19779
  • Danecay
    Úgy érted, hogy indítasz szervert valamilyen DLC tartalommal?
  • hqx
    Üdv!

Érdemesebb a DLC-ket megvenni, de tesztelni jó így is. Ha van rá igény, akkor publikussá teszem a szervert, aztán lehet próbálgatni a DLC-t.
  • simcompany
    Kezd nagyon szép lenni, és mintha a futása is simább lenne.
    Pár észrevétel, bár gondolom tudod ezeket.
    - a tribünök kicsit átlátszóak
    - hiányoznak még aszfaltos texturák, paddock-ban pl
    - a kerékvetők túl fehérek, szerintem sötétíthetők, vagy az alpha csatornát kell állítani

még majd tesztelgetem.

szép munka!

• sertrex
  • Hellboy76
    HRING2018-v0.60
    A korábban említett dolgokkal bővült.
  • Danecay
    Vigyázat, szentségtörés következik ezért SPOILER-ben írom és inentől OFF!!!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azok akik bizonytalanok egy-egy fizetős DLC megvásárlásában és nem akarnak vakon beruházni, most már módjukban áll nem hivatalosan is letesztelni vásárlás előtt a kiszemelt tartalmat, legyen szó pályáról vagy autó csomagról. Szándékosan nem írom le a mikéntjét és nem illesztek be linket de a lényeg, hogy tudassam, hogy van rá mód. Élelmesebbek úgy is megtalálják de igény esetén privát üzenet formájában tudok segíteni.

ON!
  • bottleopener
    Az az igazság, hogy az idő megoldotta a gépigény gondokat.
    Az rF2 nagyon sok tekintetben 2009-es grafikai szintet hozott 2014-2016 közötti hardverigényekkel amikor kijött. Ez azt jelentette, hogy ha elindítottad az rF2-t egy olyan konfigon, ami kimaxolta az rF1-et, az rF2 minimumon is alig futott, miközben ocsmányabb is volt mint az előd azon a szinten.
    Ezt nyugodtan kategorizálhatjuk félretervezett szoftvernek.

A jelenben, a S397 irányítása alatt annyi változott, hogy 15%-kal lassabban fut mint 6-7 éve, de cserébe 20%-kal jobban néz ki, és a gyári tartalmakkal kapcsolatban a minőségi lécet nagyon magasra helyezték. Így most már nem ráz ki a hideg ha ránéz az ember a játékra, de a gépigény egy generációval feljebb kúszott szép csendben.

Amikor kijött az rF2, a 700-as széria volt az újdonság, de értelmes áron jó grafikát lehetetlen volt elérni vele. Azóta eltelt 6-7 év, és ma egységnyi árért 2-2.5x-es grafikai teljesítményt kapsz, így a gépigény növekedés ellenére is ott tart a program, hogy elfogadható ráfordítással elfogadható látványt kapsz.

Az idő mindent optimalizál. :D
  • unrealnoise
    Nemtom, optimalizáció alatt mit vártok, nekem GTX 1070 Ti-vel az egyik legjobban futó szim... Oké, hogy erős kártya, de nah. Mondjuk esőben nem sokat mentem az is igaz.

Az UI jól néz ki, továbbra is a (!) legjobb lehetne a piacon, de nem látom a körítést hozzá. Feladatok, kihívások, játékmódok...
    Az a vicc, hogy a Raceroom-nak és az rF2-nek is jót tenne egy ilyen, és igazából minden egyéb meg van nekik hozzá. Pályák, kocsik, jó fizika, és a legfontosabb, jó AI.

Erre szarnak rá... Ez szomorú, de majd a Simbin a héten talán megmutatja, hogy kell ezt!
    Pedig tök fun látni, hogy X haver steamről ezt a szar feladatot X idő alatt tudta csak megoldani... meg jegyezhetné a próbálkozásaid számát is...

Igazából szerintem meg nem volt semmi fontos, készül a pálya, oké, meg készül az UI. Aztán kábé ennyi, amiről tudok. És ez szvsz baromi kevés lesz. Nem tartalomhegyekre várok, csak nah.

Amúgy meg ott a Raceroom, ami a HUD-ot átakakíthatóvá, szerkeszthetővé tette, ide oda tudom mozgatni, oké, ezt az pCars 2 is tudta, de jellemző az rF2-es srácokra, hogy ezt az új béna HUD-ot sem tudják, tudták jól megcsinálni... Mert buszma dolgok vannak benne, nem paraméterezhető, stb..stb... Ezt 2019-ben legalább úgy kellett volna, ahogy a Raceroom-os srácok csinálták.

Tehát ott tartunk, ha össze is hoznak néha valamit, azt is rohadt lassan, aztán hiába nem jó, ott rohad el az, ki tudja meddig, az a lényeg, hogy elmondhatják, hogy megcsinálták...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.04.05. 10:48:48
  • Alexease
    Engem nem tuzelt fel, haladnak, aztan ennyi:)
    A Formula E ben erdekel; lesz palya, ev vegen, akarmikor; optimalizalas mindig van/lesz, de minimal, csodat nem fognak tenni, ha talalnak nehany szazalek extrat, akkor beletesznek valami ujat, ami ismet lassithat; az UI-hoz teljesen at kell irni a rendszert es az online reszt (nem csak uj grafika lesz), az nem ket perc, foleg ha kulsos hobby-szinten keszul:)
  • Adebayor
    Én lassan el sem olvasom ezeket. mindig ugyan az. #soon
    Az UI no komment. Ha végre kijön, én pezsgőt bontok és szétlocsolom a szobába :D :D
    Egyébként így leírva nagyon fasza lesz minden, csak meddig kell még várni?
  • Hellboy76
    Hogy bírjátok hsz nélkül ezeket a fantasztikus híreket? :)
  • bottleopener
    https://www.studio-397.com/2019/03/roadmap-update-march-2019/
  • Adam Jonas
    Finn, azt hiszem ezzel meg is magyaráztunk mindent, ami a munkatempóját illeti :D
  • bottleopener
    Komolyan Huttu csinálja a frontendet. Hangosan felröhögtem mikor hallottam. :D Marcel szerint egész jó szakember.
    Kár hogy a kódolási tempója nincs összhangban a pályán nyújtottakkal... :D

Rating pedig lesz, a verseny végeredményekből lesz számolva.
  • unrealnoise
    Tök jó, köszi, mert nem hallgattam volna végig, de igazából semmi újat nem mondtak.

- FE2 sejtettük, hogy majd jön... :D
    - Most komolyan Huttu csinálja az UI-t? Nem csoda, hogy ennyire lassan lesz kész...
    - Nyilvánvaló, hogy a GT3 népszerűbb... szerintem ez az elején sem volt kérdés...
    - Ezt is tudtuk az eddigi anyagokat látva...
    - Akkor hát ezzel kapcsolatban sem lettünk okosabbak...

Értem én, hogy tartják a kapcsolatot a fanokkal, de néha tényleg jobb lenne, ha melóznának is...

Huttu-t (még mindig nem hiszem el, hogy ő csinálja, bár ha "ért" hozzá...) már rég ki kellett volna rakni, egy UI-t eddig kell készíteni? És bocsásson meg mindenki, ha tévedek, de itt lesz valamilyen ratingezős rendszer, mint mondjuk a pCars2-ben, ACC-ben, iR-be, F1-ben, GTS-ben? Mert elég cink lenne, ha ez a nagy UI, meg online rendszer úgy jönne ki, hogy mindenféle rangsorolás nélkül összeeresztené az embereket...
  • bottleopener
    A lényegi dolgok:

-FE2 jön valamikor idén
    -Greger Huttu programozza a UI-t már 1-2 éve. :D
    -KartSim pack-ből nem adtak el annyit mint GT3-ból
    -Még nincs vezethető állapotban a Nordschleife a munkatársaknak sem.
    -A pack kiadása a Reiza részéről az ismerkedés része volt az rF2 kontentkészítés metódusával. Hogy lesz-e engine licenszelés, vagy csak pack kiadás a jövőben, még nem eldöntött.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.03.30. 17:08:55
  • bottleopener
    1 órás szájtépés Marcellel és Renével

• Betyarkoro
    Drága hellboy76 ideje lenne már hivatásszerűen csinálni a pályákat. :D
  • Hellboy76
    Megneztem en is.
    Virgina-ban az AI eleg rendesen szetszeled az elso kanyarokban, vannak szep feheren vilagito satrak is.
    A sajat konverttel osszevetve, objektiven megallapithatom, hogy nincs szegyenkezni valom. :)

HRing2018-ban a box epulet mar keszen all a cserere, majd egyszer, amikor lesz ra nehany oram, megint lesz egy ujabb verzio.
  • Danecay
    "az egészhez szinte semmi nem kell, csak egy kis photoshop..."

• GeriDoc
    Az elmúlt kb. 10 évben 3 dologba "fogtam bele", amik viszonylag kicsi pénzből nyújtottak élvezhető szórakozást. Mindháromnál megjelent a pénzcsináló gépezet, elkezdtek iparággá válni (merthogy a szimulátorozás is azzá vált), és rövid időn belül inkább "tönkrementek", és lettek réteg (szűk rétek) dolgok (volt, amelyik teljesen megszűnt itthon), mintsem megmaradt volna az eredeti jellege (kicsi pénzből nagy fun). Mindháromnál mondtam, hogy nem lesz jó az irány (ezt leginkább a feleségem tudná igazolni), és hamarosan mindhárom "be is bukott".
  • unrealnoise
    Közben lecsekkoltam ezt-azt, és bár az maradt meg bennem, hogy az AI jobban eszi a gumikat, de ez csak azért lehetett, mert valamiért pont olyan járgányokat használtam elsősorban, vannak, ahol én eszem őket jobban... Vagy közel ugyanaz...

Szóval annyira nem gáz, bár ettől egy ilyen állítgatós módszer tök jó lenne...

Az új UI nem tudom mikor készül el, de tényleg érthetetlen, mit csinálnak rajta eddig... Az iRacing AI is ki tudja mióta készül, de ott lesz karrier, stb, stb, illene itt is, ha lennének végre feladatok, kihívások, új achievementek, stb, az egészhez szinte semmi nem kell, csak egy kis photoshop... mert hát a játék működik és jó, csak ki kell találni dolgokat hozzá...
  • unrealnoise
    megint van egy kis gondom. :D

Az van, hogy használom az rF2 Log Analyzer-t, és hát tök jó futamokat tolnék, de felbosszant, hogy az AI jobban koptatja a gumikat mint én. És ez egy hosszabb versenyen jelentős előnyt jelent számomra, ilyenformán cseszhetem a jó AI-t, ha sokkal bénábbak gumikezelésben...

Látom a player.JSON file-ban nem találok semmi olyat, hogy miképpen tudnám elérni, hogy kevésbé egyék a gumikat...

Meg is fogalmaztam a béna angolommal a problémát a fórumban, mert nem találtam rá megoldást.
    Látom, hogy állíthatom a gumikopást, a file-ban, de ennyi, ezeket az értékeket a menüben is lehet állítani, és igazából mindenkire vonatkozik...

vannak aztán ilyenek:
    AI Brake_Grip Usage":0.9725,
    AI Brake_Power Usage":0.98,
    AI Corner_Grip Usage":0.97,

Nem tudom ezek állításával megoldódnának-e a gondok...
    Esetleg valami más ötlet?

Igazából az lenne tök jó, ha lehetne állítani az AI és a Driver gumikopását külön-külön... Szerintem nem egy nagy dolog, aztán mégis mennyivel korrektebb versenyeket lehetne szimulálni, konkrétan le tudnék szimulálni olyan F1-es futamokat, amelyeknél nekem sokkal rosszabb a gumikopásom, mint a többieknek...
  • unrealnoise
    Hát igen...

Régen egy 3210-es nokia már nagyon menő, cool volt. Oké, néptelefon volt, de "jó voltál vele". Ma már telóval nem nagyon lehet felvágni, a gyártók persze tök használható és jó telefonokat adnak 50-60 ezerért is, de a prémium szegmens ott tart, hogy vehetsz 2300 dollárért hajlítható kütyüt. :D

Kormánynál szintén a csillagos ég a határ... Egy G29 szinte csak belépő szint...

De ezek azért csupán olyan dolgok, hogy az ember szeretne tényleg jobbat és jobbat az idő elteltével. :)

A Netflix főnöke elmondta, hogy igazából nem is feltétlen a HBO-val meg a többi csatornával versenyeznek, hanem a Fortnite-al, meg a többi hasonló játékkal. És ha belegondoltok tényleg... Régen nem volt ennyi, ilyen jó sorozat, film aprópénzért jó minőségben, legálisan.

Jómagam is mostanság inkább csak sorozatoztam, mint játszottam, igazából várom az iR-es AI-t, azzal majd szétjátszom az agyam... Addig meg bepótolok sorozatos elmaradásokat...

Szóval nagy a konkurencia, aki nem húz bele, nem tesz le eleget, attól elpártolnak a játékosok, helyettük meg nem jönnek elegen, aztán majd lehet csodálkozni. Mert azok meg, ahova ömlik a pénz, nem fognak szórakozni...
  • bardocz
    Már talán elkezdeni is drágább. Anno egész olcsó volt egy sima kormány, két pedállal, és elvoltak vele az emberek. Most meg elképzelhetetlen ez sokaknak, már a loadcelles fékpedál az alap. 900 fok szintén. Így meg lehet sokan inkább nem vágnak bele.
  • unrealnoise
    Nekem is megvan az Automobilista persze, és komolyan profi a cucc, egy gond van vele. Az UI elég gyér. :D Használható, meg stb, de ott van a GTR2, ami már őskori lelet, és ha azt az UI-t vennék át, egy az egyben, csak frissebb, modernebb gombokkal, élekkel, grafikus elemekkel díszítenék, akkor szinte perfekt lenne. Kár, hogy oké, hogy sokféle autó van benne, de azért hiányoznak az official nagyok. :)

Plusz pár európai, amerikai (meg még sokféle :D) pálya is jó lenne még bele...

Nem is értem miért nem fognak össze, mármint fullossan.

Az autós játékok népszerűsége esik. Rétegjáték lett. Ezt nem csak én mondom, elég megnézni a Gran Turismo, Forza stb... eladásokat. Sajnos valljuk be magunknak, vannak jobb, addiktívabb játékok a piacon, amelyeknek köze sincs az autókázáshoz. Egy Hearthstone pl úgy is fun, hogy egy percet nem gyakorlok előtte, ha fél éve nem toltam, akkor fél éve, de nyomok pár játékot, és élvezetes, jó, izgalmas. De naphosszatt lehetne sorolni. Korábban nem volt ennyi és ilyen "sokféle" multi-orientált játék, amely fiatalok, felnőttek millióit köti le...

Szóval remélem nem lesz Reiza játék külön, hanem gyártják a cuccokat továbbra is... De ha így lesz, akkor azt talán be kellene jelenteni, bár az is lehet, hogy megnézik, mennyire lesz sikeres ez a csomag... Mondjuk az is tény szerintem, hogy egy új UI-val sokkal eladhatóbb lehetne az egész, de majd később ugye...
  • Betyarkoro
    Szerintem már rég ezen dolgoznak. Amikor a reiza bundle berepült mint pletyka ottkörül az engine is bejött pletyibe. Meg szerintem azóta már meg is lett erőssítve hogy a köv reiza játék rf2 alapon lesz. Nem lepődnék meg ha egy gumicsont játék lenne amit megveszel steamen mint egy csomag és rf2-t szépen letölti hozzá úgy ahogy a kartos játéknál is.
  • Alexease
    Az AMS/Reiza profi, igenyes, jol optimalizalt, szep cucc. Sajnos az engine kopottsaga es tartalma miatt nem nepszeru. Pedig beletoltak mindent, ami benne van, az szepen kidolgozott (nem csak latvanyra: jo fizika, FFB, realroad, AI, napszak, GUI stb).
    Egy nagy kozos program kellene toluk (S397/Reiza), meg ha DLC-kben is, de attolni minden az rF2-be:) Nem mintha a tartalmaktol lenne valami nepszeru, foleg nem egy Reiza-tartalomtol, de azert megis:) Egy engine-re kellene koncentrani, osszefesulnek a felhasznalokat. Ha mar evente 40-50$ bejonne felhasznalonkent a tartalmakbol, ilyen szinten uzemelnenek, fejlodnenek, tulelnek.
  • unrealnoise
    megvettem én is... :D

Ilyen pakkokra bármikor beneveznék, mert azért bitang jó pályák lettek, minőségiek, optimalizáció is rendben van persze, egyszerűen jók. Az ára szvsz kifejezetten baráti...
  • Betyarkoro
    Ütős pakk lett.

Főleg a pályák miatt!
  • Betyarkoro
    https://forum.studio-397.com/index.php?threads/reiza-pack-out-now.62760/
  • simcompany
    :(
  • KTMNORBI
    ELADÓ!!!
  • KTMNORBI
    Sziasztok. Hosszú évődés után úgy döntöttem megválnék szeretett, és nagy gonddal épített szimulátor egységemtől. Az alábbi dolgokból tevődik össze.
    Fanatec CSL Elite Wheel
    Bmw M3 GT2 Rim
    Clubsport V3 Pedál
    3 db 24-es Full Hd Monitor(1 db Dell vékony kávás, a két szélső LG) általam készített tartóval
    Bride Héjas Kagylóülés Erős Fém Talppal, ezt is én csináltam
    Általam Készített Kézifék Usb-ről megy.
    Minden patika állapotban van.
    Nem szívesen bontom meg, ti tudjátok mi mennyibe kerül, értelmes ajánlatokat meghalgatok.
    Képeket készítek frissen ha komoly érdeklődő van.
    Utoljára szerkesztette: KTMNORBI, 2019.03.25. 19:00:25
  • Danecay
  • Hellboy76
    Digiflag-ek a helyükön, főtribünön már vannak nézők. "IPB" a boxoknál.
    A főépület menthetetlen minőségű, most jobban megnéztem. Cserés lesz az F1 2018-ból. Persze vannak méretkülönbségek, szóval barkács...
  • bottleopener

Úgy emlékszem az ELF felirat miatt írtam, hogy problémás, de most újra megnézve az is teljesen rendben van. Szal bocsi, ezt valszeg benéztem.
  • Hellboy76
    HRING2018: pálya/fű, fű/kavics határok felrakva (eredetit újra kellett map-elni)
    Pályaszegmensek LOD-ját levettem 500m-re, talán javul tőle a teljesítmény. Még majd azt kell végignézni, mik látszanak a tükörben.
    Ezt az "IBL" csodát is beleírtam az scn-be, hátha szebb lesz.

Következnek a nézők. Az látványos és ad egy plussz hangulatot, aztán még rakok rá lelátó hangokat is (kis morajlást, dudaszót). :)

Hirdetőtáblákról, ami problémás tudnál valamit privátba küldeni? Köszi.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2019.03.16. 21:33:52
  • Adebayor
    Sziasztok. Pár hete egy háttérmagazinnal próbálkozunk. Főleg a ligánkról, de néha kitérünk másra is. Ha gondoljátok iratkozzatok fel, és nézzétek ma este 8-tól :) Egyébként vasárnaponta van élő adás a futamokról is.
  • bottleopener
    Ez így van. Ami grafikai javulás van eddig, az csak az autóknak köszönhető.

Viszont nem örülök hogy a tükröződésekről egyáltalán nem esik szó.
    -Magasra állítva is darabosan frissül a kocsikon végigfutó tükröződés. Bármelyik játékhoz képest.
    -A visszapillantók indokolatlanul sok erőforrást kérnek. (VR...)
    -Esőben is emiatt hal meg a rendszer.

Ezt egy fizikailag korrekt shaderezés nem fogja orvosolni.