19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Itt a fórumon is van olyan versenyző, akinek a sebességéről max álmodni merek, és ha jól emlékszem DFGT-vel ment. Nem ez számít. -
bottleopener #18331 A G29-cel el sem lehet indulni témához:
Kb. 2 éve volt egy pilóta, aki megnyert egy rangos nemzetközi versenyt. Amikor interjút készítettek vele, elmondta hogy G27/29-cel gyakorolt.
Ill. egy időben Wéber Gábor Logitech Momoval tolta. (hogy red vagy sima, már nem emlékszem)
Erről ennyit. :)
-
Joke1RS #18330 Én évek óta DFP-vel nyomom, elég régi vas, de pár hete nyertem vele egy versenyt az ISR ligában . Na jóó, két éve ez az első győzelem, pedig majdnem minden héten ligázom.
Ez az egyetlen versenyszimulátor amivel játszom, talán ebből is látszik, hogy komolyan gondolom, mégis azt mondom, amíg magát a játékot nem rakják rendbe - gondolok itt az GUI-re - addig DLC-ért nem fizetek.
Van bőven élvezetes mod az ingyenes tartalmak között is, akár évekig el lehet lenni velük, viszont a játéknak van néhány bosszantó hiányossága és pont az új GUI hiányzik, amit legalább két éve ígérgetnek.
Visszatérve az eredeti témára, fizetős DLC szerintem felejtős fun race-ra. -
Lehet a DLC-k hozzájárulnak ehhez.
Legutóbb amikor elindítottam az AC-t, hamar ki is léptem, az autók felét meg kéne venni. Egy bajnokságban nem tudnék elindulni vele, mert ha nincs meg az autó, fel se mehetek szerverre, ha jól emlékszem. A legutolsó körözgetéseim alapján nem is akarok rá pénzt költeni.
rF2-ben találtam hirtelen két futó bajnokságot, de egyik se mozgat meg.
Van még Raceroom bajnokság, de az is vásárolgatós, és valahogy nehezen hiszem el, hogy jó, meg tetszene.
Lehetne még iR-ezni, de valahogy abba se akarok nagyon invesztálni, hiába nem okozna nagy gondot egy éves előfizetés, meg a maradék pályák 1-2 bajnoksághoz, pedig még talán ez lenne a legkedvezőbb. -
GeriDoc #18328 Nem a szimulátorozásra értem, hogy komolyan gondolja, hanem erre a játékra. Mert ma már van 4-5 ami élvezetes tud lenni, és mind meg lehetne venni. Aki konkrétan rF2-zni akar, az talán megveszi a DLC-ket, aki csak ezzel is szeretne játszani, az nem biztos. Így értettem. Érted!? 
Egyébként Btype-al egyetértek. Valahogy ellaposodott ez az egész. Az AC megjelenésekor, fejlesztgetése közben beindult megint valami, de ma már inkább csak a hiba keresések vannak a játékokban, ahelyett, hogy tolnák az emberek. Talán az is közrejátszott ebben, hogy az elmúlt időszakban egy iparággá nőtte ki magát az egész, és ahogy írtad is, sokan talán azt hiszik, hogy egy G29-el már el sem lehet indulni, pedig ez butaság (nekem is az van egyébként). Dehát az iPhone, BMW, Starbucks országában már elég degradáló ésszerűen invesztálni ilyenekbe.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.01.19. 19:03:51 -
Én amennyire látom szinte mindenhol visszalépés van. itthon legalábbis. Sokkal jobb minden, a net, a játékok, a kezelőszervek, de hiányzik az a szenvedély ami volt.
-
"ingyen van, biztos az a jó vonallal"
Ilyet senki sem állított de szerintem mindenki úgy játszik a játékkal ahogy neki jól esik, komolyan, félkomolyan, napi rendszerességgel vagy ritkábban, gyári tartalommal vagy ingyenes MOD-okkal, kormánnyal vagy kontrollerrel netalántán billentyűzettel ha valakinek éppen ez esik jól vagy arra van lehetősége. Szerintem senkinek nem tisztje bíráskodni senki felett e tekintetben. Na és hát hol kezdődik a komolyan vétel? Akkor én kapásból komolytalanban nyomom mert csak egy G29-el tolom, míg mások több 100e Ft-s Fanatec cuccokkal. Sőt vannak olyanok akik egy valódi új autó árát is elköltik komoly cuccokra mint ahogy tette azt pl. az egyik PH-s fórumozó is miközben saját bevallása szerint hónapok óta bele sem ült a 3 monitoros izgő-mozgó több millióból épített cockpitjébe. Akkor ő most komolytalan vagy sem? A magam részéről nekem is vannak időszakaim, van, hogy inkább szimulátorozok és van, hogy lövöldözni van kedvem :) Az utolsó alkalmat leszámítva szerintem legalább vagy fél éve el sem indítottam az rF2-t. Akkor most ne is játsszak vele mert nem veszem elég komolyan? Egyébként fizetős tartalom ide, ingyenes tartalom oda, sehogy sem tolják valami sokan online.
Jó, érzem én is, hogy egy kicsit elvonatkoztattam a témától de talán kicsit érthető a gondolatmenetem és semmiképpen sem szeretnék vitafórumot indítani. Mindenesetre már az is haladás lenne ha bármilyen formában megvalósulna egy egy online összeröffenés. -
hqx #18325 Nálam jól fut az ezeréves gépen is a Nissan GTR 2011. Annak meg aztán semmi köze ahhoz, hogy kit mennyire érdekel a játék, hogy pluszba kiad 30 eurót. -
GeriDoc #18324 Én meg pont fordítva gondolom.
Szerintem akit ez komolyan érdekel, az megvette a packokat, akik nem vették meg, azokat a moddal sem tudod bevonzani, mert azokat csak annyira érdekli ez, mint az AC, ACC, PC2, vagy bármi más. És mivel azok jobban vannak hypeolva, és ezért többen vannak, inkább oda megy "gurulni egyet". Egyébként a Nissan GTR az egyik legrosszabbul optimalizált autó, és még nem is szép. Amióta megvannak a friss, szép, jó gyári GT autók, meg protok, eszembe sem jut a régi ISI-s, vagy mod autókkal menni. Szóval az "ingyen van, biztos az a jó vonallal" én nem értek egyet.
-
Úgy gondolom, hogy még ligát is körülményes lenne kizárólagosan fizetős tartalommal indítani nemhogy egy ad hoc szervert a poén kedvéért. Még az ingyenes tartalmakkal indított szervereken is alig vannak és mint ahogyan lentebb is írták, vannak gyári ingyenes tartalmak is. Az pedig elég nagy általánosítás, hogy minden MOD tartalom sz*r lenne, minden bizonnyal vannak ilyenek, sőt biztos nagyobb százalékban oszlanak meg a nem jól sikerül, félkész MOD-ok, de akadnak köztük egész jók is. -
hqx #18322 Igazából az alap cuccok is jók multira. Pl. Nissan 370Z 2012, Nissan GTR 2011, stb. -
Hellboy76 #18321 Köszi az infot.
- esti fekete objektek javitva, megfelelő opció hozzá adva
- AI egy jó ideig ilyen marad, csak mentem vele pár kört, hogy legyen egyáltalán -
Igazából akár mindkettőre, tehát a GT3 Pack + GT3 Challengers Pack.
@Danecay: Lehet, hogy fizetős, de ha feltűnt, akkor az utóbbi pár évben a szimulátoros világ jóval inkább vevő a fizetős, de igényes csomagokra, mint az ingyenes, de sz*r modokra.
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2019.01.19. 02:16:15 -
hqx #18319 A GT3 Pack-re gondolsz? Mert van GT3 Challengers Pack is. rFactor 2 Store
Nekem jelenleg egyik sincs meg még. Meg aztán még jobban leszűkítené a kört. -
Gondolom mert még ingyenes tartalommal is nehéz összehozni egy-egy online mókát nemhogy fizetőssel. -
guftabi96 #18317 -
Miért nem a gyári GT3 pakkokkal mentek inkább? -
hqx #18315 Nem nehéz azt összehozni. Hosztolsz egy szervert majd, pár AI bele, meg publikra teszed, oszt aki ráér jön. Van egy pár ilyen, csak nem ezekkel a modokkal. Jó versenyeket lehet menni így is. Egy kis napi, heti versenyzésre teljesen jó. -
Pedig jó lenne körözni egyet az itteni arcokkal, igen tudom, nehéz összehozni, jellemzően nálam ezért sem nagyon játszik az online, persze ha pont úgy jönne ki benne lennék :) -
hqx #18313 Jaja, elég komoly élmény :), de sajnos a szerver már nem megy. Nem nagyon mennek a GT3 WORLD SERIES moddal online.
Ami még jó, az a Flat 6 v5.00 mod. Ezt se láttam online.
A Apex Modding FIA GT3 2012 1.05-tel mentem még, de szerintem gyengébb eresztés, mint a GT3 WORLD SERIES mod.
-
Ha már BUG Report, dolgom akadt és visszaléptem a garázsba és közben besötétedett, így sötétben ami kapásból szemet szúrt, hogy a kerélvetők jelentős része fekete, csakúgy mint a Pit Lane pálya felőli reklámfeliratos palánk. A 3-s kanyarban az AI feltűnően lassú, lehet máshol is de nekem itt tűnt fel :) -
Jó kis kombó, most toltam egyet AI ellen és rég élveztem ennyire autós játékot, pontosabban autóvezetést játékban, minden bizonnyal rég rF2-ztem :D -
hqx #18310 Helló!
Indult egy dedi szerver GT3 WORLD SERIES néven, a Hungaroring 2018 v0.21 pályával, de nem látom a listában, meg itt sem.
A Launcher-ba, ip és port alapján be tudok lépni.
Utoljára szerkesztette: hqx, 2019.01.15. 22:52:23 -
Nagyon jó lett. Végre van egy normális Hungaroring pályánk rF2-re. Melyik sör a kedvenced? Írd a címet és visz a futár egy tálcával. Gratulálok! -
Ez a 'storm' még nem az igazi :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
na, jól megnéztem :) kipróbáltam az összes Clio-val ami megvan, meg a legendás McLaren-l.
Sztem nagyon szép munka ennyi idő alatt,..most még gyors kipróbálom esőben is. -
GeriDoc #18306 Valószínű ez van, erre gondoltam. Viszont fut szépen, szóval jó ez így. 
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.01.15. 16:20:51 -
GeriDoc #18305 Na oda jutottam, kipróbáltam. Nálam még mindig "furi", de nem csak a kerítés, vagy a lelátó, hanem a pálya szélét jelző fehér sáv is recés. Viszont nem lett jobb 16x anizotróppal, meg level 5 AA-val sem. Szóval elengedem, ez ilyen. Egyébként tapasztaltam már korábban is ilyet más mod pályáknál. De legalább így már jó Dx9-hez is.
-
Hellboy76 #18304 Gondolom az sem mellékes, hogy milyen felbontásúak a textúrák.
Olasz kollégák nem használnak túl nagy felbontású textúrákat erre a célra és mivel az alpha csatorna adja a kontúrt ezeknél a rácsos tárgyaknál, ez alapjaiban megadja, mennyire lesz recés egy ferde vonal. -
bottleopener #18303 Szuper, így már lefut DX9-ben is a betöltés.
GeriDoc
A lelátókra gondolsz? Azok tényleg recések, de nem tudom mit lehetne kezdeni vele, maga az objektum tűnik 'rácsosnak', és ha ilyen van, azoknál mindig jelen van a shimmering jelenség mozgás közben. Anti-aliasinggel is :/
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.01.14. 23:57:04 -
Hellboy76 #18302 Javítva: v0.21
- TRACK_WALLS_NM javítva, csak ez nem volt újra lementve
- kerítések material-ja összes tulajdonság Nola-ból átmásolva -
Nem tudom, hogy jó ötlet e és, hogy hány vállalkozó szellemű topik látogató lenne, de lehet, hogy a "kubikos" munkát meg lehetne osztani és le lehetne rövidíteni egy egy ilyen pálya átültetési idejét. Jó persze, tudom, hogy járulékos szoftverek is kellenek az egyes műveletekhez, de aki valóban segíteni szeretne az gondolom megoldaná. Veszíteni nem lehetne a próbálkozással, maximum nem segítene senki és maradna minden úgy ahogy volt :) -
Azért lehet, hogy szokjuk a DLSS-t 
-
atiwrc #18299 Egyébként újraértelmezi a Hungaroringet, annyival másabb, mint az eddigiek. Nagyon jó rajta menni, de újra kell tanulni\szokni.
Hmm.. érdemes lenne kipróbálni akkor :D -
GeriDoc #18298 Igen, szerintem azok (ha jól emlékszem), meg talán a kerítések. Próbáltam gyorsan menni, nem volt időm figyelni, de majd kedden megnézem lassabb tempónál. 
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.01.13. 21:04:30 -
Hellboy76 #18297 Jok ezek a visszajelzesek, majd megnezem.
Tavolabbi dolgok alatt mit ertesz? Lelatok, racsszeru targyak? Mert akkor tudom, hol keresgeljek. -
GeriDoc #18296
Nagyon jó. Annyi csak, hogy a kicsit messzebb lévő dolgok olyan "recések", mintha nem lenne AA rajta. Az miért lehet? Level3 AA, 8X anizotróp, a többi pálya nem ilyen.
Egyébként újraértelmezi a Hungaroringet, annyival másabb, mint az eddigiek. Nagyon jó rajta menni, de újra kell tanulni\szokni.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.01.13. 20:01:18 -
Norbixx75 #18295 Kérésed parancs !

Toms rFactor Track Mover v1_11
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.01.13. 19:46:30 -
Hellboy76 #18294 Rgebben lattam egy olyan felhasznaloi fejlesztest, hogy cam fajlokat el lehetett forgatni, tolni. Rf1->Rf2 konvert miatt csinalta egy srac, hogy az egtajaknak megfeleloen aljon a palya es ezeket a fajlokat is el tudta forgatni.
Kerestem rohadt sokat, de nem talaltam. Ha valaki tud ebben segiteni, akkor CAM fajl is lesz korabbi verziobol. -
Hellboy76 #18293 Majd megnezem.
Az unreal-os strukturabol kinyert normal map texturakat a 3dsmax sem olvasta. Minden esetben Photoshop-ban ra kellett menteni ujra.
Fogalmam sincs, mi lehet a baj ezekkel. Annyit tudok, hogy ujra ramentek es akkor talan rendben lesz.
A mogotte levo elmeleti oldalrol fogalmam sincs. :)
Tesztelni meg vegkepp nincs idom...
Az uvegfeluleteken kivul minden a helyen van.
A texturakon ugy is vegig kell menni, hogy ne vilagitsanak.