19775
  • simcompany
    nem éred utol :)
  • Philip00
    Sziasztok!
    Engem az érdekelne, hogy az ai kék zászlónál el enged-e?
  • Anotino
    A vegleges verzio a betabol keszul el, nem forkoltak a projectet. Jo sok melo lesz vele es sok visszajelzes kell, hogy osszelojek. Azonkivul a beta jelen allapotaban nem is jo reklam. Nem kiadni frissitest butasag lenne.
  • zolee145
    Ha van egy kis eszük akkor nem ezzel fogják elfoglalni magukat, hanem a kész verziót teszik tényleg késszé, és amjd egyben megjön a frissítés.
  • simcompany
    hehehe :) na ja
  • unrealnoise
    Egy buta kérdés még gyors a szunya előtt, ezt a bétát fogják folyamatosan frissíteni? mint a C.A.R.S.-nál pl? Remélem, hogy igen és mondjuk kéthetente vagy havonta azért kapunk egy frissebb verziót. :)
  • Alexease
    Elvileg/allitolag atirtak a teljes FFB-t, igy most mar a felfuggesztesrol es a gumirol is kozvetlen adatokat kap.

A rTrainerhez a Developert kell inditani, abban van 1-1 pelda palya es auto (Joesville es rTrainer). A rTrainer hirtelen nagy elmeny volt, foleg az rF1 utan, piszkalas, tunning, allitgatas nelkul ilyet erezni ISI engine-ben;)

Ugy tudom, most a betat csak ketfele online opcioval lehett megvenni (egyeves es lifetime). Vagyis mindenkeppen kell hogy legyen online-od, ha megvetted. (Igazabol nem neztem, en azonnal a Lifetime reszt favorizaltam).

A bejelentkezesnel az email cimet es a password-ot kell hasznalni (NE a login vagy nick nevet!).
  • cifcuk
    Ez tetszik: Ha FR3.5-el lejjebb veszem a guminyomást meg a puhábbra a rugózást, puhább lesz az ffb- is, igaz nem sokkal, de olyan más érzés, olyan gumisabb.

Hogy tudsz menni trainerrel?

Nekem mirét szürke az online rész, ha loginra megyek, azt mondja nincs ilyen acc, pedig megvettem. Kell még valamit fizetni az onlinert?
  • Alexease
    Az nKP-ben az eso kisebb csoda;))) Arra a majd 10 eves alap engine-re ugy megcsinalta, hogy palya belepiszkalas, valtoztatas nelkul (modellezes, texturazas), mindenhol (gyari, konvert, barkacs) azonnal mukodott;)
    Egy nagyon „egyszeru”, barkacs megoldast valasztot: az egesz palya feluletere generalt egy grayscale noise/cloud mintazatott (szurkearnyalatos, fekete–feher, 256 lepeses atmenetes kep), es annak alapjan szamolja a tapadasokat es a tukrozodeseket;)
    Barkacs, de latvanyos es mukodik;)

Sajnos a full dinamika (megjelenites, szamolas) eleg maceras dolog az aszfalton. Nyers, 1 byte-os adattarolassal (256 lehetoseg a tapadasra, tukrozodesre), egy atlag GP palyan (15×4000m), 25ncm-es (5×5 cm-es negyzetek) felbontassal, tomorites nelkul ~20Mbyte adat. Ez offline meg megoldhato, de online, 10–20 klienssel, szerveren keresztul, percenkent sokszor a teljes palyat frissitve, hogy mindenkinel hasonlo adatok legyenek, eleg maceras dolog;)
  • pajti
    Én arra lennék kiváncsi mennyit javult a(z) FFB & gumifizika..
  • Alexease
    Nem akarnak Ok semmit toled:) Ez nem ado, nem kotelezo, ha elolvastad az ISI forumot, megertetted mirol szol a dolog, Te dontesz egyedul;)
  • Alexease
    Azert a dinamikus eg, felho es arnyekai eleg jok lettek;) Az eso sem rossz, az aszfalt sem. De ahogy mar korabban irtam, a technikai doksi alapjan, valoban „scriptelt” az esos nyomvonal es az idealis iv. Pontosabban nem scriptelt, hanem elore modellezett;) Ez a megjelenites miatt biztos hogy szukseges, de hogy az egyeb nyomvonalon hogyan es mit szamol, azt jobban le kell tesztelni.

Az autok kozul, amelyik azonnal, kompromisszum nelkul tetszett, az a rTrainer:)))))))
  • unrealnoise
    hát az még ennyire sincs kész, de te tudod... akkor nem értem mit keresel itt... egyébként meg jah, a CARS-nál meg nem kapsz ezért eredetit, már ha most veszed meg, esetleg visszakapod a mostani pénzed vagy annak többszörösét, ha... és HA...
  • Alexease
    A gepigennyel kapcsolatban azert nem aggodom, mert ez tipikusan az a program, ami fel ev mulva lesz kesz, az akkori high/top gepre (max program beallitasokon), es legalabb 3-5 evet ki kell hogy huzzon.
    Termeszetesen, vannak ennel jobban oszerakott, jobban optimalizalt engine-ek, de ez van;)

A menu, foleg az auto/palya valasztas nekem se tetszik, de ez mar a korabban kiadott kepekbol is kiderult. 1-1 sorozathoz meg hasznalhato, amikor csak nehany autobol vagy palyabol kell valasztani, de all cars/track vagy komolyabb sorozatnal hasznalhatatlan. Ezzel megoldhatatlan lenne egy GTL szintu auto valasztas, ahol van 3 kategoria, kissmillio tipussal, autoval.

De a rendszer mukodokepes, mindent komponens szinten lehet modositani, cserelni, igy a teljes menut is at lehet alakitani. Remelem lesz ra vallalkozo;)
  • RYO21
    Akkor már inkább befizetek a C.A.R.S.-re.
  • gviski
    nem a bétáért fizetsz :D hanem előrendeled a játékot, és cserében meg kipróbálhatod a bétát. nem kötelező
  • cifcuk
    nem a bétáért. Ez inkább elővásárlás, amiért tesztelheted a játékot a megjelenés előtt. Minden játéknál van elővásárlási lehetőség csak ott még nem is tesztelheted a bétát.
  • unrealnoise
    GRR... nem tökmindegy?! a teljeset is megkapod ha ezt megveszed, és semmit nem veszítesz, ha most vásárolsz, mert adnak plusz 6 hónap online hozzáférést, szóval HELL YEAH, ne légy már p*cs, VEDD MEG! :)
  • RYO21
    Ezek most tényleg azt akarják, hogy fizessek a betáért?
  • unrealnoise
    jó, de mi az a két kör, ha "felgyorsítottad az időt"... már ha megtetted.
    Hatalmas tócsákat én sem láttam (de egyébként is ez ugye lényegében csak grafikai kérdés, már ha a fizika megvan hozzá alatta (természetesen ezeknek összehangoltan kell megjelenniük, és változtatni a körülményeket, tapadást, etc) de azért fel lehet fedezni ezt-azt néhol, bár tény, hogy nem olyan tükörsima feületeken tükröződnek a cuccok, mint NKP-ben, ezen még vagy csiszolnak, vagy ők úgy gondolják, hogy ez így "igazibb". előbb viharra állítottam, és hát mint az életben egy igazi versenyen, csak csetlettem-botlottam, nagyon nem ideális versenykörülmények vannak ilyenkor, és szerintem ilyenkor is simán besz*ptam pár aquaplaning-ot, kizártnak tartom, hogy itt ne legyenek olyan vizes részek, melyekre ha rá mész, felúszik a járgányod és csak utas vagy.

a felszáradás sem hinném hogy scriptelt lenne. de én ezt csak pénteken tudom megnézni. formula-t nem próbáltam még. :)
  • cifcuk
    Azért ne felejsd el, hogy nkp-ben pocsolyák is vannak meg aquplaning (így kell írni?) amit az ffb vissza is ad. Ennek eddig itt még nyomét sem láttam.

Amikor először mentem nkp-vel esőben tátva maradt a szám, itt közel sem volt ekkora feelingem, főleg, hogy ezt a dinamikus cuccot már kb 10 éve láthattuk gp3-ban, vagy 4-ben, nem emlékszem már. Ha meg ráadásul előre le is van scriptelve a felszáradás, azaz hogy hol szárad fel bárhol mész akkor meg még vicces is 2012-ben a történet.
    Abból gondolom egyébként, hogy scriptelt, hogy 6 ai-val 29 fokban 2 kör alatt majdnem száraz lett az ideális ív, de mielőtt bármit biztosra mondanék tesztelni kellene.

Legjobban a régi f1-es verda testszik, nagy élmény vele menni, a legrosszabb meg a formula renault. A megan csak minimalisan marad el nkp-tól. Annak talán elég lenne egy kis ffb tuning.
  • unrealnoise
    gyökér vagyok, előbb be kellene lépni... :D
  • gviski
    na igazából nekem is ez a bajom amit a fórumon írt a kolléga:

"i have tired twice to pay using my credit card the first time it said it failed but it gave me a reference number but no email or activation , the second time it gave me a reference number was said it freezing my credit card for 24hrs? no email, no activation!
    Please fix up My problem this sucks!"

Szóval akkor most várjak a csodára vagy mi? :D
  • unrealnoise
    FFB jogos, eső viszont nem szerintem, jó lesz ez is nagyon, nekem már most is tetszik, béta cucc még azért.

Viszont a player nevet hol kell megadni? kimenni TC-be és átírni a player.PLR-ben a cuccokat?
  • cifcuk
    Hát így első próbára azt mondom, ha Kunos csak annyit csinál, hogy belerakja a dinamikus időjárást, meg pár korszerű grafikai megoldást, már jobb lesz az Assetto Corsa mint a jelenlegi rF2. Az rF2-es eső azon kívül, hogy dinamikus, messze elmarad az NKP féle esőtől, ráadásul nem vennék rá mérget, hogy a felszáradás nem scriptelt és mindenképp az ideális ív szárad fel. Ezt ki lehetne próbálni egyedül practice-on, hogy direkt más íveken menni és megnézni melyik szárad fel elsőként, de sem időm sem kedvem nincs megcsinálni.

Bár annyit hozzá kell tenni, hogy a '60-as F1-es verdánál azért érződik, hogy van potenciál az rF2-ben csak az ISI ezt nem tudta kihozni sem a Megan sem FR3.5 verdáknál.

Az FFB kicsit érdekes, azt nem tudom megmondani, hogy valóságos-e így vagy nem, de az biztos, hogy nem merek rá menni a rázókőre mert attól félek, hogy tönkre megy a kormányom annyira ráz néhol.
  • unrealnoise
    AC jó lehet, de azért az rF előnyben lesz az időjárásával, és azzal, hogy addigra eléggé kész lesz már, az emberek ehhez szoktak meg etc. :)

nekem pár kör után tetszik, bár tényleg nagyon béta még, azt hittem azért a HDR már elég jól működik, de aztán mégsem...

ami nagy hiba, vagy én nem találtam elsőre; FFB-t testreszabni. Mert a sima aszfalt alig ráz, alig érezni, ha lemegyek a szegélykőre, akkor meg mintha ketté akarná törni a kormányom.

FPS/gépigény: (és gépem még jelenleg)
    Q9400 2.66 Ghz (most semmi tuning)
    560 Ti hawk (végülis ez is gyári OC-s 560 Ti)

szóval így mindent maxra véve full HD-ben elég játszható volt, futamon, 8 AI-val 30 FPS felett volt végig. Esőben meg szárazon is. persze ez kevés, de nem is ez az érdekes, hanem hogy a GPU kihasználtsága elég alacsony, gyakran 45-60% között mozgott csak, a maximum is csak 70% volt, azaz CPU limit van, bizony, hiába négy mag, az rF2 is elvileg még csak kettőt használ normálisan (ez majd változni fog később), de ez a 2.66 GHz ma már kevés. Kíváncsi leszek, ha holnapután megjön az i7 2600k, akkor megugrik-e a GPU kihasználtsága, és jelentősen nő-e az FPS szám...

egyébként vicc, hogy az FFB mennyire ratyi néhol. célegyenesben mintha levegőben mennék a maláj pályán a megane-nal.

az AI sokat fejlődött, egyszer sem jöttek nekem, löktek ki vagy csinálatk baromságot, persze pár kör alatt ez még nem tiszta kép, de mindenképpen pozitív az rF1-hez képest. Természetesen az igazi kihívás az egy totál futam, boxkiállásokkal, stratégiákkal, változó időjárással, körülményekkel.

nem bántam meg, hogy mégis megvettem, kellett már valami új, C.A.R.S. még játszhatatlan a gépigénye miatt, GTR3 meg ki tudja mikor jön...

negatív pont, hogy a menü teljesen béna néhol, a design is totál ISI (kicsit béna - nah :D), vicces, hogy el vannak csúszva itt ott a betűk, sorok, és nem a rendes helyükön ülnek. persze nem ez a lényeg, pláne most még, VISZONT a járgány választás nagyon amatőr, pláne ha 20-30 típusból lehet választani.

még gázabb, hogy a járgányok nem egyforma szögből és magasságból vannak "lefotózva", aztán a képek minősége a kocsikról is meglehetősen szar, szóval khm. totál ISI.

Félek így is marad egy része ezeknek, de majd jön valami jó team és csinál a modjukhoz valami egyedi, fasza skint, pl lásd; historix.

nah mentem aludni :D
  • hondash3
    Akkor az NKP jövőmondó szoftver. :)
  • lac coo
    Nekem is csak reaktiválással indult...

Elsőre jónak tűnik, de azért sajnos nem éri el az általam várt szinvonalat a fizika :( NKP-ban érzem mi fog történni itt vsak azt hogy most mi történik, de végül is sokat javult, meg még csak beta, reméljük még jobb lesz ennél .
  • gviski
    Nem! valami a kártyával van, mert nem zároltak összeget se, elbírálás alatt van...
  • Alexease
    Kifizetted csak nem aktivalodott?! A Launcher-ben a Purchase reszben probaltad a Reactive gombot?
  • gviski
    hát f***a :-) azt írják hogy várjak türelemmel míg elbírálják a vásárolásomat, majd kapok róla e-mailt. rFactor2 felbecsülhetetlen, minden másra ott a MasterCard...
  • paj01
    Érdekes ez a játék...egyik képen/videón tök jól fest máshol meg olyan mintha egy sima rfactor modot neznek. Elozetesekbe a classic autok spa, monaco tok jol mutattak most meg amiket youtubeon latok mas palyak/autok elég kiábrándítóak.
  • Alexease
    Jobb lett volna az eredmeny, ha normalis sebesseggel veszem fel, kivarom azt a 15 percet, aztan a videoeditorban gyorsitom fel. Nem lenne ennyire kockas, raadasul (allitolag) meg az idogyorsitott visszajatszas is bugos, foleg az ilyen nyomvonalaknal.
    De nem volt hozza kedvem, foleg nem ahhoz a 15Gigas file-hoz, amit ujra kellett volna konvertalni:DDD
  • Alexease
    Az rTrainer marhajo lett, Joesville-ben toltam vele nehany karikart DevMod-ban:) Ossze is rakom majd, hogy a Core-ban is lehessen hasznalni:P
  • lac coo
  • Alexease
    Ahogy elobb irtam, 10 koros verseny, 10 AI-val, vegyes autokkal, valtozo idojaras. Visszajatszas egy kanyarrol, 10-szeres time scale, es plusz 2×2-szeres ido es replay gyorsitas:) Az extra gyorsitasok miatt olyan-amilyen, de az aszfalt, az eso es a felszaradas latszik:P

• Alexease
    De nincs benne semmi erdekes;) Ugyanaz mint eddig, csak most mar minden le van csomagolva es ID-zve, igy nem is erdemes belepiszkalni;)
  • lac coo
    Na azért...! :)
  • Alexease
    Annyira azert nem, mielott elinditottam, azert megneztem, milyen bitekkel fogom futeni a ram-okat;)
  • Alexease
    10 :)