19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Hát, én sem értettem pontosan, de mintha a régi pálya elkészítéséhez keresnének. Nem vagyok nagy Nordschleife fan, szóval annyira nem figyeltem :D -
Most keresnek pálya modellezéshez embereket, amikor bejelentik Nordschelife-t :D -
Jön.. Jön.. Jön.. -
roadmap -
Betyarkoro #18046 De yebis van. Csak mivel az alap régi így a yebis sem tud sokat tenni.
Mert konyhanyelven a yebis nem több mint egy instagram filter. Post effect. Tehát mikor már megvolt a képalkotás akkor még a yebissel tolnak rá egy mélységélességet hogy a háttér el legyen mosva és kb ennyi. -
Betyarkoro #18045 Hát nem. Megint körbekell majd mindent textúrázni. A játék más módszert fog használni a képalkotásra és az összkép jobb és élethűbb lesz.
Itt egy száraz teória a módszerről: https://marmoset.co/posts/basic-theory-of-physically-based-rendering/
Lényeg az egészből. Hogy nekünk semmit sem kell tudni a működésről. Viszont ez a standard minden modern játékban. Ettől jobb technika kb csak a raytrace van amit az Nvidia az új kártyákon kezdett el nyomni idén.
Dehát ennek is vannak változatai kitudja hogy s397 milyen megoldást választott.
Igazából ha kíváncsi vagy hogy milyen lesz megnézheted a GRU 2010es mesét. Ez még nem használ PBR-t és a Minyonok 2015ös mesét. Ez már PBR-t használ.
Vagy mondjuk ez:
Ahogy látod a tárgyon a fény másképp jelenik meg. Ezt a techet most megtolják rf2-ben mindenre. Így ha jól csinálják meg nem lesz olyan hogy az autó "kitűnik" a pályáról.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.10.01. 17:12:46 -

Akkor ezt beneztem;)
Semmi logot es egyebet nem lattam, es az effekteket sem vittek tulzasba.De lehet, eppen ezert is jo:) -
Akkor gyakorlatilag ez már most is benne van, ha jól értem. -
bottleopener #18042 Yebis lesz az
https://www.studio-397.com/2017/05/open-beta-with-directx-11-and-virtual-reality-support/
Régen volt már. :D -
Joex22 #18041 "Tokyo, Japan, (October 12, 2017) – Middleware and game development company, Silicon Studio are excited to announce that physically groundbreaking racing simulator “rFactor2” by Studio 397 (Netherlands) has integrated post-effects system YEBIS, as part of a major graphics upgrade. "
A cikkből, amit linkeltem. Én kezdetektől fogva úgy olvastam, hogy az első DX11 bétában is már Yebis volt.
https://www.youtube.com/watch?v=20l-xGPRsno
Itt is 0:58-tól rF2 van a YEBIS videóban. Szerintem az van benne.
Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.10.01. 14:09:47 -
Ha "rendes" DX11 spec. lesz, akkor nem (feltetlenul), foleg nem sokat. -
JF1 #18039 Akkor a gépigény is nőni fog sokat. -
A rF2-ben (szerintem) nem yebis van, legalabbis nem tudok rola;) -
Joex22 #18037 De Yebis :) https://www.siliconstudio.co.jp/en/news/pressreleases/2017/en1710yebis/en1710yebis.html
Vagy félreértem a mondatodat?
Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.10.01. 11:03:03 -
Az ISI engine (nem csak az rF/rF2, hanem mindegyik ezzel keszult) mindig is kicsit jatekautos/muanyagos volt. Alaphelyzetben az engine/shader-ezes sajatossaga. Legalabbis a Forza/GT, aztan az AC-hez kepest (persze, ott lehet atestek mar a masik oldalra, de azert a fenykepes/filmes hatas azert erosebb).
Es ezt nem csak a (korabbi) post-process, valodi tukrozodes vagy modernebb shader-ezes hianya okozta, hanem foleg az alap dinamikus bevilagitasi koncepcio. Pl. a magassag fuggvenyeben valtozo vilagitas es arnyek szamitas. Ami persze "ertelmetlen", mert nincs olyan magasan fekvo versenypalya, ahol latni lehene, de megis szamolja – ami egyben "korlatoz" is.
Es persze fizikaban is (meg az osszedrotozott fizika/grafika) sok hasonlo "extra" van, ami nem tunik fel, mint jatek, foleg nem ha a friss konkurenciahoz kepest, ahol elsosorban a grafikat, tartalmat, hangulatiot nezik; de ott van.
A CARS/CARS2 vitte/fejlesztette tovabb a "stilust", persze total atirva, amitol olyan amilyen, de melyen megis ott van a "kisordog" vagy "kisangyal", kinek mi itetszik;)
Elvileg az autokat, es foleg annak a shader-ezest fogjak javitani, cserelni, modernizalni.
Persze az engine itt is "korlatoz", hasonloan a jelenlegi PP-hez, ami nem egy Yebis, ettol sem kell csodat varni, de tuti jobb lesz. Nem fog GT/Forza/AC/ACC szintre ugrani:D -
Hát már nem emlékszem, de mintha ezt hadoválták volna, hogy most nagyon leesik az autó a grafikáról és ezt akarják javítani. Nekem nem fontos, mert Silverstone-on kívül, máshol elég jól néz ki.
pl. Lime Rock Park-i futamunkról egy screen, szerintem ezzel semmi baj nincs
-
bottleopener #18034 Ez nem csak új shaderhasználatot fog jelenteni? És az is csak az autókra vonatkozólag? -
Igen, mondjuk kicsit sajtnyán volt beállítva a grafika a "közvetítő kocsin" de valósan ilyen, az ingerszegény pályákon (nincsenek nagy épületek, stb) ott tényleg lelóg az autó a grafikáról. Emiatt jön a bejelentett új grafikai engine.
-
Ja, nekem is az volt az érzésem mikor megláttam, hogy mi a franc ez, valami RC autó? -
Betyarkoro #18031 Nem. Tényleg olyan. -
Igen, de gondolom egy ilyen eseményen résztvenni az igazi élmény nem pedig nézegetni :) -
csak nekem van olyan erzesem, mintha jatekautok (matchbox) mennenek egy elnagyolt papirlapra felfestett palyan? -
Betyarkoro #18028 The first race of the McLaren Shadow competition on rFactor 2 will start at 20:00 CEST. We're racing the McLaren MP4/8 at the Silverstone GP track. There will be a 15 minute qualification, followed by a 30 minute race. You can follow the broadcast on YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=H3JvewWKwfA
Twitch https://www.twitch.tv/rFactorLive or Facebook Live https://www.facebook.com/rFactor2/videos/463184427525745/ -
Betyarkoro #18027 Latest Zandvoort Update:
v0.35
- Added basic weather files to all layouts
- Added Medium rrbin for the GP layout
- Removed 2 legacy SCN from the GMT folder
- Removed legacy RRBIN files -
na ez fasza, mert így nem lehetett eddig menni vele -
Betyarkoro #18025 Brabham BT44B
version 2.06
- Updated the collision model.
- Added a template. -
Szikra...:) -
Adebayor #18023 mi az a spark effect? :D -
Sokminden mas sincs benne, vagyis... :) -
JF1 #18021 Spark effect miért nincs rF2-ben? Nemrég vettem meg, de nem tudom előcsalogatni. -
SirDannyL #18020 A Simco féle TCR mod-al (Audi tt) egész jól tudok menni jobban mint a gyári clioval. Tegnap egész tűrhetően tudtam vele gyakorolni... -
Betyarkoro #18019 Off: Gt sport érdekesség. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Magyar nyert.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.09.26. 21:36:14 -
SirDannyL #18018 Nem találtam szárny beállítást... a hátsó stabilizátornak más lehet a neve,mert így nem találtam rá arra sem. Magyar nyelven használom -
SirDannyL #18017 kipörgésgátló van bekapcsolva,meg még valami,asszem a többi az offon van. Oké,ránézek nemsokára,köszi a tippet! -
formula1996 #18016 Minden segitseg offal nyomod?
Szerintem ne a Camaroval kezdj, az egyik legcsuszkalosabb auto, az usf2000el egyutt. Nezz ra a cliora kapcsold ki hatso stabilizatort, szarnyak maxra, es azzal elvileg stabilan tudsz korozgetni aztan amikor mar erzed allitgasd, h jobb idot menj, de tenyleg kell sok ido. Nekem anno rf1ben azt mondtak menjek forma1es autoval havas norsdchleifen es akkor nem porgok meg utanna, igaz is lett, addig elindulni se tudtam off helpen kb.:DDD -
SirDannyL #18015 Most nem küszködök tovább vele,a gyári camaro is ugyanúgy viselkedik,tolja az orrát a kanyarokban,lehetetlen kanyarodni vele. Ide több beállítás kell mint a mostani,mert ez így kevés. -
SirDannyL #18014 Hát,most a WTCC-vel toltam. A kemény rázás néha most is megvan,főleg ha lecsúsztam a pályáról,és épp visszamegyek,kerékvetőn keresztül. 1-esen van a ffb,szóval ettől lentebb már nem... Mostmár nem szokott kitörni alattam a feneke,de van hogy lassabban megyek bele egy kanyarba mint az AI,mégis lecsúszok. Köszi az infót! -
Igazából én azon a véleményen vagyok, amíg megszokod az egészet, nyugodtan menj a Studio-397 autóival, ott nincs bibi. Ha a kerékvetőn túlzottan ráz, akkor persze veheted lejjebb az FFB-t.
Ha a setup nagyon nem megy, ezek a basic dolgok:
A kanyar bejáraton kitör a hátulja » Nagyobb hátsó szárny, puhább hátsó rugózás
A kanyar kijáraton kitör a hátulja » kisebb széttartás hátul, puhább hátsó rugózás, difit is kéne állítani, de az majd második lépés :D -
SirDannyL #18012 Jaj,nem panaszként írtam hogy kitör,hanem élményként. Írtam is,ha elhibázom,azonnal büntet,és érezni is a kormányon,mert azonnal ellen kell dolgozni. Ez fizika bizony. :) Sajnos kezdőként elég nehéz dolgom lesz a jó beállítással,mert mondjuk hogy gőzöm sincs.... Guminyomás,fékerő stb,ezekhez még nem nyúltam,mert lövésem nincs. De majd.... Leginkább akkor ráz nagyon a kormány,amikor rázókőre megyek,de van hogy aszfalton is ha rosszul kanyarodok,stb. De lehet hogy az említett rossz fizika miatt vannak ezek,mert ennyire nem rázott a WTCC 2016-17,sem a gyári autó. Főleg az autók miatt szedtem le a gt3-at,azt mondod inkább pucoljam le? Ilyen kategóriájú autókat keresek,de ha állításod szerint rossz,akkor uninstall. Inkább túraautó jelleggel akarok játszani,forma 1 az van (F1 2018) -
SIMTEK GT3 speciel borzalmas :D Még a régi gumifizikát használja, és elégé katyvasz fizikája van.
Az autó hátuljának kitörése: Ez bizony ilyen, ez szimulátor, nem azért mert nehéz, hanem mert be kell állítani az autót. Ha kitör kanyar bejáraton akkor bizony az sok volt, illetve rossz a setup, ha a kigyorsításon tör ki, akkor még arcade a gázon a lábad, finomabban kell, meg kell érezni, hogy tudod tempósan kiküldeni a kanyarból.
Az FBB azért ráz, mert elfékezted a kereket, nem az a megoldás ha leveszed (1 kb jó) hanem beállítod a fékerő eloszlást és a fékerőt.