A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Savaran
"A finnugor elmélet csak a nyelvünk múltjára ad választ."
Ennek ellenére származáselméletnek értelmezik!

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
"Már rég nem egyetlen vonalon kutakodnak a történészek."
Érdekes a törikönyvekben csak a nosztalgikus verzió van bent😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Tetsuo
Ezt nem ertem. Pont, hogy azt hirdeti a Jobbik, hogy vizsgalni kell az ugyet mert furcsa dolgok vannak az elmeletek korul, pl. politikailag toljak a finnugort.
A Jobbik soha nem mondta, hogy aki elhiszi a finnugrista elmeletet, az magyarellenes, ez amugyis butasag, hanem hogy fuggetlenul kene mar vizsgalni, tenyleg arra kene kolteni a miliardokat, nem a Heller es tsai zsebet tomni. Ennyi.
Amit te gondolsz a Jobbikrol, azt az index es az origo meg hasonlo mediumok sugalljak. Nezd meg, a valasztasi programjat vagy hallgass meg egy nyilatkozatukat a temaban.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szegénynek nem jut el az agyáig, hogy az õstörténeti kutatások egy csöppet régebbiek a jobbiknál...

www.smart-bus.hu

L Viper
Nem tudtál írni mert az összes nicked le volt tiltva. <#taps>
L Viper
Bár számtalanszor le lett már írva, hogy minden tökéletesen beleillik a magyar folytonosság a Kárpát-medencében elméletbe. (kirajzások, visszatérések)
Ez a terület még az utolsó jégkorszak alatt is jégmentes volt, aminek a peremén élhettek az akkor és késõbb is hasonló életmódot folytató népek, akik a jégtakaró visszahúzódásával húzódtak Északra, folytatva ugyanazt az életmódot. A nyelvi kapcsolat velük ide vezethetõ és nem a kitalált urali õshazába.
Az Árpád féle hazatérést is csak a Habsburgok óta hívják honfoglalásnak, addig hon visszafoglalás, hazatérés, stb-ként volt természetes emlegetni.
Már lászló Gyula is tudta, hogy hogy nem lehetett úgy ahogy még mindig tanítják.

Egy kis olvasnivaló a nem zakóevõknek !
Hetek óta nem írtam ide, és tele lett jobbikkal a topik.
Így aztán nem értem hogy gondolod ezt a provokálós dolgot.

Egyébként eszem ágába se volt írni, de mivel emlegettetek, gondoltam nem hagyom ki. Én szeretem ha provokálnak, mert akkor jogosan lehet reterdáltkodni, ami az egyik kedvenc idõtöltésem ilyen társaságba.
A fentebbieket úgy értem erkölcsileg jogos, tudom hogy nem illik a fórumon ilyet csinálni, csak leszarom. XD
Imádom ezt a gyagyás bandát amit ide taszított a sors. A rajongótok vagyok. XD

Árpád népe hej!

"Ez biztos?"

Igen biztos. Az átalakulási folyamatod már elkezdõdött, lentebb bizonyítottad Egyedül ellenszere az átalakulásnak az erkölcsi alap és az érdek nélküli köpönyegforgatás. Mivel ilyen képességgel te nem rendelkezel, kétlem, hogy sikerülne az átalakulást megakadályoznod. Egyébként nem is kell mert az átalakulással legalább az igazságot harsogod majd.

Én nem politizálok, csak te provokálod az embereket. Egyébként azthiszed nem vettem észre, hogy a moderátorhoz mentél és kampányolsz? Vicces egy olyan "emberkétõl" mint te, akit már úgy 40 szer kitiltottak minden állcinkjével együtt és most sértetten toporzékol a fórum ellen.

Ez biztos?
Mondjuk tök mindegy, elég off itt a jövõrõl találgatni. Ez olyan történelmi téma lenne, ha nem politizálnátok folyton.

Árpád népe hej!

"Én sose mondtam hogy nincs finnugor rokonság" Nem is mondtam, hogy nem mondtad, de majd fogod. Szövegértelemezés..
A többi szövegeddel meg bionyitód a "kamélonoskodást" amirõl írtam is. És nincs hazugság elég vissza olvasni téged 1 éve. A finnugoron kivûl mindent fikáztál, ami az õseredettel kapcsolatos volt. Most, hogy a mestereid nem tudják tagadni a tényeket és elkedztek arról maszatolni, hogy õk mindig is a nyelvrõl beszéltek és összetett a történelem stb. Már is azonnal te is béégeted, a többi bogyószedõ hivel együtt. Ha az elmúlt év tendenciáit nézzük. Körülbelül 5 év múlva a finnugor nyelv cáfolata is el fog terjedni és akkor már semmi zavaros kifogás nem lehet. Ilyenkor a mestereiddel együtt te is szépen át fogsz alakulni.

Fogalma sincs róla, de ebben semmi új nincs. Nem az a dolga, hogy értsen hozzá.

www.smart-bus.hu

Igen tudom, és aki mást mond az magyarellenes. XD

Árpád népe hej!

Én sose mondtam hogy nincs finnugor rokonság. Nem értem miért hazudsz, bárki visszaolvashat miket írtam akár évekkel ezelõtt is.
Ha egy igazi történészt megkérdezel hogy honnan jöttünk, nagy valószínûséggel azt fogja mondani, hogy "mindenhonnan".
és elég hosszadalmasan fog válaszolni, mert az az igazság hogy nagyon összetett ám az õstörténetünk. Nem nagy horda módjára vonultunk egyik hejrõl a másikra. Majdnem minden ázsiai néppel van kapcsolat. Egyes vonalakon ez erõsebb, másoknál ez gyengébb. A finnugor elmélet csak a nyelvünk múltjára ad választ. A magyarság története sokkal komlikáltabb. Régen a nyelvkutatásban látták az östörténelem egészét, ennek azért már rég vége van.

Árpád népe hej!

Tetsuo
Jobbikos propaganda?! Te tudod mirol beszelsz? 😊
A Jobbik szorgalmazza CSAK egy magyarsagot kutato fuggetlen intezet felallitasat, ugyanis jelenleg nincs.
Az MTA koltsegvetesebol tobb kerul a perui kecskek nyalanak elemzesere, mint a magyar eredet kutatasara. Heller-fele magyarellenes nyereszkedokrol, bar ok a tobbseg jelenleg, ne is beszeljunk...

Szoval a Jobbik szerint mielobb el kene inditani a nagykoltsegvetesu kutatasokat ahelyett, hogy nyalfrocsogve finnugroznanak. Persze Vonanak es masoknak is van szubjektiv velemenyuk, valoszinuleg Vona tobbet ert a temahoz, mint pl. mi, de nem az szamit, hanem a leendo intezet eredmenyei.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nah megint bekapcsolt a diktafon, csak most sunyi módon.
Akárhogy erõlködsz a meséiddel, a bogyószedõ hívõk közül, körülbelül 5 év múlva te leszel az elsõ aki tagadni fogja a finnugor elméletet, avval a szöveggel, hogy te sosem mondtad, hogy van rokonság...
Most is már lightosan ujgorozol. Közbe 1 éve még mindent elutasítottál.
Csak akkor váltasz köpönyegeget ha az érdeked úgy kívánja. Pfuj...

LOL
Ezek után akarod megmagyarázni, hogy amit itt elõadtok az nem politikai hátterû manipuláció?
Az utóbbi pár hsz-bõl nem az jön le.

Egyébként szép hogy fikázzátok a finnugor elméletet, csak arról feledkeztek meg, hogy az is fejlõdött az idõk során. És az elmélet mai állapotáról nem ejtetek szót, csak a 150 éves feltételezéseket vagytok képesek fikázni. Közönséges hazugság jó része annak amit összehordtok az MTA-ról. Én sose mondtam hogy egy tökéletes szervezet lenne, semmi nem az, de kicsit fordítva ültök a lovon mikor vádoljátok. Az a helyzet, hogy épp ti szeretnétek történelmet hamisítani. De nem fog ám összejönni.

Az újonnan idelátogatóknak mondanám, hogy nem igaz az hogy nem esett szó korábban valós történelemrõl. Persze nem csodálom hogyha valaki ide betéved és nincs kedve tovább olvasgatni. A jobbikos propaganda elég töményen jelen van, alig találni értelmes hsz-t.
Volt ám szó Kõrösi Csomáról, Vámbéryról, Stein Aurélrõl is, akik alapvetõen változtatták meg õstörténelmünk szemléletét. Már rég nem egyetlen vonalon kutakodnak a történészek.
Még olyan területekre is kiterjed a vizsgálódás ahol igen kevés a nyom. Tudományosan még sose bizonyították az Ujgur rokonságot, de döbbenetes a hasonlóság fõleg a székely vonalat illetõen. Ennek aztán vannak vonzatai, amik újabb területek felé nyitnak. Tehát egyáltalán nem igaz hogy nincs elõrelépés, és nem nyitottak az új elméletekre. Csak hát ezt az õskárpáti ökörséget nem hogy tudományosan bizonyítani, de ép ésszel belátni sem könnyû annak aki akár csak közepesen tájékozott a történelemben.

Árpád népe hej!

molylepke vagy zakó evõ: a zakó a nagy vereséget jelenti aki pedig benyeli az a zakó evõ vagyis a vesztes fél a molylepke. a fórumon uwu és tdantes tetszelegnek e szerepben. a szittya-hun nemezis elszenvedõiként. a vita érvek és ellenérvek rendszerbe foglalt kommunikációs csatornája. aki nem képes érvelni, az a vita vesztes fele. a vesztes fél vagy úriemberként elismeri a gyõztes fél fölényét, vagy pedig támad, terel, sérteget, vádol. vagyis molylepkül. 😊 remélem érthetõ voltam 😄
mindennek eljön a böjtje, a sehonnai oláhok ellopták a daha-dák, tochár-trák múltunkat, az örmények szubartu-mitanni királyságainkra csaptak le, a 19. századi német és francia majmócik az árja elmélethez csaptak minden ismeretlen nyelvû kultúrát (sumér, szkíta)ugyanis valójában semmi nyelvi emlék nem volt egészen a issyk kurgán rovásírásos leleteiig a szkítákról, de nem nem mi ugrottunk erre , hanem a törökök! szal. mostmán a szkíta nem csak iráni de török is! minden csak magyar nem! a medence pedig hol kelta õshaza, hol szláv. egyvalamire mégis jó ez a mizéria, ebbõl tudni (többek között) melyik politikai formáció a magyar, és melyik a zsidó-árja szopkodó! CSAK A JOBBIK!
Savaran
Pont ez a lényeg, hogy sajnos rengeteg normális finnugrász lelki problémát csinál ebbõl mármint abból hogy mondjuk 20 évig ezt a marhaságot tanította, ezért nevezik egyfajta vallásnak ezt, érdekes hogy más tudományággal összehasonlítva, például csillagászat ott minden tíz évben elfogadnak egy új korszakalkotó elméletet, még ha errõl sokan nem is tudnak.

Mondjuk a töri az politikai eszköz, szóval ez is nyom a latba.

erre csak ezt felelhetem, keresse a különbségeket 😄 XD:

L Viper
"Tárgyilagosan belátjuk, hogy vezetõ tudósaink számára szinte lehetetlen feladat volna elismerniük egész életmûvük elavulását. Megtagadniuk korábbi állításaikat és befogadni az újat, az új régészeti és forráskutatások egyre gyarapodó bizonyítékait. S talán még ennél is nehezebb volna beismerni népük elárulását. Mert a mai magyar értelmiség nem teljesíti legfõbb feladatát."

Bakay írása...

szerintem az egész mta-t a germán askenácik válogatták össze,elképzelem ahogy járták az elmegyogyókat, zsinagógákat, kibucokat, kocsmákat az alapanyagért, és röhögtek végeredményen! XD XD
Hómant nem bántjuk õ legalább megbánta a bûneit, amúgy nagy "germánszopó" volt, de élete végére eljutott addig, hogy a kaukázusi és sumér eredetû szavainkat is vizsgányi kõne! Õ sem volt egy agytröszt, mondhatók mta kompatibilis Xd
na ez meg a judeo-árja barátja XD glacc a görbelábú szélsõbalos akiben éhen halt az agyrák! 😄
L Viper
játszunk kurucinfosat?😄 XD

Íme a magyargyûlölõ askenáci lópofája:

Pluskast
Mi az hogy zakóevõ?? 😄 😄

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Jaj.

www.smart-bus.hu

Ezt a kérdést tedd fel az ország vezetõinek, valamint az MTA professzorainak. <#wave>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

L Viper
Eredj bogyót gyûjteni zakóevõ!
Csak tudnám miért jó ha hazudtok. Komolyan, miért kell folyton folyvást hazudoznotok?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Szkíta király keleti balti és alföldi-turáni jegyekkel:

<#eljen><#eljen>

www.smart-bus.hu

Savaran
Õk is olvassák ezt a fórumot hahahaha😊 (Csak vicceltem😊

Jobbikos felszólalás a KM szittya õsfolytonosságról! Végre elkezdõdik valami?

Savaran
Persze hogy nem😊
Ez csak a szokásos langyi bangyizás, mivel nem hajlandók a tehetséges régészeket pénzelni nem tudnak eszközök stb. nélkül érdemi munkát végezni, ezért van sajnos sok olyan eset hogy magyar történelmi emlékbõl csinálnak mások helyettünk maguknak egyet, ez lett a sorsa a félig magyar és johanita keresztes várnak Szíriában, a franciák maguknak elvették és a Margat névre rásütötték hogy Krak des Chevaliers😊 azzal az indokkal hogy õk fedezték fel😊 a szírek erre azt mondják hogy minek felfedezni hisz több száz éve ott van😊

Csaba vezér
No ebbû semmi sem lössz. Úgyhogy még nagyobb elszántsággal vetem bele magam a kutatásba. <#papakacsint> Hamarosan jönnek újabb glozeli, és kárpát medencei kõ- és bronzkori rovásleletek.
Savaran

Én életfogyttal és teljes vagyonelkobzással büntetném a nemzet gyalázást! Nemzet gyalázás egyik fajtája a szándékos, lealacsonyító történelem kreálás.
49 után lett hivatalos e mese, hogy a nemzeti büszkeséget elvegyék. A Horthy korszakban már turáni népekrõl beszéltek, ahol a "finnugor" is hun nép, csak másik ági. De utána a judeo-bolsevik bal és jobb liberális elvi és szolgáló pártok, nem véletlenül tartják fenn a könnyedebb leuralás végett, ezt a szart. róna tas, hóman,németh és a többi köztörvényes vöröstengerész gyalogos pedig rendre lemondják a vitákat e kérdésben. a szumír-hurri nyelveket élbõl nem vizsgálják. Csak a Jobbiknak fontos Atilla öröke, a többiek zsidók!
Persze, a hívõk közül senkit nem zavar, hogy maguk a finnek sem tanítják ezt a nagyszerû elméletet és a legutóbbi finnugor találkozóra el sem jöttek, szegények nem gyõzik hangsúlyózni, hogy hagyjuk már békén õket ezzel. 😊
De nem baj, szerencsére egyre több embernek nyílik fel a szeme, egyre több kezdeményezés van az országban hogy az igazságot tanítsák már a mostani generációnak. Már az én történelem/magyar tanárom is megmondta, hogy szerinte is bõdületes baromság a finnugor elmélet, de sajnos ez a kötelezõ tananyag, tanuljuk meg ezt, késõbb meg majd kialakul.
Remélem azért hogy legalább kb 10-15 éven belül kitörlik a tankönyvekbõl ezt is, a többi hazugsággal együtt. 😊

A fingugor szenthetén hívõk még nem adták fel. Próbálják átmagyarázni az átmagyarázhatatlant.. Például, hogy csak nyelvrokonságról beszéltek, õk nem mondták soha állitólag, hogy genetikailag is és egy nép a magyar és finn õsei. ( persze hazudnak, mert 5-10 éve is még azt harsogták, hogy totálisan rokonok az ubi ugrok stb a magyarnak. De ezt persze hirtelen elfelejtették a tömeges elmélet elutasítások után..)
De kíváncsi leszek a jövõben, mikor elfog az is terjedni az emberek körében, hogy nyelvileg is cáfolva van a finnugor. Akkor vajon milyen kifogással próbálnak majd hablatyolni? Jah tudom, majd 5 év múlva azt fogják mondani, hogy õk mindig is azt mondták semmi rokonság nincs a finn õsiekkel nyelvileg sem. A kaméleonok mindig gyorsan átalakulnak ha ég alattuk a talaj.

Savaran
Ha nem tévedek filmnek nevezhetõ valami nincs is errõl a korról idehaza. Ami szégyen, mert milliókat ráköltenek az ultragagyi vígjátékokra amibõl évente kijön egy, holott inkább 5 évente csinálnának 1 jó történelmi filmet.

Savaran
Egyébként a huszita hadviselés egyes elemeit Mátyás serege elkezdte lemásolni, és tovább fejleszteni, vegyes összetételû seregben nehéz gyalogsággal kiegészítve remek taktikai elõnyökhöz juttatták a támadó/védekezõ erõket.

Savaran
"Ha nincs pénzünk páncélra, ráadásul csak parasztok vagyunk, akkor bújjunk szekérvárba" címû huszita hadviselésnek aposztrofált szösszenetet láthattuk😊

-Két nagy filmes bakira hívnám fel a figyelmet:
A lovagok nem rohamoztak meg sohasem szilárd építményt, kivéve Don Quijote😊
És a félmeztelenül íjjazó lovast remélem csak viccnek szánták😊

A lovagok amúgy szépek😊 Mindent összevetve a film színvonala klasszisokkal veri a fiatalabb(!) magyar "történelmi" háborús filmeket! (nincs is sok amúgy sem)

<#eplus2><#eljen> Nem is értem, van még aki ennek a baromságnak bedõl? <#zavart2><#falbav>

<#vigyor>

Csaba vezér
Meg Glozel is.<#kacsint>