19775
-
#1861 "Végül, meglepődtem, hogy a gépigény nem igen lett magasabb. De minden képpen ajánlott a leírásban szereplő configot használni és akkor még onlineban sem ér meglepetés. "
simracingen ezt irtak , akkor most nagy vagy nem a gepigeny?:D -
#1860 A Shader-ezes hasonlo a texturazashoz, csak kicsit bonyolultabb;)
Igazabol Materialokat kell gyartani. 1 Material 1 Shader-bol all (vertex/pixel/post „kompozitalo scriptek”), ami tobb layer-t/csatornat tartalmazhat, egyenkent texturakkal (plusz azok sajat alpha-csatornajaval). 1 shader 2-4 „layer-bol” all, de van ami ennek a ketszerese;)
Az rF2-ben tobb mint 100 (szaz! ;P) fele shader van, ezekbol kell kivalasztani a megfelelot;)
A BTB mar elore elkeszitett materialokat hasznal, ott max texturakat kell cserelgetni, az mas vilag;) Azert palyaepito program. -
#1859 hát... gépet kell vennem asszem :-) amúgy nem lesz rossz :-) -
#1858 Az tuti, nekem 20 AI-val se éri el a kívánatos 60 fps-t, jó ha fele megvan (maxon), igaz erőművem sincs, de azért bíztam benne hogy egy erős I5-ön, 6870-el azért el megyeget :) -
#1857 amig ezt az optimalizálatlan hibát nem javítják ki addig meg se veszem..20 autó szerveren diavetítés lesz? -
#1856 Az Rtrainert nem tudod kioperálni normális modként? :)))))
Az a legjobb.
Vagy pályát berakni oda... ?
Meg látom van sebességváltó effekt is :)))) -
-
#1854 Elég magas a gépigény, vagy inkább úgy mondanám: rohadt lassú a játék :
Nálam CARS 15 ai-vel 50 fps-t tol, ez nem megy annyit maxon :) :))))) -
#1853 Nem tudom, nem értek hozzá.
A rendszer már működik, és ha megveszem, tudom rögtön használni, vagy fölösleges próbálkoznom, és várjak pár napot? -
#1852 es miert nem hasznalja ki teljesen ? -
#1851 Igen, 60-70%-on, ugyan úgy egy E5200-at, mint egy i7 3960-at. -
#1850 procit 60-70%-on pörgeti az rf2? -
#1849 megvásárlás pillanatától. de jobban számolsz, ha úgy értelmezed, hogy a hivatalos, full rf2 megjelenésétől 1 év. annak a megjelenése meg még minimum 1/2 év -
#1848 aki most a betat megveszi a teljes megjelenes utan kap 1.5 ev online accountot vagy mar mostantol szamitva? -
Tommy78 #1847 vagy csak simán be kell másolni a hwshader mappába? úgy oldották most meg, hogy már nem kell kitömöríteni? Mondjuk kipróbálhattam volna. -
Tommy78 #1846 A coreshaders.MAS tartalmát hogyan lehet bemásolni max-ba? Csak mert nekem a mas2.exe-vel nem nyitja meg a coreshaders.mas filet (azt írja "Unknown MAS key"). Így akkor nagyon nem kell nekiállni semminek. Még jó hogy az ISI beleirta a tools mappában levő txt-be, hogy kell csinálni, bár már eleve elcseszték ott, hogy GameData könyvtárat írtak pedig az már rF2-ben nincs is, de ez a legkevesebb, valaki próbálta már? -
#1845 Ez nagyjából így működik, csak kicsit el van túlozva. Szóval adott egy szög az első szárnynál, sőt, szárnyprofilnál ugye elvileg nagyon szög sem kell, a nyomáskülönbség miatt vízszintes állásban is termel leszorító erőt, jó keveset. Persze nem egyrészes a szárny, a felsők még Monzában is szögben állnak. Na szóval ha úgy ahogy tervezték ráküldjük a levegőt akkor leszorít. Ha valamin megemelkedik a kocsi orra akkor egy bizonyos szög után már tovább fogja emelni a kocsit, és szépen hanyatt esik.
Az más kérdés, hogy egy rázón nem szabadna ennyire felpattanni, és pláne nem szabadna annak megesni, hogy gázzal lehessen ezt az állapotot tartani. Végülis ez nem motor.
Szóval az elv okés, a mérték nem.
Viszont ebből kiindulva szívesen megnéznék egy kerék-kerékkel érintkezést, majd az autó hanyattesését, ahogyan azt Christian Fittipaldi csinálta a 93-as Olasz Nagydíjon. -
PacsutaTibi #1844 Alex! Az "animációk legyártása" alatt mit értesz? Csak azt hogy a gyári animációkat lepakolgatni valahová? (Pl pályabírók,boxban az emberkék) Vagy lehetlesz valami saját mozgást, vagy az animációhoz saját modellt létrehozni? -
PacsutaTibi #1843 Igen kb azt. BTBben valamint Maxban meg 3DSimedben is be tudod állitani milyen shadert használjon. Pl ha diffuse akkor csak a sima textúra, ha diffuse + specular akkor a textúra és azon megcsillanó fényhez készített textúra. Vagy még az előbbi kettőhöz pluszba jöhet a bump map is. Tudod te miről beszélek, csak nem szoktad ezt így nevezni. -
#1842 :)))
-
atiwrc #1841 Pont ezt akartam kérdezni? hogy az rf1-be nem kell .mas fájlnak lennie hogy menjen egy pálya. Akkor ezek szerint a modolók élete még bonyolultabb lesz, az állandó mas ki-be csomagolások miatt.
A pálya shaderezésén mit értel? A pályaobjektumaira való új materiálok rádobálását?
-
#1840 Persze ez is megkerulheto bizonyos fokig, de a lenyeg, hogy nem lehet egyszeruen csak atnevezni, belepiszkalni, feltolteni, es az is sokat szamit, hogy most mar az rF2 NEM olvassa a .mas file-okon kuvuli tartalmakat. -
#1839 Ez viszont nagyon jól hangzik. -
#1838 ott a pont :) -
#1837 rF1-re sem csináltam semmit. BTB-ben csinálom, és az készíti el rF1-re. Ha majd tudja az rF2-t akkor mehet oda is, de én biztos nem tudom. lövésem sincs mit hogyan kell, mi a különbség, stb. Szóval csak legozás, és a többit a progi intézi.
De csinálhatok úgy, mint a modder csapatok, hogy az új pályámat már rF2-re készítem.:D Aztán vagy sikerül belerakni vagy nem.:) -
#1836 Pedig Királd-Sáta nagyon kéne. :D -
#1835 Most latom csak, hogy a shader-eket teljesen jol sikerult mindenhol elvalasztani:) -
#1834 Es ha mar modolas, konvertalas, autok, palyak, modok kaosza, rendszere.
Az rF1-hez nehany honap/ev utan megjelentek a kulonfele „copy/paste”, 2–3 klikkes konverterek (ami itt jelenleg nem mukodik), es utana barmit, barmikor meg lehett osztani szabadon, nem lehetett tudni ki es mit csinalt benne, honnan van az anyag.
Az rF2-nel drasztikusan csokkenhet a duplikalt, barkacs modok szama (az elso idokben biztosan). Az uj „kodolt”, egyedi azonositos rendszernek koszonhetoen, sokkal jobban lehet ellenorizni a dolgokat.
Ahhoz hogy valami megjelenjen, de foleg hogy online mukodjon (meg LAN is!), ahhoz regisztralni kell a modot az ISI-nel. Nem ellenorzi az ISI (nem is teheti), de ez akkor is egy korlat. Vagyis nem lehet csak ugy feltolteni valahova aztan szedjetek;)
Masnak a file-jaiba (mas, rfcmp, rfmod) nem lehet belepiszkalni, csak ha uj azonositot kap, igy kenytelen teljesen egyedinek, „sajatnak” megjelentetnie, nem lesz „unoffical”, Jozsi-Pisti-Klara patch/mod/tunning vagy liga-mod;)
Ha az rFCentralt tovabb fejlesztik, atalakitjak, es/vagy indul egy uj oldal, es/vagy esetleg elerheto lesz valamilyen szinten az ISI ID-adatbazis, es/vagy lesz hozza egy uj ertekelo, szavazo, ellenorzo, minosito rendszer, akkor valoban lehet majd egy korrekt, normalis tartalmakat szolgaltato oldal. -
#1833 És nem próbálkozol meg konkrétan rF2re készíteni? -
#1832 Valamiért úgy érzem, hogy nem fogom egyik pályámat sem átkonvertálni.:D Ezt elolvasni is elég volt. -
#1831 Ahhogy elottem is irtak, kivitelezhetetlen a liszensz problemak miatt;) Ha ingyenesen adna a modder, ISI reszerol meg az elbiralasa, tarolasa, megosztasa is torvenyserto lehet.
Ahogy Zolee irta, az rFCentral eleg jo megoldas. -
#1830 Ez a módosított, új fizikával írt VFTS elérhető lesz valaha, valahol? Engem kifejezetten érdekelne. THX
Az rFCentral szerintem is jó, ha tetszik leszeded, ha nem nem. -
#1829 Lehet konvertalni, ugyanaz az a rendszer, sot nem szall el az uj shade-erek miatt, egyszeruen csak lenullazodik. Vagyis ujra kell shade-erelni az egeszet, de ez a minimum, ennyi valtozas utan. De mar ez nagy segitseg, konnyedseg, valszeg figyelt ra az ISI, hogy kompromisszumokkal, de megoldhato legyen.
Ha uja lesz shade-erelve egy palya, akkor mar mukodik rajta minden (idojaras, eso, felhok, RealRoad stb.).
De ahhoz, hogy ertelme legyen, elerjen valami rF2 alapallapotot, dolgozni kell vele pluszban rendesen:
animaciok legyartasa; szel dinamikak beallitasa, moldellezese; tukrozodo feluletek keszitese; esovedo reszek; sokkal reszletesebb object mennyiseg; reszletesebb 3D-s aszfalt (10—20-szorosara nott az erzekenysege a feluletszamitasnak!); uj LOD/VisGroup elemek az optimalizaciohoz; uj arnyek kezeles; stb;)
Csak hirtelen nehany, ami most eszembejutott;)
Az egyszeru kovnverterek nem mukodnek. Egyelore meg ahhoz is moddelezni kell valamennyit, hogy alaphelyzetben normalisan mukodjon a palya. Ez bizonyos fokig szerencse, mert a gyors, barkacs konvertek nagyresze igy elmarad. -
#1828 Nincs itt fejetlenség. rFCentral, szépen kategóriák szerint csoportokba rendezett modok, pályák. Mellette értékelés, kommentek, képek. Ha jó leszeded, ha nem jó nem szeded le.
Én mondjuk talán haragudnék is, ha az ISI akarná eldönteni, hogy nekem mi a jó, és bizonyos modokat mondjuk ki sem próbálhatnék, mert nem ment át a szűrőn. -
#1827 Ezek csak bejelentesek, ilyen napokon belul tucatnyi lesz;) Az egyik csak egy hanggal, a masik megy egy renderelt auto;) -
#1826 Majd pont ezzel foglalkozna az ISI hogy kismillió modot ellenőrizgessen. Jó vicc.
Ugyan olyan fejetlenség lesz mint rF-ben. Bár engem eddig sem zavart. -
#1825 Modért soha nem fogsz pénzt kérni, mert az autók, pályák, vagy szériák felhasználásáért sem fizettél jogdíjat. Egy amolyan minőség ellenőrzés akár bele is férne, de ez is nagyon képlékeny dolog. Max grafikára, és működésre lehetne korlátozni, mert pl a fizikát már nehezebb eldönteni, hogy jó vagy sem, ráadásul mindenkinek más a jó.
Pont mostani példa: VFTS fizika ki lett adva. Visszajelzések alapján jó lett, élvezetes, stb. Készült egy új verzió. Rendbe lett téve a hajtáslánc, homológ adat a motornál stb. Aki próbálta játékos azt mondta, hogy na ez így nem okés, semmi élvezet, stb. Igen ám, de kipróbálta mindkét verziót olyan aki ezzel a típussal versenyez, és azt mondta, hogy a második verzió úgy jó ahogy van, az első az mese.:)
Na akkor melyik lenne kiadva, melyik menne át az ISI rendszerén?:) -
#1824 En ilyen megfontolas alapjan kb egy evig elleszek az eredeti ISI "modokkal".:) -
#1823 Mert nem szeretnék hatmillió modot próbálgatni. Tudnám hogy amit leszedek azt az ISI ellenőrizte, minősége jó, nem bugos. Elindítom és megy...ennyit szeretnék...vagy túl sokat kérek? -
#1822 Nekem az a véleményem a modolás dolgról, hogy olyasmi megoldás kellene mint például a Railworks 2012 esetében vagy a Flight Simulátornál, tovább gondolva:
1. A modokért kérhessen pénzt a készítője ha akar. Az ISI ellenőrizze le a minőséget, majd tegye be a rendszerébe, ezért egy rész az ISI-t illetné a bevételből.
2. A modokat az online acc-hoz kötni és kódolni a fileokat. Így aki akarja használni annak mindenképpen meg kell vennie az isi-n keresztül. Lopni se lehetne a modokból.
Így szerintem minőségibb modok készülnének és ösztönözve lennének a készítők, mert anyagi hasznuk is lenne benne.
Azért rF2-höz jóval nagyobb meló lesz megcsinálni valamit normálisan, mert sokkal több mindent kell megcsinálni.