19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Nalam is ez van, sokeves gep, es megis „hasznalhato”. Es az valoban korrekt, hogy napszak es idojaras valtozasra nem igazan esik az fps. Sot meg az AI-ra sem reagal agyverzessel.
A CARS-ban ha bekapcsolom a felhoket, az idojarast vagy beteszek egy-egy AI-t, azonnal meghal. -
Nekem jelenleg sincs bajom a látvánnyal. Persze nem dx11-es, de azért nem rossz. Időjárás vagy napszak változásra sem esik nálam az fps, szóval nincs gond vele. Pedig nem mai gép, lenne mit fejleszteni.:) -
En csak HDR-rel hasznaltam eddig, mivel nem vettem eszre sebesseg csokkenest. Es azert ugy jobban nez ki, dinamikusabb a latvany.
A legnagyobb gondja az egesznek, hogy nem tunik egysegesnek a latvany, palyankent valtozik.
Multkor mar hosszabban irtam, hogy sokkal egyszerubb lenne a helyzet, ha legyartananak tobb tucat shadert a kulonfele anyagokra, azt hasznalnak mindenhol, es egy-egy update utan azonosan valtozhatna minden.
Persze a mostani rendszer a modolas miatt van. Van 1-1 tipusu shader (igazabol 92db:P), es mindenki azt valassza az anyagahoz es ugy allitja be, ahogy neki tetszik (tukrozodes, fenyesseg, csillogas, arnyekolas, szinezes stb).
A gyari palyak talan meg egysegesek lesznek, de a modoltaknak komoly elteresek lehetnek.
Talan lehetett volna ezt is, a HDR-hez hasonloan, kulso allitasokkal szabalyozni, es profil csoportokba menteni. Legalabb lennenek gyari profilok: uvegek, aszfaltok, betonok, fuvek, homokok, guminyomok stb. A modderek ezekt modositanak, es ha valakinek nem tetszik, atmasolja a gyarit vagy barmelyik masikat a palya konyvtaraba (hasonloan a mostani HDR megoldashoz).
Persze ettol fuggetlenul megmaradhatna a shader modding, de akkor azt is exportalhatna a devkit egy kulso szoveges scriptbe.
Remelhetoleg azert elobb-utobb osszehoznak egy latvanyosabb, normalisabb shader-beallitas csomagot, az ISI egysegesiti a sajatjat es a modderek raalnak valami jobb, hasznalhatobb tutira. -
Nálam a HDR bekapcsolás után lettek rendes árnyékok, addig csak ilyen elcseszett kis sötétedés volt a kocsik alatt. Plusz a HDR miatt eltűnt a nappali fény az útról, szóval ha felkapcsolom a lámpát nappal akkor semmi nem történik, de ahogy besötétedik már látszik az úton a lámpa fénye. Ez persze így rendben is van.
A legutóbbi frissítés óta - ami nálam 2 nappal ezelőtt volt, szóval már nyilván mindenki megfigyelte :D - azt vettem észre, hogy a gumizott rész jobban fénylik mint a gumizatlan aszfalt, így pl ha szemből süt a nap nem látszik a felgumizás. Tulajdonképpen ez is reális, viszont akinek a féktávhoz a gumizás volt az irányadó az most kereshet a pályán új viszonyítási pontokat. -
Igen, mindig sikerul valamit szetallitani:)
De koben kiderult, hogy nem bug, hanem en vagyok a bena. Low beallitason nem csak az automodelt csokkenti, hanem az arnyekukat is kikapcsolja:)
De felteve mediumra, semmit nem lassul a dolog, es ugy mar van arnyekuk;P
-
GPx8 #5934 Neked ez a mániád, hogy hülye időpontokat állítasz be... 
Amúgy szerintem is ez most a legjobban "vezethető" sim. Az új F2-es autó nagyon tetszik. -
Sebaj, vezetni jó ! :)
-
Az arnyek valszeg bug-os. Sikerult tul koraira allitani az idopontot, szionte vizszintesen sut a nap, valszeg ilyenkor valamit mar nem szamol (elvileg van ra allitas hogy kekkora beesesi szogik szamolja).
Az osszes multi atlatszosag is bugzik, amikor tobb uveg, tukrozodes, fust stb latszik egymason. -
némi árnyék azért jól jönne az autóknál :) a szélvédő viszont buli, varázsüvegből van :)) -
De, ahhoz kepest, hogy mikori a gepem, igaz kicsit butitva a grafika, de hozza a fix 60fps-t. Es szerintem nem is olyan ronda: #5919.
Silverstone valoban feltunoen lassu, de valszeg kicsit felkesz es bugos (foleg, hogy a masik ket nomvonal is meg hianyzik). Kikapcsolva a palya tukrozodest, lazan meg van a 60fps.
Sot, az ISI tud valamit, mert 6 AI-t berakva (igaz, LOW-ban), nullat csokken az fps:D
Es sot-sot (:D), meg felvenni is tudok realtime, es csak 50fps-re hullik le a sebesseg. Azert ez eleg jo:)
-
Jo lett ez az auto, tetszik! Autonkent beallitva rendesen a kormanyt, es feljebb veve az FFB erzekenyseget, abszolut semmi bajom a progival. Elvileg most a legjobb cucc:)
Leszamitva, hogy kellene egy uj gep a regi helyett:D -
hrflpitu #5928 crossfire-t kezeli a a játék? annyira élvezhetetlen ez így.... -
Mentem pár kört Silverstone-ban a 370Z-vel. Csúnya, meg lassú, meg mittudomén, oké... de ez valami iszonyat jó. :D Amúgy egész emberi tempóban fut, és nekem tetszik is a pálya kinézete, de a lényeg a vezetés. Valamit talán az esős fizikán is csiszoltak, mert sokkal jobbnak éreztem mint eddig, de szárazon is nagyon élvezetes.

Majd tesztelem F1 géppel is, de jelen állás szerint ha csak a Nissan lenne azzal is el lennék egy ideig. -
Williams JPH1B 1.41
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Changelog:
Added 2 remaining drivers that participated in the Formula 2 2012 championship.
Mathéo Tuscher driver talent file and veh names did not match (thus loading default driver talent properties).
#14 Livery painting outlines removed.
#15 missing number and logo added to livery.
#27 added missing driver. With family wholesome livery.
Front wing end-plates are now detachable, along with some minor damage tweaks.
AI tweaks.
Small Camera tweaks.
Sounds have been tweaked, more specifically there are new more appropriate turbo dump sounds, and various tweaks to volumes and attenuations for certain samples. Also now using separate internal vs external attenuation for opponent vehicles (as made available from build 218+).
Low downforce (Monza spec) configuration now available (as an upgrade), including taller 6th ratio.
Front Ride Height now adjustable in 0.5mm increments.
Tyre pressure adjustable ranges now more accurate, and also set on a per track basis (assuming it's referenced correctly).
Accurate per track baseline setup.
Redesigned tyres from scratch (does not mean the car will feel completely different).
- Inclusive of build 146+ tyre wear and degradation.
Minor engine power curve fix and slight reduction in engine braking.
Aerodynamic tweaks to maintain a more accurate balance when using settings in between minimum and maximum values. Also slight increase to drag when running super low ride heights.
Graphics
Minor LOD distance tweaks.
Updated to latest spec shaders.
Updated to use latest rF2 driver model. -
Debilon #5925 igen az nekem sincs bejelölve, nem is indul a géppel, és mégis, ha rf2 indul akkor a profiler is, de már megoldódott, mert profiler uninstall lett, amúgy sem használtam semmire -
kicsit régen íródott...
én a driver telepítés után kilövöm a profilert azzal, hogy Opciók--Global profiler settingsbe, kiveszem a pipát a "Start Profiler at system startup" elöl. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Kecsa01 #5922 Sziasztok! Lenne egy kurva nagy problémám. Az rF2 csak az integrált karit használja. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom úgy beállítani a gépem, hogy az Nvidia karimat használja az rF2? Mert így elég kevés az FPS integráltal. Előre is köszönöm a válaszokat. -
a végén az esti rész nagyon hangulatos :D -
Nekem nem ilyen, teljesen kontraszttalan az egész, semmi fény nincs benne... volt build mikor jó volt, de most nem az, bár lehet csak ati kártya nem szereti .így még shoton elmegy, de mozgásban nekem nem tetszik :
-
Kepek;)
Szerintem nem ronda, pedig nincs max-on. OK, reces, de en recetlenitot nem hasznalok:DDD Ha lenne normalisabb HDR, es mukodne a postprocess (majd lesz, allitas mar van ra), akkor igeny szerint lehet majd szep is.
-
Silverstone.
A Config.ini-ben beallitottam a min/max felbontast a hasznaltra (nem tudom szamit-e, kulon nem neztem, de regen mintha lett volna vele anomalia), es kikapcsoltam az aszfalt es a kornyezeti tukrozodest, es 40fps helyett fix 60fps van, meg videot is fel tudok venni;) Persze egyedul, AI nelkul, de korozgetni tokeletes.
Amugy is szivat az EVE F1 auto beallitasa, mindent jol erezni, de nem tudok osszerakni egy normalisat:P
-
Hivatalosan egyik sim keszito sem mondta, hogy nem szamit a grafika, nem fontos, nem szeretnenek szepet, latvanyosat csinalni.
Azert olyanok amilyenek, mert ezeket kis csapatok, szinte nulla hatterrel keszitik. Egy-ketto vagy tizen emberrel nem lehet csodat tenni.
A legjellemzobb Kunos az AC-nal, amikor Twittelte, hogy focinezes kozben, felinstall egy gepet Win8.1-gyel, es gondolom megnezni, hogy megy rajta a zsir uj fejlesztese:))) O az egyetlen programozo, mindent o csinal: fizika, grafika, hang, kontrollerek, optimalizalas.
Valszeg o is szeretne AAA kinezetu, tartalmu, hangulatu programot kesziteni (az autoreszletesseg es tukrozodes mar megvan:DDD), de ahhoz kellene temakoronkent 2-3 profi, arra szakosodott, tapasztalt programozo.
Az iR-nek is azert megy jobban (leszamitva, hogy kicsivel tobb penzuk van:P), mert Kaemmeren kivul vannak meg emberek (nem tucatjaval, csak 1-1 erre-arra), igy o nyugodtan hegesztheti a gumit-fizikat.
Ezek a szimek nagyreszt olyanok, mint regen a telek-hazakat barkacsolo szakik. Mindent megcsinaltak „profin” (komuves munka, viz-villany-gaz-asztalos-stb.), jo volt, szep volt, mukodott meg minden, de voltak benne vicces dolgok;D
-
Nekem két nagy bajom van . a hdr elég hadilábon áll, azt piszkálgatják is oda-vissza de kb semmire való, illetve az ffb-ben azok a fránya rángatások ... -
OK! Én pedig azt próbálom leírni, hogy egy szimulátorban a realisztikus megjelenítés legalább olyan fontos mint az autók viselkedése, hiszen ugyan olyan fontos lenne elhitetni egy helyszínt mint mint az autót amivel versenyzel. Tehát ismétlem, ha csak az egészből egy fél van szimulálva, akkor ennyi erővel a GRID2 is szimulátor, mert az rF2 vel ellentétben, sokkal-sokkal jobbal szemlélteti a környezetet, ami által a játékos sokkal jobban bele tudja élni oda magát! -
számomra a grafikában egy fontos volt, hogy végre érjen valamit az élsimiátás, tökéletesen működik! minden más csak extra csicsa :D -
Persze, azért mert tudatában vagy annak és elfogadod, hogy nem várhatsz többet egy 8 éves programtól, de az én mondanivalóm az, hogy sokan képesek szó nélkül elfogadni egy 8 évvel később megjelenő SIM-et nem sokkal szebb küllemmel, csak azért mert a SIM kategóriát képviseli és így már minden elfogadható. Az rF2 egyik nagy újítását, a dinamikus tükröződést, a 13 éves Colin McRae is tudta már és akkor hol van az a közhely, hogy a számítástechnika fejlődésében a hónapok is számítanak. Ez már az első rész megjelenésekor is nagy hiányosság volt, most 8 évvel később meg örüljünk neki, hogy sikerült bele barkácsolni, nem kevés frame kimaradással? Ugan már. De hiszen nem számít mert SIM! Nem debár? Ennyi erővel a vér SIM-esek tologathatnának veszettül jó autószimulációval ellátott kockákat is, hiszen a grafika nem számít! -
biztos velem van a gond, de egy GT Legendsel is teljesen jól elvagyok így 2013ban is, pedig az aztán már tényleg távol van a széptől.. :D -
Én nem akarok állást foglalni, afelől, hogy az rF2 grafikailag szép e vagy csúnya, de azt a nézetet messzemenőleg elítélem, hogy egy SIM-nek nem kell szépnek lennie, mert nem az a lényeg. Sok évvel ez előtt valaki ezt kitalálta és hangoztatta, é az óta azt fújja minden SIM b*zi és álb*zi, már bocs. Ha már szimulátorról beszélünk akkor legalább olyan fontos lenne a realisztikus környezet szimulálása is mint egy egy autó viselkedéséjé. Bizonyos szempontból akkor a GRID2 és az F1 sorozat is szimulátorok, mivel azok sokkal realisztikusabbak megjelenítési szempontból mint az rF2, sőt utóbbi még a változókat is próbálja skriptek segítségével "szimulálni". Nem tudom, hogy minden magát SIM-esnek képzelő játékosnak miért kell azt vallania, hogy a megjelenítés nem számít. Ez egy nagy BAROMSÁG!!! -
Jah, ennyit tudnak, ennyire van kapacitás, Nagy bajom nincs vele, csak ne mondja senki, hogy nem így van :D
-
Sztem sem ronda.
Csak dolgozni kell vele. rF1 is ilyen volt mikor kijött aztán jöttek a javítások, de emlékszem mikor online rárefiztem valakire és az a nyakába kapott -10fps-t a meglévő 30-ból.
Sztem sok munka van benne, egész jó az AI...lehet bármit mondani én szeretem az AI-t, nem vágja a pályát, nem trükközik a progival, a nézetekkel ...és tetszik neki az a pálya amin én akarok menni.
De jó a pálya és a gumikopás-melegedés, ez jobb mint az első részben jóval, sok jó részlet van benne.
A grafika meg kovácsolódni fog az ziher, több mindennek kell működnie mint az előző részben, és nyilván ennek ára van.
...
De azért aktíváltam a NetKarPro-t az Assetto Corsa miatt, hátbzzz az még mindig nagyon jó :)
Itt sem rossz a kicsi Clio, egész élvezet vele menni, ...de az 500-s Fiat-l jobb. éspont.
-
Ennyit tudnak, az rF1 is lassu volt amikor megjelent, nem lehet mindenki profi:DDDD
De egyelore egyedul vannak a piacon (bar ez is meg keszul), a tobbiek (CARS, AC) messzebb vannak a megjelenestol.
Igazabol csak akkor lehet majd hasonlitgatni (kinezet vs. fps), ha a masik ketto is megjelent, es hasonlo szolgaltatasokkal birnak mint az rF2.
Addig mihez kepest lassu az rF2?!:)
Az iR-hez? Nehez lenne hasonlitani, mivel abban meg statikus bevilagitas van (nulla napszak), 1db hatterkep az eg, se idojaras, se realroad, se AI...
Az rF1/SRW/nKP/LFS csapathoz mar felesleges lenne, az RRRE meg egyelore felejtos. -
A Grid2 eppen ennek az elletete. Nagy ceg kovacsolja, profin van osszerakva, extra latvanyos es hangulatos (hogy mennyire szep az most szubjektiv:P), es ahhoz kepest nagyon gyors.
De szamomra teljesen hasznalhatatlan, meg ingyen sem kellene:P
Nem is erdemes hasonlitgatni oket, mert teljesen mas vilag a ketto. -
Laceee #5906 A grafikához mérten gyenge futásra van panasz.... -
Nem tudom miért vagytok így kiakadva a grafikára, egy szimulátorba szerintem teljesen jó. Nekem kifejezetten tetszik, nem várok el tőle egy Grid2 szintet, mert itt nem a grafikán van a hangsúly. Persze még lehet rajta optimalizálni, amit reméljük meg is tesznek, de ugye ez még mindig nem a végleges verzió. -
Gerdai #5904 Csak kínlódnak vele, de nem szépül stb.. Nem is fog már szebb lenni. Ha eddig nem csinálták meg jól a grafikát, akkor nem is fogják. -
A szep es csunya teljesen szubjektiv. Ha neked az SRW sokkal szebb, neked jobban tetszik, elfogadom, semmi kozom hozza;) -
Gerdai #5902 Baszhatod te a dinamikus bevilágítást.. Akármit is is mondasz, de akkor is a legrondább az rF2. -
Többször mondtam már hogy az igényesség nem pénz és nem is erőforrás kérdése! Egyszerűen hozáállásé, tudásé, akarásé.
Rfactor 2ben semmi nincs meg. Graf motor lassú, bugos, ami benn evan az sincs kidolgozva, sem megcsinálva igényesen, még ezen a szinten sem. Oda van valami hányva ami valahogy összeáll hogy legalább játszani lehessen vele és működjön a fizika.
Ennyi pénzért ez édes kevés.
Érdekes hogy fix 60fps mellett sem folyamatos a kép, más játékokhoz képest zavaró... ezek mind mind olyan dolgok amitől az ember nem szívesen ül le elé. Rfactor 1nél is el lett ez játszva, itt is, és most rosszabb a helyzet. Nem vagyok én örök élető hogy várjam a csodát hogy majd 5 év múlva valahogy összeáll ( de hogy a fenébe állna össze ha már most 1 generációval el van avulva ). Mindig csak várni, hitegetni, majd jó lesz egyszer, majd talén jó lesz egyszer... én ebbe már nem hiszek. Nem lehet 10 évig ellőni ugyan azt. -
Akinek nem tetszik valami miatt az rF2, azt azert vegye szmaitasba, hogy ez nem az a program, nem az a koncepcio, amit elindit, kap egy csomo autot es palyat, tokeletes koritest, aztan a jol megszokott, jatekosra eroltetett stilussal tekergetheti is.
Ezt piszkalni kell, ez a lenyege, celja es ertelme, ezert szeretjuk:D