects grip levels
Engine boost and Turbo modeling
Complex aerodynamics
Head physics, cockpit vibrations, detailed bump modeling
Ha nem tévedek nagyot ezek már javarészt a Studio 397 fejlesztései, és van még jó pár ami megemlítve sincs, pl. DX11 ami már egy ideje működő dolog, talán megérjük az új UI-t is egyszer, eső effekt és emellett sok kisebb dolog amit még 2 évvel ezelőtt nem tudott a játék.
Mondhatnám én is, hogy halott ügy, de sokkal jobbra vagy többre a lentebb beszéltek alapján valószínűleg nem igen számíthatunk és ennek is örülni kell ami jelenleg van, legalábbis annak aki ragaszkodik az rF vonalhoz, de nyilván az rF-n túl is van élet, sőt az elmúlt jó pár éves időszakban talán most a legjobban burjánzóbb. -
A helyzet annyival rosszabb, hogy mar 2009-ben(!) "bejelentettek" hogy keszul, es 2011-ben mar voltak videok, kepek, eso es "szelvedo" effekt, volumetrikus feny stb. Aztan 2 evre lealltak, kiszedtek a nemigazan mukodo dolgiokat, es kiadtak "akarminek". Es mivel nem fogyott, ismet lealltak 1 evre:D Utana "belehuztak" 1 evet, de mar keso volt: "lett" AC, CARS, R3E, a Reiza is beindult, az iR is egyre tartalmasabb lett; nem csak a program nem kellett mar az engine-t sem akarta senki megvenni.
Szerintem az engine eladasra baziroztak, hogy majd a SimBin/SMS/Reiza/stb. megveszi, azok gyartjak a dobozos draga cuccokat, abbol csorog nekik is, es abbol reszelgetik az rF2 modding/online cuccot.
Az IS elvileg/tuti nem csinal mar rFactor cimet. Ha csinalnak is valamit, akkor az sem lesz AC/CARS-szeru "jatek", inkabb egy teljesen uj engine, kizarolag DX12-re, es foleg a fizikai reszt megtolva. Olyan, amirol "megjobban elhiszik" az emberek hogy ipari, talan kozos platformmal a home es ceges felhasznaloknak, dragan venni/berelni hozza tartalmat treningre, online-ra.
Felszallni az AC/CARS/GTR3 vonatra semmi ertelme. Az iR-rel sem erdemes/lehet versenyezni. -
Dallara F312 modot tud valaki rf2_re? -
bottleopener #17841 elnézést ;) -
Mikor kijott jo volt az, eleg sok hiannyal...sajnos ugy is maradt. -
Betyarkoro #17839 Jobb a pedál. Halkabb a kormány. Jobban támogatott a kormány a játékokban.
Ez olyan hogy ki kell egyet próbálni ahhoz hogy igazán érezd miért jobb. -
Betyarkoro #17838 A csel nem jött össze: -
unrealnoise #17837 Igazából örülök is, hogy az rF2 motor nem népszerű... így valaki kénytelen lesz elkezdeni fasza játékot csinálni... Vagy kereshetnek másik állást...
Az ISI-nél nem is értem mi volt a koncepció lényege az rF2-nél..., pedig "végigkísértem" az útjukat...
Gondolom a motorban bíztak, de hát naivak voltak. Lehet sokat tudott és jó volt az elején :D, de nyilván mindenki jobban szereti a profi cuccokat, meg az olyanokat, amelyeket már ő maga fabrikált össze... (Lást SMS és Project Cars, vagy Codi...) -
Nem vágom, hogy miben és hogyan állapodott meg az ISI a Studio 397-el de gondolom nem adta el a komplett rFactor jogokat hanem a megállapodás csak erre a címre szól így gondolom, hogy az ISI-től kellene várnunk a következő epizódot, attól az ISI-től aki 2013-ban rukkolt elő az rF2 early access verziójával, ami Alex szóhasználatával élve alapvetően egy drótozott rF1, változatlanul DX9-es grafikával, az rF1-től megszokott körítéssel aminek az 1.X verzió eléréséhez 2015-ig kellett várni. Egy valóban új részhez feltételezem valóban alapjairól kellene újraírni az egész engine-t és erre fejleszteni az új játékot ami az ISI tempóját ismerve 2028-2030-nál hamarabb nem igen jelenne meg, viszont akkorra már ismételten korszerűtlenné válna a fejlesztett motor :) Továbbá nem hiszem, hogy túl nagy motivációja lenne az ISI-nek a 2 rész eladásaiból kiindulva, ahol nem csak a konkrétan a játékosok által megvásárolt példányokra gondolok hanem a licencelt engine-re ami az első rész esetében több játék alapját is képezte de az rF2 engine-t nem hallottam, hogy bárki is licencelte volna, még a partnercégnek számító Reiza is az rF1 engine-t használja. Erre lett volna szüksége az rF2-nek is, hogy licenceljék, tartalmat gyártsanak rá, és csinosítsák. Valami ilyesmit tesz most a Studio 397 csak lehet már kicsit későn. Az rF1-ne anno még ráadásul konkurenciája sem nagyon volt, vagy ami volt az az ő motorját használta. Ezt a ziccer az rF2-nél már nem lehetett meghúzni. -
bottleopener #17835 rFactor 2 on Android and iOS -
Nyilvan azert kellene egy uj cim, uj jatek mert abbol meg eladast is lehetne produkalni...
Ez a violag vicce amit most erolkodnek egy hat eves jatekkal, varva a jatekosok tomeget ...:) -
Akkor legyen rf 2.1, nekem nyoc.
De legyen korszeru, ez tetszik vagy sem a kutyanak nem kell.....
Ha mar szob jott a mai vilagban....
Igen, nem kellene egy ujabb, de ez a mai vilagban elavult, lassu, ronda..
Jo persze , tudom a jatekosokkal van a baj :)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.12. 15:13:42 -
Adebayor #17832 Meg hát először az rf2 játékosbázisát kéne feltornászni... Már a studio által feléledt a halott rf2. De még ha végre kijönne az új ui, az online rendszer, akkor még több ember jönne talán. Vagy akiknek megvan, újra játszanának vele, stb. Szerintem csak ez után lehetne rf3-ban gondolkodni. De abba meg mi újat tudnának mutatni? :D
update: hát remélem a simrace expon nem három tök érdektelen szart fognak bejelenteni.... :D
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2018.09.12. 14:56:32 -
unrealnoise #17831 Én sem támogatom az rF3-at. Mégis mennyi tartalommal jönne, kezdődne minden az elejéről... Új graf motor, etc? Ne...
Annyi minden elkészült már ide, és vannak nagyon profi cuccok, nekem ez bőven elég lesz, egyedül tényleg a többi fontos dologra kellene rámenni. -
Adebayor #17830 szerintem meg felesleges lenne rf3.. egy ezredik szim. Pofozzák ki az rf2-t aztán én már elégedett leszek. -
Oszinten nem ertem miert nem engedik el , es allnak neki egy rf3-nak....
Ez már gyakorlatilag az :) Több fejlesztés van már mögötte mint más játéksorozat 2 egymást követő része közt. Mondjuk ez akkor jönne át sokkal jobban, hogy ha a Studio 397 egy kész produktummal állt volna elő DX11-el, új UI-val stb. nem pedig ilyen early access formában tálalva, amit elkeresztelhettek volna akár rF3-nak is. -
unrealnoise #17828 Offline bohóckodni. :D Lehet valakinek az offline az = bohóckodás, de nálam azért nem így van, korrektebb, jobb és élvezetesebb versenyeket tudok így futni, mint iRacingben mondjuk GT3-as Ferrari-val... Miért? Mert egyszerűen hol ilyen, hol olyan mezőnybe kerülök, és nem túl nagy fun az erős mezőny utolsó 3-4 helyéért harcolni... úgy, hogy közben önmagamhoz képest szinte 100%-ot nyújtok és a másik versenyen (gyengébb mezőny) meg ott tudnék lenni az elején, sok pontokért... Meguntam, hogy X futamra X/3 jó verseny jut, és akkor még lehet sokat mondtam. Plusz lehet szarrá gyakoroltad magad, de a topversenyzők ellen akkor sem sok esélyed lesz... Szóval elmegy sok időd, és még a futam is szar...
AI-val meg oda állítod, és olyan pályára, amilyenre csak akarod... Szerintem meg az online játék van végtelenül túlértékelve...
Mondom ezt úgy, hogy örülnék egy ilyen iRacinges rendszernek, de ha már rendszer, akkor legyenek kihívások, stb, normális profilok, offline mókák. Tessék lopni a Forza-ból, meg mittudomén'. Ha ezt időben és jól összehoznák, akkor még az iRacing alá is vághatnának... (Mert ugye az ő AI-juk totál kérdőjeles még...) Persze nyilván az iRacing sokkal jövedelmezőbb meg etc, de szvsz baj van ott is...
Az előbb említett gondom, a mezőnyök erősségét illetően elég nagy gáz, de ezt az egészet maga az iRacing okozta, túl sok tartalom, túl kevés előfizetőre és aktív játékosra... A helyükben felére vágnám az árakat és eltörölném az előfizetést... Ez lehet túl sok és ésszerűtlennek hangzik, de az AI-val lehet eljátszanak majd, hogy ahhoz nem kell előfizetés, csak vásárolj, vagy valami...
Érdekes lesz...
Egy valamit nagyon remélek: bízom benne, nem csak tartalom bejelentésre kerül majd sor... pár UI screenshot mellett... -
Joex22 #17827 Az én véleményem az, hogy jelen esetben valóban fölöslegesnek tűnhet a tartalom, és jogos a körítés hiánya, viszont ha a héten előrántatának a kalapból egy fullos, működő iRacing-szerű rendszert, ahol csak a minőségi, friss tartalmak szerepelnek (USF2000-től és Nola-tól kezdve minden, amihez komolyabban hozzányúltak és mindegy, hogy fizetős-e vagy sem), akkor máris lenne létjogosultsága, kilóra is szükség van rájuk. Ha hasonló szezonok lennének, mint az iRacing-ben, és megjelennének az Automobilistás pályák és Sebring is, akkor elég sok ember cuppanna rá, és onnantól kezdve, hogy megvan, amúgy tök élvezetes pályák.
Addig viszont tényleg nincs értelme, kb. csak offline lehet AI-val bohóckodni pár alkalommal, aztán megunja az ember. -
unrealnoise #17826 Már ne haragudj, de milyen ligáról beszélsz? A tiedről? Ha akarnék és szánnék rá időt, én is csinálhatnék, amelybe be is vehetném ezeket. Ez tök szubjektív...
BMW M8 GTE - 6200 feliratkozóval. Az azért ha nem hatalmas pénz, de rF2 mércével lehet simán jó. Nyilván kurvára nem csinálnák, ha látnák, hogy veszteséges szar az egész. De ti biztos jobban átlátjátok az anyagi helyzetet, mint maguk a készítők...
rF3-nak szvsz nem sok létjogosultsága lenne, addig lenne GTR3, ACC, FM8, iRacing (AI-val), pCARS3, és még ki tudja mi...
Az rF2 simán lehet még nagyon jó, nem sok kell neki hozzá... Csak valahogy csinosra és játékosbarátra kellene már venniük...
Néztem sok ACC videót, és oké, látványos és szép, pláne néhány kimerevített képen, de annyira azért nem eget rengető már a dolog... Ma már nem nagyon tudok hasra esni a grafikától, nekem pl az rF2 is brutál szép tud lenni sokszor... (Jó bevilágítás, kurva jó, minőségi pálya, kellemes textúrák, égkép, stb...) -
Ott a pont, ha nem veszik, ki gyartana foleg licenszelt cuccot....
Oszinten nem ertem miert nem engedik el , es allnak neki egy rf3-nak.... -
Hát, persze ok, van akit ez érdekelhet. De mint ligát, engem nem érdekel, főleg hogy meg kell venni. Sajnos, még a jobb cuccokat (GT3) sem veszik meg. -
formula1996 #17823 Szerintem ez mar evek ota kiderult hogy nincs :) Tim vítlivel az elen -
unrealnoise #17822 Már nem azért, de engem érdekel. Miért, szimesként mi érdekelne, ha nem a tartalom? :D
Mondtam, hogy én is hiányolok ezt-azt, de ettől még jöjjenek. Annak is örülök, hogy nem valami atom népszerű pálya jön már megint, ami mindenhol máshol szintén elérhető...
Jöhet ez, csak közben máshogy sem ártana már végre fejlődni. Főleg a körítésre, lehetőségekre mehetnének végre rá... -
Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni, hogy lássuk, biztos a bukás. Ezek a tartalmak senkit nem érdekelnek. Komolyan, nincs ott senki, aki gondolkodna? -
Joex22 #17820 Részben ide kapcsolódó: Reiza-tól egy friss cikk
Lényeg:
-az előzetesen kitalált 2 pálya és 3 autó jön a Reiza csomaggal, kb. 2 rF2 DLC áráért (
)
-ha sikeres lesz, jöhet még tartalom a jövőben, de csak licenszelt tartalmat enged a S397 (tehát nincs Boxer, meg Formula Ultimate stb.)
-Reiza támogatók ingyen kapják a DLC-t (
)
-
Nos nem tudom, hogy mennyire fogsz itt érdemleges választ kapni kérdésedre de úgy gondolom, hogy egy gyorsabb, reszponzívabb kormánnyal lenne dolgod, minőségi alapanyagokból, a műanyag mellett rozsdamentes acél és bőr kombinációban. Ez persze csak egy összehasonlítási alap, ha EBBEN a topikban informálódsz, jó eséllyel nem is ajánlanak majd semmilyen Logitech kormányt, inkább vagy Thrustmaster-t 2x annyiért vagy Fanatec-et 3x-4x annyiért. Azt, hogy ezt milyen rendszerességgel és hogy mennyire használnád ki csak Te tudod. Nekem egy G29-em van de szinte biztos, hogy nem költenék többet ennél játékvezérlőre. Nyilván ha megteheted és igény is van rá akkor hajrá! -
attila46 #17818 Ez nem a játékkal kapcsolatos....de most egy Logitech dfgt...t használok ,,,,mennyivel vagy miért jobb egy G920??? -
Betyarkoro #17817 Neked akkor élőben fogja darth vader hangon bejelenteni hogy majd bejelentenek valamit a közeljövőben. -
Betyarkoro #17816 Nem Dom Duhanról beszélt. Én is rf2-re emléxek. Láttam anno azt az adást. -
Betyarkoro #17815 És hogy az elkövetkező hetekben lesz még több izgalmas bejelentés! -
Joex22 #17814 Ha nem az új competition rendszer és a UI közeljövőbeli megjelentetése, akkor nehéz helyzetben lesznek..
+ egy Nürburgring GP (+Nord?) is simán benne kéne, hogy legyen a pakliban, a helyszínre való tekintettel..
Érdekes, hogy a Hungaroringről még semmi hír.. pedig itt is be volt linkelve az a videó, amin Wéber Gábor az egyik F1 szabadedzésen mondta, hogy az rFactor2 csapat dolgozik rajta (és meghívták kipróbálni, vagy valami ilyesmi).. lehet, hogy az inkább az rF pro volt, csak rosszul mondta?
Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.09.10. 15:24:37 -
GeriDoc #17813 Bemutatnak egy 5 másodperces videó teasert a készülő UI-ról. Ezzel egy időben bejelentik, hogy lesz új UI. 
-
Kint lesznek az RacingExpo-n:D -
Betyarkoro #17811 Just 5 days to go..
Ki mire tippel?