19779
  • tonio2006
    Roadmap
  • Adebayor
    Ha meg lesz az új felület, akkor jön vele a saját competition rendszer. Így nem is lesz szükség SRS-re.
  • ickarus9999
    SRS -ről nem lehet tudni valamit ? Valahol azt olvastam hogy az új felületet várják ?
  • bottleopener
    Gyenge a processzorod, emiatt ugrál az AI.

Néha viszont kellően erős CPU mellett is előfordul ez, dolgoznak rajta.
  • ickarus9999
    Sziasztok , van egy olyan zavaró jelenség hogy az AI-k olyan mintha lag - olnának , ez miért lehet ? oda vissza ugrálnak 2-3 métert ami zavaró mert nem tudsz közel menni , olyan kérdésem lenne még hogy SRS miért nincs , tudom hogy eléggé kamikaze, csak olyan sovány hogy csak ligázni lehet :\
  • Danecay
  • Szabi #18606
  • Hellboy76
    HRING_2018-v0.72
    - főépület üvegtextúra javítva
    - főépület kivetítő az átjárónál
    - tükörben most már csak a legszükségesebbek látszanak (talán jobb fps)
    - boxokba a duplázott falfelületek visszaállítva (falakon nem látszanak a mesh felületek)
    - boxokba nem süt be a nap a falakon keresztül (ablakoknak textúra árnyék helyett objektum árnyék)
  • bottleopener
    Ez olyan nekik, mint nekünk a Ring. :)

Jól kijött nekik a lépés azzal, hogy F1 pálya lesz belőle, és még azelőtt kötöttek dealt hogy felszaladt volna az ár.
  • Alexease
    Zandvoort Update Released
  • Danecay
    Amúgy sem vagyok egy nagy Monaco fun de ez a vonalvezetése még annyira sem hoz lázba és egy pár kört megtéve rajta egy Formula-E autóval, rájöttem, hogy ez nem igazán az én világom, de ki tudja, lehet csak barátkozni kellene vele és mondjuk első körben megszokni azt, hogy csak 2 sebességi fokozat van, mármint hogy előrehaladás céljából :)
  • bottleopener
  • mtom1984
    Töröltem őket, de a helyzet változatlan.
  • bottleopener
    Attól függően hogy hova telepítetted a Steamet:

Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\Shaders
    Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\CBash

Nem tudod elrontani. Ess neki.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.12. 13:15:15
  • Hellboy76
    A dx9-re rajottem magam is. "teljesen kesz" ??? Ez jo. :) En meg keresgelem, nalad mi a hiba oka. :)
    Ha a 0.51 ment, ez is megy, csak kutakodj, hol is vannak az ajanlott konyvtarak, amit torolgetni kellene.
  • mtom1984
    Támogatottat használok, de nem mindig a legújabb a legjobb, sokszor gond volt vele, inkább a stabilnál maradok, addig kivárok amíg nem lesz "teljesen kész" a játék. Inkább működjön jól, minthogy az új DX, szebb grafika miatt szenvedjek vele. Nekem nem is az a lényeg hogy olyan csilli-villi legyen :)
  • Alexease
    Vagyis warez-zel es nem tamogatott/ajanlott rendszerrel probalod?!:)
  • mtom1984
    Nem tudom honnét kellene törölnöm őket, ennyire nem értek hozzá és nem piszkálnám inkább. DX9-el használom az rFactor 2-t és nem a legújabb verzió. Ez lehet a gond talán.
  • bottleopener
    Nálam is minden jó, még a grail hiba is megoldódott, ami egyébként csak DX9 mellett jött elő

Cbash, shaders, logs mappákat töröld esetleg, és steammel ellenőriztesd a telepítést.
  • simcompany
    megnéztem, a 0.71 nálam jó
  • mtom1984
    Nincs fent másik verzió. Most lett windows telepítve, rFactor 2 telepítve. Minden más pálya jó, a 0.51-es verzióig ez is működött.
    Utoljára szerkesztette: mtom1984, 2019.05.11. 19:20:47
  • simcompany
    Javaslom nevezd át az egészet. Sanszos hogy van másik Hungaroring mindenkinek és lehet a meglévővel akad
  • Hellboy76
    Na, hát ez egyre érdekesebb :) Miért pont a 28-astól? Onnan kezdődnek a digiflag-ek. 0-28-ig miért nem?
    Biztos nem maradt fenn egy régebbi verzió? Mindet leszedted, törölted?
    Nálam továbbra is jó mindenhol (progi, devmode, viewer, 3dsimed)
  • unrealnoise
    Persze ismerem én az előzményeket, meg a fejlesztők előző játékait, csupán a felhasználók többségének, a HC keménymagnak nem tetszett az AI ötlete, ezer helyen belefutottam, hogy jajj, a nevében benne van a játéknak, hogy "i" és akkor az offline már nem is mehet, meg kikérik maguknak...

Azóta persze a rengeteg tartalom, az üres versenyek tálcán kínálták azt, hogy ide bizony AI kell... Mert 1.) az AI új előfizetőket, vásárlókat hozhat. 2.) Tartalmakat is el tudnak vele adni

Lehet mondani, hogy rohadt drága az iR, de mittudomén, egy "életre" veszed meg a pályákat, autókat. Plusz AI-ra, simán meg is érheti, pláne ha egy nagy széria van, ami a kedvenced... akkor csak azokat veszed meg.

ACC szvsz elég jó. Nappal nem olyan szép, külső, TV-s kamerákból szerintem nem túl csinos, de cockpit nézetből általában, de főleg felhős, esős időben nincsen párja... A fizika szvsz elég jó, a hangok nagyon-nagyon jók, szvsz a legjobbak a piacon.

Viszont játékként szvsz nem lesz olyan kiemelkedő, az UI csúnyácska, béna, modernként próbálja eladni magát, de amúgy totál béna dolgok vannak benne, tudom, sokszor mondtam már, de kezelésre, a felhasználóbarát felület iskolapéldája lehetne _még mindig_ a GTR2...

Érthetetlen miért nem tudják lekopizni, egy kicsit pofozni kellene csak rajta, aztán kész is lenne...

rF2 után szerintem nem fog már senki csettinteni. Biztos javulni fog a szimuláció amíg világ a világ, de nagyon nagy, kézzelfogható javulásokat én már nem várnék...

Mondjuk az iR-es eső, dinamikus cuccok, és az AI az nálam lazán a legnagyobb csettintés lesz ever, remélem nem kell sokat várnom... Ha júniusban jönne, se GTR3 se F1 nem lenne megvéve valszeg, mert minek...

Mondjuk én sem nagyon bízom a júniusi premierben, de ősszel már illene megjelennie...
  • bottleopener
    Iracingben mindig is lehetett volna AI, mert az elődökben, GPL-ben, NR2K3-ben is volt. Az online előfizetéses rendszerrel dobták, és csak idővel látták be hogy van hozzáadott értéke az AI-nak. Már ma lehetne olyan szintű AI, hogy futamokat mehess ellenük, de csak limitálva.

Szerintem azért dolgoznak még rajta, mert időközben a fizikai motor elfejlődött az AI-tól. A kibővített pályafizikára pl. nem reagálnának eléggé, a különböző talajfelületek sem passzolnak a buta megoldáshoz ami eddig volt. Állandóan kézzel kellene utánállítgatni, amit nem vállalnak be, inkább ennek a frameworkjét dolgozzák ki.

Az ACC-vel kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok, mert tudom mire képes az UE4, és annak a scriptelt fizikája. Szerintem ahhoz a minőséghez, amiket mi elvárnánk, nem elég flexibilis a motor. Még ha a Kunos kimaxolja az engine nyújtotta képességeket, sem lesznek ott, hogy mi jóízűen csettintsünk egyet az rF2 után.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.11. 14:26:18
  • mtom1984
    Az említett hiba megjavult, viszont lett új, írom: (és a 28-tól egészen a 40 valahányig felsorolja)

Mesh cornerworker_28: Bone CWEFLAGEBONE could not be found in anim file CW_FLAGDOWN

Mesh cornerworker_28: Bone CWEFLAGEBONE could not be found in anim file CW_FLAGWAVE

Mesh cornerworker_28: Bone CWEFLAGEBONE could not be found in anim file CW_FLAGHELD

Mesh cornerworker_28: Bone CWEFLAGEBONE could not be found in anim file CW_SAFETYCAR
  • unrealnoise
    Mindig elolvasom miket írsz, az olyanokat meg pláne, amiket nekem, de nem, tényleg nem értem, hogy miért írod és gondolod azt amit. Mármint az rF2-vel kapcsolatban.

Hányszor hallottam én azt:
    - konzolokra nem lesz soha szimulátor. Aztán jött a pCars (még ha nem is igazi (HC) sim, de mindeképpen jobb, mint a Forza/GT, jött az AC, jön majd az ACC és a GTR3 is...)
    - iRacing-be nem jön eső soha, mert a sima gumifizika sem lesz soha kész, 100%-os, és oké, hogy a fejlesztők is hablatyoltak, de nyilvánvaló volt, hogy márpedig lesz... ahogyan az is magától értetődő volt, hogy...
    - lesz iRacingben AI, pedig hát az az ördögtől való maga! :D
    - és akkor sorolhatnám még az olyanokat, hogy az AC-be lehetetlen az időjárás, napszakváltozás, stb, stb...

De tényleg.

Értem én, hogy ezeknek semmi köze az rF2-höz, csak most megint mondtál valami "nagyot", ami mögött nem látok (és szerintem te sem) üzleti, vagy bármilyen más megfontolásból logikus lépést a fejlesztők részéről.

Ahogy mondod, az rF2 jó offline és jó online. Van benne eső, napszak, lassan ott tartunk, hogy tartalmilag is azért elég bőséges és változatos...
    Mi olyan nehéz (ha az UI kész, vagy már most) megbízni a grafikusokat, hogy csináljanak 50-100 féle kártya (autó, pálya, versenytípus kombót), aztán kb annyi lenne a kihívások leporgamozása, hogy pl: végezz az első háromban. -> megkapod az achievementet... vagy legyen 3 féle érem, attól függően mennyire jó a teljesítményed.

Mondok még egyet: Nyerj meg egy 30 körös versenyt két boxkiállással...

Most komolyan Alex, meddig tart ezt leprogramozni? :D

Sokkal nehezebb volt összehozni a jó AI-t, az rF2-őt ilyen szintre pofozni, mint amilyen nehéz lenne ezeket implementálni a játékba...
    Ez már szinte dedó lenne. Ezekhez sem animáció, sem semmi nem kell, pár grafikus eleme, pár soros programkód, aztán lecsó. A rendszer meg figyelhetné, hogy ki, hogyan áll, milyen eredményt, időt ért el, és lehetne versenyezni egymás ellen, stb...

Tudom milyen az rF2. Az első napon megvettem. Ettől független nem értem, hogy miért nem akarják minimálisan játékos-barátabbá tenni a dolgot. Mondok pár példát milyen szimekben vannak különböző kihívások:

pC2, LFS (kihívásokkal), AC, ACC, GTR2 (milyen régi pedig!), és nyilván az olyanokat meg sem említem, mint az F1 sorozat, Forza, GT széria...
    De ugye mindannyian tudjuk, hogy még a "legnagyobb" iRacing is nem simán csak AI-t akar, hanem lesznek különböző AI események, talán lesz karrier is, stb... Biztos azért rakják bele, mert hülyék... nem. Azért, mert ha már megcsinálták a nehezét, azaz kész a fasza AI, akkod legyen teljes, legyenek addiktív kihívások, legyen élet az offline létben is. Azért. (Plusz meg aki achievement buzi, azt vásárlásra is lehet ösztönözni, ha pl valami feladathoz, kellene egy kocsi, pálya...)

Szóval még vásárlásra is tudnák ösztönözni a népet, de nem...

Mármint szerinted nem. Szerintem meg el kell és el is fognak menni ebbe az irányba, ha egyszer kész az UI és az online rendszer, mert minden logikát nélkülözne, ha nem tennék meg.

Sosem vártam 100%-os programot. Az egy dolog, hogy maximalista vagyok. :D

Mostanság nem játszom annyit, várom az AI-t iR-be, sorozatozok ezerrel, pótolom a hiányosságokat, és ennyi, de ettől független szerintem nagyon jó a Raceroom, rF2 és az iR is, még a sokat utánt béta UI-ban is látom a rációt és az apróbb előrelépéseket, sőt, most, hogy többet használtam az ACC-t, kezdem igazán megkedvelni, sokat várok tőlük... Szóval elvagyok én mindennel, de természetesen az iR valszeg mindent megesz reggelire, ha így haladnak a többiek.

Kunos jól látta meg a lehetőséget egy ilyen játékra, látta az F1 2018 sikerét, azt, hogy a rajongók mióta a GTR3-at várják, és hát végtére is, ő csinálta meg...

A Simbin meg rohadjon el, hogy még mindig semmit, de semmit nem mutatott a játékból... Pedig twitteren is ígérgetnek mindig, aztán nagy a kuss utána...

Amúgy meg az iRacing AI-je szerintem lehet kész is van, szimplán a körítésen csiszolgatnak még, karrier, kihívások, UI, vagy a franc tudja, de simán kinézem, hogy ezek balanszolása miatt nincs még kint. Ami jó, mert nagyon jó lesz, ha kijön, ellenben az életemtől el is búcsúzhatok, ha publikálásra kerül... :D
  • Alexease
    A juniusi iR AI-ra azert ne vegyel merget, bar valoban jo lenne;)

Az rF2-bol nem fognak "jatekos" dolgot faragni (latvanyos grafika, osszeszedett offline, premium menurendszer, karrier stb., nem is tudnanak), ezt nem is vard. Hiaba lenne szuper offline es menu, akkor sem lenne kelendobb, van osszehasonlitas/igeny, kellene speci grafia es szuper tartalom.
    Ahhoz kepest, hogy ~15 eves cucc, DX9 alapokon, jol osszeraktak, de sose lesz belole AC(C)/CARS2. A felhasznalo tabor mennyisege es a fizetos tartalmak miatt az autok es palyak szamat sem tudjak korlatlanul" feltornaszni.

Ez elsosorban egyedul offline es onlien program (van es lesz). Auto/palya tesztelesre, beallitasokra stb. Ahogy Verstappen mondta, ha rendes auto visszajelzest szeretne, akkor iR es rF2.

Feleslegesen varod a minden az egyben tuti programot, olyan nem lesz;) Egyszer talan az iR, egy valodi auto araert;)
  • unrealnoise
    Formula E + Monaco E-Prix

jól néz ki, szép, frankó, bár formula e-t nem próbáltam még szimben sem, de ezt nem veszem meg már... Jön az ACC nemsoká, azzal elleszek, aztán ha még jön az IR júniusban is AI-val, akkor aztán részemről meszeltek ennek. Mármint nagyon valószínű...

Amúgy nem vicces, hogy egy rohadt menüt várunk így? Értitek, ez nem eső vagy AI az iRacingre, amihez elhiszem, hogy sok idő kell, hanem egy sima menü, és valami online rendszer. (Nah sokat amúgy attól a rendszertől sem várok...)

Igazából a menü is gáz szvsz, simán kellene már mutogatniuk olyanokat, mint kihívások, stb, ilyen-olyan karrires feladatok. Mármint úgy lazán Forza Horizon szintű dizájnos elemekkel, stb... Mert a menü jól néz ki, már amit láttunk belőle...

Ehelyett semmi, semmi és semmi.

Oké, becsületükre legyen mondva, tartalmak azok jönnek szépen...
    Ha még csúszik egy évet az iR, akkor jó lehet, sőt, lehet később még jobb is lehet az rF2, pláne, hogy itt van pár extra dolog (classic pályák, tartalmak, mod cuccok), de áh...

Az a baj, hogy Huttu valszeg span, pedig vagy őt, vagy az UI-t a rendszerrel összefésülőt ki kellett volna már baszni...
    Tegnap toltam GTE-vel, hát időmérőn naná, hogy mindenki kemény gumikat használ... de az új UI-ban meg tök szépen mutat és látszik végre, ki, milyen gumin megy... most már csak jó lenne az AI-t is rávenni, hogy használja...

Multira elhiszem, hogy tök jó lesz, lehet...
  • Hellboy76
    HRING_2018-v0.71
  • Hellboy76
    Csak rendben raktam a normal map-ot, meg szétszedtem könyvtárakra (gmts, anims, maps) és megnéztem mit lehetne kezdeni a főépület üvegeivel.
    Aztán mentem fürdetni. :)
  • simcompany
    hova raktad? :)
  • Hellboy76
    Javítva...
  • bottleopener
    Nálam is lefut a 0.70
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.08. 13:40:54
  • Danecay
    Nekem betölti hiba nélkül. Mielőtt telepítettem a Launcherben a 0,70-t, az előzőt uninstalláltam / töröltem. Egyébként szép, részletgazdag a pálya és környezete és biztosan vannak még fontosabb tennivalók de egy kis füvesítéssel még jobban fel lehetne dobni szerintem :)
  • simcompany
    Két dolgot ellenőrizz. 1 fent van egy régi verzió? mert lehet onnan vesz még neked dolgokat. 2 lehet hogy valami másik pályával akad össze, legyenek direktebbek az elérések az scn-ben
  • Hellboy76
    Akkor a normal map is elveszett vhol. :)

Csak az a fura ebben, hogy nalam ugyanaz van es betolti es fut a progi is es a viewer is. Mindkettoben csekkolom, mielott vmit feltoltok.

Holnap meglesem.
  • mtom1984
    Szintén ugyanaz a hiba. Leírom sorba mit ír:

Error loading texture GRAIL_NEW_NM for material GRAIL

aztán:

Error loading global material GRAIL
  • simcompany
    igen, ez is kifagy
  • Hellboy76
    Na, talán ez:
    HRING_2018-v0.70
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2019.05.07. 18:33:53