19779
  • Joex22
    Én úgy tudom, hogy PBR még nincs a pályákra, csak autókra. Az első PBR-es pálya a Nordschleife lesz.
  • GeriDoc
    Igen, az autó valóban ilyen, ezt írtam is. Úgy gondoltam a belenyúlást, hogy a színekbe, egy kicsit. Nem okvetlen photoshoppal a képbe, az is lehet, hogy csak valami shader mod, vagy ilyesmi, de mintha kicsit másak lennének a fák színtónusai alapból. De alapvetően hozza ezt a feelinget.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.03.14. 13:48:52
  • Adam Jonas
    Studio 397 fórumot megnézve, ezt abba a topikba tették be, ahova a szerkesztetlen képek mennek. Aztán persze ki tudja, hogy mi is van a valóságban.
  • simcompany
    Az új material editorral ezeket már meg lehet csinálni, tényleg így néz ki a kocsi
  • GeriDoc
    Hát nem tudom, de én medium beállításokkal használom az rF2-t, low pp-vel, de szerintem így is a legszebb megjelenésű game pillanatnyilag. Nekem messze a legvalósághűbb. Szerintem a PC, ACC stb.-nek köze nincs a valósághoz. Azok nagyon szép, de játék kinézetűek. Túl szép, és hibátlan színekkel, túlságosan pontos árnyék-világosság átmenettel, stb. Egyszerűen túl steril kinézetűek.

Ahol az Aston van, ott viszont szerintem bele van nyúlva egy kicsit. Illetve ott a lényeg inkább az autón levő tükröződés, aminek azt gondolom nincs köze a pályához. Ott a lényeg, hogy a festésen kell megadni, hogy milyen materiál van, és annak megfelelően viselkedik. Itt pl. krómos matricák vannak, azért tükröződik benne a rázókő. De még nem néztem meg pontosan hogy is működik ez, nem igazán van rá időm mostanában.
  • Adam Jonas
    De ha így néz ki, akkor szerintem nincs gond, és teljesen megfelelő is. Nyilván nem várok pCARS2 szintű megjelenítést (annyira nem is jön be, néha nekem már túlságosan csili-vili), csak néha nehéz eldönteni videó alapján, hogy most hogyan is fest a program.

Amúgy Blenderrel lehet ezeket a meglévő mod pályákat módosítgatni? Ha éppen úgy adódik, és nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, 1-2 pályát lehet elkezdenék felújítgatni. Azt nézem már egy ideje, hogy a pályák 70% amúgy jó lenne - csak nincs rajta elég élet: táblák, épületek, pálya menti egyéb objektumok...és ezzel az új PBR-ral még ezek is jól néznének ki véleményem szerint.
  • Alexease
    Az rF2 sem az az engine, amibol CARS2/AC/ACC lesz, hasonloan az iR-hez. Mindkettoben (iR/rF2) ugy van elosztva az eroforras, olyan szintu a szimulacios es technikai resz, hogy "kompromisszumos" a latvany. Ezekben nem a "DX" a fontos. Persze, azert fejlodnek es nem olyan rosszak, ha latvanyra valtoznak, inkabb "realis" iranyba. A szamolgatashoz eroforras kell.

De teny, az rF2 inkabb "drotozott" mint "fejtesztett" GFX-engine, de ennel mar az is csoda, hogy tulelte sajat magat (es az ISI-t) :)
  • Adam Jonas
    Köszi srácok! :)
  • simcompany
    vagy ez

• simcompany
    Nem az enyém, de kb ez

• Adebayor
    hali

ez még a régi technológia, de elég szép már itt is. 12 órás suzuka. van este is. Vannak elég jól elkapott "képek".
    Egyébként nyilván, bennt az autóba, versenyzés közben nem látod a grafikát. De replay-ból, kintről nagyon jó képeket lehet már csinálni.
    https://youtu.be/jgT5taGW1MU
  • Adam Jonas
    Ha nem nagy kérés, tudnál csinálni és/vagy linkelni ilyen videókat? Nem vagyok kissé képbe, hogy most melyik pálya megy már az új technológiával és melyik nem, viszont tényleg kíváncsi lennék videón is erre...
  • simcompany
    Ez az új technológia(PBR) hiányzik a pályák többségéről, lényegében csak a gyáriak egy része tudja. Nekem kopp így néz ki maxi grafikán ha olyan a pálya.
  • Adam Jonas
    Tehát sok pályán hiányoznak az árnyékok? Mert nekem olykor olyan érzésem van, mintha ez adná a különbséget.
  • simcompany
    Így néz ki ha a pálya is olyan
  • Adam Jonas
    Csak valamiért mozgás közben nem (mindig) néz ki ennyire jól sajnos. :(
  • Szabi #18476
  • Joex22
    Pár nyálcsorgatós kép :)

• Debilon
    reiza 51 részt a backerek, vagy aki Season pass-t vett AMS-hez azok látják, nem tudom neked melyik van ezek közül?

ha van valami, akkor Renato Simeoni vagy Simioni akit keresned kell ezügyben
  • unrealnoise
    Ez hogy a fenébe jön ide? Nem kértem rajtad számon semmit. Nekem amúgy is tök mindegy mikor kezdted. Te szmájlizgattál, arra célozva nyilván, hogy spúr vagyok - nem pedig én...

Pedig ha valaki, akkor én fizetnék egy csomót normális rF2 tartalmakért. Pályákért pláne, mert egyszerűen követhetetlen melyik mod mennyire jó, pláne AI szinten... Sebringet is élből megvettem. Csak megint leírom: miért kapja meg valaki azt, amit a másik nem? Reiza51 fórumra több, mint egy éve is ,egpróbáltam regelni, nem ment...
  • Adam Jonas
    Mert, szerinted én tegnapelőtt kezdtem az egészet?
  • Betyarkoro
    OK. :D Ezt se láttam.
  • unrealnoise
    Nana, rossz emberbe kötöttél bele. Szinte mindent megvettem a szimek közül, szinte mindent day one. Pont. iR-ben szinte megvettem az összes pályát tavaly, de megvan az ACC is, és sorolhatnám napestig. Olyan címeket is, mint az F1 2018, Pcars 1-2...)

Nem a pénz miatt sírok, mert szívesen fizetek a normális, eredeti tartalmakért.
    Csak számomra visszataszító, hogy valakinek jár az, ami másnak nem, holott ugyanannyival járultunk hozzá a projekt sikerességéhez.

A kérdésemre egyébként sem válaszoltál...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.03.11. 15:29:54
  • Adam Jonas
    Sőt, miért nem az EA-t vásárlók fizették ki anno helyetted is a DLC árát.
  • unrealnoise
    Más kérdés, hogy abba az 51-es fórumba az istennek nem tudok regelni, belépni. Azt sem tudom, minek egy fórumot lassan évekre "zártan publikálni"...

Amúgy is gyökérség, most akkor vagy kapja meg mindenki aki Season Pass-t vett, vagy senki... Szerintem...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.03.11. 15:13:08
  • Joex22
    Inkább legyen többször kiírva, mint egyszer sem, de amúgy #18457
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2019.03.11. 14:34:50
  • Betyarkoro
    Lehet a reiza fórumán jelentkezni a reiza rf2 bundle-ért abban az esetben ha anno támogattad a crowfunding kampányukat vagy vettél béta tagságot a fórumon. A promó március 31ig tart.

"As promised when the Reiza rF2 Bundle was first announced, those who either took part in the Reiza SimRacing Bonanza crowdfunding campaign as well as those who acquired membership packs through the forum will be entitled to to a free courtesy copy of the complete Bundle."

Kiírom ide mert én nem is tudtam erről pedig már lassan 2 hete tart...
  • simcompany
    Nagyon szépen alakul. Most még elég gépigényes, illetve versenyre rakva szétfagy, majd megnézem van-e hibaüzenet.
  • Hellboy76
    Átlógó bokrok, fák javítva mindenhol.
    Következő körben a növényzetet bütykölöm egy kicsit, meg a pálya melletti zöld, piros területeket, amik túl nagy poligonból vannak és "marbles" kiüt rajtuk. A mindenhol futó textúra határ elfedő "verges"-eket.

Most korrigáltam a skyboxi-t, talán jobb lett. Jumbotron-ok is vannak a nem létező nézőknek és az startnál a kamerát is odébb raktam:
    HRING_2018_v0.51
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2019.03.10. 16:10:15
  • bottleopener
    Egyre hangulatosabban néz ki, nagyon szép munka, köszönjük!

-Egyre kevesebb a remegő objektum és rács, illetve az extra növényzet elég sokat kitakar belőlük.
    -A pálya mellett futó, távoli remegő rácsok néhány helyen még feltűnőek, és a hirdetőtáblák továbbra is problémásnak tűnnek.
    -Egy bokor túlfordul, át a szalagkorláton a 100-as kanyarjelző és a pályabírók között a bal oldalon az 5-6os kombináció előtt.

Illetve kérdezném, hogy a célegyenesben, a horizontra rakott textúra tudna reagálni a fényviszonyokra? Jelen állapotában mindig egy elég sötét, kora reggeli képet fest, még akkor is ha verőfényes napsütés van beállítva.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.03.10. 13:39:06
  • Hellboy76
    Egy újabb verzsön: HRING_2018_v0.50
  • Alexease
    Ez havi vagy eves osszeg?! Jol hangzik:)
  • jkovacsb
    A Racecenterbe rF2-t értő kollegát keresünk a konfigurációk frissítésére, karbantartására.
    30 89 552 35
  • Hellboy76
    Sokat nem valtozott. Februar tul rovid volt.
    Daruk, emelo traktorok, szallito autok kerultek fel. De csak az elso szektorig pozicionalva. Aprosagok, amitol mar nem olyan sivar. A celegyenes vegi borzalmas tv allvanyt is kidobtam, helyebe az F1-2018-bol kerult oda hasonlo.
    Aquapark, grupama tesztpalya material mar nem vilagit, de mind csak “fuvesitve” van.
    Novenyzetet atneztem, rendesen hozza kell meg nyulni. Foleg a kozepso erdoreszhez. Meg vannak fak/bokrok majdnem a palyan is leginkabb a 2. szektorban.
  • mtom1984
    Hungaroring 2018-ról hírek? Várjuk nagyon:)
  • Joex22
    Aki Reiza backer volt, vagy vett AMS-hez Season Passt, az nézzen fel a Reiza 51 fórumba, és adja meg a steam id-ját, hogy ingyen kapja a dlc-t
  • Hellboy76
    Igen, teljesen jól lehet konvertálni őket.
    De kicsit lábon lőtték magukat, mert néhány séderük direkt olyanra van kitalálva, hogy a csatornák ne egyezzenek ám meg az RF2-vel.
    Szóval "nehezebb" legyen konvertálni. :)

Most olvastam végig, Zandvoort update is lesz :D
  • Alexease
    Nem, mert ott sem az;) De a Reiza palyak nagyon jok, reszletesek, igenyesek.
  • Hellboy76
    Virginia-t en mar atraktam evekkel ezelott :)
  • bottleopener
    Kérdés, hogy szkenneltek lesznek-e a pályák a Reiza Packben. Gondolom nem.