19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
-
Debilon #5778 ja, van új build :) -
vízfüggönyből visszavettek, így már hihetőnek tűnik :)
-
XXgamer #5776 Köszi, akkor a vga-ra megyek. -
Zsoltee_a_bator #5775 Az rf2 ket magot hasznal, illetve kb egy es felet. Korabbi builddel (kb build 15x) teszteltem ugy, hogy korlatoztam 2 magra es nem valtozott a teljesitmeny. Nem hiszem, hogy ez azota valtozott volna.
A 2120-as ahogy nezem sandy bridge-es, a magonkenti teljesitmenye eleg jo, es tobb mag itt nem szempont.
A gpu fejlesztes viszont eleg sokat vetne a latba szerintem. 7790 kb 2x gyorsabbnak tunik a 6770-esnel. -
XXgamer #5774 Sziasztok,
Véleményt szeretnék kérni hogy mi lenne a jobb az rf2-höz.
Van egy i3 2120-as procim és egy 6770-es vga, kártya cserére gondoltam egy 7790-esre.Vagy inkább procit cseréljek?FullHD-ben menne.
Egyébként 2 magnál többet kezel a program? -
Update 15 (Build 228) Changelog (June 10, 2013):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
GRAPHICS:
————————
Fixed an error with frame buffer textures in a few cases
Fixed a problem with HDR bloom when running multiview
Did some adjustment of multiview HDR processing
Added detail levels to env and road reflection options
SOUNDS:
————————
Fixed bug where the audio mixer treats the player as an opponent when going under AI control.
For onboard cams, setting Flags2 to 1 will make them use external rather than internal sounds.
FEATURES:
————————
Attempt to correct controller IDs if they get switched around when plugging in other input devices like joysticks.
GAMEPLAY:
————————
More tidying up of multiview replay
UI / HUD / Options:
————————
Clearing sidebars from replay gizmo when bouncing back to main monitor from large replay window in multiplayer
MODDING / PUBLIC DEV
————————
Fixed a crash in ModMgr when switching from detailed to simple view
Fix up some minor UI problems in MAS2
Added ability to place listeners for ambient sounds using the editor.
Added ability to see the path the AI last took in AIW editor show/hide menu
Fixed an issue in ModMgr where an install to a new directory would use last known working and packages folders - new installs will now use new working and packages folders until modified by user.
Added menu option to cancel recording paths in AIW editor and to trigger path recording with "External Signal Left" mappable input.
BUG FIXES / OPTIMIZATIONS:
————————
Fixed a bug when toggling FXAA from in game where the shaders were not being recompiled properly
Fixed alt-tab crash in MP caused by multiple rearview inits
Demo set as PREFERRED_RFM
Fixed recently introduced bug where clients would sometimes halt when another client exited the race.
Fix skins on dedicated server replays, not yet sure if this helps with skins on client replays.
Fixed "Get Mod" password entry box to send player to the right screen when "Enter" key is used to progress forward
Fixed a bug with incorrect billboard rotation when wind/crown motion deactivated
When mapping controls to a controller axis, fixed a minor problem where the axis settings could get stuck in a bad configuration (more specifically, while we tried to detect whether you were trying to use a half axis or a full axis).
AI:
————————
Fixed bug where sometimes AI would get stuck in an extremely slow state.
Closed potential slowdown loop when yellow flag is thrown and freezing running order for AIs.
MULTIPLAYER:
————————
Fixed an alt-tab crash specific to MP only
Added send rate control to built in HTTP server
Added server & admin commands "/dq" and "/undq" to disqualify and re-qualify drivers.
Remove exited clients' cars if restarting weekend.
Added basic race rejoin after disconnect, which must be enabled on the server to work (with the multiplayer.ini setting "Allow Race Rejoin"). Currently you just get a new car in the garage.
-
Nem tudom. De 1-2 build-del ezelott, volt egy nagyobb update, ami elott erdemes volt nullarol kezdeni, olyan sokminden valtozott a rendszerben.
Azota mar nincsenek rFMOD-ok, csak rFCMP-t ad ki az ISI. Nem is erdemes feltenni mar a regebbieket, csak az uj rFCMP-ket. -
Ha mod managerbe latom, ha kipipalom, meg azt irja ki, hogy telepitve is van. Ekezet tuti nincs, az eleresek meg jok, mert az RFMOD-okat meg erzekeli.
Az esetleg nem lehet a bibi, hogy a januari (talan 164?) buildre ratelepitettem? Eloszor fel akartam volna frissiteni, de abbol a buildbol nem tudta, igy le kellett toltenem a legujabb buildet, de elotte lusta voltam letolteni a mar telepitettet. -
A Components resz ki van pipalva? A szuresi feltetelek mellette? Alul a Working/Packages eleresei jok? Esetleg valahol valami ekezetes konyvtar? Win7-es jogosultsagok?
-
Ez most az en hibam, hogy idaig jutottunk, sorry. Azert gondoltam, h ide irok ilyen temaban, mert ugy gondoltam, hogy itt tudtok segiteni, h kb. milyen iranyba erdemes tovabb fejleszteni, ha az rF2-t hosszabb tavon szeretnem nyuzni. Csak nem szamitottam ra, hogy idaig fajul el a dolog. :) Meg1x bocsi.
Akkor, h legyen 1 kis ON is: RFCMP-s uj autokat nem ismeri fel nekem, tovabbra sincs senkinek semmilyen otlete ra? (Esetleg 1 reinstall?) ISI forumon irtam mar, de meg mindig nem valaszolt senki. -
Szerintem ezt már egy csomószor leírtad és kezd rohadtul unalmas lenni ez a vga offolás rf2 topikban. Elhiszem, hogy nincs sok mozgás rf2 téren, de akkor is, menjetek át egy megfelelő topikba, mert őszintén én baromira nem vagyok kíváncsi erre az egészre. Már kezdtem azt hinni, hogy történt valami rf2-vel kapcsolatban, de csak a vga meg a chip szarozása megy... -
Wlanseraf #5767 Én zártam mindenki úgy fanboykodja el a lovéját ahogy akarja:D -
Wlanseraf #5766 Értem..nekem 8 ha valaki új GPU vételnél 2013-ban a stalker a crysisWarhead és a dirt2-re kíváncsi legyen neki:DD Biztos van ilyen.. ennyi..
De hogy egy újság ez alapján rangsorol:DDDD 3 kb 4 éves játék alapján:d neked ez nem sántít:)
De remélem érted mért fikáztam a chipet:) -
Wlanseraf #5765 Ja ok az röhej:) amerikaipistikének van:) -
GPx8 #5764 Csak nézegettem a "csúcskategória" árait. -
Játékokkal teszteli, mert szvsz(!) a vásárló réteg így igényli, de ettől még egy teszt csak egy teszt, aki kártyát akar venni az nem egy teszt lapján veszi...ráadásul ezer és egy igény van, van akinél az energiafelhasználás az elsődleges, és ezért ahhoz képest néz erős kártyát, van akinél a 3 monitor meghajtása az elsődleges, az pedig ahhoz.
De sokan a meglévő hardware-t pofozgatják...sokféle igény van.
én is ezer éve kiépítés és tesztek alapján vásárolok, kiépítés nyilván egyszerű, gyártói specifikáció, tesztekből meg ki mit...de a vásárlás kellemes gond, tehát 4-5 teszt is simán belefér mielőtt az ember kiad 50-70 ezer forintot....bár VGA-ra még sosem költöttem ennyit. -
Wlanseraf #5762 Ok akkor hagyjuk is abba teljesen rendben van 2013-as VGA-t Dirt2-vel tesztelni... tényleg nincs miről beszélni... -
A Forza az igazi szimulátor, kár is előhozni ezt a témát!!!4444 -
Wlanseraf #5760 Kurvára nem értem hogy jött ide a csúcskártya???
-
De szerintem mar tul targyaltuk.
Hasonloan a konzol vs. pc szarsaghoz, ezt sem itt kellene eroltetni. -
Wlanseraf #5758 Hmm Alex miről beszélsz? én középkategóriáról beszéltem végig... az az agyon dicsért chipes teszt 4-5 éve játékokkal teszteli a mai hardvereket erre mit lehet mondani ennyit tud a chip magazin...
-
Mar a fele is k*rv* sok;)
De hat sokan vannak, akiknek konnyen jon a penz vagy apuci tejel nekik, igy szamukra is le kell gyartani a cuccot, hagy koltekezzenek ok is;P -
Wlanseraf #5756 ? -
Most egy normalis, atlag embert kell nezni.
Van 50E forintja egy kartyara. Ranez a tablazatra, es a GPU-k alapjan gyorsan el lehet donteni hogy melyiket lehet megvenni. Aztan lehetnezgetni kartyagyartokat, boltokat, akciokat.
Ebben az esetben tyeljesen lenyegtelen mennyivel jobb vagy gyorsabb eg ymasik kartya, mai ketszer vagy negyszer annyiba kerul...
Termeszetesen mindenki HD7990-et vagy GTX690-et szeretne, az a legjobb az uj jatekokkal, de 2-3 havi fizetesert egy kicsit eros lenne;)))) -
GPx8 #5754 Szvsz. akár mit tud, 344e Ft. nagyon sok egy vga kártyáért. -
Wlanseraf #5753 Majd ha jövő tavasszal új gépet rakok össze az LFS-el fogom tesztelni milyen VGA-t vegyek:D -
Wlanseraf #5752 Értem:))))))))) Csak ez alapján vásárolj bármit is:DDDD Chip mint mérvadó és nem részre hajló sajtóorgánum:DDD
Teljesen jó is ezeket a 2013-as vasakat 4-5 éves játékokkal tesztelni mert az aztánvalós eredményt ad hogy egy mostani cuccban mit tud:DDDDDDDD
Azt hiszem ennyit a chipről:D -
A Chip Magazin nem jatek magazin, vagyis nagysagrenddel komolyabb mint egy PCGuru vagy GameStar.
Raadasul a betett tablazat szerintem teljesen profi, minden lenyeges technikai dolog benne van. Ez a legtisztabb. Le is mentettem! :) THX!
Termeszetesen az ar es a teljesitmeny tajekoztato jellegu, de aki minimalisan ert hozza, a tobbi techniai adatbol (chip, memoria, sebessegek, shader stb.) mar tud osszehasonlitast csinalni. -
Wlanseraf #5750 Én is szeretem de a chip:DDDDD -
nana, én szeretem a nyomtatott dolgokat mint pl. könyv. :D
..és szeretem a jól megismert cuccokat, pont azért mert megismertem.
A PH! szintén olvasom ha akarom, de mivel 2004-ben reggeltem így ott is tudom mit vegyek komlyan, és hol csak a belefektetett munkát becsüljem meg.
DE
mindezektől függetlenül, én a tesztek milyenségére reagáltam, nem a kártyákra. :) -
Wlanseraf #5748 Egyébként tényleg ne menjünk bele:) de a "8000" sorozattal megkapja a GCN melle az új konzolok tudását, szóval kiderül majd mi kell a következő 4-5-6 évben de hatalmas előny a két konzolba szállított cucc.. még véletlenül se gondoljátok hogy az nv végét akarom mert akkor az amd száll el a picsába..
Inkább kellene még a piacra vetélytárs na viszont ennek semmi esélye... -
Wlanseraf #5747 Mint mondtam mindenki azt vesz amit akar, de a chio magazinból képet berakni kb mintha a CCN-t a Blikkel hasonlítani össze:DD
Ha nézünk valami akkor valami kicsi elfogultabbat:) Én pl szeretem a PH-s teszteket..
Nézzünk egy ilyet.. nvidia sponzorált játékban:DD -
ezen mosolyogtam én is, pont olvasgattam a chip-t:
-
Eszerint viszont annyira nem rossz az nV: http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_Twin_Frozr_III/27.html
A sima GTX660 van kb. 7870 szintjén (összesítő grafikon szerint 2%-kal gyorsabb a 7870), a GTX660 Ti nekem úgy tűnik, mintha már inkább a 7950-nel lenne versenyben, de javítsatok ki, ha tévedek. :) (sima GTX660 ára az iPon-nál pedig, gyártótól függően, máris 50 és 60 között mozog) -
Wlanseraf #5744 Ezek bolti árak voltak..
Bazáros árak nézve még szomorúbb a helyzet..
HIS 7870 IceQ X Turbo 2GB GDDR5 (H787QNT2G2M): 57.990,-
GIGABYTE nVidia GTX660 Ti 2Gb (GV-N66TOC-2GD): 73.990,-
Ezek voltak az adott chipel a legolcsóbb kártyák azt hiszem nem sokat kel hozzá fűzni természetesen akit ez nem zavar nyugodt szívvel vegyek NV-t:) -
Wlanseraf #5743 Ez nem igaz:) Főleg ha csak NV-d van..
Jelen pillanatban az NV feladta az árversenyt az AMD-vel.. prémium termékként próbálja eladni magát.. tehát az NV logoért fizessünk többet..
660 TI minimál ár:70k
7870 :60k
A kép meg elárulja a teljesítményt.. no comment.. ezért divatkártya mert aki nem fanboy az azt veszi ami ár teljesítményben jobb... -
ISI forumon azt irtak az nVidia kicsit jobb az rF2-hoz. (rF1 inkabb ATI-t kedvelte) -
Laceee #5741 Azt is figyelembe kell venni, hogy a Nextgen konzolokba Ati VGA lesz, gyanítom minden konzol port jobban fut majd Ati VGA-n... -
Nekem volt több nVidia és ATI vagy AMD kártyám is. Én is sokat vacilláltam legutóbb, végül az ár/teljesítmény arány hasonlósága miatt figyelembe vettem továbbá az nVidia kártyákban található hardware-s PhysX gyorsítást, így végül e mellett döntöttem. Én teljesen márka-hűtlen vagyok, próbálok mindig a legésszerűbben dönteni és, hogy végül sikerül e ...?