rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Igazabol turelmes ember vagyok, csak a pofam van, de most komolyan, nincs mibe fektetni azt a munkat ??
En azt sose allitottam, hogy hereljek ki teljesen , de szerintem oriasi bakot lottek, hogy latvanyra , hangra , tartalomra nagyjabol semmit nem adtak .
Tommy írta a Seat kapcsán, hogy nincs minden verzió lemodellezve, hanem van ilyen polygon csökkentő lehetőség max-ban.
De amúgy ha spoilerben megézed a linket ott azt írják, hogy max-ban van. 😊
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
A problema a MAX, vagyis hogy nem abban van a modell. Export, import, (talan) elbaltazza a neveket, materialokat, aztan 2-3 optimize, export.
Ha AC-bol van a modell, egyszerubb lett volna onnan athozni a LOD-okat, ott minden megvan hozza (legalabbis a gyariaknal, modokhoz ott sem szeretnek LOD-olni)😊
Ezt hívhatjuk túlbonyolításnak is, meg hívhatjuk valósághoz közelítésnek is.
Persze jo az AC-ban az "egesz palya" ugyanugy tapad meg a fake sotetites, meg nincs fek melegedes, kopas es hasonlok, de igy eppen a lenyege vesz el a dolognak (pontosabban nem kerul vele): barhol tudsz kifekezni, elozgetni, kanyarodni buntetlenul, lehet nyomni neki mint suket a csengot😉
Az hogy a modderek mennyit ertenek hozza (bar leiras nelkul keveset😛), mar nem annyira szamit. Bar az rF2-ot MOD programnak (is) szantak, de szerintem ez ma mar nem buli.
Hogy mennyit erezni az rF2-bol, az kicsit szubjektiv is. nekem spec az AC az, ami kicsit "gazos". Persze jo, elvezetes, hangulatos, de valahogy meg mindig a "regi" rendszer erzodik rajta. Ahogy Kunos irta regebben: ugy sem ertik a fejlesztok, ugy sem tudjak megcsinalni, igy o nem is foglalkozik vele (pl. komolyabb gumi). Csak hat kozben eltelik 5-6 ev, a tobbiek fejlesztenek, a gepek is fejlodnek hozza, o meg a "regi rendszeru" (?!) "gorbesitett gumit" masszirozza, ami eppen jo ehhez vagy ahhoz vagy semmihez.
A felfuggesztes/FFB hasonlo. Mozgolodik nala fel-le, mert reszletes a palya, meg terheles is van jobbra-balra, de EN (!) nem ug erzem, hogy azt az erzest amit kapok, valoban vegigszamolna a gumitol a felfuggesztesen keresztul a kormanyig.
NEKEM egy rF2/iR sokkal komolyabb kormanyzas erzest ad, mintha normalisan gumikat/kerekeket forganek, kulon mozognanak a felfuggesztesek a ket oldalt, valahogy el az egesz.
AC-ban kicsit meg a jobbra-balra billegesz erzes van, a megcsuszik, akor tekeredik egyet es masik iranyba fordul a kormany. MIndegyik auto egyforma erzessel.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Szamolja a felho arnyekot, es akkor mi va , kb senki nem vesz eszre belole semmit .
Van igazi gumizodas, nem fixen az idealis iven, de mi ek, a vegeredmeny nagyjabol ugyan az mint AC ban, vagy barhol.Extra reszletes az az fizikaja, de egyreszt nem vagyok biztos benne, hogy ebbol mindent erzunk is, masreszt olyan bonyolult lett, higy az emberek bottal merik csak piszkalni.
Szoval ne.m tzdom, en sok ilyen extra dolgot elcserelnek szebb cockpitekert, vagy normalis grafikai effektekert .
Az rF2-ben is mukodhetne, a palyareszletesseghez allitva (med, high, max), ezeknek az AC-s fuveknek meg van a 3 LOD-ja, de ebben a konvertalt palyaban semmi ilyen beallitas nincs (mindig minden megjelenik, vegtelen tavolsagig).
Az rF2-ben is jo lenne, de csak ha lenne hozza rendes kulon allithatosag. Az AC-ban jo a palyareszletesseghez allitas, mert mast nem allit. De itt hulyen nezne ki, ha valakinek nem kell vag nem birja a gepe, kikapcsolja, es vele egyutt bukja a palya tobbi reszet is😊
2. Azert az rF2 palyak is eleg reszletesek, de a gyari palyak kozott ritka a latvanyossabb darab. A konverteket (10 eves rF1 palyak, nem erdemes ide venni). Az AC-hoz evente keszul 2-3 palya, DLC-ben penzert, az azert mas.
3–5. Sajnos az ISI-nek ez a billboard fa (1 lap ami forog) megolasa nagyon szar. Sporolos meg poen, de nagon gagyi:/ Rontja a latvanyt, a ter- es a sebesseg erzetet is. Akkor lenne ertelme, ha a kozeli fak nomalisan lennenek megcsnalva, es billboard-bol lennenek a tavolabbi reszek (foleg ugy, hogy LENNENEK rendes tavolabbi reszek, sok-sok faval😛).
Az AC-ban a palya teruletenek tobb tizszereset lemodellezik (domborzatra, "Google Map" textura), es a palya kornyekenek nagyreszt megpakoljak 2D-s fakkal. Erre pont jo lenne az ISI megoldasa.
Amugy az AC kicsit barkacs jellegu, de "ar-ertek" aranyban jok a palyak. A lenyegi palyan rengeteget sporolnak (1 lapos epuletek, csak az van lemodellezve, ami nagyon latszik), eppen amiatt, hogy ezeket a "latvanyelemeket" be tudjak tenni.
Az hogy az rF2 lassabb, azt nem lehet "csak ugy" osszehasonlitani.
- Az rF2 full-os napszakokat szamol (valodi koodinatak, magassag adatok, legsuruseg, evaszak, napszak, napjaras stb.), ejszakaval, fenyekkel, full dinamikus arnyekokkal. Az AC-ban van egy "lampa", aztan annyi.
- A felhoket mar nem merem leirni, mert meglincselnek, de az AC megoldas egy vicc;D Nem csak kinezetre, de szamolni sem kell semmit (korbeforgatni nehany egyforma texturat, nem nagyon eroforras igenyes😛).
- Az rF2-ben valodi dinamikus realroad van, esovel es egyebekkel. Az AC-ban sotetitik a teljes aszfaltot es novelik a tapadast. Kicsit "olcsobb" (szamitas, fps) a dolog😊
- A RealRoad-hoz tartozik, de tukrozodik a teljes aszfalt is (meg ha eppen nem akkor is "ott van" a sahderezesben). Ez azonnal dupla rendert jelent😉
- Az AC-ban 1db bazinagy low poly (leszamitava az aszfaltot) utkozes modell van az egesz palyara. Kicsit egyszerubb/gyorsabb megoldas, mint az rF2-ben, ahol renderelt objectenkent szamolja az utkozest, es ezeknek ha kell, alithato az ereje, rugalmassaga, akarmije is.
- Az rF2-ben van (lehetoseg) mozgo, forgo, billego, animalt dolgokra (zaszlok, objectek, fak, kozonseg stb).
Persze ettol az rF2 nem lesz szebb, mert az AC render latvanyosabb (foleg PP-vel 😛), de sebessegre nem erdemes hasonlitgatni, mert tudasban/mukodesben azert eleg nagy kulonbsegek vannak.
1.a függőleges fű növeli a térhatást, mert menet közben más helyeken "sűrűsödik össze" a szemed előtt.
2. Kellő mennyiségű objektum van elszórva a pálya mellett
3. Az éles kanyarok belső felén valódi 3D-s fák vannak, nem csak 2d-s lapok.
4. A fák nem forognak a kamerával
5. 1-2 helyen be-be lógnak a pálya fölé, és az összhatást javítják.
A kérdésem az, hogy az ISI Track Team miért nem képes ezt megcsinálni? Miért van az, hogy ha ők csinálják, akkor a két jó tulajdonságból = jól fut ÉS jól néz ki, legalább az egyik hiányzik?
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.05. 10:41:11
Úgy látszik az ISI artworkben is kicsit alulmúlja a többieket, mert hogy teljesen jól fut, miközben a pálya szebb mint az átlag ISI pálya.
Milyen fasza lett volna, ha ezt inkább megcsinálják rF2, vagy AC alá.😊
Utoljára szerkesztette: hqx, 2016.01.04. 23:17:23
En a legegyszerubb es gyorsabb motion blurt tettem ra (max oldalt latni, vagy csak erezni, pont eleg), a lencse koszolodast es a legegyszerubb glow-t. #12482
Vagy ezek:
CustomFX.cfg:
#define Use_GaussianBloom 1
GemFX.cfg:
#define USE_MOTION_BLUR 1
#define USE_LENSDIRT 1
Meg a brul is kicsit gazos neha/sokszor, az alap rF2-vel sincs gond, amikor kell van belole, es hogy nem a valodi fenyforrashoz szamolja, tul sok helyen kiszakadhat.
Bárhogy állítom egyre szarabb<#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.01.04. 19:46:53
#12512: Miért nem "dobtad fel" a vírustotálra?
Hanyszor kell, hogy orokos legyek ? 😊
Amugy mi lett az idei dijjal, behuztam ? 😊
Mivel nem probaltam, igy gondolom valamit.sokmindent a Mediator-ral is lehet allitgatni, es elvileg lekezel tobbfele Presets/Profiles beallitast (?!).
Tobb "csomag" van benne, en csak a SweetFx-et ismertem, de eppen az, ami nekem nem kellett.
Alapbol a ReShade konyvtarban levo CFG file-okat lehet/kell modositani. Az egyeb konyvtarakban (Basic, Gem, Mc stb.) a forras program file-ok vannak (*.h), inditaskor azokat forditja be a kodba. Lehet modositani, aki programozni akar😉
A minimal felbontasom, a "gagyi" effektezes es az erosen butitott grafika miatt, ez csak arra lesz jo, hogy legyen meg tobb ok szidni szerencsetlen rF2-ot😊
Nem tudom hogyan talaltak meg, az ilyeneket sokszor listazas nelkulire szoktam tenni, ennel kimaradt.
Az utkozes hangokat is rendbe tehetnek😛 Van sokfele, az jo, de a kicsi es kozepes utkozesnel semmi sem tortenik. Sok kicsi osszeeresnel, koccanasnal nagyon lehangolo😊
A gumihangokkal is kezdeni kellene valamit, mert az ellenfeleknek meg visszajatszasban nulla. Csak a motor ubvolt es a valto csattog. Bar valszeg "fizikabol" szamolja, modulalja is, nem igazan kamu, igy valszeg ez nem jon ossze.
De meg lenne sokminden😄DDDD