A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mintha nem a real world-ben elnel, hanem vmi romantikus demokraciaban..
Elarulom, tobb mint 2000 eve nincs demokracia..
Cafolat, ervek, logika.. kerlek hasznald ezeket az eszkozoket.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Arrol 1 ember nem tehet, h hova, hogyan szuletik. Es minden embert ugyan-olyan szabadsagjogok illetnek. En ebben hiszek. Ezert ember az ember..
Viszont a nepekre a kulturakra nem veletlenul vannak sztereotipiak, az eloitelet sem mindig negativ ertelmu.. ez szerintem 1 ertelmes embernek nem ujdonsag.
Nem is tartozik a témához.
De nem baj, fújd tovább a rasszista baromságaidat...ezzel csak bebizonyítottad, veled sem érdemes foglalkozni, mint a többi hozzád hasonlóval.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Es szerintem itt senki nem utal (legalabbis eddig nem mutatta ki) semilyen mas egyent a szarmazasa v a borszine miatt.
Senki nem mondta h a nepirtas jo dolog.
Viszont! En allitom h a zsidok szent konyve, a Talmud rasszistabb mint a Mein kampf. Es allitom, h zsido befolyas alatt/tulajdonban van a legtobb bank es a mediacegek tobbsege.
Ugyanis ezek tények! Ha vki kijelenti ezen tenyeket, az mar sok helyen bunt kovet el pl a nagy "fejlett es demokratikus" orszagokban.
Sot a Holokausztot tagadni is bun sok orszagban.. a sztalinizmus (ami nagyobb nyomor es verengzes volt) v a szerbek kinzasai az persze nem esik ebbe a kategoriaba.. SENKI nem mondta, h nem tortent meg (itt a forumon)! Csak 1altalan TILOS tagadni es kesz, vagyis tilos meg firtatni is..
MINTHA a zsido nepirtas mas kategoria lenne mint a tobbi nepirtas (pedig ma is tortennek ugye). MINTHA a zsido nep magasabb rendu lenne a tobbi nepnel..
Na es visszakanyarodtunk a Talmudhoz.. ott le van irva feheren-feketen..
A Cion Bolcseinek Jegyzokonyve pedig lehet h orosz koholmany, de vajon miert pont a zsidokrol, mikor ezer nep el a nagy Oroszorszagban, meg miert volt sok embernek hiheto? (Meg miert ugy viselkednek ma, mint ahogy a jegyzokonyben irva van??)
Tudod mi mi a rosszabb a zsidózó rasszista idiótáknál?
Az aki az ilyen idiótákat védi!
Lehet ezen most megsértõdni!
Egyébként nem istenítem a zsidókat, se más embereket! Nem vagyok zsidó sem, keresztény családba születtem!
Szégyen gyalázat, hogy minden téma mindig a rasszizmusra meg a zsidózásra lyukad ki!
Az én pofámról ég a bõr, ennyi rasszista hülye is a honfitársam...én szégyellem magam!
Az ilyen alakokra, mint ez a díszes zsidózó társaság, ennyit tudok mondani: szánalmas söpredék.
Sok millió ember halt meg az ilyen rasszista alakok miatt...de számít...ismét egyre több van...mint számít a világháború...az emberek semmit sem tanultak belõle! Sõt!
Lehet megsértõdni és zsidózni tovább. Attól érezzétek magatokat jobban!
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Nem tudok olyanról amiben az MTA igazat adott volna a magyaroknak mondjuk a szomszédokkal szemben.
Legfeljebb csak azt ellenzik, hogy a magyart nem eléggé "buta-barbár-mongol" népnek állítják be.....
atya ég hol írtam ilyet?
Legalább ne hazudjál még... az egy dolog, hogy mindent elferdítesz mert MTA alap mentalitása ilyen. így gondolom ez nálatok a divatos alap mentalitás.
Mert ugye mindegy mi az igazság, de olyan jó neoliberálisan történészkledni...
Csak szeressük egymást gyerekek ( de magyar dögöljön!) mindegy mi az igazság! Szlovák-román-szerb ti többek vagytok a magyarnál, a magyar meg dögöljön... ez a nagy MTA neoliberalizmusotok... szánalmas
Hát kösz én inkább maradok a logikánál és az igazsághoz vezetõ útnál.
A másik meg tényleg próbálj hazudozás nélkül kommentelni. Bár eddig se érveltén túlzottan talán jobb ha nem is figyelek rád.
Unalmas már a sok szájtépõs könyvmój gyerek.
Gondolom a szlovákokat is támogatod a õs szlovákozásokkal. Nem is kell mondanod.
De visszatérve egyébként is a románok már régen nem vlachok, hanem inkább kunok. Elég megnézni a genetikájukat. Ez az utólagos vlach bevándorlást igazolja.
Ha pedig ismernéd a bolgár történelmét akkor nem kételkednél, hogy Erdélybe bolgárok voltak és nem mint szláv nép. És végül ahogy írtam már önmagában logikátlan, hogy többségi vlach népesség lett volna Erdélyben. Csak román sovinizmussal "bizonyítható"...! Akárhogy is nézzük az jobban bizonyítható, hogy hun alapú bolgárok voltak ott. De biztos a bolgárok is hazudnak.
Csak a gravetti meg etruszk kapcsolatot, a tatárlaki leletet meg a cserépkelyhek azonosságát. Mindent, aminek utánanéztem 😊
"hazudnak a saját krónikásaink, történészeink, leleteinek, genetikánk, és csak is a szomszédoknak meg a megszállt népeknek lehet igaza."
Szerintem te itt valami olyan ellen hadakozol ahogyan félreérted a hivatalos álláspontot. Nem alacsonyítja le senki a magyarságot, én nem érzem sértõnek hogy egy egész nyelvcsalád legtöbbre vivõ tagjához tartozom, úgy gondolom van nekünk olyan jó és dicsõséges történelmünk hogy ne kelljen hozzákölteni harmincezer éves írásbeliséget meg szíriai rokonságot. Nem érdemes Sajnovicsot meg Hundorfert támadni, mert lehetnek ezoterikus misztikusok mint Newton vagy kokainisták mint Freud, az elmélet ami számít és nem a Mester aki kitalálta. Nem érdemes zsidó-szabadkõmûves összeesküvést emlegetni mert ezzel azt is garantáltan elriasztod akit pedig érdekelne a dolog (függetlenül attól hogy van-e TelAviv-New York tengely 😊
"Az hogy a kunokat írja besenyõnek mi benne a nagy pláne? Az elnevezések változnak az idõk folyamán."
Itt nem az elnevezés változott hanem a kunok idõközben elözönlötték a besenyõket és megverték õket, a maradék besenyõk többek között Magyarországra menekültek. Anonymus a saját kora viszonyait vetítette vissza mert nem voltak akkori forrásai, ezért írta bele az oláhokat. Vlachokról egyébként nemcsak Erdélyt illetõen írnak a korabeli források, az egész Balkánról vannak említéseik, Görögországtól kezdve (ami pedig nem bolgár hanem bizánci fennhatóság alatt állt). Sõt, a mai napig élnek vlachok Görögországban és Albániában.
még egy új-zélandi se gondolkodik úgy, hogy a magyar minden tekintetben semmi lenne, hazudnak a saját krónikásaink, történészeink, leleteinek, genetikánk, és csak is a szomszédoknak meg a megszállt népeknek lehet igaza.
Már pedig az MTA-sok így gondolkodnak.
Ez minden csak nem tárgyilagosság.
jesszus.... magyarázd már meg az is, hogy a döglött ló alszik 😄
Anonymus azt írja, hogy Magóg sarja Attila. Árpád pedig ennek a vérvonalnak az ifja. Akkor nem Attila utódról ír mi? Biztos mari nénire gondol a sarki kocsmából...
Az hogy a kunokat írja besenyõnek mi benne a nagy pláne? Az elnevezések változnak az idõk folyamán. Ez a legkevesebb probléma.
Vlachokat pedig nem költi bele elõbb volt róla szó.
Jah, és nem szájhagyomány, hanem azt mondja, hogy nem lenne "ildomos" ha a parasztok szövegelése maradna csak fent és úgymond rendesen szakértõ írja meg.
Próbáld meg egyszer úgy nézni a magyar történelmet mintha új-zélandi vagy indonéz lennél, sokat segít a tárgyilagosságban. Sokak baja ez, hogy politikai alapon látják azt aminek tudománynak kéne lennie. Egyszer felhánytorgatták egy bizonyos tévében bizonyos történészeknek hogy úgy nézik a magyar történelmet mintha nem is a saját nemzetükrõl lenne szó benne. Hát ettõl tudomány vaze és nem szépirodalom...
Én nem kívánom a románokat igazolni, szerintem Anonymus széphistóriát írt és nem mai értelemben vett történelmet. Akkor senkit sem zavart hogy kunokat ír besenyõ helyett és belekölti a vlachokat. Meghogy a honfoglalás sztoriját háromszáz év szájhagyománya alapján írja le, mintha ma valaki csakis a néphagyományból akarná a Rákóczi-féle felkelést megírni. Nagy vonalakban helyes lenne de leginkább fától fáig vonulásból állna 😊
"Ennek a királynak az ivadékából sarjadt az igen nevezetes és roppant hatalmú Attila király."
És az Árpádok nem Attilától származnak hanem Magógtól, hogy tovább is olvassuk az idézetet...
nincs cigánybûnözés! közben egy 10%-os kisebbség 90%-os többség a sitten! mielõtt zsidómódra megkérdezné valaki nem voltam még sitten, nem onnan tudom! de megvannak a kapcsolataim minden hova..
Ha vki nem hardcore cionista akkor o a megtestesult gonosz (szerinted) es vki esetleg meg meri emliteni azt a tenyt, h zsido kezben van a legtobb bank meg a media akkor az mar ad abszurdum, tul tesz mindenen!! Huha, jonnek a nacik!!
Na ez meg mar redukcio ad hitlerum.. nezz utana mi az.
De utálom már a folyton zsidózó hülyéket! Náci mocskok, miért nem tudnak bánatba eltakarodni?
* Die Herkunft der Finnen ist noch ungeklärt, ob die aus Sibirien stammen, oder aus Zentraleuropa in mehreren Wellen bevölkert wurden, bleibt offen. Die ersten Bewohner hatten finno-ugrische Wurzeln, zu welchen noch der Stamm der Saami gehört. Durch die Wanderung der Indogermanen kam es zu einer grösseren Differenzierung zwischen Saami und Finnen. Die Wikinger aus Schweden brachten die Wikingerkultur mit nach Finnland.
a zentral europa sibeia ismerõs lehet, a lényeg hogy nem biztosak a szibériai eredetben, elképzelhetõnek találják a közép europait!
a tudomány fejlõdik a gének nem hazudnak! a finnek õse egy egyvándorolt magyar család volt az õskovácsék😄
örülök hogy tetszik az ábra ,mert ez nem a finnugor mesét ábrázolja itt biza a hurrit, sumer, elamite van megjelölve nyelvi õsnek na õk a szubárják azaz magyarul szabírok! velük vállalt közösséget Árpád népe és ez az ábra '"nem tud a biborban született feljegyzésérõl!
íme egy video amin naddeo beszél, levan forditva magyarra.alul egy kisebb kép a 2ik rész arra klikk,összesen 6 rész!
http://www.youtube.com/watch?v=vpPFbVB7L3E&feature=channel_page
Persze aki szerint eleve csalás ami nem finnugor annak tök mindegy mit mondok én vagy bárki más...
XDD
De ez a Uráli nyelvek gyökereként jelöli a magyart? Hát én erre nem jöttem rá. Szerintem a képen az van hogy a magyar az Uráli nyelvcsaládba tartozik.
Olyat nem látok rajta, hogy a magyar lenne a gyökere mindennek.
Nem baj különben. Biztos én látom rosszul. Majd iszok 10 felest, és én is kapásból látni fogom ,hogy a magyar mindennek a gyökere. Kapásból.
http://www.geocities.com/athens/forum/4737/langmap.gif
ez már közelebb áll a valósághoz és hangsulyozottan CSAK A NYELVEKRE igaz is lehet! de véleményem szerint, a hurrit és sumer nál is régebbi a mi nyelvünk! legalábbis az õse,amibõl a mai magyar nyelv lett! de mivel 68% ban az õsi nyelvünket beszéljük,ezért az is magyar vaolt, csak smagyar...
Azóta meg csak folyamatosan hülyülünk. Legalábbis néhányan biztosan <#hehe>#hehe>
Azt ugye vágod, hogy a törökök, és a Habsburgok rengeteg történelmi leletet és bizonyítékokat eltüntettek az évek során. Például Mátyás könyvtár szépen felégették stb.. ami megmaradt az is arról szól amirõl beszélek. Valószínûleg sokkal többet tudtak akkoriban.
A magyar egyébként nem keleti nép pont errõl beszélek. Csak félig az bizonyos népek csatlakozása révén.
A finnugor pedig nyelvhasonlóságot mutatja ami azt bizonyítja, hogy valamikor együttélhetek a magyarok õseivel. De azt nem bizonyítja, hogy egy nép lehettek és, hogy a nyelvet együtt alakították ki.
De ha ezzel jössz...már eleve ezzel hogy csalás...egyszerûen nincs mit mondani. De gyõzködsz itt engem, hogy így meg úgy meg olvassam el ezt meg azt, meg szarul érvelek...
Miközben, egyszerûen rávágod hogy csalás és kész. Ez aztán a remek hozzáállás.
A nyelvcsaládba való tartozást mégis mi támassza még neked alá a nyelvtanon kívül? A nyelvcsaládba való tartozást a nyelvtan támasztja alá.
Mégis mi más lehetne még úgy mégis?
Ez a baj az összes finnugor tagadóval. Ki jelentik, hogy csalás, hazugság, nem igaz és semmi mást nem hajlandóak meghallani, szembe mentek, a bizonyítékokkal.
Persze ,tudom megint nem érvelek. De a finnugor nyelvrokonság mellet milyet érvet hozzak fel?
Azon kívül hogy be van bizonyítva?!
Ezen kívül még mit lehet felhozni?!
Persze aki szerint eleve csalás annak tök mindegy mit mondok én vagy bárki más...
Így minden teljesen felesleges.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ezt érti valaki? A középkörig neandervölgyi szinten...ez nem zavaros...mi van? Ki mondott ilyet? Hogy élhettünk volna neandervölgyi szinten?
Ilyet mégis hol mond a finnugor elmélet?
Na mindegy...nem is vagyok rá kíváncsi, nem is érdekel egy ekkora hülyeségnek a magyarázata...
Hihetetlen. Hogy lehet úgy vitázni, hogy lehet úgy cáfolni ellenezni a finnugor elméletet ha nem is ismeri valaki?
Fel nem tudom fogni, a középkor, a neandervölgyiek meg a finnugor elmélet hogy jön össze egy gondolatsorba...
Most akkor vagy a középkorral nincs tisztában vagy a neandervölgyiekkel.
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Egyszerûen újra és újra meglepõdöm.
Egyébként valszeg nem vagy hülye, de logikád nincs az fix.
Ez nem errõl szól, hogy nacionalista valaki vagy sem hanem mi az igazság, vagy mi áll legköezelebb az igazsághoz. a finnugor csak politika pont azért amit írtam, hogy egyszerûen magyarellenes elmélet, mert magyarellenesek találták ki. Lehet ferdíteni, hogy nem de az csak kiröhögteti magát.
Egyébként bizonyára 48-ban Petõfi a független MTAval hazudott mikor nem finnugrozott 😊
Meg több mint 500 éven keresztül tanították a hun vonalt. Bizonyára azok is nacionalista barmok voltak XDD
Nem mindenki élte ám túl, és nem mindenkinek van önálló állama 1000 éve.
Az, hogy most divattá vált a nacionalizmus nem változtatja meg a történelmet. Ilyenkor törvényszerû a saját nékünk fégtelenségik való fényezése, ez az ami téged megzavar. Egyébként én is nacionalista vagyok, csak nem hülye.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Egyszerûen magyarázva a Szabírok voltak a vezetõk, és tõlük van (egyszerûen magyarázva) a szkíta múlt.
És mivel szó volt Anonymusról és szegénykémet megint lenézik 😄
beleveszem õt is a magyarázásba.
Anonymus azért szkítázik mert a Szabírok voltak a vezetõ réteg ( Árpád stb) a "honfoglaló" buliban.
És azért veszi egy kalap alá a hunokat és a szkítákat helyesen! Mert a Szabírok hunok voltak meg az Onougrok is.
Az onougroktól van a türk vonal, de õk egyfajta másodlagos népek voltak.
A lényege ennek az egésznek, hogy Árpád népe a szabírok az elvándorolt Kárpád Medencei nép amirõl ahddub beszél. Árpád pedig egyesítette a közel álló népeket és visszatért. A Kárpát Medencében pedig az õsnép várta.
.
Szóval, hogy megérds a magyar õstörténelmet elöször meg kell érteni, hogy két elágazó ága van. Az elvándorolt és visszajött szabír + + hun. És a másik az itt maradt õsnép
Nah most ahddub próbálta az õsnépet részletesen magyarázni. ( õskárpáti)
Látod ez a probléma a finnugoristákal, hogy nem akarják felfogni, hogy a magyar ( pontosabban azoknak az õsei) önállóan fejlett nép volt akik sok mindenkit befogadtak, domináns népek voltak és szövetkeztek bizonyos népekkel.
"a mindenkivel keveredés és a buta magyar az idegenek nélkül nem megy semmire hozzáláss" amit a finnugrok nyomatnak eléggé veszélyes és nagyon nem állja meg a helyét.
Amíg a finnugor hülyeség van ilyen magyarellenes az alap hozzáláss. Ezért nagyon nem mindegy az õseredet legközelebbi igazsága.
Egyébként bizonyítsd, hogy szilárd alapokon áll. Csak azt szajkózod azon áll közbe nem tudod bizonyítani, mert maguk akik kitalálták az elméletet szintén nem tudják. Ezért mondjuk a bizonyítási hiány nem a te hibád.
Ahdubb is már mondta, hogy nagyon nem mindegy a kezdetektõl mit állítanak egyesek. Mert a finnugor elmélet téves útra vezet ha ezt vesszük alapúl.
Ez a hibája a finnugor eméletnek, és az összes többinek is, akik kijelentik bármelyik száról, hogy az aztán az igazi.
Ne zavarjon, hogy én is épp errõl beszélek.
A finnugor elmélet azért helyes, mert alapfeltevése az, hogy a nyelv alapján fejti vissza az õsöket. Ha ezt valaki elfogadja, akkor bizony nem lehet belekötni. Az, hogy te más szempontok alapján kutatnád az õseinket, az elmélet hejességét nem befolyásolja.
Az elmélet szilárd alapokon áll, nem ez a baj, hanem az, hogy több nép is tekinthetõ õsünknek. Az elmélet viszint kitüntet egyet, pedig sokkal jobban jellemzi az õseinket az õseiket azon népek sokasága mikbõl összeolvadt, mint ezek közül egyetlen nép.
Egyébként kérdésre nem kérdéssel válaszolunk 😊 vagy inkább mond, hogy nem tudod bizonyitani a románok állítását. De elég megvizsgálnia bolgár történelmet.
"Amúgy érdekes hogy õ egy szóval nem említi a hun eredetet meg Attilát "
cöcöcöcöc
nah errõl beszélnek sokan, hogy a finnugoristáknak gõzük sincs a másik oldalról már sry 😊
Anonymus írásából:
"Ennek a királynak az ivadékából sarjadt az igen nevezetes és roppant hatalmú Attila király."