rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Most csak hangok, autok:
Hétvégén Rolex 24H Déjtonában. ( Dproto, LMP, GTLM, GTD)
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Altalaban ez, es sok hasonlo dolog az ami lassitja, bonyolitja a progit, amit az emberek maguktol nem latnak, nem fntos, nem erdekes, de masban nincs is es valszeg nem is lesz, de a masik persze szebb, jobb, gyorsabb stb.
Mashol kamu realroad van, kamu bevilagitassal, fixen gorbezett gumival, motorral, aeroval, beton kemeny rugalmatlan fix kasztnival, minimal napszakkal, nulla idojarassal, start-stop szabaly rendszerrel, egyforma AI-val stb., persze hogy szebb es gyorsabb😊
Az engine.ini-t jo hogy emlitetted, mar elfelejtettem😄
Sot, en a DevMode program reszt sem vennem kulon progiba, a Launcherbe tennek egy kapcsolot, es ugyanaz a progi indulna el, az osszes sajat beallitasaval, tartalmaval stb. Bar mostanaban jobb a helyzet, regen annyira kulonbozott a "ket" program, hogy szornyu. Most ugy ahogy egyforma...
Amúgy az a poén, hogy a tengerszint fölötti magasságot is figyelembe veszi a motor teljesítménynél. Ezzel kezdődik az engine.ini, hogy add meg milyen nyomás értékekre vonatkozik az a teljesítmény görbe. Sőt, amúgy a motor hengerűrtartalmát is figyelembe veszi, csak ezt nem nagyon tudják, és beírnak valami mese számot. 😄
De a lényeg az, hogy rengeteg beállítást lehetne csinálni, csak akkor ezeket kategóriánként kellene egy képernyőre rakni. Kétlem, hogy olyan nagy dolog lenne egy grafikus felület, aminek a mentésére átírná az adott json file-t. A legtöbb helyen egy sima on/off van ami 1/0 vagy true/false, a dátumhoz meg még év sem kellene, csak hónap/nap. Egy sima naptáron be lehetne jelölni, és kész. Persze előtte leprogramozni a jeget (ugyanaz mint a víz, csak lentebb venni az átlátszóságból a tükröződésnél, meg jobban csúszna, és nem verné fel a vize), meg az esőcsepp helyett lassabban száguldozó hópelyhek. Mondjuk a havazásnál a hó vastagsága már kényesebb téma.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Megfelelő leírás (dokumentáció) nélkül csak pislogna mindenki, mint most a szöveges fájlokra (ezekben legalább az esetek többségében van egy fél mondatos leírás, hogy mi lehet).
Így nagyobb az esélye, hogy valaki olyan nyitja meg jegyzettömbbel, aki hajlandó egy kicsit utána nézni, vagy magától rájönni mi micsoda és így nem kell vele foglalkozni... (isi support hozzáállás, rengeteg dokumentálatlan lehetőség)
Nagyobb gond lenne belőle, ha a 2bites gamerek elkezdenének minden kapcsolót random kapcsolgatni és tele lenne a support fórum gyakorikérdések szintű témákkal. <#duma>#duma>
Túl testreszabható ez tarthatatlan. <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: Silv3ry, 2016.01.29. 11:27:21
www.rfactor.hu | http://www.vcrc.hu
Mivel full realtime az egesz, lazan betehetnek az evszak/napszak, idogyorsitas es idojaras allitast az "autoban ulos" menureszbe is, ne kelljen ki-belepegetni, ha allitgat, tesztel valaki. A devmode-ban ott va minden csuszkan, mukodik, miert nem lehet athuzni a programba is?
Ingy?!?! Piszkald oket, valaki csinaljon sok-sok menut 😊<#idiota>#idiota>
Legyen kicsit automatizaltabb, mentse autonkent az ulsest, tukrot egyebeket, es legye 5 kepernyo advanced (resettel 😛) 😉
Amugy total egyetertek veled, multkor ertekeztem is rola, ha mast nem is csinal(na) az ISI, akkor legalabb a jelenlegi rengeteg lehetoseget kitehetne egyertelmu, jatekban talalhato, grafikus kapcsolos, csuszkas menukbe. Ha lesz 5 oldal options menu, mar az is sokkal jobb, mint ismeretlen cfg/json-ba vakon turkalni.
Aki nem szeret, akar, tud turkani, annak egyszerubb lesz az elete, sot, lehet olyan dolgokat fedez fel, amirol azt sem tudta hogy lehetseges (ilyen sok van benne). Meg eleve a jatek/szim komolysagat is fokozna, ha egyertelmuen lehetne latni a kismillio egyeb lehetoseget.
A legegyszsrubb a napszak/evszak/datum allitas.
Korrektul szamolja a program az eves napjarast, idozonakat, magassagokat stb. Az OK, hogy a palyaba bele van mentve a verseny datuma es az nap lehet rajta versenyt futni (a napszak beallitasaval), de akkor miert nincs Custom (ev, honap, nap) es Now (eppen a jelenlegi) allitas?!
Vagy miert nem tudjak megcsinalni azt a szerencsetlen paratartalmat?!?! OK, sok programozas a fizikaban (motorteljesitmeny es egyebek), de akkor legalabb latvanyba kapcsoljak be. A homersekletet, napszako szamolja, van paratartalom allitas, szamolja a kodot, egy-ket osztas-szorzas, es azonnal latvanyosabb lenne a dolog. Aztan a KnownIssues.txt-hez hozzacsapjak hogy egyelore csak latvany😊
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.28. 22:12:15
player.json
"Rearview Particles":true,
Hátha valakinek még valami oknál fogva false-n van.
mumus remélem letört miatta vagy két körmöd, amíg beírtad <#mf1>#mf1>
Utoljára szerkesztette: Silv3ry, 2016.01.28. 19:46:52
www.rfactor.hu | http://www.vcrc.hu
Igazabol nem ertem, hol a gond, ez ilyen, mindig is ilyen volt, ezzel pont nincs semmi baj, neked se esett le a gyuru az ujjadrol, egy perc alatt megoldottad.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.28. 19:36:57
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.28. 19:09:24
De azt beallitom, viszont a tukorrel szet szoptam magam mire ugy ahigy jo lett, azt tuti nem allitom el ha nem autonkent van 😊
Általában - legalábbis újabban már - úgy csinálom az ülést, hogy dev mode-ban nálam 0,0-n van a játékban. Ehhez állítom be a cockpitinfo.ini-ben azt a pontot ahol elvileg van a szeme a vezetőnek. Innentől kezdve elvileg a 0,0 mindenkinél a 3d-s fazon szeme, és ehhez képest mindenkinek a saját beállítása elvileg érvényesül a játékban. Vagyis ha te 15 centivel közelebbre állítottad egy másik autónál akkor ennél is úgy kell lennie.
Baj akkor van, ha előtte egy olyat vezettél ahol a 0,0 nem a 3d-s sofőr szeme, hanem a modder kedvenc szemszöge, vagyis dev mode-ban nála már eleve egy -50,+25 vagy ilyesmi beállítás van. Akkor minden autóban állítgathatod.