19779
  • simcompany
    Hát, jogilag nem tudom biztosan, de az tuti, hogy jóval kedvezőbb a licensz megszerzése.
  • Adam Jonas
    Miért hoznak ennyire "régi" contenteket amúgy? Anyagi okai vannak?
  • Betyarkoro
    Tegnap említették h dolgoznak a Taatuson. Soon TM mint minden. :D
  • Betyarkoro
    Ez most mindent befolyásolni fog megint.

Pl a kék filter ami jelen van a dx11 óta az is el fog tűnni. Szóval a teljes összkép más lesz.
  • formula1996
    rFactor1-hez képest igen, főleg amilyen bonyolult már ígyis a shaderek, layerek.

A felhozatal kezd jó lenni, nekem egy Forma1es autó hiányzik akár fantasy név alatt is (ISI Formula Master vagy Formula Extreme/Ultimate reizánál).

Egyébként az F4-el mivan, azt nem idén január, februárra ígérték?
  • formula1996
    Kicsit lemaradtam, arról beszéltek ugye, hogy jelenleg a kocsi mintha csak oda lenne téve, nem része a környezetnek és ez jobb lesz. Ez az új lightning system a pálya objektumokat is fogja befolyásolni? Mert nekem az autókkal még nincs is annyira gondom, inkább a pálya kinézete nem az igazi, valahogy Reizáék ezt nagyon jól megoldották, sokkal élethűbb.
  • simcompany
    Azért ez kemény meló lehet a részükről, illetve hatalmas türelem a tulajdonosok részéről.
    Egyértelmű, nem ez a játék a világ legjobb biznisze, azt is kétlem hogy nyereséges.
    De csinálják, egyre jobbak a cuccok, a gyári dlc-k lényegében bug mentesek.
    Szóval riszpekt.

Csak az rFactor eredeti üzenete mellett mennek el, hogy moddolható. Ez volt mindig a varázsa, de autókat moddolni jelenleg kb a lehetetlen szint.
  • Betyarkoro
    Hát igen. Ez a hátránya annak hogy újra csinálják a grafikus motort.

Én is örültem h végre kinyögték a régi cuccokat frissítve erre jövőre kezdjük az egészet újra.

Még írtam is h elindították az "üzemet". De ezek szerint még mindig nem teljes gőzzel megy mert a régi cuccok még mindig hátráltatni fogják őket legalább 1 évig.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.09.16. 12:32:07
  • simcompany
    tök jó, fasza. az összes modder pedig most köti fel magát, mert kb 4x kell az egészet újra gondolni
  • Betyarkoro
    Új lightning system PBR-al. :D

Cars2 kinézet jön.

Csináltam képeket azoknak akik nem tudják a streamet nézni:
    https://i.imgur.com/hjoBZIS.jpg
    https://i.imgur.com/E6Mn5pz.jpg
    https://i.imgur.com/STH6jzE.jpg
    https://i.imgur.com/ruS4esq.jpg
    https://i.imgur.com/jiHiKDL.jpg
    https://i.imgur.com/EmvNDo7.jpg
    https://i.imgur.com/cvlgTYD.jpg
    https://i.imgur.com/OAKGpPV.jpg
    https://i.imgur.com/VbnANOS.jpg

Release quality 4-5 hónapra van még. És minden eddigi cuccot firssíteni kell majd.
  • D_Moriarty
    Igen, déltől lehet élőben követni Twitchen.
  • Betyarkoro
    Ma is várható vmi bejelentés rf2-től?
  • Alexease
    Az "eredeti" NASCAR Heat (~2000) nagyon jo volt. Jol nezett ki, rendes cockpit nezettel, ertelmes/hasznalhato fizikaval es FFB-bel. Talan DICE, ok csinaltak a Rally Masters-t es az STCC-t is.
  • unrealnoise
    Azzal az rF2-és ovállal az a gond, hogy kevés a normális minőségű pálya. Amúgy tényleg fun lenne, de emlékeim szerint az AI nem mindig 100%-os, ahogyan road pályán sem. Nem is az, hogy hogyan versenyeznek, hanem az ésszerűtlenségekre gondolok.

Kipróbáltam a NASCAR Heat 3. részét, sőt hát meg is vettem. Eszement jó benne az AI szerintem, de mindenhol dícsérik. A játék optimalizált, jól fut, nem néz ki annyira jól, de nem is fos. Teljesen jó lenne. Ami gáz, hogy bár a kormányom kezelte, FFB beállítási lehetőség nincs benne. Pedig marhára tetszene, még ezzel a közepes fizikával is. Szabályok, karrier, baszott jó AI... dehát ment a refund, mert úgy felbaszott, hogy beleszartak az FFB-be ennyire...

Majd remélem az IRacing fasza lesz. rF2 nem nagyon nyit ilyen irányba, ami kicsit sajnálatos... pedig aztán az ovál pályákat hamar össze lehetne dobni, persze lehet vevő annyira nem lenne rá, de vannak pályák amelyeken tök jó egyéb vonalvezetések vannak...

A bejelentéseknek örülök, nagyon jó lenne ha kapna végre egy konkurenciát az iR. Az rF2 meg nagyon megérdemelne egy “kis sikert” végre...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.09.16. 06:02:05
  • bottleopener
    Wow, ez meglepett. Mintha kezdene megjönni az eszük.

Okos lépés hogy engedik a multiplayert a demóverzióval is. Így ha valaki tök ismeretlent rá akarsz beszélni, hogy jöjjön játszani, megvan a 0 Ft-os közös platform a beetetésre. ;)

Tökösnek tartom hogy bevállalják a Nordot. Ha eddig nem lett volna sutyiban az AC-ból lopott verzió, most lefosnám a bokámat. Így csak erősen várós.

Spa, Imola, Monza jöjjön még, aztán megvagyunk pályák tekintetében.
  • bardocz
    Ezt még sose láttam, holnap szétnézek rajta, köszönöm. Egyelőre még egy rendes Spa meg Nurburgring sincs a gépemen :D Csak a régi Spa-t találtam meg.
  • GeriDoc
    Az azt hiszem gyári pálya. Azok jók. A USF2000 meg olyan, hogy menni akarok 3 kört, és azt veszem észre, hogy a 20. körben vagyok, és fülig érő szájjal a tapadáshatárt keresgetve körözök. Az egyik legjobb szimes autó.

Pályákat meg inkább itt találsz. Ezek elég jók szoktak lenni.

• bardocz
    Szerintem ugyan azt szedtem le, nem tudom, iR-ben nagyon sokat mentem rajta, az biztosan elrontott engem :D
    Most Atlanta motorsport parkon mentem az USF2000-rel, az pl nagyon jó párosítás. Vannak jó pályák annak ellenére, hogy nem lézerscan, csak a hatalmas workshop felhozatalból szar válogatni.
  • GeriDoc
    Én az 5 napja megjelent DIGGA félét töltöttem le, és nekem nagyon tetszett. 4 layout 2-2 verzióban, éjszaka működő reflektorok, a domboldal tele parkoló autóval (nem gagyi 1 bites, mint az iR-ben - hogy azokat miért nem cserélték már le...?), nyomvonal, lejtők-emelkedők teljesen rendben van. Mire a boxból kiérek a pályára a NASCAR autóval, már hoki, aztán 9000-nél szintén. Holnap kipróbálom iR-ben is, megnézem ott hogy adja ez a kombó...9600 Ft+előfizuért.

Az AC Nord valszeg a licencek miatt nem jó. Viszont azt hiszem az rF1-ben volt utoljára, hogy éjszaka égtek a tűzrakó helyek a "nézőtéren". Nagyon hangulatos volt. Ha megint olyan hangulatosra csinálják, akkor az király lesz.

Ja, az újaknak! Igen, jól látják, az rf1-ben is volt már éjszaka, naplemente, napfelkelte, stb. De már csak egy év, és lesz az iR-ben is, persze úgy tálalva, mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt. És van már az ACC-ben is. Ok 1080-al 60-70 fps, de van!
  • Alexease
    Watkins MOD palya, valszeg ezer eves cuccbol gorgettek maguk elott (F1C, GTR1, rF1, GTR2, rF2):)
    Sebring teljesen jo.
    Az AC-ban "nincs sok" palya (~15?!), de legalabb szken es jo minoseg.

iR-t nehez lenne lenyomni – 80-90 palya, ~300 nyomvonal?! –, de ott ara is van a minosegnek;) De hat, az autoverseny es a jo fizika lelke, hogy legyen min menni es rendesen erezni:)

iracing-belle-isle
    Csak erdekessegnek, erdemes belenagyitani:) Mukodo szokokutak, fustolgo kemenyek, himbalodzo es halado csonakok/hajok/tanker, speci szobrok, epuletek, jatszoterek:) Google StreetView-en 1:1, bar a Google mar ~10 eves;)
  • bardocz
    Én a rendes pályákat hiányolom, sok AC-ben meg iR-ben eltöltött idő után itt a nagy része teljesen gagyi. Tegnap kipróbáltam Watkins Glent, de másfél kör után abbahagytam. A Nord jó lesz emiatt. Sebringet még nem próbáltam, de feltételezem az is elég jó.
  • lac coo
    :)
  • simcompany
    nem elég lézerszkennelt! :D
  • lac coo
    Van az AC verzió az már nem jó ? :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.15. 17:46:24
  • Betyarkoro
    Nordról:

• simcompany
    Az mindegy, elfér :D
    Csak pliiiz valami bajnokság, liga szempontból használható autókat is gyártsanak
  • Adebayor
    lesz vagy 20 euró szerintem :D de megéri majd szerintem. Sebring nem hatott meg, de ez fasza lesz.

update: és lesz vagy 10 giga lehet. Sebring is hatalmas :D
    Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2018.09.15. 17:20:49
  • Betyarkoro
    Azért emberek gondoljatok bele 2 évvel ezelőtt ki hitte volna hogy rfactor 2 lézeres nord valóság lesz?
  • simcompany
    Jön a Nordschleife laser scan. Ezt mondták most be.
  • Betyarkoro
    Nah akkor még egy kötelező kört futnak le végre.
  • formula1996
    Már bejelentették :)
  • Betyarkoro
    Szerintem most jelentik be nordot.

https://www.twitch.tv/rfactorlive

2019 első negyedév végére ígérik.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.09.15. 17:13:20
  • Betyarkoro
    https://www.facebook.com/rFactor2/videos/326314931279215/
  • formula1996
    Nordschleife laser scanned
  • lac coo
    Én is azzal számoltam, hogy majd sokáig elleszek az ingyenesekkel ,bár én vettem is egy kevéskét mellé...de nem, nem lehet :)

És nem, nincs IR-ben sem habszi-dőszi, üresek a szerverek, ingyenesek vannak, a többi vagy üres vagy 2-3 óránként indul, persze ha ép megvan a szezonhoz kellő 5-10 pénzes pályád :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.15. 14:22:34
  • Alexease
    Az 100E azert tulzas:D Ha valaki nullarol indul, akkor 50-bol (:D) kijon 1 ev + 1 auto meg 12 palya vasarlas. De az "ingyenes" 18 autoval es 18 palyaval is el lehet szorakozni. Persze szigoruan csak online-osoknak, aki kepes venni pl. Ferrarit, hozza 10-12 palyat, aztan el van vele egy jo ideig . OK, kozben vannak "szivartasok" (palyacsere), de vannak kapott kreditek (~40$) es akcios kredit (70%) is.

De nem is erdemes szamolgatni. Ha valaki elkezdi masik progihoz hasonlitani, mar regen rossz.
    Akkor lenne ertelme, ha pl. egy AC/CARS2/R3E/rF2-hoz lenne 3-4 tucat hivatalosan kontrolalt szerver, az osszes tartalomhoz, 1-2 orankent indulo futamokkal, futamonkent korlatlan szerverrel. Es ez ingyen:)
  • GeriDoc
    Ki is próbáltam a NASCAR autókat, rendesen H váltóval, Watkins-on.... azt a k.. Próbáld ki te is.
  • lac coo
    Hát az ir azért azért nem a végtelenségig, csak amig fizetsz :)) Azt ne is említsük,hogy érdemben beszállni most IR-be 100 000-es ttel ...

Illetve azért mert nincs folytatás, rf2 lassan sok (? ) éves , soha nem lesz 3. akkor persze hogy örök :)

szerintem sokan megvennénk itt egy RF3-at, 4-et stb ... ;)
  • Alexease
    Az AC/ACC igazabol szim, de a nagykozonsegnek. Ha valasztaniuk kell a HC szim es az elvezetes kozott, akkor inkabb az "elvezetes/hangulatos" fele toljak el. Persze nem 90%-ban, max 60-70%. Mig egy HC, most mindegy melyik, kinek mi (es ebben benne van a Reiza is), inabb csak 30-40%-ban "elvezetes/hangulatos". Persze, az ismet relativ, kinek mi az "elvezet/hangulat":)

Ha hosszutavon a szimeknel a "lehuzast" nezzuk, akkor az AC, ACC, CARS "lehuzas". Elkolt az ember 100-150EUR (ki mikor, honnan veszi, mennyi DLC-t stb.), aztan X ido mulva "kuka" (persze nem), es jon a kovetkezo; uj program, minimal tartalom, "ugyanaz a tartalom" ismet DLC-ben.

Mig egy iR/rF2 "allando". Persze vannak koltsegek, de legalabb az alap marad, "vegtelensegig" hasznalhato.
  • Alexease
    Az az iR UI total felesleges, hasznalhatatlan es bukta. En csak attol felek, atallnak majd ra kotelezoen. Tuti lazadas lenne:D