19779
  • Fehercsoki
    Hát eddig még lézer szkennelt pályán nem volt szerencsém autózni, de kíváncsian várom az AC "demo"-ját.
  • Alexease
    Mivel egy versenypalyan a kanyarodas a legfontosabb, a razokovek elegge lenyegesek:)

A kamu, egyen modellezett, de foleg teljesen lapos razokovek mar teljesen felejtosek, foleg az rF1 es tarsainak a kamu, scriptelt, elore meghatarozott razassal, elhuzassal stb.

Ha vegig mesz egy normalis scannelt palyan, korrekt fizikaval, FFB-vel (pl. iRacing) azonnal erezni a kulonbseget es azt, hogy mennyire meghatarozo, mekkorak a kulonbsegek egy razoko es razoko kozott.
    Nem mindegy hogy formara lapos, domboru, szogletes, fureszfogas, esetleg lapos resszel es boboru folytatasssal van, es persze a magassagok – ezeket mind eleg jol erezni.

Vagyis korrekt szimhez, korrekt palya is szukseges. Persze nem fontos hogy laser-es legyen (extra koltsegek), meg lehet kezzel is csinalni, de sajnos az ilyen reszleteknel hatalmas elony a scan (pontossag, munkaido, minoseg stb).
  • Alexease
    Az AC eppenhogy fizikaban lesz a legerosebb (az nKP-bol es Kunosbol kiindulva). Grafikaban hozza az elvarhato, mostani modern stilust, mindenfele extra csicsa es techniaki bravur nelkul (eppen annyi, amennyi kell).
  • lac coo
    ...mondjuk rF2-ben rohadt kevés a pálya, Clio-val szinte alig lehet normális pályát választani ahol élvezetes az autó :(((
  • lac coo
    Nektek száz pálya se lenne elég :)))))
    Én NETKAR -al elvoltam egy autóval egy pályán sok-sok 10 000 Km-t, olyan élvezetes volt, kanyarról kanyarra habzsi-dőzsi :)))
  • Fehercsoki
    Megjelenésnél az egyetlen előnye az AC-nak a grafika lesz.(meg talán a fizika, videók alapján jó, de rF2 is elég jól sikerült)Az a 10 darab lézer szkennelt pálya meg nem valami sok.(bár egyelőre rF2-ben sincs sok, és azok nem lézer szkenneltek)
  • Fehercsoki
    Igen, de az eső még itt sincs kész, szóval ne írd le azért, meg hát most sem olyan rossz, ami kész van belőle az kifejezetten jó.(bár vannak még furcsaságok)
  • cifcuk
    AC-ban lesz dinamikus móka, igaz nem az 1.0-ban. Az eső már netKar-ban is jobb volt mint az rF2-ben. Sok DLC-t terveznek amik tartalma gondolom az eladások fügvénye, nyílván jó számok esetén lesznek lézeres pályák folyamatosan a DLC-kben.
    UI moddolható akár ligánként változó "iRating", "SafetyRating" rendszerrel.

Az biztos, hogy jelenleg veztési élményre összeségében az rF2 a top, majd a netKar-jön.

Én csak arra próbáltam rávilágítani a Sebring (ver. 1.90) kapcsán, hogy az ISI hibát követ el azzal, hogy nem ál be a lézeres pályák készítése mögé akár fizetős DLC formályában. Számomra elfogadhatatlan Sebring egyen-rázóköves megoldása, szerintem a szimulátor versenyzés sava-borsa a tökéletes pálya felület. Ez nélkül semmit nem ér az egész lehetnek felőlem a fàk épületek ott ahol a valóságban ha a pálya felület egy újratextúrázott GC féle Grand Prix 2 verzió.

Ha nem jönne az AC, mérges lennék, hogy egy ilyen jó alapot a kevès jó pályával tesznek tönkre, de így hogy lesz ami kipótolja a hiányt szimplán csak sajnálom őket.
  • Fehercsoki
    Az új szimek közül csak AC(talán GT3) lesz lézer szkennelt, DE ott is csak kb. 10 pálya lesz alapból, a többit a modderek készítik el, valószínűleg kézzel, szóval olyan játék úgysem lesz, amiben minden benne van, és minden lézer szkennelt is...Szerintem jók az rF2 pályái, a moddolt pályák is nagyon tetszenek, a rázóköveket meg annyira nem nézem, épp elég hogy ráznak.
  • zolee145
    Hogy melyik játék tetszik jobban valakinek az szubjektív dolog. Kár vitázni rajta.

Az objektív dolgokat viszont mérlegre lehet tenni. Csak ez egy sokserpenyős mérleg.

Van egyszer sok licensz, szép látvány, ki tudja milyen (bár valszeg inkább az árkád felé mozgó) fizika. Van egy másik serpenyőnk, benne a lézer szkennelt, de egyébként totálisan döglött pálya, soha semmi változás, mindig minden körülmény azonos.
    Van mégegy, kevés gyári tartalom, de talána legjobb szimuláció, dinamikus környezet.

Aztán mindegyiken van egy árcédula is.

Egyszerű, hiszen az objektív dolgok egyszerűek. De mégsem, mert az objektív dolgok közti fontossági sorrend már ismét szubjektív.
    Szóval mindenki játsszon azzal amivel akar. :D

Ráadásul még ki is hagytam jópár játékot, szóval van miből választani.
    Arról ne álmodjunk, hogy majd egyszer minden jó dolog egy játékban megtalálható lesz.
  • unrealnoise
    ez jogos, de hát a pCARSot is addig pofozgatnák míg olyan nem lesz :) emlékszem pár hónapja még végig egyforma fák voltak mindenütt, egy séma szerint, egyféle magasba szökve mind. persze biztos könnyebb, a lézer az ember keze alá dolgozik, de csak pénz és idő kérdése ugyanazt a szintet hozni amúgy. az meg ugye az SMS-nek kell, hogy legyen.
  • lac coo
    Az igaz, felőlem arasszal is mérhetik ,nagyon nem vágnak át, ha tévednek egy kicsit.
    Talán abban segít a lézer, hogy fákat , ösvényeket , bokrokat sokkal természetesebben szétszórják, nem igen látni rendszert benne mint ami kézzel készül .Általában fék, kuckók, kövek, stb. , a lényegtelen dolgok csak hasra ütésre készülnek, ezáltal látszik benne , hogy "nem igazi" .
  • unrealnoise
    EZ: "laserscan milyen sokat szamit az osszkepen"
    most fejtsem ki, hogy mennyire nem számít? tudtommal te is amellett vagy, hogy kurva mindegy, hogy lézeres vagy nem, attól lehet még vér reális.

és nekem is jobban tetszik az iR ezen a készültségi szinten, nincs is azzal baj, de ez az állapot teljesen ideiglenes, és semmi köze a lézeres cucchoz.
  • lac coo
    Neki jobban tetszik, ebben mi a hülyeség ? :D
  • lac coo
    Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy szép-szép, de ugye autó belsejében is vannak cuccok, azzal azért kezdeni kellene valamit, így egy buborék héját hajlítgatni értelmetlen ...
  • unrealnoise
    ha már ide is feltetted, szerintem totál hülyeség amit beszélsz. semmi a lézeres cuccnak ehhez... Majd ha kész lesz, akkor lehet érdemben kritizálni, 1-2 hónapja még hányás szinten állt ez a pálya a pCARS-ban, noszensz ilyen véleményeket és következtetéseket levonni. Összehasonlítani össze lehet, de azért nah... egy kábé 1 éve fejlesztett cuccot, egy lassan kábé 5 éve pofozott játékkal... értelmetlen, felesleges. a pCARS alázni fog árnyalatokban, színekben, mindenhogy. Pont ez a legkisebb kérdőjel a projektben... Elég megnézni milyen színekkel operál mondjuk a Forza 4, aztán az a minimum a CARS esetében is...
  • lac coo
    De rF-ben csak az sérül ami fizikailag is ütközik valamivel, nem ?
    Arra gondolok, hogy DIRT-ben nagyot huppanok, és meglazul az ajtó, nagyobb lesz a rés mert bár nem ért hozzá semmi de azért kapott rendesen ...
  • Alexease
    Ezt eppen most tettek fel, temaba vag (manual vs. laser):)

A CARS palyak nem a hobby-modder kategoriat kepviselik, de megis, igy videon oszehasonlitva, latszik hogy az iR-es laserscan milyen sokat szamit az osszkepen, foleg a reszleteknel, a pontossagon, minden reszlet ott van, ugy nez ki, olyan formaju, akkora mint igazabol.

Raadasul, hiaba az CARS extra uj grafikai engine-ne, az iR sokkal jobban nez ki (legalabbis nekem jobban tetszik:P).

• zolee145
    Van Ring rF1-hez is, megcsinálták a sikánban a rázót.

Ennyire tragikusan nem látom a helyzetet. Nyilván jó dolog a lézer, de egy magamfajta játékosnak egy jól kidolgozott pálya tökéletesen elég. Soha nem fogok a játékban használt pályák 1%-ára sem eljutni, pláne nem versenyautóval. Viszont esőben már vezettem. Meg hidegben is, meg melegben is. Meg este is. Meg naplementében is. Meg... nem sorolom. Szerintem egy csomó jó dolog van az rF2-ben amit hajlamosak vagyunk elfelejteni, inkább nyekergünk pár dolog miatt ami nincs. Ha választanom kell, hogy pár százezerért lézer, vagy 11 ezerért dinamikus környezet inkább az utóbbit választanám. Sőt, már választottam is.:)

Persze kinek mi fontos.
  • Alexease
    Az ISI sose mondta, hogy tele fogja tolni az rF2-ot minosegi, extra tartalommal. Elsosorban modolhato/liszenszelheto engine-t gyart, ha arra csinalnak a modderek vagy egy ceg valami komolyabbat (rF1-nel GTR, GTL, GTR2, RACE stb.), akkor OK, ha nem akkor ez van;)

Az rF2 alapbol lehet hogy draga (realtiv), de a lehetosegek (modolas) miatt, hosszutavon megis olcso lehet.
    A CARS "olcso" lesz (45EUR), ahhoz kepest, hogy tonnanyi cucc lesz benne, extra latvannyal (de nem lehet majd modolni, es lehet hogy a fizika sem lesz expert:P).
    Az iR egyerteluen k*rv* draga (:D), de igencsak jo fizikaban, palyakban, online szolgaltatasban. Foleg most, hogy elkezdtek a gumifizika masodik lepeset (plusz felfuggesztesek s egyebek) beletolni, kegyetlen elvezetesek lettek az Impalak.
  • precise
    Ez most nem kötekedős hozzászólás volt. Gondoljatok bele milyen lenne mondjuk Hungaroring sikánja ha az összes kerékvető egyforma lenne a pályán mint Sebringen. De millió speckó rázókövet feltudok sorolni, egyszerűen lerombolja a hangulatot, plusz nem is pontos.

Továbbra is úgy gondolom, hogy az ISI nem várhatja el, hogy önkéntesek építsenek iRacingen, majdani AC-vel és a többivel versenyző pályát, főleg, hogy millió dolgot kell állítgatni a dinamizmus miatt.

Szerintem lépniük kéne valamit mert nagyon sajnálnám ha nem tudnák tartani a lépést, mert már most nagyon jó a vezetési élmény.
  • zolee145
    Lézer. Ezzel nem tud versenyezni, de kb ennyi.
    Mondjuk cserélhető égkép sincs az rF2-höz, de majdcsak csinálnak azt is. :D

Drága? Kinek mi a drága. Normál játék ára, aminek a véglegesítés után kezd majd ketyegni az a bizonyos 1 éves órája. Ha ez drága akkor nem tudom mennyiért kellene adni. A szimulátor mindig is réteg játék volt, csoda, hogy még van aki foglalkozik ezzel a műfajjal, és nem mindenki valami csilivili mesefizikás bohóckodást készít.
  • Alexease
    Draga volt, de keveset adtak el belole;)
    Az ISI eppen annyi energiat fektet bele, hogy kesznek mondhato legyen valamikor. Nem egy SMS-lehetosegu csapat.

A CARS-t kb. 2 honappal kezdtek korabban (mint alpha/beta), ok azota beletettek ~30 palyat (nem lezeres, de eleg jok), ~25 autok (a kepeken altni, hogy eleg reszletesek:D), kifejlesztettek egy eleg utos dinamikus napszak, idojaras es felho rendszert, csinaltak egy korrekt pilota animaciot, plusz felmillio dolog.

A ISI meg arra is keptelen volt, hogy a menukbe betegyen egy FFB allitasi lehetoseget, amivel szabalyozni lehet, hogy mennyire tepje szet a kormanyt a kerekveto/offroad:) OK, a PLR-ben benne van, de ennyi;)

Igazi fejlesztesre nem emlekszem az elmult 7 honapban, ami megmaradt az a build-enkent erkezo 1-1 uj tartalom.

Szerencsere, alapbol volt annyira jo, hogy ha nem csinalnak vele semmit, mar akkor is hasznalhato;)
  • precise
    Na megjelent Sebring és sajnos ki is jön lassan az rF2 legnagyobb hátránya.

Minden tiszteletem a Virtua_LM csapaté, ez a mondat nem is ellenük szól hanem inkább az rF2 rendszere ellen. Sajnos 2012-ben már nem lesznek elegek a hobbiból önkéntesen dolgozó modderek, pl a Sebringen is egyen-rázókövek vannak. Ez már kevés a laser-scan ellen.

Egyszerűen az ingyen, szabadidőben dolgozgató modderek nem tudnak versenyezni már a teljes munkaidős dolgozókkal, így az olyan játékok ahol sok pontosan lemodellezett gyári pálya van, elég jó fizikával nagyon könnyen megölhetik rF2-őt.

Szerintem elég drága volt a játék, nyugodtan alkalmazhatnának pár pályaépítőt főleg, hogy előfizus a rendszer, mert ennek így rossz vége lesz.
  • zolee145
    Azt nem. Szétesik és kész. Meg presze gyűrődik. Meg a kettő együtt, szóval a gyűrött cucc még le is tud esni.

Mondjuk a lenti videó már kicsit túlzás. Mintha gumiból lenne az egész kasztni.

Asszem a TOCA Race Driverben ami volt törés az tetszett. Egy olyat szívesen látnék az rF-ben.
  • Alexease
    De gondolom, csatlakozo ponto(ka)t nem lehet beallitani, vagyis csak felig leszakadni, fityegni (lokharito, motorhazteto) nem fog semmi? :)
  • zolee145
    A leeső darabokhoz már most is lehet tömeget meg tehetetlenséget rendelni. Ha külön van valami modellezve az le tud esni. Futóműnél be lehet állítani, hogy milyen erőhatásra deformálódjon, és milyenre törjön le. Szóval ha csak ezt meghagyják már az is elég jó.
    Persze nem olyan mint a videóban, olyan soha nem is lesz.:)
  • Alexease
    Elvileg az ISI engine tud gyurodni (persze nem olyan kinetikus stilusban mint a lenti videon:D), es le tudnak esni az alkatreszek.

A Dirt-nel (vagyis a Codies-nel) mar regen "alkatresz fizika" van: csatlakozo pontokkal, azok erossegevel, forgas/mozgas, gyurodes, suly stb. Itt olyan sem lesz;)

Igert az ISI valami jobb, felujitott toresmodellt, de eddig a DevKit leirasokban nem lattam semmit rola (bar az autokra vonatkozo reszt nem olvastam el annyira figyelmesen;P).

Ahhoz hogy normalisabb tores legyen, minimum kulon-kulon kellene modellezni az alkatreszeket (motorhazteto, ablakok, ajtok, csomagter, sarvedok, lokhgaritok stb.); ezekhez tomeget rendelni; ezeknek 1–x csatlakozasi pontot megadni, azoknak a forgas/mozgas/"tores" erosegevel, iranyaval; a gyurodeshez kulon modellezett gyurodo halo kellene csomopont es merevhalo erokkel; stb. Nah, ilyen beallitasokat nem lattam:)

Persze, ettol meg lehet, valaki nezzet at, akit nagyon erdekel;D
  • Fehercsoki
    Hát olyan dirt 3/LFS szintű dologra gondoltam, de most egyáltalán semmi nincs, a felfüggesztés tud sérülni csak.(meg persze a motor/váltó)
  • Alexease
    Ilyen nem lesz benne, az biztos:D

• Alexease
    Mit nevezunk rendes toresnek?:)
  • Fehercsoki
    Rendes törés lesz benne?
  • mcmoha
  • Fehercsoki
    Egyébként most töltöttem le úgy 10 új pályát(köztük Mid Mhio és Sebring), és hát nagyon bejöttek, meg egy Maseratit is leszedtem, a fizikája nagyon jó, főleg ahhoz képest, hogy "csak" egy mod(driftre az eddigi legjobb autó szerintem), és a hangja is gyönyörű. Remélem a továbbiakban is ilyen minőségi modok jönnek majd.
  • Fehercsoki
    Clio cup manifest file-jába be lehet esetleg másolni a pályákat amiket engedélyezni szeretnél, de ez is elég szar megoldás.
  • lac coo
    Azt vágom, de egyszerűbb lenne direkt clionál engedélyezni... Csak már rohadtul nem emlékszem hol kell :))))
  • Fehercsoki
    Seriesnél All Cars and All Tracks-t válaszd ki.
  • lac coo
    Hol is kell itt átírni, hogy CLIO-nál minden pálya játsszon ?
  • zolee145
    rF1-ben szerintem a legszebb pálya.
  • Alexease
    Nah, ez biztos tuti, igenyesebb palya, Mid Ohio is teljesen jo!

Sebring (1.9, VirtuaLM)