rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolee145
<#eljen>
Igazából a bal oldali káva benne van az A-oszlopban, az mintha nem is lenne, de ahogy nézem a másik sem zavaró.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Az a "baj", hogy az rF2 nagyon sok mindent tud, van benne lehetoseg boven, es nem akarjak/tudjak megcsinalni normalis GUI-ba a dolgokat (onboard vagy menuk). Sok a bill kombinacio es eleg sok ami csak cfg-bol erheto el. Nem eletbevago dolgot, de aki nem szeret kutakodni, tesztelni, kiserletezni, cfg file-t nezegetni, nem nezni at rendesen az options reszt, ha valami eppen nem jol van beallitva (pl. ules, fov, tukrok, dontes) akkor gyorsan lefikazza es megunja😉

Pl. lehet cikizni a tukor allitast is, ha mar szobe kerult, de ez is ikgazabol ISI-szintu rendszer es optimalizacio (lenne), ami mashol nincs, hogy kulon a tukroknel 32 modon lehet(ne) allitani, hogy mi latszodjon benne, kinek mi a fontos, mennyire kell optimalizalni. Persze ezek csak akkor mukodnek normalisan, ha az auto es a palya is rendesen ossze van rakva. Ami sajnos meg a gyari dolgoknal sem mindig OK.

Tudna ez sokkal jobban kinezni es lehetne sokkal gyorsabb is, csak kellene egy ceg, aki ebbol "jatekot" epit. Pl. rF1 vs. GTR2/RACE (kinezet, latvany, szolgaltatas, animaciok, eso, hangok, tartalom stb).

Persze igy sem rossz az rF2, de a tobbiekhez kepest kicsit baltaval faragott barkacs jellegu😊 Tudas van mogotte (a DX11 es vonzatai felejtosek😛), de ez ilyen😉
lac coo
Jah, igy meg hasznalgatom is , sajnos nem sok jatekban lehet normalisann beallitani, a sima nagyfelbontas onmagaban fake, nem hogy jobb de kifejezetten rosszabb ha oldalt a halalba el van torzulva minden .
Igazabol tavaly vagy mikor vettem egy monitort mert a regi mar szivatoval indult, tavaly egesz evben gyujtogettem egyre, egyet meg kaptam szulinapomra.
Mo djuk a gepem az gagyi mar igy, de az nem igen lesz masik mostanaban.
Remelem nem jon semmi uj szim , amit aztan meg lowon se tudok majd igy futtatni 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Tegnap irni akartam, csak nem akartam megint hulyenek kinezni, de en is folyton elkeveredek az ules allitas, dontes, tukor allitas egyutt, kulon, fov , anyamkinja kombokban 😊)

Alexease
Csak be tudttad allitani a monitorokat😊 Allatul nez ki. Igy azert teljesen mas az elmeny es sokkal jobb a hasznalhatosag, meg ha butitani is kell a grafikat a batar nagy felbontas miatt.
Alexease
Mar nem emlekszem a GP-re, de nem hinnem hogy ennyi lehetoseg lett volna benne (tukor) 😉 Az iR-ben is lehet allitani kulon a tukroket, csak ott kulturaltabb, van kulon jol hasznalhato GUI panell hozza. Az rF2-ben mindenfele (megjegyezhetetlen) billentyezet kombinacio (shif/ctrl/alt + osszes ules pocicio). De az iR-ben meg az ules pozico allitas nincs/nehezkes😉 Az AC-ban az ules allitas OK, el is menti autonkent, de a tukor fake. Nincs olyan, ami mindenben jo, talan meg az iR a legkenyelmesebb es atgondoltabb.
lac coo
Mozis video ide is 😊)

Ahhoz képest hogy ezt magától tudta mondjuk a Geoff Crammond féle Grand Prix sorozat is a 90-es években, nem rossz egy "next gen" játéktól hogy szerkesztgetni kell a tükröt..... no comment. <#taps> De a gumi torzulást számolja...... meg van mozgó árnyék..... jujj.... <#nyes>
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.24. 08:24:09
Alexease
Azt (meg) nem jegyzi meg, nem eroltettek😉 De lehet donteni is az ulest gombokkal, ugyanaz mint a FOV csak +shit/ctr/alt (valamelyik a harombol😛).
Alexease
A tukor reszletesseget csak cfg-ben lehet allitani, de ott sokmindent, kulon-kulon mi latszodjon benne: kasztni, szarny, kerekek meg mittudomen. Az eso vagy por bekapcsolas gozom sincs. De a tukroket egyenkent lehet ossze-vissza, nezetenkent ki-bekapcsolni, allitani, tologatni stb😊
Alexease
lac coo
Ha jol remlik esot mar lattam visszapillantoban, de nem biztos .
Engem inkabb a kenyelmi szolgaltatasok hianya zavar, pl , hogy mindig at kell allitanom az ulest ha masik autoba ulok, igazan megjegyezhetne autonkent .

Az most komoly hogy a játékban a visszapillantóban nem látszódik a saját por, meg esőben a vízpermet? Vagy csak én nem kapcsoltam be valami pöcköt?
lac coo
A pedál bigyót hogy lehet kirakni ? 😊

Alexease
<#idiota><#taps>
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.23. 21:26:11
lac coo
Visszaraktam 😊
Es szereztem IR accot is, oda is beepulok 😉

Múltkor nem azt mondtad, hogy letörölted a p*csába az rFactor 2-őt?😄 Most akkor hogy van ez?😄
Alexease
Ot koros futamokat mentem, mindig mas autoval, eleg buli😊 A celegyenesben, autotol fuggoen, ha tobb auto osszejon, ossze-vissza helyezkednek, van aki szelarnyekot vesz, van aki vedekezik es van aki tamad (2:40).
Quad-dal is mentem egyet, de az nagyon gaz, amig nagyon tapad, azonnal ket kerekre all vagy a kanyarban felborul😉 Ha mar elmelegszik es csuszik, akkor mar jobb😛

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.23. 21:09:57
lac coo
Levettem 4080 -ra, sok fps nem jött hozzá, de legalább simább, offline jó lesz 😊

Alexease
Ha az AC-hoz keves az ember, akkor rF2-hoz NULLA 😄DD
MOST az AC-ban 981 ember van, az rF2-ben 100 😊 Es ez az atlagos arany.

Az AC jo lenne free online-ra, de sajnos a sok felesleges moddal szet cseszik az egeszet:/ Igazabol mar az rF2-be is kicsit feleslegesek a modok, de az AC-ba meg nagyon. De az rF2, ha mukodik, akkor letolti automatan ha nincs meg. Az AC meg eselytelen, mindenki belenyulkal mindenbe.
Alexease
Se ahhoz se a Nord-hoz nem jott semmi:/
A ket tukrozodes mehet LOW-ba, szerintem jo az ugy, nem azt kell sasolni😊 Az arnyek elmosasa sem fontos. Az ellenfel autok is mehetnek high-ra (a medium mar keves). A palya reszletesseg meg max a gyari palyakon ervenyes, mod palyakon hasznalhatatlan, azokon semmi optimalizalas nincs. INI-bol ki lehet kapocsolni az ellenfelek cockpit-jet, talan segit. De talan a felbontas csokkentes lenne a legjobb. Ha eddig nem full HD-ben nyomtad, es mukodne, akkor szerintem kibirnad az 5760px helyett a 3840px-t is😉
tobias88
Sziasztok! Első résszel sokat játszottam, viszont most az AC-t vettem meg nemrég. Sajnos kicsit csalódtam benne, mert nyílt szerveren is szoktam játszani bajnokság mellett szórakozásból, és ott alig vannak.

Rfactor 2-ben a nyílt részen mennyi játékos van? Az első résznél emlékszem pár éve még volt több Bros Megane Trophy szerver is és tele voltak (20-25 játékos). Leginkább az ilyen kisebb kategóriák létszáma érdekelne <#bee1>
Alexease
Itt a tukrozodes szamitas eleg macera. Ebben mar valszeg benne van erosen a DX11 hianya is, ami talan/valszeg eleve tobbet/jobbat/gyorsabban.mashogy tud.
Itt az enviroment tukrozodes egy cube render az auto poziciojabol, azokkal az objectekkel (merettel, tavolsaggal, optimalizalassal stb.) ami a palyan be van allitva. A mod palyak altalaban rosszak, nincs tukrozodes vagy inkabb nulla optimalizacio (azt is szamolja, ami sose latszik😛).

Plusz az rF2-ben ott van meg az aszfalt tukrozodes is, ami meg plane render ("alulrol felfele egy lap"😉. Ez is olyanamilyen, lehet 1db de lehet 100db lap is, mindefele pozicioban. Es persze ezt is optimalizalni kellene, mi tukrozodjon benne (a minden felesleges). A mod palyaknal semmi vagy a legtobbszor hibas (minden tukrozodik, de nem latszik benne semmi, alatta vagy felette van). Vagyis szamolja, de minek😛

Es ezt a tukrozodest szaraz palyanal is szamolja. Raadasul a palya tukrozodes full dinamikus, nem csak az erosseget es kinezetet, hanem a "foltossagat" is szamolja, megjeleniti. (A kotekedoknek: persze ettol nem szep vagy jo, csak egyszeruen szamolnia kell, vagyio lassu! Amig ilyen mashol nincs, addig ez itt plusz eroforras igeny😄DD)
lac coo
Amugy ehhez az AC BH ra nincs valami ai frissites ? A negyes kanyarban ( ayszem...) mindig elrontjak, feltorlodnak...

lac coo
Meg majd probalom.
Elsimitay egy fokozat volt rajta azt meg levehetem, es van meg par dolog ami nem low 😊)
De hdr t mindenkeppen vissza kell kapcsolni, anelkul nagyon gaz az egesz .
De az tuti, hogy nem egy hiros grafmotor az rf 2 😊)

Nem tudom mennyi még a lelkesedésed a dolog iránt. 😄

Egy tök másik módszer, hogy "alulról építkezve" állítod be a grafikát. Mindent offolsz, és megnézed hogy mennyi az fps, és lépegetsz felfele. ctrl+f ctrl+c-t használd.
Amit lentebb leírtam, hogy mit érdemes kikapcsolni direkt úgy van összeállítva, hogy gyakorlatilag semmiről ne kelljen lemondani, de mégis sokkal jobban fusson.

Szerintem írok majd egy howto-t. 😊
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.23. 13:21:26
lac coo
no az appot sikerült előcsalni, tényleg ctrl+ ó 😊)
Beállítás most jó, gépem ehhez fika, irgalmatlan mi kellene ehhez a játékhoz magas beállításokkal .Vramot nem tudtam megnézni, nincs semmim erre .
De bárhogy is van fps, picit akadozva fut ...Felbontást nem találtam hol lehetne alacsonyabbra rakni .

Ennyit tudok kihozni ebből a gépből .

hdr on :

hdr off:

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.23. 13:01:19

Kb. fél percenként vesz majd egy mintát. Tehát a mintavételt minimalizálja, és ugyanúgy csillogni fog.
De kocsiban ülve úgyse látod. 😄
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.23. 11:56:32
lac coo
De ha kikapcsolom az auton a tukrozodest akkor matt autot kapok, vagy valami kamu cubemap azert fog tukrozodni rajta ?

Nem, külső progi kell hozzá.
lac coo
Jatekban kiirja a vramot valahogy ?

lac coo
Egyelore a kepernyot, sziget, keretet kene beloni, de hat igy atirogatva eleg szivas.

Az enviroment reflection(a környezet hogyan csillan meg az autón) rF2-ben brutálisan terheli a GPU-t, de legalább cserébe szarul néz ki. 😄 Maxra állítva is akadozgat, röcögve fut, pedig tükörsimának kellene lennie. Egyszerűen nem elég a mintavételi gyakoriság, de ha az lenne, még jobban terhelne.

Ha FPS-t kell nyerned, sorrendben ezt állítsd:
1. enviroment reflection off.
Ha még mindig nem jó
2. Shadows: medium, Shadow blur: fast
Ha még mindig nem jó,
Video res fülön az Anti-aliasing max 2x-es legyen, bár lehet hogy nem is kell.

Illetve az FXAA-t érdemes kikapcsolni, csak elmaszatolja a textúrákat.

Minden más mehet maxon.

Szerk.: Nézd meg please, hogy mennyi VRAMot eszik 3 monitorral a game, mert nálam kis felbontásban is el tud fogyni 1,5 giga, 3 monitoron nagy felbontásban pedig még durvább lehet a helyzet. Az szokott rejtélyes lassulásokat okozni.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.23. 11:38:30
lac coo
High end pc az nincs , I5 2500, gtx 770, 8 G memoria.
Beallitas az kb low , tukrozodeseket levettem, talan arnyek az ami magasabb, es a hdr is be van kaocsolva .

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.23. 11:25:25

Milyen gépen, milyen grafikai beállításokkal tolod?
lac coo
De amugy nem csak disznek van a ket szelso, nem csak azert higy mozogjon valami benne, eleg sokszor nezek oldalsora kanyarban.
Csak ha mar egesz hobapban koplalok melohelyen, akkor jo lenne itt is hasznalni valahigy 😊)

lac coo
Talan lehet ugy is , nem tudom, a teljes felbontast azt gondolom egyben le lehet venni.
Meg a pp t nem lottem ki, de hat ha az sincs akkor mar tenyleg visszamegyek f1c 2002 szintre 😊
De majd meg probalgatom, csak ji lenne valami app a beallitashoz, ez az atirogatas, betoltogetes ez eleg idegesito.
A kocsi muszerfalat itt nem lehet kiloni, az nem hoz plusz fps-t mint rfator1 nel ?

Amugy meg jobbnak nem jobb, sot kifejezetten arkadosan konnyu vezetni a cliot a kisfiat utan, de jo ez is . Nyilvan amiben sokkal jobb , az a szabalyok, lebonyolitas, normalis rajt stb...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.23. 10:18:21

Alexease
" ezt buktam 3 monitoron": Nem mintha olyan sokat hasznalnad😄 Azt az 1db autot (Clio) ki tudod valrtani az AC-ban massal. Max ne olyan jo <#idiota> De ott tudsz menni online, van felhasznalo, mar ha a kismillio gyari, piszkalt gyari es mod tartalom miatt nem szakad szet a mezony😉
Alexease
Harom monitort nem lehet beallitani csak 3 nativ felbontasra?! Pl.: 3×1280x720px. Felesleges a full HD, foleg a ket szelso monitoron. Az lenne a tuti, ha kozepre nagybb felbontast lehetne mint a ket szelere. Periferiaba, elsuhano dolgokhoz, oldalra nezni, tukronek mindegy.
lac coo
😊

Mindegy, mert végig nyomkodtam mindent, arra se jött be ez a menű.
De mégegyszer megnézem majd.
Bár értelme nincs, ahogy átállítom sima 5760 nagyfelbontásról multiwiev-re azonnal a béka feneke alatt van az fps.
amit tudtam már levettem, de 15 autóval átlag 35 fps.

Rettenet szar a taljesítmény itt.
szóval ahogy sejtettem ezt buktam 3 monitoron 😊)

Alexease
<#idiota><#wilting> 😊))
A magyar billen a SHIFT-7, de a jatek az alapot hasznalja, ami a magyar feliratos billen a "ó" 😊)))
lac coo
amúgy magyar billen melyik az equal gomb ? 😊)
Értem én, hogy egyenlő, de melyik ? 😊

LCD lapostévén közel sem ilyen zsúfolt, sőt minden szemre esik. rF1-ben laptopon is így toltam a GID-el éveken át. Na ott már le kellett venni ezt azt.
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.23. 08:47:20
zolee145
A rendszert igen, de az utat is? 😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

A zseni a káoszban is látja a rendszert.... <#beka2>
b-type
<#eljen>
a gumimelegítést az elején nem igazán vágtam, elég balesetveszélyes és sok haszna nincs ahogy elnéztem az adatokat, inkább csak feeling

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo

Adam Jonas
Jézusom, több a plugin, mint a képernyő kis híján 😄

Alexease
Tippem szerint (nem neztem es most nincs itt rF2-om;P) rendesen az option-ban vagy a gfx configban lehet bekapcsolni, aztan manualisan a config.ini-ben utana allitani az ertekeket. NEM camera.ini es hasonlo😉
Vard meg ami "jon" valaki, aki hasznalja is, en csak tippelgetek😄