6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
#3841 Amire Kiszely alapozza elméletét, hogy a turáni tipus "jelentős" Magyarországon, lényegében antropológiára alapoz, csak a gond ott van hogy az Az alföldi tipus a nagy lélekszámú kunok miatt született javarészt, akkor most a kunok a magyarok?
Amit lentebb írtál hogy nem jön ki Szent Istvánig azt én is írtam ám nem kell a szavakat kiforgatni és az eltévedt időszámítás nem feltétlen igaz csak eljátszottunk/-tam a gondolattal.
Itt elolvashatod hogy mi közünk van Ázsiához(antropológia), csak egy állomáshely volt, egy rokonunk van Ázsiában az ujgurok, :D tele vannak európai génekkel, Belső Ázsia közepén (!) -
#3840 Azert batorkodtam a "teny" szot hasznalni mert a genetikai eredmenyek ( Kiszely Istvan : A magyar ember I-II.) azert ertekelhetobb szinten vannak mit nehany ember rogeszmeje .
En nem szeretnek semmit cafolni .. nagyon tavol all tolem. Egyszeruen az egyik hiteles forrassal cafolunk mas hiteles forrast es ezzel az egesz erteket veszti . -
#3839 "A mai napig senkinek sem sikerült megfejteni a feliratokat, és egy svájci szakértő Hans-Rudolf Hitz, van-e magyarázatot, azt állítva, hogy a főbb problémák adódnak a felfedezés egy barna kő, amely ábrázolja a rénszarvas körül szimbólumok ismeretlen."
De sikerült. A szimbólumok nem ismeretlenek.
-
lopbisz #3838 "Kiszely Istvannak koszonhetoen mar teny."
Ez elég erős kifejezés a "tény".
Kiszely érdeme maximum annyi, hogy nagyobb tömegeknél rámutatott a finnugor elmélet marhaságára.
De a saját elmélete olyan téves, mint maga a finnugor elmélet. Lényegében felmondja a török propagandát ( nem véletlenül nem mondtam türköt)
Magyar Adorján ezt a jelenséget nagyon szépen leírja, hogy a finnugor után jön a másik téves hit, a totális Ázsia mánia a törökökkel, ami kimerűl a minden töröközésből és Ásziázásból
Mellesleg érdekes, hogy Kiszely annak ellenére, hogy teljesen Ázsia eredetet mond, elismeri, hogy volt egy közel álló KM nép a Kárpát-Medencébe... sőt még Magyar Adorjánt is elismeri de nem tud érvelni rá, hogy miért ne lenne jó az elmélete.
Ebből is látszik, hogy Kiszely nem tudja hova rakni a saját elméletét.
Az "Illig" féle időtorzítós elmélethez nem szolok hozzá mert annyira azt nem ismerem.
-
#3837 Jo lenne neven nevezni a gyereket ... nem pedig a temaban "negativ" jelzokkel illetni valakit.
Prof Kiszely István biologus .... ha pontosak szeretnenk lenni.
Lehet ezt ragozni napestig ti ugyan azt csinaljatok ezzel a vegyuk el adjunk hozzaval par szaz evet mint a finnugoristak .. probajatok a sajat igazatok igazolni.
Megis Szent Istvant akkor hova idozitenetek. Mert ha Szent Istvan tenyleg akkor es ott lett megkoronazva a generacios elmeletetek maris nem allja meg a helyet.
Arpad Zolta(n) fiatol szuletik Taksony akinek a fia Geza aki apja Szent Istvannak. 4 generacio >> LTeeBee szerint akkor ez nem igazan lehet tobb 100 evenel.
A pannonhalmi kiváltságlevél
"Az Úr megtestesülésének 1001. esztendejében, a 15. indikcióban, Istvánnak, a magyarok első királyának második évében íratott és átadatott ez a kiváltságlevél."
btw .... azt kihagytam hogy kozel sem biztos hogy 20-23 evesen szultek vagy ha igy is volt az apa lehetett akar 60an is mivel nem titok hogy eloszeretettel vettek el kiskoru "lanyokat" ami ugyan csak arra utal hogy a generacionkenti 20-25 ev eleg gyenge talpakon all arrol nem is beszelve hogy tobb mint ezer eve a gyermek halalozasi arany az egekben volt.
-
#3836 Mert gyakori, hogy valaki 50 évesen szül, nemz gyermeket?
Egészséges, reproduktív társadalomban legkésőbb 20-23 évesen jön az első gyermek. -
Solt #3835 Ennyi. -
Solt #3834 Köszönjük! Amint lesz időm megnézem... -
ahddub #3833 oláh rovás lopás -
#3832 Kiszely türkológus nem őstörténet kutató!
Másrészt nem jöttünk mi sehonnan! -
ManoNegra #3831
4. perctől. -
ManoNegra #3830 Pap Gábor azt mondta az előadáson, hogy a képes krónika az egyetlen hiteles leirása a történetünknek, és 3. bejövetel volt. Legalábbis a képes krónikában ez van. -
ahddub #3829 az évszámokon lehet vitatkozni de abban meghegyeznek a krónikák, hogy Atilla hunjai és Árpád magyarjai volt a 2 Szkítiából kiszálló, Pannóniába betérő nép. És Atilla hunjai itt már magyarul beszélő populációt találtak!
És az is biztos ,hogy mi a 670-es nép leszármazottjai vagyunk, nem a 895-öséi. -
#3828 Miert olyan biztos az a 30 ev ? Mert ezzel kapjuk a megfelelo valaszt ?
Ugyan mar . Ha hozza adunk 10 evet ami ilyen tavlatokban semmi ... eltolja az egeszet 100 evvel. Arrol nem is beszelve hogy Tarih-i Üngürüsz-ban 745 van feltuntetve mig masok 677-es lajstommal bizonygatjak.
En azt mondom ha 895-rol ha 745-rol vagy 677-rol beszelunk sem valtoztat semmit azo hogy kik is vagyunk honnan jottunk mert ez Kiszely Istvannak koszonhetoen mar teny. -
#3827 Ezt figyelembe véve lehet hogy helyes a 896-os időpont.
Viszont a hun és avar korral gondok lehetnek.
-
ManoNegra #3826 Kicsit korán szóltam... Nem tudom. Pap Gábor biztos 30-al számolt. -
ManoNegra #3825 Pap Gábor számolt 30-as átlaggal. Azt hiszem azt elfogadhatjuk. Most Szántai Lajos előadását nézem az ősvallásról, Ő is ezen a véleményen van. -
#3824 Es mi van ha az a 30 ev. 50 ev.
Mar is megkapjuk a "valos" valszt . 453 >>> 903
Szoval lehet az kevesebb is mint 50ev generacionkent. -
#3823 Hát a szomszéd néni. -
#3822 Ezek a Fejes félék megváltozni nem fognak, csak kihalni.
Nem szó szerint: A gyerek szülei meghaltak és így csak a géneket örökölte a nyelvet nem, mivel ki tudja ki nevelte fel. -
ManoNegra #3821 300 év 30-as átlaggal bőven belefér. -
#3820 En nem igazan az ellen vagyok ami mindanyiunk szamara fontos . En csak arra szerettem volna utalni hogy igen sok ellentmondas lelheto.
Az meg hogy ki hogy hamisit tortenelmet ? Erre ugyan csak lehet mas valaszt adni .... ha nem tud megoldast talalni ra egyszeruen valakire rahuzzuk a tortenelem hamisitast es mar is megvan a megoldas a megmagyarazhatatlanra.
Mint mar egyikunk emlitette ... kisse humoros formaban : 227 evbe belezsufolni 8-9 generaciot azert mar tobb mint muveszet :) -
ManoNegra #3819 Az aljasságnak nincs határa. Ha ez igaz, márpedig miért ne lenne az, akkor ez már már földöntúli gonoszság... -
polarka #3818 [URL=http://szkeptikus.blog.hu/2011/06/16/szkeptikus_klub_mi_baj_van_a_finnugor_rokonsag_gal]Szkeptikus Klub: Mi baj van a "finnugor rokonság"-gal?[/URL] fent az előadás
Meg néhány dolog, amiket ma találtam:
[URL=http://toriblog.blog.hu/2010/12/07/hamis_e_a_nemzetveszto_trefort_idezet#more2499817]Hamis-e a "nemzetvesztő" Trefort-idézet?[/URL]
Az sumér áfium ellen való orvosság
Mi a történettudomány, és mi nem az? -
ManoNegra #3817 "sokan megkérdezték: él még ez az ember, hogy ilyet le mert írni?" -
1sajat #3816 De tudnék örülni én is egy ilyen topiknak! -
Solt #3815 Sok tény elhangzik, nagyon jó könyv mindkettő. ( Utána azért nem árt Pap előadása ) -
#3814 Én olvastam.
Az az érdekes, hogy a katolikus egyház befolyása alá akkoriban nem tartozó történetírók fennmaradt munkái alapján is bizonyítja. -
Solt #3813 ITT van egy előadás róla. -
#3812 Erről a VII. Bíborbanszületett Konstantinról és az ő történelemhamisításáról olvastál már?
Sokak szerint a betoldott 297(ha jól emlékszem) év sokmindenre magyarázattal szolgál. -
#3811 Madijar baba -
#3810 A magyar nyelv napja.
Az a 6 ezer éves írásbeliség van 15 is. :)
-
#3809 Szittyiai történetek -
ahddub #3808
-
ahddub #3807 Igen ám de Emese a 7. századi Nagyszentmiklós kincsen is szerepel, és korábbi szavaran ezüst tálon (szaszanida bir.) -
ahddub #3806 hanem hogy hamis történelmet tanítson.... -
#3805 Ok ... akkor hogy magyarazod a #3800 irott 825os evet Edemen-el kapcsolatban ?:D
Vagy :
"A kabarföldi háborúból visszatérő Árpád a medvetoron újra követelte az Al-Duna
helyett az orosz-utas négy, legfeljebb öt átkelős bevonulást, azonban apja, Álmos
vezér megint leszavaztatta az Öregek Tanácsában és Kusaly-Kurszán tíz átkelőhelyes
tervét eggyel megtoldva tizenegy átkelős honvisszafoglalási tervet fogadtatott el. A
következő év medvetorához közeledve megkezdődött a Tíz Nyíl Szövetség hadainak
és népeinek bevonulása a Kárpát-medencébe. " 895
-
ahddub #3804 megkövetem magam, neked volt igazad! a könyvben is 700 akárhány van. val.szeg a képes krónikával keverem. meg ugye ott van a geszta hungarorum , most már arvisura, yotegrit :). a lényeg, hogy régészetileg a 670-es onogur népség élt a magyar nevü helységekben. és nem szlávok, vagy 9.századiak.
nem értem miért vlachozik az összes krónikánk, a tarihik is azt írják iflak népe élt erdelben és madzsarországon elszórtan. a tarihi egyértelműen oláhokról ír, ott nincs karluk bulak nép! hiszen iflak, kara bugdan beazonosítható wallachiára és moldovára. -
#3803 Viszont ekkor meg Szent Istvánig nem jön ki a lépés, A Magyar Nagyfejedelemség időszaka, lehet megkuszálták a leszármazást Árpád és István között, kivettek párat hogy eltűnjön a 670 és az 1000 közötti űr. -
#3802 Rossz a születési év!
egy emberöltő kb. 20-25 év, számoljunk:
453 -Attila meghal, nyilván nem ekkor nemzett utódot hanem korábban, született 406+25=431
-fiai (Csaba, Ogurd, Mauger) 431+25=456
-Mauger fia (Balog) 456+25=481
-Balog fia (Upas) 481+25=506
-Upas fia (Csaba) 506+25=531
-Csaba fia (Ed) 531+25=556
-Ed fia (Edemen) 556+25=581
-Edemen fia (Ügyek) 581+25=606
-Ügyek fia (Előd) 606+25=631
-Előd fia (Álmos) 631+25=656
-Álmos fia (Árpád) 656+25=681
a 681-es kijött dátum azt az időpontot jelzi hogy a mikor nemz utódot a születő fiú, tehát Árpád 25-30 éves 681 ben,
Mivel bőven ráhagyással számoltam ezért többre jött ki mint 670, de nem számít ilyen esetben +- 10-15 év.
Ez a vesszőparipája az MTA-nak, hogy kevés az év 453 és 895 között, a megoldás hogy a 895 az 670 :)