19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Persze. És nem hiszek annak Vhitlinek 4 :)) -
bottleopener #13993 Sajnálatos, de egyben érthetetlen is számomra.
Wheatley GTX1080-a elég szépen hozza a 60-at 3 monitoron, a te kártyád pedig nem annyival gyengébb...
PCIE3.0 x 16-os slotba van téve? -
No ezt a Meganet kukáztam ez nálam bugos sehogy se jó ...clió az fut most meg felfelé kell állítgatnom :) -
Kipróbáltam, 15 AI val, autóláthatóságot hagytam ahogy van, rajtnál 58 fps, utána ha eltávolodik a mezőny akkor tartja a stabil hatvanan ,ha utolérem őket, vagy ha benne vagyok a közepében, akkor 40-45 fps .... -
Vsync nincs, egy ideje a driveret hasznalom en is . -
Ja, es a vSync-et tuti ne kapcsold be az rF2-ben (regebben minden beallitason rossz volt vagy akadt tole), boven jo a kartyanal az Adaptive. -
Sajnos, szerintem, az rF2-hoz hiaba tennel be 5x gyorsabb kartyat, valszeg a fix erteken futtatott fizikai szamitashoz drotozott dolgok miatt, aranyaban minimalisan gyorsulna. Aranytalan az egesz.
Mintha egy osszebarkacsolt, regi, elavult autoba pakolnal izom motort: elegetne a gumit, eltekeredne a kasztni, kiszakadna a felfuggesztes, szetesne a valto, besulne a diffi stb:))
Persze, kicserelhetsz benne mindent, de akkor sem lesz az igazi, csak sok penz es kinlodas;D
-
Talan az iR szamolja a legtobbet;)
De azt a motort 8 eve farigcsaljak eleg profin. Folyamatos bevetel, minden engine funkciora sajat szakember, akinek akar 2-3 evet is adnak, hogy osszerakjon valamit. Es ott van valodi 64bit es DX11 is.
Es bar realroad-ban es a hozzatartozo dolgokban utolerhetetlen top kategoria, de a mai napig nincs benne real tukrozodes (ez zabal a legtobbet) es "statikus" a bevilagitas (nincsenek dinamikus, mozgo fenyek es arnyekok, ez a masik durva zabalas). Valszeg azert nincs is ez a ketto, mert ha lenne, mindenki be akarna kapcsolni, ami azonnal lezabalna a gepeket (amugy ma mar, aranyaban az iR sem olyan gyors, mint korabban volt).
Sajnos az rF2 egy tizeneves engine-re radrotozott cucc, teljesen elhibazott koncepcioval. Az rF2 engine szinten szinte nullat fejlodott az utobbi 3 evben, mig a tobbiek (AC, iR) folyamatosan gozerovel fejlesztettek, raadasul nexgen hozzaallassal. -
Meg nem , fuvet nyirok :) Meg F1 neztem csukott szemmel ;) -
De ami a legbosszantobb, hogy hat ev alatt a kisujjukat se mozditottak, hogy valamit javitsanak rajta. :) -
bottleopener #13984 Kipróbáltad a #13974-ban leírtakat? -
De felhozhatnam peldakent Carsot is, ott van napszak is idojaras is, fizika is megis vagy 10x gyorsabb :))
No mindegy , nem ez a lenyeg, ezen en mar tul vagyok ,elavult szar azt kesz, de gondoltam azert ezzel a kartyaval csak nem lowba kell tolnom egy hat eves jatekot :) -
Lassan megtalalom, a low beallitas lesz az, ami szegyenteljes ettol a motortol :))))
Nem sok mindent kell kikapcsolni , csak ami csinal is valamit a latvannyal :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.28. 16:50:12 -
Az iR kevesebbet számol? -
Egy ido utan hiaba mesz lefele, mert eleve a proci, az alaplap, az adatatvitel es fizika fogja meg.
Sajnos rF2-ot nehez tesztelni, mert az eltero minosegu es optimalizaltsagu tartalmak miatt (gyariak is!) durva kulonbsegek lehetnek (a modok meg teljesen mas kategoria, ott az egyszeru bug is belassithat). De tuti lehet talalni olyan kompromisszumos beallitast, amin normalisan mukodik. regen hasznaljak, regebbi gepeken.
Ezt felesleges az AC-hoz hasonlitani es azokat a dolgokat elvarni (Ott megy max-on, itt miert nem?!). Az rF2 sokkal tobbet szamol, teljesen mas vilag (napszak, idojaras, valodi realroad, gumik, lampak, 64bit, de csak a sima adatatvitel es DX9).
Szerintem lazan lehetne talalni olyan beallitast, cockpitbol meg allohelyzetben is, ami mukodik, es minimal vagy nulla a kulonbseg latvanyban a magassab beallitasokhoz kepest. Menetkozben meg total "ertelmetlen". -
bottleopener #13979 a lista amit írtam, nem fontossági sorrend, a számozás azért van hogy ki ne hagyd valamelyiket. :D -
Jovanma, majd en eldontom meddo e vagy nem ! :)))
Egyelore ott tartok, hogy megyek lefele grafikaban, es semmi nem valtozik :))
-
15 auto azert eleg kell legyen, kiveve ovalon (ott ugy sem mesz) vagy nagyon hosszu egyenesben lehet feltono, atlag palyan annyira szethuzodik a mezony, hogy ugy sem latni.
Szerintem a shadow blur is felesleges es minden AA is, menetkozben, cockpitbol ugy sem latni.
De szerintem, ez ismet csak meddo probalkozas toled, az uj kartya miatt, kicsit teszteled, allitgatod, de ugy sem hasznalnad komolyan, az esetleges fizika/FFB/szimulacio/szolgaltatas plusz ugy sem erdekes, jo neked az AC :)
-
bottleopener #13976 Nálam a 15 bevált. 15re állítva nem ugrálnak be az autók az orrom előtt, még a legnagyobb elsőkanyaros előzesekkor sem, szóval felette minden csak pazarlás...
Egyébként meg, próbáld ki kérlek a javaslatomat, max. utána kedvedre visszapakolhatod ha mégse jó :)
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.08.28. 14:04:31 -
Lathato autot nem veszem le, akkor i kabb letorlom a p..ába :))
Az milyen mar, husz ev kellett ilyennel trukkozni :) -
bottleopener #13974 Ok.
1. Mindent maxolj ki.
És csak ezeket állítsd
2. Anti-Aliasing: off
3. FXAA: off
4. Sync: Video
5. Shadows: Medium
6. Shadow blur: Fast
7.Enviroment reflection: off
8. Visible vehicles: 15 (vagy akár kevesebb)
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.08.28. 13:58:32 -
Most épp fxa offon van, sima élsimitás meg nem tudom, talán 2-es.
De mondom ,semmi az ég világon nem változik, bármit tekerek bárhová :)
Olyan droppok vannak ha közel megyek más autóhoz, hogy használhatatlan.
Jelenleg minden megy szinte tök csutkán a gépen, kivéve ezt :) -
bottleopener #13972 Milyen AA-t használsz? Remélem ekkora felbontáson semmilyet, vagy max egy 2X-est. :)
Ha gondolod, adok egy olyan mintát, amit én használok, annak működnie kellene.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.08.28. 13:51:57 -
bottleopener #13971 Csak az árnyékok és a felbontás állításánál generálja újra a shader cache-t a játék. -
Eszrevettem :)
De nem birok vele , akarhogy veszem lejjebb ugyanannyi, semmit nem gyorsul. -
Ha grafikat allitasz, akor ujrageneralja a dolgokat. Nullarol palya betoltes 2 perc, utana a tobbi 10-15 sec:) -
Semmivel nem gyorsul, valami nem ok. Raadasul minden allitas utan ujracsinalja a relroadot , vagy mi, de olyan lassan tolt be mar kino a szakallam ! :) -
Jah.
Azt nem vagom akkor, az jo gyors volt eddig.Most meg nem neztem. -
bottleopener #13966 ~1 éve, a frissített modell -
Miert van uj Clio ? -
bottleopener #13964 Egyébként messze a legszarabbul futó autók az AC 427 Cobra és az NSX toronymagasan. + az új Clio is felfér a dobogóra.
Ezeket ha berakod Suzukára, pokol...
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.08.28. 12:29:26 -
bottleopener #13963 Én lassan több időt töltöttem az rF2 grafikai finomhangolásával mint magával a játékkal. :D
Tempóért az enviroment reflectiont kell Off-ra rakni. Nem Low-ra, Off-ra. Ha nem Off-ra rakod, csak idegesíteni fog, mert olyan ritkán fog mintát venni mintha akadozna a játék.
A road reflection maradhat High, főleg hogy sokat hozzátesz a grafikához. -
Van BAC Mono is (Project-CARS-BAC-Mono_v135.rfcmp), persz ekonvert, meg CARS alap (:P), de talan hasznalhato:) -
Clio az jo, azt nem unom meg ( annyira...) :) -
Valszeg hamar megunod az rF2-ot (:P), de ha nem, akkor erdemes tesztelgetni a frissebb formulakat (GP2, FR3.5 vagy a FISI F1, ami igazabol F1 2012). Ha "beletalalsz" a kormanyszogbe es FFB-be (minimum, erosseg, plusz autobeallitas: koramnyszog, camber es caster erosseg), akkor nagyon jok.
Jobb palyakon eleg jol hasznaljak a realroad-ot es a szelarnyekot.
Nezd meg a frissebb Imolat (Senormen-Autodromo-di-Imola_v110.rfcmp), konvert, kicsit akadosabb itt-ott, de teljesen jo.
Parhuzamosan menni AC vs. rF2-vel, hasonlo autokkal (pl. URD-EGT-2015_v200.rar) jo buli.
-
Az nalam egyes, de megnezem majd automatan vagy kettesen.... -
Az elofordulhat, hogy a DX9 hozomanya, talan csak 32bit-en tud mukodni.
Annyi elonye lehet a gyors es sok VRAM-nak, hogy a 3 FULL-nad van vagy 1,5Gbyte az kepadat masodpercenkent (60fps), vnhol szamolnia;)
Ami meg esetleg lassithat/gyorsithat, az az nVidia drivernel a fix PreRender beallitas. Program fuggo is, de nalam van ahol megszunteti az akadas es/vagy 20-30%-kal tob fps van (talan 2-es beallitason jo). -
Mondjuk a 8 giga videomemoriat nem hogy nem hasznalja ( igaz mihez is, kb semmi nem hasznalja szerintem..) de fel se ismeri , 4 gigat lat belole :) -
Az tuti rengeteget zabal, foleg ugy, hogy DX9 rendszer (technikailag kevesebb "render szall", memmoria hasznalat, adatatvitel meg mit tudom en mi:P) De eleve boven jo low/low-on, autobol ugy sem latni, photomode-ra meg max/max-on is alkalmatlan:D -
Vagyis a tukrozodest vegyem lowra, az akasztja meg leginkabb ? Bar hangsulyozom egyedul az uj Megane ilyen lassu, tobbivel nincs baj.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.28. 10:55:21