A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez sem hit 😊.
Tény, hogy a hunok ott olákodtak. És ahogy mondja az öreg keveredhetek a magyarok a japánokkal stb.
Csak az más kérdés, hogy a keveredést lehet közvetlen rokonak venni vagy sem.

proff azt is hozzátette, hogy Kínai levéltárban sok minden részletesen le van írva csak el kell olvasni ( fordítani).
Hát egyszer nem ártana teljesen lefordítani 😄

és ezt te elhitted?😄
nah szebben leírva.😊
"Valójában nem egy törzsbõl álltak, hanem kettõbõl, két külön vezérrel, de mindig egymást segítve támadtak. Miután hosszú idõn keresztül törték a borsot a kínaiak orra alá, azok cselhez folyamodtak. Viszályt szítottak a két törzs vezetõi között, s amikor az egyik támadott, a másik cserbenhagyta, s nem segített neki. Így a támadó sereget bekerítették, és
elfogták. A másik csapat késõn jött rá, hogy mit is tett. Így egyedül már esélyük sem volt tovább Kínát támadni, s elindultak nyugatra. A bekerített s elfogott csapatot a kínaiak nem ölték meg, hanem a japánok elleni harcban kívánták õket felhasználni. Kína mindig szerette volna Japánt meghódítani,
de ez sohasem sikerült. A magyarokat hajóra rakták, s amolyan elõretolt hadosztályként tették le a japán partokon. A magyar sereg viszont nem akart a japánok ellen harcolni, hanem letelepedtek és késõbb beleolvadtak a lakosságba. Ezért van az, hogy a japánok genetikailag a magyarokkal állnak
legközelebbi rokonságban, s így egyben a koreaiakkal is, mivel õk kivándorolt japánok. S így a koreaiak és a magyarok is rokonok – fejezte be a történetét – Kwan – Young Kimm professzor"

ki tagadja a szabir onogur vonalat a Árpád nagybetû, népével kapcsolatban? ez érdekelne!
még jó hogy van gépiró vizsgám😄
ja és lustaságbol kisbetûzök!
zenty neked mi a véleményed arrol amit irkálok? dantes te pedig ne szivj mellre semmi bajom nincs veled, csak rossz a humorom ugy látszik😄
õskárpátiak 10 000 éve szabirrá lettek szubartuba, néhány elvándorolt szabir-szkita vagy ujabb kárpáti hullám a tarimban pedig hunná lett az onogurok az õ leszármazottaik! és a tarimi ujgurok mais õrzik a géneket! vörös és szõke haj pl! dantes méghogy eltünnek a gének? hát nem! recessziv és domináns! lappango és megnyilvánult,neked is lehet még mongolredõs gyereked! ne feledd! tdantes, feljelentett barát!
kivéve tdantest õt õk is manysinak tartják! benne van levan irva! 😄
bár helyesbítek, ez csak a kínai krónika szerint van így.
A japán tanítást pontosan nem ismerem. (Éppen azt kutatom) De annyi biztos hivatalosan rokonak neveznek minket.

Az nem más elmélet hanem szerves része az egésznek. De csak egy része! Történetesen az elvándorolt szabír ágat képviseli.
A japánok sem közvetlen rokonok hanem ilyen keveredések a türk vonalon.

A japán történelem tanítás, és a kínai krónikák úgy rögzítik, hogy a magyar õsei ( hunok, õk is velünk egyeztetõnek tartják) harcoltak állandóan a kínaikkal. A magyaroknak két vezére volt ( most fejbõl nem tudom de majd kikeresem mi volt a nevük) ez a két vezér állandóan lenyomta a kínaikat. Kínaik rájöttek, hogy erõvel nem tudnak gyõzni és megosztották a két vezért akik nem mûködtek tovább együtt, és igy egyenként felmorzsolták õket. Az egyik vezér, és serege meguszta és nyugat felé mentek. A másikat beolvasztották a kínai seregbe és a japánok ellen akarták õket bevetni. De az írások alapján a magyarok nem akartak a japánok ellen harcolni így beolvadtak a japánokba.
Ez van a kínai krónika egyik részében, és a japán történelemnél hivatalosan tanítják, hogy a magyar rokon lenne.

dantes itt globálisan kell a mozaik darabkékat nézni! nyelv, gének, feljegyzések,antropologia szimbolumok stb! és ezt ha igy néznéd ,kétség sem lenne benned a helyes származásunk tekintetében a nagy többség õseuropaihoz egy kisebb de katonailag erõsebb szabir-onogur társaság csapodott! az õseuropai magyar nyelven beszélt az onogur türkül, hunul ha az jobban tetszik. a szabir hozta az iráni szavakat és egy archaikusabb magyar nyelvet! mi eben a nehéz? semmi, mi ebben a politika? az h te egy halszagú állat voltál aki lopkodott mindent! pedig pont az ellenkezõje! a legõsibb , legnagyobb vagy akitõl eltanultak, etruszkok, jemdet nassr -ök, finnugorok, és egész akkor ismert antik világ!
A genetikai eredmények csak egy (bizonyítható) dolog. Az egy másik hogy ki milyen következtetést von le belõle.

Ugyanúgy mint a nyelvészetnél.

Koncz Gábor egy színész meg Udvaros Dorottya is. Nem értem hogy mit akarsz velük. Kérlek, az egy dolog hogy folyton beszólogatsz nekem, de másokat tisztelj meg azzal hogy nagy betûvel írod a nevüket. A személyneveket nagy kezdõ betûvel írjuk.
Nagyfokú tiszteletlenség kisbetûvel írni!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

ja azt tudtad h a nõknél a w 0% volt? ez a tipikus uráli, van még1 ami kevert a kurgán kultura,szláv és urali abbol volt 8% de pl a keletbalti antropologiai jegy is uraliszláv mix az lenne a kelet eu sztyeppei! abban természetesen van igazság csurka, koncz gábor, udvaros dorottya pl tipikus keletbalti! a ruszkikra tótokra ukránokra jellemzõ eza tipus 10% ma mo-on
. Ám – mint ahogy a mostani kutatás vezetõje, Bálint Csanád régész akadémikus írja – „a genetika segítségével sem »fejtettük meg« a magyar eredetkérdést, és az nem is »fejthetõ meg«”. Csínján kell tehát bánni az egyébként izgalmas új eredmények interpretálásával, és „messzebb menõ következtetésekkel egyelõre nem lehet és nem szabad elõállni”.

Olvasni tudsz?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

a tulnyomo europai az õslakoké! és a j2,g volt a szabiré az r1a,q pedig az onoguré kedves dantes! anyai ágon pedig h,u,t többlet volt és kb 12% -20% a honvisszafoglaló! köszi a linket, engem igazol!
Mit? Hm? Én mikor mondok olyat valakinek hogy ,,félkegyelmû"? Nos?

A japán dolgot is csak azért hoztam fel, hogy lám mennyi különbözõ elmélet van állandóan, amit állítólag be is bizonyítottak.

ellehet innen menni tessék , tessék?😄
Tessék linkelgetek én is tessék

De megnézem hátha megvan mert régen olvastam ezt lengyelest részletesen

Michelangelo Naddeo, Grover S. Krantz, Mario Alinei, Kiss Dénes , Mesterházy Zsolt, Marton veronika, Friedriech Klára, Bakay kornél, Varga Csaba, Grndpierre Attila, Igenea,"

Ezeknek majdnem mindnek van könyve a témáról. A genetikai kutatás után ír azthiszem Bakay mi a neve.

Ezt inkább tõled lehetne kérdezni 😄

miaz h fel vagy jelentve?
Lammer
mi is a gond?

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Vegyél már vissza lendületbõl! Nem igaz hogy mindent nyeljek le?! Én vagyok feljelentve, folyamatosan el kell tûrnöm mások sértegetéseit és még ezek után nektek áll feljebb...

Állítsd már le magad! Nem tudsz te normálisan megnyilvánulni?!

közeli rokont irtál te félkegyelmû! távoli az ok!
Tény a nyelvrokonság. Én errõl beszéltem, és nem másról Az hogy te hogy értetted az már a te bajod...

Egyébként továbbra sem az érdekel hogy mi lealacsonyító és mi nem, ha egyszer a dolog ,megtörtént. Hogy félre ne értsd úgy álltanosságban mondom.

Nem azt mondtam hogy a japánok a rokonaink ..csak volt egyszer egy ilyen kutatás mi szerint van egy közös gén ...amúgy képzeld a nyelvükben is van hasonlóság a magyarral...de röhögj csak...ahelyett hogy esetleg utána olvasnál a dolgoknak

dantes te félmûvelt vagy! elolvasol te mindent, csak nem figyelsz oda! vagy nem tudod értelmezni! igy megrekedtél az általános iskolai ismereteidnél, akkor tanultuk a finnugort!
jézusom...
hahaha dantes ujabb aranyköpése! japán min t közeli rokon! nem matsudo végzett eu népeknél kutatást a turáni vagyis dél-mongol génekre és bennünk talált egyedül, bár minimális menyiségben! amugy az uraliak északi mongolok és olyat nem lelt. eleve a turáni is inkább europai r1a mint pl q markerû , de már a 900 as években sem érte el a 10-20% nál magasabb értéket az ázsiai marker!
"Ha egyszer valami tény, akkor teljesen mindegy, hogy az lealacsonyító vagy sem!" TDantes a finnugora

Persze utólag lehet szépíteni....
A személyekedés pedig az én dumám 😊. Akkor kezdtem el mondnai mikor mindenkit lehülyéztél.
De azért aranyos, hogy Cifu láttán próbálod szentnek mutatni magad 😊

Lammer
Japan tortenetet en is olvastam...

elni kell a lehetoseggel es "elo kell szedni" a legregebbi meg nem szetporladt leleteket... de miert lenne gond? hisz vannak regebbi leleteink(samu es tarsai) akiket jol meg lehet vizsgalni, nemigaz? 😉

(Finneknek is tuti vannak ilyen regi leleteik, tehat mi a gond tulkepp?)

Lammer
'hatnemtom, most hogy igy kivettem belûle a zokszigent, igymar tok zavaros <#idiota>

(linkeket toljatok ma' oszt meglesnem en is, jol)

Ha jól emlékszem volt olyan DNS elemzés is, ami a japánokat hozta közeli rokonainknak...

Amúgy mondom a DNS elemzéssel van pár apró gond. Például ha azt akarjuk bebizonyítani,hogy az õsmagyarok rokonai -e teszem azt a finneknek, akkor az õsmagyarok meg az akkori finnek DNS-ét kellene megvizsgálni. Ami ügye lehetetlen, mert nincs idõgép.

A DNS-ból sem kell messzemenõ következtetéseket levonni.

Azt mondtam, a tény az hogy melyik nyelvcsaládba tartozunk, ám az más kérdés hogy ebbõl milyen származás elméletet vonunk le...olvass már vissza, ezt mondtam el már amióta megnyílt a topic rengetegszer!

Ne vádolj meg hazugsággal! A személyeskedés nem zavart, de hazugozni ne merj !

Helyesen teszed! no és mire jutottál a génekkel kapcsolatban?
olvass tanujj lenin is megmondta! jó pap holtig! a világ változik a tudomány is ittvannak a gének! a belénk kódolt mult! az nem hazudik, meglett nézve 900 as sirokban is héjjj! máskülönben honna ntudnánk hogy a mezopotám-kaukázus térségébõl jöttek a szabirok? ja, hogy a feljegyzésekbõl? igaz! mert van errõl irott nyom is !! danteeesss!!! ne huzz fel😄
Lammer
amugy en ilyen balga vagyok, hogy jobban "hiszek" egy korrekt DNS elemzesnek, mint par (akar kitalalt) kronikasnak, meg (szinten zenesz) mendemondaknak, hogy igy rokonok + ugy... tortenelmet sokkal konyebb hamisitani mint dns egyezeseket(najo most kossel bele, hogy mit publikalnak a tesztek utan 😄)
ennek a nyelvi egyezesnek lehet szamtalan olyan tenyezoje ami nem tudja tenylegesen alatamasztani, hogy most mi itten ilyen verkomoly rokonok lennenk... rahedli mas tenyezo van meg ezen kivul(nyelvin)... 😊

varga csabát? toth imrét, bakayt, kiss dénest? õk nem tagadják a nyelvrokonságot, de helyére teszik a tyukot és a tojást!
elolvastad grover s krantzot kedves dantes? linkeltem ám! hé! õ a genetikát is nézi a nyelveknél! a mutációkat idõre pontosan, vándorlási sebesség, etc.
pff 100 hszel lejebb tényekrõl beszéltél. Miben szeretnél még kamuzni? 😄

Lammer
"az urál, az egy teher autó😄"

LOL! POST OF THE DAY 😄DDDDdddddddddddddddddd

nemde kedves dantes?
Én ilyet sose mondtam...épp az elõbb írtam le sokadszorra, hogy a finnugor közös õs, õshaza származás,az valószínû,csak elmélet.

Amúgy meg miért ne lenne szabad ezt leírnom? Nem értem<#fejvakaras>

arról hogy a mi nyelvünk 68% õsnyelv az uraliaké a 20at se éri el! és arról hogy a finnugor õs haza a kárpát medence és nem az urál, az egy teher autó😄
[NST]Cifu
Amikor forrást kérek, akkor nem még egy mondatban kifejtve kértem ugyanazt, hanem valami linket, könyvcímet, vagy valamit, ahol errõl a tudományos kutatásról lehet olvasni.

A DNS alapú kutatások az elmúlt évtizedekben kezdtek csak komolyabban felfutni, és mivel az emberi genomot is csak nem rég fejtették meg teljesen, nem hiszem, hogy túl régi lehet egy ilyen kutatás. Említve említik sokan, de engem maga a kutatás anyaga érdekelne, hogy létezik-e valóban, és pontosan mit állít.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

És szinte mindenki elmondta már, hogy nem a nyelvhasonlósággal van baj a finnugornál.
Az a probléma, hogy egy nyelvhasonlóságra azt mondják az a minden és kész...
Közbe egy nép származásával kapcsolatban nem elég csak a nyelvi hasonlóságokat nézni!
A genetika, antropológia, mondák, feljegyzések, régészeti leletek, néprajz, népmûvészet, kultúra elengedhetetlenül fontos a tekintetben, hogy valós képet kapjunk egy nép eredetérõl!
A finnugor a nyelven kivúl másba elhullik.

Az õskárpáti logikusabb elméletére több linket adtam amit nem olvastak el egyesek.
Én pedig nem fogom részletezni az elméletet, hogy mások a minimális szintet sem hozzák érvelésbe.

Mire kérsz bizonyítást, bocs de nem értem mire? A nyelv rokonságra?
Már ,megtettem, felsoroltam vagy százszor az egyezõ nyelvi jellemzõket ami alapján finnugor nyelv vagyunk. Persze ha figyelembe se veszed, akkor teljesen felesleges bármi is. Úgy semmit se lehet bizonyítani, hogy kapásból nem hiszi el valaki.

Amúgy bocs, kik azok az ugrok? Azok ugorok.

És ismételten ezredszerre: a finnugor nyelvrokonság az bizonyított. Ebbõl következik ha nyelvrokonok vagyunk, akkor a finnugor törzsek közül kell származunk. Ez az elmélet.
Csak ma vagy tízszer írtam le, de soha nem veszed figyelembe. Mindegy, gyakorlom a betûket.