19779
  • precise
    mármint 200-an
  • precise
    Egy másik topikban egy napja még profinak és igyényesnek nevezted a fosmasztert, miközben ilyen a cocpit, sőt az általad istenített profi munkának nevezet grid-ben még cockpit nézet sincs úgy hogy 20-an dolgoznak rajta.

autóbelső
  • Szabi #5697
    az ISI ennek pont az ellenkezőjét írja.. :-)

megjelenés után is sok-sok liszenszelt ingyenes tartalmat akarnak kiadni
  • Timbu
    Vagy csak még mindig az az üzleti modelljük, hogy ők adnak egy jó engine-t, a modderek meg majd csinálnak hozzá tartalmat, vagy valaki licenszeli és saját maga készíti el a pályákat/autókat.

Ezért is nem veszem meg. Nincs kedvem több tucat modot végigtúrni (mint az rf1-nél), mire egy normálisat találok. A normális, nem konvertált pálya meg ritka, mint a fehér holló. Inkább megvárom, amíg egy "új Simbinhez" nem kerül a motor.
  • lac coo
    Nem leszek népszerű, de én továbbra is azt mondom, normális texturát és egy picivel részletesebb autóbelsőt csinálni az ISI-nél nem pénz vagy munkaerőhiány kérdése, egyszerűen igénytelenek !!! :)
  • zolee145
    Viszont nem egy játékot csinálnak, tehát a költség azért leosztható több helyre.

Viszont az ISI-nél ha épp egy modellező nem modellez akkor pihen, vagy kávét főz. 3-4 embernél ez belefér, 3-400-nál nem. Szóval ha csak a Grid2 lenne az egyetlen projekt hamar csődbe mennének.
  • precise
    erre van igény, ez éri meg. a kínálat mindig a kereslethez igazodik. A szimeseknek mindig a szar graf jut amit 2 ember hegeszt.
  • Alexease
    Kivancsisagbol osszeszamoltam (uszkve:P) a GRID 2 keszitoit.

Codies:
    - „fokokseg”: ~50db
    - programozo: ~100db
    - atrtist (palya, auto, GUI, sound ect.): ~100db

Kulso ceg (autok, palyak, modellek stb.) ~150db

400 emberrel szamolva, olcson (kulso ceg miatt), csak a ber havi 1600GBP/ember, az 640000 GBP/ho (~1000000$ vagy ~220000000 Ft :P).
  • lac coo

Te nem tudod elvállalni az országház renoválását, de tudsz ott munkát vállalni, a kettő nem ugyanaz....
  • GPx8
    Másrészt meg ha én elvállaom amondjuk az Országház renoválását a két szobafestő-mázoló alkalmazottammal, hiába vagyok a legjobb kőműves és szobafestő, olyan is lesz az eredmény. Akkor bizony tehetek róla, hogy olyat vállaltam, amit nem tudok teljesíteni.
  • GPx8
    Látom nem érted.
    Az állami beruázásoknál gyakran a legvégén olyan cég áll mint kivitelező, akinek nincsenek meg az erőforrásai a munka profi kivitelezésére. Nem a kisválalkozóval vagy a munkással van a baj.
  • lac coo
    Ez mekkora idiotasag ! Ha valami, szar, igyenytelen es meg jo draga is, arrol nyilvan a "legajja" szarszemet becsuletes kisvallakozo vagy munkas tehet .....Fuj......

Codemastersnel biztos a vezerigazgato modellezget, texturazgat, a semmirevalo SMS ferraris fossnal meg biztos az alkalmazottak voltak a gyenge lancszemek....
  • GPx8
    Nem lehet összehasonlítani, mert az állami beruházásokat végül az al-al-al-al-alvállalkozók csinálják meg (itt a vége értelem szerűen a legolcsóbb és leggyengébb láncszem).
  • Alexease
    Igen, ez teny;)
    A legjobb pelda Magyarorszag, ahol neha luxus penzekbol epitenek autopalyat, epuleteket es hidakat, a minoseget pedig nem kell bemutatni senkinek;D
    Igaz, a befektetett penz nagyresze nem epul bele, hanem a magan vagyonokat gyarapitja;D
  • lac coo
    De ha van penz meg nem feltetlenul akarnak igenyesek lenni. :)
  • Alexease
    Mint mindenhez, nem csak a profizmushoz, az igenyesseghez is ido es ember kell, ami penz;) Valszeg Kunos is szivesen lenne igenyes a reszletekben, de gondolom osszesen annyi beveteluk van/lesz, mint a Codies-nal az adminisztrativ reszleg fizetese;DDD

Amugy az alagut jo pelda, mivel az rF2 annyira profi es igenyes, hogy meg ott is esik az eso:DDDDDD OK, Monaco, lepusztult egy kornyek, valszeg beazik, foleg akkor, a 60-as evekben:P
  • lac coo
    En akkor is megemelem a kalapom, persze , alap dolog, hogy a penz, munkaero meglegyen, de higy olyan dolgok kerulnek bele, mint a masik ami nagyon tetszett, hogy alagutba erve leromlik a radioforgalmazas, az mar igenyesseg, nem is profizmus......Legtobb ceg meg akkor legyint ilyen dolgokra, hogy minek ilyennel dolgozni mikor igazabaol a lehetosege megvan .....

Rf2-ben is lehetne szep dolgoket, hogyne, minap neztem valami Riezza kepeket, az is gyonyoru, pedig az meg gmotor2.
  • Alexease
    Ha 100-as nagysagrendben dolgoznak a progin, face/pixel/kodsor szinten van optimalizalva, akkor nagysagrenddel tobb dolgot es latvanyt lehet belezsufolni.

Meg az rF2-hoz is lehet brutal dolgokat csinalni, csak tucatnyi ember kellene 1-1 palyahoz, hogy osszehozzak.
  • lac coo
    Hat de bakker......emeleten hegeszt a munkas egy epulo toronyhozban es potyog lefele a szikra ? :))))
  • Alexease
    Multkor volt egy interju egy Magyar csajjal (Quake gyoztes, utana valamelyik nagy jatekcegnel kisfonok), hogy leadaskor 24/24, igazabol eletforma:P
  • Alexease
    Es ugy megcsinalni, hogy minden platformon mukodjon, skalazhato legyen, centimeterenkent optimalizalva az objectek, texturak, shaderek.

Es bar nem sokat teszteltem, de extra latvanyos (izlesek es pofonok), es ahhoz kepest gyors.
  • precise
    egyszer olvastam valamit, hogy az ilyen nagy cégeknél mi a menete a dolgoknak. Kb rabszolga munka 12 órában, ahhoz képest szaréhugyé . Valamelyik ellen a dolgozók feleségeik is összefogtak, bejárta a játékos sajtót anno.
  • lac coo
    pfff...modellezők szerintem elhunytak végkimerülésben a codinál...egy Barcelonai utcát így megcsinálni .... :)
  • Alexease
    Ezzel tobb problema is van: Ubisoft, only PS4 & XOne, PC none :) Raadasul a realistic nem valoszinu hogy a kezelesre vonatkozik, a GT es a Forza is realistic driving game.

Tippem szerint a tartalomszolgaltatos buliba akarnak becsatlakozni, valami hosszutavo projecttel.
  • Timbu
    Ez egész érdekesen hangzik: The Crew
  • Szabi #5674
    Silvesrtone képek

képek alapján kb 10fps-el fog menni a játék :D
  • lac coo
    Szerintem nem szar, azt tudja amire szánták és azt nagyon ..:)
    Volt idő mikor még én is feketén-fehéren láttam ezt a kérdést, de ma már rájöttem vannak színek is :)
  • bardocz
    Mert ha lefikázod, akkor kapásból jön az, hogy próbáltad? És így elmondhatod, hogy igen, és szar.
  • Fehercsoki
    Azért mert ez jobb mivel a szemembe süt a nap és csillog a pálya és léghajók repkednek a pálya körül meg madarak!!!4444
  • zolee145
    Gondolom mindent ki kell próbálni, hogy az ember tájékozott legyen, és talán történhet néha csoda is. Ezért próbáltam ki a Codi F1-et. Ott éppen elmaradt a csoda, de nem szabad feladni. :D
  • GPx8
    Nem vágom, miért vesződtök ilyen Grid2 -féle szarságokkal, amikor van pl. rF2?
    Azért csak hiányzik a csili-vili meg a sok "puccos" autó?
  • CamelX
    Ez így teljesen jogos, bár nem azt nem látom át hova kell hogy visszatérjenek. Ennyire Need for Speed-es játéka szerintem még nem volt Codemastersnek. Bár hasonlítana annyiban a Shift-re hogy lehessen moddolni a fizikát is! :) bár valószínű hogy az AI úgy is megmaradna NFS style-ba.
  • Alexease
    A Grid1-et, a Shift-ekkel egyutt, a szines fellangolas kozepen jelentettek meg: cockpit nezet, vezetesi es verseny elmeny szimulalasa. Igy kiszakadva a korabbi egyszerubb akciosabb jatekmenetbol, a szinesebb reteg is elbotladozott vele. De azert a kezelest es jatekmenetet foleg gamepad-re kellett optimalizalni, igy szimes szempontbol azert messze voltak a jotol.

A Grid2-nel, mar a bejelentesnel elarultak, hogy visszaternek az akciosabb jatekmenethez, mindent hanyagolnak (cockpit, komolyabb kezeles) ami hatraltatja a szaguldast es a zuzast;P
  • CamelX
    Te elég széles körbe véve jól látod az autós game-k helyzetét. Szerinted a Grid 2 hogy viszonyul a Grid 1-hez? Miért tudtam az elsővel 200h-t játszani ezzel meg 1-et sem? (kormánnyal nézve mind2-t, elsőt 3-féle kormánnyal)
  • lac coo
    Mondjuk a hangokat bárhol szívesen hallanám ...elve van külön motor meg kipufogó hang, de amit a kipufogók kiadnak az valami zseniális !!!!!!
  • lac coo
    Hát ne a menüt nézegesd hanem játsszál vele ! :D
  • Alexease
    Engem annyira idegesitett a rendszere, hogy nem birtam, torolnom kellett;)
    Pedig az auto/palya/hangulat miatt en is elbohockodtam volna vele nehany napig.
  • lac coo
    Én el leszek vele egy pár napig...
    Éjjel a tűzijáték hangja isteni ! :)
  • zolee145
    Gyári fizika fájlokhoz hogyan juthatok hozzá? Ami van a tools mappában mas2 az nem igazán akarja kicsomagolni. Így viszont elég nehéz lesz összehasonlítani a változásokat az rF1-hez képest.
    Leginkább a Formula2 engine fájl érdekelne (kíváncsi vagyok hogyan működik a turbó), de a többi is.
  • Alexease
    Net-en mar megint nincs otthon (:P), de munkahelyrol megoldottam a GRID2 demot:D

Azt kaptam amire szamitottam. Profi, gyors az engine, meg a regi gepemen is max-on megy. Az rF2 high-on hatareset, a CARS, ami Codies-szeru engine-t szeretne, egyelore szinte hasznalhatatlan (>40fps), raadasul Low-ban, vagyis grafikaban, ami az erossege lenne, egyelore meg hatranyban is van (szinte rF1 szint:P).

Es a Grid2 szep, latvanyos, csicsa, persze ez szubjektiv es koncepcio kerdese, de profi amit kihoztak belole.

Az autok kezelese olyan amilyen, ahhoz a programhoz tokeletes. Inkabb arkad mint simcade;) De legalabb nem buta.

Az autok, a hangulat, a latvany es a palyak miatt meg eldemoznek vele, de sajnos a koncepcio miatt szamomra ez kifejezetten idegesito: jatekmenet, menuk, pocogtettos menukezeles, agyrem nenustruktura stb. Konzolosnak gamepad-hez talan jo, de szimes szempontbol, meg kompromisszummal is 5 perc utan eretvagok magamon.