A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Éppen ezt szokták félreérteni. Az nem genetikai, hanem Y-kromoszómás Ádám. Eleve gyanúsnak kellene lenni hogy Évát meg 150-200.000 évesre becsülik, de õ meg mitokondriális Éva (a mitokondrium ugye csak anyai ágon adódik át). A kettõ közötti nagy különbség éppen amiatt van hogy a többi változat random mód esik ki. Szó nincs arról hogy az a 60 (én inkább 70-90t tudok) ezer éve élt pasin kívül más férfinak ne lettek volna utódai. Csak az õk leszármazottaik elõbb-utóbb mind belefutottak egy lánygyerekbe.
"õsünk akárminek is nevezte magát az uralnál és szibériában gyakori mutációt nem hordozza"
Nekem úgy tûnik az általad berakott kép alapján hogy az eu19 elég gyakori az Urálban és Szibériában.
Ha az összes törökös jelleget mutató, középázsiai eredetre utaló típus - turanid, pamíri, kaszpi és mongoloid - együttes gyakoriságát figyelembe vesszük, ezek aránya már 52,2 %. A kaukázusi jellegegyüttesek (elõázsiai, keleti dinaroid) aránya 9,3 %. Mindezzel szemben a finnugor jellegegyüttesek (urali, keletbalti, lapponoid) mindössze 3,8%-uknál volt észlelhetõ. Még nagyobb mértékben õrizték meg a középázsiai jelleget a Gortva patak környéki palóc-magyarok, akik körében a fenti arány 65,8% (középázsiai) - 3,9% (finnugor) volt. Mindez azt jelenti, hogy az õslakos eredetû magyar népességeknél a közép-ázsiai eredetû jellegegyüttesek tizennégyszeres túlsúlyban vannak a finnugor formákhoz képest. A régi szláv típusok aránya az összes magyaroknál 2,1 %, a germánoké 0,4 %. Mindebbõl is látszik, hogy mesterségesen táplált a finnugor származás-elmélet, amelyet a mai napig nem lehet bizonyítani – nem csak embertani, de régészeti és néprajzi szempontból sem. A kizárólag nyelvrokonságon alapuló ugor irányzat uralkodó jellegét a Habsburgok törekvése szabta meg. Egyrészt el akarták szigetelni a magyarokat a török kapcsolatoktól, másrészt le akarták törni a magyar nemzeti büszkeséget azzal, hogy a „világ ura” Attila helyett az akkor még szegény halszagú finnekkel rokonítottak bennünket. A hun-magyar rokonságról egyébként krónikáink is megemlékeznek.
De ne váljunk el haragban.
Amiket te mutattál az semmi. Az hogy egy ember leírja, hogy márpedig a szabírok, a sumérok õsei, nem bizonyíték. Még akkor sem sokszor írja le és nagyon erõsködik.
De figyelj már. Például nyelvészet. Olyan népeket hoz össze, amik a nyelvészet alapján semmi közük egymáshoz. Akkor? Milyen nyelvészeti bizonyíték van?
Régészet?Nos? Hol vannak a szabírok/õskárpátiak városaik, csatornáik, amiket össze lehetne vetni a sumérokkal?
Genetika: hány sumér hasonlítottak össze szabírokkal?
népdalok, mondák? Melyik népdal/monda szól a sumérokról/szabírokról?
Szép elmélet ez, de ez semmi.
Az nem bizonyíték kérlek, hogy valaki folyamatosan erõsködik, hogy márpedig neki van igaza, és ezt sokszor leírja .
Olyasmi kell amiket felsoroltam. De olyan nincs.
És épp ezért értelmetlen ez az egész. Úgyse fogsz tudni egyebet mondani.
Csak ugyanazt hajtogatod, ugyanazt a bizonyítás nélküli zöldséget
Ami mesének elmegy, de komoly tudományos elméletnek már nem.
Tudod, a másik dolog, meg én hiszek semmiben- Soha nem mondtam hogy a finnugor származás az igaz, az tény. Az is csak egy elmélet. Szóval, ne csinálj úgy, mintha annak prófétája lennék.
Itt egyedül te állsz ki véresen komolyan egyetlen elmélet mellet.
Száz szónak is egy a vége. Tõlem aztán dühönghetsz, de akkor sem mutattál fel semmilyen bizonyítékot!És ez itt a lényeg
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
-nyelvészet
-régészet
-mondák, feljegyzések, krónikák tehát írásos dokumentációk
-genetika
-antropológia
-néprajz, népmûvészet-szimbólumok, népdalok
mindegyikére adtam forrást, képeket, eredményeket,! egy forrásnak sem jártál utána! sõt a finnugor eredetnek sem, azt elfogadtad mert ma az a hivatalos. ennyi!
tõlem többet már ne kérdezz, mert minden kérdésedre ott a válasz vagy egy kép, vagy egy név vagy egy szöveg formájában! és engem egyáltalán nem érdekel mit értesz meg belõle vagy mit hiszel el! nekem olyan gyerekes támadásokkal ne gyere hogy egy oldalon milyen cikkeket találni még ! ez nevetséges érvelés! higgy a finnugorban ha akarsz elhiheted ,hogy engem hangyafasznyit sem érdekel ! innentõl megszûntél létezni számomra, úgyhogy arra kérlek ne irkálj nekem!
amugy a J2 is már csak 6-7 emberé 100 ból.
igen amit fejtegetsz az igy van egy népnek nem egy marker a jelzõje, ezért ver a VÍZ HA VALAKI KIJELENTI PL AZ R1A RA HOGY SZLÁV, VAGY hogy az volt az indó! eleve ha megnézzünk a vinca kultúrát 7000 éve, nekik sem 1 mutációjuk volt! azt viszont kilehet számítani ,hogy mikor mutálódott az adott rész, fehérje öregedési módszerrel, de ez már biosz meg kémia. és mivel 40, 30, 10, ezer éve még sem szlávok, sem germánok nem éltek ezért nincs is olyan gén! viszont olyan van ami egy adott néprétegnél gyakrabban fordul elõ, és ami kevésbé vagy egyáltalán nem! ezért kijelenthetjük hogy õsünk akárminek is nevezte magát az uralnál és szibériában gyakori mutációt nem hordozza, az ott élõ népekkel nem áll rokonságban, illetve nagyon távoli 40 ezer éves õse a közös.
Áh tök mindegy, én meg untam az egészet. Ez nem finnugor topi,c hanem alternatív elméletek topic most már.
Folyton ugyanaz a hülyeség meg körbe és körbe. Ismételten bizonyítékot kérek, semmi.
Persze nem is lehet azt bizonyítani, ami nem igaz.
Mint ahogy mondtam, ha a sumer birodalom alapítói a Kárpát-medencébõl jöttek, akkor a Kárpát-medencében hol van a nyomuk? Hol vannak a városaik? A csatornák?
DNS-el meg nem a mostani eloszlást kell vizsgálni! Ha a szabírok tényleg a sumérok egyik õs népe, akkor tessék sumér és szabír DNS mintákat össze hasonlítani.
Persze ilyet senki nem csinált.
Na szóval, tök mindegy, zagyvaság az egész. Áltudomány, nincs bizonyítva, és semmi értelme folytatni, lefutni ugyanazokat a köröket, újra és újra és újra és újra míg a világ.
Más egyéb itt úgyse fog elhangozni, csak az ,hogy márpedig igaz és akkor is igaz,ez a szabír-sumér zagyvaság. Pedig attól hogy valamit százszor leírunk nem lesz igaz.
Attól sem lesz igaz, ha ingerülten kiabálunk.
Olyan ember elméletét kéne komolyan venni, aki szerint 600 éven át semmi nem történt a magyarok akarata nélkül Európában?
Nevetséges az egész
Na de nem is akartam ebbe bele menni.
Annyi haszna volt ennek az egésznek, hogy megismertem új elméleteket is.
De mivel, csak körbe-körbe járunk, semmi értelme tovább a billentyûzetet koptatni ez ügyben, amíg fel nem merül, fel nem vet valaki olyasmit , amirõl eddig nem volt szó.
17 ezer éves hunokban gazdag jó életet kívánok mindeninek <#hehe>#hehe><#eplus2>#eplus2>
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Korábban említette valaki hogy Európa lakossága 11 férfitõl származik mert ennyi Y-kromoszóma variánst találtak, természetesen ez sem igaz. Az Y-kromoszóma olyan dolog mint a vezetéknév, csak férfiágon öröklõdik, ha valakinek csak hét lánya van és azok révén 56 unokája, akkor bár genetikailag sikeres, az Y-kromoszómájának annyi. Vagy képzeljünk el egy szigetet amit benépesít 100 különbözõ nevû pár. Két életben maradt utódot feltételezve az elsõ generációban elvész a vezetéknevek 25%-a (annak esélye hogy két lánya lesz vkinek), a másodikban 12,5%a és így tovább amíg a végén mindenkinek egyforma vezetékneve lesz (ez a dolog egyébként megtörtént a Pitcairn-szigeten, a Bounty-lázadók utódai között), de ez nem jelenti azt hogy a kétlányos apák a többi génjeiket (génjeik 99%át) nem adták volna át.
I-t a térség õslakóitól
g, J2- szabir
r1b-kelta,német
J2 és G egyértelmûen szabír, a közelkelet nem szemita népei és a kaukázusi-iráni népek. N az urali,szibériai kemény 1% bennünk, tehát 100 összeválagatott férfiból 1 db rendelkezik ilyen õssel! 😄DDDD danti bánatára! de pl a mongoloid q is ennyi,ennyit a hunok mongol eredetérõl!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
<#sniffles>#sniffles>na, holnap is nap lesz...<#papakacsint>#papakacsint>
"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"
Kézai Simon: Gesta Hungarorum
Képes Krónika
Rerum Hungaricarum decades A magyar történelem tizedei - Bonfini, Antonio
kb. 2000 írás, folyóirat, tanulmány sok témában
"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"
(lelkes baltás-kontár vagyok... <#idiota>#idiota>
a szándék a fontos, és az enyém nem ártó)

az r1a ra vagyis az általad leirt eu19 re kenték annó, de nyugat-europában az r1b (eu18) hódít 😄 míg skandináviában az I1a 😄 a balkánon az I2a és e3b mellett a J2 😄 itt mindenütt indók élnek, válassz melyik az õ markerük?
Magyar Adorján
"Szabó István Mihály hangsúlyozza: az ugorok így feltárt története a magyarság õstörténetét is más megvilágításba helyezi. Az ugorok történetével a magyarság õstörténete mintegy 40 ezer év távlatáig vezethetõ vissza. Eredetét tekintve rokonának tartható a horvát, a lengyel és az ukrán nép. Európában szinte egyedüliként tartotta meg ugor etnikai jellegét és nyelvét is."
forrás

aztán ugrás a közép korba! itt 450 ben kerülünk elõször kapcsolatba az ugorokkal! innen az a 5-9% nyi elem..
450 Per Priscus, Sabirs conquered lands of Onogurs, Saragurs and Ugors in steppes around north-western Caspian coast.
453 To Ellak, eldest of brothers, Atilla’s sons, was given ulus (Oguz) of a horde called Sabirs. To Tengiz (Dengizik), was given ulus (Oguz) of a horde called Kutrigurs. To Bel-Kermek (Hernach), youngest, was given ulus (Oguz) of a horde called Utigurs.
454 Coalition of Germanic clans defeats and kills Ellak in battle. Sabirs without Ellak retreat to the East, through Pontic Steppes, to Daghestan. Kutriguri and Utiguri under Bel-Kermek (Hernach), fell back to 'Ugol' place that corresponds to Bessarabia.
469 Western Hunnish clans retreated. Utigurs to Azov-Taman SE of Sea of Azov. Kutrigurs to between Dniepr and Don Rivers, NW from Sea of Azov Utigurs. Sabirs in Daghestan SE of other two Hunnic hordes, between Daryal Gorge and Kuma River on the Caspian Sea.
505 Sabirs from Pannonia begin to immigrate to North Caucasus and Itil valley
505 Sabirs created a powerful federation of akin tribes, "Kingdom of Huns". They were populous and had an ar
1. bíborban született feljegyzése ahol maguk az érintettek vallják magukat annak. bulcsu tormás duo
2. a szabír népet a sumérok is leírták, lentebb még a jelet is belõttem
3. a honfoglalók genetikája igazol egy kaukázusi mezopotám csoportot
4. krónikák , feljegyzések tömkelege ír róluk! pl azt is hogy 505 ben elhagyták pannóniát és etelközbe mentek, ergo 895 elõtt már jártunk a km ben
5. a mondánk nimrudja aki a hunok és magyarok õse hol is élt?
6. a magyar nyelv és a hurrit-mitanni hasonlósága rokonítása, errõl is volt ábra
7.kínai feljegyzések a kaukázusi eredetû hunvezérekrõl
8. a tarimi múmiák genetikai vizsgálata, europai, mezopotámiaistb gének
9. a szavárd magyarok zerbajdzsánban
és végül 10. ha jól emléxem a finnugristák is beszélnek türk iráni stb behatásokról.forditsd meg és megkapod az 550 es szabir ogur csatát mert volt olyan is
lentebb bemásoltam .van egy mc donald féle mérés is az is rossz, meg van egy MTA az meg csak az alföldrõl vett nyálmintákat 😄 amit lentebb bemásoltam az hiteles, de ha biztosra akarsz menni küld el a saját nyál mintádat! 😄
nem bizonyítottad azt , hogy az uráltól jöttünk, ezt konkrétan mivel bizonyítod?
De, válaszolok. Azzal cáfolom meg, hogy semmi bizonyíték nincs arra amit mondanak. Ellent mond mindennek amit az ókorról tudunk. Az ókorról szerzett tudásunk viszont bizonyítékokkal van alátámasztva Már ami, persze.
Tudod, még igaz is lehetne az elméletük. Én nyitott vagyok. Csak nem tudják bizonyítani, ellent mond mindennek, valamint!!!! csomó dologra nem adnak választ!
Mint amit én is sokszor felvetettem, például a szabírok kérdése.
Vagy, hogyan lehetséges, hogy egy nép ilyen eltérõ civilizációt épített fel?
És még sorolhatnám hosszan kérdéseket, de ezt már megtettem nem egyszer, ha még érdekel több, majd lapozz vissza. Te is mindig ezt mondod úgy is.
innen
Az oldal pedig zöldségeket ír.
17 ezer éves hunok?
A honfoglalás után 600 évig Európa ügyeibe beleszóló magyarok
Fokosból lett jogar?
Ostobaság az egész. Ha egy valami hiteltelen, és ostobaság, megkérdõjelezi ezzel az összes többi dolgot is.
Azon felül, ez a derék õskutató úr, is csak úgy érvel, hogy bebizonyítatlan dolgokat tényként állít be. Hosszan sorol minden félét, az igaz. De semmi konkrét dolgot nem fel nem mutat.
ezt mikor és hogyan kívánod megvédeni, cáfolni?
,,Árpád honvisszafoglalásától számítva hatszáz éven át semmi fontosabb esemény nem történhetett Európában a magyarok tudta és akarata nélkül. Ez a mi õsiségünk. a szabir-magyar történelmi örökség."
Szerintem Európában egy csomó minden történt a honfoglalást követõ 600 évben, és ezek közül egyikbe se szóltak bele a magyarok. Én kapásból tudok egy csomó fontos eseményt, amibe a magyarok ezalatt a 600 év alatt nem szóltak bele!
Nem is tudtak volna!
És mindezt egy õstörténetkutató írja le. Nem akarom én õt bántani...de lehet az õskorhoz ért...de a középkort nem tanulta meg? Vagy hogy tud ilyen zöldséget mondani?
genetikai értelemben léteztek már 25 000 éve is azok az emberek akikbõl 22 700 éve hunok lettek! legalább is az elsõ feljegyzésekben 2300 éve jelennek meg..
U4 25,000 years ago Baltic, Russia, Central Asia Kurgan (Aryan)
íme a genetikai hunok 😄
a másik jól elkülöníthetõ csoport belsõ ázsia volt, a többség pedig europai.
De hol vannak azok a leletek? Mi áll rajtuk? Melyik intézet végezte el a C-14-es kormeghatározást, hogy tudjuk milyen régiek?
Azon kívül hogy megint leírod, hogy innen mentek a sumérok, még mindig nem mutattál semmilyen bizonyítékot.
Azt hogy mondod hogy van ilyen..ja kérem...mondani mindent lehet.
"a Hun nép sohasem volt pogány nép. 17,000 év óta az Egy Istenhiten él"
A hun nép...egy isten hite? Ez új. Aztán 17 ezer év? Az még a jégkorszak lehetett... a Mezolitikum idõszaka...nem éltek még hunok...csak õsemberek...az õsemberek pedig nem egy isten hitben hittek...de van aki szerint ez egy hiteles oldal.
Az ilyenek miatt nem tudom komolyan venni ezt az egészet.
"Franciaország tankönyvírásában megérzõdik a románok hatása. Történeti munkáikban gyakran találkozunk ilyen jelzõkkel: 'a magyarok vért ittak', ' nyers hússal táplálkoztak', 'korbáccsal kellett õket harcra kényszeríteni' stb. Augustin Fliche (1930) szerint 'a magyarok Közép-Ázsiából származnak, ahol nomád életmódot folytattak ...
miután féltek az újabb besenyõ támadástól, kénytelenek voltak a Kárpát-medencébe menekülni'. Charles Seignobos (1938) nagy történelmi munkája szerint 'a nomád magyarok személyében Nyugat új félelmetes ellenséget ismert meg, amely a besenyõktõl ûzve a X. században jelent meg Európában'. Az 1980-ban megjelent nagy francia Európa-történet a magyar honfoglalást egyetlen mondattal intézi el: 'A X. században a magyarok az avarok egykori területét elpusztították és letelepedtek Pannóniában'.
Lucien Musset (1956) szerint a magyarok honfoglalása 'egy üldözött kis nép tudatosan elõkészített tette ... a magyar a nagy tatár faj finn ágából származik'."
"A spanyol, az olasz és a svájci tankönyvek szerint a finnugor nomád magyarok a Fekete-tenger északi részén ötvözõdtek, majd leírják, hogy a kalandozásaikkal végig- pusztítják Európát".
"Az angol és az amerikai történészeknek zavaros képei vannak a magyarság eredetérõl. Általában 'lapp-magyar' vagy 'mongol-magyar' rokonságról írnak. J. M. Wallace-Hadrill (1961) 'újbarbár török-mongol magyarokról' ír. O. Halecki (1952) szerint 'a magyarok örökre elválasztották a déli szlávokat az északi szlávoktól, a magyarok megjelenése véglegesen eltörölte a morva államot'. Az Amerikai Egyesült Államokban az American Museum of Natural History kiadásában (fõszerkesztõ: Göran Burenhult) 1999-ben megjelent világtörténetben ezt olvassuk a magyarokról: 'A magyarok szlávok, de néhány évszázaddal ezelõtt felvették azt az uráli nyelvet, amelyet a szibériai népek is beszélnek'. J. M. Wallace-Hadrill The Barbarian West címû ugyancsak 1999-ben megjelent kötetében ezt olvassuk: 'A magyar hordák európai megjelenésük után mintegy hatvan évig fosztogatták Európát'."
"Az osztrák tankönyvek szerint 'a magyar belsõ-ázsiai lovas nép, amely Európába érkezése után támadásokat indított a már letelepült szomszédai ellen, de a német papoknak sikerült megfékezniük õket'."
Ezeket a sorokat olvasva elgondolkodhatunk azon, hogy a nyugat-európai diák milyen képet alkot a magyarokról, és valószínû felteszi magában a kérdést, hogy miként lehet nekünk egy ilyen származású és ilyen múltú néppel együttmûködni Európában? Kérdésük jogos. Az a legsajnálatosabb, hogy az európai történetírók és tankönyvírók általában a finnugorista magyar történészek és tankönyvírók könyveibõl merítik az értesüléseiket.
A XIX. században Torma Zsófia, erdélyi magyar régésznõ a Maros partján a Djemdet Nasr dombban talált leleteknél kb. 1200-1500 évvel régebbieket talált. A rajtuk levõ írásjelek igen hasonlítottak pl. a mezopotámiai az un. Blau-táblákon levõ jelekhez. Eszerint a sumir nép harmadik összetevõje
Én mindig válaszolok nem esik nehezemre a dolog.
Én szívesen elmondom ismét a kérdéseimet. Nekem nem fáradtság, mert alapvetõ dolog, hogy válaszolok annak akivel vitatkozom. Ez a minimum.
(Amúgy kikkel levelezel? És már elnézést ,de akikkel levelezel azokat nem zavarja, hogy a magyar helyesírással hadilábon állsz? )
Na szóval a kérdéseim, dióhéjban:
Bizonyítékok?
Na meg, ilyen apróságok, magyarázatra váró dolgok. Például a szabírok hogy lehet hogy ott voltak Mezopotámiában, miközben az 5.-6. században éltek?
A két dolog között eltelt évezredekben hol voltak? Mit csináltak?
a dátumok, hmmm...
"Janet Johnson, a Keleti Intézet munkatársa elmondta, hogy a szótár tulajdonképpen az 1954-ben megjelentetett Demotikus Szójegyzék továbbfejlesztése." (forrás)
de van még itt kétezerbõl, ezt megcáfolták?
"A tudomány nem egyéb, mint az eddigiek cáfolata."

Amúgy olyan, hogy rossz indulatú ország nincs. Rosszindulatú emberek vannak csak.
Egyébként az egy dolog, hogy más országban hülyeségeket tanítanak...hülyék mindenhol vannak, szerte a világon.