6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
#3921 Mert mar en is jartam ott .... es veled ellentetben nem lattam hasonlosagot a roman es a magyar kozott. -
#3920 Honnan tudod? -
#3919 Nem mindig, nem mindenkin vettem észre . -
#3918 a roman ugy nez ki mint a cigany kicsit vilagosabb kiadasban. -
Solt #3917 Pedig van... -
#3916 Én Romániában elég sokat jártam, Magyar és Román között nem mindig vettem észre különbséget. -
#3915 Ezen nem csodálkozom.
A magyar uralkodó réteg DNS-e milyen? -
#3914 Vércsoport vizsgálatok
Nekem is B. -
#3913 B rh negativ :-) -
#3912 Meg a vércsoport is. -
#3911 Szem és hajszín, bőrszín :D is nagyjából megmondja ki vagy. -
#3910 úgy olvastam majdnem 200 dollár körül van. itt is olvastam meg bulvár magazinban is írtak róla. Egyik rokonom csináltatott magának, ő Angliában él. Úgy emlékszem több felől is származtatták, csak épp a Magyarra nem emlékszem, hogy említette volna. Majd megkérdezem egyszer ha hazajön.
Most egyik osztálytársa mjutott eszembe aki nem túl magas kb 170cm szögletes az arca és kicsit vágott szemű mint pl egy Mongol, ha nem is olyan vágott a szem mint egy mongolnak de nem is olyan mint eg y európainak -
#3909 nagyon draga ? -
#3908 Milyen magyarországi Magyaroktól vettek DNS-t? Ki is az igazi Magyar? Hogy néz ki egy Magyar? Ezt azért írom, mert bár Magyar vagyok és annak is érzem magam mégse vagyok benne biztos hogy valóban az vagyok. :D Épp azért mert a Kárpát- medencében elég sok nép megfordult. Lehet hogy az őseim nyugtaról jöttek vagy délről vagy északról vagy keletről. Ha lesz sok pénzem elmegyek majd dns vizsgálatra, hogy megtudjam milyen népek vére csorog az ereimben :) . -
#3907 Duna 2 autonómia csatornán. A címe Nepál - Magarok - Kaszt vagy etnikum? -
#3906 Mikor, melyik adón és mi volt a címe? -
#3905 most írok ide először és valszeg utoljára, de ezt most láttam a tvben és gondoltam megosztom veletek. Egy népcsoportról volt szó, névszerint a MAGAROK -ról. Életükről meséltek, egy kicsit az őseikről meg ilyenek. Elég érdekesnek találtam a magyar megnevezésüket( Magar), hogy egy betű híján egyezik a kettő. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a műsor végén felvetették hogy össze kellene vetni a székely rovásírást a magar rovásírással.Lenne hasonlóság a kettő között? Lehet, hogy ez a népcsoport velünk magyarokkal és székelyekkel is rokonságban állnak? Azért írom külön székelyt mert úgytudom hogy ők eredetileg valami más hunhoz hasonló népből lettek honfitársaink( bocs ha nagyon tévedek, nézzétek el). Ja még azt is említették hogy ezeknek a magaroknak saját királyságuk is volt, de szegények mára olyan kevesen vannak, hogy már nagyon oktatás sincs a saját nyelvükön. Elnyomják ezek a gonosz Nepáliak őket is mint sok más kis népcsoportot a világban. Sajnálom,hogy mind kevesebb az esély pontosan megtudni honnan is jöttek őseink :( . Végére egy kis ismertető: -
ahddub #3904 szkiták eredete -
#3903 Ezt inkább bízd polarkára. Ő írástörténész és genetikus. -
ahddub #3902 genetika markerek ma élő népek rég kihaltak kimmerek summerek XD -
ahddub #3901 dns -
ahddub #3900 ez a dns a helyes
-
ahddub #3899 ez szánalmas a G haplocsoport 5% alatti a magyarokban és ezen 5%-on belül sem minden alcsoport egyezik :d mi ez a marhaság? -
#3898 A kazahsztáni madjarok és a magyarországi magyarok Ykromoszóma alapú összehasonlítása -
#3897 A kunbábonyi kagán, az avar korból.
Aki esetleg el tud menni Bugacra, az ősök napjára (júl. 29-31) az ősök sátrában csattogtassa a fényképezőgépét, ha lehet. Kíváncsi vagyok eleink arcvonásaira. -
#3896 Aki nem-afrikai, az egy kicsit neandervölgyi is. -
#3895 Miért beszélsz többesszámban drágaszág? Gollam, Gollam...
Én biztos vagyok a munkám helyességében, hiszen több forrásból dolgozom. Pl. Baráth Tibor, vagy Varga Géza- karcagi karika. Ennek a karikának megvan a kőkorszaki párja csak még senki sem mutatta be. Na de majd én!
Karcagi karika
A te tudatlanságod viszont sajnos határtalan.
-
polarka #3894 Sztem is hagyjuk, mert nem fogod fel éppen, miről beszélünk.
Te bedobsz 1db leletet. Én erre felhívom a figyelmet, h egy fecske nem csinál nyarat. A hieroglifákat sem 1db 4 jelből álló kőből fejtették meg. Erre meg folytatod a mellébeszélést.
Itt csak ennyi volt a téma, amit jól láthatsz, ha visszaolvasol:
Töriblogon bedobsz 1, igen összesen 1db leletről készült képet, amin van néhány jel, majd azt vártad volna, h mindenki megvilágosodik. Én erre hívtam fel a figyelmet, h ez badarság. Majd pedig bedobsz 1 másik képet, amiről megint ki tudja hol, mikor, ki találta, hova és mi alapján datálható, lehet pont te körmölted. És megkértél akkor mutassam be, hogyan lehet másképpen értelmezni egy, igen ezt az egy darab leletet önmagában. Ugyanis a téma miatt, h ez demonstrálja, amiről szó van nem nyúlhatok más leletekből nyert anyaghoz. És csak abból dolgozhatok, amit a képembe toltál.
De ha gondolod, elmondom mindezt 4-edszer is, h ne folytasd az értetlenkedést. De ennél világosabban leírni, h miről beszélünk már nem nagyon lehet. -
#3893 Ezt a helyet is alaposabban meg kell vizsgálni. -
ManoNegra #3892 "fedélnélkül" :DD -
#3891 Olvastam Ősbudaváráról a Kárpátiában.
A légifelvételeken látszik, ahol a kutak voltak és az az érdekesség, hogy ott ma is nád nő. -
#3890 Van benne valami jó, hogy a fedélnélkül végre nem hungarofób.
De azért a féligazságot felénk hazugságnak nevezik. -
#3889 Lehet itt jönni évszámokkal meg génekkel, amíg viszont nincs kézzel fogható bizonyíték semmire se megyünk. A nagy durranás az Elhallgatott nyelvemlékeink 4-ben lesz. Akkor majd mondhatod, hogy "végre". Igaz még akkor sem, csak ha a zakkad-émia megtisztul és az igaz őstörténelmünket tanítják majd. És persze ha visszajönnek elrabolt földjeink és helyreáll a rend. Akkor lesz "végre".
Ősbuda romjai is hihetetlen értékes és bizonyító erejű dolgokat rejthetnek.
Budakalász mellet pl. ez az agyagkocsi került elő. Kb. 8 ezer éves:
Ez pedig az egykori koronázó városunk. -
patiang #3888 végre! -
ahddub #3887 menjél igyál még egy felest! és hagyd a tudományt a profikra! XD -
#3886 A hozzászólásod utolsó része miatt, inkább hagyjuk. Nem ismered az ősi betűket. -
polarka #3885 "embereket kitiltani"
ki is tiltottak? :o
"Nem csak ez a rovásjeles korong van. Jómagam hat különböző leletet találtam."
Nem tom észrevetted-e, de a hsz-odról a töriblogon, amiről beszélünk, ott csak egyet mutattál be. És mind a 6-ot szépen ledokumentáltad? Vagy bárki felhozhatja azt kifogásnak, h te készítetted azokat?
"Mert ugye bármit bele lehet beszélni a jelekbe, betűkbe."
Arról volt szó, h adott néhány rosszul kivehető jel. Nem egy teljes mondat vagy 40-45 betűvel. És túlzás kriksz-kraksznak nevezni azon írásjeleket, amiket használunk és ráadásul a leírt mondatodról lerí, h van vmi szerkezete is. Konkrétan a tordasi korongon olyanok a jelek, amit még négy évesen is rákarcolok unalmamban bármely kőre.
"Szépen vezesd le, melyik jel szerinted mit jelent."
Tehát, ha én találok egy darab követ, amin karcolás van, akkor az feltétlenül jelentést kellene hordozzon? Csak úgy sosem véstél még kőbe, különösebb jelentés nélkül?
Éppen egy mérleget próbált az illető sematikusan lerajzolni a két karjával és az alatta levő tálcával. Lent meg fűcsomókat rajzolt, ennyi. Vagy Tóth Tamás stilizáltan írja le a monogramját. Két egymást követő villanypózna, csirkelábnyommal és karmolásnyommal, azaz a villanypóznáknál egy csirkét kapott el egy róka. Kereszt és akasztófa. Kísérleti elrendezés Arkhimédész törvényének igazolására (két tégelybe lógatható felfüggesztés). Sebhelyes arcú ember stilizált ábrája. Tényleg egy monogram, ami egy nevet jelöl... Továbbra is fenntartom, h 1 darab leleten levő, néhány vésésbe azt talál ki az ember, amit akar. -
#3884 "már x-edszer került elő ugyanezen lelet a blogon"
Ezért nem szoktak hozzászólást törölni és embereket kitiltani.
"Valóban, azért az az egy darab korong önállóan nem nyom sokat a latba."
Nem csak ez a rovásjeles korong van. Jómagam hat különböző leletet találtam.
"1szerű kriksz-kraksz jelbe azt beszél bele mindenki, amit akar. Ami így is van."
Nincs így. ->Ebbe a mondatba sem tudsz mást belemagyarázni.<- Mert ide az van írva.: Ebbe a mondatba sem tudsz mást belemagyarázni. Pedig a kínaiaknak kriksz-kraksz. Vagy a te gondolatmeneteddel én azt írtam a fönt jelzett mondatba, hogy: Mucsa röcsöge? Mert ugye bármit bele lehet beszélni a jelekbe, betűkbe.
A korongon kőkori írás van és csak annak kriksz-kraksz aki nem tudja elolvasni. Nekem nem.
De ha mindenki azt beszél bele amit akar, nosza lássuk, beszéld bele. Szépen vezesd le, melyik jel szerinted mit jelent. Olvasd el pl. ezt:
Nyugi nem kínai, magyar.
-
#3883 Nem tudom. Még egyszer meg nem hallgatom. -
polarka #3882 Valóban, azért az az egy darab korong önállóan nem nyom sokat a latba. De én úgy olvastam, h Torma Zsófia többet dokumentált.
Az meg, h trollnak minősítettek, amiatt is lehetett, mert már x-edszer került elő ugyanezen lelet a blogon, bár nem tom.
"De mit beszélek ez mind kínai."
Ha ezt viccnek szántad, akkor ez arra utal, h úgy véled azon kommentek arról szóltak, h ázsiai eredetűek is lehetnek. Pedig inkább arra kívánt rámutatni, h olyan kevés, 1szerű kriksz-kraksz jelbe azt beszél bele mindenki, amit akar. Ami így is van.