6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • polarka
    Melyik időpontnál volt az a kérdés?
  • ahddub
  • ahddub
  • Savaran
    Volt már szó sok mindenről itt a fórumon, kiveséztük a finnugrista vallást, a turanista "belsző ászia" vonalat, az "általunk" igaznak gondolt "ős-km-kiáramlások-visszatérések" elméletet.

Egyvalami kimaradt, bizony ilyen is van már, mégpedig az indoiráni/árja vonal, ami legfőképpen genetikára alapoz r1a/r1b-re és ezek altípusaira,
    oly módon hogy indó csoportba sorolja ezeket és a magyart egy óindoiráni népként aposztrofálja, ami a dél-urálnál nyelvet cserélt.

Személyes véleményem szerint nagyon nagyon sok igazság van abban amit a szerzője leír, minden tiszteletem az övé de szerintem ez olyan ferdítés lesz mint a "belsző ászia".

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye, kérek mindenkit hogy olvassa el a három linket sorrendben mert csak így van értelme, köszönöm.

Börzsöny és vallási kapcsolatok

Mik vogymuk? R1a/R1b vogymuk!

Indoiráni párhuzamok

• ahddub
    http://slavonicweb.chat.ru/sl6.htm

már szlávozzák is a pazyryki rovásunkat! a zsidó mta , és a cionista fidesz hallgat.
  • ahddub
  • ahddub
  • Csaba vezér
    Ez egy másik válasz:
    "Na jó :)
    Pedig kínaiul is megfejtettem a feliratot, ami mai írásjegyekkel így nézne ki:
    卜入丨(vagy 十)左爪乂廿爻亼火
    Tehát a kínaiak voltak itt az őslakók:)"
    Ekkor még nem ismertem a többi magyar nyelvű kőkorszaki rovásleletet. De mit beszélek ez mind kínai.
  • Csaba vezér
    http://toriblog.blog.hu/2010/06/28/az_sumer_afium_ellen_valo_orvossag
    Erről a blogról annyit, hogy a hozzászólásokban még régebben bemutattam a tordasi korongot. Ez lett rá a válasz:
    "Ebben az a jó, hogy bármit bele lehet magyarázni, és bármilyen nyelven el lehet olvasni.
    Én pl shui nyelven (水語, en.wikipedia.org/wiki/Sui_language) olvastam el a shui szótár (水書常用字典) segítségével.
    A fenti link 13. ábrájának szövege eszerint így hangzik (balról jobbra):
    ʔdjan ʔnja tjeŋ ʨu tuŋ sup qan zaːi ɕam ljem ȵot
    (technikai okok miatt a zenei hangsúlyokat nem jelöltem)
    Ezzel bebizonyítottam, hogy a shui nép a Kárpát-medence őslakója volt, és ők találták fel a tüzet, aminek használatát Kínába vándorlásuk során terjesztették el a Európában és Ázsiában.
    Ez az IGAZSÁG :) "
    Az is mindent elárul, hogy a hozzászólásom törölték. Tehát jó úton járok.
  • Savaran
    Ez nagyon jó sok újdonság volt benne számomra
  • ahddub
    róna tas az anyjával élt nemi életet.
  • Csaba vezér
    Róna-Tas a hunokról, Efraim szír író alapján: "...A terhes asszonyokat megfőzik, majd a (érthetetlen szó)-kat külön összekeverik különböző varázsszerekkel és a fegyvereket ezzel bekenik és ezért nem lehet őket legyőzni se."...
    Ebben az a legszörnyűbb, hogy nem mondja ki, hogy mindez marhaság, így az egyszerű ember el is hiszi.
  • Csaba vezér
    Kitalált évszázadok? Naptárhamisítás?
  • Csaba vezér
    Kafa.
  • ahddub
    http://www.nordic-life.org/nmh/rovasEng.htm

itt megannyi rovás rúna rónán innejd és tiszán túl

baaazzzmeeeeegg :D
  • ManoNegra
    http://sirasok.blog.hu/2008/09/10/agyafurt_magyarok_koponylekeles_a_honfoglalaskorban

"A korabeli gyógyítók szakértelmét nem vitathatjuk, mert az esetek nagyobbik részében a gyógyulás reakciómentes volt. A megfigyelhető remek gyógyulási arányt a “nyugati” orvostudomány a XX. század közepéig nem tudta megközelíteni sem. Egyes problémás esetekben, mint pl.: a Vörs, Majori-dűlő 102. sírnál, ahol a sérülés a homloküregeket is érintette, ezáltal utat nyitott az orrüreg felöli fertőződésnek, a halál persze elkerülhetetlen volt. A trepanációt hamarosan követő halál némelykor a trepanáció extrém nagy méretével függhetett össze."

Ennyit a görbelábú hordáról...
  • lopbisz

így van erről beszéltem lentebb.
    A semmitmondás az ilyeneknek nagyon megy.
    Mikor egy normális kérdésre sem tudnak válaszolni, csak megy a körités és végül nem válaszol.
  • Csaba vezér
    Végig.
    A szerinte áltudományos elméletek megcáfolására, egyetlen egy tudományos érvet sem hallottam. Csak halottak becsmérlését. Na ezt hívják áltudománynak. Volt olyan kérdés amire nem is adott érdemi választ, emiatt egy társának kellett kisegítenie. Érdekes, hogy ekkor Fejes szinte suttogott (pszichológia), ezzel akarta elrejteni hozzá nemértését és a hazugságait. A mellébeszélés helyett pl. kíváncsi lettem volna, hogy mikorra teszi a magyar nyelv kialakulását.
  • polarka
    Tehát valóban. Tud. szempontból sztem is a semmiről beszélt.
  • polarka
    Most végighallgattad, nem?
    Úgy emléxem, h az elején elmondja, h miről fog beszélni. Arról, h ő hogyan látja az áltud./tud. konfliktust ezen nyelvi témában. Erről tartott 1 összefoglalást néhány dolgot érintve. Azért gondolom 1 órában nem minden részletbe menő érveket vártál.
  • polarka
    Amit kiragadsz, az 1 mondat része és önállóan mást jelent, mint a teljes mondat.

Akik nem foglalkoznak rendszeresen a témával, mint ahogy a jelenlevő hallgatóság sem, azoktól sztem pont ilyen kaliberű kérdések a várhatóak.
  • gurubefree
    Be kell latnom igy elkepzelheto ..... de ez akkor is csak feltetelezes marad.
  • Csaba vezér
    Tulajdonképpen milyen összefoglaló volt? Mert a semmiről aztán tud beszélni.
  • Savaran
    "kérdezzetek értelmeseket."
    Nem mi kérdezünk hülyeségeket:)
  • polarka
    Én mondtam, h gyertek el, h kérdezzetek értelmeseket.
    Így most nagyrészt olyanok voltak, akik nem is foglalkoznak a témával, csak meghallgatták Fejes összefoglalóját, h tájékozódjanak kicsit. Ők most eszerint tájékozódtak.
  • Csaba vezér
    Érdemes meghallgatni a fejes előadás kérdéseit és válaszait is.
  • Lteebee
    Vagyis az újonnan megalkotott évszámokhoz igazodva Illig szerint.
  • Csaba vezér
    Rokon népek.
  • ahddub
    Kiszelyt elfelejtheted, már a kre. 3500-ban a medencét lakó kurgánosok is turanidok voltak. és ő bevonta kunokat, jászokat, besenyőket is a magyar őstöribe, ami nonszensz, és fals. A genetikával foglalkozz!
    ujgúr DNS= r1b (nyugat eu), r1a (kelet eu), J (közel kelet) és ázsia (N, O,P, Q,C) ez pedig magyar és karluk türk keveredésre utal...
  • lopbisz
    Egyébként Illig a kitalált középkor könyve után kifejezetten írt a magyarokról is. És Klaus Weissgerber is írt magyar vonatkoztatásban, akit érdekel a téma az szerintem nézzen utána. Én is régen beakartam szerezni de feledésbe merült.

Heribert Illig – Klaus Weissgerber: Magyarok a kitalált középkorban.

Dr. Klaus Weissgerber: A kitalált magyar középkor – A Képes Krónikák

• gurubefree
    Ezt o nem is tagadja ....

• ahddub
    na várjunk csak egy pillanatra, Kiszely nem genetikus, hanem biológus-antropológus! Óriási különbség, az antropológus a csontok szakértője, a genetikus az öröklődésé! Kiszely onnan származtat minket ahol küllemre hasonlóak élnek, de arra nem adhat választ ki vándorolt, honnan és hová! Csak azt érzékeltetheti ami ma van. A genetikus a mutációk belövésével meghatározhat helyet és időt is! a Genetika szerint Eurázsia Európából népesült be az antropológia szerint pedig pont fordítva és a genetika a pontos! KM-ből ered minden szittya-szumír népelem. Éljen a genetika és a KM folytonosság igaza!
  • gurubefree
    kb. 50 evvel VII. Konstantin halala utan.
  • lopbisz
    Ki beszélt dinókról? :D
    A KM nép eredetéhez nincs szükség dinokig vissza vezetni :D

Jah és Illig elméletét nem annyira kutattam, csak 4 éve láttam a Pap Gábor előadását erről. Ezért sem mennék bele.
    El kéne olvasni a könyvet, hogy részletesen fejtegetni lehessen az egészről.

Egyébként szerintem részlet kérdés az egész. A lényeg úgy is, hogy volt itt egy ős KM nép és több bejövetel is volt az évek során, amivel a vezetőréteg tisztába volt és ugye ebben a kérdésben az egyik legfontosabb szereplők a vezetőréteg.
  • Lteebee
    És az apátság alapítása VII. Konstantin előtt, vagy után volt?

Tehát az elméleted szerint egymás után több olyan eset volt István felmenőinél, hogy jóval több, mint 20-30 éves korukban született az elsőszülött fiuk.
    Személy szerint elfogadom egy elméletnek.
  • Savaran
    Egyetértek!
    Igazából az eltévedt időszámítást magam is csak félig hiszem el, de ha jobban megnézed a dolgokat megdöbbentő egyezések vannak, elgondolkodtató hogy a magyar mitológia egyik eleme mit keres az "avar" edényen, jóval a honvisszafoglalás előtt, de a másik hogy mit keres ez a szimbólum a sumér jelképrendszerben :D nem is ragozom tovább mert rengeteg ilyen dolog van.
  • gurubefree
    Kiszely kapcsan egyedul a finnugor maszlag cafolata miatt utaltam .... engem az evszamok nem helyessege bizonyos helyi es idobeni ellentmondasa zavar. Ennyi .

Mint mondtam nem vagyok az ellen hogy dinora is vadaszott magyar ember sok 1000 evvel ezelott. Engem kimondottan az utolso 1500 ev erdekel ami valjuk be ellentmondasok sokasaga.
  • gurubefree
    Persze hogy az emberek nem tudtak az aktualis evszamot :) Amugy A pannonhalmi kiváltságlevél abban idoben keszult nem pedig 200 evvel kesobb ezert nem hinnem hogy lenne idoben barmilyen eltolodas.

Ez azert mar a komolytalansag hatarat surolja hogy barki is atvarialhatta az idoszamitast.
  • lopbisz
    Kiszely antropológiával vezeti le az elméletét, és azt is meglehetősen egyoldalúan.
    A genetikai kutatás amit ír a művében, ha jól emlékszem nem az övé, hanem más munkája, és az is csak egy fajta és saját értelmezésben.
    Azóta bőven jöttek új kutatási eredmények, lásd ahddub írásait.

Kiszelyvel egyébként nem lenne baj de engem zavar, hogy túlságosan Atatürk propaganda alapján csinálja amit csinál. Atatürk propagandálta annak idején a törököknek, hogy a hunok a mostani török nép és a türkök a török nép faj, ami szintén török és minden török.
    Ez pedig orbitális nagy baromság. Például a türk az nem a mostani török nép. Maximum csak egy egy kevert része.
  • Savaran

"Az Úr megtestesülésének 1001. esztendejében, a 15. indikcióban, Istvánnak, a magyarok első királyának második évében íratott és átadatott ez a kiváltságlevél."

:D most komolyan, ha az időszámítást átvariálták, akkor az írnok is már rosszul tudta. Nem érted a lényeget.