19779
  • zolee145
    Vagy bármelyik gombbal amit beállítasz üresnek a kormányon. Igazából szerintem ez a valóságban is így megy. 1-esig tudod visszarakni. Ha megállsz automatán kuplungul az autó. Persze van olyan versenyautó ahol induláshoz és a megálláshoz kell kuplungolni szekis váltónál is. Viszont pl a NASCAR-ban H váltó van, de ott is csak indulásnál és megállásnál van kuplung, szabadon futós mint a Wartburg. Kiss Norbi mondta, hogy kamionnal sem kuplungol visszaváltásnál. Igaz ott nincs automata kuplung, csak darálja kicsit a fogaskerekeket. :)
  • bardocz
    Úgy rémlik, hogy ha az optionsban beállítottál gombot az üresre, akkor igen, amúgy nem.
  • lac coo
    Billel kell üresbe raknom ?
  • zolee145
    Előbb üresbe rakod, után lefelé váltasz. Nem enged simán visszaváltásokkal hátramenetig váltani. Sőt, üresbe sem, egyesig tudsz visszaváltani.
  • lac coo
    Miért nem tudok semmit hátramenetbe rakni ami nem H váltó ? mi a trükk ? :))
  • zolee145
  • Timbu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk nekem erről az a véleményem, hogy aki kétes oldalakról vásárol olcsó kulcsokat, az számoljon a kockázattal. Könnyű azt mondani, hogy "nem én loptam a hitelkártyát, ezért nem vehetik el a kódomat". Mivel a csalókat úgysem kapják el, így csak a fejlesztők járnak rosszul. Plusz a felhasználókat semmi nem teszi "érdekeltté" benne, hogy tiszta helyről vásároljanak.
  • Alexease
    Az elso „uzleti” lepesek:

„We just banned 97 steam keys. These keys were purchased using stolen credit cards (person purchased non-steam, then requested steam keys for each account).
    Do not buy Steam keys for rF2 from any resellers we have not linked to. There are no refunds on those keys, we don't get to keep stolen money. Contact us to query if any site or sale is legitimate or not. - TW”
  • bardocz
    Atlas-ban van külön gumi felület meg core hőmérséklet, valószínűleg Motecben is. Meg kell nézni. Itt egyértelmű, hogy a felületet mutatja játék közben, ami teljesen jó így.
  • lac coo
    Nem ertem ezt, egyik oldalon mindenaron penzt akarnak szerezni, masik oldalon meg erositeni a modderkedest.
  • lac coo
    En meg mar lassan vegleg leszokom arrol, hlgy mindent ki kell javitani mert nem jo ! :))
    Ami van es elvezem az jo. Rf2 jo elvezem, IR tapad mint a csuda vagy epp semmenyire nem tapad ezt a kettot tudja de az is jo, AC eleg szepen reagal az auto tomegere az is nagyon jo. Dirt Rally megint csak teljesen elvezetes murvan. Es mind a negy tok mas, megis jo. :) Nyilvan sorrend az megvan, de attol meg mindegyik jo.
  • Alexease
    En sem igy csinalnam, nem foglalkoznek az rF1 gumival. Ha mukodne, lenyegeben azt ernek el, hogy lesz egy csomo gagyi mod auto az rF2-hoz is. Kellene 3-4 jo modder csapat, es azoknak tolni "hivatalosan" minden segitseget. Aki a mai napig rF1-et tol, F1 2018 moddal, az ugy sem fogja megvenni az rF2-ot (pedig az lenne a cel), valszeg meg az rF1-gyet is warezben tolja.
  • zolee145
    Szerintem rosszul értelmezed az rF2 gumiját. Mármint amit látsz. Az szerintem a valóságban is pont úgy van, mint ahogy kijelzi, és az F1-es közvetítés sem kamu. Viszont van két dolog: az egyik a gumi felülete, a másik pedig maga az egész szerkezet. A gumi felülete valószínűleg pont úgy változik mint ahogy látjuk. Közben magának a guminak a hőmérséklete, a külső belső középső rész, és a köztük lévő hőátadás egy ennél sokkal lassabb folyamat. Egy elfékezéstől nem gyullad ki az egész gumi, de az a rész amivel radírozol az aszfalton nem potyára füstöl. Persze amikor elengeded a féket és gördülni kezd még fordul 4-5-öt és már vissza is megy az alap hőmérsékletre.

Esetleg olyat lehetne csinálni, hogy külön jelezné a felület, és külön a szerkezet hőmérsékletét.

Utoljára szerkesztette: zolee145, 2016.09.26. 14:33:11
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    gondolkodtam hogy írjak-e, de nem használom és így csak lövöldöznék vaktába, de, DE a héten, hétvégén beszerelem a gépet, és meglepem magam egy hétvégi szimezéssel, vége a belső felújításnak, már egy hete kb. benne is lakunk. szal holnap beköttetem a kábeltévét, és sztem elhozom a számítógépem meg az összes kütyüm...és belecsapok a lecsóba :D
    Addig viszont nincsnek konkrétumaim a jelenlegi rF2 állapotról :(
  • simcompany
    Ezért is írtam, hogy "nagyjából" értem :D Én is jobban szeretem az rF2 gumit a hülyeségeivel együtt. Már megtanultam kezelni. Illetve azért modolással elég sok mindent ki lehet javítgatni
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2016.09.26. 14:12:00
  • b-type
    jó csak tudod a gumi nem egy olyan dolog amit moddolni kellene, azért piszkálták mert nem volt jó, az rF2 alatt lévő gumiból kell gyártani mint az életben, és kész, te meg leveszed a 'polcról'. és beteszed az autó alá, vagy ha nem akarnak feltölteni 20-30 letölthető gumitípust a weboldalukra, akkor írjanak egy progit ami legenerálja, mittomén slick, 18felni 340széles 8as perrel év1992
    lehet ezt a progit fejleszteni is. aki a historix-t átrakja az meg beüti az adatokat és kész a gumi.
    Ez 'csak' egy nyomorult gumi, ha meg van már csinálva jónak akkor nem akarja a modder a hosszirányú tapadási számokat átírni..csak alá akarja tenni az autójának. Én nem variálnék visszafele, pláne a gumival, mert az egyik legmeghatározóbb rossz volt az rF1-ben sztem(!) hozzátéve persze
  • simcompany
    Én nagyjából értem az rF1 vs rF2 gumi dolgot. Az rF1-ben lényegében tökéletesen lehet modellezni a gumit, kivéve az elfékezést, esős gumit, poros íveken való tapadás veszteséget. De maga a gumi viselkedése, melegedése, nyomás változása szinte tökéletes volt. Ez főként a valós csapatok teszteléséhez volt jó. Szinte 100%-ban pontos volt a gumi széle, közepe, belseje közti hőmérséklet eloszlás a dőlés beállításának viszonyában.

Az rF2-ben a gumi fizikája vezetésre élvezetesebb és érzékenyebb. De nem reális.
    A gumi melegedését valami miatt (tippem szerint az F1 közvetítésekben volt látható fake melegedési kép alapján) a gumi csúszásához kötötték. Persze ha a gumi csúszik, melegszik. De nem így. Ráadásul mivel a csúszásból ered a melegedése így az esős gumi is abnormálisan melegszik, valóságban az ember vért izzad mire megmelegíti, hiába csúszkál.

Az rF2 gumi viselkedése alapjaiban hibás, de azt is értem hogy nagyon máshogy nem tudták megoldani. A dőlés része teljesen rossz, rF2-ben lényegében nagyon kicsi dőlés kell, különben túlmelegszik, valóságban akkora dőlés kell amekkorát csak bírsz, annál jobban betapad. (kivéve persze a hátsó tengelyt első kerekesnél.)

Röviden, játék szempontjából élvezetesebb az rF2 gumi, de ha getreal, akkor már nem valós a működése, az rF1 gumi sokkal közelebb volt ahhoz.
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2016.09.26. 13:50:35
  • Alexease
    Szerintem csak a nepszerusites miatt akarnak valami egyszeru kompatibilitast (valami copy-paste-szeru rF1-rF2 konvertet is emlegetek?!). Gondolom, at akarjak csalni a megmaradt rF1 felhasznalokat, meg az egyszerubb konverter embereket, akik gyorsan attesznek valami bobozt, aztan csak guruljon;)

A rendes rF2 gumi marad az alap, a gyari cuccok es a normalis modder csapatok ugy is azt hasznaljak. A tobbi meg ugy is mindegy, nem a gumin fog mulni, hogy jo vagy nem jo (ott a felfuggesztes is barkacs lesz:DD).
  • Alexease
    Seni sem tudja mit csinal az IS, talan nem is autosat, hanem valami lovoldozos kalandjatekot;DDD
  • b-type
    én nem vágom mit akarnak az rF1 gumijától, sok jó modder foglakozott az rF1 piszkálásával de egyik sem ütötte azt a mércét ami végül az rF2 alatt lett, még mielőtt letettem a számítógépem volt itt egy savas kommentem a Panoz miatt, és akkor újra rápróbáltam nehogy túllihegjem, és talán meg sem írtam amit akartam, mert egész jó volt, és más autókkal is egész jó volt a tapadás kezelése, messze-messze az rF1 felett.
    Szal nagyon nem értem miért kell az rF1 gumija, ahogy írtam sokféle modosítást végigpróbálgattam és nagyon szűk mozgásterük volt, összességében egyik sem volt az igazi, egyáltalán nem, és messze az rF2 gumija alatt.
  • lac coo
    Franc tudja, jobban erdekel mit forral ISI mint ez a barkacsolas.
    Ijabb szimet csinalni szerintem hulyeseg, valami Raceroom IR fele dologra tippelek....
  • Alexease
    A "barkacs" DX11-gyel mukodhetnek, esetleg gyorsabban is, de ahhoz, hogy valoban jobb legyen, a palyakat is at kell alakitani (uj shaderek). Ilyen barkacs DX11-gyel nem akart mar az ISI foglalkozni. Valszeg az uj studio is ugy szervezi majd, hogy eloszor legyen valami DX11 (kicsit gyorsabb, de legalabb VR-rel, es kicsit szebb), aztan raszannak tobb idot, es kesobb lesz normalis(?!).
  • lac coo
    ISI meg megcsinalja az Iracing masolatot ? :)))
  • lac coo
    De akkor gyakorlati szempontbol nem fog valtozni jo ideig semmi, marad a felujitott gyari tartalom, vagy a modok lassabb regi megoldassal mint most....
    Legalabb is gondolom egy jelenlegi AC konvert palya nem fog futni csak ugy magatol a gyorsabb DX 11 ben...?
  • Alexease

Szaporodnak az infok, korvonalazodnak a dolgok;)

- Azert csak szamitvalamit, hogy a ceg fonoke, regi szimes, az rF1 ota kapcsolatban van az ISI-vel, "egyutt dolgoztak" es az Automobilista-ba is "kozremukodtek".
    - Szabad a palya, csinalhatnanak rF3-at is, de egyelore csak az rF2-re koncentralnak, ezzel akarnak "evekig" [min. 3 evet emlitett kesobb] foglakozni.
    - Az osszes tartalom gyarto [ami gondolom amugy is kulsos volt] atment az uj studiohoz, a licenc es kommunikacios reszen osztoznak. Vagyis osszedolgoznak, ami jo dolog.
    - A DX11-gyel eloszor plusz teljesitmenyt szeretnenek es persze a VR tamogatast. Aztan adja magat a latvany fejlodese is (shaderek, PP stb.)
    - Eloszor a teljes GUI es menurendszert akarjak atalakitani [a szokasos webes cuccra, lasd. AC].
    - A fizikai, hang, elektronikai [gondolom az onboard ABS/TC/SC] reszeket is javitani es boviteni fogjak.
    - Keresik a fizetos tartalmak bevezetesenek a lehetoseget is;) [Logikusan, valamibol bevetel is kellene;D]
    - A modder tamogatast es dokumentaciokat is megprobaljak normalizalni.
    - Ha lesznek uj licencek (autok), akkor a DLC kiadasnal a sorozatokra akarnak koncentralni (egyfele sorozathoz tobbfele auto/kategoria?!), es nem vegyes/darabos autokat kiadni. [Ami jo, mert ha valakinek nem kell pl. a JSGT (csak pelda:P), akkor nem veszi meg. Nem vegyigyumi, amiben van 1 GT3, egy supercar, meg egy divatos utcai drift.]
    - Palyakat nem tennenek a csomagba, azok kulon lennenek. [Ami ismet jo lehet, mert modolhato, ha mar letezik modkent es/vagy nem kell, minek fizessen erte az ember.]
    - A masodik reszben lesz az rF1 gumi megmagyarazasa; az online resz; es ami meg erdekes lehet, a Reiza kapcsolat (talan tartalmak, licencek).
  • bottleopener
    MO: "Just to avoid confusion, we will release another build this year that includes the fixes that are being worked on. "

Van, ami nem változik.
  • Szabi #14248
    Exclusive Marcel Offermans / Studio 397 rFactor 2 Interview Part 1, dat GT-R
  • Alexease
    iDT-Formula-BMW_100.rfcmp
    Japanese-Super-Formula-2016_V151.rfcmp

Nibiru-Barbagallo_v100.rfcmp
  • Alexease
    THX!
    Igy legalabb isztazodott, en is valami ilyesmire gondoltam. Nem mintha ismernem az uj studiot, de ilyen nulla infoju videot azert csak nem fognak kitolni;D
  • Hellboy76
    A fickó itt tolja a dolgait: http://isiforums.net/f/showthread.php/29690-Maya-to-gJED-Tutorials-%28By-Gijs-van-Elderen%29
    Modellezést mutogat Maya-ban. Sztem csak mókázott ezzel egy kicsit, talán nem kell belegondolni többet...
  • lac coo
    Ilyent nem mutat meg epeszu ember, az a lenyege, hogy jol nezzen ki, nem az , hogy van ulyen is benne . Marha ezt tenyleg az uj csapat rakta ki...
  • lac coo
    Egy biztos. Legutolso sorban valami 3D fu shaderre van szuksege rf2-nek ! :)
  • Adam Jonas
    Gondolom ha ennyire biztosan állítasz dolgokat, akkor tisztában vagy a "sandbox" fogalmával is.
  • bottleopener
    A funkció megléte és az artwork minősége nem összekeverendő. Szerintem ezt látjuk most gyakorlatban.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.09.25. 18:56:05
  • lac coo
    Annyira kepes a motor amire a fejlesztok kepesek se tobb se kevesebb ! :)
  • bottleopener
    Maximum néhány hete hegesztik az új motort, még ők sem tudják hogy pontosan mire képes, ezért is van a nevében, hogy experiment. Keresik a határait,
    Mivel még nincs kész, így főleg a programozók csesztetik az enginet, akik, hát valljuk be töredelmesen, nem dizájnerek. :D

Azért ha képesek voltunk 5 évet várni, miközben csak a fingreszelés ment, akkor csak nem most fogunk kiborulni mikor végre fejlesztik a motort... :D
  • Alexease
    Az AI-nak jo a reakcio ideje, figyeld oket:D
  • lac coo
    Valami rajtlampa kijelzes nincs amugy, tudom nem getreal, de sok palyan egyszeruen nem latom hatulrol a lampat ! :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.25. 16:11:21
  • lac coo
    Ez mar igy marad ! :) kicsit gyorsitsanak rajta azt jovan, nem birja ez a jatek a szep automodelleket ! :)
  • Alexease
    Itt kicsit ossze-vissza mennek a dolgok:)