19779
  • bardocz
    Te találtál valami megoldást? Google se segített, de így az AI része használhatatlan, megkockáztatom online is ugyan így néz ki.
    Próbáltam az ACC-t, egyedül egész jól fut, a fizika se rossz, viszont ott egy AI elleni versenynél olyan mértékű szaggatás van, amit nagyon rég nem láttam. 3 másodpercenként dob egy képkockát, játszhatatlan.
  • sertrex
    Nálam is olyan. :(
  • sertrex
    A Nord mikor jön? Azt is kiadják a 24 órás után?
  • bardocz
    Akartam menni az AI ellen egy versenyt, de belefutottam valami grafikai anomáliába.
    Az összes ellenfél elmosódik, ahogy mozog, mintha szellemek lennének kb.
    Ezt valami beállítás okozza? Spark meg EVE F1-es autók a régi Spa-n csinálják ezt.
  • Alexease
    Videon mar lattam:)
    Nem azt mondom hogy rossz, sot, ossz-latvanyban eleg jo/realis.
    De azert pl. az eso anim, a vizes aszfalt (tocsak, anim es tukrozodes), felhok, pit animaciok, aszfalt (anim) effektek (por, kosz, kavics, gumi tormelek) stb., azert mashol jobb/szebb/modernebb/hangulatosabb stb.
  • Alexease
    El sem olvastam, csak megvettem:)
  • sertrex
    Egy lézeres pálya, mindennél többet ér. :))
  • GeriDoc
    De azért amikor azt mondják, hogy nem okvetlen kell a lézerszken, mert anélkül is elég pontos már, csak ott van a kisördög. Persze mindig kiderül, hogy köszönő viszonyban sincsenek. Most is kiderült.

Alexease: ..."persze tobb szempontbol jobb mint az rF2 (altalaban grafika, hangulat..." Ettől mindig kikészülök. Láttad már mostanában az rF2-t egy normálisabb gépen?
  • sertrex
    Mielőtt megvettem, azt olvastam, hogy lézer szkennelt technológiával készült. :)) Ebből ítélve, úgy gondoltam biztosan jobb lesz, mint egy mod pálya, legalábbis pontosabb. :)))

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.06.18. 11:13:56
  • Alexease
    Nem olvastam utana mibol csinaltak, talan egy regebbi tobbszorosen konvertalt mod az alapja (vagy nem). De ami tuti: mivel hivatalos es persze fizetos, raadasul ezek mar majd' iR arak, biztos jobb minosegu mint egy mod, es ami nagy elonye, ezt tuti frissiteni fogjak folyamatosan (es nem kell vadaszni, toltogetni, jon automatan). Aki hasznalna/ja annak kotelezo es megeri.

Persze, aki neha csak elinditja az rF2-ot, aztan megallapitja – mint mindig –: nem jo ez, sose lesz kesz, nem jo semmire, ha nincs ez/az/amaz, akkor nem hasznalhato; annak boven jo a mod palya is:D

Az rF2-nek az az elonye masokkal szemben, hogy ha mar megvan, akkor evi nehany 10 dollarbol folyamatosan bovul a "normalis" tartalom (ami a nagyokhoz merheto, vagyis mar nem a korabbi noname, a fantazia nevu akarmik), es maga a program ingyen fejlodik (a fejlodes tempoja persze kerdeses, de az mas kerdes:P). Vagyis elobb-utobb lesz belole egy full-os cucc.

Mint az iR, csak ott a plusz evi elofizetessel, ~2 jatek araval, a program fejlesztest is megtamogatja az ember:)

Mig masok, 3 evente csinalnak egy "techdemo-t", hozzacsapva nehany DLC-t, ami persze tobb szempontbol jobb mint az rF2 (altalaban grafika, hangulat, hangok, tartalom); aztan ugy marad, es johet a kovetkezo...

Stabil, hosszutavu, online-os vagy egyedul korozgetos autokezeleses es -beallitgatos szimezeshez iR vagy rF2.
    Idoszakos elmeny-szimezeshez ott a tobbi.
  • GeriDoc
    Megválaszolom, hátha más is vacillál. Nagyon rendben van. Jobb is, szebb is, mint a mod pálya. Mediumon is sokkal szebb az egész grafika (az alap graf, az árnyékok, a fényszóró, stb.), mint a YT videók 80%-a (ezt végképp nem értem). Kicsit gépigényesebb, mint Sebring. Ha valaki kicsit is szeretne egy pontos, szép Le Mans-t, akkor vegye meg.
  • GeriDoc
    Aki esetleg ment a mod Le Mans-al, és most a gyárival. Van bőven különbség? Fórumokat olvasgatnám, de alig látom a monitort, akkora azokon a sötétség.

Egyébként nálam is az van, hogy semmi motivációm az online sprint darálókra. Viszont én pont emiatt maradtam csak az rF2-nél. Néha leülni körözgetni szerintem ez adja a legjobban. 1 évben kb. 5 verseny érdekelne, azok a hosszútávú futamok, ezekre pedig ez a legalkalmasabb (napszak, eső, real road). Talán ezt tudják az S397-nél is, azért is nyomják ezt a vonalat. És ehhez nem kell rank rendszer, meg semmi, egyszerűen a meghirdetett időpontban egy pár szerver, és hajrá. Ha elkezdenék sokkal jobban marketingelni magukat, meg megszervezni ezeket, lehet nagyobb nimbusza lenne (exkluzivitás miatt) ennek, mint pl iR-nek, ahol minden percben mehetsz.
  • unrealnoise
    Nekem motiváció lenne is, de nem az rF2-ben. Offline nem akkora poén benne menni, mert - mint már sokszor írtam - hülye az AI. Pedig én alapvetően offline játékos vagyok. Nem reagál jól a gép bizonyos helyzetekre, nem jókor és jól taktikázik, stb... A grafika nem rossz, sőt, egyedül az égképpel kellene kicsit kezdeni valamit, hogy látványosabb dolgok is legyenek, ne csak elkent maszatok felhőnek nevezve.

Az UI számomra is létfontosággú lenne, meg mint írtam, nekem kellenének játékos elemek, kihívások, etc.

Pl tök fun lenne, ha látnám, hogy te, ti, ezt meg azt mennyi idő alatt, csináltátok meg, és mennyire jól, stb. Még a játék népszerűségét is fel lehetne tornázni vele, mittudomén, kapnál mindenért valami kis kreditet, amit aztán pályára költhetnél.

Pl szerintem ez jobb lenne, mint néha hozzávágni az emberekhez X meg Y pályát ingyen, mert ezzel növelhető lenne a közösség aktivitása, és hát a kihívás az kihívás, egy új játékmód, stb... tehát "szinesedne" is a játék...

Nekem ezek az apró 3 ezer forintok jól jönnek majd iR-ben, ahol ugyan nagyon sok minden megvan, de aztán mégsincs. Ott lesz minden, ami nekem kell, így hát ez abszolút nem éri meg...

Ha még azt látnám, hogy ez igen, ezek aztán belehúztak, kész az UI, jönnek a kihívások, kis karrier, etc, etc, akkor azt mondanám, funból, támogatásból megveszem. így nem.

És most ne menjünk bele, abba, hogy az rF2 nem ilyen dolgokról szól, mert ha erről is szólna, akkor talán sikeresebb is lenne. Ezt hosszasan végigvittem nem olyan rég, egyszerűen töketelenek és buták, amilyen rég készül az UI, csodálkozok, hogy nem kapunk 20 fél új játékmódot, dizájn elemekkel, érmekkel, acsikkal, heti, napi online és offline versenyekkel, stb. Ezekből semmit nem láttunk kb, néha leszerveznek valamit online, aztán örüljetek...
  • bardocz
    Én is így vagyok vele, amennyit használnám, egyszerűen nem érné meg... Egy jó ideje már semmi motiváció nincs, a cockpit meg csak porosodik.
  • Adebayor
    Hát én megfogadtam régebben, hogy csak akkor veszek DLC-t, ha kész az új ui, meg valahogy kinéz már a játék. De nagyon megszegtem.. :D
    Azóta megvettem most Lemanst, endurance pack-ot, formula-e gen2-t is megnéztem. Előbbi kettő, ha úgy vesszük kötelező volt, mert Endurance bajnokságokban mozgok. :D Aztán nemrég a challengers pack-ot is meg kellett vennem, mert beneveztünk haverral egy nemzetközi gt bajnokságba is. (p1-gaming) Hát ez van.
    Miattam jöhet ACC, stb, de maradok az rf2-nél, minden hibáival együtt. :P
  • unrealnoise
    Iszonyat bejön az előzetes, a zene, a vágások, nagyon eltalálták.
    Vásárlós lenne, csak fejlesszenek a sim minden egyéb részén is, mert amúgy csak porosodna ez is...

• simcompany
    megjelent
  • Adebayor
    Medium grafika volt. Lehet azért volt hiányos. Nem is értem miért engedték meg a racedepartment-nek, hogy ilyen stream géppel csinálják, amin nem tudnak normál grafikát kisajtolni. Már eleve hátránnyal indul így az egész. írták is páran a chat-en hogy szar a grafika.
  • Hellboy76
    Árnyékokat remélhetőleg adnak az objekteknek, mert a videon még nem nagyon láttam.
    Ha holnap lemegy a futam, utana kiadják
  • bottleopener
    Aki inkább értelmesebb dolgokkal töltené a hétvégéjét, annak röviden az elhangzott dolgok:

-Most hétvégén, vagy valamikor jövő héten kiadják a Le Mans-i pályát.
    -4-6 hétre rá a Nordot

A többi a szokásos "megfontoljuk", igérgetés stb.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.06.15. 18:37:08
  • bottleopener
    1 órás beszélgetés Marcel Offermansszal

• simcompany
    Indycar 2019

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1753527088
  • simcompany
    Alex ha van időd, akkor ezt és ezt felülírod a fejlécben? Köszi
  • simcompany
    ú fasza lesz
  • Hellboy76
    8192x512-re tudtam levenni, dds, dx5, alpha csatornaval.
    Meg is van, már a helyén, de még méretezni kell a skyboxi-t, hogy jol is nézzen ki.
  • bottleopener
    Azt írta, valami full átlagos, unalmas munkát választott, mert belefáradt hogy 2005 óta ezzel foglalkozik.
    Hiányzik neki, hogy felhasználóként játszhasson a szimekkel, a munka miatt elvesztette ezt a szeretett hobbiját.

Szerintem inkább pozitív a lelépése számunkra.

unrealnoise

Az ős ISI időkben ő volt a community manager és a szócső-médiaember. Aztán voltak összetűzései a közösséggel, rosszul kommunikált le dolgokat, így a háttérbe húzódott supportosnak. A S397 időkben supportos és tartalom-licensz felelős volt főleg. Szóval ha szar pályák/autók jönnek a következő 1.5 évben az rF2-be, még szidhatod.

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.06.03. 18:48:54
  • Alexease
    Milyen meret, formatum stb. kell?
    Leszdtem, osszeraktam, alakitgathatod:D
    Hungaroring Panorama
  • Hellboy76
    Mentsd le innen:http://skyviewair.com/hungaroring/?ml=1&iframe=1
    Én ráteszem :)
  • unrealnoise
    Most nem bunkóságból, de eddig mit csinált ott? Mármint mostanság! :D

Tudom, hogy talán egyéb projectje is volt, valami űrben játszódó szim, vagy nem tudom mi...

Jó ez az rF2, de azért inkább csak ideges leszek tőle mostanság...
    Pl. megcsinálták a HUD-okat úgy, hogy a régi sem volt sokkal rosszabb, sőt.

Meg lehet nézni a Raceroomban nem csak megcsinálták, hanem fejlesztik is. És jól néz ki. És használható, és állítható és egyszerű.

rF2-nél nem csak béna, elnagyolt HUD terén, de pl delta sáv is gusztustalan a sok vonalkával, az meg, hogy ki hol tart a pályán, az a vonal, azokkal a négyzetekkel nah az már tényleg mindennek az alja.

Jó, nyilván nem az ő hibája, de ezerszer előrébb tarthatna már ez a project, mert valljuk be, iszonyat be van, volt lassulva ez a szimes vonal, R3R, iRacing, rF2 meg a többiek, egyikük sem feszítette meg magát, simán, simán lehetne az iR piacvezető, csak szvsz még mindig rohadt béna, nem játékosbarát, gáz.

A helyükben amúgy ezt a Workshopos szart is nulláznám. Legutóbb is rámentem minden itt-ott ajánlgatott pályára, leszedegettem őket, aztán valamelyik nem ütötte meg a szintet, törlés, etc, tök jó lenne egy content manager a játékba (mint amilyen az AC-hoz van, még ha külsős is...), amely alatt pontozhatsz, átláthatóan menedzselheted a tartalmaidat.

De persze ez már sci-fi, mit várok én itt tőlük, amikor az UI-t meg az online rendszert 2-3 évig csinálják.

Amúgy Alex felvetette már, hogy itt ez az UI és rendszer sem fog megváltást hozni. Én is várom, jó lenne, ha végre naprakész lenne a játék ilyen téren, de emiatt nem fognak tömegek rácuppani erre a játékra.

Ahhoz olyan dolgok kellenének, amelyeket már említettem, kihívások, acsik, heti események, online és offline, stb... Ott tartok, hogy a lesajnált Raceroomot sokkal jobban élvezem... Valahogy ott sokkal több fun autó, és kategória van számomra, fullos szezonokkal, a fizika, FFB sokat javult, az FFB-t olyanra hangolom, amilyenre akarom, szvsz ilyen szinten nincsen rája az R3E-nek...
  • sertrex
    Megy az SMS-hez.
  • Alexease
    Megy vissza az iR-hez?
  • bottleopener
    Tim Wheatley kilépett a S397 és az ISI csapatából is.
  • simcompany
    Igazából lehet hogy elsőre egy valós és jó felbontású tájképet raknék a sky búrájába :D az sokat dobna rajta.
    Majd pontos listát írok
  • Hellboy76
    Tereptárgyakat részleteznéd, meg a kamerákat? Így ha le tudok ülni vele foglalkozni, nem kell nyomoznom.
    AI még várat magára, csak gyorsba készítettem egyet.
    Realroad-nak meg még nincs map-je, azért foltos. Egy jó gyors kör aiw-n kellene végigmap-elni. :)

Amúgy tök jó a videó.
  • simcompany
    nálam ilyen

• simcompany
    nagyon jó. már tényleg csak pár tereptárgy hiányzik a pályán kívüli részből, aztán lehet finomítani a kamerákat és kész. az fps jó.

amiket észrevettem
    - az AI néha letéved a pályáról picit, 1-es kanyar féktáv és 3 kanyar kijárata
    - a boxokból kihajtva (épületből) van egy kis ugrató az aszfaltba
    - a realroad kicsit foltos
  • Adebayor
    A bejelentést követő kb egy évben engem is hidegen hagyott ez az UI dolog. De amikor már két éve ígérgetik, vagy lehet már lassan három, akkor már én is el kezdtem csalódott és kicsit dühös lenni, hogy hol van már. Én nem feltélten a menü kinézetét várom ettől. Hanem az ígért új funkciókat. Competition system-re kíváncsi vagyok. Meg arra, hogy lesz-e valami normális "on screen display", na és valami "közvetítős kinézet".
  • Alexease
    Nyaron talan megjelenik (valami). Ha lesz egyaltalan nyar:D Ha nem, majd jovore:)
    Ha a szimes programoknal a "sosem lesz kesz" dolog presztizs kerdes, akkor nem allnak olyan rosszul:) Ott az iR a Beta UI-val: evek ota csinaljak, felig sincs kesz, es meg szar is:DDD

Az rF2 UI problemat annyira azert nem erzem at: ha kesz lesz, egyszeruen szep, attekintheto lesz, es ennyi. Talan jobb lesz a menut hasznalni. De az emberek, remelhetoleg (:P) az idejuk nagyreszet, talan nem a menukben toltik (OK, talan lesz GUI is hozza?!).
    Pesrze a nagy ujdonsag a keretrendszer, ami (elvileg) valami online-os funkciokat fog tartalmazni. Nem hinnem, hogy ha megjelenik, az emberek tomegevel ozonlenenek az rF-be onlone-ozni, mert csak emiatt nincsenek itt:) Persze, aki hasznalja, annak egyszerubb lesz az elet (remelhetoleg).
    Es valszeg, azert sem kapkodnak, mert tudjak, ugy is annak keszul, az fogja hasznalni, aki jelenleg is hasznalja, es hasznalni is fogja.
    Persze, illene joibban kiszolgalni a huseges embereket, de hat, ez van:)
  • Adebayor
    Remélem 24 órás LeMans előtt kiadják LeMans-t, 24H Nord előtt meg Nordschleife-t ::P Szóval ebben a hónapban mindkettőt.
    Egyébként minden cikkben ugyan az van.. majd jön az UI, majd jön minden, dolgozunk rajta #soon
    Nyáron jó lenne ha minden kijönne. Mármint minden nagyobb dolog.
  • Hellboy76
    LeMans tök jó.
    De ezt a mm-es pontosság szöveget elhagyhatnák.
    Ha a pontfelhő az is, de mi úgy sem azon kocsikázunk.