A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondj példát olyan MTA-ról aki dicséri a magyarokat és nem hazudozik. Ha nem tudsz akkor inkább psssz.
Egyébként a terelõ pshió dumádon, inkább csak röhögni lehet. De már meguntalak, nincs kedvem röhögni. Így te is magadba beszélgethetsz.

És jól csinálom?
Mert te a trollkodást elég gyengény nyomod.
Igazán ragadhatott volna rád valami ennyi idõ alatt.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

mit beszélsz, te patkánykodsz nem én..

Ne offoljál!

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

alarm, alarm! Ismét patkányok lázadása 😄

Mik is azok a tények?
Az lenne hogy a tudósok gonoszak?
És ezért most aztán én is nagyon gonosz vagyok mert szerintem nem?

Tipikus, ha a tényeket nem tudod cáfolni ( vagyis sosem) akkor jön a személy támadás. Nagyon gyenge vagy, még mindig.

A lényeg hogy te ékpbe vagy, és kicsit se vagy megvezetve.
Akire te ráböksz az velejéig romlott.
Így gondolod?

hát bazmeg ez is egy történész meg az MTA tanszék is az....
MOndom nem ismered a finnugor vallásodat.

Hát ezt most jól megmondtad.
Nem tudod véletlenül hogy garantálják hogy elég retadrdáltak legyenek?

És azt hiszed a történészek is így gondolják?

Az összes mta-s felsorolhatnám, semmi különbség nincs. Max a stílusban

"ez lemaradt"
"a magyarság ezredéveken át vándorló, kóborló, istentelen, barbár nép volt, akinek rokonai a (finnek és a baltiak kivételével) a rendkívül alacsony szinten éldegélõ úgynevezett finnugor népek.
A Kárpát-medencébe fejveszett meneküléssel, megriadt csorda módjára érkeztek, majd vad kegyetlenséggel legyilkolták az itt talált mûvelt szlávok egy részét, a többit beolvasztották és leigázták. Európa mûvelt népeit pedig a munkát utáló, részeges, vidám magyar rablóbandák hosszú évtizedeken át kifosztották, a településeket felgyújtották, a nõket megerõszakolták, a gyermekeket rabszíjra fûzték."

Senki nem állította, hogy nem keveredket az MTA-sok közé nem odavaló ember. Talán nem sz ilyen esetekbõl kéne általánosítani. Az is csak egy szervezet ami emberekbõl áll, akik nem lehetnek tökéletesek. Ettõl még nem gonoszok és összeesküvõk.

Had idézek még egy MTA retardáltat( kivételesen még egyet, mert több ilyen barmot nem kívánok reklámozni.)
Rédei Károly:
"Eleink tehát nem voltak kultúrnép, így ne akarjunk õseinkre hivatkozni, kivált ne a nagy keleti népekre, mint a szkítákra vagy a hunokra. Ezekhez ugyanis semmi közünk sincs. Minékünk csak a szibériai vogulok és osztyákok, a permi finnek és a balti finnek a rokonaink, és aki ezt nem fogadja el, az a politikai alvilághoz tartozik, az históriai bûnözõ állítja Rédei Károly, a bécsi egyetem emeritus professzora, Magyar Tudományos Akadémia külsõ tagja"

Nem kell azonnal leharapni a fejem. Mindössze errõl beszélek én is. Sokan nem "kötözködnének", ha megtalálnák egyszerûen a választ a kérdéseikre. De ahogy azt írtam is, a kutatókedv és a kutatásra rendelkezésre álló idõ, azért sokszor szûk keresztmetszetet képez. Ez van, ilyen környezetben élünk. Erre lehet úgy reagálni, hogy "ha hülye vagy, hallgass", meg lehet úgy is, hogy az ember megpróbál válaszolni a másik kérdésére.

A stílus az más kérdés. Én nem ehhez fûzöm a kommentemet, ok?

Savaran
egészen pontosan szárítot húst porrá õrölték sóval vízzel húspépet-húslevest fõztek belõle

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Oké, személyeskedtem. Bocs. De igazam van, nem? Mert nem azt írtad, hogy nincs. Ha túl hosszú az anyag, akkor nem sokan olvassák el/nézik meg, pl. neked sincs idõd általában.

Savaran
szárított húst tényleg ettek, lehet beugratásnak szántad, de most ráhibáztál!

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Ezt csak most találtam ki, nbem biztos hogy így van.
Csak arra voltam kíváncsi mennyire vagy hiszékeny hangulatba.

Savaran
Igen errõl elfelejtkeztem, bizony bizony szárították! mint a vikingek a halat

Savaran
Nekem semmi bajom nincs velük, talán csak azt sérelmezem hogy bizonyos estekben nem hoztak jó döntéseket, és talán egy kicsit "ki ha én nem?" (megjegyzem: volt mire felvágniuk katonai erény és kultúra terén európa egyes részeihez képest) beállítottságúak voltak...

Csak akol nincs fa, kicsit nehéz sütni mondjuk télen.
A végtelen füves pusztákon a szárított hús is divat volt.

Savaran
Egyébként ha frissen ették a húst akkor fûszeres lében fõzték meg "õs-pörkölt" persze köze nem volt hozzá😄 de így is lehet nevezni

Európában inkább sütötték

Mi nem tetszik a honfoglalókon?
Szeretnéd átírni egy kicsit mi?

Savaran
Az biztos! de ha mindenképpen meg kéne ennem a nyers húst nem tetézném még azzal hogy a ló verejtékes szõrén melegítgetem....

Savaran
keress egy tankönyvboltot és nézd meg a "honfoglalókról" mit írnak

Ezt igazából nem lehet tudni.
Nem tudom milyen állapotú a hús kiszedve a nyereg alól. Nincs kizárva hogy ehetõ. Ha éhes lenné biztos meg ennéd te is, és talán könnyebben mint mások a cipõtalpat Leningrádban.

búj vissza a megbízóid seggébe. És ne zavartasd magad, hogy nem regény könyvekrõl van szó. Olvas vissza mirõl megy a vita, jah de téged nem érdekel a téma.. Hát akkor magadba beszélgetsz.

Légy oly jó és írj ide párat. Tényleg nem vagyok nagyigényû. Jelölj meg csak ötöt.

Savaran
Igen pontosan uwu-neked most csillagos ötös! csak azt felejtetted el hogy legelõször azt mondták hogy utána megették!

Glatz neve elhangzott már jópárszor. Hülye. És? Van egy ostoba, akire jut 10 másik, aki meg totál máshogy ír. Nem õ a közízlés!

Savaran
😄 most komolyan te most szándékosan húzod itt az emberek agyát?, olvass vissza szépen a fórumban, és olvasgathatsz annyi forrást amennyit akarsz!

Egyébként visszatérve kicsit, meg lett említve a nyereg alatt puhított hús, ami nagyon nem tetszik egyesek nemzeti lelkületének, és tagadják a dolgot.

Viszonylag új (10 éves) kutatás szerint pont fordított volt a dolog. Nem azért rakták a húst a nyereg alá mert attól puha lesz, hanem pont fordítva. Azért mert ott volt a helye, utána max a kutyáknak adhatták.
Ma is használnak a kényesebb hátú lovahnál különleges nyeregalátétet. Az érzékenyebb lovak háta könnyebben feltörik, újabban mûanyag zselés alátétet használnak a sportolók. A régiek ezt egyszerûbben oldották meg.
Csak hogy valamit tanuljatok is a sok okoskodás közepedte😊

Buda visszavívása, Történetek a középkorból szintén zenész. Ezek is régi könyvek. Sajnos nincs minden könyvem itthon...
De nektek bizonyára van azokból, amiket emlegettek. Nosza hát!

Szóval semmi konkrétum. Csak ahogy szoktátok.
Végek dicsérete, Fel fel vitézek, Tenkes kapitánya, Dózsa, Koppányi aga testamentuma, Egri csillagok. Gyengébbek kedvéért könyvcímek. Mind kapható volt már a bolsi rendszer alatt is. Némelyekbõl filmet is készítettek. Mind a magyar katonák dicséretérõl szól. Párszor már megjegyeztem: azért mert ti buták és olvasatlanok vagytok, más nem feltétlenül.

" gyakran történészi munkákban" még várom!

Igen Uwu a fórum bohóca, udvari szórakoztató. De azért nem hiányozna 😄

Egyébként igen egy faq nem ártana a fórumra. Ha valaki vállalkozik rá hajrá, én lusta vagyok megírni. 😄

Olvas vissza, van elég anyag.. Emelet én is mondtam most konkrétumot. Tehát fölösleges a duma.
Ha valaki nem tud normálisan kérdezni, inkább fogja be a pofáját. Nehogy már beszéd kultúrát is tanítani kelljen a fórumon. ennyire még a provokátorok sem lehetnek primitívek. Van még kérdés?

Savaran
Ezért nem érdemes, ilyenekkel foglalkozni!

Uwu más tészta 😄 rájöttem õ már hiányozna ha nem írna! Komolyan!

Savaran
Tökéletesen egyetértek, kösz hogy írtad neki legalább nekem nem kell, hiába erõlködik itt a "neo liberál commando"....játsszák itt magukat mintha nem tudnák mirõl beszélek, olvassanak bele egy középiskolás törikönyvbe, hányinger a köbön!

Uwu-t abban elismerem, hogy legalább egyetért valamilyen szinten velem a bolseviki csúsztatás tényével. Bár szerinte már lényegesen jobb......

Glatzot elõszór írtam... de fölösleges volt említetlenem, mert egy manipulátort valójában nem érdekli a téma. Ha valóban érdekelne akkor kérdést tennél fel és nem minõsitgettnéd az "én is úgy érzemmel." Szóval szánalmas vagy ismét, minimális tiszteletet sem érdemelsz.

Beszéljünk konkrétumokról, mindenkinek jobb lesz. Legalább te ne személyeskedj.

"Én is" És ki még? Hallucinálsz?

Tudsz mondani új nevet Pap Gáboron, Glatz Ferencen, Bakayn és Drábikon kívül?

"Például egy példa a sok közül"

Nosza, elég ha csak felsorolod azt a sokat.

Te pedig azt ismerd el, hogy ha olyan anyagot ajánl az ember, amivel 2 percnél többet kellene foglalkoznod, akkor azt már meg se nézed. Igaz, vagy nem igaz?

Én értem amit mondasz, de azt azért csak elismered, hogy jó lenne egy olyan anyag, ahol be van mutatva az, hogy miként próbálják torzítani a valóságot. És minél részletesebb és konkrétabb, annál jobb.

És akkor nem kellene egymásnak ugranunk, hanem helyette lehetne konkrétumokról beszélni.

Én is úgy érzem, hogy csak megint manipulálsz, hogy valamibe belekössél. Csak az a probléma, hogy a kötekedéshez minimum tudás sem ártana.

Például egy példa a sok közül: Az MTA-s Glatz Ferenc: A magyarok krónikája könyvében például véleményem szerint, hihetetlen nagy baromságokat ír és méghozzá Magyarellenes rasszista módon.

Tehát mielõtt uwunak segget nyalsz, tájékozódj

"Az írásodból kiderül, lövésed sincs hogy miket írnak a XVI.-XVII. századi magyar hadviselésrõl. Csujjogó félkegyelmûeknek ábrázolják õket"

Ki? Hol?

"Szeretnénk"

Kik?

"azt a tévhitet, hogy gyakran történészi munkákban a rongyos-toprongyos, állandóan lázadó, szegénylegényes magyar katona képét tárják elénk következetesen."

Ha ez gyakori a történészi munkákban, akkor nyilván néhányat ide tudsz postolni.

"Olyan értekezéseket is olvashatunk nem kevés helyen, ahol pl. kijelentik, hogy a magyar gyalogság nem használt, lándzsát vagy hosszú lándzsát."

Akkor a "nem kevés helybõl" néhányat ugyancsak mutass. Én kifejezetten emlékszem lándzsásokra. De biztos rossz helyeket olvastam...

"Idõnként olyan katona képét vázolják elénk, aki nem tudott alkalmazkodni a korszak harcászatához, pl. képtelen volt elsajátítani az új alakzati harcrendeket, idegen fegyverzet használatát."

Idõnként ez így is volt. Mi a gond ezzel? Semmi. Idõnként meg kitalált újdonságokat. Ezt ugyanúgy megemlítik a történészek.

"Ellenkezõleg, azt szeretnénk bizonyítani, hogy meglepõ módon a változó környezethez és helyzetekhez alkalmazkodva, eltérõ feltételek mellett alkalmasak voltak az adott harci helyzetben a helytállásra más-más nemzetekkel egy rendben történõ harcra."

Ezt nem vitatja senki. Voltak helyzetek, ahol csodálatosan helytálltak a magyar katonák és volt, ahol elsöpörték õket. Ez van...

Én is úgy érzem, hogy ha nincs ellenség, ti kitaláltok magatoknak. A "ti" ugyanazokat jelenti, akik a "szeretnénk"-et írták 😉

Milyen ellenségek? Egyébként ha a bolond finnugor vallás hívõkre gondolsz, akkor azok közül tdantes (a hit testvéred) elég keményen fikázta annak idején a hadviselést.
A többi "feltevésed" meg összeesküvés hablaty.. rosszabb vagy mint a gyíkos storys emberkék. Közbe állítólag az "nwo-sok" ellen vagy. Szal elég zavaros figura vagy te.
Egyébként regeltél még egy accot, hogy önigazold magad.. ? szánalom hegye 😄
Kisebbségi komplexus mi? Lehet egy orvos segítene rajtad 😄