19779
  • bottleopener
    gMotor 2 Error
    Error loading mesh file HUNGARORING-POLIMSH_DETACHED132.GMT to memory

Ezt a hibát dobja nekem, nem tölt be.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.07. 01:43:12
  • Danecay
    Nálam sohasem volt material hiba betölrés során.
  • mtom1984
    Sajnos a pálya a töltéskor megáll és valami grail material hibát ír. (Remélem jól írtam). Már az előző 1-2 verziónál is material hiba volt, ami a régebbi verzióknál még nem. Azok szépen betöltöttek.
    Utoljára szerkesztette: mtom1984, 2019.05.06. 19:22:09
  • Hellboy76
    HRING_2018-v0.69
    újabb verzió:
    - kerítések textúrája, map-je javítva
    - az említett LOD-ok módosítva
    - sátrak, kamionok pozicionálva

A PÁLYA :)
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2019.05.06. 17:54:01
  • Adebayor
    köszi. Hát igen. Nagyon minőségik a DLC-k! :)
  • simcompany
    Egyrészt sok sikert!! Komolyan. Másrészt mi most ép az Endurance Pack-al szenvedünk, hiába egy zseni a cucc, drága...nem jönnek.
    Aztán jön az általánosítás, hogy ilyen meg olyan az rF2, de nem hiszik el, hogy a DLC-k minősége 100x jobb

ha ráérek akkor beugrok majd
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.05.03. 20:46:56
  • Adebayor
    Sziasztok.

Lehet, hogy eleve egy halott ötlet az alábbiak miatt, de próbáljuk meg.
    - Eleve kétes a megítélése a sorozatnak a hang miatt.
    - A magyarok nem nagyon adnak ki pénzt. Ez pedig egy gyári autó. Bár csak 5 euró.
    Bocsi az általánosítás miatt. Aki szokott venni gyári tartalmakat, ő ne vegye magára :) Meg egyébként senkit se akartam megbántani :)

Igazából egyelőre egy igényfelmérő lenne ez a dolog. Próbáljátok. Infók itt: Formula-E tesztfutam

Ha a tesztfutamra nem tudtok eljönni egyéb ligafutam, vagy más miatt, akkor legalább a szerverre gyertek, ha érdekel. elég ha látom a hotlaps alapján az érdeklődést. köszi

Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.05.03. 11:05:08
  • Danecay
    Köszönöm, megnézem!
  • bottleopener
    3 bevált módszer van:

1. NV kártyával: adaptive sync a driverben, off a játékban.
    Az előnye a V-synchez képest, hogy ha beesne 60 alá az fps, nem rögtön fele sebességre ugrik(60->30->15), hanem szabadon tud csökkenni.

2. AMD kártyával: Radeon Chill 61-71 fps közé állítva, off a játékban

3. Mindenhol működik: a player.json fájlban átírni egy sort: max framerate=65, off a játékban
    Az értéket azért kell picivel a monitor képfrissítése fölé állítani, mert ha 60-ra rakod, akkor a képernyő közepén létrejön egy fix képtörés, és az nagyon idegesítő. Az 5 extra képkocka abban segít, hogy ne a képernyő közepén álljon meg ez a vonal, hanem fent vagy lent, ahol nem látod.

Mindhárom működik, az 1. verzió a legegyszerűbb és a legszebb, de ott a legnagyobb az input lag is.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.04.30. 16:55:44
  • Adebayor
    Üdv. Én video sync-et használtam. Gyakorlatilag ez a V-sync. De most már az Nvidia programjában külsőleg beállítottam a v-sync-et, és a játékban már nem kell. Azért, mert minek 60 fps-nél több. Csak erőlködik tőle a gép feleslegesen. Ez nem egy lövölde, ahol 200 fps-t ki kell sajtolni, hogy minden egyes mozzanatot észre vegyél :)
  • Danecay
    Köszönöm a válaszokat! Valamilyen anomália lehetett nálam tegnap mert nekiállva a bottleopener által javasolt tesztnek, a HRING-et elsőként betöltve már semmilyen problémát nem tapasztaltam, 60-70FPS fölött fut verseny közben is, szóval nem tudom mi lehetett Egyébként a másik két pályát, az AC Spa és Senormen féle San Francisco-t kipróbálva is hasonló futási sebességre jutottam. Azért fura mert legalább 3x töltöttem be tegnap HRING-et és szerintem még a játék is újra lett indítva de nem változott semmi, nem tudom, hogy az éjszakára kikapcsolt gépnek lehet e köze a megoldáshoz, lényeg, hogy most már

Egyébként Ti milyen SYNC beállítást használtok már amennyiben használtok a három közül: Software, GPU, Video és miért?
  • Hellboy76
    ~100db magy felbontasu utszakaszbol all, lehet ettol fekszik ki a geped
    Esetleg csinalhatunk egy tesztet az alacsonyabb felbontasu utfelulettel is, hogy mennyivel rosszabb a vezetesi elmeny es mennyit javul a futasteljesitmeny.

Nem tudom sebring hogy van megcsinalva, hogy a pontfelhot adott turessel sokszogesitik, vagy a szabalyos racshalot illesztik a pontfelhohoz. Nordschleife kepeken utobbi latszik.

De meg optimalas lesz rajta, tavoli objekteket visgroup-okba gyujtese.

DRS is mukodik mar.
  • bottleopener
    Az rF2 minőségben az évek alatt Belgium1966ról Lime Rockra, aztán Silverstonera, most meg Sebringre emelte a minőségi szintet. Ha van egy 3-5 éves alsóközépkategóriás kártyád, akkor szívás van.

Nem vagyok ellene az optimalizációnak, de nálam pl. tökéletesen fut. Minden maxon, egy 45 ezres videokártyával.(használtan 30)

Két pályát kapásból tudok, amik rosszabbul futnak nálam, kiváncsi vagyok nálad hogy futnak ezek? AC Spa és Senormen San Franciscoja. Tudnád tesztelni?
  • Danecay
    Vagy nekem kellene a gépemet fejleszteni vagy mostantól a pálya optimalizációjára kellene nagyobb hangsúlyt fektetni :) Gratula a munkához egyébként, de az előbbi félig viccesnek szánt megjegyzésből talán a második fele az ami közelít a realitáshoz. Közel sincs egy erőművem de a gyári, szintén a gépigényesebb Silversone-i pályához viszonyítva a jelenlegi Hungaroring verzió betöltés után a boxban egy helyben állva olyan 82-84 FPS-el lassabb ami menet közben sem javul sokat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ugyanazon grafikai beállítások mellett, ugyanazon autóval Silverstoneban a boxban várakozva ~102 FPS-em van míg a Hungaroringen ~18 FPS ami azért tetemes különbség. Véletlenül sem vedd fikázásnak, inkább csak észrevételnek és építő szándékú kritikának amivel úgy gondolom, hogy Te magad is tisztában vagy, és legalább nyújtottam valamilyen visszajelzést a munkáddal kapcsolatban :) Jó lesz az csak még foglalkozni kell vele!
  • Hellboy76
    HRING_2018-v0.68
  • simcompany
    hétfőn indul

• bottleopener
    FIGYELEM - Akinek gondja van a játékkal, mert beakad időnként online vagy offline, vagy csak rubber-bandinget tapasztal, az most tud segíteni rendbehozni a játékot.

A legutolsó néhány frissítésben arra állt rá a S397, hogy a játék automatikusan egy teljesítménynaplót készít. Többet és mélyebbet mint régebben. Az érződik, hogy végre elszánták magukat, és utánamennek ennek a csontváznak, ami évek óta tönkre tudja tenni a játékot egyeseknél.

Ez a hivatalos fóruma a dolgoknak, ide küldd a logot az akadásról hogy megoldják:
    https://forum.studio-397.com/index.php?threads/logging-out-of-realtime-physics-freezes-public-test.62687/
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.04.23. 23:47:22
  • bottleopener
    jól gondolod :)
  • Adebayor
    oké, köszi, akkor nyolcadik generációs i3-nál nem kéne bekapcsolnom ugye? :D
  • bottleopener
    Kevesebb szálra, és ezáltal magra rakja ugyanazokat a feladatokat. A többszálúsítás minimális pazarlását lehet megspórolni vele. Core2Quadoknál, és 2 magos prociknál hasznos, mindenhol máshol hátrányos.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.04.23. 13:20:56
  • simcompany
    itt pl meg itt
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.04.23. 11:30:26
  • Adebayor
    hali.

Az Agressive Threading mit is jelent pontosan? Tuti hogy volt róla már szó nagyon régen.
  • Hellboy76
    Az egyik sikánban egy szuper virtuális ugrató. :) Radicállal sikerült repülni.
  • Betyarkoro
    Lester Special edition
  • simcompany
    Igen, ez az URD módjára épül, csak liga mod. Majd az Aston is belekerül a tervek szerint, de az már lehet hogy új bajnokság lesz.
  • Adam Jonas
    Ha tippelnem kéne, akkor ez a 2018-as T5 modra alapszik - szóval szerintem maga a szezon 2019, nem a benne lévő autók.

U.i.: Emerico, tesztelés szempontjából elérhető lesz a mod/szerver? Szívesen felmennék olykor tesztelgetni, ha van rá mód és lehetőség.
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2019.04.18. 10:59:24
  • bosco05 #18546
    Hajrá és nem is belekötni akarok, de az a Merci az nincs és hát Aston Martin meg van. Vagy nem a mod a 2019?
  • simcompany
    JÖN

• Hellboy76
    Az azert lehet, mert a szkennelt felulet ala bukik ittott a vonal felulete, megnezem.
  • GeriDoc
    Neeeem, a pálya szélét jelzőre. Megyek az egyenesben, és világos-sötét-világos, mintha kapcsolgatnám a fényszórót. De ez a Flat6-el volt, lehet más gond volt. Vagy a tribünök közt besüt a lemenő nap? Még tesztelem, ha odajutok.
  • Hellboy76
    A célvonalra gondolsz? Mert ott sok fehér vonal van. :) Ha dobsz egy képet, akkor egyértelmű és nem kell kutakodnom.
    A célvonal is cserés lesz. :)
  • GeriDoc
    Kipróbáltam én is, nagyon jó. Annyi észrevétel, hogy én este mentem 19-20-ig, és a célegyenesben villogott a fehér vonal. De ez az rF2.....Flat6-el mentem, és megint előjött a "na, csak még egy kör" feeling.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.04.16. 09:36:34
  • Hellboy76
    Javítottam az észrevételeknek megfelelően. *.scn-ben volt egy fura sor, lehet amiatt akadt ki multiban.
    Kamionok, sátrak, töltelék objektek folyamatban.
  • hqx
    Szerver indítással volt gond, de igazából mindegy, mert voltak DLC tartalommal szerverek, és mentünk az egyiken egy P\Q\R-t. Talán a warez verzióval is be tudsz lépni valamelyiknél, ha majd egyszer érdekel.
    Szerencsére a külföldiek nem így gondolják, mint pl. Adebayor.
  • Adebayor
    Hát igen, ez csak az én véleményem. Lehet sokan így gondolkodnak, de valakik meg minél többet versenyeznének, akár minden este :)
  • Danecay
    Ez egy szubjektív vélemény ami mindenképpen egy álláspontos képvisel, ugyanakkor minden bizonnyal nem általánosítható. Saját szemszögedből nézve az a logikus, hogy mindenki hasonlóan gondolkodik, de ez nem biztos, hogy így is van.
  • Adebayor
    Szerintem aki ide ír, "játszik". Túlnyomó részben :) De főleg ligákba, és a ligákon kívüli események nem nagyon érdeklik őket. Vagy idejük nincs rá.
    Én így vagyok ezzel.
  • Danecay
    El veszítettem a fonalat, nem vágom, hogy most a megvásárolt tartalommal indított szerverről van szó vagy az "alternatívról" és hogy most az ezzel történő szerver indítással vagy csatlakozással van e gond. Függetlenül ettől úgy látom, hogy az itteni közönségnek amúgy sincs igénye erre, talán többen irkálnak ide a fórumra mint ahányan valójában játszanak és őszintén bevallva vannak olyan időszakok amikor én is közéjük tartozom :(
  • hqx
    Pontosabban rfmod fájlt nem csinálta meg. De, ha van is rfmod fájl, akkor a szerver indítása után, nincsen autó a listában. A DLC pályák viszont vannak. Nem tudom, hogy mi a baja. Más szerverre fel tudok menni.
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2019.04.14. 13:33:52
  • hqx
    Igen, úgy értettem. De nem tudok indítani az autók miatt, mert két verzió van külön könyvtárban, és mind a kettő kell az autó működéséhez.
    Ez a szerencse nélküli MAS2 meg duplikálva látja, és így nem csinálja meg a rfcmp fájlt. Az meg kell a dedikált szerver elindításához.