6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • uwu 80
    Bocs, kicsit továbbgondoltam.
  • Savaran
    Pont annak, hogy megkapják a területi önrendelkezést! Ezzel mi a gondod?
  • uwu 80
    Bakai minden egyes szereplése soviniszta bevezetővel kezdődik.
    Ráadásul többször kijelentetted, hogy az általánosságban elfogadott őstörténeti elméletünk nem elég jó.
    Ezek után nehezen hihető hogy nem vallasz ideológiákat.
  • uwu 80
    Na ne mond!

"Az autonómiát kéne erőltetni, nem a nyavalygást!"

Akkor ezt mire véljem?
  • Savaran
    A "gyilkosozásod" meg felér egy becsületsértéssel!
  • Savaran
    Nem vallok ideológiákat, ezért meddő dolog amivel vádolsz!

Azért mert valakinek nem tetszik az igazság, az senkit sem érdekel!
    Egy szlovák történész is említette hogy Magyarország nélkül Szlovákia sosem születik meg, és mi történt? kikiáltották hazaárulónak!

Azért mert a vallásos embereknek nem tetszik hogy ősemberekből lettünk, ezért tanítsuk inkább a hazugságot? Ugye hogy nem!

• uwu 80
    A határon túliak úgy jönnek ide, hogy a fene nagy magyarságoddal, meg a gyilkos ösztöneiddel feszültséget szítasz.
    Ez a felsőbbrendű szövegelés, hogy mi vagyunk minden európai őse, meg hasonlók, szerinted nem bassza fel az agyát a szomszédság nacionalistáinak?
    Pont elég az ottani idiótákkal megbirkózni, erre még az itthoniak is ellenük tesznek.
  • ahddub

íme uwu
  • lopbisz
    "Mert ami van nem elég jó ugye?"
    Az tökéletesen jó.
    A probléma, hogy hivatalosan nem azt tanítják és mondják ami van, hanem egy mesét. De ezt te is tudod picur.

"Aztán válaszul azok meg majd jól kicsesznek az ottani magyarokkal."
    Mi köze a történelemhez? A tudományos igazság nem mások megfelelése szerint kellene, hogy íródjon, tehát le van szarva mi tetszik a szomszédnak vagy sem.
    A lényeg a tények.
    De persze a te féléd úgy alakította a történelmet, hogy politikailag korrekt legyen és még véletlenül se a tényeken alapuljon. Nah ez a "mi" problémánk. És ezt hívják mellesleg amit ti csináltok politikai manipulációnak de az ilyesmi, az nem tudomány.

Mellesleg a jajj így meg úgy bántják a magyarokat duma, már egy lejárt szöveg. Utoljára 2006-ban hallottam a nol.hu fórumán ilyeneket és már akkor sem állta meg a helyét ezen kijelentés.
    A magyarok amikor a szomszédok seggét nyalták ( lényegében mindig) seggnyalás közben is nyirbálták a magyarokat. Az igazság mindig célravezető, nem a manipuláció amit te csinálsz és az elvtársaid.
  • ahddub
    uwuka már megint belekakiltál a kipádba, nem kapsz maceszt estére!
  • ahddub
    uwuka a magyarok nem atlatiszi népség, menj szépen idd a kakód és nézd az rtl klubbot tovább! Xd
  • Savaran
    *akkor is
  • Savaran
    Ez nem torzítás, ez az igazság, a határontúliak meg hogy jönnek ide? Szlota ossza az észt e-nélkül is!
    A magyarokat akkor verni fogják, ha a pártod nyalja a s---üket!
    Az autonómiát kéne erőltetni, nem a nyavalygást!
    Abban meg hogy a határon túliakat verik, az az ő hibájuk is, mert nem vigyáznak egymásra, a mai magyar sajnos ilyen!
  • uwu 80
    Hát ez az. Miért kell akkor eltorzítani?
    Sőt, újat írni!
    Mert ami van nem elég jó ugye? Most aztán jól bealáztátok a szlovákokat.
    Aztán válaszul azok meg majd jól kicsesznek az ottani magyarokkal.
    Végül is nem ti szopjátok a faszt hanem ők, nektek meg dagadhat a melletek, hogy még atlantisz is magyar volt.
  • Savaran
    *Szlovák (-ok)
  • Savaran
    Hahaha ez elég gyenge volt, többet vártam!
    Szlovákok őstöri és magyar őstöri között az a különbség hogy nekik valójában nincs, nekünk meg van!

Szedd össze magad!
  • uwu 80
    Te sokkal többet ártasz a hazádnak mint mondjuk én.
    Nézz körbe! Szerinted ciki-e amit a turbószlovákok művelnek odaát a magyarokkal, meg a "történelmükkel". Árt-e ez nekik?
    Aztán nézz magadba!
  • Savaran
    "Sokszor eszembe jut ám, hogy ez a turbómagyar jelenség nem-e véletlenül valami zsidó összeesküvés eredménye-e. Szerintem szándékosan küldtek titeket ide hogy a magyar nacionalistákat beégessétek a meseterjesztéssel és agresszív ugatással."

:D akkor ha jól sejtem te lennél a nemzeti hazafi aki védi a magyarság érdekeit, mi meg a gonosz zsidók, akik nem csokit raknak a palacsintába?

Jársz pszihológushoz? Pedig lehet rádférne!
  • lopbisz
    mondom, beteg esetek a szkeptikusok :D
  • ahddub
    uwu olyan mint egy 3 éves kislány a csatári búcsúban XD

-anyu vegyél nekem epres nyalókát!
    -nem kapsz kislányom mert rossz a fogaknak!
    -anyu vegyél nekem akkor citromos nyalókát!
    -nem kapsz mert az is cukortartalmú, mindegy az ízesítés!
    -akkor vegyél nekem cukrot!

XDXD
  • uwu 80
    A történelemtudomány feladata az igazság keresése.
    Sajnos az már nem fér bele, hogy ügyeljünk arra, hogy kit milyen színben tüntet fel. Teljesen mindegy milyen a múltunk, a múlt akkor is összetart.
    Az csak hab a tortán, hogy a mi múltunkra van miért büszkének lenni, nagyon sok népnek ez nem adatott meg mint nekünk, de valamiért az ilyen droidoknak mint ti, még ez sem elég. Nekünk nem kellene hazudni semmiféle szent cél érdekében, ti mégis megteszitek, letörve ezzel nagyságunkat.

Azon meg nem kell csodálkozni, ha egy előadó tárgyilagosan beszél a dolgokról.
    Tudom hogy ez téged meglep, de nem azért csinálja hogy megfeleljen az igényeidnek, és nem azzal van elfoglalva hogy minél szebbeket, és minél nagyobbakat hantázzon.

Sokszor eszembe jut ám, hogy ez a turbómagyar jelenség nem-e véletlenül valami zsidó összeesküvés eredménye-e. Szerintem szándékosan küldtek titeket ide hogy a magyar nacionalistákat beégessétek a meseterjesztéssel és agresszív ugatással.
  • lopbisz
    forrás
  • lopbisz
    forrás: tortnelemportal
  • lopbisz
    Aki kíváncsi milyen egy átlag finnugor-szkeptikus előadás ( többen kérdezték) az olvassa ezt a beszámolót:

"Épp kerestem, hogy melyik cikkhez kapcsolódva írhatnék egy beszámolót a tegnap esti előadásról. Nagyváradon, az RMDSz által alapított Szacsvay Akadémia szervezésében 2011. február 9-én, szerdán erdélyi idő szerint 18 órától egy történelmi előadássorozat első részeként "a történettudományok kandidátusa, a M.N. Múzeum nyugalmazott főigazgatója", Fodor István a magyarok eredetéről és honfoglalásáról előadást tartott. A városi művelődési háznak nevezett épület dísztermében minden szék foglalt volt (kb 3-400 ülőhely) és tömegek álltak a terem minden részén, az előtérben pedig mozdulni sem lehetett. Meglepődtem a nagy érdeklődésen a magyar történelem iránt. Fodor István meg is jegyezte, hogy ez nem személyének szól, hanem a magyar történelemnek. Igaza volt... Mert ezt a nagyszerű alkalmat csodálatosan ki lehetett volna használni: 1. A magyar történelem tanítására 2. A magyar mivolt növelésére 3. Az összetartozás által az összetartás hangsúlyozására.
    Ehelyett egy agymosást hallottunk arról, hogy magyar alaktani sajátosság nem létezik, mindent amivel rendelkezünk máshonnan vettünk át, a finnekkel nyelvi rokonságban vagyunk, és a többi oroszországi kis "finnugor" népekkel. Az előadónak sikerült úgy beszélni a győztes magyar csatákról, hogy azok jelentéktelennek tűnjenek, sőt még ott is azt hangsúlyozta ki, ami nem sikerült. A győzelmek kissebbítése mellett nagy átélléssel beszélt a veszteségekről, hatásosan győzve meg a hallgatóságot arról, hogy milyen szörnyű vereségeket szenvedtünk. A legtöbb esetben nem beszélt olyan fontos tényekről, amelyek jó fényt vetettek volna a magyarokra, vagy erősítették volna a magyar mivoltot. A finnugor elmélettől eltérő eredetre utalva azt mondta, hogy a magyar nemesség és értemiség az 1800-as évekig tévedésben élt a hun rokonságot illetően. László Gyuláról sajnálkozva beszélt, aki - ha ma élne - visszavonná a tanításait. Minden mást, a finnugor elméleten kívül, komolytalannak vélt, és cinikusan beszélt róla. A genetikai rokonság bizonyított hiányát a régóta való elválással magyarázta, ezzel bizonyságot adván, hogy a genetikához nem sokat ért. A magyar nyelv 90%-ban finnugor szavakat tartalmaz (!), és ne szégyeljük a finnekkel való rokonságot, hisz milyen fejlettek. Öt kérdést tehetett fel a hallgatóság, azzal az ígérettel, hogy előadás után oda lehet menni Fodor Istvánhoz beszélgetni. Az előadás után azonban eltünt, legalább is a díszteremben nem tudtam megtalálni. Szabó Ödön, az RMDSz Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke az est házigazdájaként arra a hallgatóságtól érkezett kérdésre, hogy milyen politikai szempontok alapján választották ki az előadókat (akik között van Ablonczy Balázs, Gerő András, Zeidler Miklós és mások), és miért nincs köztük monjuk Raffay Ernő, elmondta, hogy azokat a történészket hívták meg, akiket Romsics Ignác javasolt, ő a 15 részes előadás sorozat fővédnöke/főtanácsadója.
    Fodor István jó sokat hazudott. Előadói modora hideg volt, a kényelmetlen hallgatói kérdésket megkerülve másról beszélt, vagy a kérdés komolytalanságát hangsúlyozta. Előadási lelkülete a pusztó nihilizmus volt. Azzal, amit hazudott, és azzal a pusztító nihilizmussal, ami áradt belőle, az emberekből kiölte a magyar mivoltott. Ezért Fodor István előre eltervezett módon magyarellenes előadást tartott. Az emberek pedig semmivel nem mentek haza, csak azzal, hogy az, amit eddig tudtak a magyar történelemről, nem igaz, magyar mivolt nincs is, és a magyar történelem sem érdekes, és nem érdekes magyarnak lenni sem. Minden amit a "tudományos" Akadémiáról eddig mondtak, és én hallottam, igaz. Eddig csak olvastam róla. Most a saját fülemmel hallottam. Ezt a beszámolómat a honlap és a NagyMagyarország szerkesztő urainak a nagytiszteletű figyelmébe ajánlom."

• Savaran
    Nagyon reméljük hogy így lesz!
  • lopbisz
    Mellesleg uwu is szkeptikus és a dzsointos 0 drogos is. Kell ennél több jellemzés milyenek a szkeptikusok? (hivatalos tudomány a mindenség szentség, minden más hazugság, mert csak)
    Egyet viszont nem értek miért kell a csőlátású droidokat külön kategorizálni szkeptikus megnevezéssel?
    Sőt, konferenciát csinálnak maguknak és büszkén hirdetik droidságukat. Azért kategorizálják magukat mert olyanok mint a pedofilok? Tehát jelezni akarják, hogy ők betegek? Milyen kedvesek, hogy ezt közlésre adják a társadalomnak.. Akkor már értem..
  • Savaran
    Még mindig jobb "zenés videókat" nézegetni mint trollokat olvasgatni, akik mint az ár-apály jelenség vissza-vissza térnek, és ciklikusan ismétlik önmaguk, ez kicsit már uncsi.
    Bármit belinkel ide az ember, cáfolni nem tudjátok, csak hőbörögtök!
    Amúgy megint nem értem miért beszéltek finnugrizmusról, amikor pár hónapja már közös megegyezés alapján dobtuk a témát, úgy hogy arrivederci!
  • lopbisz
    balababalabab
  • uwu 80
    A soviniszta propaganda az ami igazán rövid életű.
  • L Viper #3492

erre csak ez a találó válasz.

Kihalnak, eltűnnek :D

• uwu 80
    Csak áltudományos körökben.
    A valóságban a történészek közt nem elfogadott amit itt terjesztetek.

Mondjuk látom próbálkoztok ovisoknak való szép zenés videókkal, igazolni amiket szeretnétek történelemnek. De ezek jelentéstartalama 0, csak érzelmekre próbálnak hatni.
    A "külföldi" nagy tudósaitok oldalain a magyar nyelvű reklám is kicsit vicces.
    Aztán okosan a mai géntérkép alapján nyomoztok a múltban, meg hasonló csacskaságok.
    Szerintem azért gyanúsnak kellene lennie mikor Bakay előadja magát fél órás bevezetőben vázolja a nemzeti érdek fontosságát, meg hogy aki magyar ezt vallja, és leszögezi hogy aki nem ért egyet az magyarellenes. Csak ezután áll elő a mesével.
  • lopbisz
    Nem kell a finnugor új propagandát bevenni, hogy nyelvben mondják csak az őstörténetet.
    Valójában az is hazugság, hogy nyelvel bizonyítható lenne az elméletük. Egy csomó nyelvész munkája a fórumba is lnkelték, akik nyelvileg is cáfolják az ugor elméletet.
  • uwu 80
    Hazudsz.
    Nem tudsz tőlem ilyen hsz-t mutatni.
  • lopbisz
    Miről beszélsz?
    Egyáltalán tudod milyen topicba vagy? Gondolom 1 cm ert sem olvastál vissza, mivel fogalmad sincs, hogy szinte minden ki lett itt tárgyalva. Mellesleg semmi érvelést sem mutattál fel a fórumba. Persze a magadfajtára ez a jellemző, szóval nem lepődök meg.
  • ahddub
    Aki önmagában a nyelvvel próbál őstörténetet vázolni, gyenge elméjű lásd uwu, tdantes itt! Ez alapján egy amerikai néger blues énekest a britteket leuraló angol-szászoktól kéne eredeztetni? A bolgár szláv nép? A francia latin? És mi a helyzet az onogur bolgárokkal vagy a kelta gallal? Az anyai ági DNS jelzi mely tájegységek voltak a szállásterületek, régészet pedig megmutatja azon tájakon a népi mi voltot!
  • ahddub
    A finnugor elmélet minden tekintetben rossz. Rossz időben, rossz térben és rossz genetikában is! 13 000 éve az autocthon Kelet-Európa népe beszélt magyarul (és nem finnugorul) ezen nép egy része északra húzódik keveredni a szibériaiak kőkori beáramló csapataival később. Belőlük lesz a finn, udmurt, lapp ,észt lív stb. A többi rész helyben marad abból lesz a szkíta magyar.
    És utóbbiak kapcsolhatóak a szumír, szubar, etruszk népekhez is, a tatárokon uralkodva pedig már hunokról beszélünk. A manysi nép sem más, mint a Pazyryk kultúra északra húzódó és mongoloidokat leuraló része. Semmilyen urali balhé meg feltételezett magyar őshaza nem volt! És a szkíták, hunok, Sumérok kiiktatása a magyar múltból, szándékos és magyarellenes bűn! Ahogy a Medence jég és kőkori elemeinek semmibe vétele szintúgy!
  • Solt
    Nyilván ettől még mondhat jót, de ahhoz, hogy egy ilyenre elmenjek valamit le kell tenni az asztalra. Valahogy így értettem ezt...

• polarka
    Arra kívántam utalni, h ezek nem mindig tükrözik a valóságot. De rendben, "sokat elárulnak".

Lásd Perelmant, akinek a publikációit két kezemen meg tudom számolni és előadásai sincsenek, mégis megoldotta a Poincaré-sejtést.
  • Solt
    Bízom benne! Ha lesz, kérlek szólj! Köszönöm.
  • polarka
    Lehet lesz videófelvétel, eddig volt. Majd meglátjuk.