19779
  • KTMNORBI
    Szia. Néztem a megane-s vidit és azt figyeltem neked a pit menü is magyar. Nekem nem minden. Elkérhetném a magyaritást, vagy elérhetőséget, ahonnan ezt letölthetem? Köszi előre is
  • mumus70
  • simcompany
    Szépen dolgoznak, de a fizikájuk valami eszement szar. Már amit eddig próbáltam
  • Alexease
    SimTek, mar DX11-re keszul.

• Scarry
    De rég voltam itt. Ti még éltek?/gec :D
  • Adebayor
    óóó bocsi, nem írtam oda hogy szerveren :( :P

gondolom valami értéket kell átírni valamelyik fájlba :)
  • Alexease
    A fomenuben, a "hetvege" tulajdonsagainal beallitasainal (Session Settings: napszak, idojaras, korok szama, ellenfelek stb.), es ott a Real Road (ami lehet Green, Natural vagy valami elore beallitott nevu: low, high, qual, max rubber stb.).
  • Adebayor
    üdv. azt hol lehet beállítani, hogy milyen "gumisan" induljon egy hétvége? Hogy ne full zöld pályán kezdődjön a practice.
  • Alexease
    Lesz Surtees Tropy is (varhato volt), '65-os "szornyekkel"! :P
  • Alexease
    Hetvege LIVE, legobb kedvenc csatorna;)
  • Alexease
    Igen, de az internet vilagaban mar teljesen mindegy ki hol van:)
    Kunos az AC nagyreszet Thaifold-rol csinata, a tartalom keszitok meg talan Ukranok (voltak):)
    "SimBin" 2-3 evente valt orszagot, studiot, szamlazast:)
    Az ISI-nel is csak a "core" csapat (a klasszik nehany fo) van Michigen-ben, a tobbiek szerteszet.
  • Timbu
    Az AMS nem brazil, a Luminis/Studio 397 meg holland?
  • Alexease
    Biztos toppos lesz, azzal nincs gond. A "SimBin" jatek keszitesben, latvanyban, mukodesben, tartalomban nagyon jo.
    Inkabb "HC-szim-jellegu" programkent (AMS, iR, rF2) vannak fentartasaim;) Az R3E-nel total megmaradt a regi "buta" effektezett kormany, gumi es FFB. Felo, hogy a GTR3-nal sem lesz elsodlges.
    De mint "altalanos" szim biztos tuti lesz.
  • lac coo
    Aszepseg relativ, kinek mi tetszik, nekem jo lenne az is ami most van.
    De jo lenne eljutni oda, hogy egy picit szebb autot kepes legyen futtatni az engine, ne egye meg az egesz gepet. Jelen pillatban nincs olyan jatek a gepen ami ne futna maxot, kiveve rf2....
    Es nem fizika meg napszak, egyszeruen alapjaiban alkalmatlan sok poligont kezelni.
    Az ac siman elvisz 60 milliot....
    Amig ez nincs teljesen jogosan kukazzak az emberek...
  • mumus70
    Márpedig a GTR3 mindenki seggét szét fogja rúgni erre mérget vehetsz!
  • Alexease
    Voltak az ISI-nek is latvany tervei az elejen (esos szelvedo, feny efektek, heat haze stb.), talan kepek es videok is voltak rola. Valszeg a fix DX9, az eroforras igeny es a kapacitas miatt kerultek ki (mas egyeb fontos dologgal egyutt).

Elvileg tartalom eladasokat szeretnenek, mashogy nem megy.
    Ami elony lehet, ez nem egy erre alakult studio, az anyaceg nem ebbol el, a fonoknek "hobby", nem ezen mulik a megelhetesuk. Persze, a veszteseg akkor is veszeteseg:D
    De ok "csinaljak" az AMS-t is, az is "mukodik", talan ide-oda fel tudak hasznalni dolgokat (vagy legalabb a tapasztalatokat).
    Esetleg meg a tartalom cserebere is beleferne (az AMS-ben profik a palyak):)

Es ha hosszutavban gondolkodnak, ilyen szinten haladva, nem tunne lehuzasnak 2-3 ev mulva, erre az alapokra epitve egy teljesen uj, normalis koncepcios szimulatort kiadni.

Van konkurencia boven (talan meg az ISI is tervez valamit:P), de ilyen "HC-szim-jellegu" dologbol, nem nagyon.
    Az AC-bol inkabb egy popularisabb, konzolon is emeszheto szimet szeretnenek; a CARS2-re meg radrotoznak mindent ami letezik, de felo, hogy ismet egy osszetekakolt dolog lesz belole.
    Meg lesz GTR3, de bennuk mar nem bizom:DD
  • Alexease
    Az alap ISI grafikai engine inkabb egy realisabb es letisztultabb latvany, ami nem lenne rossz, de azert hianyoznak belole az ujabb dolgok (foleg bevilagitas, arnyekok, shaderek). A DX11-gyel parhuzamosan, valoban beepul(het)nek olyan dolgok, amelyek nem feltetlenul nepszeruek (pl. god-ray, glow vagy extra HDR), raadasul kompromisszumos az alapok miatt, valoban eluthet az alap koncepciotol. De kellenek, mert ha mar tudja, legyen benne, plusz abba az iranyba ment el a szimezes is, hogy ezek nelkul mindegy milyen, sokan elkerulik. Ha kikapcsolhatok lesznek (foleg egyenkent), akkor nem lesz gond (nem tetszes vagy eroforras gondok).

Ezeknel az effekteknel fontosabb lesz, hogy rendberakjak a reszleteket, es bekeruljenek olyan dolgok (foleg arnyek, feny, shader), amitol kicsit "realisabb" lesz, a korabbi, neha "muanyag" kinezet utan.

AC- vagy CARS-szintu latvany nem feltetlenul lesz belole (ami nem feltetlenul rossz), azokat mar a tervezesnel, minden pixelt a DX11-re es azokra a technikakra lottek be. Ittis ottis lehet olvasni, a mai napig optimalizalgatjak a render megjelenesi dolgait.
  • Timbu
    Az ISI-nek nincs sok embere, valószínűleg nem szándék, hanem az erőforrás hiányzott. (Meg az elején még nem gondolták, hogy lesz konkurencia :)
    Az azért még nyitott kérdés, hogy ha az új fejlesztő beletol egy csomó munkaórát a program továbbfejlesztésébe, akkor ezt a pénzt viszontlátja-e valaha. A célközönség nagy része már ígyis rég megvette az rF2-t, máshonnan kellene bevételt szerezniük.
  • bottleopener
    Csak nekem tűnik nagyon geilnek a grafikai frissítés?
    Vagyis inkább az van, hogy az eddigi szuperkonzervatív, fakó, üres látványvilágba beletolnak valamit, ami elsőre elüt az eddigiektől. Amivel nincs baj, mert hát ez az út a fejlődéshez. De mivel csak 1-1 dolgot tolnak bele, azok látványosan "kiállnak" a környezetből.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.03.17. 23:31:26
  • Alexease
    Nem tudom az ISI mibol el, mennyit hoz az rF PRO es hasonlo cuccok, lehet ok csak "szerszamot" szeretnek csinalni. Persze egy becsovezett, epitett versenyauto ugyanolyan jo, de azert megis mas, szebb, eladhatobb, szivesebben hasznalja az ember, egyedibb ha van rajta "doboz" is.

Persze az rF2 most sem olyan ronda, mint amennyire a kozutalat targya, de teny, az utobbi idoben kicsit felporogtek a dolgok.
    Meg mondjuk az eroforras igeny, amivel nem tudom mit tudnak kezdeni; (nagy) reszeben valszeg segit majd a DX11, de tuti reszelni kell egyeb dolgokon is.
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.03.17. 23:22:15
  • Hellboy76
    Meg hogy ez mennyire nem volt naluk prioritas.
    Azert ez hatalmasat fog dobni a progi megiteleseben. Mar csak ezek a kepek is hihetetlenul jok. Sokkal eladhatobb lesz ilyen grafikaval.
  • Ingy2
    Ez azért valahol szomorú, ISI-nek évek se volt elég (rengeteg noszogatás ellenére) erre a 397-es srácok alig 1 év alatt rendbe rakják az rF2-őt.
  • Alexease
    Teszek be ide is belole, mert jo;)

Varhatoan kell a kompromisszum a meglevo dolgok miatt ("This is a bit of a balancing act between ensuring we stay compatible with existing content and adding various improvements to the graphical output."), de ahhoz kepest jol haladnak.

Latszik mennyit szamit a DX11, ami tudja es birja a dolgokat.

Aszfalt bump-koveto arnyekolas:

Normalis dinamikus glow-ok:

PP es fenyek:

Jo a GUI is, amit majd folyamatosan bovitenek:

Es persze, lesz tartalom is;)

Mivel a MOD-olas is fontos, ugy nez ki, valoban megprobaljak rendesen tamogatni majd az atallast!
  • Alexease
    Nagyon belehuztak: "With all of this in mind, we’re targeting a release date of May 1st."
  • formula1996
    Itt is van.
  • formula1996
    Szerintem is ma jön a roadmap update, plusz a dx11es beta buildnek is jönnie kéne vele együtt :D
  • Joex22
    Ha lehet hinni annak, amit a madarak csiripelnek, akkor ma este még Roadmap update is lesz.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2017.03.17. 15:52:20
  • Joex22
    Egyetértek az AMS-val kapcsolatban. rF1-hez (rF2-höz?) képest nagyon jól néz ki, és a többiről ne is beszéljünk. Nekem azért csillant fel a szemem ezen a kiíráson, mert teljesen reális és elfogadható lett volna, ha a "buta", "egyszerű" DX11 átírással is megcsúsznak. Legalábbis számomra. Ráadásul nagy a csend.. :)
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2017.03.17. 10:59:04
  • Alexease
    Szofosas OFF:))))
  • Alexease
    Az DX11 vagy a VR?

Az hogy a "DX11 kesz van", azert meg felvett jonehany problemat. Mar az is nagy dolog, ha az eredeti DX9-es technikak, shaderek es egyebek mukodnek alatta (mint pl. iR "parhuzmos DX portnal"), persze pluszban a DX11 "alap ujdonsagokkal" (bevilagitas, iR-nel "nem volt semmi").
    De ahhoz, hogy valoban DX11 legyen, rendesen kihasznalva (latvany + eroforras), durvan erinti az osszes tartalmat is (es persze a MOD-okat). Azok nelkul meg halott ugy. Vagyis van meg mit csinalni.

Persze lehet, hogy mar az osszes gyari tartalmat atpakoltak tuti DX11-re, es mar csak a MOD-okat kell valahogy "megtamogatni"?!

A VR huzosabb. Az egy alapbol DX11-re alapozott (pl. AC) vagy komolyabb hatterrel rendelkezo cegnel (iR) is 3-6 hoap volt (amig elgogadhatoan mukodik). Persze, ok a VR elejen kezdtek, valtozo HW-rel, driverekkel, tamogatassal.

Az rF2 alapbol elegge eroforras igenyes (a fizika miatt vagy a DX9 miatt vagy nepszeruen le is lehet szarozni:D). Arra valszeg huzosabb rahuzni a VR-t, ami elegge zabalos.

Plusz valszeg egy egesz csomagkent szeretnek kiadni az rF2, mint rF2 2.0;) Igy a megjelenesnel gondolom be szeretnek tenni az uj GUI-t; az online reszeket; a szabalyokat; a mukodes es fizikai valtozasokat; rendberakni a tartalmakat, hangokat es egyebeket; es talan beepiteni a DLC lehetoseget (teljesen mas file struktura, Steam mukodes, vedelmek stb.).

Vagyis fingomsincsen:DDD
    De ha egy tuti csomaggal akarnak eloallni, ami nem izzadsag szagu es drotozott barkacs, amivel megalapozhatjak a tovabbi fejleszteseket, akkor az meg tuti 3-6 honap.

Ugyan ez a csapat csinalta/csinalja az AMS-t is, ami rF1 alap, vagyis "rosszabb". Nagyon profi es nagyon jo munkat vegeztek vele (mukodesre es kinezetre is); es bar a tartalom es az "regi" engine miatt hajlamosak az emberek "lenezni", azert eleg toppos cucc lett (elvezetes, korrekt).

Bar az rF2, a DX11, a VR es a teljesen uj rendszer nagyobb falat, de ha hasonloan krrektul allnak hozza, meg jo is lehet.
  • Fehercsoki
    És mikor jelenik meg?
  • Joex22
    rF2 hivatalos fórumról:

With DX11 implementation complete, we are now in our first development stage for VR. Our initial focus is the in-car driver experience with both the Oculus Rift and the HTC Vive.

Yes, that can be taken both ways. DX11 is def finished and ready, VR being worked on. Place your bets!

Röviden, tömören a DX11 kész, és VR-rel foglalkoznak :)
  • Alexease
    RFACTOR 2 – 1967 FORMULA 2 MOD ANNOUNCED
  • zolee145
    rF-ben a kamera egyszerű mint a faék, viszont utána újra kell csomagolni a pályát.
  • atiwrc
    " OK, de regen a szimekben "nem volt semmi", se rendes kinezet, se "rendes" tartalom. "

Mondjuk, ha az alap Rf1-re gondolok, modolhatóság nélkül nem igen lett volna ilyen népszerű, azzokkal a kitalált verdákkal.

OFF
    Az AC szerintem ott cseszte el ezeket a Porsche Pack-okat, hogy nem ezeket a mai utcai Porschekat kellene beraknia, aminek nagyrészével szerintem alig mennek, ( tudom valószínülleg a gyártó ezt kérte), hanem pl ezeket, amik nekem pl nagyon hiányoznak:

Nem tetszik nekem sem ez az időszak amit most élünk, mert vagy úgy le van zárva valami hogy még skin-t se nagyon lehet belerakni, (pl wrc5-6, loeb) és kevés a tartalom benne, vagy rengeteg tartalom van de kb a 70% felesleges (pl forza).

Ami még érthetetlenebb, hogy kb a CMR2 óta a rally-s, de még asszem a pályautós simekben nem volt Evo6-os lancer, pedig biztos sokak kedvence, aztán a Project Carsban lett egy Evo6 TME, volt asszem a loeb-be és beleraják még dirt4-be és a gravelbe is. De egyiknek se jutna eszébe, hogy esetleg egy evo5-öst(/vagy azt is) adjon ki ami hasonló de azért mégis másabb....
    Kicsit azt érzem hogy egymást nézik a simkészitők, ha van az egyikbe legyen már az enyémbe is, de ugyanolyan véletlen se jutna senkinek eszébe hogy a Mercedes 190Evo alá egy 6 águ felnit rakjon(talán a raceroom az egyetlen kivétel, ott már láttam olyan felnit), vagy ne adj isten a szélesebb Klasse-1-es változatott csinálja meg belőle.

Zolee145!
    Rf2 pályát már rég próbáltam, de ott is volt valamelyik pályán egyszer hogy nagyon távoliak voltak a kamerák. De épp a hétvégén dühöngtem az AC-s pálya készitők miatt, hogy hogyan lehet valaki ennyire igénytelen(az ütközéssel nem rendelkező fák mellett), hogy még annyira sem képes kiadás előtt, hogy legalább a föld alól a rajtba, vagy valahova fentebb húzza a kamerát, ne a föld alatt legyen. Egy kis keresgélés után találtunk néhány nem a készítőtő származó kamerát pl Magny Cours- hoz is végre, de ott van Targa Florió, is pl ami tudom hogy nagyobb falat, de éppen azon agyaltunk a tesómmal, hogy ha elvileg nem mozgatták a pályát( nem nagyították), akkor az Rfactoros camból, egy jól meg írt programocskával pár pillanat alatt kész lehetne a cam.......
    ON
    Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.03.15. 08:43:41
  • zolee145
    Pedig az eső jó móka. Nekem tetszett.
  • mumus70
    Azóta elintéztem, soha többé nem lesz eső! Szárazon ez is irgalmatlan lett volna! :p
  • zolee145
    Jó volt az eső, bár kicsit szétszedte a mezőnyt. Viszont ezek a kamerák a pályán, szörnyű. Nem értem a pálya készítőket: csinálnak egy pályát, rengeteg meló, minden részlet, stb. Majd csinálnak hozzá egy használhatatlan kamerát. Az a legkönnyebb része, de mégis nagyon gáz, ha el van cseszve... Na mindegy, ez van.
  • mumus70
    A tegnapi futamközvetítés felvételről, HD minőségben. Jó szórakozást
  • Alexease
    OK, de regen a szimekben "nem volt semmi", se rendes kinezet, se "rendes" tartalom.
    De ma mar, amikor egy AC-szintu szim, top autokat kinal, top minosegben "fillerekert", messze nem becsulik, hasznaljak ezeket a modokat annyian mint regen. Es persze, meg ott van meg a CARS, R3E, es az iR is – csak mas koncepcioval [szimes tudas, hasznalat, arazas).

A "csak ugy" mod vasarolgatas/eladas nekem sem a kedvencem. Hosszutavon "sose" eri meg (frissites, tovabbi fejlesztesek).

De egy programal a hivatalos minosegi tartalom es a brutal mennyiseg sem fog csodat tenni (lasd. AC Porsche, Ferrari es egyeb dolgok tomkelege), nem fognak az emberek veszettul eldobalni minden mas programot es odaozonleni, gyorsan megszokjak, aztan elvarjak a dolgokat.
    Igy az esetleges "tulszervezett", minosegi es mennyisegi modolas sem lenne kulomb, raadasul eros hatranybol indul.

De jelenleg ezt az idoszakot eljuk.
    Regen az "egyautos" (LFS, NR2003) programok a hasznalattal voltak nepszeruek, aztan a "csodaszamba" meno, ritka es "mindegy milyen minosegu" mod-ok jelentettek a huzoerot.