6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
uwu #1839 Azokat a dogmákat áltudományos körökön kívül tudományos eredménynek hívják
Tudod, olyan dolog amit a gonosz tudósok értek el, és ettől ilyen a világ körülötted amilyen....
Tudom, hogy a szemedben a történészek a sátán küldöttei, de hát ez van. Szokjál hozzá, hogy ha hazugságokkal akarod a jónépet hülyíteni, az értelmesebbje kifejt némi ellenállást. A parasztnak mindegy mit mondasz, ha tetszik neki, örül neki.
Ez viszont egy tudományos fórum, és nem hisszük el puszira a tündérmeséidet.
Amiket linkelgetsz egyáltalán nem meggyőző, és soha nem lesz tudományosan elfogadott ekkora ökörséggyűjtemény.
Egyébként becsülendő dolog mit meg nem teszel a hazádért, de ha túlzásokba esel az káros. A történelemhamisítás is ilyen dolog. Akármilyen szép és dicsőséges sztorikkal jössz, az egyáltalán nincs hasznunkra, hogyha csak koholmány az egész. Kifejezetten égő, hogy vannak magyarok akik olyan szintre süllyednek mint a dákoromán elmélet hívőinek csürhéje Romániában -
#1838 Na, leesik végre, seggfejkém, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten? Ha te képtelen vagy érvelésre, csak ezt a kibaszott terelést és személyeskedést vagy képes művelni, és a JOGOS ellenvetéseket is SZEMÉLYESKEDÉSSEL söpröd le az asztalról, akkor bizony a kurva anyádat, személyeskedni én is tudok, pöcsarc.
A szívsebész csóka meg mondjuk ha nem szólalt volna fel szittya rendezvényen faszomtudja mennyi ember előtt úgy, hogy
kibaszott hülyeségeket beszél, akkor talán nem hoznám fel. Meg mondjuk ha TI nem hivatkoztok rá, hogy mekkora kurvajó dolog, akkor sem foglalkoztam volna vele. Igen, ez bizony az egyik elbaszott elvtársad faszsága, EBBEN A SZÁJBABASZOTT TOPIKBAN találkoztam vele először. -
Solt #1837 "Nem, tudod, mihez kell pofa? Elhazudni egy ország történelmét, aztán azt mondani rá, hogy tény. "
Biztos emlékszel már, hogy pár alkalommal javasoltam neked, hogy állj tükör elé. Most is azt teszem! :D Állj tükör elé, és mantrázd ezt a mondatodat... hátha átmegy valami pár évtized múlva! :D
Óóóóóó... most már nem jobbikos náci bérenc vagyok, hanem tanulatlan büdös cigány? :D:D Hát öreg... te nem vagy semmi... :D
Ja igen, tudom tudom... természetesen az én kurva anyámat! :D
Ezek után imádkozni fogok érte, hogy azért ezt jó páran kövessék figyelemmel! :D
Fizetett Jobbikos nácibérencből büdös cigánnyá avanzsálni pár perc alatt... azé tudok én is valamit no... :D -
Solt #1836 Én vergődöm? :D Te figyu már... attól, hogy folyamatosan a személyem támadod, miért hiszed azt, hogy igazad lesz? Hmmm? Felvetettem dolgokat, inkább azokkal foglalkozz... sokkal kevésbé lennél nevetséges! ;)
Egyébként azon kívül, hogy személyeskedsz és ocsmány módon trágár vagy, mit tettél eddig le az asztalra? Ja megvan... egy szívsebészt a finn-ugor topikba... no és persze a lényeg, a mindent elsöprő érv, hogy magyarkodó, áltudományos hülye vagyok! :D És persze mindenki az, aki megkérdőjelezi a hivatalos oktatás szentségét!
Ez a kihalt a topik, és senki nem kíváncsi rám sztori annyira gyerekes... hidd el, hogy sokan "csak" olvassák... sőt, ha minél többet írunk, akkor tán a top tízbe is bekerülünk, és akkor aztán... mehet a turbó magyarozás, áltudományosság, kurva anyázás, stb... ahogy megszokhattuk... -
#1835 Nem, tudod, mihez kell pofa? Elhazudni egy ország történelmét, aztán azt mondani rá, hogy tény.
Nem tudom, hogy milyen nemzetiséghez tartozol, de kezd összeállni a kép. Tényleg, mekkora hülye voltam, hogy azt hittem, hogy jobbikos vagy! Hát pont az ellenkezője, egy tanulatlan büdös c****!
"Honnan tudod, hogy jártam általánosba?"
Most már értem, hogy miért vagy minden erőddel azon, hogy ledegradáld a magyar történelmet: fáj, hogy nektek nincs, hogy a fajtád csak élősködik, mióta világ a világ! -
#1834 Aki meg valaha olvasta már ezeket, az meg egyből látja is, hogy te meg képtelen vagy akár egyetlen állításodat alátámasztani, csak ennyi telik tőled, mint most is.
Nyilván, attól, mert én most (szerinted) szánalmasan vergődöm, ez azt bizonyítja, hogy az egész világ hülye a történelemhez, csak és kizárólag neked van igazad.
Egyébként nem tudom, kinek adod elő itt ezt a színdarabot, nem nézi senki. Kurvára senki sem kíváncsi a hülyeségedre, sem a témára, totál kihalt a topik, nemtom feltűnt-e. De azért add elő nyugodtan a hattyú halálát, majd tapsolok a végén. -
Solt #1833 A többire meg nem is reagálok, mert egyszerűen nevetséges... aki követi ezt a szánalmas vergődést, az úgyis látja mik a tények mind érvelés, mind viselkedés terén!
-
Solt #1832 Egyetlen tényt sem? Azért ehhez pofa kell... ezt már tényleg nem tudom kommentálni! :D :D -
#1831 "Szeretnék könyv címeket kapni, amiken már átrágtad magad, és amik tételesen alátámasztják a mondandódat, illetve amik cáfolják az általam tolmácsoltakat!"
Történelem 1.-8. -
#1830 Te eddig egyetlen tényt nem tudtál felmutatni, de ami szomorúbb, hogy egy épeszű érvet sem, ami alátámasztaná a mondandódat.
Amik nem számítanak egy vitában érvnek:
1. személyeskedés
2. tekintélyelvre hivatkozás
3. szalmabáb érvelés
4. ellenpélda hiányára hivatkozás
5. sulykolás
Eddig te ezeken kívül még gyakorlatilag semmit nem mondtál. Ezek egyike sem támasztja alá, hogy neked lenne igazad.
Illetve szeleteled a fingot egy kibaszott mondaton, meg a görbe lábon.
Nyilván, az, hogy ezt felhoztam neked, az szintén nem bizonyítja, hogy nekem lenne igazam, csak azt, hogy neked nincsenek érveid. Még csak azt sem mondhatom, hogy azért profin terelsz, mert kurvára amatőr módon csinálod. -
Solt #1829 Tanulmányozd a saját aláírásod, és próbáld meg alkalmazni. Kiírva szép, csak a működésed tükrében meglehetősen mókás.
Majd, ha minimum annyi tényt, érvet fel tudsz sorakoztatni a beléd vert dogmák mellett, mint amennyit én ellene, akkor lesz értelme társalogni... addig ez az egész görcsölés amit művelsz, tökéletesen értelmetlen!
Linkeltem már annyi szép dolgot neked is... e helyett az értelmetlen hajhúzás helyett inkább tanulmányozd őket. Addig pedig várom tőled is a források felsorolását, amik cáfolják tényszerűen mondjuk a szkíta rokonságot. Szeretnék könyv címeket kapni, amiken már átrágtad magad, és amik tételesen alátámasztják a mondandódat, illetve amik cáfolják az általam tolmácsoltakat! -
uwu #1828 Az a 100 év nemezeti ügyek szempontjából elhanyagolható ugye?
A jelzős szerkezetekkel megvezetett versike szerű mondókád bezzeg nagy jelentőséggel bír nemzeti öntudat szempontjából, mert hát a gonosz történészek szájába ilyen sallangot kell tömni a nemes cél érdekében.
Híj a haza! -
uwu #1827 Majdnem jó, csak kicsit rosszul tudod.
Figyelni kellett volna az isibe, és a hittársaid nem tudnának összezavarni. -
Solt #1826 "A mi görbelábú őseinkről fosta magát össze fél európa."
Na most akkor egy picit gondold át az aláírásod!
Két lehetőség kínálkozik, vagy Európa volt annyira kretén, hogy a besenyők által idekergetett, görbelábú, makogó hordától összefosta magát, vagy pedig úgy baromság ez a görbelábú, makogó, besenyők által üldözött rémkép, ahogy van...
Az nem működik, hogy az általunk kötelezően nagyra tartott europát leraboltuk, de kelet felől meg egyetlen népcsoport végigkergetett minket háziállatostól a fél sztyeppén! Ide kergettek, megálltunk nyelvet tanulni a szlávoktól, gyorsan kölcsönöztünk pár szót, hogy azért a hadműveleteket meg tudjuk beszélni, ne csak füst eregetéssel menjen a kommunikáció, aztán nyargaltunk tovább, hogy az egyébként dicső ajrópát móresre tanítsuk... -
uwu #1825 A mi görbelábú őseinkről fosta magát össze fél európa.
A vikingek meg az arabok nem szégyellik ugyanezt, akkor te miért is?
Konvergálni kell kicsit a mai emberek érzékeny lekéhez ugye? Különben nem lesz elég népszerű az újhullámos mese.... -
Solt #1824 Előbb juss el arra a szintre, amikor már megy az az alap tétel, hogy ezek nem az én "tündérmeséim", ezek után pedig juss el odáig, hogy milyen emberek munkásságát teszed idézőjelbe!
Amíg ez nem megy, addig legyen elég a finn-ugor testvériség, meg a görbelábú, csecsemő gyilkos őseink... ez a fix, itt nem érhet meglepetés, nem sérül az ego... biztos talaj... -
uwu #1823 Mesélj egy kicsit inkább a békés csupajószándékú portyázások időszakáról.
Az olyan muris. Aztán hozd összhangba a "szolgám leszel a másvilágon2 hiedelemmel:D -
Solt #1822 -
Solt #1821 "Az VOLT? Nocsak. Akkor meg mégis mit pattogsz?"
Értem, tehát, ha múltidőben néznek hülyének, akkor az rendben van! Inkább azon kéne elgondolkozni, hogy mégis, hogy a viharba válhat valami hivatalossá, ami szemmel láthatóan fals! Hány ilyen lehet még, amit ennyire konkrétan nem lehet bizonyítani, pont ezért azok, akik vakon hisznek a tanárbácsinak, utána sem néznek...
"Nem, ez a te másik csúsztatásod, hogy olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amiről egy kibaszott kurva szót nem ejtettem. Ez nagyobb parasztság ám, mint hogy én esetleg nem válogatom meg a szavaimat, csak szólok."
Arra próbáltam célozni drága Uram, hogy az általad szentnek vélt hivatalos álláspont, és tudomány működik így. Egy szóval nem volt szándékom arra célozni, hogy az általam említett példát te említetted volna! Ha erre célzok, akkor idéztem volna tőled...
"Én speciel erről beszélek:
Dr. Papp Lajos szívsebész beszéde
vs.
Egy genetikával foglalkozó orvos véleménye a beszédről
Plusz kis adalék genetika és nyelvek kapcsolatáról"
Csak egy dolgot említenék, a többit rád bízom! Dr. Papp Lajos szívsebész! Hogy ő miket állít, az totálisan irreleváns... nem is értem, hogy kerül képbe ő! Majd, ha infarktusokról vitázunk, akkor keress rá!
Addig nézz szét itt...
"Nos, nem, ez propaganda, Jobbikos, szittya. Nyilván bazdmeg, ha a Jobbik-közeli "tudósokon" kívül senki nem veszi komolyan, Jobbik párteseményeken nyomatják az előadók (a buta parasztnak! nem ám véletlenül történész/nyelvész "kollegáknak", hanem neked, arcba, hidd el, kussolj, ne kérdezz!), akkor az tényleg a független és pártatlan tudomány csúcsa, nem? Menj már a hülyeségeiddel, ez csak szerinted nem propaganda. Mintha nem láttunk volna már ilyet milliószor a történelemben, hogy pártdroidok gyártják az ideológiailag helyes "tudomány"-t..."
Jobbik közeli tudósok? :D Ez most vicc vagy komoly? Mert viccnek elég durva... Nyilván Vámbéry, vagy Kőrösi is Jobbik közeli tudós volt, ezért indultak keletre észak helyett... sőt Jobbik közeli volt a Képes Krónika szerzője, vagy éppen Bonfini is... mi több, jobbik közeli volt I.Endre is, aki a Corpus Juris Hungarici-ben, rendeletileg hivatkozik az ősi szkíta hitre...
Az utolsó mondatod pedig arany... csak éppen rossz helyen jársz vele... azok körül nézz szét, akik kiképeztek! ( értsd: akik beléd verték a "szent" tudást! )
"Ja, na ez az az imidzs, amit hiába erőltetsz, kibaszott hiteltelen. Nem, nem csupán ennyit csinálsz."
Neked örökre az is marad, és mint említettem ez engem tökéletesen hidegen hagy! Tudod én úgy zárom a mondandóm, mint ahogy Pap Gábor, kedvenc művészettörténészem teszi: "nem kell nekem hinni, tessék utána járni" Nem hittem volna, hogy a gondolkozás ekkora fájdalmat fog okozni... elnézést!
"Neked meg a j* k**** a****."
Szokás szerint megmutatkozik a valós éned! (Molnibalage szerint te vagy az egyik legintelligensebb fórumozó az sg.hu-n!) Csak azt nem értem, hogy egy ilyen figurának mint te, aki ilyen alja módon viselkedik rendszeresen, hogy a fenében nem adtak még végleges kitiltást... Minden esetre szép kis bizonyítvány, gratulálok!
"A parlamentbe bejuttattátok őket, most már lehetne pihenni a következő ciklusig.
Ha meg pénzt nem kapsz érte, az még szánalmasabb, akkor csak szimplán megvezetett birka vagy?"
Majd szólok a többieknek, hogy propaganda állj, mert zeronak üldözési mániája támadt... Az őstörténet, meg a jobbik összekeverése közben, nézz vissza pár évtizedet, hogy milyen kaliberű "emberkék" foglalkoztak a szkíta rokonsággal...
-
uwu #1820 Az, hogy hogy működik szerinted egy elmélet elfogadás nem fog meghatni senkit. Ugyanolyan demagóg gagyi mint a többi meséd. Az elmélet elfogadása nem központilag történik ahogy állítod. Létezik hivatalos álláspont, de ha annak nincs elegendő támogatottsága, nem ér semmit.
A téma eredeténél fogva sose lesz tökéletesen tisztázva, elvégre történelemről beszélünk, ami csak egy nagy nyomozás. Viszont az biztos, hogy a tündérmeséid csak annyi valóságtartalommal bírnak ami elég ahhoz, hogy pár alulművelt okoskodót meggyőzzön. A nemzeti érzelmű alternatív "tudós" körökön kívül, semmilyen tudományos elfogadottsága nincs a történeteidnek. Még akkor sem, ha az igazi viták közé beszúrsz teljesen másodlagos, ténylegesen vitatott kérdéseket, hogy azt a látszatot keltsd, hogy mekkora vita van a történészek közt az általad felhozott témában. A koronától függetlenül, az őskárpáti agymenés ugyanolyan szánalmas koholmány, mint a románok dákoromán elmélete.
És te ezzel égeted a magyarokat. Ugyanolyan ciki vagy te nekünk mint rendes románnak a dákoromános agysérült. -
#1819 "A hivatalos álláspont az volt jó ideig a Szent Koronával kapcsolatban"
Az VOLT? Nocsak. Akkor meg mégis mit pattogsz?
"Hát így működik a te hivatalos, tudományosan megalapozott álláspontod!"
Nem, ez a te másik csúsztatásod, hogy olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amiről egy kibaszott kurva szót nem ejtettem. Ez nagyobb parasztság ám, mint hogy én esetleg nem válogatom meg a szavaimat, csak szólok.
Én speciel erről beszélek:
Dr. Papp Lajos szívsebész beszéde
vs.
Egy genetikával foglalkozó orvos véleménye a beszédről
Plusz kis adalék genetika és nyelvek kapcsolatáról
"Ez nem a valóság, hanem az elvakult hited."
Nos, nem, ez propaganda, Jobbikos, szittya. Nyilván bazdmeg, ha a Jobbik-közeli "tudósokon" kívül senki nem veszi komolyan, Jobbik párteseményeken nyomatják az előadók (a buta parasztnak! nem ám véletlenül történész/nyelvész "kollegáknak", hanem neked, arcba, hidd el, kussolj, ne kérdezz!), akkor az tényleg a független és pártatlan tudomány csúcsa, nem? Menj már a hülyeségeiddel, ez csak szerinted nem propaganda. Mintha nem láttunk volna már ilyet milliószor a történelemben, hogy pártdroidok gyártják az ideológiailag helyes "tudomány"-t...
"Van némi különbség a kettő közt! Semmiféle propagandát nem nyomatok, csupán felhívom a figyelmet arra, hogy sok esetben nem úgy van az, ahogy azt tanítják!"
Ja, na ez az az imidzs, amit hiába erőltetsz, kibaszott hiteltelen. Nem, nem csupán ennyit csinálsz.
"Nem kell nekem hinni, akinek van rá igénye utána jár, akinek nincs, az pedig olyan nemtelenül, és erőszakosan támad, ahogy te is teszed..."
Neked meg a j* k**** a****.
"Természetesen mint mindent, ezt is tökéletesen látod, a hiba százalék nulla! Százezreket kapok minden begépelt szóért... az a nácifaszista jobbik támogat anyagilag, hogy minél több embert győzzek meg arról, hogy mi vagyunk a kiválasztottak, és így hátha megint összejön a kritikus tömeg egy újabb holokauszthoz... "
A parlamentbe bejuttattátok őket, most már lehetne pihenni a következő ciklusig.
Ha meg pénzt nem kapsz érte, az még szánalmasabb, akkor csak szimplán megvezetett birka vagy? -
Solt #1818 Köszönöm Cifu! ( igyekszünk! :D )
Szóval, Zero Úr!
Igyekszem a stílusodat figyelmen kívül hagyni, hátha egy idő után megtalálod valahol mélyen magadban a kultúr lényt... szóval:
"Csak egy dolgot szarsz telibe magasról, a tudományos kritikáját az elméleteidnek."
Soha, egyetlen szóval nem mondtam, hogy bármelyik is az én elméletem lenne! Nálam sokkal okosabb emberek szánták arra az életüket, hogy évtizedeken keresztül az ilyen kutatásoknak éljenek. Egy élet munkája van sokuk könyveiben. De, ha már nálam tartunk, hozok neked egy példát, amikor beleakadtam egy hozzád hasonló egoistába. ( remélem ez nem sértő, sokáig én is ilyen voltam ) Egy heves vitánk alkalmával született az alábbi két válaszom:
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1210540557&no=5717]Magyar mentalitás topik #5717[/URL]
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1210540557&no=5718]Magyar mentalitás topik #5718[/URL]
Nos, itt mint utóbb kiderült, egy hivatalos történész szavaival vitatkoztam. Csak egy dolog, az úr szakértőként nyilatkozik olyan témában, ami nem a szakterülete... minősít, vélekedéseket ténynek maszkíroz... egyszóval a tipikus "hivatalos álláspont" képviselője... jó pénzért persze!
"Jártál általánosba, onnantól azt hiszed, hogy mindent tudsz a "hivatalos" (valójában: tudományosan megalapozott) álláspontról, meg szívod magadba a szittya agymosást, és itt elégedetten hátradőlsz, hogy te aztán most kurvára megtájékoztattad magad."
Honnan tudod, hogy jártam általánosba? És, ha nem? Mellesleg a tudományosan megalapozott álláspont képviselői tényeket jelentenek ki olyan módon, aminek szemmel láthatóan, vagyis fizikai valóságában kapásból cáfolható alapjai vannak. Őket ez nem érdekli, amit mondanak az úgy van ahogy ők állítják... Hogy konkretizáljam mire gondolok. A hivatalos álláspont az volt jó ideig a Szent Koronával kapcsolatban, hogy az nem lehetett Szent István fején, mivel a koronán hátul dukász mihály képe van, ami mint köztudott, Szent István után uralkodott.
Ehhez képest keresd ITT ki dukász képét, és szemrevételezd! Mi az ami feltűnik? Az, hogy túl lóg a foglalatán! Azt minden kezdő érdeklődő tudhatja, hogy minden esetben előbb készül el a befoglalandó tárgy, és ahhoz szorosan illeszkedve készül utána a foglalat! Ergo, ha egy tárgy, túl lóg a foglalatán, akkor az az első ami minden normális, kicsit is józan paraszti ésszel ellátott emberkében felmerül, hogy az bizony nem odavaló! Márpedig, ha nem odavaló, akkor miképpen lehet erre alapozni hivatalos álláspontot ilyen kardinális kérdésben!? Elfogulatlanul sehogy... egy vastag borítékért biztos átmenetei vakságban szenvedett az illető! Hát így működik a te hivatalos, tudományosan megalapozott álláspontod!
A szittya agymosáshoz csak annyit, az összes krónikánk szkíta származéknak tekint minket! Nyilván már abban az időben még nem működött a magyartalanító akadémia...
Hátra nem dőlhetek, mert millió olyan kérdés van, aminek nem tudtam még utána járni, holott nagyon érdekel. Viszont, hogy nálad ez ügyben tájékozottabb vagyok, azt halál biztosan kijelenthetem!
"Van ám tudományos szintű reakció ezekre az elméletekre, amiket viszont már a jelek szerint basztál elolvasni. Én elolvastam azokat is. Javaslom, tedd meg te is."
Az imént ismertettem ennek a tudományos reakciónak a színvonalát, egy jellegzetes példával. Ettől függetlenül szívesen fogadok olyan forrás megjelölést a részedről, ami tételesen cáfolja mondjuk azt, hogy a szkíták utódai lennénk! Én tudok neked ajánlani olyat, amit tételesen bizonyítja...
"De végülis felesleges, mert azok szerinted úgyis politikai droidok, akik azt mondják, amit kell."
Így van, politikai droid a jó részük, és ez a glatz ferenc volt mta elnök miniszterelnöki jelölésével egyértelműen ki is derült! Ettől függetlenül elolvastam a véleményüket, és olvasom is a mai napig, hogy minél mélyebben tudjam aztán cáfolni azt, amelyik cáfolható! De, hogy ne feledjük ennek a politikai droidnak egy ékes mondatát:
Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
Nos, alá tudod ezeket az állításokat támasztani? Tudsz nekem olyan forrást említeni amik ezeket a vádakat alátámasztják?
"A valóság meg az, hogy ha ilyen embert akarsz látni, akkor nézz tükörbe! TÉGED nem érdekelnek a tudományos szempontok és a tudományos módszertan, te vagy az, aki színtisztán érzelmi alapon dönt ebben a kérdésben, te erőlteted ezt a témát, nyomatod a propagandát ezerrel."
Ez nem a valóság, hanem az elvakult hited. Van némi különbség a kettő közt! Semmiféle propagandát nem nyomatok, csupán felhívom a figyelmet arra, hogy sok esetben nem úgy van az, ahogy azt tanítják! Nem kell nekem hinni, akinek van rá igénye utána jár, akinek nincs, az pedig olyan nemtelenül, és erőszakosan támad, ahogy te is teszed...
Az, hogy leállsz velem vitázni, az nekem kiváló! No nem azért, mert olyan naiv lennék, hogy hiszek abban, hogy téged meggyőzlek! Ugyan, ez nem is áll szándékomban, és a célom sem ez! A célom csupán annyi, hogy akinek nyitva van a szeme, és érdekli a téma, annak tudjak forrást mutatni... a többi az ő dolga! A hittérítést, és a "csak nekem van igazam, mindenki más hülye" mentalitást meghagyom a tudományos vonalnak... ők úgy is szeretik az olyan jó képességű, egoista figurákat, mint amilyen te is vagy. Tökéletes alany vagy arra, hogy amit egyszer beléd vertek éveken át, attól a büdös életben el ne tántorodj... túl ego vagy ahhoz, hogy a saját tudásodat megkérdőjelezed! Mellesleg ezt meg is értem, nekem sem esett jól anno...
"Kurvára átlátszó ám, akármennyire is próbálod játszani a pártatlan érdeklődőt, ezt senki nem veszi be, annyira mű, annyira hiteltelen. Mennyi pénzt kapsz te ezért?"
Természetesen mint mindent, ezt is tökéletesen látod, a hiba százalék nulla! Százezreket kapok minden begépelt szóért... az a nácifaszista jobbik támogat anyagilag, hogy minél több embert győzzek meg arról, hogy mi vagyunk a kiválasztottak, és így hátha megint összejön a kritikus tömeg egy újabb holokauszthoz... -
#1817 Felhozom szépen a topicot, ahova valójában való a magyarságeredet téma. Itt lehet szépen folytatni a dolgot.
Megjegyzés: mivel a közel-kelet topicban már elszálltak az indulatok, szépen felkérek mindenkit, hogy fogja vissza magát, mert ha egymás sértegetését akarjátok folytatni, akkor azt elintézhetitek privátba is.
Innen lehet folytani, de ha lehet, NEM ebben a hangnemben. Köszönöm.
DronkZero:
Csak egy dolgot szarsz telibe magasról, a tudományos kritikáját az elméleteidnek. Jártál általánosba, onnantól azt hiszed, hogy mindent tudsz a "hivatalos" (valójában: tudományosan megalapozott) álláspontról, meg szívod magadba a szittya agymosást, és itt elégedetten hátradőlsz, hogy te aztán most kurvára megtájékoztattad magad.
Van ám tudományos szintű reakció ezekre az elméletekre, amiket viszont már a jelek szerint basztál elolvasni. Én elolvastam azokat is. Javaslom, tedd meg te is.
De végülis felesleges, mert azok szerinted úgyis politikai droidok, akik azt mondják, amit kell.
A valóság meg az, hogy ha ilyen embert akarsz látni, akkor nézz tükörbe! TÉGED nem érdekelnek a tudományos szempontok és a tudományos módszertan, te vagy az, aki színtisztán érzelmi alapon dönt ebben a kérdésben, te erőlteted ezt a témát, nyomatod a propagandát ezerrel.
Kurvára átlátszó ám, akármennyire is próbálod játszani a pártatlan érdeklődőt, ezt senki nem veszi be, annyira mű, annyira hiteltelen. Mennyi pénzt kapsz te ezért? -
Solt #1816 Már kérdeztem tőled, de nem reagáltál. Ki, és hol állítja ezt? Illetve ezen állítását mire alapozza? Mik azok a források, ami ezt alátámasztják?
Jól értem, hogy ott járunk, hogy Álmos zsidó volt? Emese álma gondolom szintén ismert. Ez ugye szinte teljesen analóg a "szűzmáriasággal". Nem folytatom, amíg nem válaszolsz, mert lehet, csak én értettem félre amit írtál...
Ami a három kazár törzset illeti. Hogy lehet, hogy sem a zsidó vallásnak, sem a három kazár törzsnek nincs régészeti bizonyítéka? Hogy lehet, hogy egyetlen krónikánk sem említi ezt? -
Solt #1815 "Sehol sem beszél az általad idézett forrás szkíta őrökről, csak "szkítiai ősi szokásról". Ami pont egybevág azzal, hogy a magyarok a vándorlások folyamán huzamosabb ideig tartózkodtak Szkítiában is. Tehát nem szkíták, csak ott felvettek szokásokat."
Tehát aki a szkítiai ősi szokást gyakorolja az nem szkíta, csak elleste a szkítáktól, hogy ők mit is szoktak csinálni? Lehet, hogy ma divat mondjuk amerikaiként japán szokások szerint élni, de azokban az időkben ha valaki egy szertartásrendet ( nem szokást ) gyakorolt, akkor azt azért tette, mert abba született bele, és nem azért, mert átutazóban ráragadt...
"Az meg csak már apróság, hogy alig több, mint 500 évvel később jegyezték le azt a hivatkozott szöveget, ami valószínűleg már nem a szöveghűségéről híres ennyi idő után."
Valószínűleg? Ezt mire alapozod? Miért a feltételezés, hogy csúsztatások vannak benne? Ha pedig ez tényleg így van, milyen irányba csúsztattak? A sok feltételezés közt egy biztos, az eredeti latin, vagy görög szöveg magyarra fordítása bizony tele van "apró" csúsztatásokkal...
A szkíták emlegetése meg annyira fáj egyeseknek, hogy a "hivatalos" verzióból nemes egyszerűséggel kimaradnak I. Endre rendelkezései.
ÍME
Érdemes megnézni a fő oldalon az "Ajánlások" részt... szép kis névsor! Milyen érdekes, hogy pont I. Endre rendelkezései maradnak ki... hmmm...
"Glatz szövegével mi a baj? Az ezres évekre letelepítették az addig lovasnomád életmódot folytató magyarokat, és bár akkor még nem volt jobbágyrendszer, a szegényebb rétegek addigra már - szabad -földművessé váltak. Azaz a harcos lovasok szépen ekét ragadtak, és szántottak-vetettek."
Ezt komolyan kérdezed? Nem tudom neked kik az őseid, de, hogy az én őseim nem lelték gyönyörűségüket asszonyok és gyermekek lemészárlásában, abban biztos vagyok! A Honfoglalásba is belemehetünk, ha gondolod, de itt is egy dolog ami előre borítékolható. A hivatalos álláspont jó része nemes egyszerűséggel marhaság!
Csak egy idézet, bár ezen témában ezerszám vannak hasonlók:
MARJALAKI KISS LAJOS, 1928
"Mintegy öt éve - amióta a mezőnyéki kora népvándorláskori sírmezőt feltártam, s ezzel kapcsolatban behatóan tanulmányoztam hazánk középkori régészeti leleteit - határozottan kialakult bennem az a felfogás, hogy Árpád honfoglalása csak politikai változást, de ennek ősi, tősgyökeres lakossága zömében (mondjuk 90%-ban) ugyanaz maradt ezután is. ... Úgy gondolom, hogy a mai tősgyökeres magyarság zöme nem Árpáddal jött be, sőt már az avarok, hunok előtt itt élt és magyarul beszélt."
"Azzal sincs probléma, hogy a szkíták utódainak tartanak minket. A 900-as évekre a nyugati világ már rég elfeledte a hunokat, amikor felbukkant egy harcos nomád csoport, aki fél évszázadig fosztogatta őket. Természetesen párhuzamot vontak a hunok - szkíták - magyarok között, hasonló a harcmodor, a kinézet."
Ezzel valóban nincs baj, ugyanis a források, régészeti leletek jó része ebbe az irányba mutat. A felsoroltakon kívül még jó pár dolog "hasonló", bár én inkább az egyező szót használnám. Amivel itt nem teljesen értek egyet, az a fosztogatás.
A Nagy Károly féle avar kincsrablás, az a bizonyos 15 szekérnyi arany gondolom előtted is ismert. Ma már több olyan feltételezés is van, hogy az úgynevezett "kalandozások" ennek az avar kincsnek a visszaszerzésére irányultak. Egyáltalán nem elvetendő feltételezések ezek, ugyanis a kincsek későbbi előfordulási helyei nagy százalékban lefedik azokat a területeket, amerre "kalandoztunk". Ha figyelembe vesszük a szkíta - hun - avar - magyar folytonosságot, akkor bizony nem meglepő, hogy az avar kincsek nyomába eredtünk... -
#1814 Ugyan már, ezen mi a meglepő? Tekintve, hogy az egész Föld bolygó kultúrája tőlünk származik, így teljesen egyértelmű, hogy az összes vallás is, a zsidóval együtt. Ilyen egyértelmű dolgokon ennyit problémázni...
:P -
Solt #1813 #1806
Általános érvényű dolog, hogy mielőtt "támadunk"... -
#1812 Egy primitiv, nomad, fosztogato nep nem tudott volna komoly kulturat felmutatni, ellenben mi hoztuk Europaba az evoeszkozoket, a ma ismert ruhadarabokat, komoly ekszereket. Ugyanez a fosztogato nep nem tudott volna olyan harmoniaban elni a termeszettel, amit a vallasa is kifejez.
Sok nyelvesz szerint is a foldmuvelo szavaink a legregebbiek, sokezer evesek.. -
#1811 Erre semmiféle régészeti bizonyíték nincs. Ellenben régi tarsolylemezeken ősvallási jelképek bőven szerepelnek, mellkeresztek is.
Zsidó vallásra utaló lelet sehol.
Egyébként ismerem ezt az elméletet amit felvázoltál, de erre még bizonyítékokat is kéne találni. -
harcu #1810 Amit írok, az is egyfajta elmélet a honfoglalásra:
A kazár birodalom vezetői a 780-790-es években áttértek a zsidó hitre. Ekkoriban a kazárok uralták a Kelet-Európai területeket. A magyarság a kazár birodalom területén, feltehetően Etelközben tartózkodott. A 800-as években a kazár birodalomban lázadás tört ki, aminek a következtében 3 kazár törzs kivált. Ez eddig a tény.
A kivált kazár törzsek a magyarokhoz csatlakoztak. Ez például megmagyarázza a 7+3 = 10 törzs, azaz onogur nevet. Ez volt például a kiváltó oka az Etelközt ért támadásnak, amit a feldühödött kazár vezetés által felbérelt bolgárok hajtottak végre. A történelem úgy tartja, hogy a csatákban Álmos törzse ment elöl, mint a legvitézebb magyar törzs. Álmos törzse a néphit szerint a Megyer (Magyar) volt. Csakhogy a nomád törzseknél szokás szerint az harcolt a frontvonalban, akinek bizonyítania kell, tehát aki akkoriban csatlakozott a szövetséghez. Azt senki sem vitatja, hogy Álmos volt. Viszont a frontvonalba a 3 kazár törzset kellett küldeni a szokásjog szerint. Ezek szerint Álmos vezette a 3 kazár törzset, és az is elfogadott dolog, hogy Álmos törzse adta utána évszázadokon át a legfőbb vezetőket a magyaroknak. Viszont, mivel kivált kazár törzsekről beszélünk, azok vezetői pedig zsidó vallásúak voltak, így adódik, hogy a legfőbb honfoglaló törzs vezetői is zsidó vallásúak voltak.
Azt is meg kell említeni, hogy a Kazár-birodalomban jól megfért egymás mellett a keresztény, a mohamedán és a zsidó vallás is, és abban a pár száz évben, amíg magyarok a kazárok "védelmét" élvezték, széles területen szétszóródtak, így természetesen vallásilag sem voltak egységesek. -
#1809 Ez a sértő ferdítés a baj:
"és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
A magyarság ráadásul ismerte a földművelést, gabonafajtákat, nem kellett ekéhez szokni. Amikor a téli szálláson volt a jószágállomány takarmányozták.
-
harcu #1808 "Az a szkíta jelző. Ha csak annyit veszünk alapul, hogy I. Endre még szkíta ősökről beszél,"
Sehol sem beszél az általad idézett forrás szkíta őrökről, csak "szkítiai ősi szokásról". Ami pont egybevág azzal, hogy a magyarok a vándorlások folyamán huzamosabb ideig tartózkodtak Szkítiában is. Tehát nem szkíták, csak ott felvettek szokásokat.
Az meg csak már apróság, hogy alig több, mint 500 évvel később jegyezték le azt a hivatkozott szöveget, ami valószínűleg már nem a szöveghűségéről híres ennyi idő után.
Glatz szövegével mi a baj? Az ezres évekre letelepítették az addig lovasnomád életmódot folytató magyarokat, és bár akkor még nem volt jobbágyrendszer, a szegényebb rétegek addigra már - szabad -földművessé váltak. Azaz a harcos lovasok szépen ekét ragadtak, és szántottak-vetettek.
Azzal sincs probléma, hogy a szkíták utódainak tartanak minket. A 900-as évekre a nyugati világ már rég elfeledte a hunokat, amikor felbukkant egy harcos nomád csoport, aki fél évszázadig fosztogatta őket. Természetesen párhuzamot vontak a hunok - szkíták - magyarok között, hasonló a harcmodor, a kinézet. -
Rumcájsz61 #1807 Fejet hajtok. Bár szerintem Glatz csak azért került föl, hogy biztos legyen ki nem lesz miniszerelnök. Ezzel az erővel Kovács Pistike is jelölt lehetett volna.
A fölösleges okoskodással meg nem vok itt egyedül ahogy látom. -
#1806 Miellőtt feleslegesen okoskodnál: Bajnai előtt voltak még más miniszterelnök jelöltek is, Többek között Glatz Ferec is !!!
Khmmm. -
Rumcájsz61 #1805 A közelmúlt történelmével, történéseivel nem vagytok tisztában. -
Rumcájsz61 #1804 Köztársasági elnök jelölt volt. Nem mindegy, mint ahogy nem mindegy honnan származunk sem. -
uwu #1803 Ha gyurcsány lehetett miniszterelnök, akkor mit csodálkozol ezen? -
Solt #1802 És az a szép, hogy ez a figura miniszterelnök jelölt volt... -
#1801 Glatz Ferenc írja ezt, most erre mit is mondjak? Szomorú, hogy egyáltalán ilyen undorító ferdítés egy ilyen műben megjelenhetett nyomtatásban. Ez a bicskanyitogató uszítás kategóriája.
Mindenki tudja miért ír ilyeneket és hová is tartozik ő.
Elég csak a nevét beírni a Google-ba, aki nem ismerné. -
Solt #1800 No, ilyen stílusban szívesen folytatom.
Minden rossz indulat nélkül. Mik ezek a töménytelen írásos emlékek?
Nem a kereszténységet vettük át, hanem a katolikus vallást. Azért nem volt zökkenő mentes, mert alapjaiban eltér a katolikus vallás működése Jézus tanításaitól. Gondolj csak bele, hol hatalmazott fel Jézus bárkit is arra, hogy vallást lehet erőszakkal terjeszteni?
Az úgynevezett ősvallásunknak a szkíta kereszténységet lehet említeni. Ennek egyik mellék ága az a manicheizmus, ami még a XVII. században is jelen van a Kárpát-medencében. A kereszténységnek ezzel az ágával a katolikus vallás nem tud mit kezdeni. Pontosan ezért is irtotta. Ott vannak példának a festett kazettás mennyezetű templomok, vagy a Szent Korona. Mindkettő a kereszténységnek a manicheista ágával analóg, és nem a katolikus ágával.
Ilyen "apróságok" tükrében teljesen megalapozott az a kijelentés, hogy 1000-ben a magyarság az őskeresztény hitről tért át a katolikus vallásra, és nem pedig pogányból lett keresztény.
I. Endre ( 1046-1060 ), a Corpus Juris Hungarici-ben ( Magyar törvénytár ) megtalálható első törvényeiben rögtön ezzel kezdi a mai fordítás szerint:
"Megparancsolta: hogy minden magyar avagy jövevény Magyarországon, ki a scythiai ősi pogány szokást el nem hagyja, Jézus Krisztus igaz vallására nyomban vissza nem tér és nem hallgat a szent törvényre, melyet a dicsőséges István király adott vala, feje és jószága vesztével bünhödjék."
Itt van pár dolog ami érdekes. Sajnos nem tudok ó görögül, viszont egy előadás alkalmával egy mondat ebből, pontosabban az eredetiből lett idézve:
„Scythicus, gentilis et ethnicus ritus”
Ez pontosan annyit jelent, hogy: "Szkíta, népi, nemzeti szertartásrend"
Ehhez képest a fordításban már ősi pogány szokás szerepel! Ezek után az ember már nem tudja, hogy kezelje az egészet... főleg, hogy ilyen "apró" elfordítások a Képes Krónikában is vannak.
No, de ami nem hadoválható. Az a szkíta jelző. Ha csak annyit veszünk alapul, hogy I. Endre még szkíta ősökről beszél, már akkor sok-sok kérdőjel felmerül ugye a nemrégen idézett MTA-s állásponthoz képest.:
Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”
E mellett számtalan forrás tanúskodik még arról, hogy minket a szkíták utódainak, de minimum szkíta származéknak tekintenek más népek. A népviseletünk, népmeséink, a hagyományaink is ebbe az irányba mutatnak...
Mond meg nekem, hogy miért baj az, ha az emberben ezek után felmerül az a kérdés, hogy, ha ezeket a dolgokat vajon miért hallgatják el? Miért nem említik a tankönyvek? Helyette van a glatz féle verzió! Kérdem én, arra mi a bizonyíték? Miért hisszük el fenntartás nélkül, hogy a hivatalos verzió szent és sérthetetlen, mikor nem egy eset tanúsítja, hogy az MTA politikailag nem független...
Szóval rengeteg a kérdőjel...