6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
lopbisz #3721 ahddub írtad a nyelvet, az egyik kommentedbe.
A fingugort nyelvileg is cáfolják. ( többször linkelték a fórumon)
Szóval nem állja meg a helyét az a kijelentés sem, hogy nyelvileg igazolható a finnugor elmélet.
Igaz nem annyira közimsert és persze az illetékesek próbálják elhallgattatni de attól még létezik.
Ezek a linkek az egyszer elkészült... faqban is benne lesznek szerintem. A nyelvi résznél.
Lásd:
Marácz László, holland nyelvész
Nyelvi cáfolat
második cáfolat
harmadik cáfolat
negyedik cáfolat
ötödik cáfolat
Mario Alinei nyelvi cáfolata
Mario Alinei nyelvi cáfolat könyvéből részlet ( a fórumból)
Varga Csaba nyelvi cáfolata ( videó)
Angela Marcantonio is, a római La Sapienza Egyetem nyelvész-professzora is hasonlóan ellenzi az elméletet -
#3720 Csak még annyit, ha tényleg szeretnéd beleásni magad, olvasd el, amit elsőnek ajánlottam, ne vágj bele mindenbe. Ha komolyan érdekel, szépen összeáll ám a mozaik.
-
#3719 Egy táblázat:
Ez sem kevésbé érdekes. -
#3718 Már ez a lelet is bizonyítja a finnugorizmus ránk erőltetett voltát.
A napnál is világosabb a rovás rajta. Szerintem nem kíván külön elemzést, annyira jó példa ez a lelet.
-
lopbisz #3717 Figyelj csak.... Ne kostolgassál mert az egy dolog, hogy nagylelkűen hagyok egy kis teret neked, mert a megnevelésed után megtanultál viszonylag kérdezni, bár bőven lenne mit csiszolnod. Lásd a faqot, hogy kell kérdezni: link
De ha arcoskodsz nem mindig lesz ez így Nálad sokkal nagyobb trollokat is megettem reggelire és mind belelebukott. Ahhoz, hogy arcoskodj egy szintet el kéne érned, hogy legalább eltudjuk érni, hogy tudjál velem beszélgetni.
Mellesleg a kommented mellébeszélés. Vissza kell olvansi érvelés, és forrást is adtam, az más kérdés, hogy te miképpen mit fogsz fel belőle.
"Szerencsémre nem képzelt." Dehogynem. Még uwu is tehetségesebb nálad. ( bocsi)
"Én már x. napja keresek egy olyan hiteles, jól dokumentált leletgyűjteményt, amik együtt bármit is alátámasztanak."
kaptál.
"Ebben ezen fórumon 1edül te hátráltatsz."
Nem hátráltatlak, én nem engedem, hogy trollkodj és megtanulsz viselkedni ha akarod ha nem. Ha nem teszik arra az ajtó: felül a kilépésnél.
-
#3716 http://tudos.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=54161
Ennek az imának megtaláltam a kőkorszaki párját, a Kárpát-medencében. Ezt, mivel még ki kell elemeznem később mutatom be. :) -
#3715 A linken van néhány kép melyekről azt állítja az író, h honfoglalás kori sírokból valók. Ilyen leletek a sírok nagy részére jellemzők vagy csak némelyre? Voltak más ékszerek is a sírokban? Ha nem volt idegen, akkor ezek szerint korábban is, más helyeken a honfoglalás előttről is kell legyenek ilyen leletek. A keresztény vallást milyen formában ismerhették, gyakorolhatták? Templomokat, papokat, Bibliákat is találtak?
Vannak olyan kőkorszaki rovásleletek, melyekre a következő, az összerovásokból (ligatúrák) kiolvasható szavakat rótták: Usten=isten; Égi kő; Jó Ég Atya stb.
Egy példa:
Lelőhely: Hosszúfalu-Kisfentős.
Kor: bronzkori, de lehet, hogy 3.500 évnél is régebbi.
Forrás: Szatmár vármegye - Magyarország vármegyéi és városai sorozat, 408. o., szerk: dr. Borovszky Samu.
Olvasata: Esten vagy Isten. -
#3714 ja ..... a pogany szora kiterve.
Tobb mint erdekes.
"Ha most már össze akarjuk foglalni a szótárazás során nyert tapasztalatainkat, akkor azt kapjuk, hogy aki pogány, az definíciószerűen a következõ sajátosságokkal rendelkezik: idegen (külföldi), vidéki, falusi, pusztai, népi, paraszt(i), nemes, nemzetes (nemzetséghez, illetve nemzethez tartozó}, csinos (megnyerõ), nem zsidó (gój), illetve nem zsidóból (gójból) lett keresztény, és végül: valamilyen - közelebbrõl meg nem határozott, de nyilvánvalóan fontos - kapcsolatban áll a nyelvvel, "mint olyannal", a szónak tovább nem szûkített, de utalásokból kikövetkeztethetõ értelmében (tudniillik hogy olyan nyelven beszél, amelyik nem az õt "pogánnyá" minõsítõ személy vagy embercsoport saját nyelve). "Nyelvében él a pogány" - mondhatnánk az utolsó tétel parafrázisaként, alig esvén túlzásba, hiszen, mint láttuk, a "pogány" szó egyebek közt "nemzetit, nemzethez tartozót" is jelent, s így a mondat torzulásmentesen fordítható át abba az ismerõsebben csengõbe, hogy "nyelvében él a nemzet". " -
#3713 Azert neked szantam mert emlitetted/kerdest tettel fel azzal kapcsolatban hogy milyen formaban ismerhettek muveltek.
Ha tudod hol talalhato akkor olvasd el figyelmesen .... az meg hogy valaki nem Romai Katolikus nem jelenti azt hogy nem kereszteny.
Amugy mint tudva levo Bulcsu horka is kereszteny volt joval Istvan megkoronazasa elott min. 50 evvel!
Megis mit lehet varni olyan megitelestol ahol a Vajk nevet pogany nevnek titulaljak ... non-sense .
Amugy edesanyja is kereszteny volt Isvannak. -
polarka #3712 Jah és Dr. Badiny : Az istenes honfoglalók -
polarka #3711 Ezt most nem tom, h miért az enyémre érkezett hozzászólásnak, mert amiket említesz azok már a honfoglalás utáni időkből valók.
Corpus Juris Hungarici idevágó része -
#3710 Keleti keresztényseg
1962-ig, a II vatikáni zsinat döntéséig a római katolikus egyház minden vallást vagy felekezetet, amely nem volt római katolikus, egyszerűen pogánynak és eretneknek nyilvánított.
Dr. Badiny : Az istenes honfoglalók
"I. István is megtűrte házas mivoltukban őket, mert Szent László királyunk dekrétuma beszél még másodnős papokról"
"1.§ Akik pedig a tiltott házasságtól elállani nem akarnának, azok a kánoni törvény szerint alacsonyabb rendre lépjenek alá.
2. Fejezet: Ha pedig valamely pap az ő szolgálólányát vette társul magához, feleség gyanánt, adjon túl rajta: mit ha nem akarna, adják el mégis, és az árát vigyék a püspöknek.
Fejezet: Ha pedig valamelyik püspök, vagy érsek, megvetvény a zsinat végzését, engedne annak, aki tiltott házasságát felbontani nem akarja, vagy javallaná az ő cselekedetét, avagy egyházat adna neki, vagy megengedné hogy papi rendje tisztéhez tartozó valami dologban eljárjon, ítélje meg a király és ítéljék meg a püspöktársai, amint jónak látják.
1.§ De ha a főesperes lenne elnéző püspök tudtán kívül, vagy a pap annak megegyezésével maradna meg az ő vétkes állapotjában, tegyen ítéletet a püspök szabad akaratja szerint.”
-
polarka #3709 "Visszaolvastam és nem kérdeztél, csak nagyképűen rinyáltál."
Nah, akkor melyik hsz-omat értékeled "rinyálásnak"?
"Abban a tévhitben élsz, hogy finnugoron kivűl semmi tudományos nincs."
Igazából azon tévhitben élek, h a töri alapból nem egzakt tudomány. De meg lehet kísérelni, h minél egzaktabb legyen azáltal, h ellenőrizhető, korabeli forrásokra hivatkozik, pláne manapság, amikor a technikának köszönhetően ez könnyebben megtehető volna. Viszont sajnos nagyrészt mindenhol csak mesetörit találok, amiben bárki kénye-kedve szerint ferdítve adja elő amit akar.
Az egész téma meg úgy merült fel, h egy nyelvész az MTA-ról előadást tartott. Nyelvészként ő nyelvészeti módszerekkel vizsgálja a nyelvrokonságot
"Én amikor kritizálok valamit, akkor egy regény érvelést és forrást is nyújtok hozzá.
Például amit a szkeptikusokról is kifejtettem, azt indokoltam is, és forrást is nyújtottam hozzá." [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1246959372&no=3476]#3476[/URL]-ról beszélsz.
Lássuk csak:
állítás: szekta; érvelés: ?
állítás: rémisztő ami a szkeptblogon megy; érv: olvastam
áll: a sok kocka elképzeli, hogy minden hazugság még a létezésük is az, aztán egymásnak bólogatnak; érv: képzelem
A hsz. 2. fele meg inkább arról szól, h emlékeid szerint mi volt már itt a fórumon. Ráadásul azokra is annyi az érv, h "sztem", amit mondjuk nem mondtál ki. A végén meg előrevetíted, h nincs értelme elmenni(ez az állítás) és társalogni, mert úgyis annyit fog mondani, h "ez nem igaz mert csak"(érv).
"Te semmi ellenérvet nem mondtál csak büföktél."
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1246959372&no=3481]#3481[/URL]
Kijelentettem a gondolatom, ugyanis csak akképpen tudom esetleg elfogadni és értelmet tulajdonítani hsz-odnak, ha ezt felteszem. Erre [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1246959372&no=3488]#3488[/URL]-ban gondolhatnánk, h értetlenségednek adsz hangot, de utána mégis reagálsz, ezért ez inkább vehető, annak, h hát röviden szólva: "nem értesz egyet velem". Aztán 1 hülye kérdést teszel fel. Majd azt állítod, h itt minden ki lett tárgyalva. Mivel ezen állítás az előző hsz-omra szólt, ezért joggal feltételezhetem, h ezt úgy érted, h igen, a kritikádat a szkeptikusokról a természettud. témakörökre is értetted. Majd hiányolod vhonnan az érvelésem, amit később meg is kérdeztem, h honnan, de arra azóta sem válaszoltál.
"A képzelt egodat szerintem gyűrd le inkább mert itt senkit nem érdekel és ha valóban érdekel a téma akkor csak hátráltatni fog az információ gyűjtésben."
Szerencsémre nem képzelt. Én már x. napja keresek egy olyan hiteles, jól dokumentált leletgyűjteményt, amik együtt bármit is alátámasztanak. Ebben ezen fórumon 1edül te hátráltatsz. -
polarka #3708 "A kereszténység nem volt idegen már a szkítáknál és a hunoknál sem..."
A linken van néhány kép melyekről azt állítja az író, h honfoglalás kori sírokból valók. Ilyen leletek a sírok nagy részére jellemzők vagy csak némelyre? Voltak más ékszerek is a sírokban? Ha nem volt idegen, akkor ezek szerint korábban is, más helyeken a honfoglalás előttről is kell legyenek ilyen leletek. A keresztény vallást milyen formában ismerhették, gyakorolhatták? Templomokat, papokat, Bibliákat is találtak?
"Csak részben helyes. Érdekes, hogy a latinban van K, mégis C-vel írták az imádjuk szót. Vimagguc."
Valóban érdekes.
"Azért mert a rovás K egykor így nézett ki: < Ezt a másoló C-nek gondolta."
A képen, amit mellékeltél 1edül a hunoknál van az 5 verzióból 1 amelyik ilyen alakú. Ahhoz, h ez hihető legyen nem ártana találni olyan hun szöveget, ami keresztény témájú és szerepel rajta az imádás. -
polarka #3707 "Sok olyan kérdést teszel fel, ami csak abból adódik, hogy alap dolgoknak még nem néztél utána. Most ezt nem sértésnek szánom, hanem csak jóindulattal ajánlom, hogy legalább az alap dolgokat olvasd el."
Nem is olyan 1szerű utánanézni, épp ez a baj (pl. tatárlakai lelet). Most adtatok jónéhány linket, 1szer csak sorra kerülnek.
"A korong korát több módon is meghatározták, többek közt a rétegből is lehet következtetni"
Tehát akkor mégiscsak van róla dokumentáció, h hol, mely rétegben, mekkora mélységben találták?
"azon kívül a Tordos-Vinca kultúrában ezen írásjelek nagy része rendre felbukkan és a mai napig megőrződött a rovásban."
És véletlenül nincsen összefoglalva vhol ezen kultúra leletei? Kormeghatározás módszere és becsült kora, illetve kik, hol végezték el a meghatározást?
Egyébként még milyen módon határozták meg vagy csak ez a 2 volt?
"A wikin a nyakatekert megfejtés ezért is erőltetett. Csak egy példa, az íj ábrázolása."
Rendben, egyetértek.
"A "táncoló ember" pedig azért "hülyeség", mert az egy réges-régi napszentély ábrázolás, ami máshol is felbukkan."
Pl. hol?
"Én azon magyarázatokat tartom helyesnek, hogy ez egy átmeneti képírás"
Eddig ok. De azt megmondani, h mi látható rajta, ahhoz több és terjedelmesebb lelet kéne. így önmagában eléggé önkényes, h ki hogyan értelmezi. -
ahddub #3706 jó videó -
ahddub #3705 jer sype-ra -
#3704 :D ezt akartam: Kettős Honfoglalás -
Azok akik nincsenek tisztában a dolgokkal! Ez az alap elmélet! Minden ide belinkelt újdonság szinte erre épül!
Tehát az újoncoknak ezt érdemes megnézni! -
#3702 "de mivel mertem lemenni amőbába és kérdezni a vénektől, összeállt a kép. :)"
Ez nagy igazság, ezen én is átestem! Én gyermekkoromban a nagyszülők miatt(szerencsére) hunoknak gondoltam a magyarokat, akik nagyok voltak és erősek:) És igaz amiről írnak, hogy adott egy tartást ez a tudat! "Mert hát hun vagyok "b@zmeg"* ! Ez hiányzik a mai gyerekek nagy többségéből, ezt vette el a liberalizmus! Örülök hogy még én így nőhettem fel.
*bocsánat muszáj volt káromkodni hogy érthető legyen a mondanivaló :D -
ahddub #3701 Még pedig, hogy itt kezdtük az ipart minden sumér és szkíta ősnépeként, rajokat bocsátottunk ki akik más népeket uraltak (fingugorokat, trükköket, iréneket stb.) és több hullámban, idegen asszonyaikal haza-haza tértek. -
ahddub #3700 Gondolom a Vörös Tengerészekre értetted a sötét jelzőt, pedig nem közöttük kell keresni! Sajnos az átlag magyarról beszélünk aki még kérdezni sem tud, és tudod miért? Mert azt sem tudja mi az anyánk rízs-poros picsájáról vartyogunk! De nem akar hülyének látszani ezért támad, és nem alázattal kérdez (by Lopbisz)! Én amikor először szembesültem a KM eredettel, meghökkentem és bár a fing ugró, mindenkitől szót-lopkodó, idegenek miatt fejlődő, űzött vadként egy mára kihalt beolvadt fosarcú nép által bekergetett, mára genetikailag kikeveredett mesét sosem szoptam be! Én Atilláztam, szkítáztam, de mivel mertem lemenni amőbába és kérdezni a vénektől, összeállt a kép. :) -
Solt #3699 Nem veszekszünk! :) -
#3698 A sötét oldal elérte célját, mert egymással veszekedtek, ne veszekedjetek!
-
Solt #3697 Nem állítottalak be úgy, csak úgy éreztem, hogy indokolatlanul vagy(tok) lekezelőek, plusz van egy-két olyan jelző, amire szerintem nincs szükség.
-
ManoNegra #3696 Igen! Az is elvárható! -
lopbisz #3695 Nem vitáztam, szimplán nem értettem miért állítod be úgy az embert, mintha ok nélkül szólna le bárkit is.
-
lopbisz #3694 sorry elgépeltem a vagy = vagyok akart lenni -
lopbisz #3693 Lett most egy új ötletem.
A faq-ba lehetne írni, hogyan kell kérdezni mert azt átlag birka még erre sem képes.
Itt van egy példa:
1. Finnugor elméletet tartom hitelesnek és itt van 2 link miért.
De érdekelne mi nektek a véleményetek? És légyszi adjatok forrást is.
2. Mi a szabír és az onugor közt a különbség nem értem?
Nah, ezek normális kérdések és ezekbe senki nem kötne bele és bárki szívesen válaszol rá.
Mellesleg ilyen tiszta és normális kérdéseket soha nem lehet hallani a fórumba. Vajon miért..?
És itt az ellenpélda ami szinte mindennap van.
1. mindenki áltudományos és minden de én vagyok a fasza mert hát csak.
2. Én vagy a szkeptikus és ti nem tudtok semmi új információt, csak elvagytok itt. Hogy én elolvassak bármit is? Miért mikor én vagyok a fasza
3. Én valójában érdeklődő vagy és kérdezek de mindenki hülye itt...
Nah az ilyenek szarjanak gecit és ne csodálkoznak ha leteremtik őket.
Miért írtam ezt le, mert a sok droid észre sem veszi magát, hogy nem tud normálisan kérdezni.
Első lecke:
Ha valóban érdeklődő az illető először tanuljon meg kérdezni ha nem megy. Úgy látszik már a kérdezést is oktatni kell.
ennyi -
Solt #3692 Először is nyugi, nem hiszem, hogy én lennék az, akivel vitáznod kell.
Másodszor, anno én azért voltam kiröhögve, mert egyedül voltam, és nem azért, mert szépen beszéltem velük. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy nem egyszer én is elég rendesen odamondogattam annak, aki kiérdemelte.
Elmondtam értelmesen, hogy mi a gondom, ha nem egyezik a véleményünk, úgyis úgy csinálod, ahogy neked tetszik. Ezt a vitát pedig ezennel lezártnak tekintem, mert előre nem vezet. -
lopbisz #3691 De csak akkor ha a másik fél is megadja a tisztelet, ami ha jól rémlik még soha nem történt meg ebbe a fórumba. -
lopbisz #3690 Mi az hogy normális?
Mint mondtam csak azt kezelem úgy aki parasztkodik. Tehát nem kell játszani a szentet, mert a mindenki babusgatása ( ok nélkül) sem vezet jóra, sőt.
It tpedig elég vissza olvasni, folyamatos parasztkodás történik és nekem nincs kedvem tűrni a parasztokat, pláne ha hülyeséget beszélnek.
Ha mindenkit babusgatnál akkor itt ugyanaz menne mint 3 éve. Mikor burjánoztak az örültek uwuwal az élen, és csak akkor lett normális hangnem és rend mikor erélyesebben ki lettek dobálva.
Amíg te voltál szép hangnemmel csak kiröhögtek és hagyni sem szóltak. Annak volt értelme? Nem.
Tehát tudni kell mindenkit a helyén kezelni. -
lopbisz #3689 Ép az nwo topikba linkeltek egy dokumentum filmet ahol bemutatták mitől keresnek olyan jól a kedves "tudósok" , professzorok
Nem a fizetésékükből élnek jól hanem a "tanácsadói" díjakból és fizetett tanulmány készítésekből és rendelt könyv készitéséekbl, ahol a témát és a szöveget a megrendelők kérése szerint készítik. Be is akartam linkelni ide is, mert sokszor felvetődik a téma, hogy az MTA-sok nagy része is megélhetési pojácák.
Tehát mondjuk 100 ezer dollárért azt írnak le a profok amit csak akarsz. Utána meg megy a propaganda, hogy ez a elismert tudós is ezt mondja és akkor csak úgy lehet. Tehát a nép max birkitva van ezzel -
ManoNegra #3688 Attól még lehet tisztelettel beszélni a másikkal, mert nem ért veled egyet! Ez nem azt jelenti, hogy "körbebuzizzuk" egymást! -
ahddub #3687 1.ezeket a könyveket kéne kiolvasni, rész információkért.
2.kiszűrni ami helytelen, és meghagyni ami értékes.
3.utána járni fel ide osztani az észt
http://michelangelo.cn/download/BOOKS.pdf
ha, pedig erre nincs lehetőség, elfogadni annak az embernek a véleményét, aki megtette ezt.
-
ahddub #3686 Ide 2 féle ember jár a medencei elmélet hívők és ők:
-
ahddub #3685 "Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik!"
És nem nekünk kell, kiművelni de nem is a judeo-árja kontroll alatt álló magyar bálinti mérgekkel hintett oktatási rendszernek, hanem olyan külföldre emigrált, és brahiból itthon vitézkedő szaktekintélyeknek a nem élők vetületében a műveiknek, mint Ombrusánszky, Marton , Bakay, Aradi, Padányi, Badiny-jós, Radics, Mesterházy, Kiss, Varga, Bíró, Dümmerth, Magyar stb.
Vagy a külföldi függetlenek: Naddeo, Alinei, Krantz, Semino, Ucsiratu, Minnyajev, Majka, Gdwodz, Kohlov stb. -
Solt #3684 Komolyan az megy át, hogy bárkit is védenék?
Pontosan azért kell a tisztelet, mert a magyar őstörténetről van szó. Rendelkezésünkre áll annyi tény ma már, hogy nincs szükség arra, hogy a másikat a földbe döngöljük, vagy magas lóról kezeljük, lenézzük.
Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy amíg a másik fél normális, addig kijár neki a tisztelet, még akkor is, ha kosáldozó! Ha nem bír magával, mint ahogy például uwu sem szokott, akkor megint más a helyzet...
Nem szeretném, ha itt is eluralkodna a kuruc infós színvonal, hogy a sok értékes információt a stílussal kiütjük. -
ahddub #3683 Itt a magyar őstörténetről van szó, amely alap pillér egy nemzet feltámasztásában, és akkor mindenféle jobb meg balliberális kosáldozók idejárnak böfögni, te meg még véded is a pici lelküket! -
Solt #3682 Ne túlozzunk! Itt beszélgetésről van szó, és a másik ember tiszteletéről. Amíg a másik fél normális, addig kijár neki a normális hangnem. Nyilván azt csináltok amit akartok, de a véleményem szerint sokat árthat a lekezelő stílus. ( néha én is ebbe a hibába esek )