rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs és nem is lesz.

Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex

Gondolom a hivatalos helyen bejelentetted a hibát, az általuk kért minden szükséges infóval együtt (logfájlok esetleg, stb.), hogy meg tudják oldani.
Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.06.21. 17:13:54
sertrex
Van már DX11-hez Trackmap plugin? Jól jönne a számomra ismeretlen pályákhoz.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.21. 17:07:55

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Többet megnéztem, mindnél ez a gond. Friss install az egész, sőt, most minden tartalomról le is iratkoztam... Nincs buhera. Most átraktam másik két helyre a RAM-ot, mert mint megtudtam nem az egyesbe kellett volna, hanem a kettesbe. Plusz húztam is a procin, ha már eddig csesztem vele foglalkozni...

De így sem jó. 😊

Eddig mindent megvettem tőlük, egy játék sem sz*patott így, szóval egy ideig hanyagolom ezt az rF2-ess témát...
simcompany
milyen autó, milyen pálya? minden autóval, minden pályával? nincs valami speckó pluginod?

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Kipróbáltam: 1400 MB használva, mindenhogy jó az árnyék, csak cockpit nézetben nem. Eddig is sejtettem, de most már tudom... Egy hulladék ez az egész... Amióta megjelent először ez a cucc, hát mit ne mondjak, nem is kellene tartaniuk...
Újrahúztam a komplett rendszert, hátha. 😄 Mármint úgy voltam vele, ezzel lehet hamarabb orvosolom a problémát, mint egyébként...

Hát nem jött be. MSI afterburner szerint mondjuk simán megeszi az rF2 a 3GB ramot. 😊 Pedig 2 éve még egy GTX960-as 2 GB-os kártya is perfektül vitte a játékot. Árnyékokkal együtt. 😊

Most megpróbálom azt, hogy mindent leveszek a picsába, egyedül az árnyékokat hagyom maxon. Mondjuk szerintem már ezt is próbáltam, de most kifejezetten erre megyek rá. 😊
Ja. Hiába van 64 bites verzió. Nem csinálhatsz olyan contentet ami kihasználja a 64bit előnyeit mert különben a 32bites verzió befosik.

Először el kéne dobni a 32bit támogatást.

Ugyan ez ment le a dx9 és dx11 játszmában is. Most hogy dobták a dx9 támogatást várhatólag lesz majd pár extra ami anno dx9 miatt nem történhetett meg.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.06.21. 13:35:41

sertrex
Köszi.

simcompany
rear flap

sertrex
Úgy értve, hogy aki 64biten játszik, annak is?
Végül is csak találgatás volt részemről. <#nemtudom>
Más. Elfelejtettem vagy nem is tudtam, hogy melyik funkcióra gombra lehet beállítani a DRS-t. Valaki esetleg... ? <#help>

Amíg a 32 bites verziót támogatják addig 4 giga alatt mindenki jól van. Ezt maga Marcel mondta anno discordon.

Nekem 1050 Ti-m van. És nem tapasztaltam problémát az árnyékokkal. Csak azért írtam ezt le, hogy legyen valami támpont. Ha esetleg kártyára gyanakodtok. Viszont ugye ez 4 gigás. Még amikor friss volt, akkor monitoroztam afterburner-rel az adatokat. és kb 2 gigát fogyasztott belőle átlagba. Szóval 3 giga is elég szerintem az rF2-nek.

Ádám - HRF1RT.hu

sertrex
Nem gondoltam, hogy rossz lenne a kártyád, csak lehet, hogy kicsit kevés. A 3GB és a 192bit lehet, hogy nem elég ennyi számításhoz.

zolee145
Belefutottam facebook-on egy Le Mans közvetítésbe. Nézem, és az egyik bukkanó ismerős volt. Elkezdtem jobban figyelni, és maga a vonalvezetés nagyon ismerős lett, de amúgy semmi más. 😄 Keresgéltem, youtube, aztán eljutottam egy facebook oldalra, és ott ahogy olvasgatok vissza látom, hogy tényleg a 2012-es pályám volt az alapja. 😊 Tök jó, hogy a dolgok nem tűnnek csak úgy el. Szóval annak idején valaki átrakta AC-ra, majd onnan lett visszarakva rF2-re, persze a vonalvezetésen kívül már semmi nem a régi, és ez jót is tett a pályának, mert azért a pálya melletti objektumok hagytak kívánni valót maguk után. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Nem sajnos. Most újraraktam a drivert. motorháztető nézetre raktam és jók voltak az árnyékok! Már kezdtem örülni, aztán visszaraktam cockpit nézetre és ott meg szar volt... WTF... Tököm kivan... 😄

Azért ha találok megoldást jelzem majd, a kátyámmal tuti nincs gond, MSI Gaming, soha semmi nem volt vele, húzva minimálisan volt, most pl semennyire...

Mondjuk vicc, hogy a látótávolságot a visszapillantóban lehet INI fileban szerkeszteni méterben, de ezt nem... Mondjuk ezt a visszapillantós méteres távolságot is miért nem rakták bele a beállítások közé....
sertrex
Van rá módod, hogy kipróbáld egy másik videókártyával? Azért kérdem mert ma ránéztem és nekem nem csinálja ezt. GTX970-nel(398.11 drv.).
A Shadow, Max-on van, a Shadow Blur, Quality-n.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.20. 20:13:19

Ezer féle módon próbálkoztam. Minimum, maximum, optimális, alapbeállításra tettem az nvidia-s külsős dolgokat, módosítottam rajtuk... Még próbálkozom, hátha... Mindenesetre nálam régóta ilyen, emlékszem pár hónapja, más nvidia driverrel is ugyanilyen béna volt Lime Rock (meg a többin is előjön ugye ez a gond, csak van ahol nem ennyire zavaró), csak azt hittem ez egy rF2 (fejlesztés közbeni) "sajátosság".

Közben a proflémára rF2 fórumban ezt a választ kaptam:

"No solution yet, one guy touched things in the Pc BIOS (cpu clocks), and shadows went back for him. For me and I know others there's no solution, just shadows appear in 20 meters in front of you, no progressive LOD no nothing...

The worts is that is a known problem, and devs didn't say a word, not a good way to threat customers."
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.06.20. 18:23:28
bardocz
Úgy tűnik megint a Win10 frissítés kúrta el a kormányt, mint mindig.
simcompany
Hogy van beállítva az árnyékolás?

Ez elég látványos így valóban. Legutóbb nekem ilyesmi nem tűnt fel.
Esetleg még azt írd le, hogy milyen időpont volt beállítva a tesztnél.
Nah, feltöltöttem egy kézzel, telefonnal készült videót, mert az egyik rögzítős alkalmazás, amit korábban megvettem szórakozott, aztán most nem volt kedvem szarozni mással.

Az árnyékos gondom még mindig az, hogy elsősorban az árnyék textúrák egy távolságon belül jönnek csak elő, ez pedig rohadt zavaró és csúnya. Az a vicc, hogy visszajátszás alatt viszont simán ott vannak az árnyékok, minden gond nélkül és "szépen" néznek ki.

Gondoltam arra, hogy valamit elállíthattam az nvidia kezelőjében, de már alapbeállításokra is visszalőttem az egészet. És még mindig nem jó.
nVidia Inspector lehet bekavar? Pedig az is alapon van...

Egy 3GB-os 1060-asról van szó, az rF2 meg közel max grafikán fut 60 FPS-el... Árnyékok is maxra vannak véve...

Passzolom tényleg...

Itt a videó, másfél perc mindössze, a lényeg benne van... 45-től a leglátványosabb, de a szalagkorláton is végigfut egy "csík" kicsit korábban...

Nagyon szépen köszönök bármilyen tippet!
bardocz
Köszi, Nord már fel is rakva.
Viszont az FFB nagyon fura lett. CSL Elite wheelbasem van. Kis sebességnél, boxból kiállásnál alig bírom tekerni, ami fogjuk rá normális, de nem emlékszek ilyen ellenállásra. Viszont menet közben van a kormánynak egy alap ellenállása, ellenkormányzásnál is, nagyon nem érződik természetesnek az egész, pedig eddig az volt.
Jaja simán lehet telepíteni őket.

tonio2006
https://www.unitedracingdesign.net/rfactor-2

Megint minőségi munka. Hangok jók, fizika hasonló mint az Endurance DLC-s. Állitólag elkészül az Aston Martin meg a Ferrari is.
Alexease
URD – Ford GT (galeria!😛)

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2018.06.18. 22:04:02
Alexease
A "serenyen" az tulzas, de ha rafutrok valamire (es hasznalhatonak tunik), akkor azt felteszem😉
*A DX9-es palyakat parhuzamosan torlom, mert megtelt az 50GB, mashogy nem mennek fel. Aki arra vagyik, az addig szedje, amig meg fent vannak😉
bardocz
Ha steames, akkor is lehet még így telepíteni pályákat? Valamiért azt hittem, hogy így csak a workshop-ban lévőket lehet használni.
Alexease gyűjti serényen a pályákat:

bardocz
Hogyan lehet azt most hozzárakni? A workshopban nem találok semmit.
Nordschleife

Ezmiez? Honnan? Ki csinálta? Tök jó kép..
Alexease
Hungaroring Long ? 😊))

Na mondjuk az lehet hogy egy új metalmoro van a képen...

Hát igen így volt. De te is láttad hogy kipostoltak egy darab képet amiről süt le hogy köze van rf2höz. És az is poén hogy a kipostolt kép vmi LMP autó. Én meg nem mondom egy homályos képről hogy melyik az. De érdekes hogy az S397 endurance packban van LMP2 és LMP3 meg GTE de PONT NINCS LMP1. 😄

Ja és ugye a korábban mondogatott nincs pénz drága licenszeket is kilőhetjük mert mostmár rf2 is porsche meg bmw meg mittom én milyen autókat mutogat. És ebből kifolyólag én nagyon csodálkoznék rajta hogy PONT egy toyotát (például) nem tudnak licenszerlni. Hogy legyen egy teljes lemans szerű pakk.

Vki tudja hogy milyen autó van azon a titokzatos képen?
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.06.17. 20:01:22

Alexease
A Reiza-ra kivancsi leszek. "Regebben" ugy volt, maradnak az rF1/sajat engine-nel, mert az rF2 nagyon maceras, barkacs, nehezkes stb., inkabb tovabbfejlesztik a sajatot, es alahuznak valami kulsos komolyabb GFX engine-t (pl, UE4). De egy ideje csend van. Talan az S397 (aki a Reiza cuccokat is csinalta/segitette) rabeszelte oklet, hogy maradjanak az rF2 alapoknal. Bar a jelenlegi rF2 drotozott DX11 meg mindig nem egy AC/CARS2 latvany/sebesseg, de HC szim ala nem is lenne rossz. Csak gyorsabban es tobbet kellene reszelni rajta.

A mai szimes valasztekban gyorsan legyeintenek az emberek ha valami nem az igazi. Ha jo lenne a grafika, akkor nem eleg gyors (vagy VR vagy akarmi). Ha minden van, akkor nincs eleg tartalom/licenc. Ha az is van, akkor nincsenek egyeb autok (regi, utcai, premium markak stb). Ha meg az is lenne, akkor meg uresek a szerverek😄
Hah... Jó hallani. Lehet kitalálták hogy mi a baj a gt3 pakkal és már az endurance pakkot úgy csinálták. Akkor hype a teljesítmény javításra a gt3 pakkhoz.

Írták hogy jön frissítés a gt3 gumikhoz is mivel az endurance pakk még újabb technikát használ. Heusinkveld meg tweetelte hogy minden autóhoz van egy skin és minden skin 0.2sec-el gyorsabb mint a többi. XD (nyilván csak vicc).

Én korábban már írtam hogy úgy tippelem a következő reiza project is rfactor 2 content lesz.

Én megvettem, nagyon tetszik. Szerintem az előző GT3 pakknál és az Enduracers kocsiknál is klasszisokkal jobb. A kocsik ugyanolyan jól néznek ki, mint a gt3pakkban (vagy még jobban), de teljesítményre nem ölik meg annyira a gépet, nálam az közel játszhatatlan. Jó skinek (Jackie Chan Oreca, Gulf Porsche stb), szuper hangok, nagyon jó ffb. Valahogy nagyon jól érezni lehet és meg lehet fogni a kocsit ha elindul, a végre megcsinált onboard tc-vel meg el lehet játszani, nagyon hangulatos a kocsikra felrakott pozíciókijelző, főleg éjszaka. Persze bug az most is maradt benne (nálam pl. a Porsche kijelzője néha ki-bekapcsol). A gumifizikán is agyaltak valamit, és gyanúsan sok a Heusinkveld feliratú skin, úgyhogy sztem valami érdekes dolog zajlik a háttérben. Én egy kicsit drágállom, de ha így megcsinálják, akkor so-so ok.

i7 7700 | 8 GB | 1060 6GB | DFGT + G29

Az Endurance pack-ot megvette, próbálta valaki? Milyen az Enduracers-hez képest? Érzésre, kinézetre, gépigényre. Érdemes megvenni?
köszi én is az utóbbi linket.
Amit én linkeltem az tuti ugyan az a személy. Mert a kép elrendezés ugyan az a második linknél is 😊

Ádám - HRF1RT.hu

Köszi, D_Moriaty és Adebayor

Itt talán lesz valami, overlayekkel meg kommentár nélkül (a semminél jobb): https://www.youtube.com/watch?v=dddEiI38HV0
Utoljára szerkesztette: D_Moriarty, 2018.06.16. 12:24:16

i7 7700 | 8 GB | 1060 6GB | DFGT + G29

Ezen a csatornán eddig az összes edzés élőben streamelve volt. Sajnos én is erre kényszerülök 😊
https://www.youtube.com/channel/UCv8KQxertoRwbh0pkx_MSag

Ádám - HRF1RT.hu

Kérdés: Tud e vki olyan tv csatornát ahol fogják közvetíteni a lemans-t? Magyarországon. Nincs eurosportom. 😄

Nagyon megbecsülöd azt a gépet. 😄

simcompany
Senorman pályái, Macau, Imola. Diggától az új Le Mans, Paul Ricard. Racerfactor-nak az Ázsiai pályái, és még rengeteg.

Nah itt közben mint írtam, csak nem egyértelműen fogalmaztam, szóval az értetlenkedésem a teljesítményre user error volt. Mert az Automobilista élsimításának hiánya miatt (hiába állítottam a játékban) az nvidiaProfileInspector-ban kellett bekapcsolnom, és ott mindent maxra állítottam, mert hát az Automobilista úgy is megy, mint az állat...

Most jutott eszembe, hogy az úgy maradt, közben meg szívtam itt a teljesítményhiány miatt... 😄 R3R is mindjárt ment max grafon beton 60 FPS-el... És hát az rF2 is hasítani fog. (Amit lejön újra végre)

Mondjuk ez a Lime Rock-os árnyékos problémám nem oldja meg, de erről majd csinálok videót, de most kaja és fekszek, mert ma éjfélkor keltem, és jól esne egy kis szunya már 😄

Megj.: Esőben ettől független persze nem túl jó az rF2, az tény, próbáltam mostanában... Bár nekem az AI is kiegyensúlyozatlan volt a száraz időjáráshoz képest, de hát nem tudom... Igazából keveset használtam esőben, szóval lehet jobb, ha befogom. Mondjuk a napszakváltást imádom benne 😊

Azért ma még meglesem az új szerzeményeket, csak közben nyomtam egy reinstallt is, és hát szedi lefele stearől... 35 GB, pár cuccra fel vagyok iratkozva... 😄
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.06.15. 17:19:49