6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • lopbisz
    már mint nem fórumomba hanem fórumba sry :D
  • lopbisz
    Nah gyerek hol a melózás? :D Nehogy már nekem kelljen ezt is megírni. ( kellet kinyitnom a számat :D)

De ha nem lesz semmi akkor egy mondattal lerendezem és összegyűjtöm a fórumomba bemutatott linkeket és ennyi.

Aki saját véleményes dumát akar az írjon.
  • lopbisz
    jó ez nem újdonság. Trianon óta megy a propaganda.
  • Solt
    Na ez a történelem hamisítás... államilag.
  • Csaba vezér
    Nem. A képírást nem tudom olvasni.
  • ahddub
    rovás lelet-ezt ösmered?
  • L Viper #3595
    Akik most ismerkednek a témával, egy könnyebb nyelvezetű, de szintén nagyon jó olvasmány:

Magyar őstörténet (pdf)
    Magyar őstörténet utószó (pdf)

Itt is érdemes szétnézni.

• gurubefree
    Ez nagyon jo .....

Minap olvastam Julius Oppert alltal vegzett munkarol par sorban ahol megjegyzik a szkita(magyar)-sumir volnalat amit a kep es szotagirashoz kot.
    Matyas Florian MTA nyelvesz hatarozottan kijelenti hogy az Oppert alltal feltart mezopotamiai lelettek mennyire hasonlitanak az osi magyar nyelv szavaihoz.
    Oppert ugyan csak kijelenti hogy az ott talalt szotagiras szkita. (1856)

Korabban az 1850-es evek elso feleben is H.C. Rawlinson munkajaban leirja hogy a mezopotamiban feltart sumir irasos leletek kozul a legregebbi irasos leletek szkita nyelven irodtak.
  • Cef
    Talán azért, mert abból az 5 emberből 4 fontosnak tartja, hogy más elméleteket is megvizsgáljanak, de mindent leköpköd ami nem egyezik a sajátjával. A hivatalos véleményt elvből hazugságnak tartja, de bármi más csak igaz lehet.

No de én sem vagyok a téma szakértője.
  • ManoNegra
  • Csaba vezér
    Ha nem értenék a rovásszövegek elolvasásához, akkor én se sokat tudnék hozzátenni ehhez a témához, legfeljebb annyit, hogy hú de jó, meggyőző.
  • lopbisz
    mindig a kifogás mindig
  • Solt
    Várom a videót, köszi!
  • Solt
    Szerintem csinálja nyugodtan. Kíváncsi vagyok mit hoz össze belőle. ( könyvek, előadások, érvek, stb )
  • ahddub
    Ember látott orvos? ki a here bízna rád akár adminisztratív feladatot is? :D Inkább hozz létre SAJÁT TOPICOT, AMIT SZÉTBOMBÁZHATUNK AZ ÉRVEINKKEL!
  • ManoNegra
    +d
  • ManoNegra
    Talán azért mert a tudása nem elegendő ahhoz hogy vitázzon, egyetérteni tanulni meg csönben is lehet.
  • lopbisz
    Egyébként röhej, hogy több százan olvassák ezt a fórumot és max 5 ember dolgozik vagy fejti ki a véleményét.
    A birka többség meg kussol, mint a núyszi ül a fűben és mástól várja a galambot a pofikájába.

Sajnos nagyon birka és lusta disznó a magyar átlag.

Már rég elrohadt volna ez a nép ha nem lenne mindig egy gondolkodó rétege, akik kimentik mindig a szarból a csordát. :D
  • lopbisz
    nem rossz
  • lopbisz
    Én is ezen gondolkodok, hogy nem kell a rizsa és a saját véleményű szövegnek sincs értelme egy faqnál.

A faq elején olyasmi lehetne a bevezető szöveg, hogy a magyar őstörténelem vitatott stb.
    Ezért azt javasoljuk, hogy az összes linkelt forrást olvasd el, és összegezd magadba az információkat. Aztán döntsd el mit tartasz helyesnek. Valami ilyesmit.

Szóval egy pár mondat elég. Aztán alatta lenne egy csomó link. Külön kategorizálva: nyelv, genetika, régészet. stb stb.

Szerintem ez korrekt és ebben tényleg nincs sok meló..
  • uwu 80
    Ebből lehetne csinálni vázlatot.
    Szerintem 1 word-be gépelt oldalba össze lehet foglalni. Linkeket is be lehetne rakni a vázlatba, így sokkal kezelhetőbb lesz, és nem lesz hiányos.
  • uwu 80
    Mekkora legyen a terjedelem?
    Célszerű lenne valami határok közé szorítani, ha túl hosszú nem olvassák el.
    Ugyanakkor érintenie kell a fontosabb témaköröket.
  • L Viper #3579
    Egy hosszabb anyag...
  • lopbisz
    tőlem írjad de ha agymosás szöveg lesz maximum nem lesz kirakva.
  • Csaba vezér

• uwu 80
    A finnugoros részt csináhatom én?
  • Csaba vezér

• lopbisz
    Tehát hajrá fiatalok :D
    De pár dolog:

1. Aki megírja az először másolja be a vázlatát a fórumba.

2. Aztán közösen eldöntjük, hogy megfelelő az írása, vagy sem.

3. Ha jó de esetleg némi javításra szorul akkor közösen javítunk rajta, és végül kérjük, hogy mennyen faq-ba.

ennyi.

Aki nem lusta disznó csinálja és ne gondolkozzon, hogy majd talán vagy később mert soha nem lesz kész, tapasztalat :D
  • lopbisz
    Így van! Önmagában nem egy nagy munka.

Kell egy oldalas bevezető szöveg és alatta a forrás linkek összegyűjtve. ( fórumon max 10 perc összeszedni. A keresőben csak a szerző neveket beírod és kész, ott lesznek a linkek is.
    Itt csomóan vannak olyanok, akik naponta blogolnak az őstörténelemről. 1 napjukba se telne megcsinálni.

A "polkorrektség" jegyében a finnugor elméletet is oda lehetne biggyeszteni, hogy az érdeklődő összehasonlítsa az új kutatásokkal és eldöntse tényleg kamu vagy sem. A finnugor elmélet meg nem változik, kell neki max 3 link.
  • uwu 80
    Ez hazugság.
    Amit írtam annak bárki utánanézhet, nincs szükség a közbenjárásodra.
    Legközelebb ne fáraszd magad hogy elmeséled mit írok én, pláne ne így, hogy hazudsz.
  • L Viper #3571
    Pár anyagot be lehetne linkbe tenni.
    Van pár jó cikk, pdf.
  • lopbisz
    nah uwu elvitte politikába a fórumot ( megint). Uncsi már...

Ez olyasmi már, mint a mátrix filmben. Mikor a robotok újra és újra ki akarják nyírni a lázadó emberiséget, és újra és újra eljátszódik ugyanaz.

Ugyanez van itt is. Az "uwu folyamat" ismétlődik.

Persze néha van egy kis software frissités, mint például, hogy a finnugor elmélet már csak nyelvben létezik stb. Régen ugye az volt a duma, hogy a finnugor az egyetlen szent tehén. De 90%-ban a programja a diktafon ismétlődés.
    Gondolom ennek is megvan az oka de még nem jöttem rá mi.

Mellesleg írni kéne a topic képe alá egy faqot.
    Ha valamilyen új ember vagy régi ember sír, akkor lehetne linkelni a faqot, hogy tessék emésszed: És akkor nem kéne vissza olvasni több ezer oldalt sem.
    Viszont ezt nem én fogom megírni az is biztos. Akinek sok a szabad ideje az nyomassa :D
  • L Viper #3569
    Olyan kis cuki vagy, ahogy megjelensz időnkét, provokálgatsz, aztán mindig te süllyedsz erre a szintre.
    Tudod öcsi egy bizonyos szellemi szintet mi itt elvárunk és nem gyűjtünk bogyót az Ural mellett.
  • L Viper #3568
    Ennyi öcsi?
  • L Viper #3567
    Egyébként más fórumokon is pont ezt csinálja.
    Unatkozik szegény.
  • uwu 80
    Hülye.
  • L Viper #3565
    Magyarázhatod ezt neki. Arra sem válaszolt, hogy a Tarihi Ümgürüsz megjelenését miért akarták ellehetetleníteni a legaljasabb módon, noha egy igen fontos bizonyítéka történetünknek.
    Tőle ne várjál semmit. Nem fog elolvasni semmit, mert nála kimerül a bizonyítás a személyeskedésben és a hülyézésben.
    Számtalan anyag fölött elsiklott, eltűnt jó időre, majd mikor unta magát jött megint a mi sokreges barátunk.
  • ahddub
    Te pedig ékes példája vagy a politikai indíttatású történelem hamisításnak, a budenzi, hunsdörferi judeo-árja magyarellenességnek! De nem kell félned, a hülyéket nem bántja senki, kell a bohóc az ellenség lejáratására!
  • ahddub
    A nemzeti elkötelezettségű emberek a Bach kor előtti medencei őslakó-sumér-szkíta-hun-avar-magyar folytonosság hívei, esetleg a Belső-Ázsiai hülyeségé. A fingugró elmélet csak a polgári-liberál fityiszt és a ballib érdektársakat boldogítja, mert az önérzet nem kurrens árú egyik gyarmaton sem! De ha teszem azt Naddeo, Krantz, Alinei és a többi külföldi is a valós múlt mellett tört lándzsát, akiknek vajmi kevés magyar érzelme kell legyen, hiszen külföldiek-szóba kerülnek akkor már épeszű ember sem vad-nacionalistázik! Akit érdekel a magyar múlt az feltárja azt, minden régészeti, genetikai, nyelvészeti bizonyíték publikus! Így aki ugat és nem kutat az provokátor!
  • uwu 80
    Ha valóban érdekelne a magyar őstörténet, akkor tárgyilagosan kételkednél, illetve várnál bizonyítást! Ha visszaolvasod magad, teljesen kibukik, hogy célod nem az őstörténet feltárása, hanem a provokáció! Tételesen végig mehettél volna a bizonyítékokon, és próbálhattad volna cáfolni a cáfolhatatlant, de te nem ezt tetted! A te ténykedésed csak ugatásból állt! Következésképpen te egy szaros kis provokátor vagy,ráadásul annak is gyenge!