19779
  • Adam Jonas
    Én inkább mást látok még a dolog mögött.

Nem fura, hogy bejelentenek egy 1 millió $ összdíjazású versenyt, ami véletlenül pont rF2-n fut majd, aztán a SimRacingEXPO-n meg jön ez a bejelentés, hogy átveszik az rF2-t? :D És pont az a Marcel Offermans van a képbe, akinek véletlenül nagy szerepe az rF endurance-részéhez? :D

Szerintem kezdenek rájönni, hogy normális szoftveres háttérrel, lehetne ebből is egy komolyabb eSport...
  • Alexease
    Nekik konzollal nincs sok ertelme fogalkozni, foleg nem versenyezni az ottani eladasokkal. Oda meg az AC is "keves", bar azert jol jon a DLC-k miatt.

Szerintem az ISI "felfedezte" a "modern kinezet + tartalom ertekesites" koncepciot:D Es ezt ugy, hogy megmaradnak PC-n es a HC-szim jellegnel.

Nem kell 10x ekkora tabor az ISI-nek, de ha ertelmes fejlesztessel es koritessel, nem INGYEN adjak a nyogvenyelosen osszebarkacsolt "nevesincs" tartalmakat, hanem van alapja, hogy elkerjenek rendes licencelt autokert es palyakert penzt, akkor mar mukodokepes (rendes folyamatos bevetel) lehet a program.
  • Adam Jonas
    Szerintem nem konzolverzió van a dologban, hanem valami egészen más lehetőséget fedeztek fel. :) ;)
  • Alexease
    Az csak akkor lesz kellemetlen, ha valaki max. <2 eve vett lifetime elofizetest, es ev vegetol ingyenes lesz az online;)
    Bar erre is igaz, mint minden mas programra: ha valaki valoban kihasznalja, akkor az a 10-20$ mar teljesentokmindegy:D
  • lac coo
    A livetime-osok majd köszönjenek azért be ISI-nél ! :))
  • Alexease
    Az ISI mar tobbszor megerositette, hogy (mar egy joideje) egy teljesen uj programon dolgoznak, uj koncepcioval, engine-nel, aminek nem lesz koze az rFactor(2) nevhez.

A DX12-re nem emlekszem "hivatalos forrasbol" (de talan azt is emlitettek mar), de egy programot ami 1-2 ev mulva jelenik meg, nem sok ertelme van DX11-re fejleszteni.
  • bottleopener
    Nem engedett szerkeszteni.

Igen, a három tényező amit említettem szabadon méretezhetőek, akár egymás rovására is. És a forráskód visszacsorgatás a legbiztosabb a nagy egy összeg mellett.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.09.17. 13:42:03
  • Timbu
    Ez nem úgy működik, hogy az ISI-nek fizetnek azért, hogy továbbfejleszthessék a programot az ISI számára. :)
    A hollandok egy összegben többet fizettek, mint amennyi bevétele az ISI-nek az elkövetkezendő években lett volna belőle, ezért eladták, itt a történet vége az ISI részéről. A hollandok pedig látják benne a potenciált, hogy normális körítéssel mennyi bevételük lehet majd belőle.
  • bottleopener
    Az utóbbiról hol olvastál? Vagy miből következtetsz?
  • Alexease
    En nem olvastam a szerzodest, gozom sincs mennyi penzt kaptak erte, igy azt sem tudom, mit KELL belekodolni az uj cegnek es min osztoszkodnak:) Ha at tudod kuldeni a szerzodesuket, azt megkoszonom! :)

Nem hinnem, hogy kellene az ISI-nek a tovabb barkacsolt DX11 rF2 motor, amikor sajatot csinalnak DX12-re;)
  • bottleopener
    Az ISI egy nagy zsák pénzt kapott a forráskódért, amit csak úgy adott el, hogy szerződésbe foglalták, hogy bele kell kódolni az új funkciókat. A közös érdeket pedig a bevételen való osztozás garantálja.

Fel lett tőkésítve az ISI, és kapja a bevételt, és visszakapja a fejlesztést. Mindezt azért gondolom, mert egyébként mit érdekelné az ISI-t, hogy mit fejleszt egy holland cég a licenszelt motorjukra? Csak akkor lehet ezt így kijelenteni, ha szerződés van róla. És csak akkor van értelme erről szerződést írni, ha az ISI ezt használni akarja a későbbiekben.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.09.17. 13:16:28
  • Alexease
    Azt nem tudni;) Arra en is kivancsi leszek;)
  • Alexease
    Tippem szerint nem oszkodnak az rF2-on, az ISI total eladta az egeszet;) A Luminis nem jatek fejleszto ceg, nem hinnem, hogy ezzel a majd tovabb fejlesztett rF2 enginnel, csinalnanak majd valami masik programot.

Az ISI valami teljesen ujat csinal, nem az rF2-ot reszelik tovabb, a grafika tuti nullarol cserelodik. Kizarolag Indy/NASCAR licences cimet tuti nem csinalnak. Valszeg a szokasos HC szimes megoldas lesz, de mar "ertelmesebb" uzleti megoldassal, tartalom ertekesitessel. Lehet a modding resze is kimarad vagy talan komolyodik (plusz penzert, normalis suporttal).
  • lac coo
    Nekem nem ertheto ! :)
    Honnan lesz barmifele bevetel, ha egy uj ceg nekiall piszkalgatni rf2-ot ? Ha az ISI dobja a cimet, mert mar ugyis megette a fene, akkor mi a franc terve van vele egy masik cegnek ?
  • bottleopener
    Így már érthető. Forráskódot adott az ISI főleg. Ami a Luminisnek később nagyon jól fog jönni más projectekhez is. Az így fejlesztett rF2 bevételeiből osztozkodnak.

A tippem pedig az, hogy az ISI visszakapja az ingyen fejlesztett kódbázist.
    Így gyakorlatilag kiszervezte az engine fejlesztését, miközben ők hegeszthetnek a megszokott lassú tempójukban valami célirányos Indycar/Nascar címet.
  • Alexease
    Az rFPro az naluk marad, abbol van a folyamatos beveteluk.

rF3 NEM lesz, legalabbis rFactor neven kovetkezo program nem lesz. Uj programon dolgoznak, valami mas lesz a neve, uj koncepcioval, valszeg/biztos DX12 engine-re.
  • Alexease

Akkor megjott a valasz a multoki kerdeemre:)
  • Timbu
    Akkor még az a kérdés, hogy az rFactor Pro az ISI-nél maradt-e, illetve ha az rF2 forráskódját is eladták, akkor hogy lesz rF3? Nulláról újraírják?
  • shiet
    Marcel Offermans:
    Just to clarify some details on the partnership: Studio 397 owns the full IP (sourcecode) and brand for rFactor 2. Studio 397 is fully owned by by Luminis. The content team from ISI moved to Studio 397. ISI still owns (and sublicenses) rFactor 1. The ISI developers in Ann Arbor are working on their next project, dubbed as "not rF3". Rogue System is also still part of ISI.

és:

Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.09.17. 12:10:53
  • lac coo
    Ingyen biztos nem fog csinalni senki semmet, foleg egy uj ceg.
    Kapunk egy fizetos modot dx el, tartalommal, 15 000-er.:)
  • Timbu
    Ha megnézed, akkor az új cég Hollandiában lesz és Luminises lesz a vezetője. Nekem inkább úgy tűnik, hogy az ISI adta át/licenceli/akármi a technológiáját egy olyan cégnek, akinek van erőforrása rá, hogy kezdjen vele valamit. Még ígyis jobban jár az ISI, mintha hagyná beleállni a földbe. Kíváncsi leszek az üzleti modellre, de nem hinném, hogy megérné nekik tucatnyi autót/pályát ingyen csinálni...
    Utoljára szerkesztette: Timbu, 2016.09.17. 07:32:22
  • b-type
    Sztem az rF2 alkalmas bajnokságok rendezésére, a funkciói kiismerhetőek, olcsó...akár ingyen is használható, és az mellett elég jól viselkedik az autó mint technika.
    kb ennyi nyersen, úgy gondolom ezek miatt van itt aki itt van, persze mindenki a sajátja mellett szól, ezért ez a legjobb szim a használóinak.
  • simcompany
    Ez csak tipp, de lehet hogy az rFPro egy kiaknázatlan terület. Persze, használják csapatok, de lehet azok is elégedetlenek. És új cucc, új biznisz,
  • bottleopener
    Ami még érdekelne, hogy szuper hogy erőforráshoz jut az ISI, de ő mit ad ezért cserébe? Technológiát oszt meg? Milyen kompromisszumot kellett kötnie?
  • haflac
    Imádkozzunk,hogy ne legyen konzol verzió,akkor talán jó lesz és a szűk réteget célozzák meg.
  • bottleopener
    Ettől nem kell félni.

Ez a bejelentés azt ígéri, hogy az ISI kilép az eddigi moddingcsapat státuszból, és rá tudnak állítani embert a valóban szükséges funkciókra, amikre eddig nem tudtak.

Arra kíváncsi leszek, hogy technikailag hogyan hozzák össze a tartalom kompatibilitást a DX11-gyel, de ez legyen már az ő bajuk.
  • simcompany
    Én egy picit máshonnan közelíteném. A legtöbbünk, akik rF2 buzik, azok azért szeretik, mert ugyan olyan amilyen, de mégis ez az egyetlen szimulátor, ami tényleg számolja is a fizikát, nem csak mímeli. Ezt remélem nem basszák el, nagy eladások miatt.
  • lac coo
    Szerintem azert jatszanak IR rel, mert ha en rakoltenek valamire 1000 dollart, meg 99 evesen is azzal jatszanek, nehogymane ! :))
    At nem jonnenek, de ujak aztan vegkep nem mennenek, vagy inkabb ugy mondom inkabb atjonnenek paran mint paran ujkent odamenjenek. Azert a penz nagyur, es ir, most tapasztalom en is, kezdokent ertelmetlenul draga !!! :)
    Persze nem mintha erdekelne , hol mennyien vannak :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.16. 22:01:25
  • Alexease
    Az iR-t a fix elofizetok nem azert hasznaljak, mert szep, tartalmas, latvanyos, gyors vagy hasonlo, hanem elsosorban a rendszer es a folyamatos, kiszamithato online versenyek miatt.

Az iR az elso 2-3 evben, szinte a 2003-as NR2003 szintjen volt (OK, nem, de majdnem:P).
    Aztan 2-3 evig bovitgettek a tartalmakat, fejlesztgettek, de latvany/hangulat dolgokban meg mindig messze volt a tobbiektol. De akkor is hasznaltak, folyamatosan nott a tabor. Az iR az utobbi 2-3 evben kezdett komolyabban odafigyelni (vagy most lettek kesz a fejtesztesekkel) a "koritesre" is, addig elvoltak a "mi vagyunk a szuper real online szim" statusszal;)

Persze most mar brutal tudas/latvany paros is van mogotte, es ez eleg gyorsan fejlodik. Evek ota keszul, talan egyszer megjelenik majd a napszak, dirt, animaciok, uj GUI, hang, utkozes es tores modell is. Ha ezek is azt a szintet hozzak (korrekt szamitasok parositva a latvannyal), mint a realroad (a melegedessel, gumizodassal, tormelekkel, koszolodassal stb.), akkor eleg utos lesz.

A lenyeg, hiaba csinalna az ISI DX14-es grafikat, 200fps-sel, AC tartalommal, csak ezek miatt nem vandorolna ide (vagy AC-be) a stabil iR felhasznalo tabor.

Az ISI-nek azt a tabort kellene visszacsalogatnia, akiknek az iR "nem jatszik", es az itteni grafika/tartalom hianyossagokat leszereltek AC-ra, R3E-re vagy CARS-ra.
  • lac coo
    Hat a fene tudja, nem jarna e mindenki jobban, ha rf3 jonne inkabb...
    Persze megvegtem draga penzen, jo ha dolgoznak vele, foleg sebesseggel, az nalam santit azert ( IR ultran nem ment meg 130 ala, pl...), de lesz valami bevetel ebbol ? Vagyis egyszerre rohannak majd az emberek elofizetni ?
    Persze lehet, ha IR szintu dolgokat bepajolnak, por kavics, gumitormelek stb, plussz itt van eso es napszak akkor azert latok ra eselyt, hogy IR nek nagyon keresztbe tegyenek ! :) Van annyival olcsobb, hogy sokan atjonnenek.
  • Alexease
    A miertekre nem tudom a valaszt, de a lenyeg: nem astak el az rF2-ot es foglalkoznak vele:)
  • lac coo
    De minek pakolnak at ? Jo lenne, persze, de ha ISI szempontjabol nezzuk minek dolgoznanak ezen ?
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.16. 21:38:43
  • Alexease
    Majd most! Meg a hatter is mozog, miutan kiegett, most ki is folyik a szemed! :DDD
  • Alexease
    Valami kapcsolatuk tuti van, mert volt/van valami hir az oldalukon az Automobilistarol is.
    Az Unreal Engine eselyes lehet, mert ha jol emlekszem, az R3E-t is arra akarjak atpakolni, vagyis mukodhet az ISI engine-nel(?!).
  • Joex22
    Ez a cég működött együtt a Reiza-val is az Automobilista megalkotásában, nem?
    Visszanéztem egy előadást tőlük egy idei fejlesztői konferenciáról (itt érhető el), amiben a jövőbeli terveik között szerepel a VR support, illetve egy új grafikus engine használata (Unity, Unreal Engine, vagy CryEngine). Valószínűsíthető, hogy mindkettő az rFactor2-re vonatkozik, és akkor a lehetséges grafikus engine-k halmaza 3-ra csökkent:) Persze egyáltalán nem készpénz..
  • zolee145
    Amit most olvastam azok jó hírek. Nem találgatok, hogy mi lesz, majd meglátjuk. :)
  • lac coo
    Ez a logó kiégeti a szememet! :DD
  • Alexease
    Vegig nezetgettem es olvastam, reszletesebb info sehol sincs;)
    Valszeg ez a ceg volt 2-3 eve is, akkor is volt valami befekteto/partner/cegvaltas kapcsolat (bar akkor talan csak a Pro-val kapcsolatban).

Kivancsi leszek, mi sul ki belole;)
    Ha marad az az rF2 mint cim es program, es "ezt" folyatjak, bovitik, javitjak stb., akkor ehhez azert valami uj uzleti modell is kell.
    Az hogy a jelenlegieknek "megcsinaljak" a DX11-es es a VR-t (es meg egyebeket), abbol nem elnek meg;D
    Remelhetoleg lesznek uj vasarlok, mert szebb lesz es modernebb. De annyira?! :)

De akkor ezen felul meg mindig kellene valami (tartalom vasarlas)? :)

Es arra is kivancsi lennek, mi lesz/van a kovetkezo projecttel?! Az uccso infok alapjan elkezdtek valamit, Wheatley azt irta, az tuti nem rFactor cimen fog menni. Lesz csak meg kesobb; keszul parhuzamosan; vagy RIP? :)
  • lac coo
    Hát , ha kihajtja valami VR alá, akkor itt hatalmas sebességnövekedés volt, ami csak jól jön ! :)
  • Alexease
    Csereltem.