19779
  • Alexease
    Az rF1/SRW ehhez kepest eleg fapados, foleg ha az rF2 uj, teljesen dinamikus bevilagitasat nezzuk.

Az rF2-ben a postprocess/HDR resz meg eleg gyerekcipoben jar. Mar van, mukodik, hasznalhato, szerkesztheto, profilozhato. Elobb-utobb lesznek jobb lehetosegek, beallitasok, amivel mindenki ugy allitja be a kedvenc szineit, kinezetet ahogy akarja.

Mar most is van lehetoseg tesztelni a kulonfele palyakhoz adott HDR-profilokat, es ha valamelyik tetszik, azt bemasolni a tobbi palyahoz.

Ez egy szim/modding program. Ennek ez az egyik erossege, hogy van lehetoseg piszkalni, mindenki ugy rakja ossze a maganak emgfelelo kombot (kezeles, nezetek, kinezet), ahogy szereti.

Egy AAA kategorias cuccban, lehet hogy eltalaljak a legtobb embernek tetszo latvanyvilagot, de a legtobbszor nulla allitasi lehetoseg van, meg a nyomoronc cockpit nezetet (ha van egyaltalan) sem lehet allitani (pozicio, fov, dinamika stb.).
  • Gerdai
    Nekem akkor is jobban tetszik kinézetre az rF1 és a Simraceway is sokkal szebben néz ki, mint az rF2. Az rF2-ben a színek is nagyon csúnyák max grafikán is. Lehet aztán megkövezni, de az rF2 a legrondább az összes mai szimulátor közül.
  • Alexease
    User videok, innen a topic-bol (bar szinte mind az enyem, nem sokan csinalnak „felesleges” onboard videot:P) A lenyeg, hogy nem promo video, regi gepen, butitott minosegben es kodolassal, van amelyik mar 1 eves build-del.

Persze ez nem AAAAAAA kategorias autosjatek kinezet, de ez soha nem is lehet/lesz (ismert okok miatt) olyan.

Onboard videok:
  • Alexease
    Van animacio (kormanytekeres), bar a tobbi hianyzik. De igazabol nem is nagyon fontos. A pedalozas poen, de ugy sem latszik, a valtas jo lenne, de azt a szinkron miatt ugy sem lehet tokeletesen megoldani. De valszeg az engine tudja, meg lehet csinalni, talan majd kesobb, vagy valamelyik modder vagy licenszelo csapat (lasd rF1 es az abbo kinovo GTR2/GTL/RACE).

A gyari (es nehany mod) palyak kinezetevel szerintem smmi gond. Ebbe a kategoriaba, egy szimulatorba boven jo. Sot, van amikor mar kicsit felesleges is (regi Spa), amikor tehenek meg egyebek animalodnak a palya szelen;) Persze, jo ha van, de ezekre jo lenne egy kulon egyertelmu ki-be kapcsolas, hogy ne lassitson.

Az autokat valoban kicsit baltaval faragtak, a latvanyos visszajatszasra es photomode-ra alkalmatlan, de nehogy azt mond, hogy verseny kozben, az autoban ulve hasznalhatattlanul rossz?!
  • Laceee
    Ennyi ISI "játék/engine" használat után tudhatnánk, hogy mire (ne) számítsunk, de mi folyamatosan reményked(t)ünk, utána szembesülünk a valósággal :/ , egyedül a SimBin-ben reménykedhettünk, de most már bennük sem, pedig saját enginük van/volt...
  • Totti5
    Brutál kidolgozás és az rf2 nem egy kategória.

Az a baj hogy még így fapadosan, rútul kinézve is nagyon lassú. Animációk nincsenek, effektek visszafogottak, modellek gyengék, pályák gyenék.

Maga az ISI nem képes összehegeszteni egy etalon színvonalat...
  • Alexease
    De logikusan nem is nagyon lehetne szamitani modok tomegere, a megjelenes utan kell legalabb 3-6 honap, hogy beinduljon a dolog.
    Valszeg most is sokan dolgoznak kulonfele modokon, max nem reklamozzak, mert minek. Feleslegesnek tartjak az 1-1 autos megjelenest, a beta-t, a tesztet stb.
  • Alexease
    En az egesz profillert kilottem, toroltem, engem csak zavart;)
  • lac coo
    Biztos hogy több cucc van benne grafikailag, de sok nem látszik belőle, SRW silverstonja kb ugyan így néz ki.... :) Csak az 150 fps :)

Bárhogy is van, gány egy motor az hétszentség ! :)
  • cselt
    Abszolút egyetértek veled. Tegnap tesztelgettem egy kicsit és tetszetős a dolog, de valahogy kevéssé érzem, hogy mikor vesztik el a gumik a tapadásukat. Lehet persze, hogy kicsit állítgatni kéne még az ffb beállításokon, de annyira nem mélyedtem bele.
    Ami a grafikát illeti azzal viszont teljesen meg vagyok elégedve. A Corvette-t próbálgattam Silverstone-ban, és nagyon szép volt. Az fps is simán jó volt, boxbol kijövet esett csak olyan 40 körülre, online is teljesen jól használható és szép volt.
    Ami viszont még gáz az az ütközés, nyomtunk egy race-t és össze vissza repkedtek a kocsik a levegőben az első kanyar után, ezen még van mit dolgozniuk.
  • lac coo
    WSGT...hagyjuk már :DDDDD 50 éve készül ! :)
  • Debilon
    az is egy megoldás, csak én nem használom egyáltalán, minden game ugyanazzal a beállítással fut

de hogy miért csak rf2-vel indul azt nem értem :)
  • Szabi #5887
    én hagyom hogy gépinduláskor elinduljon :)

#5886: WSGT(2) és sok más mód már alapból rF2-re készül évek óta, modellek stb rég kész vannak brutál kidolgozással. fizikát és egyebeket tesztelgetnek, viszont a kinézetet és egyéb apróságokat csak a véglegesre fejezik be :)
  • lac coo
    Úgy legyen ....De egy normális mód nem egy hét alatt készül el, szóval idén már nem számítok semmi jóra :)
  • Debilon
    van valami tippje valakinek, hogy amikor indítom a game-t, akkor a logitech profiler ne induljon el automatikusan? csak az rF2-nél van ez, és zavaró, mert rF2-t leteszi tálcára emiatt

profiler beállításai között semmi beállítást nem találtam erre vonatkozólag
  • Szabi #5884
    mindenki arra vár hogy "végleges" legyen a játék, amíg hetente teljesen megváltozik az autók grafikai része, nem akar senki fölöslegesen hetente hozzáigazítani mindent a frissítéshez, a fejlesztők és a modderek se..

viszont már megjelent a Demó, szóval hamarosan talán jön a "végleges" játékverzió is.. a fejlesztőknek sok-sok liszenszt szereztek amit hamarosan elkezdhetnek csinálni és folyamatos tárgyalások vannak az új liszenszekért, a modderek is várják hogy befejezhessék a modjaikat.. úgyhogy lesz itt tartalom bőven :)
  • lac coo
    Felőlem tolhatnának kamu autókat is bele, de a paletta nagyon szegényes ....
  • Alexease
    Sajnos a gyari tartalomban nem tudjak mindenkinek az igenyet teljesen kielegiteni;DDD

Otszor ennyi kellene bele, hogy mindenki azt mondhassa, hogy most mar megfelel.
    De akkor sem lenne jo. Mert ha lenne benne 1-1 WTCC/F1/GT/NASCAR/stb auto, akkor az a gond, hogy miert nincs benne az osszes autotipus, osszes pilota, osszes palya:D

A modolas megyeget, de amig ennyire felkesz (volt) az rF2 nem eroltettek.
    De most mar foleg/remelhetoleg nem olyan lesz mint az rF1-ben volt, hogy mindenhonnan ozonlottek a konvertek, 5-10 eves programokbol. Valszeg tized annyi lesz, de remelhetoleg uj, friss, felujitott, korrektebb.

Auto meg nincs hozza, az teny, de palyabol azert mar van 5–10 teljesen jol hasznalhato. Az rF1-hez talan 3 honap volt, amire megjelent az elso palya. Ehhez is kell legalabb fel ev, amire beindul rendesen a dolog.
  • lac coo
    Hát nem értek egyet mindenben , az igaz, hogy a következő generációs gépre kell csinálni, de az nem , hogy a mosottszar lowpoly menjen a azon generáción :D Nem mondom, hogy ronda, nyilván vannak rondábbak is, de azért a gépigényhez képest ez nevetséges ....

De mindegy, egyenlőre a tartalom miatt kb vasárnapi játéknak való a játék, sok jel nincs ara , hogy ez változni fog, szóval van még idő gépet venni alá :)
  • Szabi #5880
    szerintem egy új játékot úgy kell csinálni, hogy maximális (full) grafikai beállításokkal egy aktuális erős gépem fusson elviselhetően [természetesen nem gagyi portolásra gondolok hanem részletes modellekre], így 2-3év múlva is lehet még szép, a high graf beállítás illene egy aktuális aránylag erős gépen stabilan szépen fusson, medium 2-4éves erősebb gépeken, low annál régebbi és gyengébb gépeken

nem úgy kell csinálni egy új játékot, hogy a mosott szar lowpoly tartalom fullgrafikán elfusson egy 5éves gyenge gépen..

az én gépemben a proci erős, sok ram van viszont egy 2-3éves nem túl erős vga van még benne, így nem is lepődök meg hogy alacsony az fps-em full grafikán, a többi pályán teljesen jó, de ez a pálya sokkal részletesebb.. na meg a többi pálya már 1.43 ez még csak 1.01 :)
  • lac coo
    Igen néha nekem is megvan ez az érzés ami miatt az egész rF-et hanyagoltam annó.....sokkal sokkal jobb mint az előző, de néha valóban önálló életet él mikor megcsúszik .De már simán jó annyira, vagy nem olyan rossz hogy jókat játszak vele ...
    Nekem leginkább a tartalommal vannak gondjaim... Igazából egy autó van jelenleg ami tetszik, bár ez egyéni szocprobléma ...hogy lassú a motor az meg ilyen, majd 10 év múlva lesz gépem is alá ,bár szerintem egy-két éven belül nem igen várható ide normális moddolás ....
  • b-type
    biztos dolgozni fognak rajta még :)
    Engem jobban aggaszt hogy bizonyos autók nem tetszenek :( Tök sok minden tetszik...pl. a pedál-kormány kezelése nagyon jó szvsz...a Momo pedálproblémájánál nagyon jól jött volna, hogy lehet minimum és maximum értéket láttatni a játékon belül...és a többi is elég egyértelműre sikerült.
    De ami nekem sem az F1C-ben sem az első rFactor-ban nem tetszett, az most is megvan, nem értem az autó mozgását tapadásvesztéskor...nem tudom hogy ez gumi vagy forgáspont, de még mindig nem jó. Na mindegy :)
  • lac coo
    Ez rendben van ???? Nem mondom, hogy nem szép, de legalább jó ronda főleg ilyen gépigényhez ...Ne vicceljünk már ....:)
  • Szabi #5876
    igen, 15 ellenféllel ennyit tud rajtnál a gépem, brutálkidolgozott lett a pálya, mindenki írja hogy 15-20fpsel kevesebbje van itt mint máshol :D

de ez full grafikán még rendjén is van, alacsonyabb pályakidolgozással még nem próbáltam, remélhetőleg úgy már jobb a helyzet :)
  • lac coo
    19 fps? Vagy csak a screenshot miatt ...?
  • Alexease
    Racesim Central FB Likes;)
    18+ !
  • Szabi #5873
    1080p és full minden 8xos élsimítással, online versenyhez majd vissza kell venni egy picit árnyékokból, tükröződésből stb azt simán jó lesz :D

szépen csúszik a vízen.. :)
  • Szabi #5872
  • Alexease
    Az rF2-nek a valodi dinamizmus az ujdonsaga es erossege, ebben egyelore egyedul van. Valoban jo a gumi, gumis erzest ad, es tenyleg folyamatosan valtozik az erzes: melegedes, kopas, gumizodas, napszak, idojaras, palyahofok stb.

Elvileg/allitolag meg a felhoarnyekok (ami melesleg eleg jol nez ki es csak itt mukodik!) is szamitanak (majd) a palyahomersekletben.

Az FFB is jo. A korabbiakhoz kepest eloszor furcsa lehet, de legalabb sikerult eltavolodniuk a regi megszokott modszertol: sebessegtol fuggoen egyre jobban es erosebben kozepre huz, a tapadastol fuggoen neha-neha megszunik, es a hatterben dolgozik a sok kamu razkodas.

Most egy fix ertekre beallitva autonkent valtozik az erzes, gumis-dolgot erezni es kormanymu-szeruseget.

Nem akarom vedeni az rF2-ot, mert lehetne jobb, szebb, gyorsabb es tartalmasabb, de ahogy az ISI_nel irtak, szerintuk most az rF2 szamol a legtobbet szimes szempontbol.
  • GPx8
    Szvsz. ennél a motornál el kell felejteni a 4x nagyobb élsimítást és a max. árnyékokat. Akkor jól fut. Belülről nincs különbség, a replayt (amit én azért szeretnék nézni néha) el kell felejteni...
  • b-type
    én jókat karikázok vele :)
    Tetszik ez a változó tapadás a pályán. Az autónkénti FFB-n nagyot néztem elsőre, de beállítgatva már ez is hasznos, igazából az fps elég sz@r, de olyan pályán megyek ahol jó, a többit meg egyenlőre hanyagolom.
    De ez a 'gumizódás nagyon megéri....kicsi dolgok ezek (bár ez pont nem az), de legalább megszűnik a statikusság. ahogy az rF1-ben jött az este, itt meg változik a pálya..
  • cstibikeee
    Így tesztelik:

Stefano Casillo:
    really really happy about performances.. 57fps on the grid at monza with 16 cars in front, 1680x1050... nvidia 570.
    -----------
    Cstibikeee:
    @KunosStefano settings on max? :)
    ------------
    Stefano Casillo:
    @cstibikeee no I always benchmark at 4x as and aniso without motion blur. First gen i7
  • hrflpitu
    Evvel egyet értek teljesen. Nekem sincs erőművem de azért egy 6 magos procin meg egy 7790 en kéne hasítani ennek a ramaty grafiának. Teljesen élvezhetetlen a játék, mert össze vissza ugrál az fps beérek egy hajtűbe és leesik. Azt se tudom milyen íven megyek... Baromi dühös vagyok hogy kiadtam ennyi pénzt egy sz@rért. Nincs kedvem oda ülni simezni, mert csak lag és low fps vár rám. A többi autós játék meg full grafon fut minden bekapcsolva és simán viszi(csak a fizika arcade). Szóval erősen gondolkodom hogy visszakérem a pénzem. 30 font gyerekek ezért egy kicsit túlzás!!!!!!
  • Totti5
    Rf1 szebb látványt ad összsségében egy CTDP moddal bahrein pályán. Rf2 színkezelése pocsék, teljesen félkész megoldásai vannak, bárhonnan is nézem nem szép és nem jó. Autó modellek gyengék, animációk nincsenek, belső nézet kidolgozása igazából nem mutat túl az rf1 szinten ( csak hogy van dinamikus árnyék ). Füst, eső gyatra. Pályák nem szépek.

IR sem egy teknócsoda, de amit tud, amiből dolgoznak az igényesen össze van szedve és megcsinálva. ACval sem lesz gond, ott is kihasználják a lehetőségeket és egy kellemes IGÉNYES látványt és programot tesznek majd elénk... majd egyszer...

ISI viszont nem hozza a színvonalat és még szarul is fut.

Az más kérdés, hogy mennyire jó a fizika, de hiába ha ilyen low fps pályákat csinálnak ahol nem lehet érdemben élvezni a dolgokat.
  • lac coo
    De az legalább kinéz valahogy :)
  • Alexease
    Valszeg az AC-nal is lesz siras. Most irta valamikor Kunos, hogy sikerult neki feltornaszni az AI-k szamat 20-ra, es mukodik. 1 monitorral tolja, 1680x1050-ben, valszeg izmosabb geppel, motion blur nelkul (plusz ki tudja meg mi van lehuzva), es lehet hogy neki a 30fps jo:D

Valszeg 3 monitorral, full HD-ben, max-on, AI-val, nagy palyan, falra vetit kepet, egyet-egyet olyan ritkan, hogy korbe lehet rajzolni kretaval;)
  • Alexease
    En ugy vagyok az rF2-vel, hogy ha a megjelenes utan 1 evvel talan lesz valami normalisabb gepem, es a kisfejszevel faragnak meg rajta egy keveset, es foleg, ha megjelenik ala nehany normalisabb mod, lesz olyan jol kihasznalhato mint az rF1 volt.

Ennel a programnal nem a MOST szamit, a megjelenes elotti ido, hanem majd a kovetkezo 3-4 ev.
  • Alexease
    Ezt sose fogjak ujrairni:) Max ha ebbol eladnanak 5milliot, es a bevetelbol be tudnanak kuckoni 3-4 evre. Ilyen nem lesz.

Nem tudom itt mennyit eszik a fizika, de szerintem nem azzal van a gond. It tranezesre a render engine van szanaszet drotozva;D

Mar van azert tizen auto es palya hozza (gyari), az mar nem olyan rossz. Talan a veglegesbe meg beletolnak 1-2 meglepetest. Aztan kesobb a tobbit, hasnnloan az rF1-hez, ahogy jonnek a licenszek.
    Ha most letoltod az rF1-et fullban, van benne anyag boven.

Az rF2-nel azert figyelembe kell venni, akarmit is mondanak, ez inkabb egy tech-demo es foleg modding alap.

A most keszulo programok kozul a CARS lesz az, amvel szimes alapokat akarnak es meg elfogadhato jatek tartalmom is lesz benne.
  • lac coo
    Jónak jó, szeretek vele karikázni, de azért igencsak ráférne egy újraírás az enginre.... Most már, így tinikorban :DDD

Azért több mint vicces, hogy ilyen látványhoz nem elég egy I5, 8 g ram, meg egy 6870 ....Tudom,,,fizika... Csak ezzel az a bajom, hogy a proci elalszik közben annyira nem csinál semmit :D

Ahogy mondod: összességében jó a játék ( bár a tartalom egyenlőre nulla, sőt ha ráállnak erre aminőségre még bekapcsolnunk se nagyon kell ...), de fejszén kívül nem igen van ott más szerszám ISI-nél ...:)
  • Alexease
    Azert az elavult grafikatol nagyon messze van;) Foleg ha a szolgaltatasait is belevesszuk. Ossszessegeben eleg jo.

Lehetne hasonlitgatni, de a tobbi most futo program kozul, melyik sokkal jobb, szebb, osszetettebb es gyorsabb? AC, SRW, RRRE, iR, CARS?

Az SRW azonnal kiesik, rF1-light;)
    A CARS-t most irjak, de az se nagyon megy.
    Az AC-n is dolgoznak, de az egyelore semmit nem tud.
    Az RRRE olyan, mint a kicsit kioregedett tenyeres-talpas menyeske, akire rahuztak egy draga gunyat es teleaggadtak bizsuval;)
    Az iR az egyetlen, ami szep lassan, de fejlodik.

Osszessegeben jo lesz ez az rF2:P