rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
<#eljen> az nem gyenge <#worship>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Scarry
Életbe nem lesz neked olyan notebookod, hogy elbírja a 3 monitorodat ha van! LoL Zárd el a gázcsapot inkább és nézd az Anyátok köztöt!<#nyes>
Ne már! Égen földön keresek már régóta egy 3 monitoros notebookot! De az e-bay-en is csak a két monitoros van, de nekem is csak a 3 monitoros jó! Nem adod el? <#idiota>
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.02.21. 13:42:57
Scarry
Unalmas már a kínlódásod a csóri 3 monitorral... Vegyél egy erős gépet és a probléma megszűnik! A céges notebookomon kipróbáltam a 3 monitort nagy gyerek! Kurvára vitte mint a vajat magas felbontásban! Menj az árkád AC-ra és ott viszi a kis gépecskéd a témát!
simcompany
Reklám helye. 3 pilóta a SIMCO-ból is bejut a döntőbe. A nyertes tényleg nyer egy egész idényt.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Remélem fordítod is amit mond!?<#nevetes1><#idiota> Milyen lazán,könnyedén forgatja azt a kormányt...az igazi is ilyen?
simcompany
off is meg nem is

Lehet, ez is sz*r neki.😄
Danecay
Na és milyen 3 monitorral? <#banplz>

maffioso
Pannónia ring-et keresek ehhez, vagy AC-hoz. Tud valaki segíteni?

\"If in doubt, flat out!\"

lac coo
GTL t neztem legutobb, az is ugye eleg regi, mostani gep viszi ezer ellenfellel, olt szep hosszu sor 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Adam Jonas
Maradjunk annyiban, hogy Gjon Camajnak is vannak berögzött baromságai.

b-type
😄
erről az ugrott be amikor anno gépet frissítettem és megnéztem az rF1-t 😊
http://www.dailymotion.com/video/x4nas7_rfactor-tvr_auto
..igaz hogy az első kanyarban összetört vagy 20 😊 de 50 autóval pöpecül ment 2008-ban
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.02.19. 23:26:04

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Letöltöttem egy ilyent, fps is van, nem akad, és bírja a sok AI-t IS ! 😊

Amig Tim Wheatley ott ul addig veszteseges is marad 😄
Szerintem, ehhez a programhoz már nem nagyon fognak hozzányúlni. Elképzelhetőnek tartom, hogy az egész projekt már veszteséges. Persze maguk is tehetnek róla.
Arról nem is beszélve, hogy az "ingyen" program (warez), megtépázhatta az esetleges bevételeket.
A grafikazsenijük a fórumon néha osztja az észt. El van kötelezve a minél természetesebb kinézet irányába. Ami annyit tesz hogy:
1.magas poligonszámú (geometriájú) tartalom
2.nagy textúrák
3.nem természetellenes effektek

Így juthatunk el arra a következtetésre, hogy az engine egy 2006 környékén "felejtett" grafikai motor, amiben az addigi gépigényt meghatározó számokat felszorozták 6-tal vagy 7-tel, és ezután megnyugodva hátradőltek, hogy kész az új motor. 😄

A harmadik ponton lehetne nagyot nyerni, DE
Ahhoz implementálni kellene egy új DX-et, amire láthatóan nem hajlandóak.
Az alacsony késleltetésű felépítést kellene kidobni a kukába, ha hozzá akarnának nyúlni. Az viszont a nem-konzumer piacukat ölné meg.
😊)
Mondjuk úgy, hogy használható. Persze versenyzés közben én nem a grafikát bámulom. Főleg, mikor tizedekért megy a harc.
simcompany
át kell rakni hd-re, akkor szép 😄
csak online megyek, nem volt más szerón. tök mindegy, 30 embernél is így néz ki.
intel i5 3,2GHz, gtx 960 4GB (1920x1080), 32GB Ram

Rondának nem, de nem is szép!😊 Hol van az AI, vagy valaki? Egyedül persze, hogy jól fut. Milyen hardveren futtattad?
simcompany
nekem most így nézd ki. azért rondának nem nevezném

lac coo
Nem ,simán bennt vagyok a 2 gigában ....
Meg az jellegzetes dolog, ha nincs már ram , azt könnyű felismerni , meg-megáll töltögetni .

Na csináltam egy kis tesztet ezekkel a beállításokkal: 1920x1080

Először az 500as Fiat ez valami lowpoli konvert:

ISI Civic ez már elég részletes modell, amikor még gyenge gépem volt ez megfingatta:

és a Megane:

Látható, hogy egyre több RAM-ot és VRAM-ot fogyaszt, a proci terhelés alig változik, csak azért van minden magon terhelés, mert közben letöltöttem.
Szerintem a 3monitoros játékhoz kevés lenne a 2GB VRAM ezért lesz játszhatatlan.

lac coo
Na engem ne farassz a hulye szelesvasznu dumaval 😊)

En hasznalnam, de ezt az autot nem tudom, ennyi, azert ne magyarazzuk mar meg, higy teljesen rendben van minden itt a sebesseggel.😊

lac coo
No meg a vegen en vagyok a hulye user mert atomeromu kell a foltozott grafhoz 😊))

Adam Jonas
Persze, nem számít. Mindjárt megírom Sompirnak, hogy használjon 100 ezer csomópontot majd az RFT 2015-be. És akkor majd lehet mondani, hogy szar a gép, amin futtatva van, meg szar a program, véletlenül sem a user (mert hogy a modder is user) a hülye.

Alexease
Ez a a lenyeg tomoren, ha lassu, akkor lassu, attol nem lesz gyorsabb, hogy megprobaluk kitalalni mitol lassu😊)))

Aki lehuzza (mukodes, kezeles, kinezet, hasznalat stb.), annak mindegy mit es hogy an szamol, ugy sem erdekli. Ez ilyen. Sok olyan dolgot szamltatnak, amit masok nem, es ami a felhasznalonak masodlagos, ha az elsodleges dolgok ne molyanok, mint amilyennek szereetnek.

Itt az extras gumi vagy a rugalmas kasztni (amit egyszeru fikazni vagy ugy sem erezni) lazan lehet bug vagy lassulas forras, ha valami nem ugy van beallitva ahogy kell. Pl. egy rossz vagy hibas gumi, felfuggesztes, kasztni vagy egyeb mukodest kiszamol, de lehet durvan lezabalja a gepet az anomalia miatt.

Es meg sokaig lehetne sorolni..., de ugy sem szamit.
Szerencsere ma mar lehet mibol valasztani, nem is ertem miert kell leragadni egy valaminek a lesajnalkozasanal?!😊 Pl. ott az AC, az szep, szeles vasznu, tartalmas, sok fps-sel, "frusztracio mentes" vezetesi elmennyel😉
lac coo
De ha megtriplazom az auto poligonszamat, akkor is behal, szoval akkor meg az az eredmeny, hogy a graf motor a gyenge .
Amugy meg mindegy mitol lassu....

Adam Jonas
Le kellene tesztelni, hogy a fizika változtatása a számítógép teljesítményére milyen módon hat. Erre esetleg lehetne használni a gumifizikát. Abba a végeselemes módszerhez hasonló történet van, aminél a lényeg, hogy csomópontokra osztja a gumi kerületét, és így számolja a különböző dolgokat (hőmérséklet, deformáció, stb.). Ennél múltkor láttam leírva, hogyha túl nagy csomópontszámot adsz meg, akkor az olyan mértékbe megterhelheti a gépet, hogy kb. játszhatatlan is lesz az egész. (Magyarul valamilyen hatványfüggvény szerint nő a szükséges teljesítmény/számításigény a csomópontszámok növelésével.)

Ergo ezt lehetne használni erre, hogy 6-7 ilyen különböző értéket írunk be a megfelelő helyre, és mérjük a proci, memória és GPU használatot. Nyilván teljesen nem lehet majd még azért ebből megállapítani, hogy mit mire használ pontosan, de legalább valami kezdőlökést ad a dologhoz, hogy akkor mi mit számol és hogyan használ fel.

Abszolút igazad van. Viszont az "én configommal megy, a többi nem érdekel" hozzáállás miatt van ilyen nagy tolongás a szervereken.<#whatever> Eleve a szimulátorossága miatt kevés ember fog bele, plusz a lustaság miatt abból is szelektálódik az, akinek nincs pénze ilyen konfigra (és itt nem csak Mo-ra gondolok). Ebből adódóan nincs bevétel, ezért nem tudnak fejleszteni. Saját magukat szívatják. Lassan el kellene felejteni a mostanában divatos "kiadunk egy s.art, és ha lesz bevétel, majd foltozgatjuk" hozzáállást. Most már lassan nem eszik az emberek. Előbb meg kellene csinálni jóra, és utána várni a bevételt. Mint az élet minden más területén. Na, mindegy, valóban túlbeszéltük, én is kisírtam magam.<#buck> Akinek van kedve, türelme, pénze stb., az tolja.

Ádám: Én is úgy gondolnám, hogy a CPU számol, esetleg még a memória igényt érteném.<#nemtudom>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.02.18. 12:30:06
Hát igen, max három szálat (magot) használ a game, és azokat sem 100%-on. Nekem FX-6300 cpu van 4.2Ghz-en, szóval nem egy túl izmos proci, szóval lehet, hogy a vga-val is számoltatnak ezt azt?

Adam Jonas
Alex múltkor nekem azt írta, hogy a CPU számolja a fizikát, de én továbbra sem vennék azért erre mérget.

simcompany
speciel a Megane kibaszott szar, mindig rácsodálkozom, hogy a historic autókat milyen jól megcsinálják, a moderneket meg mennyire elkúrják 😄

simcompany
Ha én azt tudnám, hogy mi mit számol ebben a játékban 😄 Sokkal sokkal összetettebb progi mint a többi. És mint ahogy írtam, az összetettsége miatt az optimalizálás nem jó (kapacitás hiány az ISI-nél). De szerencsére az én config-ommal simán maxon fut a játék, csuda szép, így mindig fura hallani hogy milyen ronda és lassú a játék 😄

Én inkább kurvára örülök, hogy van egy ilyen cég, amely nem a popularitás felé megy, hanem tényleg próbálnak csiholni egy szimulátort. Meg is őrülnék ha AC-vel, Project Cars-al vagy mitudomén milyen bigyóval kéne játszanom 😄
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2016.02.18. 12:13:27

lac coo
Nem kell elmondani, mert nem igy van 😊
Vagy a reszletesebb uj Megane alatt jobb fihika van , azert esik az fps ..Dehogy .
De mi degy tulbeszeljuk mar, otvar graf motor azt jovan 😊)

Igazad van, csak akkor miért a GPU hal le. A fizika számításokat nem az végzi, nem?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.02.18. 12:07:57
Persze, írhattam volna DX12-t is, mert valóban az a jövő (?), de az önmagában feltételez megint egy kártya cserét, meg egy Win10-et. Az meg, hogy 2 év múlva mi lesz a "trend", azt itt senki nem jósolja meg. (Lásd DX12 vs. Vulkan) Ezen kívül kíváncsi leszek a 2x olyan teljesítményre. Hányszor hallottam az elmúlt tízen évben, és a vége mindig az lett, hogy kellett egy erősebb konfigot venni (persze egyre több pénzért).<#buck>
simcompany
Miért mindig, újra és újra elmondani, hogy az AC, Project Cars, stb, fél árkád játékok, nincs szinte semmi fizika az autók alatt, így nem szükséges erőmű alá, a grafikára van kihegyezve. Nincs gumizódás, nincs időjárás, stbstb.

Az persze tény, az ISI nem végzett jó munkát, lehetne sokkal jobban optimalizálni a játékot. De ha megnézem a korai build-eket, 1000x jobb már a futási teljesítmény.

lac coo
Ac hoz eleg a 770 is, regi I5 el, latvanyba megeszi ezt, meg sebessegbe is .
De , ennek orulni kell ! 😊)

Adam Jonas
AC-hoz is elég a 970, 3 moncsihoz, 5760x1080-hoz, akkor annak se kellene örülnünk?

lac coo
Hat ahhoz kepest , higy ez meg full maxon is tiz eves latvany, azert nem kellene ennek orulni 😊))

Adam Jonas
rF2-höz simán elég a 970 is 3 moncsihoz, és még akkor se kell nagyon kompromisszumokat kötni, még 5760x1080-as felbontás esetén sem. SLI-t meg felejtsétek el, nem hiába nem erőltetik, ha nem muszáj.

DX11 alá most elkezdeni játékot fejleszteni öngyilkosság. Mire elkészül (kb. 2év) pont olyan elavult lesz, mint most a DX9.
Csakis DX12, vagy Vulkan API. Ezekkel sokkal jobban ki tudják használni a hardver erőforrásait, tehát egy adott vga közel kétszer akkora teljesítményre lesz képes, elsősorban játékokra gondolok, mint most. A DX12 csak Win10 alatt fut, a Vulkan a hírek szerint még XP alatt is. Most már csak a fejlesztőkön múlik melyik utat választják.
Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2016.02.18. 09:46:10

Értem, hogy mi van, csak felbosszant mindig (engem is), amikor le..arják az optimalizációt, és azt mondják, hogy vegyél erősebb kártyát, gépet stb. Ez nem fejlődés. Ezt a látványt megcsinálhatták volna évekkel ezelőtt is, csak ahhoz erős kártya kellett volna, ami mondjuk 150e Ft volt, ezért mindenki kiakadt volna. Most ugyan az történik, csak már elfogadtatták (lenyomták a torkukon) az emberekkel, hogy 100-150e Ft-os kártya alatt ne is álljon neki játszani. Vicc, mind a két oldalról. Ezt a Dx9-re kínlódást sem értem. Az AC pl. megeszi kinézetre, és van 110 fps-em míg itt a 60-ért izzad a gépem. Ezek meg a Toban-t csinosítgatják. Totál zsákutca ez a játék, így ezzel a csapattal és ezzel a felfogással. Inkább el kellene kezdeni az rF3-at pl.Dx11 alá, meg ilyenek. Bocs a fanoktól.<#buck>
lac coo
Pedig most ez van, jott egy gyari kicsit reszletesebb modell ( megane ) ,es rogton harmadolta , felezte az fps em.
Szoval a fizika maradt ami, a modell jobb, tehat egyertelmu, hogy a ganyolt grafmotor a ludas.....
Es nem mo dthatjuk, higy snob vagyok, mert meg ilyen beallitassal is megelegednek, de higy meg ezalatt is behal, az mar vicces.
Itt most nincs mire fogni, ugya. Az a palya, ugyan az a realroad, fizika, napszak stb..., csak az auto modell kicsit szebb, es csak emiatt hal be .....

Mi ez a sok fa..ság? Nem az a lényeg, hogy mennyi monitor van, hanem hogy mennyi pixelt akar megjeleníteni. Laccoonál ez 3,2M. 1db fhd monitor (azért az ma már alap) 2,1M. Ha 3 fhd monitorhoz hasonlítjátok, ami 6,3M, akkor van értelme hasonlítgatni, hogy 1 vagy 3 monitor, de 3 "kis" monitor alatt (3,2M) azért nem kellene behalnia. Optimalizáció terén ma ez a legrosszabb az összes közül. Ha bejön egy sok poligonos, totál optimalizálatlan mod, akkor meg végképp. Ne kelljen már elfogadni, hogy 980 alatt nem lehet játszani.<#falbav>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.02.18. 08:57:03
lac coo
Be is szarnek ha titan sli kellene mo djuk az AC hoz 😊)))

Full max grafon lehet, de nekem jo a low is, es ac ugy is kurva szep , es 20 ai val, vagy fullos griddel online stabil 80 fps .
Rf tenyleg full rondan is alig megy .
Nyilvan dupla titannal menne, de az azert eleg nevetseges.
Mo djuk igy jartam, csatlakozok a szimesek 99 szazalekahoz akik gyak menekulnek az rf2- bol.
Talan van meg valamelyik accomon elofizu ir haz, majd azt is megnezem, de igy latatlanban mernek ra fogadni, higy azt is tudom egy elvezheto, nyilvan kompromisszumos beallitassal futattni.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.18. 08:23:09

Ingy2
Valamelyik külföldi fórumon olvastam hogy minimum SLI kell 3 monitorhoz, pl. a youtubeos celebrityk (Digiproszt és tsai) 980 Ti SLI-vel nyomulnak és ez nremcsak az rF2re vonatkozik.
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.02.18. 07:05:54

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

lac coo
Nem az szamit, de most ez van, egyikiet birja masikat nem 😊

Nincs más út, tuningolj.

10%-ot bármilyen kártyán lehet húzni.<#puszis>
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.02.18. 04:48:05