6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • ahddub
    az ilyen nyelvekre alapozott hipotézisekben az a baj, hogy egy lábon asztal sem áll meg.
    a franciák múltja sem rómába vezet, hanem galliába, pedig kelták és nem latinok!
    egy amerikai néger sem brit szigeteki ősöktől származik...
  • ahddub
    én tényeket közlök , genetikai, régészeti bizonyítékokat amelyek a népemlékezet által mindig is vallott medencei folytonosságot bizonyítják.
  • Kopiati
    Az a gond most hirtelen nem találtam olyan magyar forrást ami picit sem tűnik elfogultnak...

Nekem így egyébként, beleolvasva L Viper által linkelt olvasmányba, az eddigi ambivalens hozzáállásom csak jobban polarizálódott, mert eddig is rühelltem azt, hogy a történelem könyvek, stb egymásra hivatkoznak, meg úgy kb a tankönyvek jó része tanárom egyszer egy eget rengető baromságra világított rá a bioszkönyvben, ami kb 30évre visszamenőleg, könyvek sorozatain végigment, a forrásig...szerettem a történelmet mindig is de az igazság szerintem az, hogy mese habbal, és a cseresznyét minden ország maga teszi rá...ahogy bárki a világon rátette a magáét, úgy itt is rátettek valami marhaságot, de én nyugodt vagyok, mert tudom biztos jól kerestek vele:)
  • Zenty
    Olvas vissza... mind a nyelv mind pedig a genetika le lett már írva.
  • ahddub
    tibeti kapcsolatról nem tudok , de a sumér jemdet nassr kultúra blau-tábláin magyar rovás betűk vannak, ugyanolyanok mint a tatárlaki korongon ami idősebb és erdélyi!
  • L Viper #2074
    Ha van kedved, olvass vissza, esetleg olvasd el ezt :
    Itt már linkeltem.
  • ahddub
    meg a dátumokat is félre értette, kre 5000 helyett kre 2000 et mondott, de aki tud angolul annak merem ajánlani az előadást.
  • Kopiati
    Azt csak viccnek szántam.
  • L Viper #2071
    Nagyon nem erről volt szó mint amit Szaniszló magyaráz.
    Ő az Árpád háztól és elődeitől indul, meg politizál. Ez nem érdekel.
  • L Viper #2070
    Láttam az előadást.
    A tolmács csajszi picit gáz volt, főleg mikor nem esett le neki hogy a Pleiadokról beszél a prof.
  • Kopiati
    A származás vagy a nyelvcsalád a téma? Mert a cím zavaró ebből a szempontból.

Mivel a nyelvcsalád szinte biztosan finn-ugor, a származás meg a magyarok esetében elég "vicces" kérdés, hiszen kb sztem már nem is létezik olyan ebben az országban akinak kb genetikai köze lehet az ősmagyarokhoz(azt leszámítva, hogy ők is emberek voltak:D.... állítólag) jó ott le van írva, hogy igen, DE a székelyek meg a honfoglalás előtt csatlakoztak feltehetőleg a magyarokhoz, tehát nem éppen a kezdet kezdete óta rótták az ősmagyarokkal akik tibetet is nyilván megjárták Lásd:ITT ez mondjuk már vérlázítóan nagy baromság...

Egyébként szerintem nem az(lenne) a lényeg, hogy honnan jöttünk, hanem, hogy hová is tartunk...
  • ahddub
    igen vele levelezek, youtubon van fenn angelonaddeo néven, ha gondolod írj neki. e mailt is adott. és a videojai is fenn van youtubon 6 részben.
    michelangelo naddeo the origin of hungarians ezeket tallózd.
  • ahddub
    kicsit úgy érzem magam mintha egy vakon született embernek kellene elmagyarázni a kék színt, tanár nem lennék az fix :d
  • L Viper #2066
    Tessék itt van neked egy: Turbómagyar olasz.
    Vannak még rajta kívül is.
  • Solt
  • uwu
    Ez ám a bizonyíték.
  • uwu
    Le van írva a #2038-ban.
    Had ne másolgaddam ki belőle!
  • ahddub
    mindenki az, de ettől még 2 dimenziós ábrákkal ábrázolva lehet populációk közötti genetikai távolság meghatározást végezni.
    a mai magyarság anyai ágon a medencét lakja isten emlékezet óta.
    apain pedig a magas (első mérés, semino 60%, legutóbbi szintén olasz csapat munka 59% r1a1 haplocsoportal szkíta és szarmata mintákkal áll kapcsolatban.
    a régészet egyértelműen szkíta, a népemlékezet is.
    a nyelv ragozós nyelv és medencei keletkezésű anyai eredetű anyanyelv, iráni és ogurhun szavakkal.
    rovás leletek, és az etruszk egyezések bizonyítják utóbbit.
    esetünkben a 2 kiveszett X. századi uralkodó osztály is figyelemre méltő mert bár genetikailag átalakultak egykor innen származtak el. szabírok és onogurok voltak.
  • L Viper #2061
    Ez ám a bizonyíték.
  • Solt
    Tekintettel arra, hogy rád nem vonatkoznak az sg szabályai, a továbbiakban teljes mértékben levegőnek tekintelek!
  • uwu
    Sehogy, az kamu.
  • uwu
    Akik képesek ilyesmit beszopni a lakosság 15-20%-át teszik ki.
    Most aztán döntsd el ki is megy szembe a forgalommal:D
  • L Viper #2057
    Kevert nép? Akkor hogy a búbánatban őrizzük oly nagy százalékban azokat a Kárpát-medence őslakosaira jellemző géneket?
  • uwu
    Most nem azért, de a #2038-ban le van írva, hogy kuvára kevert nép vagyunk, és ebből mindenfélélt le lehet vonni, csak azt nem, hogy melyik nép, honnan hová vándorolt. Ezért ironizáltam.
    Olvasd el még egyszer.
  • Solt
  • ahddub
    egyre zavartabb vagy, menj aludj inkább! :D
  • uwu
    Amennyiben a Kárpátmedence Ázsiában van akkor bizony igazad van mégis
  • uwu
    Látom tanulsz, csak így tovább
  • ahddub
    mármint azen népek ragoznak a mai napig, míg a többiek már hajlítanak.
  • ahddub
    "nyelvileg finnugor" ezt inkább úgy fogalmaznám a ma finnugornak nevezett kultúrálisan és genetikailag is különböző népek nyelvi őse.
    európaiak genetikailag", igen mivel a medence az őshazánk, és nem belső-ázsia vagy az urál, és mezopotámia sem. az összes ma élő európai nép keresztül ment nyelvcserén, de genetikailag őslakók az adott helyen.
    kivétel, baszk, kelta, magyar, finn, észt.
  • ahddub
    "A köznépi temetőkből származó csoport inkább a modern magyar populációhoz közelebbi, az európai populációkhoz hasonló genetikai összetételt mutat. "
  • PSG 1
    http://www.es.hu/?view=doc;26181
    ezt olvastam eppen es azert szurtam be..rasko istvan irta ..
  • L Viper #2047
    Nem sok az amit a #2015-ban linkeltem. De gondolom nem vagy hajlandó elolvasni.
  • L Viper #2046
    "Szerencsére őseink építészeti, művészeti emlékeink és a múzeumokban látható egyéb értékeink mellett a génjeiket is, mégpedig nemcsak örökített formában, hanem ténylegesen, az ásatásokkal feltárt csontokból kinyerhető DNS anyagi valóságában hagyták ránk. Miután a régészeti leletek szépségével a „genetikai" leletek nem vehetik fel a versenyt, a csontoknak mint régészeti értékeknek a felismerése az utóbbi időben vált valósággá. Az eredmények az archeogenetikának mint egy új tudományágnak a megalapozásához vezettek"

Tömören megint: A nyelvészkedést végre szétválasztjuk a genetikától.
    S bizony a régészeti leletek is ez utóbbit igazolják.
    A Habsburg időkig pont a folytonosságott hirdették őseink. igazuk is volt.
  • Solt
    Nem bonyolult, csak a kis egoista lelke nem képes feldolgozni, hogy éveken át az orránál fogva vezették...

Nem az a baj, amikor valaki valamit rosszul tud, hanem az, amikor az egoja még azt sem engedi, hogy legalább egy pillanatra kételkedjen önmagában...
  • Solt
    Igen tudom, sík hülye vagyok! Neked természetesen pedig megint igazad van!

• ahddub
    mi bonyolult ezen?
    mintát vesznek a csontokból és összehasonlítják ma élő népekével , és kijön, hogy nem vagymunk fing-ugrók.
  • uwu
    Kár, hogy nem érted az írott szöveget.
    Pont az a lényege, hogy a genetikai megközelítés csöppet bonyolultabb minthogy olyanokat olvassanak ki belőle mint a hantamestereitek:)
    Elég jó összefoglaló volt szvsz, kár hogy nem értetted meg.
  • ahddub
    a medence magyarul beszélő köznépe az ősünk genetikailag.
    az Árpádok pedig kelet-európai onogur, közel-keleti szabír és egy ázsiai türk törzs elegye voltak. van dns minta, Raskó istván.
  • Solt
    Azért ez ennél egy csöppet bonyolultabb...

( kérnénk azért az információ forrását is, ha szabad! ;) )