19779
  • lac coo
    Hát azért ott egy pályán több meló van mint egész rF2 -vel :)))
  • unrealnoise
    jah, pláne, hogy a konzolok miatt ott sem kell mindig mindent nulláról újrakezdeni, írni etc. a régi motort pofozzák, szépítgetik esetleg, de igazából nem szakadnak meg nah..
  • mcmoha
    Na meg még ők:

ADDITIONAL CONTENT

Alex Sawczuk
    Daniel Sandor
    Mark Pearce
    Philip John Dixon
    Raymond Schram
    Thorsten Rueter
  • mcmoha
    Eleg kevesen vannak:

IMAGE SPACE INCORPORATED

Dan Peal
    Gjon Camaj
    Jeremy Miller
    Joe Campana
    John Bayley
    Laurent Evenisse
    Luc Van Camp
    Michael Borda
    Michael Juliano
    Michael Zielinski
    Terence Groening
    Tim Wheatley
  • lac coo
    Nagyon sokan ők sem lehetnek, egyszer láttam egy videót, körbejárták a studiót, tippem szerint olyan 20-25 fő lehet .
  • santibi
    az ok. csak ok megtehetik a sok eladas miatt. addig oruljunk mig vannak cegcsoportok akik nem kimondottan a nagy haszon remenyeben fejlesztenek olyan iranyban ami eladasok tekinteteben messze menokig meghaladna a jelenlegi eladasi statisztikajukat.
  • Alexease
    Csak hasra utottem:) Valszeg 4-nel tobben vannak, de nem sokkal:)
  • zolee145
    Ehhez képest Kódmesteréknél vajon hányan melóznak csak az F1 projekten?:)
  • santibi
    4-en? hmmm... azt hittem tobben vannak joval. Mikor en beszeltem az iR "irodaval" szoba jott ez is, h hanyan vannak ok es ki mit csinal stb. 25 ember van kb naluk osszesen. Ebben mindenki benne van. A marketingesek a feljesztok stb. stb. Szoval en ebbol gondoltam, h ISI-eknel is vannak kb. ennyien vagy kozel ennyien.
  • Alexease
    Az ISI-nel vannak vagy 4-en, nem sok embert lehet felszabaditani:D
  • precise
    A főgondom nem ez, inkább csak megemlítettem, de azért válaszolok.

Mondjuk felvesznek Virtua_LM vagy hasonló neves modderek közül párat akik főmunkaidőben megcsinálnak pár pályát, így felszabadul pár olyan ember aki már benne van a projektben és ért esetleg máshoz is.

Amiről igazából beszéltem, hogy szerintem nem kis összeget szedtek be a bétáért ami azért gyorsító hatással kell, hogy legyen a fejlesztésre.
  • cselt
    Azért az a vegyünk fel még 1-2 embert és majd ők besegítenek a fejlesztésbe és milyen gyorsan meglesz minden dolog nem igazán így működik. Attól még, hogy felveszel új embert ők nem tudnak egyből produktívan dolgozni. Nekik kb 1-2 hónap csak az az idő amíg megismerik a projektet, utána jöhet az, hogy valami hasznosat is csinálnak. Meg ez nem olyan dolog, hogy minél több embert veszek fel annál gyorsabban megy a fejlesztés.
  • zolee145
    Az én példám rossz, az alapján ahogy te látod, és itt zárjuk is le.:)
  • precise
    Sajnos a te példád rossz. Rávetítem a te példádra az isi módszerét ahogy én látom:

.... De sebaj, mert lakbért nem kérnek, ameddig próbálgatjuk a szobákat, de ugye azért a házat illik kifizetni.:)

Itt ugye van egy hiba. Egy házat vagy bérelsz vagy megveszed. (kivéve iRacing :D )

"Beköltöztünk, megvan amit akartunk. De hol az ablak? Mikor lesz már meleg víz? És a kábeltévé? Szeretnék parkettát, meg vízágyat, meg a hálószobába két maláj kurvát.

Majd eltelik egy hónap és elkészül az ablak. "Hádde mester urak, és a többi?" ... mondtuk, hogy nincs kész."

Itt pedig a másik hiba. A te példádban nem mondtak időpontot a készítők ezért nincs is gond, nekik van igazuk. Az isi azonban azt mondta, hogy vegyétek meg és félév múlva kész lesz. Ehelyett még infókat sem adnak.

Ha nem mondanak időpontot nem biztos, hogy megveszem első nap amint megjelenik a béta. Ennyi erővel kiadhatják 10 év múlva is fél év helyett. Mi a különbség fél év csúszás vagy 10 év csúszás között a te látásmódodban, mert látszólag semmi.

De az is lehet, hogy holnap megjelenik és feleslegesen rinyálok. Én tényleg csak annyit kérnék szerintem nagyon jogosan, hogy ha már nem azt adják amit mondtak legalább indokolják meg miért késnek.

Nem tudom menyien vették meg, de szerintem abból simán tellene 1-2 plusz emberre aki besegít a fejlesztésbe 1-2 hónapig.
  • zolee145
    Tegyük fel, hogy te egy építési vállalkozó vagy, aki meghirdeti, hogy csinál egy lakóparkot. Teszem azt látványterveket is közzétesz.

Erre jönnek a leendő lakók, hogy ki akarjuk próbálni, de nagyon. Elég ha nem ázunk meg, csak beköltözhessünk. Mivel az ablak még nem működik úgy ahogy kell inkább kiszedik. A fűtés meg a klíma sem az igazi, kiszedik. Víz van, de csak hideg, mert ugye elvitték a kazánt beállítani. De sebaj, mert lakbért nem kérnek, ameddig próbálgatjuk a szobákat, de ugye azért a házat illik kifizetni.:)

Beköltöztünk, megvan amit akartunk. De hol az ablak? Mikor lesz már meleg víz? És a kábeltévé? Szeretnék parkettát, meg vízágyat, meg a hálószobába két maláj kurvát.

Majd eltelik egy hónap és elkészül az ablak. "Hádde mester urak, és a többi?" ... mondtuk, hogy nincs kész.

• Alexease
    De eleve PC-n, ugy sem lehet kielegiteni az igenyeket. Sokan szeretnenek egy olyan autos jatekot, ami fizikaban, onlineban iR/nKP/rF2/LFS, grafikaban latvanyban CARS/rF2/Forza/GT, es persze tartalomban, szolgaltatasban Forza/GT - vagy valami hasonlo:)

Meg lehetne csinalni PC-n is, de ehhez olyan vagy hasonlo kizarolagos tamogatas, tobb tonnanyi penz kellene mint amit a PS/GT-be es Xbox/Forza-ba omlesztenek bele:)
    De az ismert okok miatt, PC-n sose lesz ilyen kizarolagossag es foleg tamogatottsag.
  • Alexease
    Tuti nem igy terveztek, tudtak hogy igy nem fog olajozottan mukodni a dolog;) Talan mar le is mondtak kicsit az rF2-rol, latva hogy masok mennyire nyomulnak. Mar tobbszor irtam, hogy a betolto kepernyokon es egyeb file-okon latszott, mar 2009-2010-ben kesz voltak nehany dologggal, akkoriban foglalkozhattak vele, de valahogy leallt az egesz.

Aki benne van a CARS-ban, az "eloben" lathatja, mennyi ido, penz, teszteles es energia kifejleszteni egy "uj" engine-t (fizika, grafika, hang, ui stb.), meg ugy is, hogy mar azert vannak alapjai (perdig az SMS valszeg nagyobb ceg mint az ISI). Ami hosszabb tavra szol es multi-platform, hogy penzt is hozzon:)

Az ISI sose tud majd ennyi energiat belefektetni. De az ISI-nel az auto mukodes, kezeles, ffb, gumi mar a legelso verzioban is jo volt, es ez a lenyeg;)
  • Totti5
    Ha nem sírnak a rajongók akkor 10 évig kotlanak rajta?:) ha csak ennyire tellett ilyen sok év után akkor az nagyon szomorú.
  • precise
    off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jobb egy őszinte barát mint egy kedves, a kettő tulajdonság soha nem jár együtt.
    (mielőtt kimentem, ugyanígy vélekedtem, sőt vannak barátaim akik otthonról is ugyanígy vélekednek, önmagukról. Szerintem ne személyeskedjünk, tudom, hogy seggfej vagyok, felesleges emlékeztetned rá, nekem így jó. Ha bántom a füled, chorme---> sg+ --->ignore én, hidd el sok emberrel megtettem már ezt és tök jól működik, én is nyugodtabb vagyok meg ők is.
  • unrealnoise
    igazából az a vicc, hogy egy jobb marketinggéppel csak nyernének, de hát ez van. mert ugye van amikor szart is el lehet sok embernek adni, aztán ugye ez még azért jó is, csak kicsit kéne a másikkal is foglalkozni...
  • lac coo
    Neked van olyan napod, amióta kimentél az országból, amelyiken nem hülyézel le minket a sárga földig ?

Kicsit bántja a fülemet ...
  • cselt
    Szerintem amúgy ez az egész beta dolog is csak ki lett sírva tőlük, nem biztos, hogy ők mindenképpen akarták, csak a rajongók már nagyon odavoltak, hogy legyen valami (én is természetesen :D)
  • lac coo
    Hát aki elhitte, hogy itt heti javítások lesznek, súlyos tartalmakkal, annak úgy kell !
  • precise
    Csak, hogy tiszta legyen az a gondom, hogy szerintem attól kezdve, hogy pénzt kértek érte, kutyakötelességük a tájékoztatás. Ha más területről lenne szó már sokan jogi útra terelnék az ügyet. Nyilván egy rajongó, mint én is, ezt soha nem fogja megtenni, örülünk ha kapunk pár morzsát. :D
  • cselt
    ISI sose volt híres a jó marketingjéről. Ők egy amolyan garázs fejlesztő cég, kevés emberrel. Gondolom örülnek, hogy a kódolással tudnak foglalkozni, nem hogy még összehasonlító képeket gyártsanak (ami persze nem lenne akkora munka, de tudjuk, hogy az informatikusnál lustább ember nincs :P)
  • precise
    Tegyük fel, hogy én egy építési vállalkozó vagyok. Azt mondom, hogy adj nekem 10 millát és 1 év múlva a lakásodban lakhatsz mert kulcsra készre építem. El is kezdem a dolgot majd a garázs elkészültekor abba beköltözhetsz ha akarsz, de a terület többi része be van kerítve egy magas fallal. Semmit nem tudsz arról, hogy áll az amiért fizettél pedig már benne kéne laknod, használnod kéne.

Az ISI kb ugyanezt csinálja. (most abba ne menjünk bele, hogy a fenti példa Magyarországon alap, az isi nem magyar cég. Bár belegondolva, sokaknak azért elfogadható ez a helyzet mert Magyarországon már hozzászoktak, hogy hülyének vannak nézve és beletörődnek)
  • lac coo
    Nehéz foltozgatni a 10+ éves motort, gondolom vért izzadnak, hogy valahogy fusson is, hisz egy ma már egyszerű HDR megfekteti az egészet :)
    sokkal jobbra nem számítok, majd felnő hozzá a gépünk valamikor, kb Crysis 6 idején :) Viszont tartalom az jöhetne azért valami ....
  • unrealnoise
    Nem csak erről van szó, hanem a kommunikációról magáról. Ilyenkor egy béven nyereséges, kommerszebb cím fejlesztői már rég postoltak volna valami olyasmit, hogy elnézéseteket, jelenleg is erősen dolgozunk rajta, ez az első számú projektünk jelenleg, jelenleg nem ott tartunk ahol szeretnénk, de azért az elmúlt időszakban is számos dologban történt előrelépés. Ezeket szépen felsorolni, akár pár összehasonlító képpel, videóval.

Ehhez képest ők a fórumon biztos postolgatnak mindenfélét, de ezeket nem csak ott kellene, hanem a többi hivatalos csatornán is...

kommunikációra és marketingre 2/10...
  • Nightt
    Ja, kicsit nehez ezt tervezni. Foleg egy garazscegnek.
    En szoftverfejleszto cegnel dolgozom es marciusban kellett volna kiadjunk valamit, ami most szombaton fog kimenni. Pedig ez 10x akkora ceg mint az ISI.
  • zolee145
    Azért ha életedben csináltál már valami hasonlót akkor lehet arról fogalmad, hogy mit jelent a határidő.

Csak a modderkedésből kiindulva mondjuk ha egy hónapot nézünk kb a fele jut az új dolgok elkészítésére a másik fele pedig a tesztelés. Aztán amikor már agyontesztelted azt a valamit felnyomod a netre, és feltöltés közben már eszedbe jut pár dolog amit máshogy kellene csinálni.

De mondom, ez egy mod, amit még csak hasonlítani sem szabad egy programhoz, ami mondjuk a mod alapja. Jó, a mod ingyen van a program meg nem, de ha kicsit belegondolunk, hogy hány embernek mennyi meló mondjuk egy rF2 akkor az a 10K szinte ingyennek tekinthető.

Ez csak egy vélemény, és azt már megbeszéltük, hogy nem értünk egyet.:)

Emlékszem még a kiadás előtt lestünk, hogy hű milyen gumi, meg tényleg felgumizódik a pálya, meg tényleg felszárad, és ott ahol használják? Aztán ezt megkaptuk, és most az hiányzik ami még nem működik.
    Kicsit emlékeztet a Shift modra. Lassan már több mint két és fél éve csináljuk Tobyval. Az első verzió is beletelt vagy jó fél évbe. Volt benne több mint 40 autó. Az első hozzászólás az volt, hogy ez így oké, de miért nincs benne a Mclaren F1?:D Meg asszem akkoriban már volt vagy 60 autó, amikor a kiadás másnapján jött olyan kommemnt, hogy mikor jön a következő béta? Most komolyan megunt egy este alatt 60 kocsit?:D

Na mindegy, ez a dolog úgysem vezet sehova.:)
  • precise
    Drágább annál a szabadidőm, hogy felesleges köröket fussak. Nyilván ha kész lenne a köv. patch kiadnák, illetve ha nem vennének minket sz*rba sem adnának pár infót arról, hogy miért nem tartották magukat ahhoz amit megígértek.
  • zolee145
    Szerintem írj az ISI fórumára, vezesd elő a követeléseidet. Nem hiszem hogy olvassák ezt a topicot.
  • precise
    Nem értjük egymást.

-Jelenleg tetszik.
    -Nem 6 hónapig akarom használni, hanem az ISI azzal állt elő, hogy vegyük meg elővételben, megjelenési időpont 6 hónap múlva.
    -Az a sok játék ami nem időben jön nem kerül pénzedbe addig amíg meg nem jön, ha elővásárlást hirdetnek és késik, különböző kompenzációkat adnak, sűrű elnézés kérések közepette illetve egy pontosabb megjelenési időpontot adnak.

Szerinted ez így jó szerintem nem, ha egyetértünk ha nem változni úgysem fog semmi. :D
  • zolee145
    Azt el tudod dönteni, hogy a jelenlegi tetszik-e. Ha nem akkor miért akarod 6 hónapig használni? Ha 6 vagy 8 után sem tetszik akkor is vissza kellene adni a pénzedet? Meddig tartanád reálisnak ingyen használni a programot?

Kipróbálod, és azt mondod tetszik, látsz benne lehetőséget, nézzük mi lesz addig használom ezt így ahogy van. Ha nem pont 6 hónap hát annyi, kevés játék jön időben.

Vagy kipróbálod és azt mondod ezzel így nem akarsz 6 hónapig játszani, kéred a pénzedet, majd térjünk vissza rá ha kijött a végleges.

Na erre kaptál 2 hónapot. Ez azért elég korrekt. Szerintem.
  • precise
    Ha 6 hónapra ígérték a teljeset akkor hogy döntsem el 2 hónap után, hogy betartják-e amiért beszedték a pénzt? Varázsgömb? Jósnő?
  • precise
    Az is lehet holnap megjelenik. Nekem annyira nem fontos ez az egész visszafizetés, mert eszembe sem jut, nagyon jól elvagyok én a játékkal úgyis ahogy most van.

Én csak az elvről beszélek és a vásárlók teljes leszarásáról, az ISI nem teljesített egy olyan dolgot amit leírt, de a pénzt elfogadta. Ilyen esetben egyébként sokszor kötbért szoktak követelni. Szerintem az ISI átlépett egy határt.

(ismétlem, se kötbért nem akarok se a pénzemet vissza, csak elvről beszélek)
  • zolee145
    2 hónap talán elég megállapítani, hogy átvertek-e vagy sem. Netes vásárlásnál ha jól tudom 8 nap a törvény.
  • Dietrich
    Persze mondhatja azt valaki, hogy ez nem jó, átvertek, tartoznak nekem meg hasonló dolgok. Ha jól tudom van erre egy pénzvisszafizetés opció. Klikk rá és öröm boldogság.:)

Már volt szó róla...2 egész hónapig van erre lehetőség vásárlástól..
  • Monaco
    ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ sfddfsdfs ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็
  • Monaco
    ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ sfddfsdfs ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ sfddfsdfs ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็ กิิิิิิิิิิิิิิิิิิิิ ก้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ก็็็็็็็็็็ sfddfsdfs retrzu6zu7