19779
  • Alexease
    Az ATI-kat nem ismerem, azt korabban csak ceges gepekbe hasznaltuk, tucatszam, egyszeruen az ara miatt;P

De szerintem ugyanaz lehet az uzletpolitika, mint az nV-nel. Evente, generacionkent max 25-30%-ot no a teljesitmeny es a tudas. Ezert en korabban 2 generacionkent vettem kartyat, es csak paros sorszamut (azok voltak a friss fejlesztesek, nem a tunningolt, gyorsitott variaciok;P).

Es ha egy generacion belul elerheto volt az alap-kozepes-gyors-top-csucs-extra, akkor az elmult majd 20 ev 3D videokartya orulet alapjan, mindig a top volt az ertelmes valasztas hosszutavra. Persze az dragabb, sporolosabb, de mindig megerte.
  • Adam Jonas
    Jogos :)

Most úgy tervezem egyébként, hogy amit most újítok, azt szeretném a köv. 2-3 évben használni, szóval addig nem igazán akarnék hozzányúlni a géphez, ha nem muszáj. A váltáson azért gondolkodtam el, mert pl. korábbi Catalyst driverekkel voltak gondjaim, főleg rF2 alatt (egyik 12.x-es driverrel sem futott akadásmentesen, a magas (80-100) FPS ellenére, ráadásul az idei első Catalyst sem volt jó még, viszont a legutóbbi (13.4) driver már rendesen végzi a dolgát - csak ki tudja, meddig lesz jó megint a Catalyst.
  • Alexease
    User-ben ne bizzal:) Aki egyertelmuen nyomul, kepes hozzaszolni, fontosnak tartja, az nagyreszt elfogult.

Termszetesen a proci gyarto (nVidia vs. ATI) teszt utan, a valasztasnal sokat szamithat a kartya gyarto is!

En mindig „referencia” kartyat vettem, kizarolag Asus-t, ami sose akcios es 5-10%-kal dragabb az atlagnal, foleg az akciosnal.

Hiaba jo a proci (barmelyik), a katyaepites legalabb 70%-kal befolyasoljak a vegerdmenyt. Es ezt elsosorban NEM sebessegre kell erteni, hanem megbizhato, hosszutavu mukodesre.

Mert hiaba gyorsabb es meg olcsobb is valami 5-20%-kal, ha maceras a meghajtasa/kompatibilitasa/minosege/megbizhatosaga, es fel ev utan el kezdenek elhalni benne az alkatreszek:)
  • lac coo
    Szerintem nekem az ati kártya miatt olyan döglött, a hdr rF2 alatt, nulla kontraszt ....
  • Adam Jonas
    Próbáltam keresni, igaz, eddig főleg úgy kerestem teszteket, ahol benne van a jelenlegi VGA kártyám is, a HD5830. Amiket néztem főleg nV-ből, az a GTX 650 Ti BOOST, meg a GTX660. Előbbit olyan 48 körül már lehet kapni, utóbbit akciósan 52-54 körül is lehet már találni. A mostanit azt eladnám, sztem ~20k körül el is kelne.

IPon-on néztem a hsz-eket, ott kb. mindegyik GF karihoz oda volt írva, hogy csakazATI :D
  • Alexease
    Az ATI divatkartya lett, es korabban valoban sokkal jobb volt az ar/ertek aranya. Ma mart nem olyan egyertelmu a dolog. Es persze azt sem szoktak reklamozni, hogy mennyi problema volt/van vele (korabban foleg driverek, kompatibilitas - akarhogy nezzuk, az nV-nel vannak a „szabvanyok”).

Nekem a Voodoo-k ota csak nV van, azota kivesz, betesz (akar ugyanaz a rendszer es driver), es program indit;)
    De en nem szamitok, mert keves programot hasznalok, es nalam amugy is karban van tartva a rendszer, sosincs gondom (1 gep, 1 install, 4-5 ev hiba nelkul - kiveve a mostani, amiben meghalt az alaplap:P).

De ugy is a penz szamit, te dontesz. Nezz utana nyers teszteknek, szamolgass, aztan annyi. Szerintem max 5% kulonbseg lehet...
    Ha userektol erdeklodsz, nagyreszt ugy is csak elfogult valaszokat kapsz, nagyreszt ATI-t.
  • Adam Jonas
    Alapvetően nV-t akartam, de eddig mindenkitől azt hallom, hogy jobb az ATI.

• Dietrich
    márkahűség dönt nálad vagy az ár/érték arány?
    mert ha az utóbbi ATI-t vegyél...
  • Fehercsoki
    Elsősorban nem a VGA számít, de ugyanazért a pénzért erősebb ati kártyát kapsz.
  • Adam Jonas
    Nagyságrendileg az tudható, hogy jelenleg ATI-n vagy nVidia-n fut jobban az rF2? Csak azért kérdezem, mert gépfejlesztés előtt állok, s akkor olyan irányba fejlesztenék, amivel ez jól menne. :)
  • lac coo
    7.-bol kell indulni vegig hegynek felfele ! :))
  • Adam Jonas
    Most raktam újra, s a berakott RFMOD-ok mennek, RFCMP-k közül a pályákat jeleníti meg még, csak az autókat nem.
  • Ulvar
    5 mérföldön keresztül mész egyenesen menet közbeni pilótacserével.
  • Alexease
    Es akkor milyen az endurance drag-race ?!:)
  • Dietrich
    nem hallottál még sprint endurance futamokról? :D
  • Zsoltee_a_bator
    Ay mod manager irja, hogy melyik konyvtarral dolgozik. Nezd meg, hogy stimmel-e. Nalam pl beragadt a regi folder egy ujrainstallaskor.
  • Adam Jonas
    Hali!

Ma újra feltettem az rF2-t, build218-ra frissítés, stb. Viszont hiába töltöttem le és tettem be a Packages mappába az új *.rfcmp kiterjesztésű modokat (Corvette, Marussia), nem látja a játék, installálni meg megint nem tudom, mert nem modként, hanem komponensként érzékeli.

Valakinek van valamilyen ötlete, hogy mit csinálhattam rosszul?
  • lac coo
    Egy shader: .

• Nightt
    Az jo, a 45. percre mar eleri az uzemi hofokot a kemenyebbik keverek
  • Szabi #5720
    5től 45percig állithato :D
  • Nightt
    Ez aztan az ienyes fizika
    5 perces endurance... az igen
  • precise
    Ne legyé' má' looser. Az igazi gamerek csak AAA címekkel játszanak.

Most toltam egy Endurance futamot Grid 2-ben. Mind a 9 ellenfelem legyőztem az 5 perces Endurance futamon (ahol 3 perctől vissza számlált valami paraszt rádión ami recsegett volna ha lett volna alagút mert ez AAA cím), pedig az utolsó helyről indultam !!!
  • Norbi1990
    Endurance bajnokság
  • Szabi #5716
    nincs, se árnyék, se tükröződés se bármi egyéb effekt :D
  • Timbu
    Szerintem elég lehangoló ez a belső. Ennyire két színből álló műszerfalat utoljára az EGA korszakban láttam.
  • Szabi #5714
    szépen kidolgozott kívül-belül, de a tükröződések még nem tökéletesek :D

a vezetési élmény nagyon jó, csodaszépen fekszi a kanyarokat, az autó mozgása hihetőnek tűnik :)

és végre utcai autó, de 2000ft-ot nem ér meg az M5ös így se :DD
  • Szabi #5713
    ingyenes 2010-es BMW Z4
    5 eurós 2012-es Gemballa Mistrale
    7 eurós 2012-es BMW M5
  • lac coo
    szerintem nem értem. :)
    Nekiállok texturázni, van egy alap shaderem, amiben van pár csatorna,amit használni tudok szűrésekre ( tükröződés, shine, stb..) abból olyan anyagot gyártok amit akarok legyen az fényes polirozott műanyag, vagy rücskös beton .
  • Alexease
    Azert kell tobb, mert sokkal korrektebb tud lenni a megjelenites, egyertelmubb az anyagok kozti kulonbseg, egyszerubb es egysegesebb a tartalomgyartas.
    Raadasul, ha shaderenkent (anyagonkent) van optmalizalva, meg gyorsabb is tud lenne.

Miert szamoljon vegig egy 200 programsoros scriptet az engine, ha csak a tizede van kihasznalva. Pl. ha extra multi-textura shader (4-5 textura, 3-4 effekt csatorna) van rahuzva egy gyokketto objectre (1 textura), ugy hogy a tobbi csatornaja NULL.

De epitkezni is egyszerubb: van egy oszlop modelled, kivalasztod az Acel_A vagy a Krom_B shader-t, betoltod a kotelezo texturat (map+bump), aztan a tobbi beallitast mar az anyag tartalmazza (fenyesseg, fenyszoras, csucsfeny, tukrozodes, fenytores, arnyekfogadas stb.).

Persze meg lehet oldani AC szinten is, ami meg jol is nez ki:) De 2013-ban, hosszutavon, nem biztos hogy ez a tokeletes megoldas:P
  • lac coo
    De minek is több ? :) Jelek szerint kiválóan meg lehet oldani annyiból is ....
  • Alexease
    Kivancsisagbol kibontottam a CARS shadereket, csak a DX9-et: 2993db (ketezerkilencszaz-kilencvenharom :D).
  • Alexease
    Ott van jo/rossz peldanak az AC.
    Van 1db jol kidolgozott auto kulso shader (szepen csillog), es 1db altalanos autobelso:) Inkabb csak reszletesek az objectek es a texturak, ennyi:/
    Aztan van 1-1db aszfalt, fu, szelvedo es itt a vege:D
  • Alexease
    Es nalam NINCS max-on a program, nem birja a gepem;)
    Kissebb felbontas, minden AA OFF, kozepes arnyek stb.
  • Alexease
    Kepek;)
    Szerintem nincs veluk gond, a celnak boven megfelelnek (foleg mozgasban, versenyben). Ez szim, nem screenshot generator vagy photomode driving game:DD

A legnagyobb gond, hogy minden textura (anyag) „egyforma”. Mind lapos, hasonlo tulajdonsagokkal. A dinamikus feny/arnyek (rF2) sokat javit rajta, de attol fuggetlenul sokszor tunik rajzfilmesnek.

Szinte alig kulonbozik a ragyas, tompa fenyu gumi, a csillogo, tukrozodo, fenyes femalkatresztol.

A sokszor agyon szidott AAA-tipusu es latvanyjatekok ezekben profik, sokszor ugy, hogy menetkozben meg egyszerubb es kisebb modelleket es texturakat tudnak hasznalni, es meg gyorsabbak is. Plusz korrekttul kidolgozott post-process.

• Alexease
    Szerintem a gyari ISI autopknal es palyaknal nincs (nagy) gond a texturakkal es a modellek reszletessegevel. Persze a CARS photomode cuccoktol elmarad, de az mar a felesleges kategoria;)
    Szerintem az utolso verzios auto es palyak mar a boven jo kategoriaban vannak, es osszessegeben meg gyors is.

Az ISI-nel inkabb a render engine-nel vannak gondok. Alaphelyzetben az sem rossz, foleg a dinamika miatt, de a problema az, hogy meg mindig csak modding alanak jo.
    Lehet vele jot csinalni, de ismeret, tudas, tapasztalat, turelem es ido kell hozza.

Olyan szinten kellene osszedrotozni a dolgokat, mint a CARS engine-ben. Minden anyagtipushoz legyartani es kikiserletezni az osszes eloregyartott shadert es tulajdonsagait (feny fogadas-szoras-csillogas, tukrozodes stb): vas, chrome, alu, fenyes-matt, muanyag, fa, bor, gumi, uveg, tucatnyi uttipus stb.

Ha meg lenne az eloregyartott csomag, a modderek es a ISI sem tudna hibazni, nagysagrenddel gyorsabb, egyszerubb lenne a munka, es szebb lenne a vegeredmeny.

Jelenleg nincsenek ilyen csomagok, csak a szokasos alap cuccok, aminek amugy is kerdeses a minosege. Persze ezekbol is lehet barkacsolni, de nem egyszeru es nem lesz ket egyforma vegeredmeny (meg az ISI-nel sem).

Az eloregyartott csomagokat kesobb lehet javitani, update-elni, ami minden MOD-nal automatikus valtozas/javulas lenne.

Persze shadereket most is lehet (allitolag) gyartani, az is modolhato, de azt max egy fizetos ceg fogja megcsinalni (ha lesz egyaltalan olyan).
  • lac coo
    Mondjuk mostanaban tenyleg egeszen eloremaszok odaig... ! :)
  • Szabi #5703
    ülj ki az ablakba :DD
  • lac coo
    De ki latja az ulesket normal hasznalat kozben ? :) rfben meg az autu hatulja is le van vagva, ha mar igy nezzuk a dolgot, de ne igy nezzuk ! Rf2-ben igenis bantoan hanyag munka a fulke......
  • precise
    hát más az elképzelésünk a jó kidolgozásról. illetve az is látszik, hogy autónként változó a minőség. De ismétlem nekem ezzel nincs gondom, csak ahogy mondtam ez a nagy AAA szöveg elég necces.

Hogy miről beszélek? Linkeltem bejegyzést amiben van egy video amin az látszik, hogy az autó ülése 2 polygon.
  • lac coo
    Sőt az autó alja is ronda GRID2-ben ....!

( Miről beszélsz ??? ) :D