19779
  • Alexease
    Vagy Feel3 (a lengyel ficko, nem tudom a rendes nevet:P), aki az elso ertelmes, profi palyakat csinalta rF2 ala (Poznan es talan Croft?!), azonnal athuztak ot is az R3E-hez:)
  • Adam Jonas
    Jaja, pont azért is mondom. Alex Hummler aka Com8, aki az rF-ben nagy pályakészítő-mester volt, vagy éppen Georg Ortner aka 6e66o, aki meg videómágus (emellett meg neki is köszönhetjük a Targa Florio-t).
  • Hellboy76
    Köszi, ez alapján sikerült...
  • Alexease
    Lasd R3E, akik moddereket "vasaroltak" meg maguknak, vagy ott az AC, azok is kulsosokkel nyomulnak. Sajat embereket nem nagyon eri meg foglalkoztatni. Bar az AC-nal mar megeri nehanyat fixalni, valszeg mar bovultek is. De ott nagyon sokat szamit a 3 platform, a brutal licencek es a massziv DLC alap. Vagy a CARS, az elejen a tartalmak joreszet ok is kulsos/fizetos/befektetos modderekkel csinaltattak (aztan a balhe miatt hazonbelulre kerult [sok]minden).
    Az ISI/S397 tuti nem "vesz meg" senkit, de mashonnan johet felkeres;P
  • Alexease
    Most neztem ra az R3E-re, nem tudom hogyan csinaljak (bar van hatszeluk boven, es talan felhasznalokban is sokkal jobban allnak), de van benne boven cucc, egy ilyen hivatalosan az rF2-be is elferne (az autok darabja ~1.5–3EUR).

http://game.raceroom.com/store/cars/
  • Adam Jonas
    Valószínűleg nem sokáig csinálná senki sem ezt - ha olyan minőséget tud produkálni az illető, hamaer bekopogna hozzá valamelyik fejlesztőcég, hogy hahó, gyere hozzánk dolgozni inkább. :)
  • Alexease
    Ha nincs rendes AI beallitas es/vagy rossz, akkor nagyon gazos tud lenni. Bar eleg jo az alap ISI engine, meg regi rF1 AI-val is (semmi uj funkcio) tud jo lenni (vedekenek, tamadnak, hasznaljak a tapado/vizes/szaraz/szarado) iveket. De rF2 bealltasokkal nagysagrenddel jobb lehet.

De nezd meg vagy alltgasd az agression/limiter beallitasokat is (szerintem a 100/0 a legjobb):)
  • bottleopener
    Egy fullos álláshoz képest értem ezt, nem félreérteni! :)
  • shiet
    Mod-pálya függő. Én pl. készítettem RA 2016-hoz BLOCK-path-et de láttam már olyat, amin nincs.
  • Alexease
    Ezt igy, szerintem, lehetetlen megmondani. Legalabb azt tudni kellene, hogy a jelenleg elkesziett modokat hanyan hasznaljak. Ha csak mostaniak csak Workshop-bol lennenek elerhetok (es nem lenne lehetoseg megkerulni), akkor lenne valami adat. Amit osztani kellene valamennyivel (penzert azert minden mas, lasd. AC, ahol huszon darab Porsche-t adnak tizenakarmennyi EUR-et, es sokan meg igy is sirnak).

Vagyis ha lenne valami szam (pl. 1000 vasarlo), akkor mar erdemes lenne elgondolkodni rajta. Ot EUR 1 palyaert talan OK, abbol esetleg marad 3EUR, 3-5havi munkaert meg jo is lehet.
  • shiet
    Ránéztem az AC-Spa 0.91 AI-jára, mert jelenlegi formájában AI ellen játszhatatlan, hogy az Eau Rouge-ban ennyire lefékeznek.
    3 waypointot állítottam át kb. 5 perc alatt, és a 205 km/h-s minimum felkúszott 235 km/h-ra az URD Corvette-tel... és még lenne benne, mert a tapadás 100% alatt volt végig. Btw az egész pályán elég kaki az AI útvonal, szal egy újat kéne készíteni.

bottleopener: én nem mondanám, hogy RA 2016-ot félgőzzel csináltam... pénzért csak akkor csinálnám, ha tényleg lenne benne pénz, de ahhoz pl. AC-ra kéne ezt nyomni, nem rF2-re a 300-as játékostáborával.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.11.19. 13:49:37
  • zolee145
    Szóval az lehet a baj, hogy nem gyári pályákon megyek újabban.
  • bottleopener
    Egyébként vagytok itt egy páran, akik úgy érzésem szerint fél-negyed gőzzel moddoltok, ahogy az időtök engedi. És vannak páran, akik tudnának, de kedv/motiváció hiányában nem moddolnak. :D

Hogy látjátok, tudnátok értelmes pénzt keresni ezzel? Láttok benne lehetőséget? Motiválja ez bármelyikőtöket is?
  • shiet
    Ez pályától is függ, ha hozzáadtak a pályához egy normális block-útvonalat, akkor fog az AI védekezni, ha nem akkor nem.
  • bottleopener
    Agression
  • zolee145
    Fura dologra lettem figyelmes, és nem tudom mi az oka. Egy ideje mintha az ai-k nem védenék a pozíciót. :D Kétlem, hogy feladták a harcot ellenem, szóval valamit elállíthattam. De vajon mit?
  • bottleopener
    Talán már volt:
    Eddig a licenszeket gyakorlatilag ingyen kunyerálta az ISI a játékba, mostantól viszont van büdzsé költeni. Nem óriási, de értékelhető büdzsé.

Új infó: A VR implementáció a SteamVR platformot fogja követni. Ami egyben azt is jelenti, hogy minden mostani és későbbi (pl. Oculus CV2, Vive 2) kompatibilis lesz vele, ugyanis mindössze egy profilt kell hozzáadniuk egy új hardver megjelenésekor. Nincs szükség annyiszor kézzel újramókolni a kódot ahány headset. Fasza.
    Tehát aki még halogatja a VR headsetet (mint én),annak nem kell parázni hogy most vesz egyet vagy soha, mert a későbbi modellek is jók lesznek a progihoz.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.11.19. 13:16:34
  • Alexease
    Logikusan amit mindenkeppen meg kell nezniuk, hogy ne legyen egyertelmuen lopott, ne legyenek benne licenc fuggo dolgok (nevek, logok, markajelzesek, szponzorok stb.) es minimalisan/elvartan megfeleljen az rF2-nek. Ha mar erre lesz kapacitasuk, akkor ki tudjak szurni a nagyon durva gagyi es lehuzas jellegu dolgokat (szetlopott, tizen eves cuccokbol konvetalt, tucatsam erkezo gagyi F1 es hasonlok).

Egyelore nem tudom meg eldonteni, hosszutavon mennyit hasznal majd ez a hivatalos fizetos modolas. Valszeg a minoseget akarnak javitani, erdekelte tenni a moddereket, felporgetni a mennyiseget es leroviditeni az elkeszitesi idoket. De attol meg fantasy nevu, home es sajat elkepzelesu fizikas dolgok jonnek; max annyit valtozhat, hogy esetleg az URD jobban felporog, az Apex, ASR es az Endurance megcsinalja ugyanezeket, csak kitalalt neveket kapnak az autok.

A SimDream (http://shop.sim-dream.com/) az egyetlen, akik nevesitett dolgokat arulnak rF2 ala is, bar nem tudom, mennyire hivatalos a dolog. Ket akcios csomagot megvettem toluk (talan 5-5EUR volt), de sajnos elegge gazosak, piszkalas nelkul szinte hasznalhatatlanok (sok hianyzo funkcio, totalisan rossz cockpitnezetek):/

Talan szerencsesebb lett volna, ha a moddereket profi devkit-ekkel, leirasokkal es egyeb reszletes segitsegekkel latjak el, es a fizetos tartalmak lehetoseget megtartjak maguknak.
    Ami persze kezdesnek befektetes es penz, de ha az elejen az AMS-sel megegyezve azokat aruljak ki csomagokban, aztan az olcson/ingyen elerheto autokat/palyakat, akkor lenne valami viszonyitasuk es felfutasa a dolgnak. Es attol meg csinalhatjak "szerzodeses" modderek, amiert penzt kapnak, az AC ala is az osszes autot kulsosok csinaljak.

Persze elore nem akarok karogni, de ez a fizetos moddolas kicsit olyan elhibazott/elkesett/izzadsagszagu lepesnek tunik, mint az rF2 megjelenesekor az elofizetesre, "noname" tartalmakra es modolasra alapozas.

De ha ugy nezzuk, hogy egy halott dolgott probalnak feleleszteni, aztan eletben tartani, minnel tovabb kiszolgalni legalabb a jelenlegi tabort, akkor meg mukodhet is.
  • shiet
    bsimracing -

Marcel Offermans anonymouse • 12 hours ago
    Just to clarify, we will review third party content that people want to sell before accepting it as paid content.

Kíváncsi leszek a kritériákra.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.11.19. 11:46:54
  • Alexease
    Az URD-vel nincs gond, azt eddig is megvettem. De mas "hasznalhato ceget" nem nagyon tudok mondani. Bar az URD is eleg termekeny tudna lenni, eleg ha csak ok belehuznak. Persze valodi licencekrol (rendes auto nevek es markak) senki ne almodjon, de az logikus is;) Embereket visszacsalogatni, de foleg ujakat szerezni, ezzel is "nehez" lesz (vagy lehetetlen); program "tipustol" fuggetlenul az AC/R3E gyari licenc-domping mellett, ennek azert huzos lesz a megitelese (rF2-hoz, magan emberektol, kamu neveken, home-adatokbol, fizetosen). De ha lesz valami gyari/hivatalos kontroll, ellenorzes, jovahagyas, akkor meg mukodhet is, legalabb a jelenlegi rF2 tulajdonosokat ki tudjak szolgalni.

De ha ellenorizetlenul, innen-onnan osszeszedett, konvertalt, lopott, osszebarkacsolt dolgok kerulnek ki, meg ha nem is veszi meg az ember es/vagy vissza lehet kerni az arat, az egesz megitelese rosszabb lesz, mint amikor ingyen toltotte es torolte az ember;)

Kivancsi leszek, mi sul ki belole.

Engem a tartalom mellett a program rendberakasa jobban erdekelne. Ne csak azert legyen DX11, hogy menjen a VR. Akkor legyen mar PP (pl. Yebis), es esetleg gyorsulas. Legyen barmilyen szelvedo effekt, normalis utkozes hangok, forced elektronikak.
  • simcompany
    Ha mondjuk az URD mint fizetős modok készítőjét nézem, no problem, jó a cucc, az ár érthető, nem vészes. A vásárlok úgyis kiszűrik a szart, és egyszerűen nem veszik meg.
  • Alexease
    Az rF2-nel meg a gyari minosegu tartalmakert is kerdeses a fizetes, foleg ha nevesincs, fantasy, ismeretlen dolgokkal probalkoznak.

Ha az AMS-sel megegyeznenek, es kitolnak az oda erkezo (vagy mar bent levo) dolgokat, az meg ugy ahogy.
    Autokban ok sem allnak jol a nepszeruseg teren, de ha gyari minosegben attennek BardsHatch-et, Cadweel-t, Imola-t, Montreal-t, Oulton-t es VIR-t, az eleg jo lenne.

Bar az eredeti GSC/AMS palyak sem valami ismertek/nepszeruek, de azert van koztuk nehany eleg jo es ismertebb nev (Brasilia, Curitiba, Floripa, Jacare, Londrina). A komplett csomagert )15-20 palya), rF2 minosegben tuti fizetnek.
  • Alexease
    Szerintem a "sajat" Workshop-nal a mostanira gondoltak, ami eleve "sajat", vagyis a programhoz tartozik. A fizetos resz meg a gyari Steam Workshop resze/lehetosege.

Itt a gond inkabb azzal van/lesz vagy kerdeses, hogy ha a modderek kerhetnek penzt a munkajukert, milyen minoseget, kaoszt, lehuzast, problemakat licensz, lopasok, gagyizasok) eredmenyez.
    Ha ezt a vonalat neztek ki fejlodesnek (fizetos modder tartalmak), akkor ez erosen bukta szagu:(
  • Timbu
    Ezt a részét hogy valosítják meg? Saját workshoppal a steames helyett? "Another new feature we would like to announce is support for paid content. It will integrate nicely with our workshop, and modders will also be able to leverage it to sell their creations."
    Utoljára szerkesztette: Timbu, 2016.11.19. 09:36:01
  • simcompany
    Valóban nem sok. Az USF2000 kurvára nem érdekel. A Nascar javítás kurvára nem érdekel. Gondolom ez a hozadék még ISI-től. Remélem gyorsan rájönnek, a tradicionális szériák érdeklik az embereket.
  • lac coo
    Sok még nincs de annak örülnek, röviden ...:))
  • goldboy
    Novemberi dev.blog
  • shiet
    KATT
  • Hellboy76
    Igen, bocs de visszaolvasva nem volt teljesen egyertelmu a kerdesem. :)
    Szoval egy mod-ot szeretnek a workshop-ba felrakni. Ennek a mikentje erdekelne. Koszi
  • macleody
    Mármint, van egy modod amit fel szeretnél tölteni a workshopba?
  • simcompany
    feliratkozol rá. ha nem kell, leiratkozol róla
  • Hellboy76
    Azt esetleg valaki le tudna irni nekem, mint Steam analfabetanak :), hogy hogyan kell vmit a workshop-ba feltenni.
  • simcompany
    Tökéletes. "kérlek máskor hagyjátok a fizikát olyanra, aki ért hozzá"

Így jártam most el a Clio-val, marha jó lesz :D
  • shiet
    Itt leírta egy emberke, hogy mi a gond a fizikával: KATT. Lényegében minden. :D
    Nem értek az autókhoz, az autómoddoláshoz meg pláne, de a "yaw inertia" amiről a fickó magyaráz a google fordító szerint "elfordulási tehetetlenség", végülis logikus, ezért van az a lebegésérzés az Enduracers autóknál.
  • simcompany
    Enduracers. Komolyan. Az rF2 legalja. Nem is értem miféle fizika az az autók alatt. A leghalványabb valóságalapja sincs, és nem is próbálkoztak vele.

Hang, model, grafika, ok. De a fizika ultrapocsék
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2016.11.17. 16:57:06
  • shiet
    Tegnap kipróbáltam az Enduracers Flat6 2.0 modot, az 1.0-t anno elég gyorsan uninstalláltam az autó hátsó felének "lebegése" miatt. Bakker, ez ugyanolyan...
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.11.17. 12:42:59
  • zolee145
    Mindenki! Ne csak F1-bol legyen 15 fajta / szezon. :D
  • Joex22
    Küldtem privit
  • simcompany
    Nagy köszi. Mielőtt mindenki nekiesik, egyeztessünk ki csinálja :D
  • Joex22
    Itt lakik, de ez egy "privát" fórum, ahova regisztrálás után be kell mutatkozni és csak utána engedélyezik a mod-ok megtekintését/letöltését.

Kérek tőle egyéb kontaktot.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2016.11.17. 11:09:55