rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
<#integet2>
én ritkán írok, mivel már több mint fél éve nincs rálátásom 😞
de nem volt rossz tavaly nyáron az rF2...csak..mindenki leírta már, kicsit későn áll/állt össze...és a moddolt cuccok (autók) gyengék, e30....pfff, nem is mernék bímert nézni.
pályák vannak, grafika nagyon gyenge...lehet mondani ezt, meg azt....de múltkor linkeltem ide ahogy a valós formulaE versenyzők nyomják vele..ha nem mondják hogy rF2 simán rF1-nek nézem nagyon lehúzott grafikával. Ilyet megosztásra se szabadna engedni, ráadásul kikapcsolt töréssel mentek..szörnyű, aki nem tudja milyen értékei vannak annak nagyon félrevezető élményt ad.
Egyedül az tetszett ahogy ráéreztek a szimezésre lassan.
AC-t most hagyom, szíve-joga mindenkinek eldönteni, csak azon szoktam hőzöngeni ha csak kardozni emlegetik. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
- A fizetos modok talan mukodhetnenek. Ha 1-2-ot kiprobalnak, esetleg abbol kiderul. Persze attol nem lendulne fel a dolog, de ha befolyik belole valami minimalis, tovabb tudjak eletben tartani az rF2-ot. Kicsit rendberakott dolgokkal (GUI, online, lobby, funkciok, onboard, esetleg szelvedo, es persze nem DX11 es hasonlo futurisztikus dolgok😛), normalis minosegu (kinezet es mukodes) tartalommal, szerintem tudnanak eladasokat generalni (persze ehhez az engine-t is valahogy modositani kellene a vedelem miatt).

- A VR most nagy hype, tuti meghatarozo lesz, de egyelore nagyon az elejen van. Ezekert a "teszt verrziokert" meg horror osszegeket kernek erte, minimalisan engedhetik meg maguknak. A VR tamogatottsag elony, de nem meghatarozo, foleg nem egy rF2/ISI "problemaban".

- Egy jobb, kezelhetobb, divatosabb lobby/matchmaker esetleg elony lehetne, de kerdeses.

- Mukodes szempontjabol, elsosorban EN a onboard elektronikakat eroltetnem (ABS, TC - normalis allitas, korlatozas, hozzarendeles) es barmilyen egyszeru szelvedo effekt megoldast. "Nem kell" CARS-szintu latvany,ablaktorlo, fizika, de valami minimalis visszajelzes nagyon jo lenne az esorol. Ejszaka, de meg nappal is, tobbszor trefalt meg a palya csak egyik reszen gyengen szemerkelo eso, amit az aszfalton meg nem feltetlenul latni. Ami persze mondhatjuk, nem is befolyasolja a tapadast, de azert megis.

Mint szimulator, vezetesi elmenyre nekem meg mindig a legjobb. Meg a grafikaval sincs nagy gondom (medium beallitason, regi geppel), "szerencsesebb" fenyviszonyokkal, normalisabb auto/palyaval "teljesen jo". Kar az "aprobb" benazasokert, barkacsert es felbemaradt dolgokert.
Még ami lényeges, hogy:
-Komolyan körbejárják a fizetős modok lehetőségét.
-Komolyan terveznek 2016-os F1-es autót készíteni. Vagy licenszeltet, vagy Formula ISI-t.
-Az egész VR sztorira maximum akkor kezdenek ránézni, amik néhány hónapja már használják az emberek a végleges kiadásokat. Eladást szeretnének belőle generálni, szóval csak kritikus tömeg esetén fognak foglalkozni vele.
-Dolgoznak egy normális lobby/matchmaker kombón.
-Az el nem készült, de beígért fícsöröket végignézik belsőleg hogy mit halasztanak későbbre, és mit dobnak a kukába. :S

Most a fókusz az rF2-n van, de valami újat már kiterveltek (nem rF3):
http://isiforums.net/f/showthread.php/28398-Image-Space-Incorporated-Exclusive-Interview
Wheatley: "I just think gradually we'll get Gjon beginning to demand a smaller percentage of rF2 versus the new project as we go forward. As the Q&A says, rF2 is currently focus. I don't know if there will ever be a time when rF2 occupies 0% of dev team focus, maybe never, it's up to the man with a plan."

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.03.20. 09:13:24
lac coo
Hát pedig azt mindenképpen ki kellene próbálnod !!! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Az Iracing, LFS, rFactor2 teljesen csereberélhető alattam. Bármelyiket rakod alám, mindegyikkel azonnal gyors tudok lenni, anélkül hogy a vezetési stílusomon változtatni kellene vagy gondolkodni kellene a vezetésen.

Az AC nem ilyen. Az a valami, ami közösen megvan a fenti 3 programban, hiányzik belőle. Pedig úgy szeretném szeretni vezetni. De hányok tőle.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.03.20. 03:27:22
Adam Jonas
Amúgy, hogy valami ON-t is hozzak a topikba. Kipróbáltam az F1-et, elég élvezhetőre sikerült. <#eljen>

Most hogy én is elkezdtem egy ideje több kevesebb sikerrel, az eddigi benyomások alapján 10-es skálán: Grafika 5, Fizika: 9 alá, Irányítás: 8, online ligázásra alkalmasság: 9, Mod kínálat: 2, Pálya kínálat: 2, Mod minőség átlagban: néhány kivételtől eltekintve csillagos 1-es, kritikán aluli, Pályaminőség átlagban: 4-es alá. Tehát számomra főbb szempont az online bajnokság, és ha az iR-t nem vesszük ide, márpedig nem vesszük, mert nincs konkurense semmilyen téren a jelenlegi piacon, akkor mindenképpen az rF2 a legjobb a sok szar közül.
Ingy2
https://forum.sector3studios.com/index.php?threads/ffb-updates.4420/

r3e ffb update

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Ingy2
A Primera MOD autó? Mert nincs meg, de most néztem hogy nincs meg a 3. DLC szal megvettem azt és kipróbáltam a Superleggera Lambeszt, az utcai gumi ugyanúgy túl lassan veszti el és nyeri vissza a tapadás, a Karusselből 70 kmh-val csúsztam ki pedig erősen döntött kanyar<#idiota>
Aztán feltettem a Semi Slicket és sztem ennek több köze van az utcai gumihoz mint a semi slickhez. Egyrészt be is veszi a kanyart másrészt lehet pajkosan is vezetni vele(far kidob megtart kipufog<#idiota>). Semi Slicknek azért sínautósabbnak kéne lennie. Csak annyit kéne tenni hogy átnevezik a gumikat. Semi -> Utcai Sportgumi, Street-> Teszkós ingyen Debica <#idiota>

Alexease
Regebben toltam en is a hotlapot, talan meg valami kredit nyeresem is volt😉 De utana bekemenyedett, eselyem nem volt, es miutan megneztem hogy an mennek elol sok masodperc elonnyel, el is ment a kedvem az egesztol😄 Persze a hotlap mindenhol 150%-ot igenyel (100% vezetes, 50% "akarmi"😉😄

Mostanaban ritkan tudok autozni, massziv ido hiany, de ha igen, akkor altalaban rF2. 60x gyorsitassal "24 oras" verseny, 24 perc alatt😄
lac coo
Próbáld ki AC-s nissan Primerát, az adja, igaz még régi gumi.
az új gumi nekem sem tetszik, de összességében nekem a legösszettebbnek AC tűnik. Lehet eccerű, de ami végén kijön a legautósabb ...

rF2 meg halott , ez már a kutyáké .

Ingy2
Én egy időben a leaderboardra voltam rákattanva, egy ideig vezettem is az egyik Hillclimbot több versenyszériában. De muszáj volt leállni mert nagyon addiktív és azt vettem észre hogy picit egysíkú lett a pályaválasztásom<#idiota>

Ingy2
Én meg szoktam 30 perc-1-2 órás versenyeket tolni felváltva rF2/r3E/pcars hetente 3-5 alkalommal, ahogy van rá idő, enélkül az utcai autómat törném össze. Raceroom sokat fejlődött fizika terén, Vagy én állítottam el valamit és egész jól működik.<#idiota> A legnagyobb erénye a tartalom a rengeteg féle verseny széria ami szerencsére nem márkakupára butított GT versenybe merül ki és mindig talál az ember szájízéhez való szériát.
(GTR2/3/X(nagy kedvenc<#idiota>) Group 5, TCL stb.)
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.03.19. 22:46:55

Alexease
Normalis hasznalatban nincs nagy gond vele, foleg ha valaki szereti offline AI-val vagy tud online kozossegben menni. A rendes hasznalat mindent megszepit😊
En a tuleroltetett competition dologra ertettem, hogy az mar eleg gagyi. Persze minden programot szet lehet eroltetni, az az R3E-t nagyon😛
Adam Jonas
Nem vagy vele egyedül. Ez a bitang nagy alulkormányzottság megőrjít. De szó szerint.

Ingy2
Nem rossz az AC, mindíg megveszem a DLC-ket is de (meg lehet kövezni) nem jön be a fizika. Utcai autók utcai gumikon nehézkesen mozognak, javult valamelyest mert SLS Mercivel jópofa menni de kb 15-20 mp-re vagyok a valós időtől.(pl. rF2 Z06 Corvette Z07 pakkal valós idő 7.22.68 én 7.22.83-at mentem) GT3-as autókkal is szenvedek nem érzem őket. De lehet egyéni problémám. Összegezve amilyen jók a pályák AC-ban, mert a pályák felülete messze a legjobb a többi szimhez képest de az autók viselkedése nekem nem adta ki.

Adam Jonas
Lehet, hogy vannak olykor gagyi pillanatai is, viszont legalább heti pár alkalommal lehet jó meccseket vívni online. 😊 Főleg, ha már sikerült "összevadásznod" hozzá a megfelelő embereket.

Egyébként, ha reálisan nézzük, kb. mindegyik szimnek van valami szarsága, amitől sírógörcsöt tudnék kapni.

Alexease
Azert az R3E competition idok azert mar az eleg gagyi arkad kategoriat suroljak😊 A tartalom, korites es egyebek jok, de azert egy rF2 fizikatol/szimtol messze van.
Adam Jonas
Próbálj meg egyszer egy competitionbe olyan top10 közelébe kerülni, majd megtapasztalad, hogy mit szeretünk. 😊 Egyébként rF2 fizikája tényleg jó, csak kár, hogy sok a szar mod - nekem speciel meg retkesül elegem van a sok gagyi modból. 2010-be még oké volt, 2016-ba már nem.

simcompany
Én minden pro-kontrát értek. De egyszerűen megunom 20-30 perc használat után. Az rF2-t meg nem. Nincs nap hogy ne kőrözgetnék vele legalább 10 percet. Változó tapadási viszonyok, időjárás, stb. Érzem hogy vezetek. Szimulátorozok. Élvezem és kész. Persze, modok x része csapnivaló és kipróbálás után egyből törlődik. Válogatni kell.

Raceroom-on nem tudom mit szerettek, iszonyat gagyi 😄

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Ingy2
Figy, nekem is az etalon a Z06-os Corvette AC-s Nordon rF2-ben (ezt értelmezd)<#idiota> Annyira nem árkádok pláne hogy mind2 rFactor alapokkal rendelkezik, csak a Raceroomnál legalább fejlesztik tovább míg a pCars továbbra is egy rF1-es MOD kvalitásával rendelkezik, még a gyerekbetegségek is ugyan azok.(Pl. futómű geometria, fordulat limiter visszapattanás(hogyis fogalmazzam<#idiota>) hiánya.) Raceroom nagy előnye a tartalom kiegyensúlyozottsága, egyikben sem tűnik ki de az ötös alát mindenből megkapja. pCars-nak meg a gyermekbetegségei ellenére vannak mozzanatai pl. van utcai autó (RUF-ok pláne bejönnek) fénykezelés ( a nap tényleg vakít reggel és naplementekor, be is zavar mint életben, stb.) napszak, időjárás változás. rF2-ben a kiegyensúlyozottságot hiányolom tartalmak között semmi mást, ha ezt megoldanák akkor nem hiszem hogy baj lenne az eladásokkal, ja de azt az egy tagot kéne át tenniük egy másik munkakörbe.

Alexease
Palya reszletessegben, minosegben, kidolgozottsagban (foleg amiota kiszedtek az idiota fektav jelzoket!😛) toppos munkat gyart a SimBin!
De minden masba is eleg jol belehuztak: kep es hang minoseg, latvany, tartalom, szolgaltatasok, AI stb. Semmi bajom nem lenne vele, egyedul a kormany/FFB ami olyan amilyen😊

Az FFB fejlesztesre kivancsi leszek, de nekem meg mindig "csak" az eredeti piszkalasanak tunik (minimum FFB bevezetese ugy mint mashol, es hasonlok). Vagyis cukrozzak a taknyot. De NE legyen igazam!😊

Fizikara az rF2 tuti top. Persze rendes autoval es palyaval, "normalisan" hasznalva, "eszszeru" elvarasokkal. Ezt szeretem a legjobban vezetni, bar a korites valoban kerdeses.
Az R3E teljesen jo lenne, rF2 fizikaval😊
A CARS is massziv barkacs, igazi hybrid, sok anomaliaval, csak tudott "jobb" lenni, mert dollar milliokbol farigcsaltak;P

Jo az AC! 😊 De el kell fogadni, hogy ok se giga ceg es szelesebb celkozonsegnek keszul. Nem egy simulator-nextgen, de Kunos azert beletalalt a tutiba, eleg jo ar-ertek-hasznalat-tartalom-szim aranyban tartjak.

simcompany
Én nem tudom osztani a legtöbb nyöszörgést. rF2 fizikájához és élményéhez képest, az összes csak kacat számomra. Plusz nekem egyáltalán nem ronda az rF2. Raceroom és a pCars valami elcseszett gagyi árkád, az AC rendszere meg nekem létidegen, és nem elég szimulátor. Csak az iRacing ad ennyi vezetési élményt, de az meg nekem nem szimpi, az üzleti model miatt.
Automobilista is jó, persze, hisz rF engine, de azt meg a kutya nem használja.

Ingy2
Már amit Nord-dal csináltak (képek alapján az se semmi). FFB elvileg ha a körlevélnek lehet hinni akkor jelentős fejlesztésen fog átesni.

rFactor2 miatt meg azért vagyok elszontyolodva mert, lehet jobb a fizikája mint a többinek. De a sufni tákolt grafikának tűnik a játék amikor vagy mod autok vannak eredeti pályán vagy fordítva és ez nekem felettébb zavaró, egész jól elvoltam mostanság a Raceroom-mal és a pCars-al bár az utóbbinál a túl spirázott aszfalt göröngyök és a fizikában fura anomáliák pl. az utcai Audi R8 futómű, meg leakad a kasztni Nordon. De tartalom és hangulat tekintetében jobbak mint az rF2. AC-ról nem beszélek mert B-type még sertésnek venné a szubjektív véleményem.<#idiota>

Alexease
Vagyis semmi ujat nem tudtunk meg. Eddig is latszott, nem jott ossze a koncepcio, nincs eladas, nincs bevetel, ingyen meg nem eri meg massziv update-eken dolgozni es ingyen tartalmakat gyartani, foleg ilyen konkurenciak mellett.
Egy uj koncepciohoz (rF3-at tagadta!) meg durvan bele kellene csapni a lecsoba, mert amire elkeszulnenek valamivel, addigra a tobbiek mar a vilag vegen lesznek tudasra es tartalomra is.
Alexease
Nem sok erdemi informacio volt benne, az biztos😉

Annak, aki meg sem nezi:
- Negyen vannak, Wheatley-vel egyutt, aki igazabol csak a licenszeket intezi (nem a sok tartalmat, hanem a kulsos licenszelt szimcenteres dolgokat😛PPP), plusz 4 fix kulsos auto es palya epito.
- Kerdeztek nehany "divatos", hianyzo, mashol bevezetett dologrol: DX11/12, VR, komolyabb realroad, esos szelvedo, valto kezeles, modern F1, ABS/TC rendes kezeles/allitas, tores stb. Ezekre a valasz, vegyesen: nem tudom, nem, nem hiszem, nem lehet, talan, nem fer bele, nincs ido, kicsik vagyunk es hasonloak😄
- Jon majd 3PA Suzuka es Toban.
- Autokbol majd Super GT meg Daytona Prototype. Ha kapnak hozza adatot. Kerni nem kernek, majd talan jon valamikor😄DD
- Meg foglalkoznak az rF2-vel, tamogatjak "sokaig", de ne varjon senki semmi kulonlegeset.
- Egyeb funkciokhoz: a program modolhato es plugin-rendszer. Ha valakit erdekel es van ra igeny, akkor csinalja meg hozza;D Nekik nem fer bele. (Ez igy kicsit sarkitott "forditas", de a lenyeg valami hasonlo;P)
Racedepartment interjú Tim Wheatley-el és a szokásos semmitmondó válaszok (szerintem)
RD ISI interjú

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Alexease
Akkor az melle ment😉
Adam Jonas
Ez amit éppen mutattam, nem az R3E volt, hanem a KartKraft, ami szintén Unreal4 engine-t fog használni.

lac coo
A PP az micsoda ?

De ha drotoznak jo fizikat ala, akkor azert kapkodjak majd mint a cukrot. Mondjuk szerintem nem fognak....

Alexease
Igy kep alapjan valosabb es normalisabb mint egy AC/Forza PP vonal, de sajnos itt (ott😛) az alap engine-nel vannak gondok (kormany, FF😎. Persze, attol meg autos jateknak vagy verseny szimulatornak teljesen jo.
Adam Jonas
Tényleg?

lac coo
<#vigyor> Olyan rossz azert csak nem lesz 😊

simcompany
benne van a nevében. unreal

OFF

Ettől nem lesz használhatóbb játék, de azért brutális:

https://forum.sector3studios.com/index.php?threads/in-response-to-the-so-called-leak.4459/

Unreal Engine 4
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.03.18. 00:45:19
b-type
ezt már soha senki nem fogja megérteni, igazából kaptyák be. senki sem örül annak ha egy olyan szimet, amiben van bőven tesztoszteron ennyire nem futtattnak fel.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.03.17. 23:33:50

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Adam Jonas
2142

simcompany
A pályakonvertálgatás már oké. Akár még én is megoldom. Még videó is van. Jönnek is, alig győzni kipróbálni, megnéztem, majd 300 pályám van.
Azonban autót nem nagyon lehet átkonvertálni. Lehet, de kurva macerás. Na, ebben kéne adniuk segítséget.

A hivatalos álláspont az, hogy fejlesztik. És akkor lesz kész, amikor az ígért tulajdonságok implementálva lesznek.

Nemhivatalosan pedig olvasgatom a szóvivőjük álláspontját, és abból lehet következtetést levonni. Úgy néz ki, hogy kb. 2 évig még biztosan reszelgetik fél gőzzel a játékot. Kb. ennyire lát a cég előre, de egyáltalán nincs kizárva a további sem, csak egyelőre ennyi van a horizonton. Ez egyébként az ő tempójukban egy reális időtartam, addigra össze tudják lapátolni a hiányzó játékelemeket és tartalmakat.

Ismerve a helyzetüket, nem lesz egyhamar rF3. Nem tudnának mit adni extrában.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.03.17. 22:46:06
Van valaki aki esetleg már megszelőztetett hireket az rfactor 3 -ról???Lesz-e?HA igen mikor?Vagy hogy a 2 -ő mikor lesz teljesen kész....vagy ez egy örökös fejlesztés?!
Alexease
SRT-Istanbul-Park-Circuit_v110.rfcmp

Alexease
Daytona-Road-Course_v121.rfcmp
Alexease
Project-CARS-Formula-A_v110.rfcmp
Frissitgettek, az elozo hasznalhato volt, ez (meg) nem tudom milyen.
Race#2

Race#1

Ingy2
pCars pályákat nem konvertálják?<#idiota>
Lehet, hogy nem a legpontosabbak, Bathurst aszfalt minősége olyan mint Nográd megye egyik zsákutcája amit telibevert egy meteor eső, de legalább kinéznek valahogy.<#lama>
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.03.13. 20:03:13

Alexease
Alexease
SRT-Cadwell-Park_v150.rfcmp
Ez is "elkeszult", egyik kedvenc, elozo verzio mar jo volt.