19779
  • Betyarkoro
    Sale van: https://store.steampowered.com/itemstore/365960/browse/?filter=Packs

https://store.steampowered.com/app/365960/rFactor_2/
  • simcompany
    köszi!
  • atiwrc
    PÜ (Public Üzenet) Emerico részére ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megérkeztek a Tempók!
    (Jövőhéten lehet a Mecsek Rally-t ismétlik majd, mert azt hiszem már mindenről adtak ami az elmúlt hetekben volt, de inkább elküldtem a 30-as adást is ne várj vele mehessen fel az is.)
  • simcompany
    tény, elég barom módon mennek
  • tbazsi95
    Nézd meg az alábbi két videót. Nem tudom melyik férne bele a Simcoban mondjuk a versenyszabályzat keretein belül? :D Mellesleg időmérőn a kék zászló is egy tájékoztató jellegű valami, ami csak villog néha aztán jön valami gyökér :D És ne legyek ideges? :D Le is szarhatnám az egészet, lesz ami lesz alapon, csak akkor nem tesztelek rá ennyit :D

https://youtu.be/OjGmBLcw8z4
    https://youtu.be/L5CaRzWy9as
  • simcompany

Gasoline Alley 2016
  • simcompany
    Te miért vagy mindig ilyen ideges? :D
  • tbazsi95
  • simcompany
    Alex, ki tudod cserélni a fenti két képet ezekre?

Előre is köszi!
  • Betyarkoro
    Indianapolis 2013:
    version 2.05
    - Improvements to the anti-cut parameters.

Mclaren MP4/13
    version 1.05
    - Updated wet tread.
    - Added new driver and animations.
    - Fixed tyre blur.

McLaren MP4/8
    version 1.07
    - Updated driver suit material.
  • simcompany
    Infok hamarosan.

• bardocz
    Ami játék érdekelt, annál néztem mit hozna egy másik proci, és elhanyagolható volt, legalábbis a pénz amibe került volna nagyon nem lett volna arányos a plusz teljesítménnyel. Egy VGA csere többet ért volna sokkal, hasonló árban. Majd jövőre meg utána fognak megjelenni játékok, ahol majd el kell gondolkoznom, hogy legyen cserélve a teljes konfig, de lehet egy VGA csere 2070-re elég lesz nekem. Legalábbis nagyon bízom benne.
  • Alexease
    itt az ido a koltozesre, talan olcsobb, mint egy friss gep:D
  • Danecay
    "Hát majd lehet vasárnap kipróbálok ezt-azt. :)"

Sorry, this project is currently open in the U.S. only :(
  • unrealnoise
    Hmm. Az fasza, csak találni a neten elég borzasztó dolgokat, valahol konkrétan kb 1 secet késik a kép... Hát majd lehet vasárnap kipróbálok ezt-azt. :)

A Playstation Now-t néztem volna ma meg, aztán leesett, hogy ez még mindig korlátos, itthon nem elérhető, annyira meg nem érdekel, hogy mókolósan működésre bírjam, ha nagyon kellene PS, akkor vennék megint egy gépet inkább.
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.10.05. 14:19:07
  • Adam Jonas
    Unreal Engine 4...próbálj ki egy olyan játékot, ami ezt használja, pl. ACC, utána már látni fogod az értelmét :DDDD

Én is éppen azon gondolkodom, hogy "dobom ki" az i5-4460-t, és cserélem le egy Ryzen 5 2600-ra...
  • atiwrc
    Sok 10 órát játszva a homefronttal (online lövöldözős fps game, szerintem köröket ver az agyon sztárolt Counter Strike-ra ), az Onlive szolgáltatásán( a játék egy távoli szerveren fut, az egér és billentyűm adatait kell csak feltölteni és a visszakapott videó képét letöltenie a gépednek), nem hiszem hogy olyan nagy lag gondok lennének, ha normálisan megcsinálják.

Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2018.10.05. 14:04:15
  • alma2
    ha lecsereled egy i7-re, foleg maira, es van melle egy eros kartyad, eg es fold a kulonbseg, 50 % plusz fps bizonyos jatekokban, ahol a proci fogta vissza.
    de van fent a neten sok ilyen osszehasonlitas, amikor valaki procit cserelt, es mericskelt, vannak am meglepetesek. Illetve tobb szal miatt is, stabilabb fps ertekek, nem receg a jatek, ha a rendszer epp mast csinal alatta.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2018.10.05. 13:51:30
  • unrealnoise
    Totál felesleg... Nekem is csak azért kellett, mert:

Az i3 két magja gyenge, kevés volt, néha videót is akarok vágni, szerkeszteni, meg alapból pár modern szim már megkívánja a több magot, pláne amikor csutkára húzott játékokat akarsz magas frémmel tolni. Hiszen a GPU-t azért ki is kell szolgálni...

Maradhatott volna az alaplap, ram, és elég lett volna csak mondjuk egy i5 4590 is, ezzel is ellettem volna, de úgy voltam vele, hogy lehet VR-ban gondolkozom majd a jövőben és jó lenne egy időtálló megoldás, így lett a 8600k... de ez a gép egy jó ideig ki fog szolgálni.

Amúgy a VR-ban tényleg komolyan újra elgondolkodom, pláne, hogy iRacing alatt elvileg teljesen jó, és hát jön az AI is...

A GPU árak viszont borzasztóak. Mondjuk annyira nem is, csak azt veszem észre, hogy az egyre nagyobb teljesítménynek egyre inkább elkérik az árát... A PC gaming persze nem lesz soha halott, de jó lenne, ha az AMD összekapná már végre magát... Persze egy GTX 1060 még így is konzolokat verő grafikát produkál, az meg annyira nem nagy vagyon, procit meg szinte "soha" nem kell cserélni ugye. :)

Kíváncsi leszek erre a streaming-es dologra is, amit a google mutatott most be. Project Stream

Ha nem tudnám, hogy nagy a sávszélesség igénye, és hát az input lag miatt szinte semmilyen komoly játékra nem alkalmas szerintem, max az "agyalósakra", akkor még azt mondanám jó is lehet, de ez így háááát...

Szép világ lesz, ha az emberek így is elkezdenek játszani, és már a konzolokat sem veszik majd úgy, mint eddig (biztos vagyok benne, hogy még egy ilyen sikeres konzolt a Sony nem mostanában fog kiadni), plusz a PC gaming hardverek sem úgy fogynak majd. Félek az áremelkedéstől...

Bár közben ott vannak az APU-s dolgok, alaplapon van minden aztán kész, a mobilos dolgok egyre durvábbak, lehet 5-7 év múlva egy Ryzen procival simán játszunk iRacinget majd max grafikán... Persze nem 144 FPS-el. :D

Nagy változások előtt áll az egész piac, az biztos...
  • bardocz
    Én pl. még nem látom értelmét annak, hogy a 2500k-t lecseréljem.
  • unrealnoise
    Nem mondom, hogy nem számít a CPU, de ne vicceljünk. Egy i7 2600k mai napig kiszolgál szinte mindent. :) Ez lassan egy 8 éves processzor. Oké, hogy drága volt anno, én 64 ezer körül szereztem be nem boltból, újonnan, haver mai napig ezzel játszik (eladtam neki), most pl egy GTX 1060-al.

Én nemrég cseréltem egy processzort. I3 4370 (3.8 Ghz), két magos, az egyik leggyorsabb i3-ast dobtam ki, mert bár az iRacing ment vele, mint az állat, a többi címnél már kevés volt a két mag, aztán most egy i5 8600k-t használok. Meg cseréltem a GTX 1060-at is, 1070Ti-re.

Azt kell mondanom, hogy nyilván nálam számított a processzor is, ott elég nagyot ugrottam, de a szűk keresztmetszet szinte mindenhol a GPU, nem a CPU. A GPU terheltsége nálam szinte mindig max közeli szinten van, (hiszen maxra húzok mindent) és 100-120-144 FPS a cél. A CPU alig dolgozik közben. Szimtől független...
  • Danecay
    Marcel Offermans avatr képe olyan mintha az "Utolsó vacsorából" lenne kilopva :)
  • Betyarkoro
    rf2-nek is pont annyi ideje volt elérni mindent amit cars2 elért. Ők is generálhattak volna sok-sok pénzt mint ir sok-sok program nélkül más vezetéssel.

Majd meglátjuk h marci alatt hol leszünk 5 év múlva.

• Alexease
    Lasd CARS/CARS2, alapbol ISI engine (volt), sok-sok bevetel, tobb program es ido kellett, amig hasznalhato engine-t faragtak belole.
    Az iR hasonlo. Ok akkor egy majd' egy 6-7 eves enginre alapoztak, azota (10 eve) farigcsaljak modernre (64bit, DX11 stb). Persze, ott is van bevetel, ido.

Hogy pontosan mit es hogyan tud vagy nem tud technikailag az rF2, azt gozomsincs; de tuti, hogy ilyenhatterrel, csapattal, bevetellel messze nem lehet ugy piszkalni mint a tobbiek a sajat dolgaikat.
  • Betyarkoro
    Lófaszt!

A valós válasz az hogy rfactor 2 még mindig egy szálas. :)

Míg project vmi meg alapból 2 szállon tolja a fizikát amit paraméterezéssel fel lehet rakni 4-re.

Ebből az okból kifolyólag van egy olyan anomália hogy ha saját gépeden futtatsz egy rf2 dedikált szervert ai-val akkor jobban fog futni mintha rf2-n belül tolnád. Mivel az rf2 és a ded szerver külön progi.

Szal jutna power mindenre ha modernizálva lenne ez a része IS. De mivel eltölteni 1 évet azzal hogy több szálasra varázsolják a fizikát nem annyira látványos mint az hogy mostmár van szép eső. Így az eső a prioritás.
  • Scarry
    A zöld csík az alkoholszinted mennyiségét mutatja. Méri mennyi szeszt szlapáltál meg. hedgdgdgdgdgdg :DDD
  • Adebayor
    Na, erről se hallottam még. Mármint a ctrl+c-ről :D

Ha már itt tartunk, és a CTRL+F,et ha kétszer nyomom meg, akkor meg a másik sarokba kidob egy zöld csíkot. És az mit jelent?

köszi
  • bottleopener
    A fizika meg se kottyan egyik 4 magos Intel processzornak sem az elmúlt 7 évből.

Csak indíts egy játékot egyedül a pályán, és nyomj CTRL-Ct. Hol áll a lila sáv? 20-40 százaléknál? Nos, akkor ennyit visz el a fizika.
    Ha nyomsz egy pause-t, azonnal lemegy 0-ra a fizikai szál terhelése, ergo ez mutatja meg azt, hogy hány FPS-ed lenne ha nem kellene a fizikát számolni.

Változik az fps-ed ha pause-t nyomsz? Ha nem, akkor nem számít az rF2 fizikája egy cseppet sem.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.10.04. 11:45:46
  • Adam Jonas
    "A teljesítményről nem is beszélve, a raceroom dx9-el is úgy megy, mint a vaj, persze nem is egy gyenge kártyával (GTX 1070Ti), de az rF2-nél közel max grafikán ez a fajta folytonosság igen messze van..."

A probléma csak annyi, hogy az R3E inkább CPU-ra támaszkodik, mint GPU-ra. Hiába cseréltem anno GTX 960-ról 1060-ra, nem volt olyan látványos ugrás FPS terén, mint amikor az AMD A10-5800K-t cseréltem i5-4460-ra...És ha megnézed R3E fórumon/videók leírásában, akkor általában mindenkinek egy erősebb CPU, mint egy bika GTX 1080.
  • unrealnoise
    Nem jó az AI? :D

Azért találok egy csomó olyan youtube videót, amelyben az rF2 AI-t méltatják. Alapjáraton nagyon jó az az AI.
    Azt mondod, hogy nem erre találták ki, jah, biztos nem, akkor mire? Mitől ilyen jó, hogy ennyien elismerik és használják? Redditen is biztos véletlen, hogy az rF2, az AMS meg az Raceroom-ot ajánlja mindenki AI elleni versenyzéshez.

Ne vedd sértésnek, de leszarom mire találták ki, ha van benne egy meglehetősen jó AI (sőt), amivel simán a legjobb a piacon, csak basznak vele mostanság foglalkozni.

Szerintem meg az rF2 sokkal inkább offline játékra jó, mint multira. Simán multira talán csak az AC, az iR, meg a Raceroom használható. Ilyen vagy olyan okból kifolyólag. Ligázni tuti jól lehet rF2-vel is, de az nekem sosem volt opció a műszakos meló miatt.

Raceroom nem rF2 szint, de vannak jó járgányok, tegnap nagyon jót meccseltem velük, a grafika "nagyon jó", nincsenek textúra hibák, és sokkal jobban is megy, mint az rF2. Persze az rF2 sokkal többet tud.

Nem. Nem kezdjük elölről. Szerintem nyugodtan kritizálhatom a fejlesztőket, a fejlesztést, pláne, hogy mindent megvettem eddig hozzá, és az elejétől rF2 tulaj, felhasználó vagyok. Plusz ez egy fórum, ahol nem csak méltatni lehet szerintem egy adott játékot.

Az AI pl csinál olyat rF2-ben, hogy ha egyenesben szorosan mögötte megyek, akkor elkezdi levédeni az ideális ívet, ilyet pedig komolyan szinte sehol máshol nem látok, tapasztalok. Szóval bizonyos szempontból kiváló az AI.

A gond az, hogy pont ezért le is szarják az egyéb dolgokat, SC-nél mi van, meg stb.

Az időjárást meg eddig nem is nagyon emlegettem korábban sem, és korábban sem nagyon kritizáltam a fejlesztés irányát, ez most jött ki belőlem először. Lehet ez téged nem érdekel, idegesít, etc, engem viszont, mint játékos érdekel, és örülnék, ha változna a dolog, és szvsz elég sok jogos kritikát fogalmaztam meg a programmal kapcsolatban.

Minap kipróbáltam az LFS-t és mivel soha nem használtam, szinte megdöbbentem, hogy mai napig az egyik legjobb, játékosbarát elven felépített cucc, tök jó és fun dolgokkal. Nem is értem, miért nem nyitnak ilyen irányba. Időre teljesítendő feladatok, etc. AC-nál is élveztem a kihívásokat, LFS-nél is szeretem. De nyilván tiszteletben tartom, hogy valakinek ezek bohóckodások, meg akkor toljam a Gran Turismot, vagy ilyenek, de tök jó lenne komoly fizikával is ilyen feladatokat megcsinálni, adott esetben pedig simán a haverok ideje, teljesítménye ellen is lehetne harcolni.

Az iRacingnél fogalmazták meg úgy, hogy sok potenciált látnak az AI-ban, és elég sok tervük van ezzel kapcsolatban. Le merem fogadni, hogy hosszú távon az iRacing lesz és lehet az, ami még offline funban is köröket verhet majd a konkurenciára, mert a többiek lényegében totál mellőzik ezen aspektusát a dolgoknak.
  • simcompany
    Szokásos párbeszéd.
    Nem jó az AI, többet számol mint a többi game.
    Szokásos válaszok.
    Nem az AI elleni kockulásra találták ki, masszív multiplayer játék. Jóval gépigényesebb a fizika számítások miatt, nem jut annyi power a grafikára.

Ne kezdjük el már megint elölről.

ui.: Én kb 2 éve raceroom-oztam, akkor le is töröltem, borzalmasan elnagyolt, idétlen félszim volt. Lehet újra ránézek, de túl nagy csodát nem várok.
  • unrealnoise
    Engem kikészítenek a szimes programok. Most a Raceroom-ot tolom, mert kicsit elegem lett az rF2-ből.
    Hogy ne csak károgásnak látszódjon, hozzászólok a roadmaphoz is.

Fasza. Rámennek a grafikára. Tegyék. Mert a pályák grafikai részletességével még nem is lenne bajom, sőt Sebring simán etalon, de vannak itt gondok egyéb téren bőven.

A roadmapokban miről van szó? Jön az UI, jönnek a tartalmak. Ennyi. Ez megy hónapok óta. És akkor még keveset mondtam. A gond az, hogy az UI bár nagyon, nagyon tetszik, de komolyan ezeket leszámítva nincs mit csiszolni a játékban?

Az AI mindenki szerint itt az egyik legjobb, amit alá is írok, de ha bejön az SC olyan baromságok történnek, hogy olyat ember nem sok helyen láthat...

Időjárás is elvileg nagyon jó, meg a napszakváltás is, csak hát közben az AI itt is csinál baromságokat... Gumiválasztások etc... Nah de vissza az időjáráshoz. Ha a futam elejére 100%-os esőt állítok be, akkor ne akkor kezdjen vizesedni a pálya, hanem legyen vizes. Pont.

Az égbolttal megint gondok vannak, ha a futam végére borultat állítok be, akkor miért van az, hogy sokszor még az erősen felhős égbolt is túlzás lenne? Értem én, hogy az életben sem minden úgy történik, ahogy elképzelik, de könyörgöm, akkor mi a tökömnek van az a beállítás?! Mert ha még százalékos értékeket lehetne megadni a programon belül, hogy mennyi eséllyel legyen borult az ég, akkor mondhatnám, hogy így jártam, de nem itt csak azt állítottam be, hogy az legyen.

Lehet szidni a PC2-t, de mérföldekkel az rF2 előtt jár ilyen téren sajnos. Még ha azok a tócsák azért kissé arcade élt is adnak a játéknak.

Az UI is vicc, mi tart eddig? Most fésülik össze? Nem párhuzamosan kellett volna? Tök jó ez az egész, de kezdem azt érezni, hogy totál elment az egész egy olyan platform irányába, mint amilyen az iR volt, sőt még annál is rosszabb. "Tartalomhegyek" mellett érdemben nem is piszkálják a dolgokat, mintha minden cool és jó lenne, és őszintén, pont leszarom, hogy kicsit jobban fog kinézni a játék, ha alapvetően nem jól csinálja azt, amire bizonyos funkciók ki vannak találva. Egyre inkább az az érzésem, hogy online orientált lesz az egész. Ami nem gond, csak közben ne felejtsék el azokat, akik pont az offline játék miatt tartottak ki az rF2 mellett...

Közben meg az iR sokkal jobb tartalmakkal, és jó, bugmentes textúrákkal várja az AI-ra éhező versenyzőket... Egy vagyon lesz ez a kezdőknek, de ki tudja milyen árazást vagy opciót találnak ki a csak offline játékosoknak.

A HUD amit legutóbb csináltak rF2-be, szinte használhatatlan, gyenge, béna. Semmivel nem tud többet, mint pár korábbi barkács megoldás. A delta kijelzése szerintem béna, a lenti ki, és hol van vonalacskáról nem is beszélve. Ott az iR, tanulni lehetne tőlük, egyszerű, mint a faék, de használható, áttekinthető. Jótól lopni, tanulni nem szégyen.

Az rF2 meg oké, hogy elvben sokat tud, csak hát ennyi. Sokszor nem értettem, hogy az emberek, egyes youtube-erek miért tolják annyit a PC2-t, Raceroom-ot, stb... Hát a fentiek miatt...

A teljesítményről nem is beszélve, a raceroom dx9-el is úgy megy, mint a vaj, persze nem is egy gyenge kártyával (GTX 1070Ti), de az rF2-nél közel max grafikán ez a fajta folytonosság igen messze van...

Ez az UI video 2017. áprilisában került fel. Most komolyan, annak örüljünk, hogy kaptunk pár screenshotot? Vicc...

Eddig mindent ész nélkül megvettem, ami rF2-es, de közben kipróbáltam a Raceroomos WTCR-t, és egyszerűen nem tudok betelni vele, nagyon jó lett, most vagy ezt találták el nagyon, vagy csak fejlődgetett annyit a játék egészére nézve...

Nézzétek el, hogy ennyire negatív vagyok, de ha valaki, akkor én szeretném igazán, hogy jó legyen ez a cucc, de nem, sajnos nem látom azt, hogy ez belátható időn belül number one szim legyen számomra...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.10.03. 20:20:26
  • Alexease
    Egyelore oruljunk a Nurb/Nord bejelentesnek, itt ez olyan, mint mashol egy megjelent 10$-os teljes auto/palya csomag/DLC :DDD
    Aztan majd lesz belole valami:)
  • tonio2006
    A Simracing Expo-n ezt mondták. Én még ott tartok. Illetve ahhoz kellenek nekik majd külsős emberek, mert arra nincs kapacitás.De azt is scanneljék le bár sok helyre terepjáró kell majd. :D
  • Betyarkoro
    Te sem olvastad a roadmappot? :D

• Betyarkoro
    Nem. A régi pályát még nem is biztos h megcsinálják.

• Betyarkoro
    Zandy-t nem is S397 csinálja hanem vmi külsős menő arc.

S397 csak a licenszet szedte hozzá.
  • tonio2006
    Sudschleife-hez kell ember. Független a project a Nordschleife-től. Csak sokan szeretnék ha azbis elkészülne.
  • simcompany
    Úgy tudom a régi pályát csinálják az "amatőrök"
  • Hellboy76
    Most, hogy beszkennelték, soknak vélik az adat és objektum mennyiséget. Zandvoort felemészti minden kapacitásukat. :)