19779
  • SirDannyL
    GT3 World Series v1.20 by Simtek, és Spa Francorchamps v1.1 by SJ (Laser scanned) letöltve, nekem még nehéz a játék, de állat jó! Viszont utóbbi pályán veszettül keményen ráz a FFB, még 1-re állítva is. 6 órától ezzel foglalkozok, ideje aludni
    Utoljára szerkesztette: SirDannyL, 2018.09.26. 01:40:59
  • SirDannyL
    Megvan az infó,már nem működik... (internationalsimracing.com)
  • SirDannyL
    Trackmap plugin működik? Letöltve,bemásolva,játékon belül a plugin fülön is látom hogy ON,de nem tudom előcsalni sehogy. ctrl+space,de semmi. Mellesleg volt egy olyan hogy simco dtm 2016,de nem találom a simco oldalán. Valahol van? Ugyaninnen lecibáltam a WTCC 2016-2017-et,működik,elég frankó...
  • SirDannyL
    Gyerekek,ez a játék...! ha hibázok,rögtön kitör a hátsó,és ezt érzem a kormányon is... Ezzel nagyon sokat kell játszanom,mert kell! egész héten szabin vagyok,lesz időm gyakorolni (alap camaro-val kezdtem,de az a hang...! Füles rajtam)
  • SirDannyL
    Hát,ETS2-vel elég sokat játszottam már,de az egészen más. Akkor nem adom fel,és próbálom. Köszi az infót!
  • Betyarkoro
    meh... Szánj rá vagy 2 hetet minimum. XD

Nem te vagy béna. Hozzá kell szokni. Ennyi az egész. Egy igazi autóval jobban érzed a sebességet meg hogy mi történik mert g erő meg seggrázás és a többi. Itt meg nézed a monitort nyomod és érzed h alig van vmi... közben meg már 100al mész egyenesen. :D

Féktávot is feszt be fogod nézni egy darabig. Szokták mondani hogy keress referencia pontokat a pálya körül.

Gyakorlás kérdése az egész. Frusztráló dehát ez van.

Nekem anno azt mondták fogjak egy autót és toljak 50 kört egy pályán.

• Alexease
    Mar vegig probalta az osszes most futo progit;)
  • bardocz
    Ha első szimulátor ne add fel, meg kell szokni, szerintem elég sokan kezdték így. Próbálj valami gyengébb, lassabb autót. Eltart egy ideig amíg belejön az ember.
  • SirDannyL
    Hát nem egyszerű. Néha alig tudom pályán tartani,néha meg a semmitől is kifordul a hátsója,és nem tudom visszahozni. Vagy én vagyok hozzá béna,vagy nem tudom. 30 euro volt steamen,de így...
  • simcompany
    Egyén függő, de azzal elkezdheted
  • SirDannyL
    Talán közben sikerült. Csak azt hittem alapból működni fog,mint a demo. Most a kormányzás beállítás várat magára... Asszem valahol korbábban valami 470 fokot olvastam itt....
  • simcompany
    Options / Controls és nézd meg hogy a kormány funkcióira reagál-e. Ha nem, akkor be kell állítani, hogy mi micsoda és lementeni
  • SirDannyL
    Elég ideges vagyok,alapbeállításokkal a demo működött,most a játék mire oda jutok hogy pályán vagyok,felpörgeti a motort,de semmire nem reagál. El sem tudok indulni az autóval. se kormányt,se pedált nem érzékel. ???? (észlelés-nél felismerte hogy G29)
  • SirDannyL
    Tyű, köszönöm szépen Betyarkoro,bardocz! A demot próbáltam pár napja, de abban ugye csak 1-1 van....
  • bardocz
    Ezek is gyáriak még.
  • Betyarkoro
    https://steamcommunity.com/id/studio-397/myworkshopfiles/?appid=365960
  • SirDannyL
    Ez így világos. Mellesleg azt honnan tudom kideríteni hogy a gyári alap játék milyen pályákat-autókat tartalmaz?
    Utoljára szerkesztette: SirDannyL, 2018.09.25. 17:35:32
  • Betyarkoro
    Van mod is. De ő arra célzott hogy AI ellen gyári tartalommal biztos h lehet menni. Modolt tartalommal meg vagy körbe megy az autó vagy nem. Ha a modder erre nem készítette fel a pályát/autót akkor értelemszerűen nem vagy csak alig fog körbe menni rajta vmi. Pudding próbálja. :D
  • SirDannyL
    Új a kormány, egyelőre még csak gyakorolok. A játékot is előbb meg kell ismernem, ezért akarok először egyedül vagy "gép" ellen.... Kiemelted hogy gyári pálya, gyári autó. ?? Csak fizetős letölthető dolgok vannak hozzá? Jó pár oldalon találtam letölthető autókat pl, azokat nem lehet a játékba tenni?
  • simcompany
    Ez olyan, hogy lehet egyedül is szexelni, csak minek? :D
    Szóval, ennek nincs sem karrier része, sem összerakott bajnokság offline. Persze körözgetni lehet, gyári pályákon, gyári autókkal az AI is jó.
  • SirDannyL
    Sziasztok! Meg akarom venni a játékot,de online illetve ligát nem tervezek. Így érdemes? Akár csak egyedül körözgetni,akár AI ellen mennék...MOD autókat-pályákat lehet letölteni most is hozzá,mint anno régen a fejlesztő váltás előtt?
  • JF1
    Üdv! Ha lenne valamikor F1-es szezon nálatok akkor szívesen jelentkeznék hozzátok! Lesz valamikor mostanában?
  • simcompany
    király!
  • tonio2006
    Cupra TCR Pongrácz Tomitól:

Cupra

• bardocz
    Nem a virtuális kormány forgásával volt gondom, hanem magával az áttétellel.
  • Danecay
    Nem emlékszem már hogy állítottam be a G29-et, Fanatec-nél nincsen már ilyen gondom a kormányszöggel.
    Így nem csodálom, hogy szemre nincs semmilyen problémád a kormányszöggel Persze lehet egyébként sem lenne.
    "Kapcsold ki a kormányforgást. Én úgy használom, legalább a kéz sem mozog."

Utoljára szerkesztette: Danecay, 2018.09.23. 15:17:42
  • bardocz
    Kapcsold ki a kormányforgást. Én úgy használom, legalább a kéz sem mozog.
  • Danecay
    Elvileg most tényleg :D
  • Betyarkoro
    Amióta piacon van a kormány azóta komolyan dolgoznak rajta. XD
  • Danecay
    G29-nél nem tudok manuális kormányon történő kormányszög állításról. Sokan kikapcsolják a virtuális kormány megjelenítését a játékokban, már ami erre lehetőséget ad ezért lehet az, hogy nem zavaró és észrevehető a valós és virtuális kormány közötti szögelfordulásbeli különbség. Mivel én nem tudom úgy pozicionálni a monitoromat, a kormányomat és magamat, hogy a fizikai kormány betöltse a virtuális szerepét mert nem esik bele abba síkba ezért én bekapcsolva szoktam hagyni, tettem már rá kísérletet, hogy kikapcsoltam, végül aztán mégiscsak visszakapcsoltam, annak ellenére, hogy nem tért el az animáció a valós kormánymozgástól, de virtuális kormány nélkül volt egyfajta hiányérzetem. Az rF2 esetében annak ellenére, hogy az említett szemmagasság , kormány és virtuális kormány nem képeznek egy síkot, perspektivikusan mégiscsak látom a valódi és a virtuális kormány közötti szögelfordulásbeli különbséget, ami számomra zavaró. Igazából bizom abban, hogy ez is megoldódik hamarosan lévén ez egy ismert nem pedig egyéni probléma.
  • Alexease
    Ma toltam rF2-ot, meg mindig ugyanaz mint regen (manual):)
  • lac coo
    TM-nél amig volt rf2 , nálam a drivertben írta át a szöget, majd jól úgy hagyta ...
  • Danecay
    A G29-nél ez már régi probléma. Pár napja olvastam utána a dolognak és bár elvileg eddig is rajta volt a listán de nem volt prioritás már most komolyan dolgoznak rajta, viszont Update az óta tudtommal nem jött a játékhoz ami javította volna a dolgot.
  • Alexease
    Ha vlolt/van az autoban automata valtasi lehetoseg (vagy egyeb elektronika) es a MOD is jo akkor ezek az allitasok a garazsban vannak (es/vagy onboard). A kulso beallitasok "csak" segedlet.
    Az automata kormanyszog neha gazos. Nekem G25, sose allitotta (a virtualist nem nezegettem). Legalabbis a kormanyomat fizikalisan, az autot lehet. Az autot beszioktam pipalni, hasznalja a gyari beallitasat, aztan en utana allitom fizikalisan a kormanyt (a valto gomb kombinacioival: 450/720/900).
  • bardocz
    Nem emlékszem már hogy állítottam be a G29-et, Fanatec-nél nincsen már ilyen gondom a kormányszöggel.
    Az automata váltót későbbi kocsiban megérteném, mert ha jól emlékszem volt olyan évad, amikor azzal mentek, de ez a korai nem hiszem, hogy ilyen volt, nem néztem utána, csak kikapcsoltam. A váltó áttételeknél a váltási pontot is be lehet állítani neki.
  • Danecay
    Köszi, így már működik! De, hogy ennek mi értelme azt nem vágom, mármint azt, hogy 2 különböző helyen van váltó beállítás de még sincs hatással egymásra. Jó nme használom napi szinten a játékot de első kiadása óta megvan és ez nekem új volt.
    Már most a kormányszöggel kapcsolatos dologban is elbizonytalanodtam, mert bár kipipálva az autó szerinti kormányszög beállítást, talán mégsem veszi figyelmen kívül mert mégsem marad 900 fokon a 450 fokos kormányzás viszont a kormányzási animáció mégsem vág egybe a kormányszöggel mert a virtuális kormány kevesebbet forog mint az igazi, viszont mint ahogy korában írtam amennyiben játékon belül tiltom az autóhoz igazodó kormányszöget és driver-ben állítom be és látszólag pont annyit fordul a virtuális kormány mint amennyit tekerek akkor már túl kicsi a kormányszög, kis kormánymozdulatokra is érzékenyebb az autó. Az igazság valahol a 2 között lehet. A játék által beállított kormányszöget bepipálva a steering lock-ot lentebb véve mentem végül és így már azért sokkal másabb volt természetesen + a manuális váltó, de a steering lock is a két lépcső között lenne valahol ideális számomra, mert így már az animáció ellenére egy picit túlkormányzott a masina.
  • bardocz
    Automata váltót a setupban kell kikapcsolni, a váltó beállítások környékén van.
  • Danecay
    Suiasztok!

Valaki próbálta már ezt a McLaren Shadow rFactor 2 Qualifier-t? Van számomra egy pár érthetetlen dolog. Egyik már rögtön az eseményre történő regisztrálásnál ért miszerint amennyiben a teljes őszinteség jegyében járunk és nem vagyunk még 18 évesek vagy nem rendelkezünk valódi jogosítvánnyal esetleg érvényes útlevéllel nem is enged regisztrálni az eseményre, egyszerűen szürke és inaktív marad a Sign Up felirat. Csak akkor válik aktívvá a link amennyiben minden kipipálunk, ha igaz ha nem, márpedig aki ki akarja próbálni és játszani vele az úgy is ki fog pipálni mindent, akkor meg mi értelme, meg miféle statisztikát lehet ebből levonni. Nekem per pillanat nincs érvényes útlevelem amire sok esetben külföldre történő utazásra sincs szükség Uniós tagország lévén, akkor most én nem regisztrálhatok vagy kamuzzak, hogy ki tudjam próbálni?

Természetesen kipipáltam, mi mást tehettem volna? Továbblépve és elindítva az eseményt szomorúan konstatáltam, hogy elég szánalmas, hogy a Logitech szponzoráció ellenére a G29-es kormányom még mindig nem tudja az autónak megfelelő kormányszöget beállítani és kezelni. Amennyiben viszont magam állítom be driverben (Logitech Gaming Software) a játékban McLaren MP4/8 autóhoz társított 450 fokos kormányszöget, az virtuális kormányelfordulásra tökéletes viszont érzésre olyan az irányítás mintha egy 180 fokban elforduló kormányt rángatnék jobbra balra, de még 540 fokon is.
    Azt sem igazán értem, hogy miért vált automatikusan sebességet az autó amikor természetesen ki van kapcsolva az automatikus váltás ugyanakkor miért törik össze az autó amennyiben az ki van kapcsolva (Invulnerability On)? Vagy ezeket a dolgokat máshol kellene ebben az esetben állítani, vagy nem is lehet az egyenlő feltételek miatt? Mondjuk az elég gáz lenne, hogy ha az egyik legelismertebb szimulátorban, amit elsősorban ennek megfelelő közösség is használ nem lehetne csak automata váltóval menni. Lehet az én készülékemben van a hiba de nálam így működik.
    Őszintén megmondva az autó kezelésétől, viselkedésétől sem vagyok elájulva, bokszból kihajtva hideg gumikon is ugyanúgy tapad mint 2 körrel később attól függetlenül, hogy jobbra balra rángatom a kormányt a Maggots-ban és Becketts-ben, és lehet, hogy meg fogtok kövezni de igazából semennyivel nem érzem élethűbbnek, szimulátorosabbank a vezetési élményt mint pl. F1 2017 esetében. Pont nemrég toltam itt egy 50%-os versenyt szóval ez a legfrissebb emlékem a 2018-al pedig még jobbnak kellene, hogy legyen de azzal itt még nem próbáltam.
    Beállításokkal még nem nagyon bajlódtam, amíg az automataváltós dolog nem oldódik meg addig amúgy is felejtős.
    Természetesen tisztában vagyok az rF2 erényeivel hiszen évek óta megvan még ha nem is használom rendszeresen éppen ezért vagyok némileg meglepve.
  • simcompany
    nem forog?? már törlöm is
  • Alexease
    Mert ingyenes:DD