19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Osszessegeben nem lenne rossz, a lenyeg mukodik benne, hasznalhato. Kicsit gep igenyes, de az egy dolog, foleg a regi repemen. Ha lenne hozza sok cucc, hasznalnam sokat. Egyelore kicsit barkacs, felkesz, osszedrotozott valami. Persze beta, de latszik, hogy nem is nagyon fektetnek bele annyi energiat, mint amennyit kellene. Ez inkabb olyan kiegeszito project nekik;) -
precise #3807 Nekem igazából "jó" így, eléggé élvezem főleg a megane-t. Csak amikor megpróbálok visszanézni egy visszajátszást akkor olyan érzésem van mintha a Terep2-őt nézném. -
Es ez 2010-es WIP kep:)))) Ahhoz kepest eleg jol visszafejlodtek:) Vagy csak screenshot mod-ban birta ezt az ablaktorlot a gep, es meg varni kell, amig hozzafejlodnek a gepek:P Igaz, hogy az elozo engine-hez 5-6 evvel ezelott (GTL/GTR2)a SimBin nehany honap alatt csinalt teljesen hasznalhato esot es pilota animaciot, de az masik ceg:) -
Én nem kapkodok.
A Civic ott porosodik a vinyón. Több mint 2 hónapja nem nyúltam hozzá, mert nincs addig értelme semmit sem csinálni, amíg minden patch után más fajtájú, vagy más beállítást kívánó shader jelenik meg.
Így ne is csodálkozzatok ha a modderek nem csinálnak semmit, 10x újracsinálni a hülye sem fogja. Majd kijön a végleges és reményeim szerint beindul a konverátáááradat.
rF1-rF2 konvert autó szempontjából nem különösebben nehéz egy gyakorlott moddernek. Újra kell shaderezni, ez a legfájóbb, de nem halálosan gáz.
Gumifizika már egy default gumifizikkel is jobb mint az rF1 akármilyen csodával.
Pályánál más lehet a szitu a dinamizmus miatt, de ahhoz nem (sem) értek.
Az meg hogy mlyen beta előképekkel ámítottak minket az nem izgat. Gondolom mutogatták, hogy valami ilyesmi lesz, ha MŰKÖDŐKÉPES lesz.
Ha kiadtak volna egy minden fícsörrel felszerelt roncs bétát amiben nem csak pár dolog, hanem minden fos, akkor az lenne a baj.

-
precise #3804 Én egy kicsit máshogy látom a világot.
Ugye arról volt szó, hogy fél év, ez ugye nem rég elmúlt. Ha egy olyan stúdió ígérget aki nem adott el semmit senkinek pénzért az szíve joga. De ha valamire azt mondom ,hogy tessék fizess érte 40-80 dolcsit és fél év múlva a lenti képen látható cuccot kapod akkor az legyen már úgy ahogy mondta. Hova ku*vul már ez az isi???
(ennyi késés amúgy még belefér, de nehogy már jövő ilyenkor jöjjenek ki mert akkor feljelentek mindenkit) -
Az mondjuk tényleg kéne.:) -
Laceee #3802 Szerintem, ha lesz rá kamionos mod , akkor mondhatjuk véglegesnek 

-
Meg lehet azt mondani, hogy mikor végleges egy szoftver? Mondjuk akkor végleges, ha már van hozzá világranglista is?
Vagy mondjuk akkor végleges, ha dinamikus időjárás van hozzá, vagy csak akkor ha a pályákhoz van 3 választható égkép is?:D
Szóval mikor végleges?:)
De komolyra fordítva, szerintem már most többet tud mint a legtöbb piacon lévő "végleges" verziójú szimulátor. grafikailag meg soha nem lesz olyan, mint egy árkád cucc, ami viszont egészen másra lett kitalálva.
Persze mondhatja azt valaki, hogy ez nem jó, átvertek, tartoznak nekem meg hasonló dolgok. Ha jól tudom van erre egy pénzvisszafizetés opció. Klikk rá és öröm boldogság.:) -
Nem tudjuk hogy az ISI mit gondolt "veglegesnek", vagyis akar mar ezen a heten megjelenhet a "vegleges":) Utana meg csak a patch-ek jonnek, 3 havonta, ami teljesen normalis;))))
-
Az egy eves elofizetes a vegleges valtozat megjelenesetol fog szamitani.:) Szoval nem atveres, sot te jarsz jol mert a 6 honapra kifizetett betat hosszabb ideig hasznalhatod.:)
Elore figyelmeztettek mire szamithatsz. -
precise #3798 Csakhogy van itt egy kis bökkenő: Az ISI azt mondta, hogy fél év után jön, majd elkért érte nem kis összeget, és ez az a dolog amitől már tényleges átveréssé válik a történet.
Ennyi erővel kiadhatják 10 év múlva is a véglegest amikor már a kutyának sem fog kelleni, elavult f*s lesz. Szóval attól kezdve, hogy pénzt kértek tartoznak nekem. -
Szokásos ISI időterv... Szerintem ha idén kijön a végleges, akkor már örülhetünk -
egy biztos, ha az ISI nem áll elő valami ütős végleges kész rf2-vel a kutya sem fogja a lejáró licenszet meghosszabbítani. Én biztosan nem.
egyébként meg már fél év eltelt és arról volt szó ennyi idő elteltével jön a végleges rf2 aminek egyelőre hűlt helye.. -
Valoszinuleg, ha csak 1 cegnek el tudjak majd adni az rF2-engine liszenszt, mar akkor tobbet sokkal kaszalnanak, mintha Ok probalnanak meg osszerakni valami hasznalhato, full funkcios jatekot, es a user eladasokat szamolnak;)
Az ISI tuti nem fog az rF2-bol klasszikus ertelemben vett jatekot kesziteni.
Talan majd kesobb a SimRaceWay (az kozossegre epit, raadasul eleg sok jofajta auto es palya liszenszuk van, minden kategoriaban) bevasarol rF2-enginebol:) -
Laceee #3794 Ez őket kurvára nem érdekli, szarnak ők mindenbe bele, csak legyen annyi pénzük amiből elszórakoznak, kb ennyi jött le az elmúlt 7+ év alatt az ISI-ről... -
unrealnoise #3793 Ennyi a lényeg. De az ISI ott elbaszta, hogy egyre kevesebben szeretnének modokkal bohóckodni, szarakodni. (többek közt én sem.) Nekik el kéne felejteni azt, hogy egy játékmotort akarnak eladni, illetve ha nem is elfelejteni, de legalább rendes tartalommal és online lehetőségekkel (hotlap cuccok, ahol visszanézheted más visszajátszását, etc, láthatod milyen segítségekkel ment etc...)
a bibi az, hogy ehhez egy normális játék kéne, normális pálya, bajnokság tartalommal, kurvára nem véletlen az, hogy ennyire kevesen veszik ezt a cuccot. Simán tudnák hozni azt amit a Simbin, sőt még talán többet is, ha ők is egy komplett, KÉSZ csomagot, és tartalmat adnának ki, mint a többiek.) Persze ehhez több ember kell, de hát a pénz is jobban jönne, aztán jöhetnének az olyanok, hogy be tudod tölteni haver hotlapját (mondjuk akivel ligában versenyzel), és a ghost-ja ellen nyomathatnád. Ezek bizony kellenek, 2012 van, lassan ez a minimum, de az rF2 se tartalmat, sem igazi online szolgáltatást nem kínál, ellenben rengeteg időt el lehet vele és a hegesztésével baszni. ezzel csak az a gond, hogy más autós cuccoknál ezt az időt mondjuk vezetéssel is töltheti az ember. :D
egyébként tetszett az rF2 jó a grafika (nekem), a fizika nagyon jó, eső szintén egyre jobb, de kevés a pálya, szar a menü, szar a profil oldal, szar a körítés, nulla közösségi funkciók. így pedig egy idő után szépen majd a béka segge alá kerülnek... -
precise #3792 Összefoglalom:
-Egy ilyen world rank oldal megcsinálása egy programozónak 1 óra vagy kevesebb.
-Aki tudni akarja, hogy az ő legjobb köre, (amit nagyon okosan a legideálisabb körülményekre beállítva fog futni) hova elég az használna egy ilyen oldalt.
-Akit nem érdekel, hogy az ő legjobb köre hova elég az nem fogja használni.
(2012-13-ban ilyen közösségi móka nélkül kiadni egy online játékra készített szimulátort, olyan mezőnyben ami várhatóan lesz, minimum igénytelenség, de jól megfogalmazva a felhasználók teljeskörű lesz*rása.) -
A GPLRank mar a GPL ota letezik es folyamatosan frissul az uj szimekkel. Persze csak tajekoztato jellegu mivel nem mindenki tolti fel az eredmenyeit. -
Még soha nem akartam tudni, hogy az adott pályán a legjobb köröm hova lenne elég a világ összes szimulátoros ideje között.
Az sokkal jobban érdekel, hogy az adott ligában az adott versenyen jól érezzem magam. Jó mod, jó társaság, jó csaták. Nekem ez az online versenyzés, nem egy globális hotlap bajnokság.
Ráadásul az rF2 "kicsit" dinamikusabb környezet annál, minthogy reális listát lehessen csinálni. Vagy minden idő mellett ott lenne a pálya és levegő hőmérséklet, gumik állapota, esetleg az eső mértéke? Értelmetlen.
Ez csak ott működik ahol soha semmi nem változik. -
precise #3789 Hát lehet, hogy igazad van. De mivel minden mod-nak van ID-je így simán lehetne követni, ráadásul úgy is mindenki csak a legjobb modok hotlapjait nézné. Elég nehéz megtudni a WR-t egy-egy pálya autó kombinációra ilyen központi leaderboard nélkül. -
De webes leaderboardot szerintem nincs is nagyon értelme csinálni rf2-höz. mert ha beindul lesz itt is ezer féle mod meg pálya, ligáknak külön átalakítva követhetetlen lenne. -
precise #3787 Én csak az ilyen webes leaderboardra értettem, hogy "szart sem ad" -
Kiss Norbi ma 13. helyről nyert! FIA büntetés ellenére is.
Kamion modot amiben benne van az ővé tud valaki?
-
santibi #3785 Tesztelgetem néha én is az rF2-őt és sztem az alapjai jók. Gumimodell pl. kifejezetten jó. Vannak buta hibái de egész jó végjáték sülhet még ki belőle. Drukkolok neki. -
Codemasters adhatna végre ki valami kevésbé árkád cuccot, látszik, hogy vérprofi szinten értenek hozzá, csak hát nyilván eladásra mennek. Pedig nem sok hiányzik a játékaikból, hogy igen jó legyen ! -
Jo lesz ez, nem a mostani allapotot kell nezni;) Bar fel evet igertek, de ez meg legalabb 6 honap amig osszeall;) Ezt is hosszutavra terveztek, legalabb 5-6 ev, igy amire valoban kesz lesz, es lesz hozza valami hasznalhato is (nem csak egy-egy "valami"), az meg 1 ev, akkor mar jobban fog menni (vegleges allapot, optimalizalt, jobb gepek:P). Az rF1 is hasznalhatatlan volt (nekem) amikor megjelent,
A CARS-t tuti nem lehet modolni, nem lesznek hulyek;) Ha lehet, akkor most, komoly penzekert, a profit remenyeben;)))
Hogy az AC milyen lesz modolas szempontjabol, az passz. Ahhoz hogy raszalljanak tomegesen az emberek, vagyis ne csak 1-1 valami jelenjen meg hozza, hanem rF1 szintu komplett cuccok (teljes F1, GT, WTCC, HGT stb.), ahhoz jonak kell lennie, es nem csak fizikaban, hanem foleg szolgaltatasban, hasznalatban. Az online ligak az igazi huzo ero.
Mivel egyelore nem igertek se idojarast se dinamizmust, igy "egyszerubb" lesz modolni, foleg hogy egy regi gMotor modder van veluk;) Igy at lehet majd pakolni a jobb rF/GTR/Race palyakat, valszeg normalisabban mint az nKP-nel, jobban, szebben, latvanyosabban. -
A korabbi "egyszeru" konvertek tuti nem fognak mukodni, annal szerencsere sokkal tobbet valtozott a program. Uj shader mindenhol, palyaknal a dinamizmus, autoknal az uj kerekek/gumik, fizika, funkciok. Lehet konvertalni most is, de az nem csak behiv, kattintgat, exportal, hanem behiv, lecsupaszit, felepeit, tesztel, menteget. Mig az rF1-hez minimalis hozzaertessel is be lehetett tenni ezt-azt, itt azert komolyabban neki kell fekudni.
De a legnagyobb "gond", hogy mig az rF1 idejeben, parhuzamosan vele, evekig jelentek meg komplett jatekok, sorozatok technikailag ugyanazzal az engine-nel (GTR2, GTL, RACE+, SHIFT), az rF2-nel mar nem lesz ilyen. Csak akkor, ha ismet liszenszeli valami nagyobb ceg az uj g/pMotor-t, de egyelore erre nem sok lehetoseg van (a ket legnagyobb mar sajatot gyart SMS/SB).
A palyakat is egyszerubb volt az rF1-be attolni, meg Codies cuccokbol is, mert a texturakat megtartva, szinte "csak" a shadereket kellett lecserelni. Nem volt se animacio, se dinamika, se kozonseg es pit, AI-t nem nagyon csinaltak neki stb.
Ahhoz hogy az rF2-ben egy palyan mukodjon az eso es a dinamika, mindenkeppen modellezni kell (tukozodo feluletek, idealis ivek). Ezt automatizalni, SimEd-del vagy barmivel, lehetetlen;) -
Az ISI az rF-hez a teljes szintu modolasi lehetoseget biztositja:) Az LFS-t nem lehet modolni, az nKP-t igen, de csak palyat es az is eleggge barkacs:/ -
Én is erre tippelek, akik csinálták megszállottan, azok már "kiöregedtek" van jobb dolguk is, közben felnőtt egy újabb nemzedék, ők meg teljesen mások, nem sokan fognak éveket barkácsolni egy mod miatt inkább vennének DLC-t ! :)
Plussz komoly fenyegetés az AC, vagy CARS ha az is moddolható lesz.... -
ISI-től egyet várok: szedje rendbe a toldozott motorját, hogy fusson normálisan, mert dinamikus cucc ide vagy oda, szégyen hogy rF1 szintre butítva is alig megy ( online 15 játékossal neki se állnék...), nincs túl erős gépem, de azért P4 -től elvileg már messze járok :)))Amíg ezt nem teszi meg akármilyen mod jöhet hozzá bukta az egész .
Pedig az új gumi soakt dobott az egészen, Megane-t magam is szeretem, kár volna a játékért ... -
Csak magamból/magunkból kiindulva szerintem az rF1-rF2 konvertálás lehetőségét kellene megoldani, mondjuk simeddel, vagy valami mással. Ha ez megvan akkor pl a Shift konvert már lassan indulgatna is, bár még Tobynál van némi hardver akadály is, de a kedv és a hajlandóság nem hiányzik.:)
Másik dolog, ha a WTCC végre elkészül, és a fentebb említett átjárhatóság megoldódik annak is nekiállunk.
Ahogy beszélgettem Mugennel a Civic mod a véglegesítést várja, vagyis annak a jónéhány meglévő effektnek a bekapcsolását.
Pályákkal sem hiszem, hogy gond lenne, csak ide talán mindenki egy színvonalasabb dolgot akar. az meg idő.
Nem hiszem, hogy bedöglött volna a modolás, csak éppen mindenki várja a végleges verziót, max addig kísérletezget. Ameddig nem elérhető minden a játékban (ami amúgy már benne van) addig könnyen megeshet, hogy melózol, majd jön az újabb béta és kukázhatod az addigi munkádat. -
precise #3777 Hát pedig a Megane mod-ból kiindulva nagyon jó alap lesz ez az rF2. Az ISI mondjuk elég szarul áll a dologhoz. Kunos 24 fontért 5+ évig fejlesztette netkart, LFS-ben 24 fontért van LFS World, ezek dupla ennyi pénzért szart sem adnak. -
Lehet hogy a hatterben modoljak (remelem:P), csak mivel beta, fel kesz, sok hibaval (legalabbis az elejen volt gond boseggel), folyamatosan valtozik, nem alltak ra annyira, egyelore nem eroltetik.
Multkor is irtam, nekem a HistoricGT 2.0 boven eleg lenne hozza:) Bar ahhoz kellene azert 1-2 tucat palya is;))))
Az ISI tuti nem fog semmi "jatekosat", rendszert, hatteret beleepiteni, sem kidolgozott, komplett sorozatokat, sem karriert, se semmit;)
Egy megfelelo minosegu, jol modolhato alapot/rendszert igertek, "boseges" bemutato/alap tartalommal. Ennyi.
Ha rauntak a komolyabb, idomilliomos, profibb modderek, vagyis nem lesz az rF1-hez hasonloan osszeszedett, egyseges, teljes F1, GT, GTR2, GTL, Race, HGT, Shift stb. MOD/konvert, de foleg rF2-hoz illo palyak, akkor bukta az egesz.
Fel ev mar eltelt, mod meg nincs, es palya is csak 1 van, ami hasznalhato...
Nem tudom, hogy a CARS igazabol hogy mukodik, de ha a magasabb (dragabb) hozzaferessel rendelkezok csinalhatnak cuccot hozza (gyanus jonehany auto es palya), foleg a nyereseg remenyeben, akkor nehany modder atpartolhatott oda is;)
Es telik az ido, valtozik a vilag es vele egyutt az emberek (foleg oregszenek, van mar jobb dolguk is:P). Akik nagyon modoltak, azok mar 5-6 eve csinaljak. Akik meg nagyon-nagyon, azok mar 10 eve;) Ez mar fel generacio;) -
Mod kellene, meg hogy normális sebességgel fusson a játék !
De kb annyira nem érdekli a moddereket azrF2 mint, mint a játékosokat ! :) -
precise #3774 De ezek a ratingek csak számok. Esetleg ligák meghatározhatnák, hogy náluk bizony csak X+ értékkel bíró emberek mehetnek. Plusz az esténkénti 5 körös publik funrécek is jobbak lennének. Esetleg a szerver/liga indító ki-be kapcsolhatná az adatok küldését a szerverlistában meg jelezné, hogy be van-e kapcsolva vagy nincs, és mindenki eldöntheti mire van igénye. A lehetőségek végtelenek, a rendszert leprogramozni pár óra ha meg kikapcsolható akkor senkit nem zavar. Sok játékos van mindenki megtalálja a neki megfelelő "bandát". -
Na pont erre nincs semmi szükség.:) Szerintem.
Az rF mindig is a ligákról szólt. Ott van BT, meg minden ami kell. Viszonylag objektíven meg lehet ítélni mikor ki a hibás, stb. Semmi szükség nincs egy automata rendszerre ami a vétlen felet is bünteti, meg hasonló butaságokra.
Arra meg főleg nem, hogy valaki belémjön hátulról, lemegy a rating-em, aztán kell mennem majd 3 futamot a mezőny végén a legkisebb kocc nélkül, hogy megint felmenjen az a szám, ráadásul tök értelmetlenül.:)
Az online rendszert nekünk játékosoknak kell megszervezni, hogy szórakozás legyen, ne idétlenkedés. Az ISI ehhez csináljon egy jó szimulátort, egy alapot, és ennyi. A felhasználásba már ne szóljanak bele.;) -
precise #3772 Elég lenne annyi, hogy csak a safety ratinget esetleg az "rFRating"et mentené egy központi szerverre. Tehát ha bármilyen online futamon mész bárhol annak a fent említett recordjait kirakná egy központi oldalra, illetve a játékon belül a joined userek melett fel lenne tüntetve ez az érték. Ez mellet lehetne egy lfs world szerű oldal is. -
unrealnoise #3771 iRacing szerű rendszer nekem sem kell. :) -
unrealnoise #3770 nem úgy értem, hanem pl. a gyári kocsikkal, és több gyári pályával hotlapos leaderboards, etc. lehetne GT5-ös szintű futamokat, eventseket is kreálni, melyek teljesítéséért mittudomén' mik járnának, trófeák etc. Értem én, hogy ezzel kommerszebb vonalat venne fel, de nem kell, hogy könnyűek legyenek ezek a futamok, de azért az eladott példányszám is lehet megugrana.
GTR2 elég faszán össze lett anno rakva, pl egy rF1-hez képest ég és föld. Valami olyasmit kellene itt is.
Tartalomra az rF2 bőven jó lehet, rengeteg kocsi van már most is benne, egyedül gyári, eredeti pályákért fájna a fogam. még fizetnék is egy classic pakkért utólag, de lehet csak én vagyok ilyen barom. :) -
"Lehet valaki sokkal többet várt, csak akkor nem tudom mire fel."
Mert mindig az a kevés ami van.:) A játékos már csak ilyen elégedetlen fajta.
A tartalmat az rF1-hez is a játékosok adták, vagyis a modderek. Persze válogatni kell, mert sok jó és sok rossz dolog is született, plusz mivel mindez szubjektív még nem is mindenki ugyanazt gondolja jónak vagy rossznak.
Amit ma tud az rF2 már azt sem sok játék tudja, így egyben meg pláne nem. A hiányosságokat, plusz a létező, de még nem elérhető dolgokat meg majd a véglegesbe belerakják.
Online rendszer viszont nekem egyáltalán nem hiányzik. Jól néznénk ki, ha valaki "fentről" mondaná meg mikor milyen bajnokság milyen autóval milyen pályán... rossz belegondolni is. rF1-ben is vannak ligák, lehet választani, tökéletesen működik a dolog.