19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
formula1996 #14194 Ott a gumi koszolodas is, amit a reiza mar beepitett meg AC-ben is benne van. Sot mar rf1hez is volt video hogy lesz plugin csak megse adtak ki. Errol se hiszem hogy 100sor kodba kerulne hogyha elhagyod a palyat akkor fu/homok/kavicsdarabok texturat radobja viszont elmenybe meg kinezetbe sokat dobna. -
A videón nem szaladtak a kocsin lévők. -
Fehogynem, CM F1 ben szaladnak hatrafele a vizcseppek :)
Ablaktolro meg aprosag, se a vizes szelvedo. -
Talán majd most. Igazából én a fizikával már elégedett vagyok, azon nem nagyon kellene dolgozni. Persze lenne még mit csinálni, pl a felgumizott ív esőben jobban csússzon, de csak ha van felgumizás. Pl jöhetnének a hibridek, elektromos autók. De nagyjából ennyi.
A grafikában viszont vannak hiányosságok, és pl az ezer éve létező, de nem aktivált dolgok. Pl a legegyszerűbb, az ablaktörlő. Nem nagy dolog, de az is hozzá tesz.
Tegnap néztem egy F1 2016 videót. Áll a kocsi, szakad az eső, és a tükör alján csöpög le a víz. Biztos, hogy nem számolta, hogy mennyi víz esik rá, az hogyan gyűlik össze, és aztán hogyan csöppen le alul. Viszont mégis olyan dolog, hogy hű, ezt is megcsinálták.Kb ennyit tesz hozzá a játék élményhez, de mégis érdekes. Ehhez képest amikor elindult az autó már a rajta lévő vízcseppek nem indultak meg a légáramlat irányába... majd a 2017-esben. :) -
Ok aztan hatalmasat arattak a vilagelso motorjukkal...! :)) -
Timbu #14189 Van ez a rész az interjúban:
"RD: With the partnership now in place, where does that leave you with regards to licensing out the current gMotor engine to other developers, should you wish to do so?
TW: Well rFactor 2 nobody from our side wants to licence that out yet. We want to keep rFactor 2 to ourselves (meaning both ISI and Studio 397). With rf1 Gjon and ISI still own that, and that is still a powerful head-start for any company (roughly six years of development). I don't think you would have Ian Bell and Project CARS around without the rF1 engine, you wouldn't have Reiza and you wouldn't have Sector3 either. The cool thing is with each generation Sector3 and Blimey Games have gradually moved away from the rF1 engine and basically rewritten this piece of code and that so its becoming less and less the rf1 engine, in fact Project Cars was almost wholly their engine. But the thing important to remember is they got an estimated six year head start before they even got going using the rf1 engine. It’s still that viable."
Nekem ebből az jön le, hogy "mi dolgozunk egy csomót, csinálunk egy világelső motort, nehogy már más arassa le a babérokat". -
A kod az ISI hulyesege (a tobbivel egyutt). Szamolja a homersekletet, lehet allitani paratartalmat, tud kodot, miert nem lehetett beletenni egy 3 soros kodot, ami megjeleniti a kodot?!?!:/ Mennyivel latvanyosabb es profibb lenne.
De ugyanez az utkozes hang is, ami meg idegesit. Ezt is szamolja, millio hangmintaval, de semmit nem hallani, vagy csak szarul van skalazva. -
Mentem a Bentley-vel Nürburgringen, 12 fokos hőmérsékletben, reggel 8:30-as kezdéssel. Sajnos ködöt nem lehet csinálni, pedig az még mókás lett volna. Pont mint reggel a valódi időmérőn. :D Érdekes dolog így, hogy a hideg aszfalton kell egy felvezető, meg utána egy gyors kör, és majd a második gyors körre melegszik használhatóra a gumi. -
Gozom sincs, nincs elottem a szerzodes:D
Az engine minden kizarolagos jogat (pl. tovabbi licencek) tuti nem adta el az ISI. Talan az rF2 cimet sem teljesen, maradt valami beleszolasi jogouk, meg ha nem is fejlesztenek mar bele semmit. Valszeg eleg osszetett lehet a dolog.
Leegyszerusitve talan az allhat kozel az "igazsaghoz", hogy most mar masik ceg fejleszti a porgramot:) Es hogy milyen mertekben terhetnek el az alap koncepciotol, az meg tuti le van irkalva a szerzodesben. Mint valszeg az is, hogy a jelenlegi jogfolytonossagot (vasarlok, elofizetok) "valamennyire" fent kell tartaniuk. Vagyis nem nevezhetik at hirtelen rF3-nak, es nem arulhatjak azonnaj uj programnak:D Azt esetleg majd 2018 elejen vagy vegen:DD -
Hat ha kod szinten adtak el, akkor gyak a motort is eladtak, nem ? -
Ezt nem tudom en sem;))
Kicsit ez olyan, mint korabban az F1C/rF1 licencek, amit tobb ceg is megvett (SimBin, SRW, Reiza) es csinaltak sajat programokat. Az rF2 senkinek nem kellett (mivel mar mindenkinek sajat engine van, az SRW elhalt, a Reizanak bonyi es felkesz volt). Igy igazabol nem az engine-t licenceltek, hanem magat a programot "adtak el":) Amibol a Luminis csinal valami programot sajat koltsegere. -
Leszamitva azt a reszt, hogy a "kotelezo" DX11 es VR miatt esetleg "egyszerusitenek" (pl. felere veszik a fizikai szamitasok sebesseget), engem meg mindig a koncepcio (hogyan lesz ebbol beveteluk) erdekelne, amibol nem sok derult ki;)
Volt celozgatas a modding egyszerusitesere, es azzal elofizetoket/vasarlokat szerezni.
De megemlitettek az online szolgaltatast vagy a lehetoseget is.
A jelenleg "birtokolt termek" (program, elofizetes, lifetime) helyzete es jovoje is kerdeses.
De a lenyeg, hogy tuti tortenni fog valami, valtozni fog a kinetet, korites, szolgaltatas es tartalom is. Az ISI nem csinalt volna mar ezzel "semmit". -
Na igen ezt nem ertem, az uj cegnek mi ertelme ?
De csi aljak, hajra ! :)
Vagy lesz egy kis penzmagert cserebe egy RF2 UHD mod ? :)) -
Sebesseget azt tuti talalni kell, mert szerintem ez mi dig is gyengeje volt ....
Azert nalam AC majdnem fullon ( tukrozodes egyel alatta mert ugy sem latom, meg mi ek meg lassu) stabil 80 fps, IR maxon 300-130 fps, RF2 -ben meg kinlodnom kell, higy ne menjen 60 ala, jobb autonal mint az uj Megane mar be is hal az egesz. -
Igen, alapbol "egyszeru" atrakni DX11-re, lelagabbis ugy, hogy a DX11 legyen a render/shaderezo alap. De ahhoz, hogy annak valodi ertelme legyen (pl. VR es/vagy komolyabb sebesseg novekedes), komolyan bele kell nyulni az egesz programba. Es azt mar ok nem akartak, bevetel nelkul semmi ertelme. -
A komolyabb program mukodes, fizika es ahhoz kapcsolodo fejlesztesek mar tuti nem lesznek. Azokhoz nem csak "egyszeru" programozo kell, hanem olyan emberek mint Gjon, Kaemmer vagy Kunos.
Most Luminis-nek az rF2 nepszerubbe tetele a celja. Ehhez kell a DX11 es a VR, ahhoz pedig total uj GUI/menuk/felulet es kiszolgalo resz. A DX11-re atallas nem az uj DLL-ek atmasolasat jelenti, ott komolyan bele kell nyulni a GFX engine-be (memoria kezeles, shaderek, szinkron stb.)
Es az atallashoz (foleg VR es Giga felbontasok) jo sok render sebesseget is kell talalni.
Ami nem egyszeru, mert az ISI engine, foleg az rFPro konepciobol tovabbgondolt rF2, durvan szinkronizalt a fizika-ffb-gfx. Hogy ebbol mennyi lesz a trukkozes es a valodi fejlesztes, az kerdeses. De ha 2017-tol akarnak beindulni, akkor alapozhatnak a gepfejlesztesekre is:) -
Amugy meg mintha ISI azt mondta volna, hogy tok egyszeru atrakni ijabb DX ala, csak ok nem letjak ertelmet, vagy rosszul emlekszem ? :)
De csinaljak persze, sebessegben talan sokat hoznak, ha mar IR szinten lesz az mar jo ! Ha mar kifizettem ....:) -
Evek ota uresen all RF2 mint egy lakatlan szellemhaz...Egy ket hasznalt oreg rozoga butor nem fog segiteni rajta ! :) -
Elvileg most is lehet hasznalni eredeti rF1 gumi fizikat, ki lehet kapcsolni az rF2-ot. De most alapbol az rF2 a "kotelezo", ha nincsenek meg az adatok/beallitasok, nem megy. Gondolom ugy ertik, piszkalas nelkul megy majd mindketto.
De ebbol az infobol nem is az a gaz, mert a gyari vagy a minosegi cuccokkal nincs gond, meg amugy sem kotelezo modokat hasznalni. Inkabb az, hogy meg mindig a modolas, es foleg az egyszerubb (rF1->rF2, copy->paste) modolast akarnak eroltetni.
Valszeg az az egyik koncepcio, hogy ha copy-paste uzemmodban ellepik az rF2-ot az egyszeru modok (rF1 es egyeb illegal konvert), akkor majd ugrasszeruen novekedni fog a felhasznalo tabor. En erre nem fogadnek:) -
Rakjak at DX11-re, csinaljak vegre normalisan az esot, szelvedot, aztan helo, ennyi eleg is :) Hogy mi fantaziat latnek benne arrol lovesem sincs, ISI kidobta mert semmi hasznot nem hoz mar, nekik jo, de ez legyen az o dolguk. Hogy fizetni nem fogok erte , legfeljebb valami kis aprot az tuti.
Egyelore sokkal jobban izgat mit keszit ISI ! :)) -
haflac #14174 Egy-két hét azért nem,de 2-3 hónap ennyi embernek amennyi a Luminisnek van illő lenne dx11-esíteni.Nem kell ide millió autó.A kevesebb néha több.Szerintem ők már ismerhetik a kódot.Most csak a bejelentés volt,én úgy gondolom,hogy ők már korábban betekintést nyerhettek az rf2-be. -
Ez elég nagy baj. Pedig én is azt hittem, hogy tegnap megvolt a bejelentés, jövő hét közepe felé meg már jön az új DX11-es grafika, meg a VR támogatás, meg egy Forzányi licenszelt autó ingyen. :D
Viccet félre téve: okés, tényleg jó lenne minél hamarabb, mert ha ma jönne a DX11 akkor is késő lenne, de lássuk be, egy ilyen meló nem két nap. Még akkor sem, ha ráugrasztanak vagy 10-20 programozót. Először is gyanítom, hogy az első pár hét elmegy azzal, hogy tanulmányozzák a kódot, hogy egyáltalán mik a lehetőségek. Ennek nem lehet terv nélkül nekiugrani, hogy jó, akkor most gyorsan átírunk pár sort és hopp, kész a DX11.
Maradjunk annyiban, hogy ha az ISI-nél marad minden akkor jelenleg dátumunk sem lenne. Én várok, addig meg jól elvagyok azzal is amit most tud a játék. :) -
Nem lesz ebből semmi értelmes ! -
Timbu #14171 Ezzel kezdődik az interjú: "Tim Wheatley: Well for me personally, I now have two jobs. I work for Studio 397 and also for ISI as well." :D -
haflac #14170 "-2017 első negyedében jönnek a fejlesztések"--tehát már megint minimum fél év mire jön majd talán valami. -
bottleopener #14169 http://www.racedepartment.com/threads/exclusive-isi-studio-397-rfactor-2-interview-part-1.126263/
http://www.racedepartment.com/threads/exclusive-isi-studio-397-rfactor-2-interview-part-2.126264/
-Az ISI jutalékot kap az rF2ből,
-Ha szükséges, az ISI be tud segíteni fejleszteni a 397nek
-2017 első negyedében jönnek a fejlesztések
Ez viszont nagyon gáz lenne a modding könnyítése érdekében:
"Marcel has even proposed to accept the rf1 tyre model in rFactor 2 because, let’s face it, the tire model is the barrier for a lot of modders."
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.09.18. 05:07:11 -
formula1996 #14168 Tim Wítli professzionális marketingesünk ugye ezzel jómesszire került ar rFactor2-től? :D a játék legnagyobb hátráltatója ő volt szerintem -
Az rF2 népszerűségén sajnos a full-osan használható warez sem segített, és ez az elgondolkodtató! Reméljűk az új felállás majd változtat a dolgon! -
Egyelore meg kell varni, mit csinal az uj ceg a programmal;)
Lehet hogy megy a ceguk es szim rajongok, de nem fognak egy tucat autot licencelni, hogy aztan ingyen kitoljak az embereknek:DD
Ha atirnak az egeszet, tudna DLC-t fogadni az rF2 (nem masolgathatoan), akkor talan. Az AM-hoz is lesz DLC, valahogy ott is megoldjak. Bizalmi alapon semmi ertelme kiadni DLC-t, az emberek az alap programot sem veszik meg evek ota (kifogas mindig van, de ha van warez, akkor a hasznalattal azert nincs gond, es meg kritizalni is lehet):) -
naja.. remélem most végre beindult a WSGT2 autók érkezése RF2-be.. :D
off: próbálgatok hírmorzsákat csipegetni, erre random rátaláltam egy régi Francia ismerősömre aki néhány éve járt Pesten egy autós rally keretében.. úgy tűnik, hogy most szimulátor kiegészítőket árul :DD
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.09.17. 21:47:43 -
A Megane-t (elvileg) toluk vette at az ISI, de az mar alapbol is licencelve volt, igy csak modellt kellett cserelni:)
Valszeg atvettek volna mindent, csak kamu nevvel nem az igazi, ingyen kiadni meg nem uzlet, ugy hogy nekik fizetni kell erte;D -
Gondolom a modolasra :)
De tuti van, aki a programot szeretne open-nek (ingyenesnek) es/vagy az online reszt;)
Persze, meg az is elofordulhat:D -
Setup biztos :D -
gondolom a moddolhatóságra, két éve "ígérgetik" a GT500-as GT-R-t, remélhetőleg végre "leszerződtek" Arnold Wong-al és csapatával (Racers Modding Team) és jöhetnek a WSGT autók a játékhoz gyári támogatással 
basszus, több mint 4 éve "kész vannak" a járgányok... de végül Wong játéka nem készült el.. remélem most végre lesz belőle valami :(
ha végre kiadnák az autókat, gondolkodás nélkül fizetnék.. :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.09.17. 21:12:14 -
És vajon mire vonatkozik az OPEN? -
Nem, az mostani uj szlogen. -
Ez a a "The Open Racing Simulation" szlogen eddig is megvolt? -
Super GT-s Nissan GT-R
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.09.17. 15:57:16 -
haflac #14156 "DX11 based graphics engine including VR support and new propositions for strategic partners by the end of 2016",jó lenne ha mellé még kukáznák végre ezt a lifetime-os dolgot is.Offline vagy online verzió,20 euro ,40 euro,én azonnal megvenném.
Utoljára szerkesztette: haflac, 2016.09.17. 15:08:54 -
Az rF2-ben van potencial, foleg ha rendszeres programokat (kihelyezett "sim-center") szerveznek vele.
Ami biztos, hogy az IS mar nem foglalkozik az rF2 program fejlesztessel, mindent atvett az uj ceg. De az, hogy az esetleges tovabbi bevetelekbol az ISI-nek lesz-e valami bevetele, az sose tudjuk meg:) Odaadhattak sok penzert, aztan kesobb nem jon semmi. Vagy adhattak "ingyen" is (naluk ertelmes bevetel mar nem lett volna belole), aztan esetleg kapnak valamit a kesobbi bevetelekbol.
Azt nem mondom, hogy mindegy mi tortenik, de a lenyeg az ISI-nek es nekunk is, hogy "folytatodik" (uj fejlesztesek es tartalmak) az rF2 (ami az ISI-vel nem ment volna), es az ISI nyomas nelkul tud dolgozni a kovetkezo programon. Ez igy a legjobb megoldasnak tunik.