19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
INFO -
Hellboy76 #18411 CAM fajlra ertettem. -
Norbixx75 #18410 Eltolást ... ?
3DSimED3 -> Edit ->Translate , Rotate , stb. ; ezzel ?
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.02.04. 19:34:20 -
Hellboy76 #18409 A cam a lényeg. Az AIW már saját és ehhez készült.
3dsimedben ellenőrizheted, mindkettőt be lehet hívni a pályára.
Kár hogy eltolást nem tud ez a kis progi :)
Itt az transform: -
Norbixx75 #18408 tessék ...
Hungaroring_2018.cam & Hungaroring_2018.aiw rotate -
Hellboy76 #18407 55-el -
Norbixx75 #18406 ööö , hány fokkal is kellene fordítani ? 
nálam fut a .jar progi ...
java -jar RfTrackRotator.jar d:\Letoltes\HUNGARORING_2018.cam 90 > HUNGARORING_2018-rotated.cam
így 90 fok ...
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.02.04. 18:40:10 -
Hellboy76 #18405 Köszi. Be is került.
CAM elforgatás: aki ezt tudja futtatni, szóljon.
https://forum.studio-397.com/index.php?threads/rotate-track-northdirection.34813/
Itt a CAM, amit el kellene forgatni: https://www.mediafire.com/file/j5e837fpkal7obs/Hungaroring_2018.cam/file -
Norbixx75 #18404 Üdv !
Segítség , észrevétel a H-Ringhez és az alábbiakhoz is
[URL=https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/18403]#18043[/URL]
[URL=https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/18397]#18397[/URL][URL=https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/18394]#18394[/URL]
+ a rajtlámpa esetében változtatni a shadereken és az animáción: 3dSimedben, stb. : DirectX shader t1 -> high luminance sun , valamint Animation type: pendulum -> event , így nálam nem volt gond a többszöri elrajtoltatásnál sem
+ a távoli háttérként alkalmazott hungaroring-skyboxi.gmt-t lecserélni egy másikra, hogy valamelyest látszanak a hegyek is, illetve csökkenteni a "köd" távolságát a .scn-ben FogOut=(5000.00) FogDensity=(0.00005)
+ esetleg még egy betöltőkép , azaz HUNGARORING_2018_LOADING2.JPG , így pálybetöltéskor felváltva ad be két képet
Hellboy76 , engedelmeddel
A csatolt mellékletben "belejavítottam" , a ModDev-ben ki is próbálható ... -> Hring_2018-v0.30_patch190204.rar
Általam fotók mellékelve:
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.02.04. 18:03:48 -
Hellboy76 #18403 Oke, lesz ra idom :)
Az F1 2018-as es a korabbi Hringet mar rapozicionaltam erre a verziora. Onnan csak at kell dobalni a dolgokat.
Akkor kezdek a CAM fajlal. A forgatos eszkozzel nem boldogultam. Majd berakom csak a fajlt es a camerakat csak attologatom. A palya melletti bukoterek is hatalmas poliginokbol vannak, azt is fel kell bontani realroad miatt. A belso terulet is meg full fuves, aszfaltra kell cserelni. Persze sok helyen maskal oldotta meg, rf2-ben meg nem lehet egy mask texturaval 2masikat keverni, v csak en nem tudom.
A codis novenyzet lenne jo, de az tobb ezer objekt, attol osszesz@rja magat. -
Hát, pedig marha jó lenne ha a hiányosságok elkészülnének :D hiányoznak még a tereptárgyak, fák ilyesmi. Kicsit kopár. Meg ugye a kamerák. De egyébként nagyon szép már most is, és iszonyat milyen pontos a pálya. Lécci legyen rá időd :D
Ha valamiben kell segítség, akkor szólj. Főleg grafika, texturázás, ilyesmi amiben tudok segíteni -
hqx #18401 Ja, páran beléptek.
Nincs úgy baj vele, csak nem szép. Persze, ettől még lehet rajta versenyezni. -
Én nem igazán látom a vibrációkat az említett helyeken, de lehet én vagyok elnézőbb. A rajtlámpát sajnos csak egy felvezetőkör erejéig sikerült megfigyelnem és ez alkalommal az AI akkor indult el mikor a lámpák kialudtak. -
Nincs különösebb baj azzal a pályával szerintem, nem rosszabb mint bármelyik másik, ha igen akkor én nem tudom miben :) Mint ahogyan azt tegnap beszéltük, velem ma ne számolj mert sajna meló van de remélem mások azért majd felnéznek. -
hqx #18398 Akkor ezek szerint működik, csak nekem valamiért nem tölt le. Igazából, akkor nem érdekel, ha másnak jó.:)
Custom-ra van állítva, 2MB/sec-re, nem kéne, hogy lassú legyen.
Néztem ezt a gyári Malaysia 2007-es pályát, hát nem szép, nem tetszik. Most a Zandvoort 2017 és a Renault Megane Trophy 2013 megyek szerveren: Renault Megane Trophy SG -
bottleopener #18397 -a pálya szélét jelző felfestés vibrálása megszűnt
A vibráció még jelen van:
-a Blancpain feliratoknál a táblákon
-rajtrácsvonalaknál, (keresztben futó) szektorjelző / DRS vonalaknál
-a távoli rácsoknál / eredeti objektumoknál
Ezek 50-60m távolságban kezdenek el nagyjából kisimulni, amikor full felbontás közelébe érnek, de a mozgást továbbra sem szeretik.
-a rajtlámpa hibásan működik első versenykor, újraindítás esetén pedig egyáltalán nem is világít -
Hellboy76 #18396 Nem úgy vettem, no para :) -
Remélem nem értettél félre! Távon álljon tőlem, hogy egy rossz szót is szóljak, számonkérjelek vagy bármi más! 
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2019.02.03. 13:46:55 -
Hellboy76 #18394 Szabadidőm nincs rá, ennyi.
Hring_2018-v0.30
Visszajelzések jöhetnek. -
Nekem tegnap elkezdett tölteni csak rohadt lassan. Amit említettem is szerveren chaten, egyik hiányzó tartalmat így töltöttem le. A letöltési sebességnek nem tudom, hogy van e köze a dedi server beállításainál a Connection Type-ban beállított értékekhez. -
Amúgy is, hamar munka ritkán jó :D Mondjuk el is hiszem, hogy aktivitás és túlzott érdeklődés híján túl sok kedved sincs hozzá. -
hqx #18391 Ez az Auto downloads hogy működik? Be van állítva a Multiplayer.JSON fájlban a "Enable Autodownloads":true, de nem tölt le semmit. Kiírja, hogy: Attempting to install new Mod ot Multi Comp: a mod neve
Didn't Install everything. Check Component URLs for validity.
Milyen url-t és azt hol kell állítani?
-
Hellboy76 #18390 0.21
Ma lehet körbeérek a pályabírókkal. Ha igen, feltöltöm.
Rohadt sok poszt van, vmi 23 körül. :) -
bottleopener #18389 "Tartom az S397-esek tempojat."
Ne becsüld le ennyire magad.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.02.03. 10:27:03 -
Most melyik verziónál tartasz? Lemaradtam -
Hellboy76 #18387 Hungaroring: heti 1órám van rá. Gondolhatod mennyit halad :)
AIW, palyabirok, pitwall emberkek, nehany textura albedositva,
kerekvetok normal mapja cserelve simara, ettol megszunt a fura sajat arnyekuk,
Tartom az S397-esek tempojat. -
Szia! Úgy látom, hogy Te használod a SimHub féle HUD-ot. Ma én is kipróbáltam, működik is, bár a Tack Map része úgy láttam ennek sem megy, de nagyobb gondom vele az, hogy nálam nagyon lassan frissíti az infót, sebességi fokozatot, sebességet, gumihőmérsékletet, szóval úgy nagyjából mindent. Mitől lehet ez? -
hqx #18385 De, most is megy. Nem értem. Én simán csatlakoztam. Versenykor, nem lehet csatlakozni.
Utoljára szerkesztette: hqx, 2019.02.02. 18:00:36 -
Szia! Nem találom, vagy már nem megy? -
hqx #18383 Ja, régen. De elvileg ez a leírás is ugyan az. Meg itt van még egy, ha magától valaki nem tudja, hogy mit, merre, hogyan kell:rFactor 2 Quick Guide: Creating Custom RaceEvents
#18381: Kész a szerver. GT3 WORLD SERIES SG Néven fut. GT3 WORLD SERIES V1.20, Portugal 2009, Road America 2016 v1.4, Bridgehampton Race Circuit, Botniaring, Most Autodrom v1.1, Hungaroring 2018 v0.21 -
unrealnoise #18382 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem nem. :)
Mert ezt élből csak betippelted, oké, hogy te ebben, és így gondolkoztál, de azért ez nem ilyen egyszerű... :) Tegyük fel, ha nagyon nagy siker lenne (lett volna) a Raceroom, akkor lehet be sem segítenének a GTR3-ba, minek, csinálnák inkább a sajátjukat, hogy még több ember azt használja, ott költse el a pénzét. Úgy, ahogy az iRacing is csinálja.
Az iRacingnél is adva lehetne, hogy kezdjenek valamit a rengeteg tartalommal, meg a már "kész" pályákkal, fizikával, stb, de nem, mert elég sikeresek, és van még mit csinálni a programon, hogy még inkább azok legyenek.
Az, hogy eleve csak ezért vagy azért készült a Raceroom pont ez miatt túlzás... :)
Pláne, hogy be is van jelentve, hogy grafikus motor váltás lesz majd a jövőben. De bánja a fene, ha ezek ketten majd segítik egymást, mármint a sector3 és a Simbin...
Igazából meg a Simbin sem hinném, hogy forradalmat fog csinálni... :) az F1 naná, hogy jól fogy, sokat fejlődtek a karrier mély, a média sokat beszél az F1-esekről, az emberek azért ismerik az arcokat, a szabályokat, etc. Egy GTR3-at eladni nehezebb lesz... Ilyen rendszerességgel meg, mint az F1, szinte lehetetlen is lesz, valszeg nem is próbálkoznak meg vele, és hát azért lesz konkurencia is. Nem is akárkik...:
- iRacing + AI
- Project Cars "3", amit most talán végre tényleg nem "csapnak" össze...
- Forza Motorsport 8 elvileg nem jön idén, azt is csúsztatják, valszeg az új Xbox-ra is, és biztos vagyok benne, hogy a Microsoft az egyik, ha nem a valaha volt legjobb Forza Motorsport résszel szeretne tündökölni. (Ennek ideje is lenne a 4. rész után végre...)
- ACC
- plusz a talán végre működő rF2...
Értem én, hogy nem feltétlen konkurenciái egymásnak, de vannak átfedések, tudom, hogy ezek valamennyire átjárhatóak, tudom, hogy mindet lehet szimes komolysággal vezetni, tudom, hogy az FM alá új AI-t raknak még idén, ahogyan azt is nyilatkozták, hogy teljesen új és jobb fizikát szeretnének a játék alá tenni, én optimista vagyok, de nyilván nem egy iR szintet várok el tőlük. :)
Egyéb szériákkal sem lehetne sok mindent nyerni, mert az emberek nem fognak mindenféle kis szériát megvenni, amikor egy "mindenesben" megkaphatják ingyen is... A Simbin-nek nem is lett nagy sikere a GTR2 utáni időszakot nézve...
A Raceroom egy új motorral, napszakváltásokkal, időjárással, animációkkal, kicsit jobb UI-val, HUD-okkal, szinte verhetetlen lenne... És szvsz nem is drága a cucc, az iR-hez képest aprópénz... -
Az is jó lenne egynek amit a #18310 -ben írtál, de lehet akár az F2004-es Ferrari, vagy a gyári McLaren F1 csomag valamilyen szintén gyári pályán ami jó eséllyel megvan a legtöbb játékosnak. SIMCO-ék pl Malysiaban gurultak a McLaren-ekkel legutóbb ahová jól be is pofátlankodtam :) bocs! Természetesen időmérőre és futamra magamtól is kiléptem volna :) Tényleg, a Hungaroringgel kapcsolatosan van valamilyen fejlemény? -
Te is megcsináltad azt a varázslatot amit Norbixx75 a #18361 -eben ír? -
hqx #18379 Azt gondoltam, de nem tudtam, hogy melyik az a beállítás. Azt hiszem, megvan: Multiplayer.JSON fájl, "Delay After Race":90,
Ha meg túl alacsony a szám, akkor meg nem biztos, hogy beér a végére valaki. -
"miért olyan hosszú idő: elvileg allithato (valszeg ini-bol). -
hqx #18377 Jó volt tegnap az a kb. 1 óra gyakorlás / verseny.:) Legalább tudjuk, hogy minden jól működik. Mondjuk a verseny végén, nem értem, hogy kicsit miért olyan hosszú idő - a kockás zászló után -, hogy vált a szerver.
Ha gondolod, akkor írhatsz autó+pálya kombót.Nekem még van egy-két ötletem.
A Endurance SeriesSG néven fut most a szeró, aki még úgy gondolja, benézhet. Csak auto clutch van engedélyezve. -
Az R3E mar az elejetol lenyegeben "csak" idohuzas es bevetel generalas, hogy lefejlesszek az engine-t, a tartalmat es egyebeket, hogy a GT3-mal, es majd talan egyebekkel, versenykepesek legyenek;) -
Már megy? Most akartam lefeküdni hunyni. Mivel közben letöltöttem azért felnézek :) -
Na a RaceRoom a másik jómadár. Alig adnak ki mostanában értelmes patchet (AI roster, oke, de hány embert érdekel... Naugye), aztan meg kiadnak egy ADAC GT Masters 2018 packot, ami csak skinpack... Se Ferka, se Lambo, se Honda. Micsoda csomag... -
hqx #18373 Jó kis mod!:) Már megy a szeró.
Másik gépről, de úgy is megy, ahogy korábban leírtad.
Utoljára szerkesztette: hqx, 2019.02.01. 21:24:42