A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként a terelõ pshió dumádon, inkább csak röhögni lehet. De már meguntalak, nincs kedvem röhögni. Így te is magadba beszélgethetsz.
Mert te a trollkodást elég gyengény nyomod.
Igazán ragadhatott volna rád valami ennyi idõ alatt.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Az lenne hogy a tudósok gonoszak?
És ezért most aztán én is nagyon gonosz vagyok mert szerintem nem?
Akire te ráböksz az velejéig romlott.
Így gondolod?
MOndom nem ismered a finnugor vallásodat.
Nem tudod véletlenül hogy garantálják hogy elég retadrdáltak legyenek?
"a magyarság ezredéveken át vándorló, kóborló, istentelen, barbár nép volt, akinek rokonai a (finnek és a baltiak kivételével) a rendkívül alacsony szinten éldegélõ úgynevezett finnugor népek.
A Kárpát-medencébe fejveszett meneküléssel, megriadt csorda módjára érkeztek, majd vad kegyetlenséggel legyilkolták az itt talált mûvelt szlávok egy részét, a többit beolvasztották és leigázták. Európa mûvelt népeit pedig a munkát utáló, részeges, vidám magyar rablóbandák hosszú évtizedeken át kifosztották, a településeket felgyújtották, a nõket megerõszakolták, a gyermekeket rabszíjra fûzték."
Rédei Károly:
"Eleink tehát nem voltak kultúrnép, így ne akarjunk õseinkre hivatkozni, kivált ne a nagy keleti népekre, mint a szkítákra vagy a hunokra. Ezekhez ugyanis semmi közünk sincs. Minékünk csak a szibériai vogulok és osztyákok, a permi finnek és a balti finnek a rokonaink, és aki ezt nem fogadja el, az a politikai alvilághoz tartozik, az históriai bûnözõ állítja Rédei Károly, a bécsi egyetem emeritus professzora, Magyar Tudományos Akadémia külsõ tagja"
A stílus az más kérdés. Én nem ehhez fûzöm a kommentemet, ok?
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Csak arra voltam kíváncsi mennyire vagy hiszékeny hangulatba.
A végtelen füves pusztákon a szárított hús is divat volt.
Európában inkább sütötték
Szeretnéd átírni egy kicsit mi?
Nem tudom milyen állapotú a hús kiszedve a nyereg alól. Nincs kizárva hogy ehetõ. Ha éhes lenné biztos meg ennéd te is, és talán könnyebben mint mások a cipõtalpat Leningrádban.
Viszonylag új (10 éves) kutatás szerint pont fordított volt a dolog. Nem azért rakták a húst a nyereg alá mert attól puha lesz, hanem pont fordítva. Azért mert ott volt a helye, utána max a kutyáknak adhatták.
Ma is használnak a kényesebb hátú lovahnál különleges nyeregalátétet. Az érzékenyebb lovak háta könnyebben feltörik, újabban mûanyag zselés alátétet használnak a sportolók. A régiek ezt egyszerûbben oldották meg.
Csak hogy valamit tanuljatok is a sok okoskodás közepedte😊
De nektek bizonyára van azokból, amiket emlegettek. Nosza hát!
Végek dicsérete, Fel fel vitézek, Tenkes kapitánya, Dózsa, Koppányi aga testamentuma, Egri csillagok. Gyengébbek kedvéért könyvcímek. Mind kapható volt már a bolsi rendszer alatt is. Némelyekbõl filmet is készítettek. Mind a magyar katonák dicséretérõl szól. Párszor már megjegyeztem: azért mert ti buták és olvasatlanok vagytok, más nem feltétlenül.
" gyakran történészi munkákban" még várom!
Ha valaki nem tud normálisan kérdezni, inkább fogja be a pofáját. Nehogy már beszéd kultúrát is tanítani kelljen a fórumon. ennyire még a provokátorok sem lehetnek primitívek. Van még kérdés?
Uwu más tészta 😄 rájöttem õ már hiányozna ha nem írna! Komolyan!
Uwu-t abban elismerem, hogy legalább egyetért valamilyen szinten velem a bolseviki csúsztatás tényével. Bár szerinte már lényegesen jobb......
Tudsz mondani új nevet Pap Gáboron, Glatz Ferencen, Bakayn és Drábikon kívül?
"Például egy példa a sok közül"
Nosza, elég ha csak felsorolod azt a sokat.
És akkor nem kellene egymásnak ugranunk, hanem helyette lehetne konkrétumokról beszélni.
Például egy példa a sok közül: Az MTA-s Glatz Ferenc: A magyarok krónikája könyvében például véleményem szerint, hihetetlen nagy baromságokat ír és méghozzá Magyarellenes rasszista módon.
Tehát mielõtt uwunak segget nyalsz, tájékozódj
Ki? Hol?
Kik?
"azt a tévhitet, hogy gyakran történészi munkákban a rongyos-toprongyos, állandóan lázadó, szegénylegényes magyar katona képét tárják elénk következetesen."
Ha ez gyakori a történészi munkákban, akkor nyilván néhányat ide tudsz postolni.
"Olyan értekezéseket is olvashatunk nem kevés helyen, ahol pl. kijelentik, hogy a magyar gyalogság nem használt, lándzsát vagy hosszú lándzsát."
Akkor a "nem kevés helybõl" néhányat ugyancsak mutass. Én kifejezetten emlékszem lándzsásokra. De biztos rossz helyeket olvastam...
"Idõnként olyan katona képét vázolják elénk, aki nem tudott alkalmazkodni a korszak harcászatához, pl. képtelen volt elsajátítani az új alakzati harcrendeket, idegen fegyverzet használatát."
Idõnként ez így is volt. Mi a gond ezzel? Semmi. Idõnként meg kitalált újdonságokat. Ezt ugyanúgy megemlítik a történészek.
"Ellenkezõleg, azt szeretnénk bizonyítani, hogy meglepõ módon a változó környezethez és helyzetekhez alkalmazkodva, eltérõ feltételek mellett alkalmasak voltak az adott harci helyzetben a helytállásra más-más nemzetekkel egy rendben történõ harcra."
Ezt nem vitatja senki. Voltak helyzetek, ahol csodálatosan helytálltak a magyar katonák és volt, ahol elsöpörték õket. Ez van...
Én is úgy érzem, hogy ha nincs ellenség, ti kitaláltok magatoknak. A "ti" ugyanazokat jelenti, akik a "szeretnénk"-et írták 😉
A többi "feltevésed" meg összeesküvés hablaty.. rosszabb vagy mint a gyíkos storys emberkék. Közbe állítólag az "nwo-sok" ellen vagy. Szal elég zavaros figura vagy te.
Egyébként regeltél még egy accot, hogy önigazold magad.. ? szánalom hegye 😄
Kisebbségi komplexus mi? Lehet egy orvos segítene rajtad 😄