19775
  • TeeBeee
    Nem kötelező a PayPal? Lehet sima VISA-val közvetlen fizetni?
    Az qrvajó,hogy az én pénzem meg tegnap óta vándorol VISA-ról paypalra és most pont sehol nincs és nem tudok játszani. Nem azt írták hogy csak paypal lesz?
  • paj01
    Hajajj..50ojró láttatlanba?bétára? lehetne valami user friendly pack is mint a CARS-nál. Vagy megvárom hátha a Razor 1911 ökumenikus segélyszolgálat "megtámogat":D
  • Dietrich
    mondjuk 10e ft-ot sem kért még senki bétáért,

ó dehogy nem..fps terén ez zajlik már ;)
  • Dietrich
    régebben is ezt mondtam szerintem dejavu lesz megint.megvárják az rf2-t aztán 6-12 hónap múlva itt az új simbin játék :)
  • simcompany
    modokat a package mappába.
    manage mods
    install
    update
  • Alexease
    Letoltod, instalalod, elinditod, es a Purchase menu alatt tudsz vasarolni (bankartya, Paypal vagy tarsai).
  • Alexease
    Van/lesz a jatek alapara, ami talan 31.99$. Ezert korlatlanul lehet hasznalni offline (a modokkal egyutt), es piszkalni mint DevMod. A plusz 12$ az eves online hasznalati dija – ez van.

A demo lesz az ingyen kiprobalhato verzio. Az rFactor-t a modolhatosaga miatt nem lehet ingyen kiadni meg betaban sem. Csak demo-nak, de mivel nem vegleges, annak meg hulyen nezne ki;)
  • Pukkandur
    Már lassan hajlok rá, hogy kifizessem, már csak azt nem tudom, hogy hova és hogyan:-)
  • Pukkandur
    Neked jó tesztelést és utána várjuk az élménybeszámolókat!:-) Még egy kérdés: Hova lehet átutalni vagy milyen módszerrel lehet egyelőre kifizetni? (Nem találtam meg)
  • SirAlo
    csak olyan verzio van hogy megveszed es evente fizetsz meg 10 euro dijjat kb ha online akarod hasznalni (ez nekem nem tetszik:( )
  • SirAlo
    de aki a betat megveszi a teljes jatekot is megkapja
  • atiwrc
    Lentebb volt szó az R2P-ről erről majd az rf2 teszt és első benyomások után írnál bővebben mi is ez. Ha jól értettem ahhoz kötődik valami havi díj amiről szó volt lentebb. Tehát a gamet vagy megveszem vagy nem olyat nem lehet hogy csak egy hónapra befizetek hogy kipróbáljam?
  • Alexease
    Megtehetnek azt is, hogy nem adnak betat, es mindenki var 6–9 honapot (kiveve a benfentes modderek). Sajnos a program jellege miatt kivitelezhetetlen hogy ingyen adjanak belole betat.
  • Alexease
    Nem szoktam ilyeneket beirni, de: ezt is megertuk, rFactor 2 telepites;)
  • Pukkandur
    Köszi! Sajnos teljesen lelombozott ez a hír! Újabb 6-9 hónap várakozás, hogy tudjak vele játszani? Ha nem vagyok modder csak szimplán felhasználó akkor is "tesztelhetem" ezért a pénzért? (mondjuk 10e ft-ot sem kért még senki bétáért, de ha szeretnénk már végre élvezni akkor jobbára kifizetjük)
  • Alexease
    Mindenfelekeppen meg kell venni (egyelore amig nincs demo), nem ajandekba csinaltak:)
  • Alexease
    43.99$ es ebben benne van 1 eves olnine elofizetes is (ami masfel ev lesz:P).

Igen beta, teszt, felkesz verzio, foleg moddereknek, hogy kiprobaljak hogyan lehet vele dolgozni.
    Ha elkeszul lesz demo, akkor ingyen is ki lehet probalni (kb. 6-9 honap).
  • f1andris
    Megérkezett a béta!
  • SirAlo
    offline nem kiprobalhato ingyen? vagy ahoz is meg kell venni ?
  • Pukkandur
    Üdv! Hülyeséget kérdezek de akkor most ezért a béta változatért is fizetnem kell, hogy kipróbáljam? Mennyit kell fizetni? Bocs a kérdésért de nem követtem az eseményeket, hogy mi kerül mennyibe stb....
  • Laceee
    Nem ártana házigazda a topiknak... ;)
  • Alexease
    Mielott valaki letolti, kifizeti, hasznalja, olvassa el ezt megegyszer;)

Felesleges lenne teleszorni a topic-ot, hogy ki mennyit fizetett erte, mit szeretett volna kapni a penzeert, es csak egy beta/test/modding verziot kapott, ami meg nincs kesz (pl. gumifizika), hianyos vagy nem ugy mukodik ahogy kellene!

http://isiforums.net/f/showthread.php/1579-Test-Version?p=24673&viewfull=1#post24673
  • Alexease
    GJON: GOOOOOOO! :)

http://isiforums.net/f/showthread.php/1396-Downloads?p=20192&viewfull=1#post20192
  • Norbi1990
    Huhúú
  • Alexease
    Erre irtam korabban, hogy kicsit barkacs a dolog, keves dolog van automatizalva, mindent moddellezni kell, de talan ettol optimalizalhatobb lesz.

Igen, az idealis nyomvonalat fel kell modellezni a palyara:) Ilyet mar az rF1-ben is csinaltam, kulonfele tapadasokkal, mukodott is;))))

Annyi kulonbseg van, hogy az aszfaltra pakolt tucatnyi texturat/alphat, automatan, dinamikusan tudja kezelni az idojaras es az „elhasznalodas” fuggvenyeben. Az alphacsatornak modositasaval tudja szabalyozni a kulonfele mappok lathatosagat.

Igen, billboard eddig is volt, de neha gazul mukodott, most finomitottak rajta;)
  • Alexease
    Passz;) A SimBin mar eleg sok energiat fektetett az „rF1-engine” tovabbfejlesztesebe, az RR-ben mar a HDR cucc is mukodik, talan az a legvaloszinubb, hogy maradnak annal (persze meg tovabb piszkalva), es a GTR3 is azzal fog megjelenni.

De egyszer lattam, olvastam a SimBin forumon (nem hivatalos hozzaszolotol! :P), hogy allitolag Ok is fejlesztik a sajat engine-juket. Hogy ez mit takar, azt nem tudom;) rF1 ultra-tunning mert mar sajatnak szamit; vagy „csak” rF1 alapra uj grafikai resz (mint a jelenlegiz SMS a CARS-szal); vagy teljesen uj fizika es keretrendszer?!

De annak is meg van a lehtosege, hogy mar regebben egyuttmukodnek az ISI-vel, es az rF2-engine-re fog megjelenni az GTR3. Ez lenne a legjobb, a „tartalomszolgaltatas” miatt:)

• PacsutaTibi
    Beleolvastam én is a pályaépítős pdf-be.(kb a feléig tüzetesen, aztán csak átfutottam) Érdekes a megoldás a csillogás és vizes út fényességére, de biztos jól fog kinézni. A 6. oldalon nem nagyon értem mit magyaráz a gumicsikokkal kapcsolatban. A készitőknek kellesz felmappolni a pályát hogy hogyan kerüljenek fel idővel a gumicsikok? (Miért nem olvassa ki az aiwból? Vagy ténylegesen az autók mozgásából. Kiváncsi vagyok mostmár hogy az eső tényleg ott fog e felszáradni ahol az autók ténylegesen mennek. :S )

Jó tudni, hogy az RF1 motor is tudja a billboarding technikát :D
  • mcmoha
    rF1-et filmhez is hasznaltak, csak nem emlekszem pontosan melikhez. Szoval nem kell "sajnalni" az ISI-t dol a le boven.:D Mostanaban fogjak unnepelni a 20 eves fennalasukat; jol mukodo valalkozas ez.;)
  • mcmoha
    Ugy nez ki az rF2 alaptartalma nagyon jo lesz, szoval egy ideig nem kell a modderekre varni. Ugy ertem lesz idejuk szep munkat vegezni.;)
  • Dietrich
    Amugy engine eladasra, ertekesitesre, liszenszre ismet jo a dolog, remelhetoleg racuppan egy-ket ceg.

tehát akkor fél év múlva jön a simbin játék is mint anno rf - GTR2? :)
  • Alexease
    Sajnos ez van, valamit valamiert. Itt ingyen kaphatsz palyakat, valtozo minosegben, de osszessegeben hasznalhatok, a celnak megfejel.

A SimBin-nel korlatozott a mennyiseg, de jo minosegu, de mindig ugyanazt veszed meg.

A CARS palyak szepek lesznek, de egyelore lassuak, es nem tudnak semmit (dinamikus szel, idojaras, eso, aszfalt stb.).

Az iRacing-hez rengeteg palya van, lesz is meg boven, extra pontos, liszenszelt, egyre szebbek, de draga;)

Ezekbol valaszthatsz:)
  • unrealnoise
    én a nagyon jókra mondtam 10-20-at. ami textúrára, külcsínre és ilyesmire, ott van. de még ezek közt is voltak olyanok, hogy a fák totál ugyanúgy néztek ki, ugyanolyan szín-árnyalattal végig...

egy időbe anno el is kezdtem a pályákat pontozni, 4 pontosból elég sok volt tényleg, de 4.5 illetve 5 annál kevesebb, és elég sokat, rengeteget megnéztem. persze ki mennyire kritikus. nah mindegy, én a kínálattól hasraestem rF1 esetében, a minőségtől viszont nagyon nem... persze értem én sok a meló vele meg minden, nem fizetnek azért hogy valaki egy pályán dolgozik, ez van...
  • Alexease
    Azert van az rF1-hez boven jo palya. Persze ez relativ, kinek mi a jo:) De olyanok, amelyeket evek ota frissitgetnek, fejlesztenek, tesztelnek, hasznalnak, tobben vagy csapat keszitett stb., olyanbol legalabb 50–100 darab van.

A SimBin-nek lehet hogy van ket tucat jominosegu palyaja, de ok csapatszinten keszitik, penzert, es mar 5-7 eve folyamatosan frissitik, fejleszik oket. Minden programjukhoz megveheted ugyanazokat, csak kicsit felujitva:)
  • simcompany
    szerintem a jó pályák száma inkább a 100-hoz van közel
  • unrealnoise
    ez szép dolog, hogy majd lehetnek nagyon szép pályák. csak nézzük meg az rF1-et. az alappályákkal szvsz semmi gond nincs, Toban raceway szerintem tök korrekt ahogy össze van rakva, és oké a textúrák felbontása, minősége már nem az igazi, de nem is ma csinálták. nekem az a véleményem, hogy rohadt kevés tényleg kiváló minőségű pálya érkezett rFactor 1-re. Lehet van vagy 10-20 darab. És ez mind 2005 óta. Nem azt mondom, jó pályából van több is, de az már nem igazi, azok már néhol még csak az rF1 alappályáinak szintjét sem érték el...

Akkor most felteszem a kérdést, hogy mi lesz itt?
  • Alexease
    Gjon:

„We are currently putting together a Modders test version of rFactor 2. The intent of this release is to receive feedback on the new modding process. At the same time we are testing the purchase system and online accounts.

If you are uneasy about purchasing a product without first being able to try it, wait until a demo is available. If you feel it is not fair to charge for beta software I encourage you to wait until the full version is available. If you are uncomfortable in any way, please wait and see how things develop over time. We’ll be here. Our intention is to continue to enhance rFactor2 both in features and in content for years to come.

For those who intend to create early mods for rF2, construct quick test versions first. Be aware that although we try and maintain backwards compatibility, sometimes format changes do not allow for this.

If you find issues or have questions, use these forums to try and find answers or discuss ideas. Above all, be cool and have fun.”
  • Alexease
    Vegigolvastam a bemutatot, a technikai reszt, es valszeg full extraban diavetites lesz, de majd nehany ev mulva talan...;)

Az ujdonsagoknal ami az elonye egyben a hatranya is. Sokkal tobb, reszletes munka egy-egy palya, szinte semmit nem csinal ”magatol„, mindent kulon-kulon kell modellezni, mappolni, beallitani, kicsit szivacs a dolog;)

De mivel mindent egyedileg be lehet/kell allitani, vannak uj group/visgroup/lod dolgok, igy tobbletmunkaval, odafigyelessel, ossze lehet hozni a szep es dinamikus palyat, ami meg gyors is lehet;)

Valszeg az a „keves” gyari palya lesz az, ahol megtalaltak a kompromisszumot a szep es gyors kozott;)
    Elnezve a gyari kepeket, hozzaolvasva a technikai infot, ezeknel sokkal latvanyosabb dolgokat lehet majd osszerakni, csak ezek egyelore valszeg hasznalhatatlanok a mai atlag gepeken;)

Igy elofordulhat, hogy azok a palyak amelyek „gyorsan” erkeznek (konvert), vagy „gagyik” lesznek vagy szepek es hasznalhatatlanok:) Remelhetoleg korabban kapott mar 1–2 komolyabb csapat/modder valami elozetes infot, ami alapjan mar keszult valami;)

A masik „elonye” a komplexebb rendszernek, hogy az eddig bejaratott CTRL-C/CTRL-V tipusu konvertalo programok mar nem mukodnek, mindenhez hozza kell nyulni manualisan MAX-ben (modellezes, material, shader, script stb.), igy kevesebb „gyorskonvert” erkezhet. Most mar nincs (nem lesz) lehetoseg csak ugy atpakolgatni a palyakat mashonnan (foleg SimBin, GTR, GTL, RACE stb.).

Amugy engine eladasra, ertekesitesre, liszenszre ismet jo a dolog, remelhetoleg racuppan egy-ket ceg.
  • Dietrich
    nyugtával dicsérd a napot..monszun+20 autó a szerveren kiváncsi leszek az fps-re mikor a box elött elhaladok ;)

GTR2-nél ez volt a gond..nem bírták a gépek így mindig száraz versenyek voltak :p
  • SirAlo
    Nah epp ezert nem kell szidni az rf2-ot hogy nincs egy csucsgrafikaja... en epp ennek orultem, hiaba lenne egy C.A.R.S grafikaja ha a jatek melett egy gepet is kellene vegyek hozza... bar meg az rf2 se biztos hogy tokeletesen fog futni:D
  • Dietrich
    a nagyoknál szerveri oldalon szerintem nem gond..itt egyedül az user oldal a kérdéses, de az is olyan ligáknál ahol sok a diák...nincs fizetésük gép fejlesztésre, anyát és apát meg nem érdekli az rf2, hanem az hogy a csekk be legyen fizetve meg legyen mit enni a mai világban vagy internet sem lesz. Evvan.