6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
uwu #1799 Ez szép és jó, de mit kezdesz azzal a töménytelen írásos emlékkel, ami ránk maradt a kereszénység átvételének időszakából? Azért nem volt annyira zökkenőmentes, és egyesek elég erősen ragaszkodtak a hagyományaikhoz. -
uwu #1798 Csak bemásolom a hsz-edet, hogy itt tudjuk folytatni:
Jól érted, ezt állítom. Mégpedig a felsoroltak alapján... az égvilágon semmi meglepő nincs abban, hogy egy keletről érkező nép több száz évvel Jézus halála után keresztény. Különböző megmunkáltságú kereszteket találtak. Voltak díszesek, voltak szegényesebbek... ez is afelé mutat, hogy nem csak a felső vezetők "szórakozása" volt, hanem átjárta a nemzetet. Elég a hagyományainkat, a népmeséinket, népdalainkat megnézni... az Emese monda egy az egyben a szűzfogantatás...
A kereszténység nem csak nyugatra terjedt, és annak nem csak a római ága volt a meghatározó. Az, hogy jelenleg ez dominál csak annak köszönhető, hogy akit és amit csak tudott, kiirtott maga körül.
"Izsák ben Ábrahám Tróki, lengyelországi rabbi (1533-1594), a kereszténység nagy ellensége a "Chizzúk Emuná" c. könyvében ezt írja: "Ahogyan Izraelt megbüntette az Úr a 'bálványimádás' miatt, ugyanez lesz a sorsa a katolikusoknak is, mert bálványimádást űznek. Ahogyan Izraeltől elvétetett - Isten büntetéseképpen a királyság - ugyanúgy vetette el a görög keresztényeket is az Isten a színe elől, mert nekik sincsen már királyságuk, hanem a török császár alattvalói lettek�Ugyanez a helyzet a Magyarokkal is, akik a NÁZÁRI JÉZUS VALLÁSÁT KÖVETTÉK, de kiestek a méltóságukból és ők is elvesztették a királyságukat..." mondja Tróki Izsák - félreérthetetlen emlékezésül a magyarok ősi vallására... Miért veszi külön említésre Tróki a magyarokat...? Nyilván azért, mert szerinte az Ó-szövetségi alapon álló római és görög kereszténység nem volt 'Jézus vallása'."
-
harcu #1797 Az a Német Róbert egy téves írásmód következménye, eredeti neve Németh Róbert, ősi magyar nemesi család sarja, a germán területek koronahercegi címének birtokosa, Szent István családjának feltétel nélküli híve, hithű katolikus ember volt. A Róma felgyújtása sem az őrültségének a jele, hanem a tisztító szent tűz által a gonosz Rómából való kiűzésének kísérlete. -
#1796 Meg jo, hogy te tudod a tutit..
Szerintem mar jo lenne vmi komoly allamilag tamogatott kutatas, az osi kulturank felterkepezesere, nem pedig a szokasos hivatali kalvaria..
A tudasod, amire alapozva egy legyintessel elintezed sok tortenesz, nyelvesz, egyeb szakember evtizedes kutatasait azokbol a tankonyvekbol szarmazik, amik valoszinuleg a nem objektiv, sot manipulativ hozzaallas szult, akar az MTA reszerol.
-
Solt #1795 -
uwu #1794 Ez minden bizonnyal így van, sőt a mégősibb őstörténetnek mégtávolabbi kapcsolatai vannak, a magyarság gyakorlatilag ázsia népeinek színe-javából egyesült nemzetté.
De mi büszke magyarok sosem adjuk fel, hogy még csillogóbb múltat keressünk magunknak, ezért engedhetjük meg azt a feltételezést, hogy a rómaik is büszkélkedhetnek magyar császárral.
Néró, akit minden bizonnyal Német Róbertnek hívtak magyar lehetett.
Tudom, benne van a nevében a német, de ez a rendkívül ésszerű feltételezés, ezt még megengedi. -
#1793 "Nagyobb létszámú rokonaink maffia jellegű bürokratikus hagyományokkal terheltek."
Csak találgatok, hogy kik ők. -
#1792 Nem kell ehhez új elmélet, az értelmes embereknek mindig is nyilvánvaló volt, hogy a magyar nép a finnugorok és valamilyen őstörök nép keveréke, egyéb beolvadt népcsoportokkal is. -
#1791 Találtam egy cikket az eredetelméletekről,ebben azt írják hogy az urali ugor és a turáni-turanid származáselméletek nem zárják ki egymást.
Cikk -
#1790 A Dunán a videótárban sok jó történelmi műsor van még fent.
-
William32 #1789 Mi magyarok nem vagyunk 'szintiszta' magyarok.
Ugyan is hunok vándoroltak mindig és nomádéletmódot éltek.
Nyugatról kelet felé.
Europában a letelepedési központjuk a kárpát medencében volt.
és blablabla...
Nagy szerepet játszottak Nyugat Róma bukásában stb.
De miután Attila meghalt, fiai vették volna át a tront de összevesztek rajta majd elindultak visszafelé... és beolvadtak különböző népekbe.
Ezután a Hun mint nép megszünt létezni.
Szóval mi magyarok keverékek vagyunk cigány és egyéb más keverékek is, most lelehet szólni engem de szerintem igazam van. Több néptől származunk nincs szintiszta magyarság. -
#1788 -
#1787 Nem-nem. -
#1786 Te vagy az Attila?
Mert tudnék mondani pár érdekes dolgot a TV-ben mondottakkal kapcsolatban. -
#1785 Azzal ugye tisztában vagy, hogy ennek wikipédiás szócikkét - vázlatosan ugyan, de - én írtam meg? -
#1784 A Duna TV-n egy műsor a Tarihi Üngürüszről. Szűk egy óra.
-
#1783 Rendhagyó főnevek és melléknevek ügyében, nem ismertek olyan helyet, ahol megvan ezek listája? -
MaRee #1782 :) -
#1781 A finnek szimpatikus nép, szerintem a magyar embereknek semmi bajuk nincs és nem is lehet velük.
Azért engem az gondolkodtat el, ha már a topik témájánál maradhatunk, hogy náluk 2003-ban átírták a történelem könyveket. Egyszerűen annyit mondtak, hogy eddig így tudtuk, de tévedtünk. ( A régészeti, genetikai stb.vizsgálatokat ők elfogadták. )
Nálunk meg egyesek a másik torkának is nekiesnek ha meg meri kérdőjelezni a finnugor eredetet. -
#1780 Én azért bírom a Finneket-ügyes szorgalmas nép,a habsburgok viszont tényleg ellenszenvesek.Az őstörténet egyik legnagyobb kutatója Kristó Gyula volt,az ő könyvei ajánlottak szoktak lenni a témában.Még nem kezdtem el ezeket olvasni de majd egyszer nekiállok. -
hollófernyiges #1779 Offtopic, úgyhogy külön postban II. József magyarellenes összeesküvéséről.
- német hivatali nyelv. Tegyük hozzá, a latin helyett. Ötven évvel később a magyarok maguk törölték el lelkesen a latint.
- a vármegye rendszer szétzúzása
- központi igazgatás
- az ország 10 kerületre osztása
József egy derék abszolutista volt, aki francia és porosz mintára akarta ésszerűbbé és hatékonyabbá tenni a közigazgatást. Azokkal amit felsoroltál, tényleg súlyosan sértette a magyar _nemesség_ érdekeit, de a nemzetnek talán előrehozta volna a polgárosodást. A cseheknél ezeket a csúnya dolgokat mind végigcsinálták, és talán nem jártak olyan rosszul.
- a magyar jobbágyság jogainak csorbítása, lezüllesztése különböző ígéretekkel...
Ja, mint a röghözkötés eltörlése. Ami bűn volt ebben azt a magyar nemesség követte el Tripartitumával.
- rendek feloszlatása, Szűz Mária képek elégetése.
Ugyan, A Habsburgok hívő katolikusok voltak. -
hollófernyiges #1778 2. Sajna az a link amit adtál 404es hibát ad és nem tudom idézni, de nem is igazi másodéves bölcsész az, aki nem tud tetszőleges témáról ilyen "fentről lesugárzó teremtő erő" jellegű rizsát lenyomni. Ettől függetlenül persze lehet hogy igaza van, de erősen csökkenti a szövege hitelét. Mint a meseszerű történet is a tudatlan pápai nunciusról, aki trónra tenné Róbert Károlyt, de az istenadta nemzet nem fogadja el mert nincs még megkoronázva a Szent Koronával.
Itt van pontosan hogy miket művelt Fülöp. A hosszú szövegből két bekezdés szól arról hogy elment egy parthiai városba ahol már ott volt János és Péter és megáldatta magát velük és ment tovább Palesztinába. Ezenkívül semmi Szkítia, semmi keleti egzotikum, Görögországban, Észak-Palesztinában prédikált, Frígiában mártírhalált halt.
Pantokrátor ügyben pontosítás , a negyedik századtól már csak Krisztus jelzője.
Ezen a rekeszzománcon is filózzunk el kicsit, így szobatudós jelleggel. Ha jól értem, az aranyból előre kiformázzák a rekeszeket, amiket kis fémfalak választanak el egymástól, aztán kiöntik a zománccal amit égetéssel szilárdítanak. Ha megnézzük a szóbanforgó Jézus (oppardon Pantokrátor :) képet, a hastájéka elég bonyolult, sok ránccal, több színnel. Mi van ha megfelelő számú kis rekeszből kivésték a zománcot és ott simán átfúrhatták, anélkül hogy a szomszéd részek sérülnének.
Az ezoterikus részét szerintem is mellőzzük :)
A második Bizánc ügy.
Az hogy az oroszok régóta vissza akarták állítani Konstantinápolyt, az azért ismert dolog, ott van ugye amit te is mondtál, II. Katalin romantikus görög városnevezési gyakorlata (pld Odessza is). Azt nem értem, hogy miért támogatta volna Ausztria hogy a gyenge, de önálló törökök helyére egy orosz bábállamot tegyenek. A további százötven éve a Közel-Keleten másról sem szólt, mint hogy az angolok, osztrákok, franciák sorra hiúsítják meg az orosz próbálkozásokat Törökország lenyomására (krími háború, első, második keleti válság, balkáni háborúk). És már bocs, de az hogy a magyar koronát használják erre, elég nevetséges. Rajtamaradt latin felirattal? II. József, a magyar király kockáztat egy magyar felkelést egy másodrangú gesztusért a cárnő irányába? Nem mondom, összeesküvés-elméletnek egész jó, de nem hiszem hogy ezt józan ésszel bárki egy pillanatig komolyan vegye.
-
#1777 Szerintem egész más miatt kéne szégyelned magad, nem azért, mert magyar vagy. Jobb is, hogy ezek a "hülyék" sajátítják ki maguknak a nacionalizmust, mert kicsit égőbb ez a stílus, mint a neked nem tetsző elméletek... -
Solt #1776 Az a legszebb, hogy még mindig nem érted... saját magadat húzod, mindezt úgy, hogy végig sem olvasod amit linkelünk... ott volt a válasz benne, hogy miért nem találhatsz másik ilyen táblázatot...
Az a csúsztatás meg amit művelsz, szánalmas...
Segítettünk utánajárni, megkértünk olvasd el a munkásságát, erre kijelented, hogy leszarod az érveit!
Az utolsó mondatod, meg téged minősít. Szánalmas vagy... -
#1775 Szerintem ebben a stílusban senki nem szólt hozzád, de még mindig folytatod.
Senk inem mondta, hogy hazaáruló vagy, csupán javaslat volt, hogy olvasd el a könyvet, ne csak részleteken lovagolj. -
#1773 Mérhetetlenül is papucsállatka szinten mozogsz, bár azért megdícsérlek, ha nem vagy finnugorista.
Egyébként mi bajod az édesanyámmal. A kulturális biztosítékodat lekapcsolták ahogy látom.
A gumiszobában tomboljál eesetleg. Ha nem látnád ez tudományos eszmecsere topik, sajnálom, ha az anyázásban tudod csak megvalósítani jellemedet. -
Solt #1772 Még mindig nem olvastad el, hogy jutott azokhoz a jelekhez mi?
Egyébként meg ezzel a stílussal tényleg zsibbadj el... undorító... -
Solt #1770 Te beteg vagy öreg, fordulj orvoshoz... feltűnt már korábban is a beteges agressziód, meg a gusztustalan stílusod amit művelsz más topikokban is... beteges ahogy te emberek felé megnyilvánulsz, csak sajnálni tudlak...
Ja igen, ettől a stílustól pedig egyből igazad is lesz... inkább beismerem, mert nem akarok a "pogányok" sorsára jutni... valami hasonló mentalitással bírhattak a hittérítő papok is anno... más a vélemény, kiirtani... -
#1769 A büdös bunkó parasztozás, meg az anyázás is szép jellemre vall.
Kultúra az nálad nulla.
Süllyedsz még lentebb?
-
Solt #1766 A linken is ott van a kézirat, és az átirat... nem azt nézi, hogy mitől átirat, hanem, hogy ilyen máshol nincs... nyilván nem lesz, főleg nem angol nyelvterületen...
Abba már bele sem megyek, hogy valami csak akkor lehet igazság, ha százezren mondják? -
#1765 Biztos, hogy nem volt a kezében a könyv, mert abban bizony van démotikus kézzel írt jelkészlet is. -
#1764 Tipikus finnugorista megnyilatkozás. Épp erről beszéltem lentebb :-)
Sebaj, akkor neked marad a medvekultusz, asámánhit, bár a magyar népművészetben egyikre sincs példa, de hajrá -
Solt #1763 Csak végig kéne olvasni... -
#1762 Mutass _egyetlen_ démotikus írást, ami az #1758 jeleit használja, és nem csak Varga Csaba könyvében található! -
Solt #1761 Kiragadta az átiratokat, de odáig nem jut el, hogy a Varga, hogy jutott el idáig... -
#1760 "Ennél "komolyabb" kutatásra nincs szükség," -
#1759 A könyvében benne van szépen, példákkal.
Egyébként szerintem senki sem állítja, hogy az egyiptomiak is magyarok. Csupán arra akartunk kilyukadni, hogy azt az ABC-t használók közt kapcsolat volt.
Nem akarom leírni részletesen, de a hangugratástól kezdve, az írás szabályain át bizonyítható a kapcsolat. Ezt lehetetlen nem észrevenni.
Nem útálkozni kellene, csak utána nézni. -
#1758 "Akkor hát lássuk a medvét, azaz íme, az egyiptomi demotikus ábécé jelei:
Ezt az ábécét úgy kaptam meg, hogy végigbogarásztam számos egyiptomi írást, és a talált írásjeleket összegyűjtöttem. Ennél "komolyabb" kutatásra nincs szükség, mert egy nyolcéves, csak kínaiul tudó gyermek is könnyedén kigyűjtheti például azt a magyar ábécét, amelynek jeleivel teleírtam ezt az oldalt. Ez újságrejtvény szintű feladat. (Minden további, sok ábrával, dokumentummal együtt, megtalálható az említett könyvem "A demotikus ábécé" című fejezetében.) "
EZT TETTEM MEG.
NEM IGAZ, AMIT ÁLLÍT.
Ennyi. -
#1757 "Varga Csaba ezt az alapformát mutatja be, összehasonlítva a magyar jelek alapformáival."
Ennek szeretnék utánanézni, hogy ezt mi alapján állítja, hogy ez a démotikus jelek "alapformája". Mert jelenleg úgy tűnik, hogy szerinte azért, mert "csak. és kuss.". -
Solt #1756 Ja, hogy leszarod az érveit... így nehéz lesz előre jutni... pedig csak odáig kéne eljutni, hogy írásmódok...